Australien og New Zealand – kultur, krydstogt og natur

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En odyssé Down Under med alt, hvad hjertet begærer af komfort og oplevelser.

Rejs om på den anden side af jorden, og få det hele med på denne rejse, der er en enestående kombination af eksklusivt krydstogt med Norwegian Cruise Lines og en klassisk rundrejse. Vi kommer langt omkring og nævner i flæng: Sydney, Ayers Rock, Blue Mountains, Dusky Sound, Fiordland Nationalpark, Auckland og Wellington. Vi når meget under de mest komfortable former på denne rejse, der forener mange kvaliteter.

Som prikken over i’et er både drikkevarer og drikkepenge inkluderet ombord. Der er med andre ord lagt op til en afslappet, fri og gnidningsløs rejse til søs fra Australien til New Zealand.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Australske dollars, newzealandske dollars

Dagsprogram
Dag 1–2 Afrejse med fly fra København
Dag 3 Ankomst til Sydney. Hyggelig gåtur med rejselederen og tid til afslapning
Dag 4 Sydney. Byrundtur inkl. havnerundfart med frokost og Operahuset
Dag 5 Sydney – fly til Ayers Rock (Kata Tjuta). Middag og solnedgang
Dag 6 Uluru ved solopgang og aboriginernes kultur
Dag 7 Fly til Sydney og en aften til egne oplevelser eller ifølge med rejselederen
Dag 8 Sydney. Udflugt til Blue Mountains og naturparken Featherdale
Dag 9 Sydney. Check-in på skibet og afsejling
Dag 10–11 På havet mod New Zealand
Dag 12 Auckland. Mulighed for byrundtur med Auckland Museum, maori-dans, Bastion Point og Sky Tower
Dag 13 Tauranga. Mulighed for udflugt til Rotorua med maorikultur og gejsere
Dag 14 Napier. En dag til egne oplevelser
Dag 15 Wellington. Mulighed for byrundtur inkl. den botaniske have
Dag 16 Akaroa. Mulighed for udflugt til Christchurch inkl. Det Internationale Antarktiscenter
Dag 17 Dunedin. Mulighed for byrundtur og udflugt til albatros-koloni og Lanarch Castle
Dag 18 Fiordland Nationalpark: sejlads i Dusky Sound
Dag 19–20 På havet mod Australien
Dag 21 Sydney og hjemrejse
Dag 22 Ankomst til København

Norwegian Jewel

Norwegian Jewel er et af rederiet Norwegian Cruise Lines skibe med plas til over 2 400 passagerer

Et af rederiet Norwegian Cruise Lines dejlige skibe med god plads, underholdende tilbud og spændende udflugter, der kan købes om bord. Med plads til 2.400 gæster og 15 dæk, hører skibet til i den størrelsesmæssige mellemklasse blandt krydstogtskibe. Om bord finder du over 10 spisesteder, du frit kan vælge imellem (deriblandt specialrestauranter mod merbetaling), samt klubber, barer, spa og et stort pool område. Skibet havde sin første tur i 2005 og blev totalrenoveret i 2017.

Læs mere her: www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/norwegian-Jewel

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1–2
Afrejse med fly fra København
Vi letter fra Kastrup med kursen sat mod Sydney.
Dag 3
Ankomst til Sydney. Hyggelig gåtur med rejselederen og tid til afslapning
Vi ankommer til Sydney om morgenen og kører i bus til vores hotel. Her giver vi os straks til at spise morgenmad, hvorefter vi tjekker ind og får lidt tid til at falde på plads. Resten af dagen bliver brugt på at slappe af og gå ud på en lille tur sammen med rejselederen.
Dag 4
Sydney. Byrundtur inkl. havnerundfart med frokost og Operahuset
Operahuset i Sydney tegnet af Jørn Utzon

Efter den afslappende dag i går begiver vi os i dag ud på opdagelse i Sydney. Vi starter med at opleve byenfra søsiden på en spændende havnerundfart. Mens vi cruiser gennem havnen, nyder vi en dejlig frokost ombord på båden. Efter frokosten står vi af ved Operahuset, Sydneys verdensberømte vartegn, tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon.

