Faktalister

Varm op til din rejse med baggrundsviden og overraskende fakta
Læs vores faktalister, hvis du er enig i, at det bliver endnu sjovere at rejse, når du har lidt baggrundsviden på plads først

Her hos Albatros rejser vi med hjerte, hjerne og holdning. På denne side er der mest til hjernen. Her har vi nemlig samlet fakta om alverdens emner, som du kan møde på din færd rundt i verden. Vi har forhåbentlig fundet noget, som du ikke vidste i forvejen. Og måske får du lyst til at tage med os ud i det blå og blive endnu klogere.

Læs med, hvis du er nysgerrig og vild med at rejse.

Australiens dyr

Kænguruer, som hopper rundt i trætoppene, pattedyr som lægger æg, og øgler, der snyder sine fjender med et falsk hoved. Australiens dyr kan minde om noget fra en fantasyfilm. Men disse mærkelige skabninger kan du faktisk møde i virkeligheden – men kun i Australien.

Læs med og bliv overrasket over Australiens dyr

Du kender koalaen. Men kender du også disse 8 underlige dyr?

7 fakta om Borneo

Du ved nok allerede, at Borneo er verdens tredjestørste ø. At den deles mellem Indonesien, Malaysia og Brunei, og at den er dækket af et tykt lag regnskov, er heller ikke en overraskelse. Men vi tør næsten garantere, at vi har fundet nogle fakta, du ikke kendte i forvejen.

Lær noget nyt med disse 7 fakta om Borneo

Kinabalu-bjerget er hjemsted for over 6.000 forskellige planter

7 ting du (måske) ikke vidste om elefanter

Elefanten er ikke for ingenting et vigtigt medlem af The Big Five. Det er et af de dyr, du bare skal se på en safari. Det er en fantastisk oplevelse at observere de enorme dyrs rolige og overraskende elegante færd gennem landskabet.

Læs mere her: 7 ting du (måske) ikke vidste om elefanter

Vidste du, at elefanter ikke kan hoppe?