Flodkrydstogt på Mekongfloden

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl fra Ho Chi Minh City i det sydlige Vietnam til Angkor Wat i Cambodia med charmerende flodbåd, og kom tæt på templer, storbyer og natur undervejs

Oplev Vietnam og Cambodia fra vandsiden på dette skønne 8-dages krydstogt på Mekongfloden, hvor vi ser de allerstørste og mindre kendte seværdigheder. I hektiske Ho Chi Minh City har vi to overnatninger, og vi kommer både på byrundtur og ser Vietnamkrigens berømte Cu Chi-tunneler. Herefter går vi ombord på en komfortabel flodbåd i klassisk kolonistil, som i roligt tempo fører os fra Mekong-deltaet, hvor vi oplever det store flydende marked, til Angkor Wat i Cambodia.

Vi lægger til i Cambodias spændende hovedstad Phnom Pehn, hvor vi bl.a. bliver klogere på Pol Pots grumme regime, når vi besøger Killing Fields og S-21-fængslet. Krydstogtet slutter ved Siem Reap hvor vi har tre overnatninger til at udforske det enestående Angkor Wat-tempelkompleks. Undervejs har vi god tid til at beundre de smukke landskaber og småøer, se templer og komme tæt på livet, som det leves langs Mekongflodens bredder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Cambodjanske riel og vietnamesiske dong

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Ho Chi Minh City. Byrundtur til fods og velkomstmiddag
Dag 3 Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelerne og byrundtur
Dag 4 Ho Chi Minh City – My Tho. Ombordstigning på flodbåd
Dag 5 Cai Be – Sa Dec. Byrundtur, det flydende marked
Dag 6 Châu Dôc. Rundvisning i Châu Dôc og besøg hos cham-folket. Grænsen til Cambodia krydses
Dag 7 Phnom Penh. Byrundtur, Killing Fields og fængslet S-21
Dag 8 Tonle Sap-floden
Dag 9 Kratie
Dag 10 Kratie. Udflugt til delfin-reservat
Dag 11 Kampong Cham - Siem Reap
Dag 12 Siem Reap. Angkor Thom og Angkor Wat
Dag 13 Siem Reap. Flydende landsby ved Tonle Sap-søen og tid på egen hånd
Dag 14 Siem Reap. Tid på egen hånd. Hjemrejse
Dag 15 Ankomst til København

RV Tonle Pandaw

Den komfortable og charmerende flodbåd RV Tonle Pandaw fra Pandaw Cuises kombinerer gammel fransk kolonistil og indokinesisk-inspireret arkitektur.

Båden er 55 meter lang, blev bygget i 2002 og gennemgik i 2013 en større renovering. De blot 28 kahytter er fordelt på Main og Upper Deck, alle udvendige med panoramavinduer og udgang til dækket. Her er i alt fire dæk og masser af plads til at bevæge sig omkring på. På Upper Deck findes 18 af de populære kahytter med herlig udsigt fra dækket, samt restauranten, hvor køkkenet serverer både asiatisk og europæisk mad.

På Main Deck findes yderligere 10 kahytter. På soldækket, der er delvis overdækket af en markise, kan du nyde solen og udsigten fra en af de behagelige solsenge. På Lower Deck findes en lille shop samt spa-afdelingen, der tilbyder forskellige skønheds- og spabehandlinger. Der er gratis internet på de fælles arealer.

Atmosfæren på båden er afslappet og meget uformel. Der er ingen dresscode, heller ikke i forbindelse med middagene. Vores rejseleder holder foredrag og viser film ombord samt informerer om næste dags udflugter og aktiviteter.

Kahytterne er alle velindrettede med eget bad og toilet og har skydedørene ud til dækket, så man kan nyde udsigten både fra dækket og inde fra kahytten. Der er også minibar, air condition, sikkerhedsboks, hårtørrer samt badekåbe og slippers.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
24.998,–
København
25.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi flyver fra København og sætter kursen mod Ho Chi Minh City i Vietnam.
Dag 2
Ankomst til Ho Chi Minh City. Byrundtur til fods og velkomstmiddag
Notre Dame-katedralen i Ho Chi Minh City

Ved ankomsten til Ho Chi Minh City tjekker vi ind på vores hotel. Byen er Vietnams største og også kendt som Saigon, hvilket den stadig kaldes i folkemunde. I mange hundrede år har byens beliggenhed været gunstig både i forhold til handel og militær strategi, og historien har sat sit præg på den i form af smukke pagoder og bygninger fra tiden som hovedstad i den franske koloni Indokina. Gadebilledet er dog domineret af moderne højhuse, farverige reklameskilte og nye biler.

Når vi har tjekket ind, går vi en tur til en af byens centrale pladser; her finder vi Notre Dame-katedralen fra 1877-1883, som har to 40 meter høje tårne med jernspir. Vi passerer også byens rådhus, operahuset og byens gamle posthus, som alle ligger i nærheden. Vi mødes igen om aftenen for at spise en fælles velkomstmiddag på en god lokal restaurant.

Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelerne og byrundtur
De berømte Cu Chi-tunneller

I den tidlige morgenstund kører vi til de berømte Cu Chi-tunneller, der blev bygget af Vietcong i perioden 1940-60. I første omgang for at hjælpe den lille landmandshær mod helikoptere og anden moderne krigsførelse, men da Vietnamkrigen var på sit højeste, strakte tunnelerne sig faktisk hele vejen fra Ho Chi Minh City til den Cambodianske grænse, og alene i Cu Chi-distriktet er der over 250 kilometer underjordiske tunneler.

Tilbage i Ho Chi Minh City spiser vi frokost og besøger et par af byens seværdigheder. Vi besøger først Præsidentpaladset, eller Uafhængighedspaladset, som det kaldes i dag. Paladset er en klassisk bygning fra 1960’erne, hvor den sydvietnamesiske præsident Ngo Dinh Diem bestemte sig for at skifte den gamle, franske guvernørbolig ud med dette storslåede palads. Man får virkelig følelsen af svundne tiders storhed og rigdom, når man vandrer gennem de store sale, der står, som de blev efterladt i 1975.

Vi besøger et af byens mest interessante museer, Krigsmuseet. Museet beskriver Vietnams lange kamp for selvstændighed med hovedvægtet på Den amerikanske krig, som vi kender som Vietnamkrigen, fra 1965-1973. Museet er opdelt i forskellige temaer og fortæller bl.a. om de eftervirkninger, som den biologiske krigsførelse havde under det såkaldte Agent Orange-program. Der er også en udstilling om modstanden mod krigen i store dele af verden. I gårdhaven står gamle fly, kampvogne m.v. udstillet. Det er et barsk museum, men vigtig for forståelsen af det Vietnam, vi oplever i dag.

Dag 4
Ho Chi Minh City – My Tho. Ombordstigning på flodbåd
Vores hjem på det 8-dages flodkrydstogt

Det er blevet tid til at forlade Ho Chi Minh City og begynde vores spændende krydstogt på Mekongfloden. Vi kører sydpå mod det enorme Mekong-delta.

I My Tho går vi om bord på vores prægtige flodbåd RV Mekong Pandaw. Vi slapper af resten af dagen og lærer flodbåden lidt bedre at kende. Om aftenen spiser vi fællesmiddag i bådens restaurant. De kommende dage varierer retterne mellem alsidige buffeter og faste menuer med regionale retter og lokale råvarer. Det vil også være muligt at få retter fra det europæiske køkken samt vegetarmad.

Dag 5
Cai Be – Sa Dec. Byrundtur, det flydende marked
Det flydende marked
Fra morgenstunden sejler vi til Cai Be og byens helt unikke, flydende marked. Her sejler vi i mindre både ud i det autentiske markedsmylder blandt de mange handlende, som i nattens løb er sejlet hertil for at sælge deres varer – typisk frugter og grøntsager. Det er ikke svært at se, hvad bådene sælger, da de hver især udstiller deres varer fra høje træpæle. Efter rundturen på markedet vender vi tilbage til vores skib, og senere går vi om bord på en sampan – en traditionel vietnamesisk båd – og sejler til Sa Dec via menneskeskabte kanaler. Vi besøger byen og det lokale marked og ser også huset, som tilhørte Huyn Thuy Le, kendt fra den franske forfatter Marguerite Duras' roman Elskeren. Marguerite Duras boede i Sa Dec mellem 1928 og 1932 og havde her et forhold til Huyn Thuy Le, som hun senere beskrev i sin berømte og selvbiografiske roman – af mange nok også kendt fra den poetiske filmatisering af Jean-Jacques Annaud.
Dag 6
Châu Dôc. Rundvisning i Châu Dôc og besøg hos cham-folket. Grænsen til Cambodia krydses
Vores skib

I dag når vi grænsebyen Châu Dôc, hvor befolkningen er en blanding af kinesere, cham-folk og khmerer – alle har de sat deres præg på byens huse og templer. Vi tager på en rundvisning i byen og besøger både et farverigt marked nær et gammelt tempel og den etniske minoritetsgruppe cham-folket.

Cham-folket bor på små øer, hvor de lever af at fange og opdrætte de delikate maller, som både sælges til lokale og eksporteres. Ud på eftermiddagen krydser vi den Cambodianske grænse, hvor vi udfylder visumpapirer mv. Når formaliteterne ved grænsen er overstået, har vi resten af dagen og aftenen til afslapning på båden.

Dag 7
Phnom Penh. Byrundtur, Killing Fields og fængslet S-21
Flere end 17.000 mennesker mistede livet i Pol Pots S-21

I dag lægger vi til i hovedstaden Phnom Penh, der med sin rustikke charme og elegance stadig emmer af fransk kolonitid. Vi tager på en afslappende tur i cykeltaxa rundt i landets hovedstad. De tidligere franske koloniherrer har sat et tydeligt præg på Phnom Penhs arkitektur, og byen med sine brede boulevarder blev førhen anset for den smukkeste by i Indokina. Imidlertid har de historiske begivenheder og landets manglende ressourcer betydet, at kun få af de gamle franske kolonibygninger er blevet vedligeholdt, og Phnom Penh fremstår i dag som en moderne storby.

Efter frokost dykker vi ned i Cambodias triste fortid under Pol Pots styre. Vi besøger The Killing Fields ved Choeung Ek cirka 15 kilometer fra Phnom Penhs centrum. I dag er stedet yderst fredfyldt, men på disse marker blev tusindvis af personer mishandlet og henrettet på bestialsk vis under De Røde Khmerer. Ofrenes lidelser og historie mindes på stedet af et højt tårn med kranier fra blot nogle af de mennesker, hvis liv endte i massegravene.

Vi kører herefter til Tuol Sleng-museet Tuol Svay Prey High School, som i 1975 blev omdannet til et fængsel af De Røde Khmerer og navngivet S-21 (Security Prison 21). I perioden 1975-1978 fungerede fængslet som torturkammer, og for mere end 17.000 mennesker blev opholdet i S-21 sidste stop, inden de blev transporteret videre til udryddelseslejren i Choeung Ek (Killing Fields). I dag er S-21 omdannet til museet Tuol Sleng til minde om de grusomheder, der fandt sted under De Røde Khmerer. Samtlige fanger, der opholdt sig her, blev fotograferet. På væggene er portrætterne udstillet, og desperationen står malet i deres ansigter. Stedet er i sandhed deprimerende at besøge og minder os om menneskets mest mørke sider.

Dag 8
Tonle Sap-floden
Lokalt liv på Tonle Sap-søen

Hovedstaden Phnom Penh ligger strategisk tæt på det punkt, hvor Mekongfloden, Bassacfloden og Tonle Sap-floden mødes. I dag tager vi en afstikker på Tonle Sap-floden. Floden snævrer flere steder ind, og vi sejler tæt forbi de lokale landsbyer og ser livet langs bredden samt den frodiggrønne, sydøstasiatiske jungle.

