Idylliske Sydengland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

I bus til Canterbury, den historiske by Battle samt Brighton, også kaldt London by the Sea. Inkl. Sissinghurst Castle Garden – verdens måske smukkeste have

Busrejse

På denne busrejse oplever vi klassiske engelske badebyer, prangende haver, idylliske småbyer med stråtækte huse, imponerende katedraler, traditionsrige pubber, landsbymiljøer og betagende landskaber. Her finder vi interessant arkitektur, velbevarede bindingsværkshuse og en fængslende historie. Vi bor i charmerende Eastbourne på den engelske sydkyst et stenkast fra havet. Vi besøger den fashionable badeby Brighton og nyder det overdådige blomsterflori Sissinghurst Garden, en af verdens mest kendte  haver. Byen Canterbury med dens enorme katedral er også med på programmet, ligesom vi i grevskabet Kent besøger noget så specielt som en britisk vingård. Denne herlige busrejse foregår i et roligt og fredfyldt tempo blandt hyggelige mennesker og historiske seværdigheder. Det er næsten som at være med i en britisk TV-serie.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Busrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR, GBP

Dagsprogram
Dag 1 København – Centraltyskland
Dag 2 Centraltyskland – Eastbourne. Vi bydes velkommen til England af Dovers hvide klipper
Dag 3 Eastbourne. Sissinghurst Castle Garden og den historiske by Battle uden for Hastings
Dag 4 Den engelske sydkyst. Vi kører til Brighton som også kaldes ’London by the Sea’
Dag 5 Eastbourne – Canterbury. Vingårdsbesøg samt Canterbury, Englands åndelige hovedstad
Dag 6 Canterbury – Centraltyskland. Under den engelske kanal via Eurotunnel og gennem Belgien
Dag 7 Centraltyskland – Danmark. Hjem gennem Tyskland

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Centraltyskland Ca. 750 km

Vi kører ned gennem Tyskland og finder os hurtigt til rette i vores bekvemme langtursbus. Snart lærer vi vores rejsekammerater at kende, og stemningen er forventningsfuld. Vi passerer den store tyske by Hamborg, som med sine næsten to millioner indbyggere er så betydningsfuld, at den udgør sin egen delstat i Forbundsrepublikken Tyskland. Jo længere sydpå vi kommer, jo grønnere bliver det omkring os, specielt når vi kommer til Ruhrområdet. Ruhr, som er en biflod til Rhinen, har givet navn til Ruhrområdet. Fra at have været hele Tysklands kulmine og Europas tættest befolkede industriområde er Ruhrområdet i dag et af de mest centrale kulturlandskaber på hele kontinentet. Med storbyerne Bochum, Dortmund, Duisburg, Essen, Oberhausen og de mange andre købstæder danner Ruhrområdet et unikt urbant miljø, fuld af overraskelser - og kulrøgen er forsvundet. Snart er vi fremme ved vores hyggelige hotel i nærheden af Düsseldorf, som venter med mad og dejlige senge.

Dag 2
Centraltyskland – Eastbourne. Vi bydes velkommen til England af Dovers hvide klipper Ca. 550 km
Eastbourne udviklede sig til en fornem badeby i 1800-tallet

Vi fortsætter vores rejse mod England og kører igennem Belgien. Dette land er så lille, at vi er i Frankrig, inden vi får set os om. Snart er vi fremme ved den Engelske Kanal, og i havnebyen Calais venter en færge på os. Det tager cirka halvanden time at komme over til den britiske side, og det er med båd, vi skal ankomme til England. Dovers hvide klipper byder os velkommen, og det er virkelig et imponerende syn, der møder os, i takt med at vi nærmer os land.

Turen går nu vestpå, delvist langs den engelske sydkyst, og først på aftenen er vi fremme ved byen Eastbourne i grevskabet East Sussex, som skal være vores hjem de næste tre nætter. Fra Eastbourne kommer både komikeren Eddie Izzard og den tidligere premierminister Theresa May. Byen udviklede sig til en fashionabel engelsk badeby i 1800-tallet, og stemningen er klassisk victoriansk med et lille skvæt middelhavsfornemmelse. Byen er tilpas lille til, at man kan nå rundt til fods, men stor nok til at rumme et rigt udbud af kultur, shopping, fornøjelser og ikke mindst pubber og tehuse. Eastbourne har også en otte km lang strandpromenade, og lige i nærheden findes de berømte kalkstensklipper South Downs med Beachy Head og Seven Sisters. Her kommer vi til at trives!

