Albatros’ Vietnam

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Vietnam med fokus på naturoplevelser bl.a. omkring Ninh Binh og i Mekongdeltaet, hvor vi bor på naturskønne resorts langt fra alfarvej.

Tag med på denne fortryllende rejse gennem Vietnam, der er spækket med storslået natur. Undervejs skal vi opleve Vietnams skønhed gennem spændende cykelture, maleriske sejlture og kortere vandreture.

Rejsen starter i hovedstaden Hanoi og dens meget livlige gamle bydel, hvor det myldrer med gadekøkkener og gamle håndværk. Vi ser naturligvis også byens største kulturseværdigheder, herunder Ho Chi Minhs mausoleum. 

Vi lægger storbyen bag os og sætter kursen mod de maleriske landskaber omkring Ninh Binh, hvor der venter skønne cykel- og sejlture.

Herfra kører vi videre til Halongbugten hvor vi tager på en minikrydstogt mellem de ikoniske klippeformationer.

I det centrale Vietnam vandrer vi gennem de charmerende gader i Hoi An og tager på cykeltur ud på landet, inden vi flyver til Mekongdeltaet i det sydlige Vietnam. Her indkvarteres vi på et skønt ’nature lodge’ og lader os varte op af værtsparret, samtidig med at vi udforsker deltaets labyrintiske vandveje. Der bliver også tid til på et madlavningskursus at prøve kræfter med selv at tilberede rettet fra det rige vietnamesiske køkken.

Kontrasten til de mange storslåede naturoplevelser finder vi i den moderne storby Ho Chi Minh City, hvorfra vi også kører ud til Cu Chi-tunnelerne, der blev bygget af Vietcong. Alt i alt en rejse spækket med uforglemmelige oplevelser af forskellig art.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Vietnamesisk dong, Amerikansk dollar

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Hanoi. Gåtur i Hanois gamle bydel og velkomstmiddag
Dag 3
Hanoi. Byrundtur med Ho Chi Minhs mausoleum, Litteraturtemplet, Hoan Kiem-søen og vanddukketeater
Dag 4
Hanoi – Ninh Binh. Mua Cave samt smuk natur og sejltur mellem kalkstensklipperne
Dag 5
Ninh Binh. Cykeltur om formiddagen og sejltur til fuglereservat om eftermiddagen
Dag 6
Ninh Binh - Halongbugten. Minikrydstogt
Dag 7
Halongbugten – Hanoi. Fly til Da Nang og videre med bus til Hoi An
Dag 8
Hoi An. Byvandring i Hoi Ans gamle bydel inkl. frokost. Eftermiddag på egen hånd
Dag 9
Hoi An. Halvdags cykeltur til Kim Bong-øen inkl. frokost. Eftermiddag på egen hånd.
Dag 10
Hoi An - Fly til Ho Chi Minh eller Can Tho og videre til Mekong Nature Lodge
Dag 11
Mekong Nature Lodge. Marked, madlavningskursus og cykeltur
Dag 12
Mekongdeltaet til Ho Chi Minh City
Dag 13
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnellerne, byrundtur samt afskedsmiddag
Dag 14
Ho Chi Minh City. Tid på egen hånd og hjemrejse
Dag 15
Ankomst til København.

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
19.998,–
København
21.998,–
København
20.998,–
København
21.998,–
København
Påskeafgang
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Fra Københavns Lufthavn flyver vi af sted mod Vietnam, hvor vi ankommer næste dag.

Dag 2
Ankomst til Hanoi. Gåtur i Hanois gamle bydel og velkomstmiddag
Hanoi

Vi ankommer til Hanois lufthavn og kører til vores hotel, hvor vi tjekker ind. Herefter går vi en tur rundt i byens gamle bydel, der er byens hjerte og kendt for sin meget levende atmosfære. Området er fyldt med smalle, snoede gader, hvor hver gade ofte er dedikeret til en bestemt type handel eller håndværk.

Her findes desuden et stort antal gadekøkkener, caféer, butikker, og markeder, og der sælges alt fra traditionelt håndværk til souvenirs og kopivarer.

Vores gåtur rundt i Hanois gamle bydel slutter ved en lokal restaurant, hvor vi spiser en hyggelig velkomstmiddag sammen.

