Rejs til Norge

Norges fjorde og fjelde er legendariske, og nordmændene selv ved at sætte pris på deres storslåede natur med ski om vinteren og fjeldvandring om sommeren. Den rige olienation mod nord har også fostret verdenskendte forfattere som Henrik Ibsen og Knut Hamsun, og ifølge nordmændene var også Holberg norsk. Hyggelige byer som hansestaden Bergen og hovedstaden Oslo bidrager til oplevelsen af en lille nation med en stor horisont.

Indbyggere 5,5 mio.
Hovedstad Oslo
Sprog Norsk
Flaget er dannet ved en kombination af de danske og svenske flag
Vidste du...

at ski er en norsk opfindelse? På oldnordisk betyder ’ski’ kløvet træ.

at en anden norsk opfindelse er ostehøvlen? Som jo går fint i spænd med myseosten!

Oslo

Fra udsigtsposten øverst i Holmenkollens berømte skihoptårn – Norges svar på Eiffeltårnet – er der fornem panoramaudsigt ned over Norges hovedstad. Mere end 400 meter over havet fornemmer man mindst to ting: at skihop er en adrenalin- og angstfremkaldende fornøjelse, og at Oslo ikke er en særlig stor storby. De 650.000 indbyggere lader ikke byen konkurrere med ret mange af verdens hovedstæder. Men dens velstand er med til at give indsprøjtninger til nye, prestigiøse byggeprojekter, og byens fostring af fordums tids store personligheder som Edvard Munch og Thor Heyerdahl har skabt grundlag for nogle interessante udstillinger.
Der eksporteres for flere milliarder kroner norsk laks hver måned
På Munch-museet kan man opleve en storslået samling af mere end 1.000 malerier, små 5.000 tegninger og omkring 18.000 grafiske blade, som geniet testamenterede til Oslo kommune. På Kon-Tiki-museet er der mulighed for at se dokumentarfilmoptagelser fra eventyreren Heyerdahls ekspeditioner. Norges fortid som vikingenation kan opleves i Vikingskipshuset, hvor man kan se skibe helt tilbage fra 800-900-tallet. Det er også interessant at lægge vejen forbi det interaktive Nobels Fredscenter, der er en hyldest til de mere end hundrede forskellige personligheder, som har vundet den prestigiøse fredspris, siden den blev indstiftet.
Vigelandsparken i Oslo er dedikeret til den norske skulptør

Sørlandet

Syd for Oslo, langs Sørlandets Skærgårdskyst og i baglandet kan man opleve vaskeægte idyllisk sommerferieland med hvidmalede træhuse og småflækker, hvor folk trækker ud på de brolagte gågader, når solen titter frem. Fra Norges femtestørste by, Kristiansand, er der fine muligheder for togter i Skærgården, men man skal heller ikke glemme at tage for sig af en af områdets rigeste ressourcer: fisk. De fås i alle afskygninger på Fiskabrygga, den store fiskebasar.
Fyrtårnet i Kristiansand

Andre seværdig­heder i Norge

Ferien i Norge kan fint rundes af med en tur omkring vikingelandet mellem Stavanger og Bergen på østkysten, hvor man også bør unde sig selv en opstigning til de populære og åndenødsfremkaldende udsigtsposter på Prekestolen og Kjeragbolten i Lysefjorden. Tag vandrestøvlerne på og fortsæt rejsen ind i hjertet af Norge til Gudbrandsdalen med de gamle tømmerbyggede gårde dybt inde i fjeldet. Eller til Fjordlandet med de øredøvende fosser og de svimlende nedblik til de dybe fjorde. Glem heller ikke Trondheim, der foruden fine omgivelser og et muntert caféliv også er værd at besøge for Nidarasdomen, et imponerende kirkebyggeri, der blev påbegyndt i 1070 og strakte sig over flere hundrede år og derfor også er påvirket af forskellige arkitektoniske stilarter, blandt andet romansk og gotisk.
Geirangerfjorden er en af Norges mest berømte fjorde
Fortsæt rejsen højt mod nord, kryds polarcirklen og tag på øhop langs Nordkysten. Se kaskelothvaler ud for Andenes, eller oplev det magnetiserende nordlys i Tromsø. Nordkapp betegnes også som verdens ende, men Finnmarken er også en rejse værd for helleristningerne ved Alta – en del af UNESCO’s verdensarv. Her kan man desuden indlogere sig på et iglo-hotel – alt er lavet af is og sne, og temperaturen ligger på behagelige minus fem grader. Får man lyst til at blive gift, kan man blive det i kapellet og bagefter putte sig under sælskindet. Der er mange oplevelser – ikke mindst, når det gælder natur – at hente på rejsen til Norge. Med 385.000 km2 og kun 5,2 millioner indbyggere er der masser af plads at boltre sig på.
Ved Nordkapp går sommersolen aldrig ned

Norgesrejser

 • Norges skatkammer

  Oplev Norges fjorde og fjeldsider med smukke togrejser og storslåede sørejser, samt besøg i fascinerende storbyer.

  4,5
  • 6 afrejser
  • 7 dage
  • Fra 12.998,–
  fra København
 • Rundrejse i Nordnorge – med Lofoten og Nordkap

  Eventyret venter nord for polarcirklen: oplev Lofotens smukke landskaber, besøg Tromsø og spejd ud over Det Arktiske Hav badet i midnatssol fra Nordkap

  4,1
  • 3 afrejser
  • 7 dage
  • Fra 13.998,–
  fra København
 • Norge – fra fjorde i syd til Arktis i nord

  Oplev Norges vidder og fjorde med tog og verdens smukkeste sørejse med Hurtigruten gennem midnatssolens rige

  4,7
  • 6 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 27.998,–
  fra København
 • Isbjørnenes rige – ekspeditionstogt på Svalbard

  Om bord på vores eget eksklusive Ocean Albatros sejler vi på opdagelse efter isbjørne fra Longyearbyen i Svalbard og rundt i det fascinerende arktiske rige.

  • 05-06-2025
  • 9 dage
  • 43.998,–
  fra København
Del denne side