Vi besøger en landsby med sølvsmedning som speciale og ser, hvordan det ædle metal forarbejdes.

(Obs! Hvis vandstanden er for lav, bliver dagens udflugt med bus).

Dag 9
Kratie
Om bord på vores båd
Fra morgenstunden af besøger vi til fods Angkor Ban, et tempel beliggende ved flodbredden. Ellers er dagen afsat til afslapning, mens vi sejler på en af Mekongs hovedkanaler. Du kan nyde solen på soldækket og følge med i livet og landskabet, der stille og roligt passerer os. Sidst på dagen når vi frem til den gamle franske koloniby Kratie, som er hovedstaden i provinsen af samme navn. Trods en status af hovedstad bor kun 13.000 mennesker i denne charmerende lille franske kolonistilsby på bredden af Mekong-floden.
Dag 10
Kratie. Udflugt til delfin-reservat
På Mekong

I dag skal vi på en spændende udflugt til et område af Mekongfloden, hvor den sjældne ferskvandsdelfin ”Irrawaddy-delfinen” lever. Ferskvandsdelfinen er stærkt truet og lever i dag kun tre steder i verden; Makahanfloden på Borneo, Irrawaddyfloden i Burma og så her i denne del af Mekongfloden. Med små busser kører vi cirka 15 kilometer nord for Kratie, hvorfra vi i mindre både begiver os ud på Mekongfloden. Netop i dette område er floden særlig dyb, og her ynder delfinerne at boltre sig. Man anslår, at der lever cirka 100 delfiner her. Hvis heldet er med os, kan vi fra vores både se delfinerne, når de kommer op til overfladen for at suge luft ind, hvorefter de lige så hurtigt forsvinder igen. Delfinerne er brune og har flade snuder ligesom hvaler – som de også er i familie med. Efter dagens oplevelser returnerer vi til vores flodbåd og sejler mod byen Kampong Cham.

(Vær venligst opmærksom på, at der tages forbehold for vandstanden; hvis den er for lav, kan vores både ikke sejle til Kratie, og delfinudflugten udgår. I det tilfælde vil den blive erstattet med alternativ udflugt.)

Dag 11
Kampong Cham - Siem Reap
Siem Reap
Efter morgenmaden er det blevet tid til at forlade vores flodbåd. Fra Kampong Cham kører vi med bus til Siem Reap. Vi gør et stop i byen Kampong Thom, inden vi om eftermiddagen når Siem Reap. Ved ankomsten til Siem Reap tjekker vi ind på vores hotel og bruger resten af dagen på at slappe af eller se nærmere på byen.
Dag 12
Siem Reap. Angkor Thom og Angkor Wat
Angkor Wat

I dag skal vi besøge Angkor Thom, den sidste hovedstad i Khmerriget, opført i det 12. århundrede under kong Jayavarman VII. Ruinbyen på ni kvadratkilometer er omkredset af en kvadratisk, otte meter høj mur. Efter at have passeret indgangsporten flankeret af imponerende elefanter bevæger vi os ind til Bayon-templet, som ligger præcist i midten af byen. Templet har 54 tårne med udskårne, gådefulde ansigter, som symboliserer de 54 provinser i det store Khmerrige. Smukke relieffer skal vi også se på Elefanternes Terrasse og Den Spedalske Konges Terrasse.

Ved middagstid vender vi tilbage til vores hotel og holder en lang frokostpause, hvor der også bliver tid til at slappe lidt af ved poolen med en god bog.

Om eftermiddagen skifter vi bussen ud med tuk-tuk og kører til den fantastiske tempelby Angkor Wat. Hele tempelkomplekset dækker 20 x 50 kilometer og var i 800-1300-tallet hovedstad for det mægtige Khmerrige, hvis magt og kulturelle indflydelse rakte langt ind i de omkringliggende lande. Selve Angkor Wat er blot det største af mange templer, selvom det har lagt navn til hele området. Angkor Wat er et af de bygningsværker, der bliver ved med at forbløffe besøgende, og stedet efterlader ingen tvivl om, at Khmerriget har haft sin berettigede storhedstid.

Hvis vejret tillader det, nyder vi solnedgangen over rismarkerne fra det smukke tempelområde, inden vi vender tilbage til hotellet.

Dag 13
Siem Reap. Flydende landsby ved Tonle Sap-søen og tid på egen hånd
Lokalt liv på Tonle Sap-søen

Tonle Sap-søen er den største ferskvandssø i Sydøstasien og en del af Mekongs flodsystem. Floden er den eneste i verden, hvis strøm skifter retning to gange om året, og sommerens monsunregn får søen til firedoble sin størrelse.

Vi besøger en landsby med ca. 6.000 indbyggere, der bogstavelig talt lever på vandet. Alle huse lige fra boliger og restauranter til butikker og skoler enten er husbåde eller står på pæle. Indbyggerne lever primært af fiskeri, og i regnsæsonen omdannes byens gader til kanaler og små både må tages i brug for at komme omkring.

Efter landsbybesøget vender vi tilbage til Siem Reap og har eftermiddagen på egen hånd til at slentre en tur rundt i byen – eller måske frister hotellets swimmingpool.

Om aftenen nyder vi en afskedsmiddag på en lokal restaurant i byen.

Dag 14
Siem Reap. Tid på egen hånd. Hjemrejse
Mangler du at købe de sidste gaver eller souvenirs, er det ved at være sidste chance. Ellers er dagen til fri disposition, inden turen går mod lufthavnen og senere mod København.
Dag 15
Ankomst til København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 24.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt
kr. 12.998,-
Tillæg for kahyt på Upper Deck
kr. 1.498,-
Prisen inkluderer
 • Fly København – Ho Chi Minh City og Siem Reap – København med Thai Airways via Bangkok
 • Dansk rejseleder
 • Udflugter og entréer jf. Program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse 2 nætter i Saigon på Continental (Deluxe Room)
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse 3 nætter i Siem Reap på Sokha Angkor (Deluxe Room)
 • 8 dage/7 nætters krydstogt med RV Tonle Pandaw i delt dobbeltkahyt (Standard-kahyt på Main Deck, eller opgradering til højere kategori mod tillæg 1.498,- dkk per person)
 • Drikkepakke ombord på skibet, inkluderende; sodavand, øl og lokal spiritus (vin ikke inkluderet!)
 • Drikkepenge ombord på skibet (skibspersonale)
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost alle dage, undtagen dag 2, og 14
 • Middag alle dage, undtagen dag 3, 11, 12 og 14
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 %
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuel opgradring til kahyt på Upper Deck, tillæg 1.498,- dkk per person.
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører før og efter krydstogtet.  Beregn ca. 300-400 dkk
 • Visum til Cambodia USD 35,- . Husk at medbringe 2 x pasfoto
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Tillæg for enkeltværelse/-kahyt
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,-
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Praktiske oplysninger

Regntid og forhold

I regntiden kan vandstanden i Tonle Sap-søen stige med op til 10 meter, og det kan grundet de store udsving være svært at forudsige vandstanden. Programmet vil derfor være vejledende, da vandstand, vejr og vind mv. kan medføre, at ruten og enkelte udflugter må ændres eller aflyses. Hvis der skulle ske programændringer, bestræber vi os selvfølgelig på at finde bedst mulige alternativer.

Visum

Visum til Cambodia opnås ved ankomsten til Cambodia. Husk at medbringe 2 x pasfoto samt USD 35,- i kontanter. Der kræves ikke visum til Vietnam på denne rejse, da opholdet i Vietnam ikke overstiger 15 dage, dog skal en kopi af dit pas sendes til Albatros Travel. (Gælder ved dansk pas, kontakt gerne Albatros Travel for yderligere information).

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder. Thailand: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/thailandCambodja www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/cambodjaVietnam www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/vietnam
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18VNCRI01ADK2510