Dag 3
Hanoi. Byrundtur med Ho Chi Minhs mausoleum, Litteraturtemplet, Hoan Kiem-søen og vanddukketeater
Ho Chi Minhs mausoleum

Dagen er afsat til at se nærmere på nogle af hovedstadens mange flotte og interessante seværdigheder.

Vi begynder ved Ho Chi Minhs imponerende mausoleum, hvor den store landsfaders jordiske rester siden hans død i 1969 er blevet opbevaret i en glassarkofag. Vi bliver lidt i Ho Chi Minhs verden og går over til hans hus, der ligger bag ved mausoleet. Det lille hus er bygget på søjler med traditionelle vietnamesiske landhuse som forbillede. Huset, der står præcis som Ho Chi Minh efterlod det, er idyllisk placeret i en velfriseret have direkte ned til en stor sø fyldt med fisk.

Vi vender os derefter mod nogle af Hanois religiøse seværdigheder. En af byens mest berømte pagoder, En-søjle-pagoden, blev bygget af kejser Ly Thai Tong i 1049 til ære for den barmhjertige gudinde, som havde vist sig for ham og lovet ham en søn og dermed en arvtager. Pagoden er af træ og bygget på en enkelt stensøjle. Den skal symbolisere en lotusblomst, der stiger op af Sorgens Hav.
Herefter spadserer vi en tur gennem snævre gader, oplever Hanois energiske byliv på nærmeste hold og passerer blandt andet en dam, hvor resterne af et nedstyrtet amerikansk fly stadig ligger som et monument for ødelæggelserne under krigen.

Vi stiger senere om bord på lokale cykeltaxaer og lader os transportere gennem byens virvar, indtil vi når Litteraturtemplet – landets måske bedst bevarede eksempel på traditionel arkitektur. Litteraturtemplet blev bygget i år 1070 af kejser Ly Thanh Tong til ære for den kinesiske filosof Kungfutse. Templet blev i 1076 omdannet til Vietnams første universitet, så mandarinernes sønner havde et sted at uddanne sig. Kejser Le Thanh Tong beordrede i 1484, at der skulle opstilles en stenplade for hver ung mand, der modtog en doktorgrad som afslutning på sin uddannelse. Det var dog meget svært at opnå en doktorgrad. I perioden fra 1442 til 1778 er det kun blevet til 82 opstillede mindeplader.

Herefter spiser vi frokost på en lokal restaurant og efter et godt måltid bevæger vi os mod Hoan Kiem søen der ligger som en fredfyldt oase midt i Hanoi. På en lille ø i den nordlige del af søen ligger det turkisfarvede tempel Ngoc Son, Jadebjerg-templet, som blev grundlagt i 1700. En fin rødmalet træbro fører over til øen. Vi slutter vores byrundtur af med at se en forestilling i det berømte vanddukketeater, der er helt unikt for Vietnam, og som opleves bedst i Hanoi.

Om aftenen er der middag på lokal restaurant.

Dag 4
Hanoi – Ninh Binh. Mua Cave samt smuk natur og sejltur mellem kalkstensklipperne

I dag skifter vi bylivet ud med gudesmuk natur, når vi forlader Hanoi og kører mod provinsen Ninh Binh ca. 130 km syd for hovedstaden. Ninh Binh ligger i Den Røde Flods sydlige delta, og er kendt som Vietnams Halong Bay på land pga. de høje kalkstensformationer, der troner op i det ellers flade grønne landskab. Hele provinsen er fuld af fantastisk natur med bjerge, dale og floder.

Ninh Binh er også historisk interessant, da byen Hoa Lu var hovedstaden i det gamle vietnamesiske kongerige kaldet Dai Co Viet fra det 10. århundrede. Det lille kongerige var dengang omgivet af et citadel, der sammen med kalkstensbjergene var et godt forsvar mod kineserne i nord. Der er dog ikke mange spor tilbage af det gamle kongerige i dag.

Vores første stop bliver ved Van Long natur reservat, Et fredfyldt vådområde omkranset af kalkstensbjerge. Fra en båd kan vi nyde de spektakulære naturscenarier omgivet af rismarker og høje kalkstensbjergtoppe. Dette vådområde er også et paradis for fuglekiggere, da det er hjem for mange forskellige fuglearter.

Frokosten får vi serveret på en lokal restaurant inden vi skal besøge Mua Cave. Selve hulen er ikke er så omfattende som flere andre hulesystemer, men vi kigger alligevel indenfor. Mua Cave er derimod mere kendt for den panoramaudsigt, der venter på toppen af kalkstensbjerget. Det kræver dog at man overkommer de omkring 500 trin, der er til toppen. Men udsigten fra toppen er bestemt også hele turen og anstrengelserne værd. Vi belønnes med en enestående udsigt over de frodige rismarker, Ngo Dong-floden, de små landsbyer og de mange omkringliggende kalkstensklipper.

Vi kører efterfølgende til vores skønne resort, hvor vi skal tilbringe de næste to nætter. Der bliver lidt tid til på egen hånd at nyde de skønne omgivelser på resortet, inden vi igen mødes om aftenen til en fælles middag.

Dag 5
Ninh Binh. Cykeltur om formiddagen og sejltur til fuglereservat om eftermiddagen

Vi starter dagen med en rolig cykeltur i dette imponerende landskab. Vores tur bringer os gennem smukke dale, langs rismarker og igennem små bysamfund. Vi besøger også den historiske Bich Dong-pagode, hvorefter der venter en velfortjent frokost på en lokal restaurant.

Vi cykler tilbage til vores dejlige resort og holder en pause inden vi igen om eftermiddagen skal besøge et af områdets helt store seværdigheder, Thung Nham fuglereservat. Hundredvis af storke og hejre har fundet et sandt paradis i et mindre vådområde som er omkranset af klippevægge. Turen dertil er også en oplevelse hvor vi i små robåde bliver sejlet på en mindre flod igennem det idylliske landskab, hvor vi blot skal nyde det smukke landskab mens vi roligt lader os transportere ned af floden. Overalt troner de træklædte bjerge op i det ellers flade grønne landskab.

Sejlturen ender ved Thung Nham reservatet hvor vi igen skal på tur i mindre både der bringer os ind i selve fuglereservatet. Et imponerende skue hvor vi fredfyldt kan iagttage de mange storke og hejre. Der er stor aktivitet i dalen, reder skal bygges og vedligeholdes, ungerne fodres og ”opdrages”, og føde skal fanges. Uanset hvor stor fugleentusiast man er, vil man imponeres af dette skue.

Efter dagens store oplevelser kører vi med bus tilbage til vores resort og har resten af dagen fri.

Dag 6
Ninh Binh - Halongbugten. Minikrydstogt

I dag skifter de smukke naturscenarier på land ud med en lige en lige så smuk natur, når vi sejler ud til den UNESCO-fredede Halongbugt. Vi kører i bus til Halongbugten og passerer rismarker, floder og landbrugsområder, indtil vi når den berømte bugt. 3.000 kalkstensbjerge i alverdens former er strøet ud over det stille, blågrønne vand, og det er en fantastisk oplevelse at sejle rundt mellem de særprægede plantebevoksede klipper. Og det er netop, hvad vi skal. Vi går om bord i en traditionel vietnamesisk junke, som er vores hjem det næste døgns tid, hvor vi skal på krydstogt i bugten.

Vi tjekker ind i vores kahytter og kan nu læne os tilbage og nyde den fantastiske udsigt i ro og mag, mens vi bliver godt forkælet af besætningen. Kahytterne har eget bad/toilet.

Dag 7
Halongbugten – Hanoi. Fly til Da Nang og videre med bus til Hoi An

Når du vågner denne morgen og kigger ud af vinduet, vil du måske stadig tro, at du drømmer, for omgivelserne udenfor er blandt den smukkeste natur i verden. Mens vi nyder vores brunch, sejler båden stille tilbage mod fastlandet.
Vi begiver os herefter mod Hanois lufthavn, hvorfra vi flyver til Da Nang. På vej til lufthavnen stopper vi ved en typisk vietnamesisk landsby, hvor vi inviteres indenfor hos en lokal familie. Her hører vi om dagliglivet i dagens Vietnam, og der bydes på klassisk, vietnamesisk grøn te og lokale snacks. Efter dette hyggelige, lokale stop fortsætter vi mod lufthanen for flyrejsen til Da Nang.

Ved ankomsten til Da Nang kører vi den korte vej til Hoi An, som er Vietnams mest charmerende og bedst bevarede by med en helt utrolig historie, der går mange tusind år tilbage.

Byen Hoi An var tidligere kendt som en travl handelshavn og er Vietnams mest charmerende og bedst bevarede by. Den har en helt utrolig historie, som går mange tusinde år tilbage. I 1700-tallet kom her især handelsskibe fra Holland, Portugal, Kina og Japan og handlede med silke, papir, porcelæn, te, sukker, peber, kinesisk medicin, elfenben og lakvarer. Havnebyens strategiske beliggenhed lidt oppe ad en mindre flod skulle dog vise sig at blive den driftige bys endeligt. Efterhånden som handelsskibene blev større, blev vanddybden i floden for lav, og i midten af 1800-tallet flyttede handlen mod nord, hvor en stor naturlig bugt var som skabt til en ny havneby. Det er byen, som vi i dag kender som Da Nang, der med knap en million indbyggere er Vietnams femtestørste by.

Hoi An blev glemt og fortsatte som et lille fiskerleje, indtil turismen kom til Vietnam i starten af 1990’erne, hvor de første turister fik øjnene op for denne glemte perle. Mange bygninger i den gamle bydel – kinesiske, franske og vietnamesiske – er i dag fredede og fremstår som arkitektoniske juveler, der på næsten mystisk vis har overlevet de mange krige og uroligheder.

Hoi An kom på UNESCO’s liste over verdens kulturarv i 1999. Trods mange besøgende har byen formået at bevare sin helt unikke og idylliske stemning. Der er ikke kun selve den gamle bydel, der er et besøg værd, men også hele området omkring floddeltaet. Man skal ikke langt ud fra byen, før man er i landlige omgivelser med rismarker og små bysamfund.

Dag 8
Hoi An. Byvandring i Hoi Ans gamle bydel inkl. frokost. Eftermiddag på egen hånd

Ovenpå de mange oplevelser tager vi en rolig dag i Hoi An. Efter morgenmaden på hotellet er det tid til at opleve Hoi Ans gamle by, hvor vi bl.a. krydser Den Japanske Bro, som japanerne opførte i 1593 for at forbinde den japanske bydel på den ene side af floden med den kinesiske på den anden side. Japanerne byggede broen rigtig solidt, for de frygtede jordskælv, som de kendte hjemmefra. Broen blev overdækket for at beskytte den mod sol og vind og dekoreret med de smukkeste japanske ornamenter.

Vi fortsætter til fods til vores frokostrestaurant. Her spiser vi frokost sammen, hvorefter eftermiddagen er til afslapning eller oplevelser på egen hånd.

Hoi An er det oplagte sted at tilbringe en afslappende eftermiddag – byen og området har det hele. I den fredede gamle bydel er der et væld af fremragende restauranter og cafeer samt forretninger, gallerier og små museer. Om aftenen er byen oplyst af farvestrålende lanterner, som skaber en skøn atmosfære. Byen har også et stort udbud af massage og anden wellness.

Dag 9
Hoi An. Halvdags cykeltur til Kim Bong-øen inkl. frokost. Eftermiddag på egen hånd.

Vi får vores cykler udleveret på hotellet og kører til havnefronten i Hoi An. Herfra sejler vi ud i floddeltaet til den lille ø Kim Bong. Her er landsbystemning og stort set ingen biltraffik. Det er derfor oplagt med en cykeltur i de landlige omgivelser. Vi ser den flittige lokalbefolkning, som arbejder i rismarkerne og med andre afgrøder som majs, sukkerrør, kasava, jordnødder m.m.

Vi besøger også lokale værksteder og ser fremstilling af risnudler, sivmåtter og bambusbåde.

På øen findes et gammelt skibsværft, hvor træbåde fremstilles efter gamle forskrifter. Efter nogle spændende timer sejler vi tilbage til Hoi An, hvor der er frokost på en restaurant ved flodbredden.

Resten af eftermiddagen og aftenen er på egen hånd i den hyggelige by.

Dag 10
Hoi An - Fly til Ho Chi Minh eller Can Tho og videre til Mekong Nature Lodge
Den frodige Mekongflod

Vi kører til lufthavnen i Danang, hvor vi flyver mod Mekongdeltaet i Syd. Vi flyver enten til Ho Chi Minh City eller Can Tho i Mekongdeltaet afhængigt af, hvad tid der flyves på den enkelte dag.

Fra lufthavnen sætter vi dog straks kursen mod Vinh Long i Mekongdeltaet, et af verdens frodigste områder. Den mægtige Mekongflod, der har sit udspring i det sydlige Kina, strækker sig næsten 5.000 kilometer gennem fem lande, indtil den munder ud og forgrener sig i deltaet. Dette unikke område kaldes også Vietnams spisekammer, og der høstes ris 3-4 gange om året. Vi skifter bussen ud med båd og sejler mod vores lodge, som ligger på en mindre ø i deltaet.

Vi sejler gennem en af de store kanaler, som forbinder to af de store forgreninger af Mekongfloden og ankommer til øen An Binh, hvor vi finder vores skønne Mekong Nature Lodge, som skal være vores base de næste par dage. Stedet er nybygget men i traditionel, autentisk vietnamesisk stil og emmer af idyl. Lodgen har kun 16 værelser med veranda, som alle vender ud mod den frodige have. Her er det muligt at ligge ved poolen eller spadsere en tur blandt frugthaverne, som er lodgens naboer – det er en fredfyldt oase i hjertet af Mekongdeltaet.

Hvis tiden tillader det, tager vi en spadseretur eller cykeltur rundt på øen og besøger de lokale og får en god fornemmelse af området. Om aftenen samles vi til middag på lodgen.

Dag 11
Mekong Nature Lodge. Marked, madlavningskursus og cykeltur

På rejsen har vi allerede haft rig lejlighed til at stifte bekendtskab med den velsmagende vietnamesiske mad, og i dag skal vi lære mere om det vietnamesiske køkken og selv forsøge os ud i kogekunsten.

Vi begynder med at besøge det lokale marked i byen Vinh Long cirka 15 minutters sejlads fra vores lodge. De lokale markeder i Vietnam er altid en speciel oplevelse, hvor der er et hektisk mylder, og hvor der handles alverdens varer og afgrøder. Her ude i deltaet kan vi også være heldige at se de mere eksotiske varer såsom store frøer, slanger og måske grillstegte vandrotter. Vi skal også selv handle ind – det er dog ikke i den helt eksotiske afdeling, men i stedet friske grøntsager, fisk, kød og ikke mindst krydderurter, som er hele hemmeligheden bag det vietnamesiske køkken.

Med poserne fulde af varer sejler vi tilbage til vores lodge og omdanner restauranten til kokkeskole, hvor vi – alle iført forklæder – lærer at tilberede nogle af de klassiske vietnamesiske retter. Vi slutter af med at nyde vores veltillavede retter – velbekomme!

Det er nu tid til at udforske området i deltaet på en skøn cykeltur. Deltaet består af talrige øer som Mekongflodens mange forgreninger og bifloder har skabt, dertil kommer de mange gravede kanaler af forskellig størrelse. Vietnamesernes foretrukne transportmiddel er også i dette område de små scootere, som vi også oplevede i storbyen. Af samme grund er der anlagt gode cementerede stier og små broer stort set overalt i deltaet. Disse stier er også eminente cykelstier, og trafikken er yderst sparsom, så på alle måder det perfekte sted at tage på cykeltur. Turen er afvekslende – vi kører langs rismarker, gennem små landsbyer og gør holdt ved lokale værksteder og frugthaver.

Og mon ikke der undervejs kan gøres et stop, hvor vi kan få slukket tørsten på en af de små lokale cafeer.

Dag 12
Mekongdeltaet til Ho Chi Minh City

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med vores lokale værter på lodgen. Vi sejler til Vinh Long, og på vejen stopper ved vi ved nogle frugthaver og ser hvordan de lokale forarbejder afgrøderne. Vi skal blandt andet se fremstilling af kokoskarameller, rispopcorn og ikke mindst hjemmebrændt brændevin. De modige kan få lov at smage – skål!

Vi nyder en frokost inden vi fortsætter mod Ho Chi Minh City. Denne sprudlende storby i det sydlige Vietnam er markant anderledes end hovedstaden Hanoi. Gadebilledet er domineret af moderne storhuse, farverige reklameskilte og nye biler. Lokalbefolkningen er noget mere vant til udlændinge, og mange taler engelsk.

Dag 13
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnellerne, byrundtur samt afskedsmiddag

I den tidlige morgenstund kører vi til de berømte Cu Chi-tunneler, der blev bygget af Vietcong i perioden 1940-60. I første omgang var det for at hjælpe den lille landmandshær mod helikoptere og anden moderne krigsførelse, men da Vietnamkrigen var på sit højeste, strakte tunnelerne sig faktisk hele vejen fra Ho Chi Minh City til den cambodjanske grænse. Alene i Cu Chi-distriktet er der over 250 kilometer underjordiske tunneler.

Efter frokost er vi tilbage i Ho Chi Minh City, hvor vi skal se nogle af byens mange historiske seværdigheder. Vi går en tur til en af byens centrale pladser, hvor vi finder Notre Dame-katedralen, bygget i årene 1877-1883. Vi passerer også byens rådhus, operahuset og det gamle posthus, som alle ligger i nærheden. Herefter vender vi blikket mod Præsidentpaladset, eller Uafhængighedspaladset, som det tidligere blev kaldt. Paladset er en klassisk bygning fra 1960’erne, da den sydvietnamesiske præsident Ngo Dinh Diem bestemte sig for at skifte den gamle, franske guvernørbolig ud med dette storslåede palads. Man får virkelig følelsen af svundne tiders storhed og rigdom, når man vandrer gennem de store sale, der står, som de blev efterladt i 1975.

Turen går derefter videre til et af byens mest interessante museer, nemlig Krigsmuseet. Museet beskriver Vietnams lange kamp for selvstændighed med hovedvægten på Den Amerikanske Krig fra 1965-1973 – krigen, som vi jo i vesten kender som Vietnamkrigen. Museet er opdelt i forskellige temaer og fortæller blandt andet om de eftervirkninger, særligt den biologiske krigsførelse, havde under det såkaldte Agent Orange-program. Der er også en udstilling om modstanden mod krigen i store dele af verden. I gårdhaven står gamle fly, kampvogne med videre udstillet. Det er et barskt museum, men naturligvis relevant for forståelse af det Vietnam, vi oplever i dag.

Om aftenen samles vi til afskedsmiddag på en lokal restaurant.

Overnatning i Ho Chi Minh City.

Dag 14
Ho Chi Minh City. Tid på egen hånd og hjemrejse

Mangler du at købe de sidste gaver eller souvenirs, er det oplagt at besøge det nærliggende Ben Than-marked. Ellers er dagen til fri disposition, inden turen går mod lufthavnen og afrejse mod København.

Dag 15
Ankomst til København.

Tilbage i Danmark sætter vi punktum på en begivenhedsrig rejse. 

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 19.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Hanoi med mellemlanding og Ho Chi Minh City – København
 • 2 indenrigsflyvninger
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • 9 x Frokost; dag 3-6, 8, 9 og 11-13.
 • Brunch dag 7
 • 7 middage; dag 2-4, 6, 10, 11 og 13
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører ca. 65 USD pr. person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vietnamesisk nytår

I årets første måneder fejres det vietnamesiske nytår, også kaldet 'Tet Nguyen Dan'. For vietnameserne er nytåret en national helligdag, og en af årets største begivenheder.

Fejringen af nytåret er præget af en helt speciel og forventningsfuld stemning; gaderne er smukt dekoreret med tusindvis af blomster, og overalt hænger der kinesiske lanterner. Du kan således glæde dig til at opleve denne ganske særlige folkefest, der strækker sig over flere dage. Samtidig skal vi gøre opmærksom på, at mange butikker vil vil være lukket i de dage, hvor den festlige begivenhed fejres. Det vil dog fortsat være muligt at gøre de mest nødvendige indkøb, herunder besøge spisesteder.

Programmæssigt kan og vil der forekomme enkelte ændringer som følge af nytåret. Vi ved således allerede nu, at det flydende marked i Mekong-deltaet vil være lukket henover nytåret; men som udgangspunkt vil rejsens program naturligvis blive fulgt.

Nytåret falder på disse datoer:

 • 28. januar – 1. februar 2025
 • 16. februar – 21. februar 2026

Visum

Læs mere her

Mere om Vietnam

Her kan du få mere at vide om Vietnam: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/vietnam

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser