Albatros’ arktiske eventyr til Nordkapp og Svalbard

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Om bord på vores eksklusive Ocean Albatros, der er specialdesignet til ekspeditioner i Arktis, sejler vi på opdagelse mod nord til Nordkapp og Svalbard.

Tag med Albatros ud på en enestående sørejse fra Norges arktiske hovedstad, Tromsø, til isbjørnenes rige. Vi tager på et sjældent spændende togt ind i det nordlige Europas vildmark, som er badet i midnatssol gennem den korte arktiske sommer.

I Tromsø udforsker vi byens monumenter og vartegn som Ishavskatedralen og Polarmuseet, inden vi stævner ud mod Norges nordligste punkt. Her drager vi på opdagelse efter dyreliv ved øerne Gjesværstappan, og står på kanten af det europæiske fastland ved det legendariske Nordkapp.

Med civilisationen mod agter vover vi os herefter endnu længere nordpå til Bjørnøya, en ensom ø mellem Svalbard og det landfaste Norge, som er hjemsted for nogle af Jordens mest spektakulære fuglekolonier.

Vores næste stop vil være de majestætiske øer Svalbard, isbjørnenes rige, hvor betagende natur og arktisk dyreliv danner bagtæppet for den fascinerende historie i denne utrolige øgruppe.

Vi udforsker både til lands og til vands og holder øje med rensdyr og polarræve, der i den korte sommer er travlt beskæftiget med at samle kalorier til den iskolde polare vinter. Klipperne svirrer af liv, da hver en overflade er befolket af utallige fugle, og blot få måneder senere vil en ny generation af arktiske havfugle være klar til at forlade deres reder.

På de sandede kyster nyder kæmpestore hvalrosser det milde vejr, og mangen en hval og sæl fouragerer langs kanten af havisen og kysterne.

Tag med os på en ægte arktisk ekspedition.

Bemærk, at landgangene i Svalbard vil være afhængige af vind-, hav- og isforhold.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Ekspeditionskrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Norske kroner, Amerikansk dollar

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
København – Tromsø og indlogering på hotel
Dag 2
Tromsø. Byrundtur bl.a. med udsigtspunktet Storsteinen, Ishavskatedralen og Polarmuseet og afsejling
Dag 3
Gjesværstappan, Skarsvåg og Nordkapp
Dag 4
Bjørnøya
Dag 5
Det sydvestlige Svalbard
Dag 6–8
Det nordvestlige Svalbard
Dag 9
Longyearbyen. Byrundtur og besøg ved minen
Dag 10
Longyearbyen og hjemrejse til København

Ocean Albatros

Det revolutionerende og stilfulde Ocean Albatros har alle de fordele, man finder på et lille ekspeditionsskib kombineret med den stabilitet og komfort, man finder på store krydstogtskibe. Der er plads til 189 passagerer om bord og det gennemarbejdede design skaber en intim atmosfære med fantastisk personlig service fra skibets personale. Det er let at komme rundt om bord, og du slipper for menneskemængder og køer. På Ocean Albatros kombineres den behagelige sejlads, man kender fra større skibe med moderne luksus.

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
39.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Tromsø og indlogering på hotel

Vi flyver fra København til Tromsø, hvor vi indlogeres på hotel. Efter ankomsten kan du fx nyde en middag i hotellets restaurant eller i Tromsøs hyggelige centrum, inden vi for alvor tager hul på vores rejseprogram.

Dag 2
Tromsø. Byrundtur bl.a. med udsigtspunktet Storsteinen, Ishavskatedralen og Polarmuseet og afsejling Afsejling kl. 18.00

Vi tager i dag hul på vores eventyr i Tromsø – hovedstad i landsdelen Troms og en levende og farverig universitetsby med mange caféer og restauranter.

Tromsø kan ikke alene prale af at være hjemsted for verdens nordligste universitet, men også verdens nordligste bryggeri og domkirke. Byens vartegn er den smukke Tromsdalen Kirke, kaldet Ishavskatedralen, som stod færdig i 1965.

