Vejen til Mandalay

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Udforsk det uberørte Burma med Bagans utallige pagoder, gyldne templer i Yangon, Inle-søen og Mandalay

Vi rejser i sporene af Kiplings berømte digt ”Mandalay” og ser efter flyvefisk i leg ved Kinabugtens kaj. Vi kan ikke love flyvefisk, men et utal af smukke pagoder, gyldne templer, munke og landsbyer i dette eventyrland, som er ved at åbne sig mod verden.

Fra den forhenværende kongehovedstad Mandalay og verdens længste træbro rejser vi til Bagan-sletten i det nordlige højland, hvor vi oplever den urgamle buddhistiske højkultur, der har sat sit præg på landskabet med utallige gyldne tage og spir. Vi besøger Popa-bjerget og sejler på Inle-søen, hvor det lokale liv helt bogstaveligt leves på vandet. I Yangon (tidl. Rangoon) ser vi bl.a. den guddommeligt smukke Shwedagon-pagode. Undervejs kommer vi tæt på den gæstfrie befolkning, når vi besøger markeder og nyder det myanmarske køkken.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kyat

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark
Dag 2 Ankomst til Yangon, Burma. Byrundtur med bl.a. Shwedagon-pagoden
Dag 3 Fly Yangon til Mandalay. Teaktræsbroen U Bein, landets største munkekloster
Dag 4 Mandalay. Byrundtur og sejltur til Mingun
Dag 5 Mandalay – Bagan
Dag 6 Bagan. Landsbybesøg og tempelsletten
Dag 7 Bagan på egen hånd, mulighed for cykeltur eller udflugt til Pakokku
Dag 8 Bagan – Kalaw
Dag 9 Kalaw – Inle-søen. Markedsbesøg og tid på egen hånd
Dag 10 Sejltur på Inle-søen til pælehuse, flydende haver, markeder og templer
Dag 11 Inle-søen og fly fra Heho til Yangon. Hjemrejse
Dag 12 Hjemkomst

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
13.998,–
København
Få pladser
14.998,–
København
15.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Fra København sætter vi kursen mod Sydøstasien.
Dag 2
Ankomst til Yangon, Burma. Byrundtur med bl.a. Shwedagon-pagoden
I Shwedagon-pagoden

Vores rundrejse starter i Burmas største by, Yangon. Yangon, som tidligere hed Rangoon, var landets hovedstad fra englændernes erobring af det nordlige Burma i 1885 frem til 2005, hvor hele statsadministrationen blev flyttet til byen Nay Pyi Taw, små 400 kilometer nord for Yangon.

Selvom Yangon ikke længere er landets hovedstad, er byen dog stadigvæk landets økonomiske og intellektuelle centrum, og denne tropiske storby byder på et spændende miks af moderne byliv, smukke buddhistiske pagoder og noget af Sydøstasiens mest velbevarede britiske kolonitidsarkitektur.

Vi tager en orienterende byrundtur og ser nogle af byens seværdigheder og får et fint indtryk af livet i byen. Vi lægger vejen forbi et lokalt tehus, som er en integreret del af burmesernes liv. Herefter forsætter vi til en af byens grønne oaser, Kandawgyi-parken med den smukke Kandawgyi-sø (”den royale sø”), som blev skabt under det britiske kolonistyre for at forsyne byen med rent vand. Vi gør et kort fotostop ved den royale Saraweik-båd, som er en kopi af en gammel kongebåd.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant, og om eftermiddagen ser vi Yangons ubetinget mest berømte bygningsværk: den betagende smukke guld- og juvelbesatte Shwedagon-pagode, der troner majestætisk på den hellige bakke Singuttara midt i byen. Uanset hvor i Yangon, man befinder sig, kan man altid orientere sig i forhold til den 98 meter høje, forgyldte pagode.
 
Ifølge legenden er Shwedagon-pagoden 2.500 år gammel, mens arkæologer anslår, den er bygget mellem 6.-10. århundrede. Pagoden er landets vigtigste buddhistiske helligdom med besøg af mange tusinder af pilgrimme hvert år, og det siges, at den blev bygget for at beskytte otte hår fra selveste Buddha. På denne tid af dagen er der en meget fortættet atmosfære, og templet emmer af religiøsitet. Her, sidst på eftermiddagen, er det bedste tidspunkt at besøge stedet på. Der hersker en herlig stemning, når troende og ikketroende mødes med lokale familier på picnic og de stadigvæk få turister. På dette tidspunkt er lyset også flottest, og vi ser solnedgangen over Yangon fra tempelområdet.