Dag 3
Eastbourne. Sissinghurst Castle Garden og den historiske by Battle uden for Hastings Ca. 120 km
Sissinghurst Castle Garden i grevskabet Kent

I dag skal vi opleve en enestående og overdådig pragthave, nemlig Sissinghurst Castle Garden i grevskabet Kent, en drøm for alle som sætter pris på haveindretning med planter i harmoniske farveskalaer. Haverne i Sissinghurst er skabt af forfatterinden Vita Sackville-West og hendes mand, diplomaten Harold Nicolson, som købte slottet 1930. Dengang var det meget forfaldent, og flere af bygningerne lå i ruiner. Parken med de smukke haverum var deres fælles projekt, hvor Vita stod for plantevalget og Harold for de stringente rammer, og hvert haverum har sin egen karakter. Som havens naturlige centrum står det gamle tårn prangende, som et særligt levn fra fordums tid. Vita elskede det ekstravagante og luksuriøse, men holdt også af det enkle og robuste. I rabatterne myldrer det med alt fra eksotiske granatæbletræer og magnolier til almindelige natvioler og hassel. Haveplanen er strikt arkitektonisk, og hvor man end vender sig, er der noget, der fanger ens blik. Når vi har set os mætte på al denne skønhed, venter en historisk oplevelse ud over det sædvanlige. Slaget ved Hastings udspillede sig den 14. oktober 1066 ved den lille hyggelige by Battle 10 km uden for Hastings, og dér skal vi hen. Slaget var Vilhelm Erobrerens og normannernes første store sejr i erobringen af England. Det angelsaksiske England gik snart under, normannerne sejrede, og Vilhelm lagde både England og Wales under sig. Efter at have taget et kig på byen Battle, hvor den saksiske konge Harald Godwinson siges at være faldet, besøger vi den moderne by Hastings nede ved den Engelske Kanal.

Dag 4
Den engelske sydkyst. Vi kører til Brighton som også kaldes ’London by the Sea’
Brighton er nok den bedst kendte badeby på den sydkysten

I dag kører vi i modsat retning til byen Brighton, som også kaldes London by the Sea, og som vel nok er den bedst kendte badeby på den engelske sydkyst. Brightons rullestensstrand strækker sig gennem hele byen og fortsætter milevidt til begge sider. Nogle kilometer mod øst rejser hvide klipper sig ligesom i Dover. Forlystelsesbyen Brighton har igennem flere århundreder udviklet sig til en populær mødeplads for samfundets velhavere, for her mødtes adel og kongelige. Royal Pavilion er den mest berømte seværdighed. Den blev bygget af arkitekten John Nash til at være en fashionabel strandvilla for prinsregenten, den senere kong George IV. Det er en bemærkelsesværdig bygning, et overdådigt lystslot i indisk stil med interiører, inspireret af paladserne i Det Fjerne Østen. Der findes ikke mange bygninger, som er mere storslåede end denne. I byens centrum kan vi slentre rundt i flotte regency-kvarterer eller i The Lanes, hvor trange og labyrintiske gyder byder på en spændende samling af små smykkeforretninger, pubber, hyggelige spisesteder og specialbutikker for samlere. Vi får også lejlighed til at besøge The Palace Pier, den vældigt prangende pier, som opførtes i 1899 i senvictoriansk stil, og i dag overdænget med spåkoner, spilleautomater og tivoliattraktioner. Det var også i Brighton, at ABBA vandt Melodi Grand Prix 1974 med sangen Waterloo. Den nyeste attraktion på stranden i Brighton er et 162 meter højt udsigtstårn sponsoreret af British Airways med udsigt til alle sider, og som blev indviet i 2016.

Dag 5
Eastbourne – Canterbury. Vingårdsbesøg samt Canterbury, Englands åndelige hovedstad Ca. 150 km
Katedralen i Canterbury

Det er nu tid til at forlade den engelske sydkyst og køre østpå mod byen Rye i East Sussex. Igennem den lille by går Mermaid Street, som måske er den mest nuttede gade i hele England med små butikker, historiske værtshuse og caféer. Derefter besøger vi den engelske vingård Chapel Down, hvor vi selvfølgelig prøvesmager deres vine. I Sydengland trives nemlig nogle typer af vinranker. Produktionen er dog meget lille, så det er svært at finde disse vine i andre lande, men nu har vi chancen for at prøve de ædle dråber.

Dagens mål er Canterbury i grevskabet Kent, Englands åndelige hovedstad og en af Englands ældste byer fuld af pittoreske gader, fornemme butikker i gamle bindingsværkshuse og raffinerede restauranter. Byen har med stolthed bevaret sine middelalderlige attraktioner og har en helt speciel britisk charme. Canterbury har været sæde for ærkebiskoppen siden sidst i 500-tallet, hvor den oprindelige katedral opførtes, en katedral som nu er vidt berømt, og som ikke overraskende er optaget på verdensarvslisten. Den første biskop, som dengang naturligvis repræsenterede den katolske kirke og Rom, var Augustine af Canterbury, som i år 596 blev sendt til England af pave Gregorius den Store for at kristne sakserne. I år 1170 blev ærkebiskop Thomas Becket myrdet i katedralen midt under en messe, hvilket førte til, at den hurtigt blev et vigtigt valfartsmål for pilgrimme, som forevigedes gennem Geoffrey Chaucers berømte bog Canterbury Tales. Bogen, som indeholder 24 beretninger på vers, betragtes som en milepæl i den engelsksprogede litteratur. Siden kong Henrik VIII af England brød med Rom og katolicismen, er ærkebiskoppen af Canterbury blevet udpeget af den engelske og sidenhen britiske monark.

Efter besøget i historiske Canterbury begiver vi os gennem det grønklædte Kent til vores hotel lige uden for Canterbury, hvor en god middag venter os.

 

Dag 6
Canterbury – Centraltyskland. Under den engelske kanal via Eurotunnel og gennem Belgien Ca. 490 km

Det er blevet tid til at lægge England og grevskabet Kent bag os, og vi sætter kurs mod den Engelske Kanal, som vi skal krydse via Eurotunnellen. Englænderne har som øboer igennem generationer følt sig isoleret fra kontinentet. Allerede i begyndelsen af 1800-tallet overvejede man en tunnel under kanalen, men tekniske og sikkerhedspolitiske forhold satte en stopper for planerne. I slutningen af 1800-tallet fandt man projektet teknisk muligt, inspireret af de teknikker, der blev anvendt ved tunnelbyggerier i Alperne og erfaringerne fra tunnelbanebyggeriet i London, men krig og lavkonjunkturer betød, at tunnellen blev udskudt. Men i 1994 blev den realiseret, og det 50 km lange anlæg forbinder Folkestone og Calais, hvoraf de 39 km er under vandet. Det er en jernbanetunnel med specielle tog, som fragter alle typer køretøjer.

Vel i land i franske Calais er vi snart i Belgien. Landet har to store befolkningsgrupper, flamlændere og valloner, og splittelsen mellem dem har præget hele landets moderne historie. I Vallonien, som udgør landets sydlige halvdel, taler man fransk. Flamlænderne bor i Flandern i nord og taler nederlandsk, selv om sproget her kaldes flamsk. Der findes også en lille gruppe tysktalende, og tysk er landets tredje officielle sprog. Det lille land Belgien spiller en stor rolle internationalt med både EU’s og Nato’s hovedkvarterer placeret i hovedstaden Bruxelles.

Snart er vi tilbage i Tyskland, og nu er der ikke langt til vores hotel i udkanten af Düsseldorf. Her venter os en god middag.

Dag 7
Centraltyskland – Danmark. Hjem gennem Tyskland Ca. 750 km

Efter morgenmaden tjekker vi ud og begiver os nordpå gennem Tyskland med et kuperet og grønt landskab. Tysklands moderne historie præges af anden verdenskrig, som medførte, at landet efter krigsafslutningen i 1945 deltes op i Vesttyskland og Østtyskland. Den 3. oktober 1990 blev landet genforenet, ved at Østtyskland blev delt op i delstater, som blev en del af Forbundsrepublikken Tyskland – det nye Vesttyskland. Vi fortsætter nordpå, og ser landskaberne skifte karakter. Sammen med din rejseleder og dine medrejsende bliver det til mange oplevelser og gode grin på vejen.

I Nordtyskland gør vi holdt for frokost, og hen på aftenen er vi hjemme igen, fulde af nye indtryk og oplevelser fra vores rejse til England. Vi siger farvel og håber snart at ses igen, måske på en anden rejse med Albatros.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse

1 598,–

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Busrejse jf. program
 • 6 nætter i delt dobbeltværelse (enkeltværelse mod tillæg)
 • 6 x morgenmad
 • 3 middage (dag 1, 5 og 6)
 • Udflugter jf. program
 • Entré till Sissinghurst Castle Gardens
 • Vinsmagning i Kent
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Personlige fornødenheder
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 06:30
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 07:00
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 07:40
4863 Højmølle Kro Kl.: 07:50
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 08:10
4990 Sakskøbing Station kl.: 08.25 
4970 Rødby, Billetkontoret (Check-In Bus) kl. 08:50

Hjemkomststeder og -tider

4970 Rødby, Statoil kl. 17:00
4990 Sakskøbing Station kl. 17:15
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 17:30
4863 Højmølle Kro Kl.: 17:45
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 18:00
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 18:45
2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 19:30

Hotellen

Information

Citrus Hotel, Eastbourne

Tæt på havet og centralt beliggende med ca. fem minutters gang til Eastbourne Pier ligger dette charmerende trestjernede britiske badebyshotel. Indretningen er typisk britisk med ret små værelser, hvoraf alle er røgfri med væg-til-væg gulvtæppe, har kabel-TV og gratis wi-fi. I nærheden findes restauranter, butikker, pubber og barer samt et kunstgalleri, et teater og et redningsbådsmuseum. Hotellet serverer engelsk morgenmad og har også en velassorteret loungebar. På hotellet kan du også adsprede dig med såvel bordtennis som billard.

https://www.citrushoteleastbourne.co.uk/
 

Holiday Inn Express, Canterbury

Enkelt men velholdt og moderne trestjernet hotel i international stil med 89 værelser beliggende ca. 6 km uden for Canterbury. På hotellet er der bar og lounge samt en restaurant, hvor vi spiser aftensmad sammen. 

Værelserne er lyse og farverige med el-kedel til kaffe og te og kabel-TV. Hotellet serverer til morgemad en buffet med varme retter. Gratis wi-fi er tilgængeligt på hele hotellet.

https://www.hiexpress.com/hotels/gb/en/canterbury/

Hånden på hjertet

Den Engelske Kanal

Indimellem kan det forekomme, at vi, på grund af uforudsete omstændigheder som for eksempel ændrede fartplaner, dårlige færgeforbindelser eller overbooking fra rederiernes side, må sejle med en anden færgeforbindelse. Det kan endog ske, at overfarten af samme grund ændres fra færge til tunnel eller omvendt.

Om busrejsen

Der er forholdsvis langt til England, så der bliver en del køretid. Fra Danmark bliver det knap 700 km om dagen på rejsens første og sidste dag, men det afhænger jo også af, hvor i Danmark man påbegynder sin rejse. På alle vores busrejser holder vi pauser med jævne mellemrum, normalt efter to til tre timers kørsel. Vi holder altid frokostpause på rejsedagene, med mindre der er mulighed for at indtage frokosten i forbindelse med en færgeoverfart. De bekvemmeligheder, som findes i vores langtursbusser, gør rejsen behagelig på alle måder. Ombord findes også en rejseleder, som guider undervejs, og varierende landskaber passerer hele tiden forbi. Stemningen ombord plejer at blive rigtig rar, og man får virkelig mulighed for at lære sine rejsekammerater at kende på en busrejse.

Information om resan

Brexit

Storbritanniens er udtrådt af EU pr. 1. februar 2020, det såkaldte Brexit. Indrejse for EU-borgere og norske pasholdere ændres ikke i 2020, således er der ingen ændringer frem til 31/12 2020. Man rejser stadig ind i landet med almindeligt pas og uden visum. Måtte der komme ændringer gældende 2021, opdaterer vi  naturligvis vores hjemmeside og informerer de kunder, der har booket en rejse med os.

Deltagarantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 25 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

GBBUS02ADK