Det nye Balkan

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En bjergtagende odysse gennem Kosovo, Nordmakedonien og Albanien

Rejsen begynder i Europas yngste land, Kosovo, hvor vi ser nærmere på hovedstaden Pristina. Vi kommer helt tæt på landets kaotiske historie, når vi besøger det serbisk-orthodokse kloster Gracanica og oplever den fantastiske natur i Sharr Nationalpark. I Nordmakedonien venter hovedstaden Skopje med hundredvis af Aleksander den Store-monumenter og statuer i det pureste marmor, imponerende boulevarder, samt byens hyggelige basar. Vi skal naturligvis også forbi de imponerende hulesystemer ved Matka-kløften og den malede moské i Tetovo, inden vi tilbringer et par rolige dage ved den imponerende Ohridsø, som vi oplever fra både vand- og landsiden. Turen afsluttes i Albanien med den livlige hovedstad Tirana samt med besøg i et af landets mest imponerende fæstningsværker i byen Kruja.

Halvpension er inkluderet på rejsen, og vi bor på gode 4-stjernede hoteller udvalgt efter deres hyggelige indretning og gode beliggenhed.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Pristina, Kosovo. Byrundtur inkl. Gracanica-klosteret og velkomstmiddag
Dag 2 Pristina – Prizren – Skopje, Nordmakedonien. Den osmanniske by Prizren og panoramatur gennem Sharr National park
Dag 3 Skopje. Byrundtur inkl. Moder Teresas hus, Kale-fæstningen og den gamle bazaar. Tid på egen hånd
Dag 4 Skopje – Matka kløften – Tetovo – Ohrid. Byrundtur i Tetovo inkl. den gamle stenbro og den malede moské. Ankomst til Ohrid søen
Dag 5 Ohrid. Byrundtur inkl. Samuels fort og Sofiakirken, sejlads på Ohrid søen og frokost hos lokal familie
Dag 6 Ohrid – Elbasan, Albanien – Tirana. Skt. Naumkirken, Den kinesiske forbindelse og vingårdsbesøg
Dag 7 Tirana. Byrundtur inkl. Det nye bunkermuseum, Pyramiden, Skanderbeg-pladsen, tid på egen hånd og afskedsmiddag
Dag 8 Tirana – Kruja – København. Skanderbeg-museet og Kruja-borgen. Hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
8.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Pristina, Kosovo. Byrundtur inkl. Gracanica-klosteret og velkomstmiddag Ca. 40 km
Det serbisk-orthodokse kloster Gracanica

Vi lander i Pristina midt på dagen og kaster os straks ud i dagens program. Europas yngste hovedstad er ikke kendetegnet ved smukke palæer, imponerende fæstningsværker eller indbydende og velordnede shoppinggader. Byen er faktisk blevet kaldt Europas grimmeste hovedstad, men bag den elendige infrastruktur og de grimme betonbygninger finder man mange små perler og ikke mindst en befolkning, som er meget stolt over deres nyvundne selvstændighed.

Byens noget rodede fremtoning passer fint til områdets omtumlede historie. Kosovo, der fik sin selvstændighed i 2008, har med sin strategiske placering mellem større nabostater som Albanien og Serbien, været krigsskueplads gennem århundreder.

Vi kører forbi byens imponerende bibliotek opført i 1982, hvis form ifølge lokale er inspireret af den specielle albanske hovedbeklædning, plisi. En sammenligning, der førte til voldsomme protester fra det serbiske mindretal i 1990’erne. Vi ser også nærmere på byens centrale del, hvor vi nyder en sen frokost.

Efter frokost kigger vi forbi Gracanica-klosteret i byens udkant. Det serbisk-ortodokse kloster, der oprindeligt blev opført i 1321, er på UNESCO liste over verdensarv. De nuværende bygninger er af nyere dato, da klosteret er blevet ødelagt et hav af gange. Senest under NATO-bombningerne i 1998-99. Klosteret i sig selv er smukt renoveret og fortæller desuden en spændende historie om den serbiske påvirkning i Kosovo.

Vel tilbage i Pristina checker vi ind på vores hotel og nyder en velfortjent velkomstmiddag.

