Det store østgrønlandske eventyr

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Østgrønlands betagende kyster er en af de vildeste og mest afsidesliggende egne i verden. Oplev regionens afsondrede skønhed på denne unikke rejse.

Vild. Barsk. Afsides. Uspoleret.

Det er blot nogle af de ord, der beskriver – men alligevel ikke helt formår at indkapsle – et af de vildeste hjørner af planeten Jorden.

Flimrende nordlys, enorme gletsjere, stejle bjerge og et enestående arktisk dyreliv er nogle af de spektakulære syn, vi håber at kunne opleve på Grønlands vilde østkyst. Oplev Tunumiit-kulturen og den utrolige historie i Ammassalik-regionen, mød lokalbefolkningen i Grønlands mest isolerede samfund i Scoresbysund og Nordøstgrønlands Nationalpark – verdens største.

Sørejsen indledes i den islandske hovedstad Reykjavík, og derefter skal vi opleve hele tre regioner i Østgrønland på en sjældent spændende odyssé.

Efter at have krydset Danmarkstrædet ankommer vi til Ammassalik-regionen, hvor vi besøger byen Tasiilaq, hovedstaden for østgrønlandsk kultur og tradition. Fra Ammassalik tager vi videre til bygden Ittoqqortoormiit i det omfattende fjordsystem i Scoresbysund, hvor man som besøgende kan opleve lokale skikke hos de inuitpionerer, der har gjort denne region til deres hjem.

Efter at have forladt Scoresbysund sætter vi kurs mod Nordøstgrønlands Nationalpark. Dette er det største beskyttede landområde i verden og der er ingen fastboende, bortset fra moskusokserne, som dovent græsser på tundraen, samt hvidhvalerne der leger i de iskolde fjorde.

Mens vi er omringet af betagende natur, går vi i land på fjerntliggende steder, udforsker enorme gletsjere med vores flåde af Zodiacs, og hvis vi er heldige, oplever vi også det fantastiske fænomen, nordlys, i den uforstyrrede vildmark.

Vi runder turen af, som vi begyndte den, i Reykjavik.

Tag med Albatros til Arktis' største vildmark.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Ekspeditionskrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Islandske króna, Danske kroner

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
Fra København til Reykjavik. Ombordstigning
Dag 2
På havet mod Østgrønland. Over Danmarkstrædet
Dag 3
Kuumiut og Ikateq
Dag 4
Tasiilaq, Østgrønland
Dag 5
På havet mod Ittoqqortoormiit
Dag 6
Scoresbysund og Ittoqqortoormiit
Dag 7–9
Nationalparken Nordøstgrønland
Dag 10
Langs Blossevillekysten
Dag 11
På havet mod Reykjavik
Dag 12
Reykjavik og hjemrejse

Ocean Albatros

Det revolutionerende og stilfulde Ocean Albatros har alle de fordele, man finder på et lille ekspeditionsskib kombineret med den stabilitet og komfort, man finder på store krydstogtskibe. Der er plads til 189 passagerer om bord og det gennemarbejdede design skaber en intim atmosfære med fantastisk personlig service fra skibets personale. Det er let at komme rundt om bord, og du slipper for menneskemængder og køer. På Ocean Albatros kombineres den behagelige sejlads, man kender fra større skibe med moderne luksus.

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
49.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fra København til Reykjavik. Ombordstigning Afsejling kl. 18.00

Vi flyver fra København mod Island og lander i Keflavík-lufthavnen. Herfra er der transport mod Reykjavík og havnen, hvor vores eksklusive skib, Ocean Albatros, venter.

Efter ombordstigningen bliver kahytterne anvist, og inden vi skal nyde den første middag, vil skibets besætning gennemgå en obligatorisk redningsøvelse. Vores ekspeditionsteam vil desuden fortælle om skibets rutiner og sejlruten for de kommende dages sejlads.

Kaptajnen sejler skibet ud af havnen i Reykjavik om aftenen og sætter derefter kursen mod Østgrønland.

Middag ombord.

Dag 2
På havet mod Østgrønland. Over Danmarkstrædet

Danmarkstrædet er den smalle del af Nordatlanten, der adskiller Island fra Grønland. Dette havområde er blandt de mest dyrerige i verden, hvor den kolde polare Østgrønlands-strøm kolliderer med den varme nordgående Golfstrøm.

Disse næringsrige vande understøtter enorme bestande af fisk og dermed også mennesker, sæler, hvaler og havfugle, som alle er afhængige af strømmene.

Når vi nærmer os Grønland, vil vores ekspeditionsteam om bord også komme med nyttig information om økosystemet, geologien og dyrelivet i området samt sørge for at vores gæster er informeret om vigtige emner som Zodiac-sejlads og sikkerhed omkring isbjørne. Med andre ord, vil du blive klædt godt på til det eventyr, der venter!

Morgenmad, frokost og middag ombord.

Dag 3
Kuumiut og Ikateq Landgangstid annonceres ombord.

I dag skal vi, hvis vejret tillader det, besøge den lille bygd Kuummiut, som ligger i betagende omgivelser i den rolige Ammassalik Fjord.

Kuummiut, som betyder 'Mennesker, der bor ved floden', er en af de større bygder i området og samtidig en af de mest velstående. Her ligger nogle af Østgrønlands rigeste fangstpladser, og så huser Kuummiut også regionens eneste fiskefabrik. Fiskere fra miles omkreds kommer ind gennem Ammassalik Fjord (som er bred nok til at være stort set isfri året rundt) for at sælge deres fangst her.

Kuummiut er det ideelle sted at opleve livet i en østgrønlandsk bygd. Hvor andre bygder og byer har trafik, har Kuummiut lyden af slædehunde og vinden, der suser gennem græsset. Der er ingen veje, som fører ind eller ud af denne isolerede bygd, og havet er hovedvejen for lokal transport – selvom motorbåde med tiden har erstattet de konebåde, der bragte folk til disse kyster for længe siden. Det er et perfekt sted at sidde og betragte isbjergene, der passerer forbi, og måske få øje på de hvaler, der ofte boltrer sig i de rolige farvande ud for kysten.

Om eftermiddagen sejler vi en smule østpå mod Ikateq, en spektakulær fjord med en fascinerende historie. Under Anden Verdenskrigs mørkeste dage etablerede amerikanske styrker en luftbase her (en base i det netværk af luftbaser, som også inkluderer Kangerlussuaq på vestkysten), der skulle fungere som et mellemstop for fly, der fløj mellem Europa og Nordamerika.

Østgrønlands barske landskab betød, at adgangen til lufthavnen var farlig med hyppig tåge, der skjulte de lumske bjerge. Man investerede store ressourcer i Ikateq Airbase (også kendt som Bluie East Two), der havde en 1.500 meter lang landingsbane, hangar, barakker og en havn. Man bragte også en flåde af militærkøretøjer og tusindvis af tønder brændstof til denne afsidesliggende region. Med Tysklands nederlag, forbedringer i interkontinentale fly og stigende spændinger med Sovjetunionen forlod det amerikanske militær basen i 1947 og efterlod næsten alt.

Luftbasen har været et stridspunkt mellem Nuuk, København og Washington i mange år. Mange i den grønlandske regering ønskede, at stedet skulle ryddes op og ruinerne fjernes. Det er en dyr og logistisk udfordrende opgave. Til sidst indvilligede den danske regering i at fjerne farligt affald fra stedet (hovedsageligt brændstoftromler i forfald), men efterlod resten af udstyret som en vigtig del af den regionale historie.

Mere end 75 år senere står næsten alt dog stadig, som amerikanerne forlod det. Ikateq er virkelig et unikt sted, en tidslomme fra Anden Verdenskrig: uhyggelig, fascinerende og omgivet af en forbløffende smuk natur.

Morgenmad, frokost og middag om bord.

Dag 4
Tasiilaq, Østgrønland Landgangstid annonceres ombord.

På vores rejse langs kysten ankommer vi om morgenen til Tasiilaq, det største bysamfund i Østgrønland. Den første kontakt med grønlænderne i dette område fik søofficeren Gustav Holm i 1885 på den berømte konebådsekspedition. På initiativ af Gustav Holm blev der i 1894 oprettet en dansk missions- og handelsstation i Angmagssalik, det nuværende Tasiilaq.
 

De store afstande, der er forbundet med det at rejse i Arktis betød, at folk i Østgrønland (tunumiit) var isoleret fra deres fætre mod vest, og sproget, traditionerne og kulturen i Østgrønland adskiller sig derfor markant fra i andre dele af landet.

