Fakta om Indonesien

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Indonesien. Læs bl.a. om tidsforskel, elektricitet og drikkepenge.
  • Sprog Indonesisk og en række lokalsprog
  • Hovedstad Jakarta
  • Indbyggere 260 mio.
  • Religion Sunni-islam og kristendom
  • Valuta Rupiah
  • Areal 1.904.569 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Indonesien kan variere alt efter, om Danmark har sommer- eller vintertid. Indonesien er verdens største øgruppe og strækker sig over tre tidszoner.

Vest-indonesisk tid (Jakarta) er +4 timer i forhold til vores vintertid og +5 i forhold til vores sommertid
Central-indonesisk (Bali) tid er +5 i forhold til vores vintertid og +6 i forhold til vores sommertid.
Øst-indonesisk tid er +6 i forhold til vores vintertid og +7 i forhold til vores sommertid.

Transport i Indonesien

Bus
Busser i Indonesien har ikke helt samme standard, som man kender fra Europa. Vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition, hvor det er muligt.

Fly
På vores rundrejser i Indonesien flyver vi ofte de længere strækninger med indenrigsfly. Hvor dette er tilfældet, vil rejselederen orientere rejsedeltagerne om praktiske forhold ved check-in i lufthavn samt flyvetid på den pågældende strækning.

Prisniveau
Prisniveauet i Indonesien er generelt lavere end i Danmark. Et godt måltid kan fås for cirka 50 DKK, og hvad angår lommepenge, er det vores erfaring at man kan klare sig for minimum 100-150 DKK pr. dag. Ved køb af supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 50-100 DKK pr. dag pr. person være tilrådeligt.
Drikkepenge

Det er kutyme i Indonesien at give lidt ekstra eller runde regningen op på restauranter og hoteller, men ellers har indoneserne et afslappet forhold til drikkepenge. Vær opmærksom på, at der på større hoteller og restauranter tillægges en service charge oven i beløbet på regningen.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort
Den indonesiske møntfod hedder rupiah (IDR). Du kan medbringe USD og EUR og veksle til rupiah i Indonesien. Man kan betale med Visa og MasterCard på de fleste større restauranter og hoteller. Der er også mulighed for at hæve kontanter i hæveautomaterne med Visa og MasterCard i de større byer.
Elektricitet
I Indonesien bruger man 220/230 volt. Nogle af stikkene er som i Danmark, men der kan dog også godt være andre stik, der nødvendiggør brug af et adaptersæt med mange valgmuligheder.
Telefon og internet

Den internationale landekode for Indonesien er +62. Det er dyrt at ringe hjem fra Indonesien samt at brug mobiltelefonens internetadgang, og nogle steder vil dækningen være mindre god. Tjek derfor med dit eget mobilselskab om dækning og priser for opkald og brug af datatrafik.

I de fleste større byer findes der internetcaféer, og de fleste større hoteller tilbyder internetservice mod betaling.

Drikkevand og hygiejne

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan man dog komme ud for såkaldte pedaltoiletter og manglende toiletpapir. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan også forekomme primitiv. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Vandet fra vandhanen er ikke sikkert at drikke i Indonesien. Vi anbefaler, at du i stedet køber vand på flaske.

Takt og tone

Indoneserne er generelt meget åbne og tager mod turister med et smil. Det ligger ikke til indoneserne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig.

Selv om indoneserne generelt er vant til mange turister, forventes det, at man respekterer deres helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Det vil sige, at skuldre og knæ er dækkede, samt at tøjet ikke er alt for stramt. Man tager skoene af, før man betræder et tempel eller en moské. Husk at holde fødderne nede og aldrig vendt mod Buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. Man berører og klatrer ikke på Buddhafigurer og historiske monumenter. Ikke alle steder må man fotografere, så vær derfor opmærksom på påbud. Man poserer heller ikke foran Buddhafigurer.

Indonesere betragter det som uværdig og uanstændig opførsel, hvis man ikke er i stand til at kontrollere sig selv og sine følelser. Det vil sige, at man som turist ikke bør vise vrede eller blive ophidset. Kommer du i en situation, hvor du føler dig dårligt behandlet, kan du henvende dig til rejselederen, som kan hjælpe med at rede trådene ud.

Offentlige kys og kærtegn er højst upassende. Kropskontakt og at holde i hånd er heller ikke velset, selv om det er almindeligt, at personer af samme køn ses hånd i hånd. Ligeledes bør man altid være tækkeligt påklædt. I de store turistområder er det dog accepteret at afvige fra normerne inde på hotelområderne. Rør aldrig en indoneser på hovedet. Det betragtes som uhøfligt, da håret er helligt.

Tiggere opleves i nogle områder, og naturligvis kan man give de gamle og de invalide en skilling, men ikke børn og unge mennesker – for ikke at skabe et marked for børnetiggeri. Hvis du vil give børnene noget, så giv dem shampoo, sæbe, blyanter eller kladdehæfter.

Rygning
Under al flyvning og transport er der rygeforbud. Der er også indført forbud mod at ryge på offentlige steder, men det er ikke altid det håndhæves. Dog opretholdes rygeforbuddet i Jakarta.

Essensen af Bali

Kombineret rundrejse og badeferie til eksotiske Bali – til uhørt god pris

4,5
  • 3 afrejser
  • 17 dage
  • Fra 17.998,–
fra København