Dag 2
Pristina – Prizren – Skopje, Nordmakedonien. Den osmanniske by Prizren og panoramatur gennem Sharr National park Ca. 185 km
Den historiske by Prizren i Kosovo

Efter en god morgenmad er det blevet tid til at forlade hovedstaden og se nærmere på den sydlige del af landet. Vi begiver os mod den historiske by Prizren, der blandt andet er berømt for sit brød og sit filigransølvtøj. Byen var tidligere under osmannisk kontrol og var en vigtig handelsby i et multikulturelt hjørne af Kosovo. I byen og de omkringliggende bjerge findes fortsat flere lokale mindretal, og de mange osmanniske moskeer, broer og tyrkiske bade fortæller sin egen version om den tyrkiske indflydelse i området.

Vi spiser en lokal frokost i den lille by, inden vi fortsætter gennem de smukke Sharr-bjerge, der danner en naturlig grænse mod nabolandene Nordmakedonien og Albanien. En del af området er udlagt som Nationalpark og her findes et rigt plante, fugle og dyreliv. Som et af de få steder på Balkan lever her blandt andet både brunbjørne, ulve og sjakaler. Det uvejsomme terræn med bjergtoppe over 2700 meter og brusende floder skaber glimrende levevilkår for disse sky dyr, som har nydt ekstra godt af fredningen af området, som fandt sted allerede i 1986.

Vi gør stop undervejs og nyder den smukke natur, inden vi sidst på eftermiddagen ankommer til Nordmakedoniens hovedstad, Skopje.  Efter at vi har checket ind på vores hotel er resten af aftenen til fri afbenyttelse.

Dag 3
Skopje. Byrundtur inkl. Moder Teresas hus, Kale-fæstningen og den gamle bazaar. Tid på egen hånd Ca. 30 km
Stenbroen, der forbinder det nye Skopje med den gamle bydel

Den nordmakedonske hovedstad kan fremvise en lang og omtumlet historie, der præger byen den dag i dag.
Et voldsomt jordskælv i 1963 ødelagde store dele af den gamle by, men gav plads til opførelsen af store boulevarder og flotte pladser. Overalt i byen finder man imponerende marmorskulpturer, hvoraf mange naturligvis forestiller landets mest berømte personlighed, Alexander den Store. Den nordmakedonske konge (356 – 323 f.Kr.) blev kun 33 år gammel, men efterlod sig en arv, der strækker sig helt frem i moderne tid, og som ikke er blevet mindre aktuel af den seneste tids mundhuggeri mellem den græske og nordmakedonske stat om brugen af hans navn.

Vi starter dagen med at besøge mindeboligen for Nordmakedoniens mest berømte personlighed i nyere tid, Moder Teresa. Den katolske nonne, der blev kendt for sit virke blandt fattige børn i Indien, boede i Skopje i perioden 1910 – 28 og i husets lille museum får vi mere at vide om hendes spændende historie og opvækst.

Herfra går turen videre til byens største plads, Makedonia Square, hvor en 15 meter høj statue af netop Alexander den Store skuer ud over byen. Fra pladsen kan man krydse over Stenbroen, der forbinder det nye Skopje med den gamle bydel. I de små, hyggelige gader falbydes alt fra lokalt kunsthåndværk til støvsugerposer, og vi skal naturligvis også se nærmere på det smukke Kale Fort, der ligger i samme område.

Resten af dagen er til oplevelser på egen hånd, og Skopje har meget at byde på. Bymuseet i den gamle jernbanestation giver et glimrende indtryk af byens omtumlede historie. Som et kuriosum kan nævnes, at stationsuret, der fortsat pryder facaden, er gået i stå kl. 05.17. Det tidspunkt byen blev ramt af det voldsomme jordskælv i 1963. Er man mere til afslapning og god kaffe, findes masser af cafeer i området omkring bazaaren og Makedonia-pladsen.

Dag 4
Skopje – Matka kløften – Tetovo – Ohrid. Byrundtur i Tetovo inkl. den gamle stenbro og den malede moské. Ankomst til Ohrid søen Ca. 200 km
Den malede moské i Tetovo

Efter morgenmad kører vi vestpå mod byen Tetovo, der ligger smukt placeret i bunden af Pologdalen og med Sharr-bjergene som smuk baggrundskulisse. Undervejs gør vi holdt ved den imponerende Matka kløft, der ligger blot 20 km udenfor hovedstaden. I området findes en del imponerende huler, som vi kan se fra vores båd, der sejler os gennem det smukke landskab. 