Gamle traditioner står stærkt her. Denne region i Grønland var hjemsted for de sidste angakkuit (shamaner) i Grønland og er hjemstedet for tupilakken – et monster skabt af dyre- (og undertiden menneske-) kropsdele og animeret af kraften fra en angakkuq til at destruere fjender. At skabe et sådant monster var farligt, da det kunne vendes om af en mere magtfuld magiker og angribe sin skaber.

De første europæere var nysgerrige efter at få at vide, hvordan disse mørke bæster så ud, og lokalbefolkningen skar efterligninger i ben eller horn, hvilket var starten på en af Grønlands fineste kunsttraditioner. Tupilakkerne lavet af håndværkere i Tasiilaq anses for at være blandt de bedste i landet.

Tasiilaq ligger i en perfekt naturlig havn på øen Ammassalik (som betyder ”stedet for mange lodder”). Selvom den på overfladen ligner byer på Vestkysten, er landskabet voldsommere, menneskene færre og slædehundene langt flere. Her i Tasiilaq er der rig mulighed for at gå på opdagelse på fremragende vandreruter som Blomsterdalen, der ligger tæt på byen.

Dem, der ønsker at dykke ned i tunumiit-kulturen, kan besøge museet, der ligger i byens gamle kirke. Dem, der har lyst til at erhverve sig nogle souvenirs ud over det sædvanlige kan besøge Stunk-kunstnerværkstedet, hvor dygtige håndværkere skaber smukke stykker af lokale naturmaterialer.

Morgenmad, frokost og middag ombord.

Dag 5
På havet mod Ittoqqortoormiit

At sejle langs Østgrønlands kyst, hvor det tager to nætter og en dag at sejle til den nærmeste by, kan måske gøre det nemmere at forstå omfanget af dette kæmpestore land.

Grønland er omtrent fire gange større end Frankrig, og dermed dominerer Grønland den atlantiske del af Arktis, og dækker breddegraderne fra 59-83°N og længdegraderne fra 11-74°V.

Ca. 80% af Grønland er dækket af indlandsisen (kendt som Sermersuaq eller 'Det Store Is' på grønlandsk), den største iskappe på jorden uden for Antarktis. Den grønlandske indlandsis er så omfattende, at den styrer vejrmønstrene i regionen, hvor sommerens smeltevand og vinterens is i høj grad regulerer havstrømmene i denne del af Nordatlanten.

På trods af fraværet af byer er kyststrækningen mellem Ammassalik- og Scorsesbysund-regionen af vital betydning for områdets beboere. Om sommeren jager lokalbefolkningen hvaler, sæler og andet vildt med båd langs kysten af denne enorme vildmark, som deres forfædre har gjort siden tidernes morgen. Nogle dygtige jægere vælger stadig at bruge kajakker for at snige sig ind på sky byttedyr som narhvaler. Dermed fortsættes en årtusind gammel jagttradition. Mens nogle vælger at bruge snescootere om vinteren til at krydse havisen, der klamrer sig til kysten, foretrækker de fleste jægere at bruge hundeslæder, som er mere pålidelige, robuste og uafhængige af brændstof. I dette udfordrende land er det forfædrenes traditioner, der overtrumfer det moderne livs bekvemmeligheder.

Morgenmad, frokost og middag ombord.

Dag 6
Scoresbysund og Ittoqqortoormiit Landgangstid annonceres ombord.

Når vi sejler ind i Scoresbysund, verdens største og længste fjordsystem, kan man let overse, at denne enorme 35 km lange indsejling er en fjord! Scoresbysund er opkaldt efter den engelske hvalfanger og opdagelsesrejsende William Scoresby, som var en af de første europæere, der kortlagde området. Det lokale navn for dette omfattende fjordsystem, Kangertittivaq, er en typisk grønlandsk underdrivelse, der groft sagt betyder 'Den ret store fjord'.

Den eneste bygd i området er Ittoqqortoormiit, som betyder 'Folkene, der bor i store huse'. Bygden rangerer uden tvivl som et af de mest afsidesliggende samfund i verden. Som navnet antyder er bygden forholdsvis ny, idet den blev grundlagt af de danske myndigheder i 1925. Kolonister blev flyttet fra Ammassalik-regionen længere mod syd som reaktion på det, der blev opfattet som dårlige levevilkår i området, samt for at etablere dansk suverænitet i regionen under en territorialstrid med Norge.

Selvom grundlæggelsen af bygden var udfordrende, indså nybyggerne snart, at området var enormt rig på vildt og bød på fremragende jagt- og fangstmuligheder. Denne tradition lever stadig i bedste velgående den dag i dag, hvor flertallet af indbyggerne er mere eller mindre selvforsynende. Det er afgørende i en bygd, hvor der kun kommer et forsyningsskib forbi en eller to gange hver sommer. Den eneste adgang til omverdenen er via heliporten til den nærliggende lufthavn, hvorfra små fly afgår til Island.

Ittoqqortoormiit er en bygd med en stærk fællesskabsfølelse og traditionel kultur, hvor udlændinge bliver budt varmt velkommen. Her er et fremragende museum, en smuk traditionel grønlandsk kirke og indbyggerne byder ofte besøgende velkommen til deres samfund iført farverige traditionelle dragter. Dermed er Ittoqqortoormiit en vidunderlig introduktion til kulturen og livsstilen i Nordøstgrønland og i et af verdens mest spektakulære naturområder.

Morgenmad, frokost og middag ombord.

Dag 7–9
Nationalparken Nordøstgrønland Landgangstid annonceres ombord.

Om natten sejler vi forbi de ru bjergtinder på halvøen Liverpool Land og når frem til mundingen af Kong Oscar Fjord. Vi befinder os nu i det enorme Nordøstgrønlands Nationalpark, som er på næsten en million kvadratkilometer (næsten dobbelt så stort som Frankrig). Det gør det til den største nationalpark og det største beskyttede landområde i verden og omfatter også det nordligste landområde på planeten.

Der er ingen permanente bygder i området, men indtil midten af det 19. århundrede levede forskellige nomadiske inuit-jægere i denne spektakulære region og levede af, hvad naturen kunne byde på.

Programmet for vores dage i nationalparken afhænger af vind-, hav-, vejr- og isforhold. I sådan en afsides del af kloden så langt mod nord er det Moder Natur, der dikterer al menneskelig aktivitet. Vores præcise rute og aktiviteter vil blive bestemt af kaptajnen og ekspeditionslederen i fællesskab og annonceres typisk aftenen før.

Nogle af de interessante landgangssteder, vi kan komme til at besøge, omfatter den 1.300 meter høje klippemur Bastionen på kysten af Ella Ø. Længere mod nord passerer vi måske den lille Maria Ø, hvor tyskerne havde en lejr under Anden Verdenskrig. Tyskernes forsøg på at få fodfæste i Grønland under Anden Verdenskrig er en fascinerende historie i sig selv. Når vi har passeret Ruth Ø, håber vi at gøre landgang på Ymer Ø ved Blomsterbugten, en lille oase i nationalparken.

Fra den lille jagthytte Varghytten kan vi nyde den formidable udsigt til det karakteristiske, flade bjerg Teufelsschloss, hvor de flerfarvede klippelag vidner om områdets spændende geologiske udvikling. Herfra kan vi sigte mod at sejle forbi den mægtige isbjergproducerende Waltershausen Gletsjer, før vi sejler ind i den smukke Moskusokse Fjord. På vej tilbage mod det åbne hav kan vi måske forsøge at gå i land på Jameson Land, som er et yngleområde for isbjørne.

Uanset hvor vinden og vejret vil have os hen i denne enorme vildmark, kan du være sikker på at møde spænding, eventyr og forbløffende natur. Vores erfarne ekspeditionsteam giver dig så meget viden om området som muligt; enten ved foredrag, aftensamlinger, på land eller over en kop kaffe på dækket. I løbet af vores tid i nationalparken vil vores dygtige ekspeditionsteam konstant være på udkig efter regionens dyreliv, så sørg for at have kikkerten klar!

Morgenmad, frokost og middag ombord.

Dag 10
Langs Blossevillekysten

Kaptajnen og hans officerer styrer nu Ocean Albatros sydpå langs Blosseville, den mest dramatiske kyst uden for Antarktis. De høje og mørke klippevægge har deres oprindelse i åbningen af Atlanterhavet, da Norge og Grønland skiltes ad og tusindvis af kubikkilometer lava flød op gennem jordskorpen.

