Fakta Estland

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Estland
  • Sprog Estisk
  • Hovedstad Tallinn
  • Indbyggere 1, 3 mio.
  • Religion Forskellige former for kristendom
  • Valuta Euro
  • Areal 45.000 km2

Værd at vide

Tidsforskel

+1 time

Estland er én time foran dansk tid.

Transport

Transporten på Albatros Travels rundrejser i Estland foregår oftest med chartret bus. Standarden på busser i Estland er meget lig, den vi kender fra Danmark.

Hvis du på egen hånd benytter dig af offentlig transport i Tallinn, så læg mærke til, at byens indbyggere kører gratis i den indre by, mens besøgende i byen skal købe billet.

Prisniveau

Prisniveauet i Estland er lavere end i Danmark. Et måltid mad på en gennemsnitsrestaurant koster omkring 150kr., mens en kop kaffe på en café kan fås for omkring 20 kr.

På rundrejser, hvor halvpension eller øvrige måltider er inkluderet i rejsens pris, er drikkevarer normalt for egen regning.

Drikkepenge

På restauranter er det normen at runde regningen op eller give 5-10 procent i drikkepenge. Hotelpersonale, taxachauffører og lignende vil også sætte pris på en lille påskønnelse. Det er naturligvis altid frivilligt, om du ønsker at give drikkepenge.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort

Valutaen i Estland er euro. Du kan både veksle penge hjemmefra og i Estland. Alle de gængse kreditkort kan bruges som betalingsmiddel næsten overalt. Der findes hæveautomater i alle byer, hvor du kan hæve kontanter.

Elektricitet

I Estland bruger man 230 V/50 hz. Elstikkene er af samme type som de danske, så det er ikke nødvendigt at medbringe en adapter. 

Telefon og internet

Den internationale landekode for Estland er + 372. I EU-landene samt i Norge og Island kan du bruge dit mobilabonnement til samme pris som i dit hjemland – både når det gælder telefoni og datatrafik (roaming). Mobilselskaberne kan dog sætte en grænse for, hvor meget mobildata du kan anvende i udlandet, så tjek med dit mobilselskab, hvad der indgår i dit abonnement.

Næsten alle hoteller, restauranter, caféer, shopping centre og lignende har trådløst internet, som du kan benytte. Oftest er det gratis. Internetcaféer er ikke så udbredte i Estland, men de findes i de større byer.

Drikkevand og hygiejne

I Estland fungerer toiletforholdene som i Danmark. Det kan alligevel være en god ide at have en flaske hånddesinfektionsmiddel med i tasken.

Vi anbefaler at du køber drikkevand på flaske. 

Takt og tone

Esterne er mentalt meget på bølgelængde med danskerne, og det er ikke svært at begå sig i landet.

Rygning

Under al flyvning og transport er der rygeforbud. Ligesom i Danmark må man ikke ryge indendørs på offentlige steder, medmindre det foregår i særligt indrettede rygerum.

Baltikum – rundrejse i Letland, Litauen og Estland

Oplev de gamle bydele i hovedstæderne Riga, Vilnius og Tallinn, ridderordeners stolte borge, det landlige liv og masser af Sovjethistorie

4,4
  • 3 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 7.998,–
fra København