Eksotisk krydstogt i Sydøstasien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Krydstogt til eventyr og sommertemperaturer i Singapore, Filippinerne og Hongkong.

Eventyret venter i Fjernøstens pulserende storbyer, hvor røgelse fra templerne blander sig med eksotiske dufte fra gadeboderne. Vi stævner ud fra Hongkong, og går i land tre steder i eksotiske Filippinerne med kontraster som hovedstaden Manila og bountyøen Boracay. Herefter venter Hué, Nha Trang og Ho Chi Minh City i Vietnam. Rejsen slutter i futuristiske Singapore. Alt i alt den perfekte vinterrejse med sightseeing, sol og sommer. Byrundture i Hongkong og Singapore er inkluderet, ligesom helpension, drikkevarer og drikkepenge på krydstogtskibet Celebrity Millennium, der har 4 store stjerner. Ellers kan du forme dagene som du vil eller købe udflugtspakken som bl.a. tæller udflugt til Ho Chi Minh City samt den UNESCO-fredede by Hoi An.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta USD

Dagsprogram
Dag 1–2 København – Hongkong. Ankomst og indtjekning på skibet
Dag 3 Hongkong, Kina og afsejling. Rundtur til Victoriabjerget, Stanley markedsplads og Aberdeen
Dag 4 På havet mod Filippinerne
Dag 5 Manila, Filippinerne. Mulighed for byrundtur med besøg i Manilas historiske hjerte og Rizal-parken Dag 6. Boracay, Filippinerne. Store badedag
Dag 6 Boracay, Filippinerne. Store badedag
Dag 7 Puerto Princesa, Filippinerne. Mulighed for udflugt til nationalparken og den underjordiske flod
Dag 8–9 På havet mod Vietnam
Dag 10 Hué/Da Nang (Chan May), Vietnam. Mulighed for udflugt til Hoi An
Dag 11 På havet mod Nha Trang. Oplevelser om bord
Dag 12 Nha Trang, Vietnam. Mulighed for tur i det lokale miljø med besøg bl.a. hos en lokal familie og på et nonnekloster
Dag 13 Ho Chi Minh City (Phu My), Vietnam. Mulighed for byrundtur i Ho Chi Minh City
Dag 14 På havet mod Singapore
Dag 15 Ankomst til Singapore
Dag 16 Singapore og hjemrejse. Byrundtur med bl.a. Chinatown, udsigten fra Merlion park, Chinatown og afskedsmiddag
Dag 17 Hjemkomst

Celebrity Millennium

Celebrity Millennium er et af rederiets Celebrity Cruises mellemstore skibe med plads til 2.000 passagerer

Om bord på det elegante skib kan du nyde faciliteter som pool, spa, fitnesscenter, kasino og det helt nye koncept Celebrity iLounge, hvor du har mulighed for at benytte dig af iMac-computere med internetadgang døgnet rundt. Her kan du også deltage i de såkalde iLearn-kurser, hvor du kan blive klogere på det sidste nye inden for fotografi og video.

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/celebrity-millennium

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1–2
København – Hongkong. Ankomst og indtjekning på skibet
Aberdeen var tidligere Hongkongs vigtigste fiskerby

Vi flyver fra Danmark og lander i Hongkong den følgende dag. Herefter går turen mod den af de to krydstogtkajer, hvor vores skib ligger, og efter indtjekning på skibet kan du vælge, om du vil opleve Hongkong by night på egen hånd, eller om du hellere vil slappe af og være helt frisk til morgendagens oplevelser. 
Den ene af krydstogtkajerne, Ocean Terminal, ligger i gåafstand fra butikker, restauranter, markeder, parker, undergrundsbanen og Star Ferry. Ocean Terminal er i sig selv et stort shoppingcenter med ca. 450 butikker og 50 restauranter, biografer og hoteller. Ligger skibet derimod ved kaj ved Kai Tak-terminalen, kan du gå op på den største tagterrasse i Hong Kong, der byder på både en græsplæne, en vandhave – ja, du læste rigtigt – , et springvand og en udsigtsplatform, hvorfra man kan nyde den utrolige udsigt over Hong Kong Island og Kowloon-halvøen. Fra Kai Tak er der heller ikke langt til nonneklosteret Chi Lin og fødevaredistriktet i Kowloon.
Rejselederen hjælper naturligvis gerne med idéer og input til, hvad der er af muligheder.

Dag 3
Hongkong, Kina og afsejling. Rundtur til Victoriabjerget, Stanley markedsplads og Aberdeen Afsejling kl. 17.00

Med sin beliggenhed lige syd for det kinesiske fastland havde den golde klippeø Hongkong – og det omkringliggende område – stor interesse for det 19. århundredes driftige handelsmænd. De så gode muligheder for at udvikle området til en sikker base for en lukrativ handel med det kinesiske rige mod nord. I 1841 blev det britiske flag hejst på øen, og senere blev en mindre del af Kinas sydspids indlemmet i den voksende kronkoloni. Sin nuværende størrelse fik Hongkong i 1898, da briterne lejede ”De Nye Territorier” af Kina. I 1997 blev Hongkong givet tilbage til Kina. Med sine gigantiske skyskrabere minder Hongkong ved første øjekast på mange måder om New Yorks Manhattan. Dog skal man huske, at 98 procent af den næsten seks millioner store befolkning er kinesere med en typisk kinesisk levevis bestående af daglige indkøb på myldrende markeder, hårdt arbejde og trange boligforhold. Dertil kommer naturligvis en religion med utallige guder, der tilbedes i såvel hjemmet som i de røgfyldte templer. Hongkong er både ældgammel kinesisk kultur og det 21. århundredes højteknologi.

Vi indleder dagens udflugt med bjergbanen Peak Tram. Endestationen er tæt ved toppen af det 554 meter høje Victoriabjerg. Vel oppe får vi en fabelagtig udsigt over Hongkong-øen og hele sydspidsen af det kinesiske fastland.
Ved endestationen venter vores bus, og næste stop på dagens udflugt er Stanley markedsplads, et meget populært udendørs marked. Her kommer de handlendes evner for alvor på prøve, når der pruttes om prisen på alt fra mærkevaretøj til kunsthåndværk, porcelæn, læder og de gængse souvenirs.

Efter et kort stop på den populære markedsplads går det videre ned til bydelen Aberdeen på den anden side af Hongkong-øen. Aberdeen var tidligere Hongkongs vigtigste fiskerby, hvor tusindvis af mennesker boede på deres små både, også kaldet sampans. Intet sted i Hongkong er kontrasterne mere tydelige. De små sampans ligger og vugger i havnen og synes nærmest i miniature-størrelse i sammenligning med millionyachterne og de store fiskerbåde. Vi lejer sampans og sejler omkring i havneområdet og får indtryk af Aberdeen fra søsiden. En tur langs de fortøjede fiskerbåde giver et fint indblik i de lokale fiskeres hverdag med at reparere net, lave mad og sortere dagens fangst om bord på deres fiskerbåde.

Mens Aberdeen forsvinder i bussens bagrude, kigger vi fremad mod skibet og den forestående afsejling. Tilbage om bord spiser vi middag, mens Hongkongs aftenlys fortaber sig i det fjerne, og kursen er sat mod fremmede kyster.

Dag 4
På havet mod Filippinerne

Husk at du er på ferie, og på ferier er det som regel rart med lidt fred og ro. Måske har du lyst til at trække dig tilbage til din kahyt og nyde en stille drink på din balkon, hvis du har sådan en. Det kan også være, at du finder et fredeligt område på soldækket, hvor du kan sidde uforstyrret med en bog.
Hvis du derimod trænger til at være aktiv, kan du gå en tur i skibets flot udstyrede motionscenter, hvor der er både motionscykler, trappemaskiner og løbebånd. Du kan også deltage i en undervisningstime med professionel træner (mod gebyr) og prøve yoga, pilates, spinning eller noget helt fjerde. Så kan du også med god samvittighed spise en lækker 3-retters middag om aftenen.
Vores rejseleder holder foredrag og deltager aktivt i arrangementer om bord, og du er mere end velkommen til at slå følge. Det er den oplagte mulighed for at lære resten af gruppen af medrejsende at kende.

Dag 5
Manila, Filippinerne. Mulighed for byrundtur med besøg i Manilas historiske hjerte og Rizal-parken Dag 6. Boracay, Filippinerne. Store badedag Ankomst kl. 8.30, afsejling kl. 17.30
Manilas “Chinatown” er også kendt som Binondo

Filippinerne er en af de sjældent besøgte destinationer i Sydøstasien, og på mange af øerne er turister stadig et ualmindeligt syn. Få danskere tager til dette uopdagede, eksotiske paradis på trods af alle de muligheder, som findes i det spændende land med over 7.000 tropiske øer.
Hovedstaden Manila på øen Luzon kan man dog ikke ligefrem kalde for uopdaget. Manila er travl og enorm og kan på besøgende fremstå grænsende til det kaotiske – og det er en oplevelse i sig selv. Den er nemlig ikke alles opfattelse af en smuk metropol, men hvis du kradser en smule i den snavsede overflade, er her masser af skinnende perler, der gør et besøg umagen værd. Midt imellem moderne indkøbscentre af stål og glas og afskallet slum er der påmindelser om en svunden kolonitid, som er en fryd for øjet. Det er bl.a. de påmindelser, som vi i dag skal på jagt efter.
Vi begynder med at lægge vejen forbi Rizal-parken i hjertet af Manilas centrum anlagt i 1820, da det spanske kolonistyre var på sit højeste. Alligevel er parken i dag opkaldt efter José Rizal, nationalhelten, der var hovedansvarlig for at kolonitiden i Filippinerne fik en ende. Det grænser op til Manila-bugten, Intramuros og Ermita og fungerer som byens lunger og giver et pusterum fra trafikken. Ud over at her er masser af plads, er parken hjemsted for adskillige monumenter og både en japansk og kinesisk prydhave. 
For enden af parken ligger det legendariske Manila Hotel, som gennem tiderne fx har huset den amerikanske general MacArthur, da han fra 1935-1941 var militærrådgiver for den filippinske regering. 
Herfra går det til Intramuros, som bogstaveligt talt betyder "inden for murene" - Manilas historiske hjerte og det ældste kvarter. Hen mod slutningen af det 16. århundrede begyndte spanierne at konstruere murvæggene, og siden da har denne halve kvadratkilometer været et blomstrende centrum for regering, kultur og handel. Tiden, det tropiske vejr, krige og jordskælv har bidraget til at tidligere tiders storhed er blegnet en smule, men restaureringsarbejdet i de seneste årtier har sat en stopper for den uheldige udvikling. Derfor er UNESCO’s Intramuros stadig en uvurderlig rest af kolonialarkitektur, og det drypper af historie fra hver en tagryg.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 6
Boracay, Filippinerne. Store badedag Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 17.00

Den lille filippinske ø Boracay ligger cirka 175 sømil sydøst for Manila. Den ligner et kødben i formen, og den smallere midte på øen kan prale af at være flankeret af hele to af verdens smukkeste strande. At kalde White Beach på den vestlige side for hvid er nærmest en underdrivelse. Det er så stærkt hvidt, at det næsten blænder øjnene, og det lave vand er helt gennemsigtigt med et turkisblåt skær. Tilføj så frodige kokospalmer og anden tropisk vegetation samt lækre resorts og små, hyggelige restauranter, og så har du opskriften på paradis!

Dagen i dag er din egen, men vi vil varmt anbefale, at du bruger den på stranden sammen med rejselederen.

Dag 7
Puerto Princesa, Filippinerne. Mulighed for udflugt til nationalparken og den underjordiske flod Ankomst kl. 9.00, afsejling kl. 18.00
Kinesisk pige i traditionel dragt

Puerto Princesa er hovedstaden i ø-gruppen Palawan og regionen af samme navn. Det er en travl by, som ud over at være porten til nationalparken Puerto Princesa også er et yndet rejsemål for dykkere, der kommer for at gå på opdagelse i det klare vand og rige dyreliv under havoverfladen. Byens navn bliver undertiden knyttet til en lokal prinsesse eller tilskriver sit navn på grund af dens perfekte udformning rent geologisk, men den sande historie er, at byen har sit navn fra datteren af den spanske dronning Isabella II, prinsesse Asuncion. I slutningen af 1800-tallet blev Puerto Princesa udråbt til en af de smukkeste byer i Filippinerne og betragtes i dag som epicenteret for landets øko-turisme. 
Byen i sig selv er nu næppe dét, der har givet den ryet som en af de smukkeste. Det skyldes snarere den nærliggende underjordiske flod, som er skræddersyet til den eventyrlystne type. Parkens højdepunkt er et naturreservat 80 km nord for byen. Her har floden gennem årtusinder skabt surrealistiske underjordiske formationer, som kun Salvador Dalí kunne have udtænkt. Nationalparken er erklæret som verdensarv af UNESCO.
Albatrosudflugten går i dag til netop denne nationalpark, hvor vi skal på opdagelse både i og uden for hulen.

Har du ikke tilkøbt udflugtspakken kan du gå på opdagelse i byen på egen hånd og fx lægge vejen forbi domkirken til ære for den ubesmittede undfangelse fra det 19. århundrede, som ikke ligger få hundrede meter fra havnen. Den hvidmalede domkirke er med sine spidse, symmetriske buer lige så smuk indefra som udvendigt badet i lyset på en tropisk solskinsdag. 

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 8–9
På havet mod Vietnam

Et par dage til søs er den helt rigtige måde at opleve livet på et krydstogtskib på. For selve opholdet på skibet er en stor del af rejsen, hvor du kan nyde den afslappede rytme og i fred og ro fordøje de mange indtryk fra rejsen.
Du kan slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscenteret eller benytte dig af de mange øvrige aktivitetsmuligheder om bord. Eller du kan nyde udsigten, læne dig tilbage med en bog i en dæksstol eller deltage i nogle af de mange underholdningsarrangementer.

Dag 10
Hué/Da Nang (Chan May), Vietnam. Mulighed for udflugt til Hoi An Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 18.00

Skibet lægger i dag til i havnen i Chan May ud for byerne Da Nang og Hué. Under Vietnamkrigen lå en af amerikanernes største lufthavne i Da Nang – ja, endog blev det formodet, at det var verdens travleste lufthavn i den periode. 

Dagens Albatrosudflugt går til den lille UNESCO-fredede by Hoi An, der er Vietnams mest charmerende og bedst bevarede by med en tusindårig historie. Mange af de kinesiske, franske og vietnamesiske bygninger i den gamle bydel er fredede og er små arkitektoniske perler, der på magisk vis har overlevet de mange krige og uroligheder.

Byen kom på UNESCO’s liste over verdens kulturarv i 1999. Trods mange besøgende har byen formået at bevare sin helt unikke og idylliske stemning. Der er ikke kun den gamle bydel, der er et besøg værd, men også hele området omkring floddeltaet. Man skal ikke langt ud fra byen, før man er i landlige omgivelser med rismarker og små bysamfund. 
Vi starter med at at opleve den gamle by til fods. Vi krydser Den Japanske Bro, som japanerne byggede i 1593 for at forbinde den japanske bydel på den ene side af floden med den kinesiske på den anden side. Japanerne byggede broen rigtig solidt, for de frygtede jordskælv, som de kendte hjemmefra. Broen blev overdækket for at beskytte den mod sol og vind og dekoreret med de smukkeste japanske ornamenter.

Herefter tage vi på en lille sejltur i floddelaet og besøger den lille ø Kim Bong. På øen findes et gammelt skibsværft, hvor træbåde fremstilles efter gamle metoder. Efter nogle spændende oplevelser sejler vi tilbage til Hoi An, hvor der er frokost på en lokal restaurant ved flodbredden. 
Efter en dejlig frokost bliver der tid til at gå på opdagelse på egen hånd i den gamle by. Her findes mange fine butikker og gallerier med flot kunsthåndværk. Byen har også mange fine cafeer hvis man trænger til en forfriskning.

Hen på eftermiddagen kører vi retur til vores skib.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 11
På havet mod Nha Trang. Oplevelser om bord

I dag kan du kaste dig over de mange underholdningstilbud, som findes om bord. Du kan starte med at høre klassisk musik til eftermiddagsteen, høre hyggepianisten spille melodier fra klassiske storfilm, mens du nyder en drink før middagen, eller du kan overvære aftenens store forestilling i teatersalen, hvor skibets bigband spiller.

Dag 12
Nha Trang, Vietnam. Mulighed for tur i det lokale miljø med besøg bl.a. hos en lokal familie og på et nonnekloster Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 16.00

Vi lægger til ved Nha Trang, eller nærmere bestemt havnen Cau Da. I havneområdet fra 1924 finder man lidt butikker og det Oceanografiske museum. 

Dagens udflugt er en skøn mulighed for at komme ud og opleve Vietnam bag om de hektiske storbyers facader. Vi skal også ud og mærke landets sjæl, opleve landsby- og hverdagslivet og møde landbefolkningen, som er landets rygrad.

Køreturen tager os langs Nha Trans berømte strandpromenade, hvor palmetræerne svajer i brisen på strandsiden og hvor de moderne luksushoteller skyder mod himlen på den modsatte side. Vores tur fører os også til en families hus. Her får vi muligheden for at se, hvorledes familiens medlemmer med seje krogede, men dog imponerende smidige fingre, fletter traditionelle sivmåtter. Et håndværk, som har været familiens levebrød i mange generationer. Måtterne sælges på det lokale marked eller bruges som byttegods for mad og andre dagligvarer. Vi besøger også et lokalt buddhistisk nonnekloster, hvor unge vietnamesere undervises i buddhismen. Vi forlader storbyen og tager en afstikker ud på landet. Turen fører os langs rismarker, hvor de flittige bønder arbejder i markerne. Vi spiser en skøn lokal frokost på en plantage-ejendom fra den franske kolonitid.

Udflugten i dag giver os et glimrende indtryk af hverdagslivet, som det leves af flertallet af vietnameserne både i byen og på landet. 

Vær opmærksom på, at for gangbesværede kan udflugten være anstrengende, da de små stier og gader i byen og på landet er ujævne.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 13
Ho Chi Minh City (Phu My), Vietnam. Mulighed for byrundtur i Ho Chi Minh City Ankomst kl. 7.30, afsejling kl. 17.30
Røgelsespinde til tørre

Vi lægger til i Ho Chi Minh Citys havneby, Phu My. Millionbyen Ho Chi Minh City (eller Saigon, som den tidligere hed) i det sydlige Vietnam er landets økonomiske og industrielle hovedstad og en heksekedel på godt og ondt. Især trafikken er en oplevelse. Gadebilledet domineres af moderne højhuse, farverige reklameskilte og tusindvis af scootere. De lokale er vant til udlændinge, og mange taler engelsk. Byen adskiller sig således markant fra for eksempel hovedstaden Hanoi i nord.

Ho Chi Minh City består af to tvillingebyer, den vestligt prægede Saigon og den kinesiske Cholon. Dagens Albatrosudflugt går til den sprudlende storby. En nyanlagt motorvej sikrer at køreturen kun tager cirka 1,5 time fra Phu My, inden vi når storbyens mylder. Herefter skal vi på en byrundtur til nogle af Ho Chi Minh Citys mange historiske seværdigheder. Vi besøger blandt andet Genforeningspaladset, der tidligere var kendt som Præsidentpaladset eller Uafhængighedspaladset. Paladset er en klassisk konstruktion bygget i 1960’erne, da den sydvietnamesiske præsident Ngo Dinh Diem bestemte sig for at skifte den gamle, franske guvernørbolig ud med dette storslåede palads. Vi får virkelig følelsen af svundne tiders storhed og rigdom, når vi vandrer gennem de store sale, der står præcis, som de blev efterladt i 1975. 

Turen går videre til Notre Dame-katedralen, der blev bygget i årene 1877-1883, og som har to 40 meter høje tårne med jernspir, der kan ses langt væk fra. Vi ser kirken udefra og nyder samtidig udsigten til det berømte posthus, der er ligger overfor kirken. Begge bygninger er fra kolonitiden, og minder byen om den franske historie. Hvis tiden tillader det, stopper vi ved det hektiske Ben Tanh-marked, inden vi returnerer til vores skib.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 14
På havet mod Singapore

Efter de seneste dages oplevelser i Vietnam er det nu tid til et par velfortjente fridage på havet.
Vi kan igen nyde krydstogtets dybere mening uforstyrret i et par døgn. Vi kan nyde gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teateret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscenteret eller powershoppes i den toldfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 15
Ankomst til Singapore Ankomst kl. 18.30
Singapore er flot oplyst om aftenen

Om aftenen kommer krydstogtskibet frem til Singapore – bystaten på størrelse med et knappenålshoved på verdenskortet. På trods af sin ringe størrelse er den selvstændige republik alligevel en mosaik af kulturer og folkeslag. Det er let at blive forblændet af shoppinggaden Orchard Roads indkøbscentre, der ligger side om side, men man kan også helt tabe pusten over Chinatowns enorme Buddha Tooth Relic Temple og hinduistiske helligdomme overdænget med blomsterkranse. Byens blanding af det traditionelle, det koloniale og det futuristiske ses bedst ved mundingen af Singapore-floden, nyt møder gammelt og civilisation efter civilisation forenes.
Du kan vælge at tilbringe aftenen om bord på skibet eller at gå på opdagelse i Singapores lyshav på egen hånd.

Dag 16
Singapore og hjemrejse. Byrundtur med bl.a. Chinatown, udsigten fra Merlion park, Chinatown og afskedsmiddag
I Chinatown i Singapore

Om morgenen skal vi forlade vores kahytter og sige farvel til det skib, der har været vores hjem de sidste mange dage. Herefter står den på oplevelser i Singapore.
Det hævdes ofte, at Singapore er verdens reneste by. Den højteknologiske stemning med himmelstræbende, glasklædte skyskrabere sammen med de pletfri gader får næsten byen til at fremstå som hørende til i en kommende tidsalder. Men under den glatte finans-overflade lurer gamle kinesiske, malaysiske og indiske traditioner, fra feng shui til storslåede hinduistiske festivaler. Singapore er imponerende, flot, grøn og som allerede nævnt en utrolig ren by, og i øvrigt et kulinarisk slaraffenland. Befolkningen på cirka tre millioner indbyggere er en multietnisk cocktail af kinesere, malajer, indere og folk af europæisk oprindelse. Det er denne blanding af mennesker med forskellig religion, sprog og traditioner, som i høj grad gør Singapore så interessant og spændende at færdes i — fra den driftige havnefront og de moderne skyskrabere til det gamle Chinatown og Little India.
Vi tager på en byrundtur, som begynder i Singapores finansielle bydel, hvor moderne skyskrabere og gamle kolonitidsbygninger står side om side og huser byens største virksomheder og officielle institutioner.
Nu er det tid til at kigge lidt på et af Singapores spændende etniske kvarterer, nemlig Chinatown. Her finder vi Thian Hock Keng – et af byens ældste buddhistisk-taoistiske templer. Det smukke tempel med de snirklede dekorationer i røde og gyldne farver blev bygget til ære for Ma Cho Po, havets gudinde, af de første kinesiske immigranter, som var taknemmelige over den vellykkede sørejse til deres nye hjem.
Undervejs er der indlagt tid på egen hånd til frokost og efter byrundturen spiser vi en hyggelig afskedsmiddag sammen, inden vi kører til Singapores lufthavn, hvor vores fly mod Danmark venter.

Dag 17
Hjemkomst

Vi lander i Danmark fulde af indtryk fra en eventyrlig krydstogtrejse i Hongkong, Filippinerne, Vietnam og Singapore.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke der ledes af vores danske rejseleder. 

Udflugtspakken indeholder:
Halvdagsudflugt i Manila, Filippinerne. Byrundtur med besøg i Manilas historiske hjerte og Rizal-parken (inkl. en let anretning)
Heldagsudflugt i Puerto Princesa, Filippinerne. Nationalparken Puerto Princesa og den underjordiske flod (inkl. frokost) 
Halvdagstur til den UNESCO-fredede by Hoi An fra Hué/Danang (Chan May) (inkl. frokost)
Heldagstur (fra Phu My) med byrundtur i Ho Chi Minh City (inkl. frokost)
Halvdagstur fra Nha Trang med besøg hos en lokal familie og på et nonnekloster (inkl. frokost)

Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Pris: 2.998,- pr. person

Prisinformation

Enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt (kat. 11): kr. 10.898,-
Tillæg for Ocean View-enkeltkahyt (kat. 07): kr. 19.998,-
Tillæg for balkonkahyt (kat. 2C): kr. 26.898,-

Opgradering af kahyt
Tillæg for Ocean View-kahyt (kat. 07): kr. 4.598,- pr. person
Tillæg for balkonkahyt (kat. 2C): kr. 7.998,- pr. person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Hongkong og Singapore - København med mellemlanding
 • Byrundtur i Hongkong med frokost
 • Byrundtur i Singapore
 • Afskedsmiddag i Singapore
 • Udflugter og transport jf. program
 • 14 nætters krydstogt med Celebrity Millennium (4½*) i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Drikkevarer på krydstogtskibet (Classic Drikkepakke, værdi ca. kr. 5.300,- -  gælder kun gæster over 21 år) 
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 1.398,-)
 • Havneskatter (kr. 237,-)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Evt. måltider på land
 • Tillæg for enkeltkahyt eller opgradering af kahyt
 • Udflugtspakke (kr. 2.998,-)
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Drikkevarer på land
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 10,- pr. person. Gæster med udflugtspakker bør beregne ca. USD 15,- pr. person).
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Drikkevarepakke på krydstogtet

På denne rejse er der inkluderet en Classic drikkevarepakke under hele krydstogtet. Pakken har en værdi af ca. kr. 400,- pr. person pr. døgn og inkluderer udvalgte ikke-alkoholiske drikke, øl, vine (pr. glas), cocktails og husets spiritus – alt ad libitum. Se detaljeret liste over drikkevarer her: https://www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages (OBS: Gælder kun gæster over 21 år)

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Indvendig kahyt

Kahytskategori 11, dæk 2. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udvendig kahyt med vindue

Kahytskategori 07, dæk 2. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udvendig kahyt med balkon

Kahytskategori 2C, dæk 6. Kahyt med egen balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Før afrejsen

Pas
Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

CNCOC02ADK