Rejselederne fortæller

En rejseleder med en gruppe gæster på Svalbard
Ingen kender verden bedre end Albatros Travels rejseledere. Og få har flere rejsehistorier at fortælle. Her kan du læse nogle udvalgte rejselederes beretninger fra den store verden.

Albatros Travels mere end 800 rejseledere er fordelt over hele kloden. Hver dag året rundt er mindst én af dem i gang med at vise deres yndlings-destination frem for en gruppe Albatros-gæster. Vores rejseledere elsker deres destinationer og kender dem bedre end deres egne bukselommer. Og de har altid en god historie at fortælle. Her på siden kan du læse om nogle få udvalgte af rejseledernes oplevelser. Læs med nedenfor eller klik her og mød en rejseleder

Får du selv lyst til at opleve noget lignende, så klik på linket efter rejselederens historie og se et udvalg af rejser til destinationen. Dog kan vi naturligvis ikke garantere, at hverken oplevelser eller rejseleder bliver de samme.

Helena – Indien

Mit forhold til Indien har snart varet i 30 år, og landet er endnu ikke holdt op med at fascinere mig. Indien ligner ikke noget andet land i verden. Måden man lever på er helt unik, kulturarven går mange tusind år tilbage i tiden, og farverigdommen er helt utrolig – måde i overført og i helt bogstavelig betydning.
Helena på tigersafari i Rajasthan
Indiens historie er fascinerende og meget gammel. Arkæologiske fund i det vestlige Indien stammer fra en af verdens ældste civilisationer, Induskulturen, som var mestre inden for byplanlægning og kloaksystemer. Flere århundreder før Kristi fødsel blomstrede de hinduistiske riger; mange med komplicerede politiske systemer, en misundelsesværdig økonomi og love til beskyttelse af naturen. Men i Indien behøver du ikke besøge de gamle historiske seværdigheder for at få et strejf af fortiden. Folket har bibeholdt deres århundredlange kulturarv, og endnu den dag i dag kan man møde fortiden i kunsthåndværk, musik, dans og tekstiltraditioner.
Helena på hesteryg ved farverige Jodhpur
Som besøgende i Indien kan du få opfyldt næsten ethvert tænkeligt ønske. Fra nogle af verdens højeste bjerge til tropiske strande i Sydindien. Fra Thar-ørkenen i delstaten Rajasthan til det enorme vådområde Sundarbans mod grænsen til Bangladesh. Alle verdens klimazoner er repræsenteret i dette land, og dyr og planter findes fra den ene yderlighed til den anden. Det samme kan man sige om den indiske befolkning og ikke mindst om de indiske seværdigheder. Den mest berømte seværdighed af dem alle, Taj Mahal, giver mig trods over 100 besøg den samme magiske følelse, som første gang jeg stod her. Bygningen er naturligvis helt umenneskeligt smuk, men det allermest specielle ved området er de mange mennesker fra hele verden og fra alle hjørner af Indien, som kommer her klædt i deres fineste og farverigeste tøj og falder i svime over hele stemningen på stedet.
Sarier i smukke farver foran Taj Mahal

Der er mange flere interessante steder at besøge i Indien, end der er plads til her, og jeg anbefaler alle at komme og besøge dette vidunderlige land.

Helena anbefaler: rejser til Indien

Anne Kari – Pilgrimsruten til Santiago de Compostela

Jeg har været rejseleder siden 1990 på klassiske og kulturelle rundrejser i TyrkietItalien, Albanien, Grækenland og Spanien.

En af mine favorit-Albatrosrejser er turen ad pilgrimsruten til Santiago de Compostela. På denne berømte nordspanske pilgrimsrute følger vi pilgrimmenes fodspor gennem vidunderlige landskaber, middelalderbyer med smukke kirker og mere end 1.000 års historie. Som rejseleder forsøger jeg at give gæsterne den bedste oplevelse, så de vil huske pilgrimsrejsen i mange år fremover. Og det er ikke svært på denne rute.

Anne Kari på den berømte pilgrimsrute
Undervejs vandrer vi på nogle af de smukkeste strækninger gennem Baskerlandet. Vi får en grundig indføring i San Fermin-festen i Pamplona, hvor tyre slippes løs i gaderne. I Rioja smager vi på vin, før vi kommer til regionen Galicien, som har en helt anderledes natur og madtradition end resten af Spanien. Vi besøger de mægtige katedraler i Burgos og Leon, som begge er på UNESCO's verdensarvsliste, og som blev bygget til ære for de mange pilgrimme, der fulgte ruten til Santiago de Compostela. De kristne i 900-tallet udførte med opførelsen af katedralerne et fantastisk markedsføringsstunt for at dæmme op for de muslimske maurere, som var nået så langt mod nord i Spanien. Rejsens højdepunkt er selvfølgelig, når vi kommer til målet – pilgrimsmessen i Santiago de Compostela.
Den smukke katedral i Burgos

Pilgrimsrejsen er for dig, som er interesseret i historie, kultur, mad og vin. Er du tilmed glad for at holde dig i form, er rejsen perfekt med de lette vandreture langs pilgrimsruten. Er du ikke til vandring, er det altid muligt at tage bussen. Alle kan gennemføre deres egen udgave af caminoen. Buen camino!