De dramatiske lag af sort klippemasse vidner om utallige vulkanudbrud i regionen for cirka 50 millioner år siden. Denne fascinerende region blev først undersøgt af den legendariske danske opdagelsesrejsende Ejnar Mikkelsen, og området blev efterfølgende en magnet for geologer fra hele verden.

Blosseville-kysten er opkaldt efter den franske opdagelsesrejsende Jules de Blosseville, den første europæer, der så denne formidable kyststrækning. Mens han forsøgte at kortlægge kysten i 1833 om bord på fartøjet La Lilloise, forsvandt skibet og alle om bord sporløst. Det lykkedes ikke senere ekspeditioner at finde spor af fartøjet, og dets skæbne er et mysterium den dag i dag.

De seneste årtier har man haft varmere somre og reduceret havisdække, hvilket gør det muligt for specialbyggede, isforstærkede skibe som Ocean Albatros at bevæge sig langs kysten på udkig efter dyreliv, forladte inuitbygder og andre verdslige kendetegn.

Morgenmad, frokost og middag ombord.

Dag 11
På havet mod Reykjavik

Mens vi sejler mod Reykjavik, vil der blive arrangeret forskellige aktiviteter om bord for at give dig mulighed for at reflektere over vores rejse. Slap af med en lækker cocktail i Nordic Bar i selskab med nye venner, sug ny viden til dig, gå til et foredrag ved et medlem af vores ekspeditionsteam eller nyd blot synet af mallemukkerne, der ledsager os mod Island.

Morgenmad, frokost og middag ombord.

Dag 12
Reykjavik og hjemrejse Ankomst kl. 06.00

I løbet af natten er vi sejlet det sidste stykke ind i til Reykjavik. Det er nu blevet tid til at tage afsked med skibets personale og vores ekspeditionsteam inden turen går mod lufthavnen og flyet hjem til København.

Morgenmad ombord.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 49.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt/enkeltværelse
 • Tillæg for Kat. G: 13.998,-
 • Tillæg for Kat E: 41.998,-
 • Tillæg for Kat C: 44.398,-
 • Tillæg for Kat C superior: 49.298,-
 • Tillæg for Kat C XL: 53.398,-
 • Tillæg for Kat B: 72.998,-
 • Tillæg for Kat A: 100.698,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Tillæg for Kat. E: 4.198 pr pers.
 • Tillæg for Kat. C: 5.598 pr pers.
 • Tillæg for Kat. C superior: 8.398 pr pers.
 • Tillæg for Kat. C XL: 10.698 pr pers.
 • Tillæg for Kat. B: 21.998 pr pers.
 • Tillæg for Kat. A: 37.798 pr. pers.
3-personers kahytter

Kontakt Albatros Travel for pris.

Børnerabat 2-15 år

Kontakt Albatros Travel for pris.  Skibet er ikke indrettet til børn, eller har faciliteter såsom barneseng og højstol. Dette kan man selv tage med for egen regning. Kontakt os, hvis I ønsker at rejse med børn.

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Skandinavisktalende og engelsktalende ekspeditionsteam
 • Fly København-Reykjavik og Reykjavik-København
 • Transport t/r lufthavn – skib i Reykjavik
 • Alle udflugter og zodiac-sejladser under krydstogtet jf. program
 • 11 nætters krydstogt med Ocean Albatros i delt udvendig dobbeltkahyt (kategori D) med bad/toilet
 • Havnenære udflugter i besøgsbyerne med rejselederen og ekspeditionsteamet
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen og ekspeditionsteamet
 • Helpension på hele togtet fra aftensmad dag 1 til morgenmad dag 12
 • Kaffe og te samt eftermiddagssnacks på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for opgradering af kahyt
 • Evt. måltider på land og før og efter togtet i Reykjavik
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Drikkevarer ud over kaffe og te døgnet rundt samt juice o.l. til morgenmaden
 • Drikkepenge til skibets personale, lokale guider o.l. – vi anbefaler ca. USD 18 pr. person pr. nat om bord
 • Udgifter til medicin og andre personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

 

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

At være på ekspeditionstogt

Et ekspeditionskrydstogt er noget helt særligt, deraf også ordet. Vi er ude i områder, hvor der er mange faktorer som vind og vejr der kan påvirke turen. Nogle gange kan vejret holde os tilbage og en tyk tåge kan gøre at vi kommer senere frem – sikkerhed frem for alt. Og andre gange fører en venlig strøm os tidligere mod målet.

