Fakta Mongoliet

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Mongoliet
  • Sprog Mongolsk
  • Hovedstad Ulan Bator
  • Indbyggere 3 mio.
  • Religion Taoisme, konfucianisme og buddhisme
  • Valuta Mongolsk tugrik
  • Areal 1.566.500 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Mongoliet afhænger af, om vi i Danmark har sommer- eller vintertid.

Vinter: + 7 timer
Sommer: + 6 timer

Transport i Mongoliet
Kun ca. 6 % af vejnettet i Mongoliet er asfalteret, resten består af grusveje og jeepspor. På vejene uden for Ulan Bator er der ikke meget trafik, og køreturene er derfor meget afslappede. Her benyttes fortrinsvis firhjulstrukne jeeps eller minivans.
Økonomi
Prisniveauet i Mongoliet er ganske lavt. Et måltid mad på en mellemklasserestaurant i Ulan Bator kan fås for 50-100 kr. Med hensyn til lommepenge vil de fleste kunne klare sig for omkring 100 kr. om dagen. Tag lidt mere med, hvis du regner med at købe souvenirs med hjem.
Drikkepenge

Drikkepenge er ikke så udbredte i Mongoliet, men det vil altid være velset at lægge 10 % til regningen på restauranter, hvis du har været tilfreds med servicen.

Personale, der arbejder i turistbranchen, forventer at få lidt drikkepenge. På rundrejser er det derfor sædvane, at gæsterne betaler drikkepenge til buschauffører og lokalguider. I rejsebeskrivelsen for den rejse, du skal på, kan du læse en anbefaling til et beløb.

Valuta og Kreditkort

Valutaen i Mongoliet hedder tugrik (MNT). Vi anbefaler, at du medbringer amerikanske dollars, som kan veksles til mongolske tugrik ved ankomsten til Mongoliet. Man kan ikke veksle til tugrik hjemmefra, og tugrik kan ikke veksles tilbage uden for Mongoliet. Husk derfor at veksle dine tugrik til US-dollars eller euro inden hjemrejsen.

I Ulan Bator findes hæveautomater. Internationale kreditkort kan kun anvendes som betaling på hoteller og i antikvitetsforretninger.

Elektricitet
I Mongoliet bruges der 230 volt/50 hz. Stikkene har to ben som i Danmark, så det er ikke nødvendigt at medbringe en adapter.
Telefon og internet
Den internationale landekode for Mongoliet er +976. Der findes nogle internetcaféer i Ulan Bator, og enkelte hoteller i hovedstaden har internetadgang. Dog er dækningen for både mobiltelefoner og internet ikke så god - især ikke uden for Ulan Bator.
Hygiejne
Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan man dog komme ud for såkaldte pedaltoiletter og manglende toiletpapir. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan også forekomme primitiv. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.
Takt og tone
Mongolerne, som har rødder i nomadekulturen, er venlige og imødekommende over for fremmede og turister.  Meget få taler dog engelsk.