Anne Kari anbefaler: Pilgrimsruten til Santiago de Compostela

Kombinér vandring, mad og kultur på pilgrimsruten

Camilla - Skotland

Når jeg bliver spurgt om, hvilket land i Europa jeg bedst kan lide at rejse i, har jeg svært ved at svare. Alle lande har noget godt at byde på og kan ikke sammenlignes. Men et land har alligevel en helt særlig plads i mit hjerte, Skotland. Allerede om foråret begynder jeg at glæde mig, for i juni starter sæsonen for Skotlandsrejser. Og når jeg endelig sætter fødderne på skotsk jord og indsnuser den friske, skotske luft, sænker mine skuldre sig, og jeg føler mig straks hjemme.
Rejselederen med den skotske vind i håret

Skotland er med sin særlige kystlinje og uforglemmelige højland et af de naturmæssigt smukkeste lande i Europa. Naturen indeholder en dramatik, som man genfinder i den skotske historie og den lokale whisky. På en rundrejse i Skotland får man lov til at opleve hele naturen; lavlandet, kysterne med øerne, højlandet, de små byer ude på landet, hvor livet går sin stille gang, og storbyerne med Europas hyggeligste hovedstad Edinburgh som højdepunkt.

Skotlands historie er lang og til tider blodig og vidner om et stolt og frihedskrævende folk. På en rejse i Skotland møder jeg altid en varm og åben lokalbefolkning. Jeg fornemmer historien i alt og forstår pludselig, hvor de berømte sagn og eventyrlige fortællinger kommer fra.

Der er dramatik i både natur og kultur i Skotland

Jeg elsker den skotske natur, den skotske historie, eventyret, de skotske byer og den skotske folkesjæl. Og naturligvis er ingen rejse fuldendt uden smagen af god skotsk whisky på tungen.

Camilla anbefaler: Rejser til Skotland

Kasper - New York

New York er for mig byernes by, og USA's største by (med 8,3 millioner indbyggere) sætter på mange måder standarden for andre amerikanske byer i form af sin rige kultur, mad og underholdning. I New York føler jeg, at jeg befinder mig midt i verdens centrum, og jeg kan mærke byens kant gennem de håbefulde kunstnere, opportunister fra finansverdenen og immigranter fra hele verden, som på hver deres vis klarer sig igennem hverdagen. New York er centrum for mode, teater, mad, musik, udgivelser, reklame og selvfølgelig finanser. Derudover findes der et hav af museer, parker og etniske kvarterer, som jeg elsker at gå på opdagelse i.
Rejselederen poserer foran den berømte horisontlinje
Mange førstegangsbesøgende synes, at byen kan virke overvældende, men jeg har lært, at hvis man bare kaster sig ud i den, er det som at åbne en gave fuld af oplevelser. I New York når man aldrig at opleve det hele. Der er hele tiden en ny park, en ny restaurant med sin eget minilandbrug på taget eller en event for noget nyt og spændende, som frister. Hver eneste husblok har sin egen karakter og historie, og på bare en lille gåtur kan man nå fra Italien til Kina.
Frihedsgudinden – et must for mange besøgende i New York

Byen udvikler sig konstant og er USA's madby nummer 1. Man kan få fantastiske måltider på 3-stjernede Michelin-restauranter eller en lige så fantastisk klassisk New York-bagel med laks på en af Manhattans mange delis. Og så er der altid mulighed for at skylle både mad og oplevelser ned med en god, amerikansk øl. Her mener jeg ikke en Budweiser, men derimod en øl fra en af de lokale mikrobryggerier i Brooklyn.

New York er byen, der har det hele.

Kasper anbefaler: Rejser til USA

Velbekomme!

Philip - Mexico

Mexico er et virkeligt underkendt rejseland på flere niveauer. Jeg flyttede til Mexico i 2007 og har siden hen været begejstret – også selvom jeg ikke bor der længere! At kunne tage en sporvogn eller en kort bustur fra centrum af verdens måske største by og så befinde sig i et ruinområde med to kæmpe pyramider – det er da vildt! Tænk at kunne besøge et land med så veldokumenteret en antik historie, så appetitvækkende et køkken, så mangfoldige folkeslag, så fantastiske mennesker, så nuanceret natur og så gode øl. Derudover har jeg altid mødt god humor, glade mennesker og gæstfrihed på et fantastisk niveau under mine rejser i dette land. Alt det gør Mexico mit yndlingsrejseland.
Philip ved siden af et stenhoved fra olmeker-kulturen, den ældste kultur i hele Amerika

Man bør aldrig rejse hjem fra Mexico uden at opleve hovedstaden Mexico City med alle de monumenter og den historiske midtby. Det Antropologiske Museum synes jeg virkelig er en god oplevelse. Det giver en god smagsprøve på nogle af de helt fantastiske oplevelser, som man senere kan få ved at rejse rundt i landet. Og der venter utrolige oplevelser i hele Mexico. Under en hvalsafari i det vestlige Mexico (Puerto Vallarta) kom jeg engang så tæt på en pukkelhval, at jeg kunne ae den på hovedet. Et fuldstændigt vildt øjeblik med et kæmpe dyr.

Nu er jeg jo madglad og dertil også glad for drikkevarer. Så jeg vil sige, at man skal huske at prøve de rigtige lokale tacos med en Negra Modelo-øl ved siden af – nydes køligt og i godt selskab.

Philip anbefaler: Rejser til Mexico

Mexico Citys stadskärna, Zocalo'en, med katedralen i bakgrunden.