Nogle gange stopper vi for at nyde synet af en hval i leg, se en isbjørn jage på en isflage, eller vi bliver lidt længere i en lille grønlandsk bygd, fordi der holdes byfest eller man har trukket en sæl i land.

Derfor er sejltiderne i programmet vejledende, og man må påregne, at det kan forskubbes til den ene og den anden side eller at der må byttes om på rækkefølgen på anløbene. Det er dog altid vores intention at holde programmet så tæt på det udsendte som muligt. Men når man drager på ekspeditionskrydstogt, så må man være forberedt på lidt af hvert. Vi er dog altid sikre på at der er store oplevelser i vente.

Giv en hånd...

På dette togt kommer vi ud på det åbne hav, og det kan ikke undgås, at skibet ruller i søen. Hav derfor altid en hånd på de gelændere og håndlister, der er langs alle korridorer og vægge på skibet. Ved ombordstigning i en Zodiac er det ligeledes vigtigt altid at have en hånd fri, således at man med et såkaldt ’sømandsgreb’ kan blive ført sikkert på plads af den hjælpende sømand. Begge disse gode regler bliver grundigt gennemgået ved det første informationsmøde om bord.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne og suiterne?

Der er 95 passagerkahytter og -suiter på skibet i alt. Der er både udvendige kahytter, balkonkahytter og suiter med havudsigt. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Desuden er der enkelt- og trippelkahytter om bord. Alle kahytter har eget bad og toilet og individuel temperaturregulering. Der er endvidere hårtørrer, tv, sikkerhedsboks, køleskab, adskillige 230 W-stikkontakter og USB-stik. Derudover er der badekåber, tøfler og toiletartikler (kropsolie, bodylotion, shampoo).

Familiesuite på 50 m2 – BS (Brynhilde-suite)

Den største af alle kahytter om bord på Ocean Albatros er familiesuiten. Denne suite ligger på dæk 7 og har to sammenhængende suiter med fransk altan. Der er plads til op til 5 personer. Kahytten har to dobbeltsenge og en sovesofa.

Premiumsuite på 45 m2 – FS (Freydis-suite)

Den næststørste af alle kahytter om bord på Ocean Albatros er premiumsuiten. Denne 2-værelses balkonsuite har en dobbeltseng (eller to enkeltsenge), en sovesofa, bord og stol og et rummeligt badeværelse. Beliggende på dæk 4.

Kategori A – Juniorsuite på 39 m2

De 4 juniorsuiter om bord på Ocean Albatros har en fantastisk udsigt fra deres placering højt oppe på skibet på dæk 7. Suiterne har en dobbeltseng eller to enkeltsenge, sovesofa, siddeområde, et rummeligt badeværelse og en privat balkon. Suiten har plads til op til 3 personer.

Kategori B – Balkonsuite på ca. 30-32 m2

Ocean Albatros har 2 balkonsuiter, der begge ligger på dæk 6. Suiterne har en dobbeltseng eller to enkeltsenge og et siddeområde, badeværelse og en stor altan. Det er plads til 2 personer.

Kategori C XL – Stor balkonkahyt på ca. 25-30 m2

De store balkonkahytter ligger på dæk 4. Der er en balkon, en dobbeltseng eller to enkeltsenge og et badeværelse.

To af kahytterne i kategori C XL er en smule større og er udstyret med faciliteter for personer med handicap, såsom større badeværelse og døråbninger, der er lettere at komme igennem.

Kategori C Superiorkahyt – ca. 22-25 m2

Den mest almindelige type kahyt på Ocean Albatros ligger på henholdsvis dæk 4 og 6. Kahytterne har en balkon, en dobbeltseng eller to enkeltsenge og et badeværelse. Her er også et siddeområde med bord og stol. Derudover er nogle af kahytterne udstyret med en sofa, der kan anvendes som seng til en tredje person i kahytten. Hvis du ønsker at reservere to kahytter med en dør imellem, er det muligt i denne kahytskategori (på forespørgsel).

Kategori C Balkonkahyt – ca. 18-22 m2

Denne kahytstype ligger på henholdsvis dæk 4 og 6. Kahytterne har en balkon, en dobbeltseng eller to enkeltsenge og et badeværelse.

