Albanien med Montenegro

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev et glemt hjørne af Europa med fantastisk natur og smukke gamle byer. Vi krydrer oplevelserne med god mad og vin, samt en dagsudflugt til Montenegro

En smuk og anderledes verden venter os i det tidligere lukkede land på Balkan-halvøen. Her er noget for alle sanser og enhver smag. Fra de uberørte kyststrækninger og imponerende bjerglandskaber ved Adriaterhavet til det pulserende liv i den farverige hovedstad Tirana med de slanke minareter, socialistiske murmalerier og udendørscaféer. I de gamle og smukt restaurerede fæstningsbyer Berat, Gjirokastra og Kruja kommer vi helt tæt på den albanske kultur og historie. Saranda og Vlora lokker med dejlige strandpromenader og fiskerestauranter, og Apollonia med romerske ruiner, som kan gøre selv italienerne misundelige. 

På denne rejse dækker vi hele Albanien fra nord til syd, og vi slutter i byen Shkodra, hvor vi skal på udflugt til nabolandet Montenegro, hvor vi besøger den gamle kongeby Cetinje og går på opdagelse i den gamle middelalderby Budva.

Under hele rejsen bor vi på 3-4 stjernede hoteller, udvalgt efter deres hyggelige indretning og gode beliggenhed.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Tirana. Byrundtur i Albaniens hovedstad og velkomstmiddag
Dag 2
Tirana – Elbasan - Berat – Saranda. Den kinesiske forbindelse, byen med de tusind vinduer og videre til Saranda
Dag 3
Saranda – Gjirokastra - Saranda. Byrundtur, fæstningen Argjiro, Ismail Kadares museum, Blue Eye og vingårdsbesøg
Dag 4
Saranda – Ksamil - Vlora. Badebyen Ksamil, familiebesøg i Himara og byrundtur i Vlora
Dag 5
Vlora – Apollonia – Shkodra. De romerske ruiner ved Apollonia og ankomst til Shkodra
Dag 6
Shkodra – Budva – Cetinje - Shkodra. Udflugt til Montenegro. Byvandring i Budva og kongebyen Cetinje
Dag 7
Shkodra – Kruja. Byrundtur i Shkodra, Kruja-borgen og Skanderbeg museum
Dag 8
Kruja – Tirana - København. Tid på egen hånd og afrejse

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
9.998,–
København
9.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Tirana. Byrundtur i Albaniens hovedstad og velkomstmiddag Ca. 50 km

Vi flyver fra København til Tirana, hvor vi efter at have fået vores bagage udleveret straks begiver os på en kort byrundtur i den albanske hovedstad.

Vi kører ad en af byens hovedfærdselsårer, boulevarden Deshmoret e Kombit, ”De nationale martyrers Boulevard”, som tidligere hed Mussolinis Boulevard. Her ligger flere universiteter, administrative bygninger og banker, og vi fortsætter til Skanderbegpladsen, som er opkaldt efter Albaniens absolutte nationalhelt, der troner som rytterstatue et prominent sted på pladsen. Gjergj Kastrioti (1405-1468) var i osmannisk tjeneste, hvor han fik tilnavnet Skanderbeg – sammensat af navnet Iskander + den tyrkiske titel bey.

På vores sightseeing kører vi også forbi Moder Teresa-pladsen, der er opkaldt efter den berømte nonne af albansk afstamning, der viede sit liv til at hjælpe Indiens fattige. 

Vi fortsætter forbi Albaniens nationalmuseum og Pyramiden, der oprindeligt blev opført som museum for diktatoren Enver Hoxha. Nu er det konferencecenter og selskabslokaler, men nedrivningstruet på grund af byggeplaner om en ny albansk parlamentsbygning. Tiranas indre by er præget af forskellige arkitektoniske stilarter, der knytter sig til forskellige perioder af landets historie: Der er for eksempel de noget pompøse bygninger fra perioden 1939-44, hvor landet var under italiensk besættelse, og i efterkrigstidens kommunistiske æra var det den monumentale sovjetiske stil – og elementbyggeriet – der dominerede. I de senere år er der udskrevet arkitektkonkurrencer til en fornyelse af bymidten, og blandt vinderforslagene er projekter fra danske Henning Larsens Tegnestue og Bjarke Ingels Group. Så måske vil fremtidens Tirana også få et dansk islæt.