Vi slutter dagen af med sammen at spise en velkomstmiddag på en lokal restaurant.
 
Overnatning i Yangon.

Dag 3
Fly Yangon til Mandalay. Teaktræsbroen U Bein, landets største munkekloster
Den 1,2 kilometer lange teaktræsbro U Bein

Vi tager et morgenfly til Mandalay, der med et imponerende antal buddhistiske pagoder – mere end 700 – og et stort antal klostre er Mandalay Burmas absolutte religiøse centrum. Ud af landets 500.000 buddhistiske munke bor cirka 60 procent her i Mandalay og lever et liv i askese ud fra århundredgamle principper og ritualer. Mandalay er desuden kendt for sine rige kunst- og kunsthåndværkstraditioner. Under det burmesiske kongedømme, hvis sidste hovedsæde var her i Mandalay, var mange af de lokale kunstnere og kunsthåndværkere leverandører til hoffet, og de stolte, kreative traditioner består den dag i dag.

Vi starter lidt uden for Mandalay, her ligger Amarapura, kaldet den udødelige by. Amapura var i en periode på 50 år (1783-1833) landets hovedstad. Her skal vi se den berømte bro U Bein, der med sine 1,2 kilometer er verdens længste gangbro i teaktræ. Broen hviler på mere end 1.000 bropiller hen over Taungthaman-søen og forbinder Taungthaman-øen med fastlandet. Selvom U Bein har mere end 200 år på bagen, er den stadig i fin stand.

Der er ofte et leben af lokale på gåben eller cykel hen over broen, som er en af Burmas mest fotograferede seværdigheder. Amarapura er også hjemsted for Burmas største, buddhistiske kloster: Mahagandayon-klosteret, der er hjemsted for mere end 1.000 munke og munkenovicer.

I det burmesiske samfund er der en stærk, social forventning om, at drenge/mænd mindst to gange i livet hengiver sig til klosterlivet. Dels som dreng (mellem 10-20 år), og igen efter de 20 år som fuldt ordineret munk. Munke nyder generelt meget stor respekt i Burma, og det er derfor særdeles prestigefyldt for en familie at have en søn, som er – eller i en periode har været – munk. De burmesiske munke har flere gange markeret sig stærkt politisk, senest i 2007, hvor en gruppe munke gik i clinch med militærregimet i protest mod militærets angreb på fredelige demonstranter.

Inden frokosten besøger vi Mandalays mest berømte pagode, Mahamuni-pagode. Midt i pagodens fortættede atmosfære findes en Buddhafigur, hvorpå der igennem flere hundrede år er blevet påklistret bladguld. Som et sjovt kuriosum kan det nævnes, at buddhafiguren hver morgen får børstet tænder og renset negle af templets munke. I området ser vi også nærmere på, hvordan guld bliver banket ud til bladguld.
Herefter kører vi til vores hotel og checker ind. Senere på eftermiddagen tager vi en gåtur rundt i Mandalays gader.

Dag 4
Mandalay. Byrundtur og sejltur til Mingun
Der bor mere end 500.000 buddhistiske munke i Burma

Vi starter dagen med at køre til toppen af Mandalay Hill, hvorfra vi har en fin udsigt ud over byen.
Næste stop bliver ved det lille, men utroligt smukke Shewendaw-kloster, der for størstedelen består af sirligt og detaljeret udskåret teaktræ. Oprindeligt var bygningen forgyldt både udvendigt og indvendigt, men tiden har sat sine spor, og det er nu kun indenfor, at lyset kan genskinne i de gyldne flader.

Herefter ser vi ’verdens største bog’ – Kuthodaw-pagoden. De 729 hvide stupaer, som området består af, indeholder alle en stentavle med et skriftstykke fra Buddha.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi sejler ud på Burmas vigtigste og længste flod, Irrawaddy. Vores mål er Mingun, hvor vi skal se Mingun-klokken – en af verdens tungeste klokker på omkring 90 tons. I Mingun ser vi også nærmere på den hvide Hsinbyume-pagode, hvis hvide farve symboliserer det buddhistiske, mytologiske Meru-bjerg. Vi sejler tilbage til Mandalay og kører tilbage til vores hotel.

Overnatning i Mandalay.

Dag 5
Mandalay – Bagan
Temple-bjerget Mt Popa

Vi forlader Mandalay og kører mod Bagan, hvor vi undervejs gør stop ved tempelbjerget Popa. På toppen af Popa-bjerget, der kaldes Burmas svar på Olympusbjerget, ligger et pittoresk kompleks af klostre, stupaer og templer, og hvert år finder flere store, religiøse festivaler sted netop her og tiltrækker et stort antal pilgrimme. Er du i god fysisk form kan turen til toppen klares på cirka en halv time. Men det kræver et opmærksomt øje – blandt andet for ikke at glide i eventuelle abe-efterladenskaber. Turen gøres på bare fødder, da sko og strømper skal afleveres for foden af bjerget.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant undervejs og ankommer hen på eftermiddagen til Bagan, det berømte 42 km² store sletteområde, som er hjemsted for mere end 3.000 historiske, buddhistiske templer. Så langt øjet rækker, popper de karakteristiske, spidse tempeltårne op i det flade slettelandskab, og det hele har et skær af mystik og uvirkeligt eventyrlandskab over sig.

Overnatning i Bagan.

Dag 6
Bagan. Landsbybesøg og tempelsletten
I Bagan står ca. 3.000 historiske, buddhistiske templer

Vi bruger den første del af dagen på at se nærmere på hverdagslivet her i Bagan. Vi er langt ude på landet, så langt ude, at man føler, at man er trådt et par hundrede år tilbage i tiden. Her går livet sin gang, og på det lokale frugtmarked ligger eksotiske frugter og grøntsager på rad og række, mens lokale husmødre nøje udvælger sig dagens indkøb. Livet leves som det har gjort i århundreder, og arbejdet på landet er hårdt og slidsomt. Få mekaniske eller moderne maskiner har fundet vej ud til Bagan-sletten. På turen gennem det smukke landskab, hvor marker med jordnødder står og venter på at blive høstet med segl og le, møder man et spand okser der langsomt rasler afsted på de tørre og støvede veje.

Vi starter med at besøge byens marked, hvor alskens frugt og grønt handles. Her fejler gæstfriheden og nysgerrigheden intet, og hvor end man kommer mødes man med nysgerrige blikke og smil fra de lokale, som synes, det er ligeså spændende med besøg, som vi synes det er at besøge dem.

Vores indblik i de lokales hverdag fortsætter, når vi stopper ved et af de mange templer, der ligger langs flodbredden, hvor vi får en lokal snack og en kop te.  Ikke langt herfra ligger Lawkananda Wildlife Sanctuary, som blandt andet arbejder for at redde den truede burmesiske stjerneskildpadde. Stjerneskildpadden er i høj kurs på især det kinesiske marked, men her har man siden 1997 lykkedes med at øge bestanden.

Frokosten spiser vi sammen på en lokal restaurant, hvor nogle af områdets unge hjælper til med at lave og servere maden – en måde at give de unge en uddannelse og færdigheder, de kan bruge fremover.

Eftermiddagen bruger vi på først at se nogle af Bagans mest betydningsfulde templer og pagoder. Starten på byggeriet af det første tempel på Bagan-sletten fandt sted i 1057 e.Kr. Konge efter konge føjede flere og flere templer til, lige indtil Kublai Khans mongolske tropper 230 år senere erobrede området. Hele 4.400 templer blev der bygget på sletten, og på trods af naturmæssige udfordringer som jordskælv, oversvømmelse og erosion består mere end 3.000 templer stadig den dag i dag. Området kandiderer til at komme på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, men en verserende tvist mellem myndighederne og UNESCO om renoveringsmetoder har sat processen på pause.
 
Vi besøger blandt andet Ananda-templet, et hvidkalket mesterværk, som kombinerer mon-arkitektur med indisk arkitektur. Ifølge legenden fik kong Kyanzittha dræbt de otte munke, der byggede templet, så de ikke kunne bygge et lignende tempel andetsteds. Tæt på Ananda-templet finder vi også Thatbyinnyu-templet og den gyldne Shwezigon-pagode, som siges at indeholde en tand og et stykke knogle fra selveste Buddha.

Vi runder dagen af med at nyde solnedgangen over Bagan-sletten. Overnatning i Bagan.
 

Dag 7
Bagan på egen hånd, mulighed for cykeltur eller udflugt til Pakokku
Familie på arbejde

Du har dagen i dag til at gå på opdagelse på egen hånd i Bagan eller blot slappe af ved poolen. Du kan leje en cykel og i eget tempo cykle rundt blandt de mange templer.

Du har også mulighed for at tilkøbe en heldagsudflugt til Pakokku:
Vi står tidligt op kører til den lille landsby Myitche på den anden side af flodbredden. Her besøger vi det store og meget lokale morgenmarked, et sted som meget få turister finder frem til – og det ses på de nysgerrige blikke, vi møder fra de handlende. Vi kigger nærmere på nogle af de lokale varer, der sælges her, men også på selve produktionen af disse: fra lokale snacks og slik til sukkerrør. Vi fortsætter med båd op ad Irrawaddy-floden, indtil vi når byen Pakokku. Landet omkring byen og floden er utroligt frugtbart, og her dyrkes alt fra tobak og bomuld til chili og jordnødder. Alt efter årstiden kigger vi nærmere på plantningen og eller høsten af de forskellige afgrøder, der alt efter årstiden arbejdes med. Under alle omstændigheder bliver der rig mulighed for at kigge de lokale landmænd over skulderne.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant i Pakokku, og herefter har vi lidt tid til at snuse omkring i byen og besøger blandt andet et hus, hvor de fremstiller cigarer. Efter lidt tid i byen sætter vi os tilrette i vores båd og sejler tilbage mod Bagan. Vi når Bagan hen på eftermiddagen, når eftermiddagssolens lys giver områdets templer et smukt blødt skær.

Udflugten er ikke med i rejsens pris. Den gennemføres med dansk rejseleder og koster 198,- DKK.

Overnatning i Bagan.

Dag 8
Bagan – Kalaw
Munk og munkenovicer

Vi forlader Bagan og kører fra morgenstunden mod Shan-plateauet i Shanbjergene, som strækker sig fra foden af Himalaya og ind i Thailand. Målet er Kalaw, en gammel britisk ’hill station’ der emmer af gammel britisk kolonihistorie. Undervejs gør vi stop de steder, hvor vi finder noget interessant. Vi stopper bland andet ved en lokal landsby og får et indblik i landsbyfolkets hverdag. Vi spiser frokost undervejs på en lokal restaurant, og ankommer til Kalaw hen på eftermiddagen. Turen fra Bagan til Kalaw er på ca. 275 km og tager 5-6 timer.

Dag 9
Kalaw – Inle-søen. Markedsbesøg og tid på egen hånd
Vi ser masser af flydende landsbyer på Inle-søen

Vi kører til byens marked, hvor de lokale kommer for at købe mad, og hvad de ellers skal bruge til deres hverdag: frugt, grønsager og kød sammen med alskens tekstiler. Inden vi forlader Kalaw ser vi også byens katolske kirke fra den britiske kolonitid. Herefter kører vi mod Inle-søen, men inden vi når så langt bliver vi klogere på, hvordan man i området fremstiller det papir, som blandt andet bruges til at fremstille farvestrålende parasoller af.

Vi fortsætter til byen Nyanaung Shwe, der ligger et par kilometer nord for selve Inle-søen. Her skifter vi bussen ud med nogle mindre både og sejler til vores hotel ved Inle-søen. Allerede på vejen til hotellet får vi et indtryk af livet på søen.

Denne 116 km² store ferskvandssø ligger i knap 900 meters højde og er omgivet af frodige, grønne bjerge. På søen både bor og arbejder cirka 70.000 personer fra intha-folket. Alle huse står på pæle, og i de karakteristiske, flydende haver bliver der dyrket alt fra tomater til appelsiner.

De næste par dage ser vi nærmere på livet i og omkring søen. Fiskeri er stadig en vigtig indtægtskilde, og de lokale fiskere praktiserer en helt særlig rostil, der ikke sådan lige lader sig kopiere: De står op i båden og ror med det ene ben snoet om åren. På denne måde har de begge hænder fri til at sænke deres fiskeruser, og denne nærmest akrobatiske stil er imponerende at se på.

På vejen til hotellet skal vi se Shandel-statens vigtigste hellige pagode, Phaung Daw Ow-pagoden fra det 18. århundrede. Her opbevares fem små buddhastatuer, der hvert år sejles rundt på Inle-søen i forbindelse med søens vigtigste festival. Igennem årene har pagoden nærmest udviklet sig til et pilgrimsmål, og de fem buddhafigurer er så overplastret med bladguld, at de i dag næsten har mistet deres former.

Ved ankomsten til hotellet er der tid på egen hånd, og roen sænker sig over Inle-søen.

Dag 10
Sejltur på Inle-søen til pælehuse, flydende haver, markeder og templer
Sejltur på Inle-søen

Vi sejler igen ud på søen og ser landsbyer, som står på pæle, og de dertil flydende haver. Trafikken på søen er en blanding af langhalebåde, der transporterer mennesker omkring, og bønder, der sejler omkring i deres robåde for at indsamle planter til deres flydende markeder.
 
Vi går i land på søens vestbred og besøger Inn Dein-pagodekomplekset, der ligger godt gemt og nås via en række trappetrin. Der venter endnu et imponerende syn, når vi ser, hvordan stupaerne nærmest vokser op af jorden, og hele området virker som om, det er gået i ét med naturen.
Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant og besøger også et af de lokale markeder, som flytter rundt i området alt efter ugedag.
 
Overnatning ved Inle-søen.

Dag 11
Inle-søen og fly fra Heho til Yangon. Hjemrejse

Det er blevet tid til at forlade Inle-søen og Myanmar. Vi kører nordpå til den lille lufthavn i Heho hvorfra vi flyver tilbage til Yangon. Herfra starter vores hjemrejse mod Danmark.

Dag 12
Hjemkomst

Heldagsudflugt til Pakokku

Vi står tidligt op kører til den lille landsby Myitche på den anden side af flodbredden. Her besøger vi det store og meget lokale morgenmarked, et sted som meget få turister finder frem til – og det ses på de nysgerrige blikke, vi møder fra de handlende. Vi kigger nærmere på nogle af de lokale varer, der sælges her, men også på selve produktionen af disse: fra lokale snacks og slik til sukkerrør.

Vi fortsætter med båd op ad Irrawaddy-floden, indtil vi når byen Pakokku. Landet omkring byen og floden er utroligt frugtbart, og her dyrkes alt fra tobak og bomuld til chili og jordnødder. Alt efter årstiden kigger vi nærmere på plantningen og eller høsten af de forskellige afgrøder, der alt efter årstiden arbejdes med. Under alle omstændigheder bliver der rig mulighed for at kigge de lokale landmænd over skulderne.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant i Pakokku, og herefter har vi lidt tid til at snuse omkring i byen og besøger blandt andet et hus, hvor de fremstiller cigarer. Efter lidt tid i byen sætter vi os tilrette i vores båd og sejler tilbage mod Bagan. Vi når Bagan hen på eftermiddagen, når eftermiddagssolens lys giver områdets templer et smukt blødt skær.

Udflugten gennemføres med dansk rejseleder og koster 198,- DKK.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 13.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Yangon t/r med mellemlanding
 • 2 indenrigsflyvninger
 • Udflugter og entréer jf. dagsprogram
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse
 • Morgemad dagligt
 • 9 frokoster (dag 2-6 og 8-11)
 • Velkomstmiddag dag 2
 • Skatter og afgifter

* Mulighed for at rejse fra Billund, Aarhus eller Aalborg med forbehold for ledige flypladser og mod gebyr. Fra kr. 948,- per person

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Tilslutning med indenrigsfly fra kr. 948,-
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Visum til Burma USD 50,-
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (ca. USD 75,- pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Visum til Burma

Du skal have visum for at rejse til Burma. Visummet søger du selv via Burmas online E-Visa-system. Det koster 50 USD.

Vi har udarbejdet en visumvejledning til dig, så du kan få hjælp til at udfylde skemaet. Vejledningen sender vi sammen med fakturaen, når du har bestilt rejsen.

Valuta

Møntfoden i Burma er kyat (MMK). I Burma veksles lettest fra US-dollar og nogle få steder også fra euro. Anden valuta accepteres sjældent. Hæveautomater bliver der stadigt flere af – især i de større byer, herunder Yangon og Mandalay. Selvom der flere og flere steder kan betales med kreditkort (Visa og MasterCard), råder vi til, at man medbringer nye US-dollarsedler som veksles til kyat i Burma og ellers tager et kreditkort med til at supplere med.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en lommelygte og en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Beklædning

Under rejsen besøger vi templer og andre helligdomme, hvor ’tækkelig’ påklædning er påkrævet. Det betyder, at evt. shorts og kjoler SKAL dække knæene (gælder begge køn). Ligeledes er nedringede bluser ikke tilladt, og skuldrene skal også være tildækket ved besøg i templer og lignende.

Desuden er det ikke tilladt at have sko eller strømper på ved besøg i templer og andre helligdomme. Man kan med fordel tage sandaler eller klip-klappere på de dage, hvor der er tempelbesøg.

Mere om Burma

Her kan du få mere at vide om Burma: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/burma

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

19MMRTR05ADK0410