Kategori D med koøje – 13-22 m2

Standardkahytterne på Ocean Albatros ligger tæt det såkaldte ”Mud Room” (skibets omklædningsrum, hvor der også opbevares gummistøvler og varmt overtøj), og der er dermed hurtig adgang til Zodiac-platformene ved landgange. Kahytterne er praktiske, hvis du har begrænset mobilitet og gerne vil have kort afstand til Zodiac-bådene. Alle standardkahytter har en dobbeltseng eller 2 enkeltsenge og et badeværelse. Kahytterne ligger på henholdsvis dæk 3 og 4. Bemærk venligst, at kahytternes layout og størrelse kan variere.

Kategori E Kahyt med fransk altan – 14 m2

Kahytterne i kategori E har en fransk altan, en queen-size seng (150x200 cm), gulv-til-loft-vinduer og et badeværelse. Alle kahytterne ligger på dæk 7.

Kategori F Trippelkahyt med koøje – 22 m2

Der er to trippelkahytter med koøje om bord, begge med eget badeværelse. Kahytterne ligger på dæk 3, tæt på det såkaldte ”Mud Room” (skibets omklædningsrum, hvor der også opbevares gummistøvler og varmt overtøj), og der er dermed hurtig adgang til Zodiac-platformene ved landgange. Trippelkahytterne har normalt enkeltsenge, men der kan også laves en dobbeltseng og en enkeltseng.

Kategori G Singlekahyt – 14 m2

Standard enkeltkahyt, som ligger på dæk 3. Kahytterne ligger tæt det såkaldte ”Mud Room” (skibets omklædningsrum, hvor der også opbevares gummistøvler og varmt overtøj), og der er dermed hurtig adgang til Zodiac-platformene ved landgange.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 50 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ekspeditionskrydstogtskoncept

Albatros har gennem flere år udviklet en krydstogtsform, der er særligt egnet til polare forhold, hvor is i kombination med en begrænset infrastruktur og en utilgængelig ødemark kræver rejser af mere ekspeditionslignende karakter, som er ideel, hvis man er på jagt efter den enestående rejseoplevelse. Det er en eksklusiv naturrejse, der adskiller sig en del fra traditionelle krydstogter. De relativt få deltagere betyder, at rejsen får karakter af grupperejse, da alle kan deltage i landgange, besøg på forskningsstationer, ekskursioner, foredrag og hvalsafari samtidigt.

Rejsen er forholdsvis komfortabel og uden obligatoriske strabadser eller særlige krav til deltagerne. Men det forudsættes dog, at man er rask og rørig (adræt), og har lyst til at opleve naturen på dens egne præmisser. Man bør være opmærksom på, at rejsen adskiller sig fra almindelige turistrejser, idet vi ikke har samme muligheder for at planlægge rejsen i detaljer. Mange elementer er uforudsigelige, og ruten bestemmes i vid udstrækning af vind, vejr, is og strømforhold. Rutebeskrivelsen bør ses som det ideelle mål, men den vil med sikkerhed blive ændret, selvom vi skulle opleve flere uger med højtryk og bragende solskin.

Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn rute og dagsprogram undervejs, og vil derved sikre det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold. Sejles der eksempelvis pludselig gennem en flok hvaler, kan dagsprogrammet meget vel blive ændret på stedet.

En vigtig del af rejsen er krydstogt og landgange i de medbragte gummibåde af Zodiac typen, som skal transportere os ind på øde kyststrækninger, langs gletsjerfronter og på hvalsafari. Skibet er forsynet med en udvendig sænketrappe (lejder), hvorfra der er adgang til gummibådene, der er forsynet med en kraftig motor. Skibet sejler så tæt som muligt på seværdigheder, gletsjere, fuglefjelde, og herefter stiger vi om bord i gummibådene for at gå i land eller krydse rundt mellem hvaler, sæler, isbjerge eller fugleøer.

Det er forholdsvis nemt for alle med fuld førlighed, men kan være et problem for handicappede. Så kan det i øvrigt også være en ganske kold og våd fornøjelse. Det står enhver frit for at blive om bord på skibet, som er udstyret med et lille bibliotek. Når vi anvender ordet ekspedition, skal det tages helt bogstaveligt. Rejserne er ekspeditioner, hvilket betyder, at vi ikke kan forudsige den pågældende rejses forløb i alle detaljer. Den ovenstående dag-til-dag-beskrivelse er en grovskitse eller ønsketænkning, som med stor sikkerhed vil blive ændret.

Rejsen er underlagt Albatros Travel’s almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

”Ruten afhænger af de omskiftelige polare vejrforhold, isens tykkelse og bevægelse, naturens luner og det forekommende dyreliv. Men naturen er vores medspiller, når vi er indstillet herpå. Derfor planlægges rejsen så vidt muligt med en ”løs kant”, hvilket betyder, at den rejsende bør være klar til at afvige fra faste rutiner på skibet og den planlagte rute.”

-Søren Rasmussen

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne krydstogtrejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for gangbesværede

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer. Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Pas og pasoplysninger til Albatros Travel

På grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser kræver flyselskabet at se dit pas. Desuden kræver rederiet, at alle gæster har oplyst pasdetaljer (pasnummer og -udløbsdag; fødselsdato og -sted). Vi anmoder derfor om, at en paskopi indsendes til Albatros umiddelbart efter en eventuel rejsebestilling. I forbindelse med check-in på skibet afleveres passet eller andet gyldigt billed-ID, som opbevares indtil krydstogtets afslutning. 

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly i Danmark.

Vigtige regler ved landgange og udflugter

Når vi opholder os i land, er det selvsagt meget vigtigt at udvise dybeste respekt for den unikke natur. Det vil sige at handle efter devisen: Efterlad ikke andet end dine fodspor, og tag ikke andet med fra naturen end minder. Vi beder også om, at man holder sig nogenlunde i nærheden af sin gruppe – det gælder i særdeleshed på en ekspedition i Arktis, hvor mødet med en isbjørn ikke er helt usandsynligt. Her er det også vigtigt at følge ekspeditionslederens anvisninger.

Generelle sikkerhedsregler

1. Informer rejselederen, hvis du ønsker at gå på egen hånd i land.

2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor.

3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludseligt kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.

4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle (minimum fem meter).

5. Hold øje med tiden og husk, hvornår skibet sejler igen. Sørg for, at dit ur viser samme tid som fartøjets.

6. Notér altid på påmønstringstavlen, når du går fra borde, og når du kommer tilbage.

Gode tips til pakkelisten

En skibsrejse omkring i Nordatlanten i foråret kræver relativt stor variation i beklædningen. I Island kan temperaturen godt nå de 12 grader, men på Svalbard må vi forvente temperaturer ned til måske 5 grader – selvom solen kan skinne døgnet rundt. Her vil det varme og vandtætte tøj samt hue og vanter være praktisk.

Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede. Et par lange underbukser samt lette regnbukser til Zodiac-sejlads vil man også blive glade for. 

Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord og glimrende til spadsering i byerne. Ombord på Ocean Albatros er der et stort udvalg af gummistøvler til udlån. De er praktiske at benytte under landgangene fra gummibådene. På dette togt sejler skibet eksklusivt for Albatros Expeditions, og der er derfor ikke pålagt os en "dress code" om bord. Praktisk rejsetøj er derfor det eneste, der er nødvendigt, også på de festlige aftener, som vi naturligvis afholder.

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert. Håndklæde behøver man ikke at pakke.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi forventer at sejle meget indenskærs. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Skibets besætning

Ud over Albatros’ ekspeditionsteam er der to besætningsgrupper om bord, som arbejder sammen for at gøre din rejse til en særlig oplevelse. Skibets kaptajn, styrmænd og matroser har ansvaret for driften og styringen af skibet og for de udendørs arealer. Hotelchefen og hotelstaben er ansvarlige for kahytterne, suiterne og bespisningen, og de vil gøre deres yderste for at imødekomme dine behov om bord og sørge for et behageligt ophold. Begge besætningsgrupper er engelsktalende.

Rejseledere og internationale gæster om bord

Vi gør opmærksom på, at der udover skandinaviske gæster også er internationale gæster med på togtet. Derfor består vores ekspeditionsteam af skandinavisk og engelsktalende ekspeditionsguider, som arbejder på tværs med alle gæsterne. Foredrag og informationsmøder vil som udgangspunkt være på engelsk. Når vi går i land som grupper vil der når muligt blive taget hensyn til nationalitet og sprog.

Udflugter – Halvdags og heldags

Det er normal praksis er at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid.

Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser