Fakta om Bulgarien

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Bulgarien. Læs bl.a. om tidsforskel, prisniveau og internet.
  • Sprog Bulgarsk – skrives med det kyrilliske alfabet
  • Hovedstad Sofia
  • Indbyggere 7 mio.
  • Religion Bulgarsk ortodokse
  • Valuta Bulgarske lev (BGN)
  • Areal 110.879 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Bulgarien er én time foran dansk tid.

Transport
I Bulgarien benytter vi os af busser, der er i god stand. Hvis du skal rundt i Bulgarien på egen hånd, fungerer det offentlige bussystem fint. Dog kan der være stor forskel på standarden af busserne. Togene er til gengæld oftest både slidte og langsomme. Tager du en taxa, så husk at insistere på at prisen skal fastsættes via taxameteret.
Prisniveau

Priserne i Bulgarien er betydeligt lavere end i Danmark, ja blandt de laveste i Europa. Et godt måltid mad kan fås for cirka 50 kr.

Drikkepenge

På restauranter er det kutyme at give 10 % i drikkepenge. På barer og caféer er det også god skik at efterlade et lille beløb. I taxaer plejer man at give, hvad der svarer til 1-2 euro, og på guidede ture giver man almindeligvis også lidt drikkepenge.

Valuta og kreditkort
Valutaen i Bulgarien er lev (BGN). Man kan benytte Visa, MasterCard mv. mange steder, men det er dog stadig mest almindeligt at betale med kontanter, især i landdistrikterne.
Elektricitet
I Bulgarien benytter man 220 volt, og stikkene passer til danske apparater.
Telefon og internet

Den internationale landekode til Bulgarien er +359. I EU-landene samt i Norge og Island kan du bruge dit mobilabonnement til samme pris som i dit hjemland – både når det gælder telefoni og datatrafik (roaming). Mobilselskaberne kan dog sætte en grænse for, hvor meget mobildata du kan anvende i udlandet, så tjek med dit mobilselskab, hvad der indgår i dit abonnement.

Der er flere internetcaféer i de større byer.

Drikkevand og hygiejne

Det tilrådes at drikke vand fra flasker.

Hygiejnen kan svinge meget fra sted til sted, så tag dine forholdsregler og medbring vådservietter og evt. hånddesinfektions-gel.

Takt og tone
Bulgarien er et moderne samfund, og almindelig høflighed og respekt er god adfærd. Ved besøg i kirker anses det ikke for passende at vise bare arme og ben.
Rygning
Der er forbudt at ryge på offentlige steder. På mindre barer og caféer kan ejeren beslutte, om der må ryges eller ej. Nogle steder er der indrettet særlige rygeområder med den nødvendige ventilation.

Rundrejse i Bulgarien og Rumænien

Oplev Karpaterbjergenes mystik, pittoreske landsbyer, middelalderstemning og fantastisk natur – og en vampyrhistorie eller to

  • 2 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 10.998,–
fra København