Rejs til Zimbabwe

I Mana Pools’ vildnis kommer man frem til fods eller med kano. Og vildtet er helt tæt på. Også om natten. En ung hanelefant kan pludselig dukke op mellem træerne 20 meter væk. Han slår ørerne ud og ser et øjeblik ud til at ville tage tilløb lige imod os, men uden varsel vender han om og forsvinder i en støvsky. Der er andre gode grunde end Victoria Falls til at holde ferie i Zimbabwe. Selv om det 2 km brede og 100 meter høje vandfald unægteligt er en meget god grund.

Indbyggere 14,5 mio.
Hovedstad Harare
Sprog Engelsk og forskellige bantussprog
Zimbabwefuglen repræsenterer landets vej mod bedre tider.
Vidste du...
Selvom det meste af Zimbabwe er savanne, er der alligevel store forekomster af bl.a. mahogni-, teak- og baobabtræer mod øst.
At spejderbevægelsen blev opfundet i Zimbabwe? De to venner R.S.S. Baden-Powell og F.R. Burnham mødtes under Chimurenga-oprøret, og opfandt den moderne spejderbevægelse.

Zimbabwes historie

Indtil 1964, hvor landet løsrev sig fra Storbritannien, hed Zimbabwe Rhodesia. Dets nuværende navn stammer fra de kæmpemæssige ruiner – Great Zimbabwe – som ligger inde i landet, og som er resterne af en by, der var centrum for et stort rige kendt som Munhumutapa-imperiet. Dette imperium herskede over et område, der stort set dækker hele det nuværende Zimbabwe og Mozambique. Imperiets velstand grundlagdes via handel med omverdenen i havne syd for Zambezi-flodens delta. I dag lever en stor del af Zimbabwes 12 millioner indbyggere i svær fattigdom i et land, der er blevet økonomisk kuldsejlet af den berygtede præsident Mugabe.

Mana Pools Nationalpark

Mana Pools Nationalpark, der ligger langs Zimbabwes nordlige grænse, er i vintermånederne hjemsted for den højeste koncentration af vildt på hele det afrikanske kontinent. Stedet er valgt med omhu. Det 2.000 km2 store stykke UNESCO-verdensnaturarv er begunstiget med en rig og afvekslende vegetation, der blandt andet tæller store mahogni- og akacietræer ved Zambezi-floden, tæt bevokset skovland langs skrænterne, ibenholt og bredstammede baobabtræer. Det rigelige dyreliv inkluderer store elefantflokke og bøfler, der fortærer Zambezi-flodens vand som nektar og får følge af løver, hyæner, nyalaer, impalaer, leoparder og en lang række andre typiske afrikanske arter. Det er også her, man finder Zimbabwes højeste koncentration af flodheste og krokodiller, hvilket man kan få lejlighed til at studere på en af de eventyrligt sansepirrende kanoture ned ad Zambezi-floden i retning mod Mozambique.

Andre nationalparker i Zimbabwe

Man kan fortsætte rejsen til søs på den smukke sø Kariba, der er en af verdens største kunstigt skabte søer, og hvis bredder er befolket af bøfler, impalaer, zebraer og elefanter, der stort set altid er synlige foran vandspejlet. Området har også et rigt varieret fugleliv. Der kan lægges flere oplevelser til ferien i Zimbabwe med et besøg i Hwange Nationalpark, der med sine 14.000 km2 er Zimbabwes største. Parken huser over 100 forskellige pattedyr og 400 forskellige fuglearter og ligger i landets nordvestlige hjørne, tæt på vejen, som forbinder Bulawayo med Zimbabwes (og Zambias) største attraktion, Victoria Falls. Se alle vores safarier her: safarirejser.
Elefanter lever i familieflokke med en matriark

Victoria Falls

Vandfaldene er på UNESCO’s liste over verdens naturarv, og på Zimbabwe-siden er faldene omgivet af Victoria Falls Nationalpark, hvor man blandt andet kan møde bavianer. På den mere end halvanden kilometer brede kant, som vandet vælter ud over, ligger et par øer og skiller vandmasserne. Den største af øerne hedder Livingstone Island, og den deler sammen med de andre øer vandmasserne i fire hovedfald, eller katarakter. Tættest ved Zimbabwe ligger ”Devil's cataract”, hvor Dr. Livingstone skuer ud over den opdagelse, som han i 1855 navngav efter den britiske dronning Victoria.

Zimbabwe­rejser

 • Victoria Falls, Rovos Rail og Big Five-safari

  Med verdens mest luksuriøse tog gennem Zimbabwe og Sydafrika – kombineret med de imponerende Victoria Falls og Big Five-safari

  4,7
  • 18-09-2024
  • 13 dage
  • 46.998,–
  fra København
 • Max 15 deltagere

  Det store Namibia-eventyr – fra Windhoek til Victoria Falls

  Få storslåede safarioplevelser i Namibia samt Okavangodeltaet i Botswana og se de imponerende Victoria Falls i Zimbabwe.

  4,4
  • 18-10-2024
  • 16 dage
  • 49.998,–
  fra København
 • Med luksuriøse Rovos Rail gennem Afrika

  Rejs fra Sydafrika til Tanzania i bedste Karen Blixen-stil. Med luksus, smukke landskaber, safari og Victoria Falls.

  4,8
  • 07-01-2025
  • 21 dage
  • 119.998,–
  fra København
Del denne side