6 ting du kan lave i Lima

Det er ikke mange hovedstæder, som har en golfbane midt i byen – eller et shoppingcenter indbygget i klipperne!

Perus hovedstad Lima er en mangfoldig og anderledes by, og selv om du bare har nogle få dage her, er der en masse at opleve. Her er seks ting du kan fordrive tiden med, mens du er i Lima.

Se alle rejser til Peru eller læs vores hedeste rejsetips til Lima her:

Oplev en af Limas imponerende pyramider, Huaca Pucllana. Pyramiden ligger Miraflores-distriktet, og blev bygget af medlemmer af Lima-kulturen, før inkaerne kom til området. De brugte ikke sten til pyramiden, men håndlavede mursten af ler, som ikke blev brændt – heldigvis er klimaet langs Perus kyst ekstremt tørt, så pyramiderne er ikke eroderet i løbet af de 1500 år, som er gået siden opførelsen. For få år siden blev det ved et tilfælde opdaget, at pyramidens mure gemte på flere gravkamre. Udgravningsarbejdet af kamrene og jagten på flere gravkamre er endnu ikke forbi.

Lær mere om Perus nyere historie på Museet for minder, tolerance og social inklusion. I 1980-90'erne udbrød en konflikt mellem guerillagruppen Lysende Sti og sikkerhedsstyrkerne. Dette gik voldsomt ud over befolkningen både på grund af guerillaens handlinger og sikkerhedsstyrkernes modsvar, arrestationer og "desapariciones" – tvungne "forsvindinger". Næsten 70.000 mennesker døde mellem 1980 og 2000. I 2014 åbnede dette museum både for at mindes de grufulde hændelser og for at skabe et frirum for forsoning og fremtidig tolerance.

Tag på en litterær pilgrimsrejse når du spadserer rundt i Miraflores. Dette distrikt er nemlig beskrevet i mange af den store peruvianske forfatter Mario Vargas Llosas litterære værker. Vargas Llosa fik Nobels litterturpris i 2010 og regnes som en af Latinamerikas allerstørste samtidsforfattere. Indtil for nylig havde han sin peruvianske residens i nabodistriktet Barranco, hvor mange af Perus kunstnere og forfattere bor blandt små butikker, gallerier og barer.

Tag også turen til boheme-kvarteret Barranco og se nogle af modeverdenens største fotografier på MATE-galleriet, som blev etableret af den kendte fotograf Mario Testino. Testino voksede op i Lima, før han flyttede til London og fik en glitrende karriere i modebranchen. I 2012 åbnede han MATE i en smuk bygning fra 1800-tallet. Her kan du ud over peruvianske kunstnere se Testinos billeder, blandt andet portrætterne han tog af prinsesse Diana i 1997, ikke længe før hun døde.

Tag på shopping i Limas mest eksklusive shoppingcenter, Larcomar. Det er bygget ind i klippevæggen og har en fantastisk udsigt over Stillehavet og de uendelige bølger, som kaster sig mod kysten. Når du har set dig mæt på fine strikvarer af alpakauld, friluftsudstyr, smykker og meget mere, kan du stille sulten i en af Larcomars hyggelige restauranter.

En af Limas bedste restauranter ligger yderst på en mole ude i havet. La Rosa Nautica har god service og fantastisk mad, men det absolut bedste ved stedet er den helt upåklagelige udsigt – her kan man let sidde længe og se ud over havet og studere Limas mange surfere i stillehavsbølgene. Har du ikke lyst til en fin middag, kan du i stedet slå dig ned i restaurantens berømte bar og nyde Limas ikoniske, lysegrønne cocktail pisco sour. Og måske dele en tallerken ceviche, den herlige fiskeret som stammer fra netop Limas spændende køkken.

Perurejser

 • Max. 24 deltagere

  Peru – Inkarigets skatte

  Enestående naturscenarier og kulturel mangfoldighed i det gamle Inkariges højborg, Peru.

  4,7
  • 2 afrejser
  • 17 dage
  • Fra 36.998,–
  fra Billund
 • Peru - Vejen til Machu Picchu

  Vi følger i inkaernes fodspor gennem Andesbjergene til fantastiske Machu Picchu

  4,5
  • 3 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 27.998,–
  fra København
 • Maks. 24 deltagere

  Fra Machu Picchu til Påskeøen

  Eventyrrejse med Inkaernes hemmelige by, Machu Picchu og Påskeøen – en af de fjernest beliggende øer i verden med de verdensberømte Moai.

  • 2 afrejser
  • 14 dage
  • Fra 52.998,–
  fra Billund