Med sine karakteristiske hvide tagbuer minder Operahuset om et skib for fulde sejl og symboliserer dermed på bedste vis livet i Sydney, som i høj grad leves i og omkring den smukke naturskabte havn. Tæt ved Operahuset ligger endnu et af Australiens berømte bygningsværker, nemlig den enorme stålbro Sydney Harbour Bridge, der på flotteste vis forbinder den sydlige og nordlige del af byen. Efter en rundvisning i Operahuset, der siden sin indvielse i 1973 har været ramme om nogle af landets største musik- og teaterbegivenheder, er det tid til en byrundtur, hvor vi blandt andet kommer forbi byens finanskvarter, der ligger som en enklave af supermoderne højhuse lige ned til vandet på sydsiden af Sydney Harbour Bridge.

Vi skal også på opdagelse i hyggelige “The Rocks”, som er den ældste bydel i Sydney og liggger lige ved foden af Sydney Harbour Bridge. Da det første hold af engelske straffefanger kom til Australien i 1788, var det netop her i The Rocks, at de første huse blev bygget, og området har derfor stor historisk betydning, ikke blot for Sydney, men for hele Australien.

Australien har mere end 10.000 strande, og en af de mest berømte af dem er Sydneys Bondi Beach, som vi også ser på dagens byrundtur. Her flokkes Sydney-beboerne for at svømme, surfe, solbade og – ikke mindst – kigge på mennesker. Efter en spændende dag fyldt med indtryk fra Sydney, har du resten af aftenen fri til egen disposition.

Dag 5
Sydney – fly til Ayers Rock (Kata Tjuta). Middag og solnedgang
Aboriginernes hellige og imponerende Ayers Rock

Af alle Australiens storladne naturoplevelser stikker én af dem ud som noget helt, helt særligt. Det er naturligvis Ayers Rock, eller “Uluru”, som den hedder på aborigin. Denne kæmpemæssige sten ligger i hjertet af Australien i nationalparken Uluru-Kata Tjuta, 350 kilometer sydvest for byen Alice Springs i delstaten Northern Territories. Nationalparken er på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i Sydney og flyver herfra til Ayers Rock Lufthavn.

Om eftermiddagen tager vi ud til nationalparken Uluru-Kata Tjuta, som ligger på en højslette cirka 600 meter over havets overflade. Nationalparken er ejet af aboriginerne og er hjemsted for både Ayers Rock (Uluru) og Kata Tjuta, bedre kendt som “The Olgas”, hvor vi har vores første stop. Her nyder vi det imponerende syn af de 36 majestætiske, røde klippeformationer, som troner midt i det flade landskab. Kata Tjuta betyder “mange hoveder”, og stedet er ligesom Ayers Rock helligt for aboriginerne.

Fra Kata Tjuta fortsætter vi de cirka 40 kilometer videre mod Ayers Rock. Vores besøg her er naturligvis timet efter, at vi skal opleve det storslåede farvespil, som finder sted under solnedgangen. Når den enorme klippe nærmest bliver selvlysende rød, netop som solen forsvinder under horisonten, er det fristende at knibe sig selv i armen for at forstå, at dette er virkelighed og ikke et drømmebillede.

Vi oplever solnedgangen fra den prisvindende restaurant Sounds of Silence, som dækker op til middag med australske delikatesser under åben himmel her midt ude i den australske ødemark. Herfra har vi første parket til solnedgangen. Efter mørket har sænket sig over Ayers Rock, bryder den mest fantastiske stjernehimmel frem. Denne del af Australien har nok verdens mørkeste og klareste stjernehimmel, og det er derfor en smuk finale på dagen, når vi efter middagen i ro og mag kan sidde og nyde ødemarkens funklende stjernehimmel uden gadelamper eller andre lyskilder i miles omkreds til at forstyrre billedet.

Dag 6
Uluru ved solopgang og aboriginernes kultur
Aborigine vægmalerier

Vi står tidligt op for at nyde synet, når solens første stråler rammer Ayers Rock. Morgenens farvespil er mindst lige så intenst som det, der udspiller sig om aftenen. Vi fortsætter til foden af den 348 meter høje klippe for at tage den i nærmere eftersyn. Her skal vi blandt andet gå en tur, der fører os forbi hulemalerier og sære stenformationer. Bemærk, at klippens traditionelle ejere, Unungu-stammen, på grund af religiøse årsager helst ikke ser, at klippen bestiges. Vi besøger også det tilknyttede kulturcenter, hvor du har mulighed for at købe aboriginer-kunst og souvenirs.

Eftermiddagen og aftenen er på egen hånd.

Dag 7
Fly til Sydney og en aften til egne oplevelser eller ifølge med rejselederen

Midt på formiddagen kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Sydney, hvor vi lander sidst på eftermiddagen. Om aftenen er der tid mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd gennem det kulinariske Sydney. Måske har du mere lyst til at slå et smut forbi Sydney Harbour Bridge og Sydney Opera House for at se, hvordan de tager sig ud i byens lys.

Dag 8
Sydney. Udflugt til Blue Mountains og naturparken Featherdale
Blue Mountains, cirka 110 kilometer vest for Sydney

I dag besøger vi Blue Mountains, der ligger cirka 110 kilometer vest for Sydney. Bjergene af sandsten har fået deres navn på grund af de mange eukalyptustræer, hvis små oliedråber giver et blåt skær over området, når lyset brydes i dem. Bjergene gennemskæres af dybe kløfter og enkelte vandfald, og områdets exceptionelle skønhed har givet det en plads på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

På udflugten besøger vi også Featherdale Wildlife Park, et otte hektar stort bushområde, der er lavet om til dyrepark. Her finder du verdens største samling af australske dyrearter (mere end 330 arter) som for eksempel kænguru, koala, wombat, emu og forskellige krybdyr og fugle – og nærkontakt er tilladt. Har du en drøm om at kramme en koala, er dette din chance!

Dag 9
Sydney. Check-in på skibet og afsejling Afsejling kl. 18.30

Sidst på formiddagen er det tid til at sige farvel til Sydney for en stund. Vi kører til krydstogthavnen og tjekker ind. Herefter kan vi gå på opdagelse ombord og finde os til rette på skibet, som skal være vores hjem de næste mange dage. Om aftenen nyder vi vores første middag sammen om bord.

Dag 10–11
På havet mod New Zealand
Ombord på krydstogtskibet
Mens kursen er sat mod New Zealand er der rig mulighed for at nyde dagene i dit helt eget tempo og benytte dig af lejligheden til at gøre brug af de mange dejlige faciliteter om bord på skibet. Måske skal du også nyde en stille stund med en god bog? Det er helt op til dig selv, om du ønsker at deltage i de mange aktiviteter, som skibet arrangerer, eller om du gerne vil tilbringe tid med vores rejseleder eller være på egen hånd.
Dag 12
Auckland. Mulighed for byrundtur med Auckland Museum, maori-dans, Bastion Point og Sky Tower Ankomst kl. 12:00, afsejling kl. 20.00
Udsigt over Auckland, New Zealand

Dagens udflugtstilbud er en byrundtur i Auckland, hvor vi bl.a. kommer forbi havnefronten og nogle af byens dyreste kvarterer, inden vi besøger Auckland Museum. Her får vi en fin introduktion til New Zealands unikke geografi, flora, fauna og historie. Her er en dyrebar samling af maori- og stillehavskatte fra den omfattende maori- og stillehavskultur. Vi får også et varmt, levende og underholdende glimt af maori-kultur, når vi oplever en maori-kulturel præsentation, der kulminerer i højenergidansen, haka.

Efter museumsbesøget tager vi til Bastion Point, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Auckland og havnen, det populære strandområde Mission Bay og den trendy indkøbsby Parnell. Turen afsluttes ved byens vartegn, det 328 meter høje Sky Tower, hvor vi fra 52. etage kan nyde en 360 graders panoramaudsigt over byen, Hauraki-bugten og Manukau Harbor.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under prisinformation).

Dag 13
Tauranga. Mulighed for udflugt til Rotorua med maorikultur og gejsere Ankomst kl. 05:00, afsejling kl. 16:00
New Zealands vigtigste erhverv er fårehold

Skibet er nu nået frem til Bay of Plenty-området og Tauranga, som i dag er hjemsted for en af landets vigtigste eksporthavne. Et travlt og energisk omdrejningspunkt, der ligger ved Maunganui-bjerget, et af maoriernes mest hellige steder.

Fra Tauranga kører vi på dagens udflugt ind i landet mod et af Nordøens vigtigste centre for maorikulturen: byen Rotorua. Undergrunden syder og bobler på disse kanter med gejsere, kogende mudder og svovlholdige kilder. Bay of Plenty-området har altid spillet en stor rolle i maoriernes historie, da det var her, de første maorier slog sig ned. Stedet var ligeledes skueplads for mange af de krige og slag, der fandt sted mellem maorierne og de europæiske nybyggere. Turen hertil går gennem utroligt smukke landskaber med bjerge og grønne urskove.

Herefter skal vi en tur op i højderne, når vi tager svævebanen Skyline Gondola op til restauranten Skyline, hvor der venter os en dejlig frokostbuffet og en eventyrlig udsigt.

Herefter fortsætter vi til det termiske område Te Puia, hvor vi blandt andet skal se New Zealands højeste gejser, der springer to til tre gange i timen. Hvert udbrud varer temmelig længe, så man har god mulighed for at få det hele med. Ud over gejseren er der adskillige varme kilder, mudderpøle, farvestrålende aflejringer og frodigt grønt i Te Puia-området. Vi skal også lære mere om maoriernes enestående kultur, når vi blandt andet ser en kopi af en traditionel maori-landsby og besøger det lokale institut, hvor unge maorier lærer det traditionelle træudskærings-håndværk.

Lidt nord for Rotorua får vi indblik i New Zealands vigtigste erhverv, nemlig fårehold, på landbrugscenteret Agrodome, hvor vi blandt andet ser, hvordan et får bliver klippet – en rutineret fåreklipper kan gøre det lynhurtigt. Herefter går turen tilbage til Tauranga.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under prisinformation).

Dag 14
Napier. En dag til egne oplevelser Ankomst kl. 08:00, afsejling kl. 17:00
Ved Napier

Vi ankommer til den rolige og hyggelige by Napier. Napier blev ødelagt af et jordskælv i 1931 med en styrke på 7,9 på Richterskalaen, men blev genopbygget i den specielle Art Deco-stil, som var moderne i 20’erne

og 30’erne. Det er de rene geometriske linier og neonfarverne, der er kendetegnende for byen. Samtidig

kan man her bryste sig af at have det højeste antal solskinstimer årligt i New Zealand. Noget, som har gjort

området til et vigtigt vinområde.

Dagen er til fri disposition. Man kan vælge enten at deltage i en af de mange udflugter, skibet arrangerer

(tilmelding og betaling ombord), eller bruge dagen på egen hånd. Vores danske rejseleder er naturligvis gerne

behjælpelig med forslag til, hvordan man kan bruge dagen.

Dag 15
Wellington. Mulighed for byrundtur inkl. den botaniske have Ankomst kl. 08:00, afsejling kl. 17:00
Udsigt over Wellington

Vi er nu fremme ved Wellington på sydspidsen af Nordøen. Wellington har en lang og farverig historie. Maorierne, New Zealands oprindelige befolkning, kom hertil fra Polynesien i 1300-tallet. Langs Wellingtons sydkyst har man fundet nogle af landets ældste maori-bosættelser, der kan dateres cirka 650 år tilbage i tiden. Byens oprindelige navn på maori-sprog var Te Whanga Nui a Tara, men med europæernes ankomst – de europæiske bosættere kom hertil med skibet Aurora den 22. januar 1840 – gik der ikke længe, inden byen fik nyt navn.

Wellington blev i 1865 valgt som New Zealands hovedstad for at danne et midtpunkt mellem Nord- og Sydøen. Beliggenheden ud til James Cook-strædet, der deler øerne, har givet byen øgenavnet Windy Wellington, da der ofte står en strid blæst ind over byen. Det har dog ikke afskrækket folk fra at søge dertil, for byen ligger i grønne omgivelser omgivet af smukke bugter, og op ad bjergsiderne omkring byen ligger flotte villaer med en sjælden god udsigt over byen og James Cook-strædet.

Wellington er hovedsæde for New Zealands voksende filmindustri, og en del af filmtriologien ”Ringenes Herre” er indspillet omkring byen.

På byrundturen starter vi i den botaniske have, hvor vi blandt andet se rosenhaven Lady Norwood Rose Garden, der er hjemsted for mere end 1.200 forskellige slags roser. Når vi har nydt haven og udsigten heroppefra, tager vi kabelbanen ned til byen, hvor vi bl.a. skal se Old St. Pauls Kirke, som er et af New Zealands bedste eksempler på gotisk koloniarkitektur. Vores vej går også forbi de storslåede parlamentbygninger, og hvis tiden tillader det, besøger vi Te Papa, New Zealands Nationalmuseum.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under prisinformation).

Dag 16
Akaroa. Mulighed for udflugt til Christchurch inkl. Det Internationale Antarktiscenter Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Christchurch

Vi lægger i dag til i Akaroa, og dagens Albatrostilbud er en udflugt til Christchurch, ”den mest engelske by uden for England”, som ligger en tand sydligere på Sydøens østkyst. Med 350.000 indbyggere er Christchurch Sydøens største by.

Siden 1950’erne har Christchurch været centrum for Operation Big Freeze, hvor amerikanske fly og skibe benytter Christchurch som mellemstation i forbindelse med ekspeditioner til Antarktis. Men byens tætte bånd til Antarktis går meget længere tilbage end dette. Blandt andet benyttede den engelske opdagelsesrejsende Robert Falcon Scott og polarforskeren Ernest Shackleton havnen i Lyttelton i forbindelse med deres Antarktis-ekpeditioner.

Vores udflugt i dag går bl.a. til Det Internationale Antarktiscenter og Botanisk Have, og undervejs er der indlagt tid til frokost på egen hånd (ikke inkluderet).

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under prisinformation).

Dag 17
Dunedin. Mulighed for byrundtur og udflugt til albatros-koloni og Lanarch Castle Ankomst kl. 08:00, afsejling kl. 16:00
Otago-halvøen ud for Dunedin

Om morgenen lægger vi til kaj i Port Chalmers, Dunedins havn i det sydøstlige hjørne af Sydøen. Bynavnet Dunedin er det gamle keltiske navn for Edinburgh, og Dunedin er da også grundlagt af skotter i midten af 1800-tallet. Da der i 1860’erne blev gjort guldfund i bjergområderne på Sydøen, udløstes en sand guldfeber. Dette blev starten på opgangstider for Dunedin, og i mange år var den New Zealands rigeste by. Landets første universitet blev i øvrigt grundlagt i Dunedin. Senere blev havnen det økonomiske omdrejningspunkt for hvalfangst og transport, og også i dag er byen med de cirka 120.000 indbyggere driftig.

Har du købt udflugtspakken, kan du i dag komme med på en spændende udflugt i Dunedin og omegn. Vi starter ud i Dunedins centrum, hvor vi blandt andet ser byens store ottekantede plads, The Octagon. På pladsen ligger byens domkirke, og foran denne troner en statue af Robert Burns (1759-1796), Skotlands store nationalskjald.

Herefter sætter vi kursen ud af Dunedin og ind i det såkaldte Town Belt, et smukt grønt bælte, der omgiver byen. The Town Belt, der blev planlagt af byens skotske grundlæggere, har et samlet areal på mere end 200 hektar og består af både tæt grøn skov og åbne parkområder. Vi lægger også vejen forbi det velrenommerede University of Otago, New Zealands første universitet, som blev grundlagt i 1869. Og vi skal se en lille lokal kuriositet, Baldwin Street, som har en imponerende hældning på hele 38 grader. Dette har udløst titlen som verdens stejleste gade – og en placering i Guinness Rekordbog. Hvert år i februar bliver der i forbindelse med Dunedin Festival afholdt et væddeløb op og ned ad den stejle gade.

Vi forlader nu byen og kører til albatroskolonien ved Taiaroa Heads, som er verdens eneste fastlandskoloni af kongealbatrosser. Der er adgang til kolonien fra Royal Albatross Centre, og her nyder vi synet af de majestætiske fugle, som kan få et vingefang på over tre meter. Kongealbatrosserne er elegante glideflyvere og kan holde sig i luften i timevis med næsten ubevægelige vinger.

Herefter skal vi se New Zealands eneste borg, Larnach Castle, som troner på det højeste punkt på halvøen. Borgen stod færdig i 1871, og bygherren var den lokale købmand og politiker William Larnach. Vi går på opdagelse i borgens indre og tager en gåtur i den smukt anlagte have, hvorfra vi nyder den fantastiske udsigt ud over hele halvøen, inden vi atter vender tilbage til skibet.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under prisinformation).

Dag 18
Fiordland Nationalpark: sejlads i Dusky Sound
Smukke fjordlandskaber i Fiordland Nationalpark

Vi er nu fremme ved Fjordland Nationalpark og slutter vores dejlige krydstogt med sejlads i den verdensberømte Fiordland Nationalpark, hvor vi fra dækket har første parket til den smukke skærgård. Det kan derfor anbefales at tage en vind- og vandafvisende jakke på og gå ud på dækket. Fortvivl ikke, hvis det regner eller er overskyet – det hører næsten med til oplevelsen. Fiordland Nationalpark, som er på størrelse med Jylland, byder på noget af landets mest betagende natur med forrevne klipper, dybe fjorde, brede sunde og søer.

Efter nogle timers rolig sejlads stævner vi ud på åbent hav og sejler tilbage mod Sydney og Australien.

Dag 19–20
På havet mod Australien
Efter vores oplevelsesrige ophold i New Zealand har vi nu god tid til at slappe af og nyde vores krydstogtskib, mens vi fordøjer oplevelserne. Og der er masser at tage sig til: Du kan slappe af, gå en tur i kasinoet, nyde maden og den gode service eller deltage i nogle af de mange aktiviteter, som foregår om bord. Om aftenen kan du gå i teateret og opleve et af skibets imponerende shows.
Dag 21
Sydney og hjemrejse Ankomst kl. 06:00

Vi ankommer til Sydney tidligt om morgenen og er nu nået til vejs ende på krydstogtet. Efter morgenmaden på skibet går vi fra borde og kører først ind til Sydney, hvor vi i ro og mag kan tage afsked med byen og spise en frokost (ikke inkluderet), inden vi kører til lufthavnen for hjemrejse.

Dag 22
Ankomst til København

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. IE: kr. 23.998,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig kahyt (OB) kr. 2.698,- per person
 • Tillæg for balkonkahyt (BB) kr. 5.198,- per person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt (OB) kr. 29.498,-
 • Tillæg for enkeltkahyt med balkon (BB) kr. 34.498,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Sydney t/r med mellemlanding i London og teknisk mellemlanding i Singapore
 • 2 indenrigsflyvninger i Australien
 • Udflugter og indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse i Australien dag 3-9
 • Morgenmad dagligt i Australien
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen på krydstogtskibet
 • 12 nætters krydstogt med Norwegian Jewel i delt indvendig dobbelkahyt
 • Drikkepenge på krydstogtskibet
 • Premium All Inclusive drikkepakke på krydstogtskibet (se beskrivelse)
 • Drikkepenge på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand om bord (udvalgt Lavazza specialkaffe til måltiderne)
 • Wi-fi ombord på skibet (60 minutter per person)
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Visum til Australien
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Udflugtspakke (kr. 4.998,-. Skal bestilles hjemmefra senest 45 dage inden afrejse)
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse samt enkeltkahyt, udvendig kahyt og balkonkahyt
 • Eventuelle ekstra måltider
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (ca. AUD 20,- i alt.)
 • Gæster med udflugtspakke (bør beregne NZD 30,- ekstra)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura
NCL – Premium All Inclusive koncept
 • Drikkevarer (bredt udvalg af spiritus, fadøl, flaskeøl, vin i glas, cocktails, juice og sodavand)**
 • Specialkaffe fra Lavazza i forbindelse med måltider (udvalgte typer)
 • Vandflaske dagligt (1 per person, per dag, leveret i kahytten)
 • Drikkepenge inkluderet (både for selve krydstogtet og de inkluderede tjenester)
 • Eksisterende gæster kan også opgradere sig ved at tage kontakt til Albatros.

**For gæster under 21 år, indbefatter pakken kun juice, sodavand og vand.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Kahytskategori IE

Indvendig kahyt på dæk 4. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori OB

Udvendig kahyt med vindue på dæk 5. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori BB

Udvendig kahyt med egen balkon på dæk 10. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Pakkeliste

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter
 • Sommertøj
 • Trøje/let vindjakke
 • Regnjakke
 • Gode vandresko og sportssandaler
 • Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt)
 • Lommelygte
 • Myggespray
 • Solcreme med høj faktor, solhat og solbriller

Der er håndklæder på alle de steder vi overnatter, men hvis du ønsker at bade i naturen undervejs er det en god idé også at medbringe et håndklæde. 

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Australien: https://www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/australien
New Zealand:
https://www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/new-zealand

Hånden på hjertet

Tidsangivelser i dagsprogrammer på krydstogtrejser

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets vold. Det er typisk skibstrafik og som nævnt vejret, der kan resultere i ændringer. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Sejladsen i sig selv er givetvis også en del af oplevelsen!

Om Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line hører til i den billigere ende af krydstogtrederierne på det danske marked. Det er et 3-stjernet rederi, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Har man tidligere sejlet med fx Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme serviceniveau og gastronomiske oplevelser hos Norwegian Cruise Line, for pris og kvalitet hører nu engang sammen. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil normalt ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Mellemlanding

På denne rejse er der mellemlanding i London samt en teknisk mellemlanding i Singapore på både ud og hjemrejse.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

AUROC07ADK