Først på aftenen indlogerer vi os på vores hotel, hvor vi spiser en velfortjent aftensmad.

*I tilfælde af sen ankomst til Tirana flyttes byrundturen til dag 8

Dag 2
Tirana – Elbasan - Berat – Saranda. Den kinesiske forbindelse, byen med de tusind vinduer og videre til Saranda Ca. 310 km

I dag går turen videre til byen Berat, hvis historie går hele 2.400 år tilbage i tiden. På vejen passerer vi Elbasan, landets fjerdestørste by, som i 1970’erne husede landets største industrikompleks opført med kinesisk bistand. I dag ligger det meste af området øde hen, og de tomme bygninger ligger som et minde om Albaniens forsøg på at finde sin plads i det kommunistiske samfund efter bruddet med USSR i 1961.Vi fortsætter herfra til Berat i den centrale del af landet. Den gamle bydel i Berat er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og de historiske huse med de mange vinduer, bygget på terrasser op ad klippesiden, illustrerer på bedste vis tilnavnet ”Byen med de tusind vinduer”. Berat har en smuk borg oppe på en bakketop, og i middelalderen boede de fleste af byens indbyggere inden for borgens område. Beboerne var for størstedelens vedkommende kristne, og i borgområdet har ligget omkring 20 kirker, de fleste opført i 1300-tallet. Nogle af dem har værker af Albaniens mest berømte ikonmaler, Onufri, som har fået sit eget museum i Mariakirken. Byen huser også nogle fine moskéer, blandt andet Kongemoskéen, bygget i slutningen af 1400-tallet. 

Berats etnografiske museum hører til et af de bedste i landet, og vi kigger forbi og får et indblik i, hvordan livet leves i byens storhedstid under det osmanniske rige. Osum floden bugter sig gennem Berat, og vi skal naturligvis se den smukke Gorica bro, der forbinder byens to gamle bydele, Mangalem og Gorica. Den oprindelige træbro blev opført under Ahmet Kurt Pasha, mens den nuværende konstruktion er af nyere dato. Ahmet Kurt Pasha regerede Berat i slutningen af det 18.årh. under det kortvarige Pashalik-regime i Berat, som var én af grundstenene i den senere albanske statsdannelse i 1912. 

Sidst på eftermiddagen kører vi videre til byen Saranda, som er en af Albaniens populære badebyer, der i højsæsonen oversvømmes af gæster fra Korfu. Den græske påvirkning er ikke til at tage fejl af. Efter at have checket ind på vores hotel, nyder vi en god middag sammen.

Dag 3
Saranda – Gjirokastra - Saranda. Byrundtur, fæstningen Argjiro, Ismail Kadares museum, Blue Eye og vingårdsbesøg Ca. 90 km

Efter morgenmaden kører vi til den nærliggende by, Gjirokastra, der er over 2.500 år gammel og er meget smuk med små brolagte veje og mange små huse med skifferstenstage. Byen er meget poetisk beskrevet i den albanske forfatter Ismail Kadares bog ”Chronicles of Stone”, og den var også hjemby for Albaniens diktator Enver Hoxha. Hans tilhørsforhold til byen sikrede, at den blev holdt nogenlunde ved lige under diktaturet, og da det faldt, forfaldt husene. Fæstningen og byen er UNESCO-bevarede, og i dag er det UNESCO, der betaler de 20.000 USD, som hvert tag rundt regnet koster at vedligeholde – et beløb, som den almindelige albaner ikke har en jordisk chance for selv at betale. Byen har en hel del traditionelle håndværksforretninger, en gammel hyggelig bydel og en spændende basar. 

Vi har afsat det meste af dagen til at opleve denne smukke by, og vi starter med at vandre op til fæstningen, hvorfra man har en fantastisk udsigt over byen. I dag har fæstningen mistet sin strategiske betydning, men helt frem til 1970’erne blev stedet brugt som fængsel for politiske fanger. Vi fortsætter ned ad de små kringlede gader i den gamle bydel og kigger forbi det interessante lille museum for Albaniens største nulevende forfatter Ismail Kadare. Museet er indrettet i hans barndomshjem og giver et spændende indblik i hans liv og gøren.

Om eftermiddagen begiver vi os tilbage mod Saranda, hvor vi undervejs gør holdt ved et interessant naturfænomen, Det blå øje. Navnet refererer til det krystalklare vand ved kilden, der er udspring for Bistrice-floden, der løber ud i havet 25 km sydligt. Vandet springer fra et hul i det imponerende bjergmassiv, og det er stadig uklart, hvor dybt hullet er. Der har efter sigende været dykkere så langt ned som 50 meter uden af støde på bunden.

Her i området findes også nogle af landets bedste vingårde og vi besøger en lokal en af slagsen og smager på de udsøgte druer. Vinproduktionen i Albanien hører til blandt de ældste i Europa, og man finder her nogle druer, som ikke dyrkes andre steder.

Dag 4
Saranda – Ksamil - Vlora. Badebyen Ksamil, familiebesøg i Himara og byrundtur i Vlora Ca. 185 km

Det er blevet tid til at tage afsked med Saranda, og vi kører ned langs kysten til den lille badeby Ksamil. Her er nogle af landets bedste badestrande. Den lille og hyggelige by byder også på nogle af de bedste fiskerestauranter, hvor det er muligt at nyde en god lokal frokost (ikke inkluderet i rejsens pris).

Efter frokost fortsætter vi ned langs kysten. Det er en meget smuk køretur til Vlora, hvor vi passerer igennem nogle af de mest spektakulære bjergpas, mens vi kan følge kystlinien, der bugter sig flere hundrede meter nede. Undervejs gør vi stop i en lille landsby og besøger en lokal familie, der glædeligt viser deres hjem frem. 

Vi ankommer til Vlora sidst på eftermiddagen og tager på en kort byrundtur i byen, der hovedsageligt er kendt for at danne rammen om den albanske frihedskamp

Vi slutter dagen af med en fællesmiddag, inden vi mætte af oplevelser spiser en god middag.

Dag 5
Vlora – Apollonia – Shkodra. De romerske ruiner ved Apollonia og ankomst til Shkodra Ca. 230 km

I dag kører vi til Apollonia, hvor vi skal besøge ruinerne og resterne af Apollonia, opkaldt efter guden Apollon. Byen blev grundlagt af tilrejsende grækere fra Korinth og Korfu ca. år 500 f.v.t. De næste 800 år var byen et handelscenter med blandt andet slavehandel, indtil et større jordskælv ødelagde byen og ændrede de omkringliggende vandområder til sumpe med malariamyg.

Vi nyder byens prægtige beliggenhed og ser, hvordan byen ville se ud, hvis ikke den var blevet ødelagt, og vi får et indtryk af livet i antikken. Nord for Vlora passerer vi de store saltområder, der har fungeret siden 1800-tallet. 

Vi ankommer til den største by i den nordlige del af Albanien, Shkodra sidst på eftermiddagen. Placeret kun 30-40 km fra grænsen til Montenegro danner byen et perfekt udgangspunkt for morgendagens udflugt.

Dag 6
Shkodra – Budva – Cetinje - Shkodra. Udflugt til Montenegro. Byvandring i Budva og kongebyen Cetinje Ca. 210 km

Efter en god og nærende morgenmad begiver vi os mod grænseovergangen til Montenegro og fortsætter herfra til Budva, der er hovedby på Budva-rivieraen i den sydligste del af Dalmatien. Budva blev grundlagt for 2.500 år siden og er dermed den ældste by på Adriaterhavskysten. Den gamle bydel ligger på en tange, omgivet af venetianske bymure. For enden af tangen ligger byens gamle fæstning. Vi går en tur i den historiske, bilfrie bydel og stifter bekendtskab med pladser, brolagte gader, kirker og fæstningen. 

Om eftermiddagen fortsætter vi til en af de smukkeste og mest historisk betydningsfulde byer i Montenegro, Cetinje. Vi kører af den nybyggede vej over bjergene. Cetinje, der ligger ved foden af Lovcen-bjerget, blev grundlagt i slutningen af det 15. århundrede og har været landets hovedstad siden 1878. Den montenegrinske kongefamilie har sat sit præg på byen med dens mange smukke bygninger. 

Vi besøger kong Nikolaus' palads, som i dag er indrettet til museum. Kong Nikolaus regerede landet i perioden 1860–1918 og er en af de vigtigste personer i landets nyere historie. Det lille museum giver et godt indblik i landets omtumlede historie og kan også tilbyde en hyggelig have grundlagt i 1870.

Fra Centinje kører vi tilbage til vores hotel i Shkodra, hvor aftenen er til fri disposition.

Dag 7
Shkodra – Kruja. Byrundtur i Shkodra, Kruja-borgen og Skanderbeg museum Ca. 85 km
Markedet i Kruja

Shkodras historie kan spores helt tilbage til kongedømmet Illyrien, hvor den i en længere periode fungerede som hovedstad. I dag er byen et vigtigt økonomisk og kulturelt center med en levende handelsgade. Vi besøger et lokalt marked og går på opdagelse i byens centrum, hvor den lille gågade byder på hyggelige cafeer, museer og souvenirbutikker.Vi fortsætter til Kruja, det autonome Albaniens første hovedstad. Det var fra Kruja, nationalhelten Skanderbeg bekæmpede osmannerne, og byen har da også et museum viet til ham.

Museet har meget passende til huse i byens borg, som modstod hele tre langvarige tyrkiske belejringer. Her er udstillet historiske genstande relateret til 1400-tallets albansk-osmanniske krige.

Vi slutter besøget med lidt tid på egen hånd i byens gamle basar, hvor der er mulighed for at købe håndlavede souvenirs og meget andet. Vi spiser middag og overnatter i Kruja.

Dag 8
Kruja – Tirana - København. Tid på egen hånd og afrejse Ca. 40 km

Formiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd, inden vi sammen kører til lufthavnen for at flyve til Danmark.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Tirana med mellemlanding t/r
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hotel i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse)
 • Halv pension – 
 • Morgenmad dagligt
 • 3 x frokost (dag 2,5 og 6)  og 6 x aftensmad (dag 1-2, 4-7)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (frivilligt). Beregn ca. kr. 300,-
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Indkvartering

I bor på hoteller med de mest almindelige bekvemmeligheder. Hotellerne er valgt ud fra deres beliggenhed og hyggelige atmosfære. Vi benytter gode lokale 3-4 stjernede hoteller, som på trods af den simple og enkle standard er yderst charmerende. Serviceniveau og standard kan være lidt anderledes end det, man er vant til i vores del af Europa. Uanset standard har du altid eget bad og toilet på hotellerne. Endelig hotelliste vil blive fremsendt med afrejsebrevet 7 dage før afrejse.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 2 out of 5 by from Levede ikke op til forventningerne Alt i alt desværre... en skuffende oplevelse i forhold til vores erfaringer med og forventninger til Albatros. Programmet lød så lovende! OG... vi har altid tidligere været meget begejstrede for de Albatrosture, vi har deltaget i. Albaniens skønhed, albaniernes venlig- og imødekommenhed ligesom hotellernes beskaffenhed incl. kvaliteten af div. måltider oversteg langt vores forventninger. MEN ... Gruppen var ALT ALT for stor... vi var 34 personer... hvilket var rigtigt tungt “at danse med”, selvom alle gjorde deres ypperste. Med en så stor gruppe var det svært at høre dét, guiden/lokalguider gerne ville fortælle, ofte var der simpelthen ikke plads til os alle. De i programmet angivne tidsrammer holder slet ikke stik, da bussen på mange strækninger kun kan køre mellem 30 og 40 km/t, hvilket gør en dagstur på ex. 185 km meget lang. At være blevet lovet “at være fremme sidst på eftermiddagen” er ikke at være fremme ved hotellet kl.19 om aftenen, hvor alle først lige skal checkes ind, hvorefter middagen serveres kl. 19.30!!! Albatros bør i den grad revidere i brugen af superlativer i beskrivelsen af de enkelte dages indhold og beskrivelsen af de sites, som besøges. Iflg program skulle vi f.eks. i Durrës “skippe de mest turistede områder og i stedet kigge forbi byens gamle romerske amfiteater fra det 2.årh., der i sin storhedstid havde plads til mere end 20.000 tilskuere”. Her blev vi ganske enkelt “sat af” på helt egen hånd i ca. 1 1/2 time, hvor der også lige skulle findes et sted til frokost og toilet inden afgang!
Date published: 2018-11-11
Rated 4 out of 5 by from Tankevækkende rejse! Misforhold mellem tidsforbrug i bus og attraktionerne. Særlig markant ved turen til Montenegro hvor vi brugte en hel dag på transport og grænsekontrol for at tilbringe ca. 2,5 time i Montenegro, hvoraf ca. halvdelen blev brugt på frokost. Vi havde for lidt tid på destinationerne og vi kom til byen med bademuligheder efter mørkets frembrud, hvor pool-området på hotellet var lukket, og pga. mørket heller ikke mulighed for at bade i havet. Mere om landets nyere historie havde været ønskeligt.
Date published: 2018-10-31
Rated 4 out of 5 by from Spændende rejse til delvis ukendt land * fantastiske hoteller mht beliggenhed og service i top * venlig, imødekommende befolkning * storslået natur og spændende historie
Date published: 2018-10-31
Rated 4 out of 5 by from God rejse Spændende flot natur god mad billigt prisniveau venlig befolkning
Date published: 2018-10-28
Rated 5 out of 5 by from en rejse med kontraster det var en interessant rejse med flot natur. Vores rejseledere var dygtige og især vores unge albanske rejseleder var super
Date published: 2018-10-28
Rated 2 out of 5 by from En alt for stor gruppe Albanien er et spændende land men de mange indtryk drukner i så stor en gruppe (34) der er alt for meget spildtid. Rejselederen havde svært med at følge sine egne tidsplaner, kun en dag nåede vi frem til overnatningehotellet til den planlagte tid. De sidste 1 til 2 timer foregik altid i mørke, altså så man ikke det smukke og varierende landskab. Det er min oplevelse at rejselederen ville os det bedste men hun manglede overblik. Rejselederen var flink til at oversætte, det satte vi meget pris på. Turen til Montenegro var ikke tidsforbruget værd.
Date published: 2018-10-27
Rated 4 out of 5 by from En fin tur i et for os ukendt land. Vi fik oplevet Albanien på godt og ondt, forstået på den måde, at landet stadig er under transformation fra diktatur til demokrati; og det er tydeligt, at ikke alt i landet fungerer optimalt endnu. Og det var netop hvad vi ønskede at opleve; Albanien inden det naturskønne land bliver overrendt af turister. Denne tur giver et ganske godt indblik i Albanien såvel naturmæssigt som udviklingsmæssigt.
Date published: 2018-10-27
Rated 4 out of 5 by from Meget interessant rejse Spændende og indholdsrig rundrejse i Albanien. Turen til Montenegro var meget lang og med lang ventetid ved grænsen. Ville hellere ha' haft mere tid i Tirana.
Date published: 2018-10-27
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_da_DK, sid_ALRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser