24 timer i New York

Det er altid det rette tidspunkt at være i New York

Uanset hvilken tid på året eller døgnet, du er i New York, venter der altid et umådeligt antal oplevelser rundt om hjørnet. På mange af Albatros' rundrejser i Nordamerika og krydstogter i Caribien har vi en dag på egen hånd i The Big Apple. Men hvad skal man vælge i en by med så meget at vælge imellem?

Se alle vores rejser til New York og resten af USA

kl. 08:00 – Top of the Rock

At køre med elevatoren op til toppen af Rockefeller Plaza er noget, man bare skal prøve i New York. Kør op til den allerøverste etage, så har du helt ubegrænset udsigt over Central Park, Empire State Building og alle de andre mægtige skyskrabere. Ingen vinduesruder og intet hegn forstyrrer din udsigt over byen. Her kan du nyde solopgang, solnedgang eller nattens glitrende lys – du vælger selv hvilken oplevelse og tid på døgnet, der passer dig bedst.
Udsigt over Central Park

kl. 10:30 – Gospel brunch på Ginny's Supper Club

Smut ned ad trappen på restauranten Red Rooster i Harlem, så kommer du til Ginny's. Stemningen her bringer alle besøgende tilbage til 1920'ernes New York, og her serveres en god brunch til lyden af et fantastisk iørefaldende gospelkor.
Der er guf til både ører og smagsløg på Ginny's

kl. 12:00 – Et glas mimosa i baren på Red Rooster

Efter brunch på Ginny's kan du gå en etage op og slutte af med et glas mimosa (champagne med appelsinjuice) i baren på Red Rooster. Her spilles der svingende live jazz næsten hver søndag, og stemningen – og musikken – er helt i top.
Skål søndagen i gang på Red Rooster

kl. 13:00 – Gå på Highline

Efter en stabil brunch er det skønt at bevæge sig lidt, og på Highline kan du gøre det i helt unikke omgivelser. Highline er en tidligere jernbane, som er bygget om til en enestående park med en fantastisk blomsterpragt, smalle alléer af birketræer og vajende græsser. Kør med undergrundsbanen (eller tag en taxa, det er betydeligt billigere i New York end hjemme i Danmark) til West 34th Street (mellem 10th og 12th Avenue) og nyd den ophøjede udsigt over Chelsea og Meatpacking District.
Highline er en helt unik park

kl. 14:00 – Eftermiddagskunst

For enden af Highline ved Ganseevort Street kan du gå ned ad trappen og til højre, hvor Whitney Museum of American Art ligger. Museet flyttede hertil i helt nye lokaler i maj 2015. På Whitney kan du se på moderne amerikansk kunst, hovedsageligt fra 1900- og 2000-tallet.

Afslut besøget med en forfriskning i Whitneys raffinerede restaurant, Untitled. Det har du fortjent nu!

kl. 16:00 – Cykeltaxa gennem Central Park

Begynder du at blive træt i benene? Det bliver man ofte på storbyferie. Så kan det være skønt at kombinere oplevelser med afslapning. Tag en cykeltaxa (pedicab) gennem Central Park – eller måske en hestevogn hvis du vil række lidt dybere ned i tegnebogen. Det nemmeste er at springe på i Central Parks sydlige ende, ved Central Park South mellem 5th og 6th Avenue. Der er forskellige ruter gennem parken, og hvis du synes,  priserne er lidt for saftige, kan man oftest forhandle lidt med chaufføren.
Nyd eftermiddagen i Central Park

kl. 18:00 – Knurren i maven?

Hvis du er til lækker fisk og skaldyr, må du ikke springe over italienske Esca (402 West/43rd S.), og efter en tur i Central Park er det nemt at komme hertil. Den højt hyldede kok David Pasternack tryller mad frem, som får selv de mest kræsne smagsløg til at løbe i vand. Hovedretterne koster 200-300 kr., men husk på at der derudover skal betales drikkepenge.
Fisk og skaldyr serveres på ypperligste vis på Esca

kl. 20:00 – Broadway-musical

Når man er i New York, skal man selvfølgelig se en musical på Broadway. Selv om du ikke er musicalfan, bør du prøve oplevelsen bare en enkelt gang. Du kan købe billetter med rabat til forestillinger samme dag hos TKTS midt på Times Square.
Smut forbi TKTS på Times Square efter billige Broadway-billetter

kl. 23:00 – Cocktails med udsigt

Hvis du kan holde dig vågen lidt endnu, så er det blevet tid til en cocktail. På 230 FIFTH kan du nyde udsigten over New York både udendørs og indendørs, og stedets drinks lever helt op til den ikoniske udsigt.
Nyd New Yorks aftenlys med en drink i hånden

USArejser

 • New York, New York - Start spreading the news!

  En eventyrlig rejse til en af verdens mest fascinerende og pulserende storbyer. ”Start spreading the news, I'm leaving today…”

  4,5
  • 4 afrejser
  • 7 dage
  • Fra 13.998,–
  fra København
 • Solskinsstaten Florida

  11 dages historie, kultur, oplevelser, sol og sommer i amerikanernes foretrukne paradis: Solskinsstaten Florida

  3,9
  • 2 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 19.998,–
  fra København
 • Albatros' amerikanske nationalparkodyssé

  Drømmen om USA’s utæmmede landskaber går i opfyldelse. Tag med til hele 7 nationalparker

  • 4 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 23.998,–
  fra København
 • USA – Østkystens højdepunkter

  Philadelphia, Washington, New York, Boston, New England og Niagara Falls – historie, storbyer og stor natur med et smut til Canada

  4,3
  • 2 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 23.998,–
  fra København