Midt på dagen ankommer vi til Tetovo. Byen gennemskæres af Pena-floden og har i århundrede været et vigtigt handelscenter. I dag har byen omkring 70.000 indbyggere og lokker med en hyggelig gammel bymidte centreret omkring byens gamle stenbro. Vi skal naturligvis også se nærmere på Nordmakedoniens mest berømte moské, som oprindelig blev opført i 1483 af to lokale søstre. Helt specielt for denne moske er den smukke ydre dekoration. I 2011 blev en renovation af moskeen afsluttet, og resultatet er imponerende.

Vi fortsætter nu sydpå mod byen Ohrid, smukt placeret ved Ohridsøens bred, som tiltrækker mange besøgende og feriegæster. Søen er Balkanhalvøens dybeste, med en dybde på op til 288 meter, og de 358 km2 vand er fordelt mellem Albanien og Nordmakedonien. Både søen og Ohrids gamle bydel oppe ad bjerget er på UNESCO’s lister over henholdsvis verdens natur- og kulturarv. Med mere end 3.000 år på bagen er byen en af de ældste på hele Balkan. Legenden siger, at Ohrid engang havde 365 kirker, en for hver dag, og derfor blev kaldt Balkans Jerusalem. I dag er tallet ikke helt så stort, men stadig imponerende!

Vi indlogerer os på vores hotel, og aftenen er fri til oplevelser på egen hånd.

Dag 5
Ohrid. Byrundtur inkl. Samuels fort og Sofiakirken, sejlads på Ohrid søen og frokost hos lokal familie Ca. 20 km
Nordmakedoniens største attraktion, Ohridsøen

Vi starter dagen med en rundtur til byens største seværdigheder, blandt andet Samuels Fort på toppen af bjerget, hvorfra der er en flot udsigt over byen og søen. Lige neden for fortet ligger en arkæologisk udgravning af et tidligt kristent anlæg, centreret omkring Skt. Clemensklostret, der nu er genopbygget. Man mener, at flere tusinde disciple her blev uddannet til at skrive bibelmanuskripter i det glagolitiske alfabet, det ældste slaviske alfabet. Vi ser også Sofiakirken, som blev bygget under Det 1. Bulgarske Rige, lige efter den officielle overgang til kristendommen omkring år 1.000. Det indre af kirken er flot udsmykket med middelalderfreskoer, og kirken er så vigtig en del af den nordmakedonske kulturarv, at den er at finde på 1.000- denar-pengesedlen.

Efterfølgende skal vi på en kort sejltur på Ohrid-søen og nyde den smukke natur helt tæt på, inden vi i skifter båden ud med mindre køretøjer og begiver os til den nærliggende landsby Elshan. Her venter en helt speciel oplevelse, da vi skal i køkkenet og hjælpe til med madlavningen. Vi indtager vores hjemmelavede frokost sammen med familien og hører nærmere om hverdagslivet og de mange omvæltninger, den nordmakedonske befolkning har gennemlevet.

Herefter kører vi tilbage til hotellet, og resten af dagen er fri til afslapning i den hyggelige by ved søens bred. Har man energi til overs kan man også overveje at kigge forbi byens flotte etnografiske museum, der fortæller mere om byens lange og spændende historie.

Dag 6
Ohrid – Elbasan, Albanien – Tirana. Skt. Naumkirken, Den kinesiske forbindelse og vingårdsbesøg Ca. 180 km
Skt. Naumkirken ligger smukt placeret ved Ohridsøen

Det er blevet tid til at sige farvel til Ohrid, og hvad er mere passende end en afsked ved Skt. Naumkirken, som ligger smukt placeret ved Ohridsøen. Kirken er opkaldt efter missionæren Sankt Naum, som spillede en central rolle i oversættelsen af biblen til oldkirkeslavisk – et sprog, der har haft stor indflydelse på Østeuropas sprog og kultur. Ifølge traditionen kan man stadig høre helgenens hjerte slå, hvis man lægger øret til hans grav inde i kirken. På gårdspladsen uden for kirken kan man være heldig at se de lokale påfugle stoltsere rundt.

Vi krydser grænsen til Albanien og kører snart ind i byen Elbasan, landets fjerdestørste by, som i 1970’erne husede landets største industrikompleks opført med kinesisk bistand. I dag ligger det meste af området øde hen, og de tomme bygninger ligger som et minde om Albaniens forsøg på at finde sin plads i det kommunistiske samfund efter bruddet med USSR i 1961.

Vi ser også nærmere på byens gamle centrum, som domineres af fæstningen og den oprindelige bymur fra det 15. århundrede. Bymuren er for nylig genopført i sin oprindelige form, og området omkring er spækket med små hyggelige cafeer, hvor der er mulighed for at indtage en god lokal frokost (frokost er ikke inkluderet i rejsens pris)

Vi fortsætter herfra mod en af Albaniens mindre vingårde, UKA, der ligger i udkanten af Tirana. Vinproduktionen i Albanien hører til blandt de ældste i Europa, og man finder her nogle druer, som ikke dyrkes andre steder. De mest berømte er Shesh og Kalmet-druen. Vi skal naturligvis smage på de lokale druer, og i de hyggelige omgivelser spiser vi også aftensmad, inden vi kører mod vores hotel i Tirana.

Dag 7
Tirana. Byrundtur inkl. Det nye bunkermuseum, Pyramiden, Skanderbeg-pladsen, tid på egen hånd og afskedsmiddag Ca. 30 km
Skanderbegplassen i Tirana

I dag skal vi se nærmere på den albanske hovedstad.

Efter morgenmad begiver vi os afsted og starter med en tur til det nyåbnede Bunk’art museum i udkanten af byen. Indrettet i Enver Hoxhas personlige atomsikrede bunker fortælles her historien om den albanske hær og dagligdagen under det kommunistiske regime. Museet åbnede i slutningen af 2014 og fortæller en anden og mere ærlig historie om Albaniens fortid end mange andre museer.

Tilbage mod byen kører vi op ad en af byens hovedfærdselsårer, boulevarden Deshmoret e Kombit, ”De nationale martyrers Boulevard”, som tidligere hed Mussolinis Boulevard. Her ligger flere universiteter, administrative bygninger og banker, og vi fortsætter til Skanderbegpladsen, som er opkaldt efter Albaniens absolutte nationalhelt, der troner som rytterstatue et prominent sted på pladsen. Gjergj Kastrioti (1405-1468) var i osmannisk tjeneste, hvor han fik tilnavnet Skanderbeg – sammensat af navnet Iskander + den tyrkiske titel bey.

Vi fortsætter forbi Albaniens nationalmuseum og Pyramiden, der oprindeligt blev opført som museum for diktatoren Enver Hoxha. Nu er det konferencecenter og selskabslokaler, men nedrivningstruet på grund af byggeplaner om en ny albansk parlamentsbygning.

Tiranas indre by er præget af forskellige arkitektoniske stilarter, der knytter sig til forskellige perioder af landets historie: Der er for eksempel de noget pompøse bygninger fra perioden 1939-44, hvor landet var under italiensk besættelse, og i efterkrigstidens kommunistiske æra var det den monumentale sovjetiske stil – og elementbyggeriet – der dominerede. Her findes tillige masser af gode restauranter og cafeer, hvor man kan spise godt og billigt, samt følge med i det lokale liv.

Resten af dagen er derfor også på egen hånd, inden vi om aftenen mødes og spiser vores sidste middag sammen.

Dag 8
Tirana – Kruja – København. Skanderbeg-museet og Kruja-borgen. Hjemrejse Ca. 60 km
Markedet i Kruja

Efter morgenmaden begiver vi os mod den nærliggende by Kruja, det autonome Albaniens første hovedstad. Det var fra Kruja, nationalhelten Skanderbeg bekæmpede osmannerne, og byen har da også et museum viet til ham. Museet har meget passende til huse i byens borg, som modstod hele tre langvarige tyrkiske belejringer. Her er udstillet historiske genstande relateret til 1400-tallets albansk-osmanniske krige.

Vi slutter besøget med lidt tid på egen hånd i byens gamle basar, hvor der er mulighed for at købe håndlavede souvenirs og meget andet.

Midt på dagen kører vi mod Tirana lufthavn, hvor vores fly venter.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 8.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Pristina og Tirana – København
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på 4-stjernede hoteller i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse)
 • Halvpension (morgenmad dagligt, frokost dag 1, 2, 4 – 5 og 8 samt middag dag 1 og 6-7)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (frivilligt). Beregn ca. kr. 300,-
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Indkvartering

Vi bor på hoteller med de mest almindelige bekvemmeligheder. Vi benytter gode lokale 4 stjernede hoteller, som på trods af den simple og enkle standard er yderst charmerende. Serviceniveau og standard kan være lidt anderledes end det, man er vant til i vores del af Europa. Uanset standard har du altid eget bad og toilet på hotellerne. Endelig hotelliste vil blive fremsendt med afrejsebrevet 7 dage før afrejse.
 

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.
 

Besøg i kirker og moskéer

I moskéer og ortodokse kirker er det sædvane, at kvinder dækker håret med et tørklæde. Det kan derfor være en god idé at medbringe et sådant på udflugterne i land. Mænd derimod bør ikke bære hovedbeklædning i kirkerne.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Albanien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/albanien
Nordmakedonien: https://www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/makedonien

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En rejse med mange oplevelser En spændende rejse med mange oplevelser og indtryk fra de 3 lande. Stor forskel på landenes niveau. Mange gode informationer fra rejselederen. En dygtig chauffør som kørte bussen sikkert igennem turen. En stressende hjemrejse gennem Wiens lufthavn. Lang kø i paskontrollen, så vi pensionister måtte storme afsted for at nå flyet, som heldigvis ventede på os. Måske Albatros skulle finde en anden forbindelse, hvis muligt.
Date published: 2019-10-20
Rated 4 out of 5 by from En udmærket tur En ganske udmærket tur til Balkan. Dog burde der være indlagt lidt mere tid til de sædvanlige souvenirkøb, især i Pristina. Ganske interessant at være i Kosovo. Desuden burde der være skridsikre måtter eller andet i brusekabinerne/badekarrene på de hoteller, der bliver benyttet. Der var faktisk ret glat! Måltiderne på hotellerne var ganske gode, men portionerne var meget store. De kunne godt være en anelse mindre! Vi har givet rejselederens kundskaber en middelkarakter, men det skal ses i lyset af, at det var første gang rejselederen var i området. Ellers en god information!
Date published: 2019-10-18
Rated 5 out of 5 by from Indholdsrig rejse i god atmosfære En rejse i tre spændende lande, som ganske vist kun varede en uge, men gav en rigdom af indtryk. Alt fungerede fint takket være et godt program, en behagelig og engageret rejseleder, en velfungerende rejsegruppe, fine lokale guider og en meget dygtig chauffør. Kan varmt anbefales.
Date published: 2019-10-16
Rated 5 out of 5 by from Spændende og lærerig rejse God formidling af viden om ex-Jugoslavien og Albanien med besøg i Kosovo, Nordmakedonien og Albanien. Fin balance mellem seværdigheder i forskellige byer og afslapning på egen hånd bl.a. i Skopje og ved søen i Ohrid
Date published: 2019-10-16
Rated 4 out of 5 by from Spændende rejse i 3 ret ukendte lande. Afvekslende rejse med en hyggelig flok medrejsende. Vores rejseleder var munter, engageret og vidende. Lokalguiderne var også udmærkede. Ohrid søen var vidunderlig og de 2 hovedsteder Skopje og Tirana var seværdige.
Date published: 2019-10-20
Rated 5 out of 5 by from Spændende historisk rejse i det gamle Balkan Lærerig rejse med en inspirerende og dygtig historieformidlende rejseleder.
Date published: 2019-10-16
Rated 4 out of 5 by from En god og spændende rejse Engageret og vidende rejseleder
Date published: 2019-10-18
Rated 4 out of 5 by from En rundrejse med mange fine oplevelser Tre lande på en uge er jo noget af en mundfuld. Den hektiske trafik medførte af og til at programmet blev for presset (gr megen ventetid i lange køer). Der var dejligt at være et par dage ved Ohrid søen hvor det var muligt at bade. Nogle af hotellerne bør stramme op på deres service ved morgenbuffeten og aftensmad.Det samlede billede af rejsen er dog at den levede op til vores forventninger.
Date published: 2019-10-20
 • y_2020, m_4, d_3, h_14
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.5
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_da_DK, sid_XKRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

20XKRTR01ADK1009