Albanien med Montenegro

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev et glemt hjørne af Europa med fantastisk natur og smukke gamle byer. Vi krydrer oplevelserne med god mad og vin, samt en dagsudflugt til Montenegro

En smuk og anderledes verden venter os i det tidligere lukkede land på Balkan-halvøen. Her er noget for alle sanser og enhver smag. Fra de uberørte kyststrækninger og imponerende bjerglandskaber ved Adriaterhavet til det pulserende liv i den farverige hovedstad Tirana med dets slanke minareter, socialistiske murmalerier og udendørscaféer. I de gamle og smukt restaurerede fæstningsbyer Berat, Gjirokastra og Kruja kommer vi helt tæt på den albanske kultur og historie. Saranda og Vlora lokker med dejlige strandpromenader og fiskerestauranter, og Apollonia og Durrës med romerske ruiner, som kan gøre selv italienerne misundelige. På denne rejse dækker vi hele Albanien fra nord til syd, og vi slutter i byen Shkodra, hvor vi skal på sejltur på Balkans største sø, samt besøge nabolandet Montenegro. Under hele rejsen bor vi på 3-4 stjernede hoteller, udvalgt efter deres hyggelige indretning og gode beliggenhed.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Tirana. Byrundtur i Albaniens hovedstad og velkomstmiddag
Dag 2 Tirana – Elbasan - Berat – Gjirokastra. Den kinesiske forbindelse, byen med de tusind vinduer og videre til Gjirokastra
Dag 3 Gjirokastra. Byrundtur, fæstningen Argjiro og Ismail Kadares museum
Dag 4 Gjirokastra – Saranda – Vlora. ”Det blå øje”, badebyen Saranda og familiebesøg i Himara
Dag 5 Vlora – Apollonia – Durrës – Shkodra. De romerske ruiner ved Apollonia, Durrës og besøg på vingård
Dag 6 Shkodra – Virpazar – Budva - Shkodra. Udflugt til Montenegro. Sejlads på Skadar søen og byvandring i Budva
Dag 7 Shkodra – Kruja. Byrundtur i Shkodra, Kruja-borgen og Skanderbeg museum
Dag 8 Kruja – Tirana - København. Tid på egen hånd og afrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Tirana. Byrundtur i Albaniens hovedstad og velkomstmiddag Ca. 50 km
Skanderbegpladsen i Tirana

Vi flyver fra København til Tirana, hvor vi lander først på eftermiddagen.

Efter at have fået vores bagage udleveret kører vi direkte på byrundtur i den albanske hovedstad.

Vi kører ad en af byens hovedfærdselsårer, boulevarden Deshmoret e Kombit, ”De nationale martyrers Boulevard”, som tidligere hed Mussolinis Boulevard. Her ligger flere universiteter, administrative bygninger og banker, og vi fortsætter til Skanderbegpladsen, som er opkaldt efter Albaniens absolutte nationalhelt, der troner som rytterstatue et prominent sted på pladsen. Gjergj Kastrioti (1405-1468) var i osmannisk tjeneste, hvor han fik tilnavnet Skanderbeg – sammensat af navnet Iskander + den tyrkiske titel bey.

På vores sightseeing kører vi også forbi Moder Teresa-pladsen, der er opkaldt efter den berømte nonne af albansk afstamning, der viede sit liv til at hjælpe Indiens fattige. Vi fortsætter forbi Albaniens nationalmuseum og Pyramiden, der oprindeligt blev opført som museum for diktatoren Enver Hoxha. Nu er det konferencecenter og selskabslokaler, men nedrivningstruet på grund af byggeplaner om en ny albansk parlamentsbygning.

Tiranas indre by er præget af forskellige arkitektoniske stilarter, der knytter sig til forskellige perioder af landets historie: Der er for eksempel de noget pompøse bygninger fra perioden 1939-44, hvor landet var under italiensk besættelse, og i efterkrigstidens kommunistiske æra var det den monumentale sovjetiske stil – og elementbyggeriet – der dominerede. I de senere år er der udskrevet arkitektkonkurrencer til en fornyelse af bymidten, og blandt vinderforslagene er projekter fra danske Henning Larsens Tegnestue og Bjarke Ingels Group. Så måske vil fremtidens Tirana også få et dansk islæt.

Først på aftenen indlogerer vi os på vores hotel, hvor vi spiser en velfortjent aftensmad.

Dag 2
Tirana – Elbasan - Berat – Gjirokastra. Den kinesiske forbindelse, byen med de tusind vinduer og videre til Gjirokastra Ca. 280 km
Elbasan er Albaniens fjerdestørste by

I dag går turen videre til byen Berat, hvis historie går hele 2.400 år tilbage i tiden. På vejen passerer vi Elbasan, landets fjerdestørste by, som i 1970’erne husede landets største industrikompleks opført med kinesisk bistand. I dag ligger det meste af området øde hen, og de tomme bygninger ligger som et minde om Albaniens forsøg på at finde sin plads i det kommunistiske samfund efter bruddet med USSR i 1961.

Vi fortsætter herfra til Berat i den centrale del af landet. Den gamle bydel i Berat er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og de historiske huse med de mange vinduer, bygget på terrasser op ad klippesiden, illustrerer på bedste vis tilnavnet ”Byen med de tusind vinduer”.

Berat har en smuk borg oppe på en bakketop, og i middelalderen boede de fleste af byens indbyggere inden for borgens område. Beboerne var for størstedelens vedkommende kristne, og i borgområdet har ligget omkring 20 kirker, de fleste opført i 1300-tallet. Nogle af dem har værker af Albaniens mest berømte ikonmaler, Onufri, som har fået sit eget museum i Mariakirken. Byen huser også nogle fine moskéer, blandt andet Kongemoskéen, bygget i slutningen af 1400-tallet. Berats etnografiske museum hører til et af de bedste i landet, og vi kigger forbi og får et indblik i, hvordan livet leves i byens storhedstid under det osmanniske rige.

Osum floden bugter sig gennem Berat, og vi skal naturligvis se den smukke Gorica bro, der forbinder byens to gamle bydele, Mangalem og Gorica. Den oprindelige træbro blev opført under Ahmet Kurt Pasha, mens den nuværende konstruktion er af nyere dato. Ahmet Kurt Pasha regerede Berat i slutningen af det 18.årh. under det kortvarige Pashalik-regime i Berat, som var én af grundstenene i den senere albanske statsdannelse i 1912.

Sidst på eftermiddagen kører vi videre til byen Gjirokastra, hvor vi tjekker ind på vores hyggelige hotel.

Dag 3
Gjirokastra. Byrundtur, fæstningen Argjiro og Ismail Kadares museum Ca. 5 km
Gjirokastra er over 2.500 år gammel

Gjirokastra er over 2.500 år gammel og er meget smuk med små brolagte veje og mange små huse med skifferstenstage. Byen er meget poetisk beskrevet i den albanske forfatter Ismail Kadares bog ”Chronicles of Stone”, og den var også hjemby for Albaniens diktator Enver Hoxha. Hans tilhørsforhold til byen sikrede, at den blev holdt nogenlunde ved lige under diktaturet, og da det faldt, forfaldt husene. Fæstningen og byen er UNESCO-bevarede, og i dag er det UNESCO, der betaler de 20.000 USD, som hvert tag rundt regnet koster at vedligeholde – et beløb, som den almindelige albaner ikke har en jordisk chance for selv at betale. Byen har en hel del traditionelle håndværksforretninger, en gammel hyggelig bydel og en spændende basar.

Vi har afsat hele dagen til at opleve denne smukke by, og vi starter med at vandre op til fæstningen, hvorfra man har en fantastisk udsigt over byen. I dag har fæstningen mistet sin strategiske betydning, men helt frem til 1970’erne blev stedet brugt som fængsel for politiske fanger.

Vi fortsætter ned ad de små kringlede gader i den gamle bydel og kigger forbi det interessante lille museum for Albaniens største nulevende forfatter Ismail Kadare. Museet er indrettet i hans barndomshjem og giver et spændende indblik i hans liv og gøren.

Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, inden vi om aftenen går ud og spiser sammen.

Dag 4
Gjirokastra – Saranda – Vlora. ”Det blå øje”, badebyen Saranda og familiebesøg i Himara Ca. 185 km
Det interessante naturfænomen, Det blå øje

Det er blevet tid til at tage afsked med Gjirokastra, og vi begiver os nu ud mod kysten. På vej gør vi holdt ved et interessant naturfænomen, Det blå øje. Navnet refererer til det krystalklare vand ved kilden, der er udspring for Bistrice-floden, der løber ud i havet 25 km sydligt. Vandet springer fra et hul i det imponerende bjergmassiv, og det er stadig uklart, hvor dybt hullet er. Der har efter sigende været dykkere så langt ned som 50 meter uden af støde på bunden.

Herfra går turen til Sarandë, en af Albaniens populære badebyer, der i højsæsonen oversvømmes af gæster fra Korfu. Den græske påvirkning er ikke til at tage fejl af, og vi slentrer en tur ned af byens smukke strandpromenade, hvor der er god mulighed for at spise frokost på en af de mange hyggelige restauranter langs vandet.

Vi forlader Sarandë efter frokost og kører ned langs kysten. Det er en meget smuk køretur til Vlora, hvor vi passerer igennem nogle af de mest spektakulære bjergpas, mens vi kan følge kystlinien, der bugter sig flere hundrede meter nede. Undervejs gør vi stop i en lille landsby og besøger en lokal familie, der glædeligt viser deres hjem frem. Vi ankommer til Vlora sidst på eftermiddagen og spiser en god middag på en af byens bedste fiskerestauranter.

Dag 5
Vlora – Apollonia – Durrës – Shkodra. De romerske ruiner ved Apollonia, Durrës og besøg på vingård Ca. 230 km
Apollonia-ruinerne

I dag kører vi til Apollonia, hvor vi skal besøge ruinerne og resterne af Apollonia, opkaldt efter guden Apollon. Byen blev grundlagt af tilrejsende grækere fra Korinth og Korfu ca. år 500 f.v.t. De næste 800 år var byen et handelscenter med blandt andet slavehandel, indtil et større jordskælv ødelagde byen og ændrede de omkringliggende vandområder til sumpe med malariamyg.

Vi nyder byens prægtige beliggenhed og ser, hvordan byen ville se ud, hvis ikke den var blevet ødelagt, og vi får et indtryk af livet i antikken. Nord for Vlora passerer vi de store saltområder, der har fungeret siden 1800-tallet, og vi nærmer os nu Albaniens badeby nummer 1, Durrës. I dag et inferno af hoteller og turister, overvejende fra Italien, som kan nås med rutefærge, der dagligt afgår til både Bari, Brindisi og Ancona. Vi skipper de mest turistede områder og kigger i stedet forbi byens gamle romerske amfiteater fra det 2.årh., der i sin storhedstid havde plads til mere end 20.000 tilskuere.

Fra Durrës fortsætter vi nordpå, hvor de mange oliventræer efterhånden afløses af vinmarker. Vi besøger vingården Kalmet og smager på de lokale druer. Vinproduktionen i Albanien hører til blandt de ældste i Europa, og man finder her nogle druer, som ikke dyrkes andre steder. De mest berømte er Shesh og Kalmet-druen – sidstnævnte har lagt navn til vores vingård.

Vi ankommer til den største by i den nordlige del af Albanien, Shkodra sidst på eftermiddagen. Placeret kun 30-40 km fra grænsen til Montenegro danner byen et perfekt udgangspunkt for morgendagens udflugt.

Dag 6
Shkodra – Virpazar – Budva - Shkodra. Udflugt til Montenegro. Sejlads på Skadar søen og byvandring i Budva Ca. 210 km
Skadar søen er den største på Balkan

Efter en god og nærende morgenmad begiver vi os mod grænseovergangen til Montenegro og fortsætter herfra til den lille by Virpazar ved bredden af Skadar søen. Søen er den største på Balkan og dækker et areal på over 450 kvadratkilometer. Udpeget som nationalpark i 1983 kan området i dag byde på et rigt fiske- og fugleliv og kan som det eneste sted i Europa fremvise en lille koloni af pelikaner.

Vi tager på en sejltur på søen og kommer helt tæt på fuglelivet og den imponerende natur. Efter sejlturen bliver der tid til at slentre lidt rundt i Virpazar, inden vi fortsætter mod den montenegrinske kyst.

Om eftermiddagen begiver vi os videre til Budva, der er hovedby på Budva-rivieraen i den sydligste del af Dalmatien. Budva blev grundlagt for 2.500 år siden og er dermed den ældste by på Adriaterhavskysten. Den gamle bydel ligger på en tange, omgivet af venetianske bymure. For enden af tangen ligger byens gamle fæstning. Vi går en tur i den historiske, bilfrie bydel og stifter bekendtskab med pladser, brolagte gader, kirker og fæstningen. Fra Budva kører vi tilbage til vort hotel i Shkodra.

Dag 7
Shkodra – Kruja. Byrundtur i Shkodra, Kruja-borgen og Skanderbeg museum Ca. 85 km
På den gamle basar i Kruja

Shkodras historie kan spores helt tilbage til kongedømmet Illyrien, hvor den i en længere periode fungerede som hovedstad. I dag er byen et vigtigt økonomisk og kulturelt center med en levende handelsgade. Vi besøger et lokalt marked og går på opdagelse i byens centrum, hvor den lille gågade byder på hyggelige cafeer, museer og souvenirbutikker.

Vi fortsætter til Kruja, det autonome Albaniens første hovedstad. Det var fra Kruja, nationalhelten Skanderbeg bekæmpede osmannerne, og byen har da også et museum viet til ham.

Museet har meget passende til huse i byens borg, som modstod hele tre langvarige tyrkiske belejringer. Her er udstillet historiske genstande relateret til 1400-tallets albansk-osmanniske krige. Vi slutter besøget med lidt tid på egen hånd i byens gamle basar, hvor der er mulighed for at købe håndlavede souvenirs og meget andet. Vi spiser middag og overnatter i Kruja.

Dag 8
Kruja – Tirana - København. Tid på egen hånd og afrejse Ca. 40 km
Nationalhelten Skanderbeg

Formiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd, inden vi indtager vores sidste frokost sammen og kører til lufthavnen uden for Tirana for at flyve til Danmark.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Tirana med mellemlanding i Wien t/r
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hotel i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse)
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost(dag 8) og 6 x middage(dag 1-5 og 7)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (frivilligt). Beregn ca. kr. 300,-
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under “Prisen

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Indkvartering

I bor på hoteller med de mest almindelige bekvemmeligheder. Hotellerne er valgt ud fra deres beliggenhed og hyggelige atmosfære. Vi benytter gode lokale 3-4 stjernede hoteller, som på trods af den simple og enkle standard er yderst charmerende. Serviceniveau og standard kan være lidt anderledes end det, man er vant til i vores del af Europa. Uanset standard har du altid eget bad og toilet på hotellerne. Endelig hotelliste vil blive fremsendt med afrejsebrevet 7 dage før afrejse.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se, om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder:

Albanien: https://www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/albanien

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 2 out of 5 by from En alt for stor gruppe Albanien er et spændende land men de mange indtryk drukner i så stor en gruppe (34) der er alt for meget spildtid. Rejselederen havde svært med at følge sine egne tidsplaner, kun en dag nåede vi frem til overnatningehotellet til den planlagte tid. De sidste 1 til 2 timer foregik altid i mørke, altså så man ikke det smukke og varierende landskab. Det er min oplevelse at rejselederen ville os det bedste men hun manglede overblik. Rejselederen var flink til at oversætte, det satte vi meget pris på. Turen til Montenegro var ikke tidsforbruget værd.
Date published: 2018-10-27
Rated 4 out of 5 by from Tankevækkende rejse! Misforhold mellem tidsforbrug i bus og attraktionerne. Særlig markant ved turen til Montenegro hvor vi brugte en hel dag på transport og grænsekontrol for at tilbringe ca. 2,5 time i Montenegro, hvoraf ca. halvdelen blev brugt på frokost. Vi havde for lidt tid på destinationerne og vi kom til byen med bademuligheder efter mørkets frembrud, hvor pool-området på hotellet var lukket, og pga. mørket heller ikke mulighed for at bade i havet. Mere om landets nyere historie havde været ønskeligt.
Date published: 2018-10-31
Rated 2 out of 5 by from Levede ikke op til forventningerne Alt i alt desværre... en skuffende oplevelse i forhold til vores erfaringer med og forventninger til Albatros. Programmet lød så lovende! OG... vi har altid tidligere været meget begejstrede for de Albatrosture, vi har deltaget i. Albaniens skønhed, albaniernes venlig- og imødekommenhed ligesom hotellernes beskaffenhed incl. kvaliteten af div. måltider oversteg langt vores forventninger. MEN ... Gruppen var ALT ALT for stor... vi var 34 personer... hvilket var rigtigt tungt “at danse med”, selvom alle gjorde deres ypperste. Med en så stor gruppe var det svært at høre dét, guiden/lokalguider gerne ville fortælle, ofte var der simpelthen ikke plads til os alle. De i programmet angivne tidsrammer holder slet ikke stik, da bussen på mange strækninger kun kan køre mellem 30 og 40 km/t, hvilket gør en dagstur på ex. 185 km meget lang. At være blevet lovet “at være fremme sidst på eftermiddagen” er ikke at være fremme ved hotellet kl.19 om aftenen, hvor alle først lige skal checkes ind, hvorefter middagen serveres kl. 19.30!!! Albatros bør i den grad revidere i brugen af superlativer i beskrivelsen af de enkelte dages indhold og beskrivelsen af de sites, som besøges. Iflg program skulle vi f.eks. i Durrës “skippe de mest turistede områder og i stedet kigge forbi byens gamle romerske amfiteater fra det 2.årh., der i sin storhedstid havde plads til mere end 20.000 tilskuere”. Her blev vi ganske enkelt “sat af” på helt egen hånd i ca. 1 1/2 time, hvor der også lige skulle findes et sted til frokost og toilet inden afgang!
Date published: 2018-11-11
Rated 4 out of 5 by from En fin tur i et for os ukendt land. Vi fik oplevet Albanien på godt og ondt, forstået på den måde, at landet stadig er under transformation fra diktatur til demokrati; og det er tydeligt, at ikke alt i landet fungerer optimalt endnu. Og det var netop hvad vi ønskede at opleve; Albanien inden det naturskønne land bliver overrendt af turister. Denne tur giver et ganske godt indblik i Albanien såvel naturmæssigt som udviklingsmæssigt.
Date published: 2018-10-27
Rated 4 out of 5 by from God rejse Spændende flot natur god mad billigt prisniveau venlig befolkning
Date published: 2018-10-28
Rated 4 out of 5 by from Meget interessant rejse Spændende og indholdsrig rundrejse i Albanien. Turen til Montenegro var meget lang og med lang ventetid ved grænsen. Ville hellere ha' haft mere tid i Tirana.
Date published: 2018-10-27
Rated 4 out of 5 by from Spændende rejse til delvis ukendt land * fantastiske hoteller mht beliggenhed og service i top * venlig, imødekommende befolkning * storslået natur og spændende historie
Date published: 2018-10-31
Rated 5 out of 5 by from en rejse med kontraster det var en interessant rejse med flot natur. Vores rejseledere var dygtige og især vores unge albanske rejseleder var super
Date published: 2018-10-28
 • y_2019, m_7, d_16, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_da_DK, sid_ALRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

ALRTR02ADK