Takket være Golfstrømmens passage forbi byen ude i Norskehavet er somrene oftest milde. Det er derfor ikke unormalt at kunne ligge på stranden og slikke sol, og dette på trods af, at vi befinder os 500 kilometer nord for polarcirklen!

Arkæologer har fundet tegn på liv i Tromsø allerede for 9.000 år siden, men frem til 1794, hvor Tromsø blev købstad, var byen et regulært fiskerleje. Tromsø blev ved overgangen til 1900-tallet kaldt for Nordens Paris. Gennem øget handel med blandt andre Frankrig fik byen mere kontakt med omverdenen og kunne faktisk begynde at kalde sig en by. Man havde store ambitioner om at blive urban, helt i tidens ånd. Blandt andet byggede man et torv, inden der overhovedet fandtes torvehandel i byen, og man byggede tillige et sygehus, inden der kom en eneste læge til byen. En række arktiske ekspeditioner med polarforskere som Fridtjof Nansen og Roald Amundsen blev forberedt herfra i 1800-tallet.

Dagens Albatrostilbud er en byrundtur i Tromsø, inklusive besøg ved udsigtspunktet Storsteinen, som ligger 420 meter over havet. Herfra vandrer vi en lille tur i terrænet, inden vi besøger Polarmuseet, hvor vi fordyber os i den spændende historie om polarekspeditioner og ishavsfangst. Museet ligger i den gamle toldbod fra 1830 i smukke omgivelser på havnen.

Vi skal naturligvis også et smut ind i Ishavskatedralen, inden det er blevet tid til at køre til havnen og gå om bord på vores hjem de kommende dage, ekspeditionskrydstogtskibet Ocean Albatros.

Undervejs på udflugten vil der være indlagt tid til frokost på egen hånd.

Morgenmad på hotellet og middag om bord er inkluderet.

Dag 3
Gjesværstappan, Skarsvåg og Nordkapp

Tidligt om morgenen på den første fulde dag af vores ekspeditionstogt ankommer vi til Gjesværstappan, en labyrint af rå øer og skær ud for kysten ved den lille landsby Gjesvær. Disse øer blev udnævnt til naturreservat i 1983, og hvis man tager på opdagelse i de nærliggende farvande, finder man ud af hvorfor! Øerne rummer et utroligt liv med store kolonier af edderfugl, lomvie, alk, lunde og sule, der alle yngler i området.

Ocean Albatros vil sejle over middagstid til den lille landsby Skarsvåg. Skarsvåg har den særegenhed, at den er verdens nordligste fiskerlandsby, og mange indbyggere arbejder med at høste i de rige, kolde farvande i toppen af Skandinavien.

Fra Skarsvåg tager vi på udflugt til Nordkapp, monumentet, der markerer det nordligste punkt på det norske fastland og det europæiske kontinent. Dette berømte vartegn sender os videre på vores rejse, da vi efterlader civilisationen om aftenen og drager ud mod de vilde arktiske øer, Svalbard.

Morgenmad, frokost og middag om bord.

Dag 4
Bjørnøya

Her midt i Barentshavet mellem det nordlige Norge og det sydlige Svalbard ligger Bjørnøya. Denne barske ø markerer porten til Højarktis, idet øens tinder tårner sig op i horisonten.

Bjørnøya , der ligger lille og isoleret hen og sjældent får besøg, blev engang kraftigt udnyttet af hvalfangere og sælfangere, der strømmede til øen fra hele Europa for at fange havpattedyr. Heldigvis er øen og de omkringliggende farvande nu beskyttet som naturreservat, og øen vender år for år mere tilbage til sin naturrigdom. På trods af navnet er isbjørne næsten ukendte her, men hvaler og sæler er til gengæld almindeligt forekommende i disse rige farvande. På øens stejle klipper bor bogstaveligt talt millioner af havfugle. Alle kæmper de om en plads på små klippehylder, mens sultne måger og kjover kredser over hovedet i en evig søgen efter bytte.

Hvis forholdene tillader det, vil vi sigte efter at tage på Zodiac-cruise med vores ekspertekspeditionsteam for at opleve den utrolige vilde natur på denne afsides ø - en sand perle for gæster med hang til at sætte knappenåle i verdenskortet.

Morgenmad, frokost og middag om bord.

Dag 5
Det sydvestlige Svalbard

Svalbards sydvestlige kyster skylles over af varmt vand, der strømmer op gennem Atlanterhavet, så vinterisen trækker sig generelt først tilbage fra dette område. Det giver os mulighed for at komme ind i de sydlige fjorde i området, selv i begyndelsen af sommeren. Dette er uden tvivl en af de mest spektakulære regioner i denne fantastiske øgruppe.

I det labyrintiske samspil mellem fjorde og øer samles fuglene på høje klipper og rensdyr græsser på de frugtbare skråninger nedenfor, mens isbjergene driver dovent forbi efter at være knækket af de store gletsjere i området. Små brogede snespurve flakser mellem klipperne, mens perfekt camouflerede sandløbere piler langs kysten. Kigger man højere op på de bevoksede skråninger, kan man være heldig at få øje på gråhvide 'sten', der bevæger sig og afslører sig selv som rensdyr på størrelse med får: en unik underart, der er hjemmehørende på Svalbard. Hvis du ser et glimt af blåsort og hører fuglene i nærheden skrige, varsler det måske fjeldrævens ankomst. Fjeldræven er det eneste oprindelige landrovdyr på Svalbard (isbjørnen klassificeres som et havpattedyr).

Bjergenes tinder er oftest dækket af tætte skyer, og Øst-Spitsbergenstrømmen fører ofte pakis ind i fjordenes mundinger. Vi har et stort udvalg af landgangssteder, som vi kan udforske, fx i området med de enorme fugleklipper ved Alkhornet og Vårsolbukta samt de historiske steder Calypsobyen og Bambsebu, hvor prospektører, fangstmænd og en række andre eventyrere prøvede lykken.

Morgenmad, frokost og middag om bord.

Dag 6–8
Det nordvestlige Svalbard

Et af de største beskyttede vildmarksområder i Europa, det nordvestlige Svalbard, blev erklæret nationalpark i 1973. Området er berømt for sin historie, som dokumenterer nogle af de tidligste menneskelige besøg på Svalbard. De nordiske opdagelsesrejsende muligvis har kigget ind på disse tilisede kyster i vikingetiden, men den første dokumenterede ekspedition, der ankom hertil, var ledet af William Barents, den legendariske hollandske opdagelsesrejsende, som Barentshavet er opkaldt efter.

Området er som sagt i dag beskyttet mod menneskelig indgriben, men som Barents bemærkede ved sin ankomst i 1596, var der et store antal hvaler og sæler. De skulle snart blive bytte for engelske og hollandske hvalfangere, der ankom inden for et årti efter Barents for at plyndre områdets dyreliv. Området ligger i trekanten mellem land, hav og is, og det var derfor det perfekte sted at høste havets blide giganter. De steder, der blev brugt til at partere hvalkroppene og koge dem for at udvinde den værdifulde olie, indbefatter den hollandske bosættelse Smeerenburg, hvor resterne af 1500-tallets spækovne og bygningsfundamenter stadig kan ses. Andre steder, som det nærliggende Ytre Norskøya, dokumenterer den mørkere side af denne industrialiserede slagtning, hvor hundreder af unge mænd, der håbede at tjene en formue, ligger begravet tusindvis af kilometer fra deres kære.

I dag er det eneste, der er tilbage fra denne periode, knogler og sparsomme rester af menneskelig beboelse. Langsomt tilbageerobrer den krybende arktiske natur sit område, og regionen er nu et paradis for naturelskere. Små arktiske valmuer og purpurstenbræk trodser de barske forhold for at blomstre i den korte sommer, mens gæs, edderfugle og andre havfugle vender tilbage til øen for at opfostre deres unger. Man kan se hvalrosser, der er trukket op på strandene for at få et hvil, og vi skal altid være på udkig efter vandrende isbjørne i denne nu igen så vilde region.

Det nordvestlige Svalbard er uden tvivl et af de mest spektakulære områder i Arktis, hvis ikke i verden!

Morgenmad, frokost og middag om bord.

Dag 9
Longyearbyen. Byrundtur og besøg ved minen Ankomst kl. 08.00

Vi lægger nu til i Svalbards hovedby, Longyearbyen – verdens nordligste... alt! Denne bemærkelsesværdige lille by er ikke kun verdens nordligste by (hvis man ser bort fra det lille forskersamfund Ny-Ålesund, der ligger en smule længere nordpå på Svalbard), men huser også verdens nordligste civile lufthavn, skoler, bank og supermarked. Byens rå grænsepræg gemmer på en kerne af varm nordisk gæstfrihed og hygge.

Umiddelbart efter at vi er ankommet til Longyearbyen er vi i en anden verden. Den kølige arktiske brise kan mærkes, og så snart man betræder jorden er det vigtigt at huske på, hvor langt mod nord vi faktisk er – og at man skal holde øje med bjørne. Det sneklædte bjerg Hjorthfjellet tårner sig op i horisonten, og i det fjerne kan man se de savtakkede tinder og dovne gletsjere i det nordlige Spitsbergen.

Byen blev grundlagt som ’Longyear City’ i 1906 af den amerikanske entreprenør John Longyear, der drev minedrift på Svalbard. Longyearbyen er i dag Svalbards administrative centrum og sæde for øgruppens øverste myndighed, Sysselmannen.

Allerede i 1916 blev Longyearbyen overtaget af et norsk kulfirma, og minedrift har præget området helt op til vore dage. I dag har byen godt 2.000 indbyggere, hovedsageligt nordmænd, og den tidligere så dominerende minedrift er ikke længere byens hovedaktivitet. Longyearbyens beboere er i dag mest beskæftiget med forskning, undervisning og den beskedne turisme, der eksisterer i området. Er man forvirret over, at ’Spitsbergen’ og ’Svalbard’ tilsyneladende bruges i flæng, kan dette forklares ved, at skønt øgruppen allerede blev døbt Svalbard i de islandske sagaer i år 1194, så blev Spitsbergen det navn, som Willem Barents i 1596 gav øerne, på grund af det karakteristiske landskab med takkede og forrevne bjerge. Navnet hang ved helt op til efter 1. Verdenskrig. Spitsbergen er i dag navnet på den største af øerne i øgruppen, der samlet hedder Svalbard.

Efter morgenmaden tages afsked med personalet ombord, og vi bliver hentet og tager på udflugt til Mine 3. Mine 3 blev lukket i 1996, og nu er der gået mere end 20 år, siden de sidste kulminearbejdere trådte ud af bjerget, hvor de havde udvundet det sorte guld. Undervejs til minen passerer vi også Svalbard Globale Frøhvelv, som er en frøbank, hvor der opbevares 3 mio. typer af frø fra hele verden.

Fra minens indgang er der en vidunderlig udsigt over Adventfjorden. Undervejs hører vi historier om, hvordan livet var for minearbejderne i Longyearbyen, og hvordan samfundet her var i tidligere tider. Dermed får vi et sjældent indblik i en verden, der engang var Svalbards livsnerve.

Herefter tager vi på en orienterende byrundtur, inden vi indlogeres vi på hotel og resten af eftermiddagen og aftenen er til fri disposition eller kan tilbringes i selskab med rejselederen.

Morgenmad om bord er inkluderet.

Dag 10
Longyearbyen og hjemrejse til København

Formiddagen er til fri disposition, men vores rejseleder kommer gerne med forslag til, hvordan du kan tilbringe tiden. Først på eftermiddagen er der transport til lufthavnen, hvor flyet mod Oslo venter. Vi skifter fly i Oslo og flyver det sidste stykke hjem til Danmark.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 39.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt/enkeltværelse
 • Tillæg for Kat. G: 8.198,-
 • Tillæg for Kat D: 23.498,-
 • Tillæg for Kat E: 26.798,-
 • Tillæg for Kat C: 28.698,-
 • Tillæg for Kat C Superior: 31.498,-
 • Tillæg for Kat C XL: 34.598,-
 • Tillæg for Kat B: 46.998,-
 • Tillæg for Kat A: 69.198,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Tillæg for Kat E: 1.898,-
 • Tillæg for Kat C: 2.998,-
 • Tillæg for Kat C Superior: 4.498,-
 • Tillæg for Kat C XL: 6.398,-
 • Tillæg for Kat B: 13.498,-
 • Tillæg for Kat A: 26.098,-
3-personers kahytter

Kontakt Albatros Travel for pris.

Børnerabat 2-15 år

Kontakt Albatros Travel for pris.  Skibet er ikke indrettet til børn, eller har faciliteter såsom barneseng og højstol. Dette kan man selv tage med for egen regning. Kontakt os, hvis I ønsker at rejse med børn.

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder ved min. 15 deltagere
 • Skandinavisktalende og engelsktalende ekspeditionsteam om bord
 • Fly København-Tromsø og Longyearbyen-København med mellemlanding i Oslo på ud- og hjemrejse
 • 1 nat på turistklassehotel i Tromsø i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Longyearbyen i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Heldagsudflugt i Tromsø med Storsteinen, Polarmuseet og Ishavskatedralen (frokost ikke inkl.)
 • Halvdagsudflugt til minen ved Longyearbyen og orienterende byrundtur
 • Transport lufthavn-hotel og hotel-skib i Tromsø
 • Transport skib-hotel og hotel-ludthavn i Longyearbyen
 • Alle udflugter og zodiac-sejladser under krydstogtet jf. program
 • 7 nætters krydstogt med Ocean Albatros i delt udvendig dobbeltkahyt (kategori D) med bad/toilet
 • Udflugter til fods eller med Zodiacs med ekspeditionsteamet hvor geografi, vind og vejr tillader det
 • Informationsmøder og foredrag ved ekspeditionsteamet
 • Helpension på hele togtet
 • Kaffe og te samt eftermiddagssnacks på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for opgradering af kahyt
 • Evt. måltider på land og før og efter togtet
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Drikkevarer ud over kaffe og te døgnet rundt samt juice o.l. til morgenmaden
 • Drikkepenge til skibets personale, lokale guider o.l. – vi anbefaler ca. USD 16 pr. person pr. nat om bord
 • Udgifter til medicin og andre personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne og suiterne?

Der er 95 passagerkahytter og -suiter på skibet i alt. Der er både udvendige kahytter, balkonkahytter og suiter med havudsigt. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Desuden er der enkelt- og trippelkahytter om bord. Alle kahytter har eget bad og toilet og individuel temperaturregulering. Der er endvidere hårtørrer, tv, sikkerhedsboks, køleskab, adskillige 230 W-stikkontakter og USB-stik. Derudover er der badekåber, tøfler og toiletartikler (kropsolie, bodylotion, shampoo).

Familiesuite på 50 m2 – BS (Brynhilde-suite)

Den største af alle kahytter om bord på Ocean Albatros er familiesuiten. Denne suite ligger på dæk 7 og har to sammenhængende suiter med fransk altan. Der er plads til op til 5 personer. Kahytten har to dobbeltsenge og en sovesofa.

Premiumsuite på 45 m2 – FS (Freydis-suite)

Den næststørste af alle kahytter om bord på Ocean Albatros er premiumsuiten. Denne 2-værelses balkonsuite har en dobbeltseng (eller to enkeltsenge), en sovesofa, bord og stol og et rummeligt badeværelse. Beliggende på dæk 4.

Kategori A – Juniorsuite på 39 m2

De 4 juniorsuiter om bord på Ocean Albatros har en fantastisk udsigt fra deres placering højt oppe på skibet på dæk 7. Suiterne har en dobbeltseng eller to enkeltsenge, sovesofa, siddeområde, et rummeligt badeværelse og en privat balkon. Suiten har plads til op til 3 personer.

Kategori B – Balkonsuite på ca. 30-32 m2

Ocean Albatros har 2 balkonsuiter, der begge ligger på dæk 6. Suiterne har en dobbeltseng eller to enkeltsenge og et siddeområde, badeværelse og en stor altan. Det er plads til 2 personer.

Kategori C XL – Stor balkonkahyt på ca. 25-30 m2

De store balkonkahytter ligger på dæk 4. Der er en balkon, en dobbeltseng eller to enkeltsenge og et badeværelse.

To af kahytterne i kategori C XL er en smule større og er udstyret med faciliteter for personer med handicap, såsom større badeværelse og døråbninger, der er lettere at komme igennem.

Kategori C Superiorkahyt – ca. 22-25 m2

Den mest almindelige type kahyt på Ocean Albatros ligger på henholdsvis dæk 4 og 6. Kahytterne har en balkon, en dobbeltseng eller to enkeltsenge og et badeværelse. Her er også et siddeområde med bord og stol. Derudover er nogle af kahytterne udstyret med en sofa, der kan anvendes som seng til en tredje person i kahytten. Hvis du ønsker at reservere to kahytter med en dør imellem, er det muligt i denne kahytskategori (på forespørgsel).

Kategori C Balkonkahyt – ca. 18-22 m2

Denne kahytstype ligger på henholdsvis dæk 4 og 6. Kahytterne har en balkon, en dobbeltseng eller to enkeltsenge og et badeværelse.

Kategori D med koøje – 13-22 m2

Standardkahytterne på Ocean Albatros ligger tæt det såkaldte ”Mud Room” (skibets omklædningsrum, hvor der også opbevares gummistøvler og varmt overtøj), og der er dermed hurtig adgang til Zodiac-platformene ved landgange. Kahytterne er praktiske, hvis du har begrænset mobilitet og gerne vil have kort afstand til Zodiac-bådene. Alle standardkahytter har en dobbeltseng eller 2 enkeltsenge og et badeværelse. Kahytterne ligger på henholdsvis dæk 3 og 4. Bemærk venligst, at kahytternes layout og størrelse kan variere.

Kategori E Kahyt med fransk altan – 14 m2

Kahytterne i kategori E har en fransk altan, en queen-size seng (150x200 cm), gulv-til-loft-vinduer og et badeværelse. Alle kahytterne ligger på dæk 7.

Kategori F Trippelkahyt med koøje – 22 m2

Der er to trippelkahytter med koøje om bord, begge med eget badeværelse. Kahytterne ligger på dæk 3, tæt på det såkaldte ”Mud Room” (skibets omklædningsrum, hvor der også opbevares gummistøvler og varmt overtøj), og der er dermed hurtig adgang til Zodiac-platformene ved landgange. Trippelkahytterne har normalt enkeltsenge, men der kan også laves en dobbeltseng og en enkeltseng.

Kategori G Singlekahyt – 14 m2

Standard enkeltkahyt, som ligger på dæk 3. Kahytterne ligger tæt det såkaldte ”Mud Room” (skibets omklædningsrum, hvor der også opbevares gummistøvler og varmt overtøj), og der er dermed hurtig adgang til Zodiac-platformene ved landgange.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 50 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vejret i Nordatlanten

Rejsen foregår i det sene forår, hvor vi kan forvente temperaturer på 12 grader i
Skotland og ned til omkring 5 grader på Svalbard. Samtidigt kan vejret være meget omskifteligt. Det ene øjeblik kan det være strålende solskin og fladt vand, og det næste øjeblik er der krappe bølger og regn og slud i luften.

Ekspeditionskrydstogtskoncept

Albatros har gennem flere år udviklet en krydstogtsform, der er særligt egnet til polare forhold, hvor is i kombination med en begrænset infrastruktur og en utilgængelig ødemark kræver rejser af mere ekspeditionslignende karakter, som er ideel, hvis man er på jagt efter den enestående rejseoplevelse. Det er en eksklusiv naturrejse, der adskiller sig en del fra traditionelle krydstogter. De relativt få deltagere betyder, at rejsen får karakter af grupperejse, da alle kan deltage i landgange, besøg på forskningsstationer, ekskursioner, foredrag og hvalsafari samtidigt.

Rejsen er forholdsvis komfortabel og uden obligatoriske strabadser eller særlige krav til deltagerne. Men det forudsættes dog, at man er rask og rørig (adræt), og har lyst til at opleve naturen på dens egne præmisser. Man bør være opmærksom på, at rejsen adskiller sig fra almindelige turistrejser, idet vi ikke har samme muligheder for at planlægge rejsen i detaljer. Mange elementer er uforudsigelige, og ruten bestemmes i vid udstrækning af vind, vejr, is og strømforhold. Rutebeskrivelsen bør ses som det ideelle mål, men den vil med sikkerhed blive ændret, selvom vi skulle opleve flere uger med højtryk og bragende solskin.

Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn rute og dagsprogram undervejs, og vil derved sikre det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold. Sejles der eksempelvis pludselig gennem en flok hvaler, kan dagsprogrammet meget vel blive ændret på stedet.

En vigtig del af rejsen er krydstogt og landgange i de medbragte gummibåde af Zodiac typen, som skal transportere os ind på øde kyststrækninger, langs gletsjerfronter og på hvalsafari. Skibet er forsynet med en udvendig sænketrappe (lejder), hvorfra der er adgang til gummibådene, der er forsynet med en kraftig motor. Skibet sejler så tæt som muligt på seværdigheder, gletsjere, fuglefjelde, og herefter stiger vi om bord i gummibådene for at gå i land eller krydse rundt mellem hvaler, sæler, isbjerge eller fugleøer.

Det er forholdsvis nemt for alle med fuld førlighed, men kan være et problem for handicappede. Så kan det i øvrigt også være en ganske kold og våd fornøjelse. Det står enhver frit for at blive om bord på skibet, som er udstyret med et lille bibliotek. Når vi anvender ordet ekspedition, skal det tages helt bogstaveligt. Rejserne er ekspeditioner, hvilket betyder, at vi ikke kan forudsige den pågældende rejses forløb i alle detaljer. Den ovenstående dag-til-dag-beskrivelse er en grovskitse eller ønsketænkning, som med stor sikkerhed vil blive ændret.

Rejsen er underlagt Albatros Travel’s almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

”Ruten afhænger af de omskiftelige polare vejrforhold, isens tykkelse og bevægelse, naturens luner og det forekommende dyreliv. Men naturen er vores medspiller, når vi er indstillet herpå. Derfor planlægges rejsen så vidt muligt med en ”løs kant”, hvilket betyder, at den rejsende bør være klar til at afvige fra faste rutiner på skibet og den planlagte rute.”

-Søren Rasmussen

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne krydstogtrejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for gangbesværede

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer. Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Pas og pasoplysninger til Albatros Travel

På grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser kræver flyselskabet at se dit pas. Desuden kræver rederiet, at alle gæster har oplyst pasdetaljer (pasnummer og -udløbsdag; fødselsdato og -sted). Vi anmoder derfor om, at en paskopi indsendes til Albatros umiddelbart efter en eventuel rejsebestilling. I forbindelse med check-in på skibet afleveres passet eller andet gyldigt billed-ID, som opbevares indtil krydstogtets afslutning. 

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly i Danmark.

Vigtige regler ved landgange og udflugter

Når vi opholder os i land, er det selvsagt meget vigtigt at udvise dybeste respekt for den unikke natur. Det vil sige at handle efter devisen: Efterlad ikke andet end dine fodspor, og tag ikke andet med fra naturen end minder. Vi beder også om, at man holder sig nogenlunde i nærheden af sin gruppe – det gælder i særdeleshed på en ekspedition i Arktis, hvor mødet med en isbjørn ikke er helt usandsynligt. Her er det også vigtigt at følge ekspeditionslederens anvisninger.

Generelle sikkerhedsregler

1. Informer rejselederen, hvis du ønsker at gå på egen hånd i land.

2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor.

3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludseligt kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.

4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle (minimum fem meter).

5. Hold øje med tiden og husk, hvornår skibet sejler igen. Sørg for, at dit ur viser samme tid som fartøjets.

6. Notér altid på påmønstringstavlen, når du går fra borde, og når du kommer tilbage.

Gode tips til pakkelisten

En skibsrejse omkring i Nordatlanten i foråret kræver relativt stor variation i beklædningen. I Island kan temperaturen godt nå de 12 grader, men på Svalbard må vi forvente temperaturer ned til måske 5 grader – selvom solen kan skinne døgnet rundt. Her vil det varme og vandtætte tøj samt hue og vanter være praktisk.

Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede. Et par lange underbukser samt lette regnbukser til Zodiac-sejlads vil man også blive glade for. 

Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord og glimrende til spadsering i byerne. Ombord på Ocean Albatros er der et stort udvalg af gummistøvler til udlån. De er praktiske at benytte under landgangene fra gummibådene. På dette togt sejler skibet eksklusivt for Albatros Expeditions, og der er derfor ikke pålagt os en "dress code" om bord. Praktisk rejsetøj er derfor det eneste, der er nødvendigt, også på de festlige aftener, som vi naturligvis afholder.

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert. Håndklæde behøver man ikke at pakke.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi forventer at sejle meget indenskærs. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Skibets besætning

Ud over Albatros’ ekspeditionsteam er der to besætningsgrupper om bord, som arbejder sammen for at gøre din rejse til en særlig oplevelse. Skibets kaptajn, styrmænd og matroser har ansvaret for driften og styringen af skibet og for de udendørs arealer. Hotelchefen og hotelstaben er ansvarlige for kahytterne, suiterne og bespisningen, og de vil gøre deres yderste for at imødekomme dine behov om bord og sørge for et behageligt ophold. Begge besætningsgrupper er engelsktalende.

Rejseledere og internationale gæster om bord

Vi gør opmærksom på, at der udover skandinaviske gæster også er internationale gæster med på togtet. Derfor består vores ekspeditionsteam af skandinavisk og engelsktalende ekspeditionsguider, som arbejder på tværs med alle gæsterne. Foredrag og informationsmøder vil som udgangspunkt være på engelsk. Når vi går i land som grupper vil der når muligt blive taget hensyn til nationalitet og sprog.

Udflugter – Halvdags og heldags

Det er normal praksis er at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid.

Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Hånden på hjertet

At være på ekspeditionstogt

Et ekspeditionskrydstogt er noget helt særligt, deraf også ordet. Vi er ude i områder, hvor der er mange faktorer som vind og vejr der kan påvirke turen. Nogle gange kan vejret holde os tilbage og en tyk tåge kan gøre at vi kommer senere frem – sikkerhed frem for alt. Og andre gange fører en venlig strøm os tidligere mod målet.

Nogle gange stopper vi for at nyde synet af en hval i leg, se en isbjørn jage på en isflage, eller vi bliver lidt længere i en lille grønlandsk bygd, fordi der holdes byfest eller man har trukket en sæl i land.

Derfor er sejltiderne i programmet vejledende, og man må påregne, at det kan forskubbes til den ene og den anden side eller at der må byttes om på rækkefølgen på anløbene. Det er dog altid vores intention at holde programmet så tæt på det udsendte som muligt. Men når man drager på ekspeditionskrydstogt, så må man være forberedt på lidt af hvert. Vi er dog altid sikre på at der er store oplevelser i vente.

Giv en hånd...

På dette togt kommer vi ud på det åbne hav, og det kan ikke undgås, at skibet ruller i søen. Hav derfor altid en hånd på de gelændere og håndlister, der er langs alle korridorer og vægge på skibet. Ved ombordstigning i en Zodiac er det ligeledes vigtigt altid at have en hånd fri, således at man med et såkaldt ’sømandsgreb’ kan blive ført sikkert på plads af den hjælpende sømand. Begge disse gode regler bliver grundigt gennemgået ved det første informationsmøde om bord.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser