Costa Ricas vilde natur

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med på opdagelse i Costa Ricas fantastiske natur, som lokker med frodig regnskov, majestætiske vulkaner og et rigt dyreliv

En rejse i Costa Rica er et unikt møde med en uberørt natur – vi rejser gennem landskabet i nogle af Costa Ricas smukkeste nationalparker, ser solen stå op over havet og bliver vækket af brøleaber tidligt om morgen. 

På vandreture midt inde i regnskoven finder vi vandfald og varme kilder, hvor vi kan tage en dukkert. I Tortuguero Nationalpark kommer vi helt tæt på fugle, aber og andre af regnskovens dyr, når vi begiver os ud på dejlige sejlture i området, og i Arenal ser vi den imponerende vulkan af samme navn, når vi vandrer over hængebroer i trætoppene. Rejsen rundes af med nogle afslappende dage ved Manuel Antonio Nationalpark, som både huser regnskov og flere paradisstrande ved Stillehavets kyst.

Hele vejen gennem rejsen overnatter vi på dejlige hoteller og lodges med den perfekte placering midt i den flotte natur.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar, costaricansk colon

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
København – San José
Dag 2
San José. Byrundtur med guldmuseum og kaffefarm
Dag 3
San José – Tortugero. Bådtur gennem junglen til vores lodge i regnskoven. Tortuguero by og skildpaddecenter
Dag 4
Tortuguero. Kanalsejltur i Tortuguero Nationalpark. Eftermiddag til fri disposition
Dag 5
Tortuguero – La Fortuna. Tirimbina Regnskovscenter og chokolade-tur
Dag 6
La Fortuna. Vandfald og frokost på Finca Educativa Don Juan
Dag 7
La Fortuna. Hængebroer i regnskoven og svømmetur i varme kilder
Dag 8
La Fortuna – Manuel Antonio. Krokodillesafari i Tárcoles-deltaget
Dag 9
Manuel Antonio. Vandretur i Manuel Antonio Nationalpark. Eftermiddag fri
Dag 10
Manuel Antonio. Afslappende dag ved Stillehavet
Dag 11
Manuel Antonio – San José. Afslapning ved Stillehavet. Hjemrejse
Dag 12
Ankomst til København

Hoteller

Vores hoteller

Her kan du se de hoteller, som vores gæster på rundrejsen oftest bor på. Vær venligst opmærksom på, at hotelændringer kan forekomme. I så fald vil hotellet være af tilsvarende eller højere standard.

Studio Hotel

 • 82 værelser
 • Døgnåben reception
 • 2 restauranter
 • Bar
 • Elevator
 • 1 udendørs swimmingpool
 • Gratis Wifi
 • Lille fitnesscenter

Studio Hotel er en elegant oase beliggende i det eksklusive Santa Ana-kvarter i San José. Hotellets indretning er helt unik, da over 100 kunstværker – malerier og skulpturer lavet af lokale kunstnere – sætter sit helt eget præg på atmosfæren. Der er to restauranter på hotellet og begge har åbent om aftenen. Derudover tilbydes der room service. Der er også et lille fitnesscenter samt swimmingpool og solterrasse på taget.
Læs mere på:
http://www.costaricastudiohotel.com/ 

Værelser
Store værelser, som er elegant indrettet. Alle værelser har TV, telefon, hårtørrer og aircondition.

De viste hoteller bliver oftest benyttet på denne rejse, men indimellem må vi tage alternative hoteller i brug. I disse tilfælde vil hotellerne være af samme standard.

Evergreen Lodge

 • 55 værelser
 • Døgnåben reception
 • 1 restaurant
 • 1 bar
 • 1 udendørs pool og gratis håndklædeservice
 • Wi-fi (i begrænset omfang)

Evergreen Lodge er en charmerende tropisk oase omgivet af intens regnskov ved det omfangsrige flodsystem i Tortuguero Nationalpark. Her er du ét med naturens lyde – cikadernes sang og brøleabernes insisterende kalden.

Når lyset dæmpes, og solen er på vej ned, kan du nyde en drink i baren, som har en uovertruffen udsigt til floden. På lodgen findes en restaurant, hvor alle måltider indtages, og swimmingpoolen indbyder til en dukkert og afslapning efter dagens eventyr.

Læs mere på: http://evergreentortuguero.com/ 

Værelser
Værelserne er beliggende i hytter spredt ud i området og med regnskoven lige uden for vinduerne. Dette giver mulighed for at nyde den intense natur og alle dyrenes lyde. Værelserne er indrettet i tråd med omgivelserne, så der er intet tv eller andre forstyrrende elementer. Der er myggenet på alle vinduer og en vifte i loftet til afkøling. 

Hotel Tilajari

 • 76 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • Swimmingpool og Jacuzzi
 • Wi-fi (gratis)
 • Spa
 • Tennisbaner
 • Fitnesscenter
 • Botanisk have
 • Sommerfuglehave

Dejligt og charmerende hotel beliggende i frodigt område ved bredden af San Carlos-floden. Hotellet blev oprindeligt bygget som en ”county club” med masser af plads til udendørsaktiviteter og picnic i naturen. I 1991 blev der tilføjet hotelværelser, og det er nu et populært hotel i La Fortuna. Hotellets bar og restaurant har en helt unik placering helt nede ved floden, og det er altid muligt at observere fugle i træerne ved flodbredden. Der er spa, fitnesscenter, swimmingpool, jacuzzi, en sommerfuglehave og en botanisk have. Der er gratis wi-fi på hotellet.

Læs mere om hotellet her: http://www.tilajari.com/ 

Værelse
Store værelser med to dobbeltsenge, TV, telefon, ventilator i loftet, aircondition, kaffemaskine og hårtørrer. Gratis wi-fi på værelset. 

Shana Hotel

 • Skøn pool på Shana Hotel
 • 27 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • Elevator
 • Swimmingpool og spa
 • Wi-Fi (gratis)

Hotellet har en enestående placering i udkanten af regnskoven i Manuel Antonio og med flot udsigt til Stillehavet. Det er det perfekte udgangspunkt for udforskning af nationalparkens dyreliv og smukke strande. Hotellets ”El Gusto” restaurant er beliggende på en terrasse med udsigt til regnskoven og havet, og her kan du nyde gode retter fra a la carte menuen.  Der er også spa, swimmingpool og gratis Wi-Fi.

Læs mere om hotellet her: http://shanahotel.com/ 

Værelse
Elegante værelser med dobbeltseng, TV, minibar, deponeringsboks, aircondition, telefon, kaffemaskine og hårtørrer. Gratis Wi-Fi. Værelserne har balkon og udsigt til regnskoven.

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
30.998,–
København
30.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – San José

Vi lander i Costa Rica og fortsætter til vores hotel i San José, Costa Ricas hovedstad. Hele Costa Rica ligger i den tropiske klimazone, men fordi San José befinder sig 1.100 meter over havet, er klimaet køligere her. Byen har et sydeuropæisk præg, som står i kontrast til de frodige, skovklædte bjerge, der omgiver byen.

Overnatning i San José.

Dag 2
San José. Byrundtur med guldmuseum og kaffefarm
Kaffe er Costa Ricas ældste landbrugsprodukt

Vi tager på en kort byrundtur i San José, som ligger i den centrale del af landet. Byen blev grundlagt i 1738, men blev først udnævnt til hovedstad i 1823, og er dermed en af de yngste hovedstæder i Latinamerika. I dag er San José en moderne og levende by med spændende museer, kulturoplevelser og gode restauranter. Vi ser blandt andet den centrale plads og katedralen, der har en dramatisk historie, idet den oprindeligt blev bygget i 1802, men et jordskælv ødelagde den, hvorpå den blev erstattet af en ny i 1871. Arkitekturen er en blanding af forskellige stilarter, blandt andet neoklassisk og 

græsk ortodoks, og det mest imponerende er katedralens indre, hvor smukke klinker og farvede glasvinduer skaber en unik stemning.

Vi besøger også Guldmuseet, som huser en imponerende samling guldskatte fra den præcolombianske periode (cirka år 500-1500). Her kan vi beundre smukke figurer og smykker som nogle af de fineste eksempler på datidens kunsthåndværk.

Efterfølgende nyder vi frokosten på en kaffeplantage, hvor vi også skal have en rundvisning. Kaffe er landets ældste landbrugsprodukt og er blevet eksporteret siden 1790'erne. I 1820'erne stimulerede den costaricanske regering produktionen ved at distribuere gratis kaffeplanter og tilbyde afgiftsfritagelse til de familier, som var interesserede i at dyrke kaffe. Denne tilgang resulterede i en gruppe af små producenter, der, på trods af den stigende konkurrence fra store avlere, har formået at sikre deres indtægt. Costaricansk kaffe er kendt for sin høje kvalitet og effektive produktion, og det er en af landets vigtigste eksportvarer. Farmen er familieejet, og her dyrker og høster man kaffen på helt traditionel vis.

Overnatning i San Jose.
 

Dag 3
San José – Tortugero. Bådtur gennem junglen til vores lodge i regnskoven. Tortuguero by og skildpaddecenter
I Tortuguero Nationalpark

Vi kører tidligt fra hotellet mod nordøst til den caribiske kyst. Undervejs går ruten gennem Braulio Carrillo Nationalpark, som består af 90 % primær skov, altså naturlig bevoksning, lige fra tropisk lavland til tågeskov i højderne. Man regner med, at her findes mere end 6.000 plantearter, blandt andet træbregner, palmer og farvestrålende heliconiaer og bromeliaer.

Vi indtager morgenmaden i den lille by Guápiles og fortsætter turen til havnen La Pavona, hvor vi skifter transportmiddel og tager ud på floden med båd. Der venter en behagelig sejltur gennem junglen, til vi når vores lodge.

Om eftermiddagen besøger vi den lille by Tortuguero. Her findes et forskningscenter, hvor frivillige og ansatte beskytter stranden i de måneder, hvor suppeskildpadderne kommer ind og lægger æg, og hvor ungerne efterfølgende udklækkes. Skildpadderne måles og mærkes, så man har styr på bestanden. Der er oftest ikke skildpadder i den periode, hvor vi besøger stedet, men vi får et fint indblik i skildpaddernes færden og livsbetingelser. 

Overnatning på lodge i Tortuguero.
 

Dag 4
Tortuguero. Kanalsejltur i Tortuguero Nationalpark. Eftermiddag til fri disposition
Kom helt tæt på dyrene, når vi bliver ført ind i junglen

I dag ser vi nærmere på den fantastiske natur i Tortuguero Nationalpark. Nationalparken startede som en lokal fredning af de strande, hvor den atlantiske, grønne havskildpadde lægger æg, og den fylder nu 51.870 hektar og omfatter et af de største områder med tropisk regnskov i Centralamerika.

Vi begynder dagen med at gå om bord på mindre både, som fører os dybere ind i nogle af de mange kanaler langs floden. Vi kommer helt tæt på de dyr og fugle, som lever i området. Her lever blandt andet tre abearter – edderkoppeabe, brøleabe og kapucinerabe – og hvis vi er heldige, ser vi også oddere, kaimaner, skildpadder, firben og frøer i vådlandsområderne langs floden. Fuglelivet er også rigt – her findes blandt andet otte papegøjearter. Om eftermiddagen er der mulighed for at slappe af ved poolen eller gå en tur i området for at se nærmere på planter og træer.

Overnatning på lodge i Tortuguero.

Dag 5
Tortuguero – La Fortuna. Tirimbina Regnskovscenter og chokolade-tur
Fantastiske naturscenerier udspiller sig nær Arenal-vulkanen

Efter morgenmaden sejler vi tilbage til La Pavona. Vi spiser frokost i Guapiles og fortsætter herefter til Tirimbina Regnskovscenter, som dækker en stor del fredet regnskov. Her på centret foregår en del forskning i biodiversitet, og dagens tema er chokolade. Vi besøger en tidligere kakaoplantage, hører om kakaoplantens kulturhistorie og får demonstreret forarbejdningen af kakaobønnen på dens vej til at blive chokolade. Vi smager naturligvis også på forskellige lokalt fremstillede typer chokolade.

Vi forlader Tirimbina og kører mod nord til La Fortuna by. Området er kendt for sin nationalpark, som huser den 1.633 meter høje Arenal-vulkan. Vulkanen var indtil 2010 Costas Ricas mest aktive, men den er nu gået i dvale – de fantastiske naturscenerier, der omgiver den, er dog i høj grad levende.

Overnatning i La Fortuna.

Dag 6
La Fortuna. Vandfald og frokost på Finca Educativa Don Juan
La Fortuna-vanfaldet i al sin pragt

Denne morgen tager vi på en vandretur til La Fortuna-vandfaldet, som ligger midt i den frodige regnskov ved foden af den sovende Chato-vulkan. Vandet kommer fra Arenal-floden og falder 75 meter ned i en naturlig pool. Det er muligt at tage en svømmetur i det kølige vand, så tag badetøjet med.

Efter at have besøgt vandfaldet fortsætter vi med at besøge Finca Educativa Don Juan. Her kan vi opleve en lærerig landbrugsoplevelse, gå på stier i et grønt område mellem geometriske figurer. Vi går også i haven for at finde økologiske grøntsager, salat og frugter til hjemmelavet frokost frisk fra gården.

Frokost inkluderet.

Overnatning i La Fortuna.

Dag 7
La Fortuna. Hængebroer i regnskoven og svømmetur i varme kilder
Vulkan-opvarmet bassiner venter!

I dag får vi lejlighed til at se regnskoven fra oven, når vi skal på en vandretur ad hængende broer. I et privat naturreservat, som dækker 250 hektar tropisk regnskov i nærheden af Arenal-vulkanen, er der anlagt et system af broer og hængebroer, kombineret med stier, så det er muligt at ”gå tur” i regnskovens tætte, grønne verden og samtidig få overblik og en smuk udsigt over landskabet. Broerne er konstrueret med mindst mulig forstyrrelse af naturen og størst mulig sikkerhed for øje. På vandreturen er der en del stigninger, fald og skiftende terræn, så her er det vigtigt at være godt til bens for at kunne deltage.

Om eftermiddagen skal vi nyde de varme bade i La Fortuna. Her kan vi dyppe os i bassiner med vulkan-opvarmet vand på 30-40 grader og lade os skylle over af kaskaderne af vand fra stedets lille ”vandfald”. Her er omklædningsfaciliteter, og håndklæder udleveres på stedet (men husk badetøj).

Overnatning i La Fortuna.

Dag 8
La Fortuna – Manuel Antonio. Krokodillesafari i Tárcoles-deltaget
Tarcoles-deltaet koldeblodige dræber

Vi forlader La Fortuna og kører igen ud til kysten. Dagens højdepunkt er en krokodillesafari i Tárcoles-deltaet. Floddeltaget er omgivet af mangroveskov, og vi tager på en bådtur for at se naturen fra søsiden. Vi holder udkig efter flodens koldblodige indbyggere – her findes en stor bestand af krokodiller, en mellemamerikansk krokodilleart, der sædvanligvis bliver ca. 4 meter lang og vejer op mod 400 kg.

Husk at løfte blikket fra vandoverfladen af og til, mens båden glider frem på det stille vand mellem træerne, for mange spændende fuglearter holder også til i deltaet. Kolibrier og andre farverige fugle lever her året rundt, og er vi meget heldige ser vi den utroligt flotte og store arapapegøje. Efter en spændende rejse gennem krokodillens rige og en hyggelig frokost fortsætter vi til Manuel Antonio Nationalpark og vores hotel nær nationalparken.

Overnatning i Manuel Antonio.

Dag 9
Manuel Antonio. Vandretur i Manuel Antonio Nationalpark. Eftermiddag fri
Tag en gåtur i idylliske Manuel Antonio Nationalpark

Manuel Antonio Nationalpark ligger ud mod Stillehavet på Costa Ricas vestkyst og er en af landets smukkeste nationalparker. Her lever 109 forskellige dyrearter, og kun ganske få andre steder i verden finder man så høj en artsrigdom. Den frodige grønne skov strækker sig helt ned til de lange, hvide og idylliske strande. Vi får en guidet rundtur i nationalparken denne formiddag. Man kan vælge at blive i nationalparken på egen hånd, og eftermiddagen for at udforske området yderligere. I så fald skal man på egen hånd begive tid til hotellet bagefter (transport ikke inkluderet). Alternativt er eftermiddagen fri til egne oplevelser.

Overnatning i Manual Antonio.

Dag 10
Manuel Antonio. Afslappende dag ved Stillehavet
Nyd de hvide strande og Stillehavets blå bølge

Dagen er din egen, og du vælger selv, om du vil tage på vandreture eller slappe af på strandene ved Manuel Antonio Nationalpark. Vores rundrejsebus er til rådighed, og vores rejseledere vil sørge for at arrangere buskørsel fra hotellet til stranden og retur igen.

Hvis du ikke ønsker at spise i restauranten på hotellet om aftenen, er det nemt at tage en taxa ned til byen, hvor der er et udvalg af restauranter. En taxa koster fra ca. 10 USD og rejselederen er behjælpelig med at koordinere dette.

Overnatning i Manuel Antonio.

Dag 11
Manuel Antonio – San José. Afslapning ved Stillehavet. Hjemrejse
Nyd formiddagen inden turen gå til San José

Vi nyder formiddagen i Manuel Antonio og kører derefter direkte til lufthavnen i San José.

Dag 12
Ankomst til København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 30.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
7.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – San José t/r med mellemlanding
 • Udflugter ifølge program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 2-6 og 8
 • Middag dag 3 og 4
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Rejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider (beregn ca. USD 20-30 for et hovedmåltid med drikkevarer)
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguider (beregn ca. 120 USD pr. person)
 • Ved flyvning via USA kræves ESTA (USD 21,- pr. person)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Pakkeliste

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter
 • Sommertøj
 • Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt)
 • Trøje eller let jakke
 • Regnjakke eller regnslag
 • Praktisk fodtøj (vandresko og sportssandaler)
 • Solcreme, solhat og/eller solbriller
 • Myggespray
 • Lommelygte
 • Kikkert
 • Håndsprit

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Al elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, iPads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen. Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Fysisk form

På denne rejse er der en del vandring, og det er en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp. Turen er ikke egnet for folk, som er dårligt gående eller anvender rollator eller kørestol.

Klima og temperatur

Vi oplever på denne rejse forskellig slags klima. For det meste er det tørt og varmt eller meget varmt med temperaturer på 25-30 grader og op til 35 grader. Vi besøger dog også steder, hvor vi kan møde temperaturer ned til 10-12 grader, og blandt andet i regnskoven er det fugtigt og regnfuldt. Det er en fordel at medbringe en regnjakke.

Mere om Costa Rica

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere om Costa Rica her:  www.albatros-travel.dk/destinationer/mellemamerika/costa-rica

Hånden på hjertet

Information

Når man rejser i Latinamerika, er det jo primært for at opleve en anden kultur end vores egen. Og der må vi sige, at costaricanerne leverer og ikke skuffer. Der er mange ting, som bestemt ikke er som hjemme, og det er så absolut også det, som er charmerende ved at rejse. Her betyder det ofte at der kan komme ændringer i programmet undervejs. Måske bytter vi om på rækkefølgen i programmet eller på dagens program for at få en smidigere afvikling af turen.

Ved betaling med USD er det kun små valører, der modtages. Således skal man sikre hjemmefra, at den største seddel er 20-dollars. Så 1-, 2-, 5-, 10- og 20-dollars er gangbare i den daglige handel og vandel.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Dejlig og aktiv rejse med gode og smukke oplevelse, Rejsen var godt sat sammen , rejselederen var sjov og meget vidende. Lokal guiden var også fantastisk. Vi har nydt det hele !
Date published: 2024-02-25
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse med mange oplevelser. Kan varmt anbefales. En virkelig skøn tur, med utrolig flotte natur- og dyreoplevelser. Vores guide Juan, med spansk som modersmål og samtidig perfekt til dansk, var uovertruffen, utrolig vidende om kultur, historie og geografi, og var meget hjælpsom, han gjorde alt, for at vi skulle have den bedste oplevelse på alle måder. Samtidig havde vi en medguide, Leo som var naturvejleder, han var fantastisk til at spotte og meget vidende. Absolut en rejse som kan anbefales. Men vort sidste hotel Crocs Casino, passer ikke ind i denne rejses koncept.
Date published: 2024-02-20
Rated 4 out of 5 by from Meget Fin Tur Costa Rica er et rigtigt spændende land, og turen var i det store og hele velplanlagt. Juan er en fantastisk Rejseleder med enorm viden om Latinamerika. Han er bogstaveligt altid klar til at gå en ekstra mil for gæsterne. Varmt anbefalet.
Date published: 2024-02-19
Rated 4 out of 5 by from Generelt en god rejse Rejsen var både spændende og smuk og med en engageret rejseleder. Eneste lille minus var det sidste hotel: Crocs casino, som var en betonkasse for amerikanske turister, pseudo fint, med uangagerede personaler. Absolut upassende til en rejse med titlen: Costa Rica vilde natur.
Date published: 2024-02-18
Rated 5 out of 5 by from En (næsten Crocs🤨) perfekt oplevelse med fantastisk rejseleder og natur Fantastisk oplevelse med virkelig engageret og vidende rejseleder
Date published: 2024-02-18
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk natur. Utroligt mange eksotiske dyr og bedste rejseledere, både Albatros ( Jesper ) og den lokale guide ( Diego )
Date published: 2023-02-26
Rated 5 out of 5 by from Rejsen var ligeså god og spændende som vi havde håbet. Mange fine oplevelser, flotte scenerier ,sjove dyr og fugle. Berigende med hensyn til natur, kultur på grund af rigtig gode guider, både den danske og den lokale. Samfundsforhold og naturbevarelse blev grundigt redegjort for.
Date published: 2023-02-25
Rated 5 out of 5 by from En på alle måder fantastisk rejse. Costa Rica er et meget spændende land: historisk, politisk, socialt og ikke mindst naturen. Vi fik indblik og oplevelser - især overvældende naturoplevelser.
Date published: 2023-02-20
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_40
 • loc_da_DK, sid_CRRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser