Efterårseventyr i Sorrento

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Lad dig forføre af smukke Sorrento med god tid til at nyde det søde liv og tag på udflugter til Pompeji og Napoli.

Vi bor på det hyggelige hotel Admiral lige ved den smukke lille havn Marina Grande.

Rejsens pris inkluderer udflugter til den legendariske by, Pompeji, og Napoli med de karakteristiske smalle gader, hvor vasketøjet hænger som guirlander på snor. Hvis du har lyst til endnu flere oplevelser, er der mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter til blandt andet den spektakulære Amalfikyst, vulkanen Vesuv, Capri og Paestum.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Langtidsferie

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
København – Napoli. Videre mod Sorrento
Dag 2
Byrundtur i Sorrento
Dag 3
Fri til afslapning eller oplevelser på egen hånd
Dag 4
Udflugt til Napoli
Dag 5
Mulighed for udflugt til Amalfikysten med Amalfi og Salerno
Dag 6
Fri til egne eventyr
Dag 7
Udflugt til Pompeji
Dag 8
Citroner og olivenolie
Dag 9
Mulig udflugt til græske templer i Paestum med besøg hos mozzarellaproducent og pastafabrik i Gragnano
Dag 10
Vandring. Vi laver italiensk mad på hotellet
Dag 11
Mulighed for udflugt til Capri
Dag 12
Afslapning og oplevelser på egen hånd
Dag 13
Mulighed for udflugt til vulkanen Vesuv
Dag 14
Fri til egne eventyr
Dag 15
Hjemrejse

Hoteller

Hotel Admiral

Hotellet er et flot og velbeliggende 4-stjernet hotel ved den lille, maleriske havn Marina Grande, som trods navnet er byens lille havn. Den lille havn er et af de mest karakteristiske steder i Sorrento og her ligger de små blå og hvide fiskerbåde side om side med de farverige huse. På de små restauranter ved vandet får gæsterne serveret en tallerken spaghetti med muslinger, mens båden til Capri sejler forbi i det fjerne. Her er det muligt at svømme fra den lille offentlige strand i nærheden af hotellet. Der er også nogle restauranter og caféer i nærheden af hotellet. Centrum af Sorrento er ca. en lille kilometer til fods fra hotellet, via nogle små gyder og trapper. Der er også en offentlig bus fra hotellet.

Albatros Travel råder over hele hotellet, som har en dejlig udsigt over den smukke bugt Sorrento og Vesuv i det fjerne. Hotellets pool område, restaurant og reception blev i 2023 renoveret. Hotellet råder over 4 etager med i alt 60 værelser og elevator. Alle værelser er smagfuldt indrettede og har balkon. Vores standardværelser har en begrænset havudsigt. Det er muligt at købe fuld havudsigt mod et tillæg. Altaner vender normalt ud mod naborummet. Alle værelser har aircondition, fladskærms-tv, telefon og hårtørrer. De fleste værelser har bruser, men de fleste værelser med havudsigt har bruser i forbindelse med badekar.

Hotellet serverer halvpension med god morgenmad og lækker italiensk middag hver dag.

Hotellet har forskellige hotelkategorier:

Type 1: Dobbeltværelse med balkon og begrænset havudsigt - Inkluderet i prisen
Type 2: Dobbeltværelse med balkon og havudsigt
Type 3: Dobbeltværelse med terrasse og havudsigt
Type 4: Dobbeltværelse med terrasse og havudsigt øverst

ENKELTVÆRELSE:
Type 5W: Dobbeltværelse som enkeltværelse med vindue
Type 5F: Dobbeltværelse som enkeltværelse med fransk altan
Type 5L: Dobbeltværelse som enkeltværelse med balkon og begrænset havudsigt

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
11.698,–
København
Få pladser
10.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Napoli. Videre mod Sorrento
Marinaen i Sorrento

Vores italienske eventyr begynder med, at vi flyver til Napoli og kører videre i bus til vores hotel i Sorrento. Vi bor på det hyggelige Hotel Admiral lige ved den smukke lille havn Marina Grande. Hotellet ligger ved havnen og for at nå centrum skal man via nogle trapper som er en lille kilometer til fods.

Udsigten og atmosfæren på hotellet er fantastisk, og man bliver fortryllet af udsigten til Vesuvs karakteristiske kegle i det fjerne. Hele dagen kan du følge livet til søs fra de små fiskerbåde til bådene, der sejler mellem øerne Capri, Procida og Sorrento.

Bussen kan ikke gå hele vejen til byens relativt trafikfrie havn, så vi går det sidste stykke, men vi får hjælp med bagagen! 

Rejsen begynder med en lille introduktion til det italienske sprog, så du er klædt på til mødet med de lokale. Man kommer nemlig rigtig langt med et "Buon giorno", et "Grazie" og måske et "Arrividerci".

Dag 2
Byrundtur i Sorrento
Den lokale limoncello-likør

I dag indleder vi vores eventyr med en lille formiddagstur i hyggelige Sorrento, der blandt andet er kendt fra sangen “Torna Surriento“, som blev sunget af den verdensberømte tenor Enrico Caruso, der boede i byen en periode. Byen var allerede i romertiden et yndet turiststed, da kejser Augustus og kejser Marcus Aurelius besøgte stedet. De lokale hævder, at bynavnet stammer fra Homers mytiske verden, hvor sirenerne forsøgte at forføre Odysseus fra klippen. Siden blev Sorrento besøgt af rige europæere som Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche og Henrik Ibsen i vintermånederne, og flere af de fine, gamle hoteller kan stadig opleves i byen.

Vi ser de vigtigste steder i byen og skal naturligvis også smage på den berømte citronlikør limoncello, der laves af skallerne fra områdets mange citroner. Sorrento og Amalfikysten har altid været kendt for sine store citroner, og her i byen producerer man alskens varer med citron, alt fra den herlige limoncello-likør til chokolade, sæbe og is. Selv den lokale keramik er udsmykket med citroner og appelsiner.

Dag 3
Fri til afslapning eller oplevelser på egen hånd
Smag de lækre italienske kager

På de dage, hvor vi ikke har et fastlagt program, vil rejselederne arrangere forskellige aktiviteter for dem som ønsker det. Rejselederne holder foredrag og arrangerer ekstra udflugter til eksempelvis Herculanum med besøg på en vingård, en vulkantur på Vesuv eller en tur på vandrestierne i bjergene ved Positano. Du tilbydes også en introduktion til det italienske sprog – Albatros egen ”Italiensk for begyndere”, så du hurtigt kan kaste dig ud i det italienske. Hvis du vil spille bridge, hjælper rejselederne dig med at finde ligesindede. Kort sagt sikrer vores rejseledere, at du får den bedste oplevelse og har mulighed for at nyde andres selskab i det omfang, du selv ønsker det.

Dag 4
Udflugt til Napoli
Piazza Del Plebiscito i Napoli

I dag skal vi over på den anden side af Napolibugten. Efter en lille panoramasightseeing i Napoli bevæger vi os rundt til fods, mens vi hører lidt om den charmerende storby og ser nogle af de mest kendte seværdigheder. Vi passerer blandt andet San Carlo-operaen og det kongelige slot. Napolitanerne er farverige og levende, og byen har en intens stemning. Måske ser vi vasketøj blafre i de små gyder i centrum! Der bliver naturligvis også tid til at gå en lille tur i byens historiske centrum (Samlet vandring cirka fire kilometer i Napoli).

For de som har lyst, kan man vælge at besøge Napolis berømte arkæologiske museum, hvor nogle af de mange fund fra Pompeji kan ses (entré er inkluderet i rejsens pris). Ud på eftermiddagen er vi tilbage ved hotellet.

Dag 5
Mulighed for udflugt til Amalfikysten med Amalfi og Salerno

I dag går turen til den anden side af Sorrentohalvøen, hvor vi finder den sydlige skråning der af mange anses for at være Italiens – måske verdens – smukkeste og mest spektakulære kyststrækning.

Vi starter med at køre til havnebyen Salerno, herfra stiger vi ombord på en flyvebåd som skal sejle os langs den smukke kyststrækning til den gamle søfartsrepublik Amalfi.

På vores tur langs Amalfikysten rejser de frodige, grønne bjerge sig stejlt op fra havet, og små hyggelige byer, som den kendte Amalfi, ligger som perler på en snor mellem forrevne klipper, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Middelhavet.

De maleriske huse er nærmest limet fast på klipperne, og arkitekturen bærer præg af de fremmede folkeslag, der gennem tiderne har invaderet området. Hovedbyen Amalfi, der var en af de fire italienske søfartsrepublikker, har været en meget vigtig brik i Italiens historie, og i dag er området et attraktivt feriemål på linje med Sorrento. Vi går en tur og ser nærmere på den hyggelige by med den smukke kirke.

Der bliver også tid til at udforske lidt mere af byen på egen hånd ingen vi igen stiger vi ombord på båden og vi sejler til den hyggelige by Salerno, hvor vi tilbringer et par timer.

Salernos hyggelige historiske centrum summer af liv. Du kan lægge vejen forbi den smukke domkirke San Matteo eller blot udforske de små gader og stræder, der lokker med både butikker, cafeer og måske et godt glas vin.

(Pris 65€ – Spar penge og køb udflugten hjemmefra med vores udflugtspakke, ellers bestilles og betales den på stedet – se mere senere i programmet. Udflugten gennemføres ved min. 20 deltagere).

Dag 6
Fri til egne eventyr
Den smukke Amalfikyst

Dagen er afsat til afslapning og egne eventyr.

Dag 7
Udflugt til Pompeji
Pompeji

I dag skal vi opleve den legendariske by Pompeji, hvor vi bevæger os flere tusinde år tilbage i tiden. Byen blev begravet under et tykt lag aske og pimpsten, under det voldsomme vulkanudbrud 79 e.Kr. Askeregnen varede i tre døgn, og byens cirka 15.000 indbyggere flygtede over hals og hoved for at komme i sikkerhed. Begivenheden ses levende beskrevet af Plinuis den Yngre i to breve til Tacitus, som han paradoksalt nok afsluttede med ordene: ”Alt dette er slet ikke værdigt til at gå over i historien, og du skal ikke læse det med henblik på at skrive om det (…)”. Det til trods er beretningen om Pompejis skæbne blevet overleveret helt frem til i dag, og det er en fascinerende historie, som endnu forstummer tilhørere her snart 2.000 år senere. Frem til 1748 stod tiden stille i Pompeji, men herefter vågnede byen af sin tornerosesøvn.

Udgravningerne er endnu ikke afsluttet, og man føler sig virkelig hensat til en anden tid, når man bevæger sig rundt i byens gader. Under vores vandring ser vi, at man allerede for snart 2.000 år siden havde rindende vand i husene, kloaksystemer, fantastiske vægmalerier, patricierhuse, bageri, templer, badehuse (termiske bade) og en lokal bar. Som ved et trylleslag forstummedes alt liv i byen, og med vores fantasi vækkes byen til live igen. (Entré er inkluderet i rejsens pris)

Efter en frokost på egen hånd bliver der tid til at se lidt mere på Pompeji, inden vi tager tilbage til Sorrento og vores hotel. Om aftenen kan vi fra hotellet se silhuetten af den fascinerende vulkan, der slumrer i nærheden af storbyen Napoli.

Dag 8
Citroner og olivenolie
Citrontræet blomstrer året rundt

I dag skal vi kigge nærmere på nogle af de afgrøder, som området er så kendt for. Nemlig de skønne Sorrento-citroner, som har fået en IGT-klassifikation og beskyttelse – ganske som en vin kan få. De to dominerende typer, Ovale di Sorrento og Limone di Massa, dyrkes på en speciel måde, som vi kan se over hele området, og som vi allerede stifter bekendtskab med på vores byrundtur. Men i dag skal vi selv fremstille vores egen limoncello, som vi når at smage på, inden vi drager hjem. 

Fra hotellet tager vi ud på en vandring i bakkerne. Her kommer vi frem til familien Garguglios berømte olivenolieproduktion. Familien laver noget af den bedste olivenolie i området, og vi ser nærmere på produktionen og deres oliventræer. Olivenhøsten er fra oktober til januar, så vi kommer til at smage på årets nyproducerede grønne guld – og mon ikke nogle vælger at købe et par metaldåser med olivenolie med hjem? Herefter vandrer vi stille og roligt hjem til hotellet igen. Er man træt i benene og vil undgå vandreturen tilbage til hotellet, er det muligt at tage lokalbussen eller en taxa tilbage til hotellet.

Dag 9
Mulig udflugt til græske templer i Paestum med besøg hos mozzarellaproducent og pastafabrik i Gragnano
Tempelruin ved Paestum

Vi kører til den lille by Gragnano, som ligger syd for vulkanen Vesuv. Byen kaldes Cittá della Pasta – Pastabyen – og er et symbol på Italiens mest stabile erhverv, nemlig pastaproduktionen. Her har man gennem 500 år produceret den fineste pasta. Allerede i 1800-tallet var der 140 større eller mindre pastamagere i byen.

Vi besøger en af pastaproducenterne og får en forståelse for, hvordan man fremstiller kvalitetspasta. Vi hører lidt om de forskellige typer af pasta, og hvilke typer der egner sig bedst til forskellige retter og saucer. Jo vist, det er sandelig en kunst at lave en god italiensk pasta. Og efter dette besøg kan vi i al fremtid genkende en god pasta med det blotte øje!

Vi fortsætter mod Salerno og kører endnu sydligere til Paestum, hvor vi finder de berømte og meget smukke græske templer i Paestum, som H.C. Andersen besøgte i marts 1834. I sin berømte dagbog noterede han: “Tidsler og vilde Figenbuske danner et Vildnis her, hvor de herlige, de meest skjønne Templer jeg har seet, staae under den blaa Luft, det vrimlede med Violer, store dejlige Violer, der groede om Templerne(…)der som et Pompeji i vor Tidsalder atter er fremsteget fra Glemsel og Nat“.

Grækerne slog sig ned i området omkring år 600 f.Kr. De kaldte byen Poseidonia og opførte fantastiske templer. Navnet Paestum fik byen først af romerne, der erobrede byen i år 273 f.Kr. Senere gik området i glemslen på grund af en malaria-epidemi, og det var først i midten af 1700-tallet, at man genopdagede templerne. Kunstnere fra hele Europa strømmede til, og de var, som vores egen H.C. Andersen og guldaldermalerne, dybt fascinerede af stedet. I dag ser vi de tre templer, som virkelig er et besøg værd.

På vejen tilbage fra Paestum besøger vi en producent af bøffelmozzarella, hvor vi smager på den skønne hvide bløde ost der fremstilles af mælken fra de flotte bøfler fra dette område og mon ikke vi får et lille glas vin til.

(Pris 80€ – Spar penge og køb udflugten hjemmefra med vores udflugtspakke, ellers bestilles og betales på stedet – se mere senere i programmet. Udflugten gennemføres ved min. 20 deltagere).

Dag 10
Vandring. Vi laver italiensk mad på hotellet

I dag tager vi bussen til en af de små egne syd for Sorrento. Herfra vandrer vi blandt citronplantager og oliventræer på række, små veje og måske gennem et par små byer inden vi kommer retur til hotellet, hvor vi skal dykke lidt ned i italiensk mad. Sammen med hotellets kok tilbereder vi en typisk italiensk ret, måske en pasta, som vi spiser bagefter.

Dag 11
Mulighed for udflugt til Capri
Romantiske Capri

I dag er der mulighed for at tage med på en sejltur til Napolibugten. Bag os har vi en enestående udsigt over Napoli, med Vesuv i baggrunden, og foran os ser vi den eksklusive ø Capri stige op af havet.

Øen har gennem tiderne været besøgt af alt fra romerske kejsere til forfattere, filmstjerner og ikke mindst det internationale jetset. Der er blevet skrevet og sunget meget om den lille ø Capri, hvor vi lægger til i Marina Grande.

Vores tur går op til den lille by Anacapri i 270 meters højde, hvor vi finder Villa San Michele, en fantastisk villa opført af den svenske læge og forfatter Axel Munthe. Axel Munthe udgav som 72-årig “Bogen om San Michele“ (1929), der straks blev en verdenssucces. Villaen, der er bygget oven på ruinerne af en romersk villa, er imponerende og har et fantastisk haveanlæg med terrasser. Her kan man nyde en uforglemmelig udsigt over øen, Sorrento-halvøen og Vesuv.

I Capri by bliver der tid til at kigge nærmere på de elegante butikker, hoteller og restauranter, der ligger langs de snoede gader. Vi finder en plads i solen på en af de hyggelige caféer på Piazza Umberto, hvis vejrguderne er med os. Pladsen prydes af en lille, hvid kirke, og herfra kan vi iagttage bylivet. Der bliver også tid til at beundre de farverige haver og nyde den fantastiske udsigt ud over klipperne “I Faraglioni“ og marinaen.

Har man tid og kræfter, kan man gå en tur til den gamle kejservilla Villa Jovis, der har tilhørt kejser Tiberius. Vandreturen kræver gode ben og tager omkring en time hver vej. Eller måske fristes man til at tage med de lokale fiskere på en sejltur til “Grotta Azurra“, den verdensberømte blå grotte.

Ud på eftermiddagen stiger vi om bord på båden og sætter kurs mod Sorrento og vores pragtfulde hotel, der venter på os.

(Pris 120€ – bestilles og betales på rejsemålet – se mere senere i programmet).

Dag 12
Afslapning og oplevelser på egen hånd
En af verdens smukkeste kyststrækninger – Amalfikysten

Dagene er afsat til egne oplevelser! Drik en god kop italiensk kaffe på en af de hyggelige caféer, nyd den flotte udsigt til Vesuv og Napoli eller gå en tur i de smalle stræder.

Dag 13
Mulighed for udflugt til vulkanen Vesuv
Napoli med Vesuv i baggrunden

I løbet af rejsen bliver det muligt at følge med på en udflugt til den berømte vulkan Vesuv.

Ude i horisonten har vi set den berømte Vesuv-vulkan med den majestætiske vulkankegle, der strækker sig mod himlen i det fjerne, og mange har måske drømt om at se nærmere på den. Vesuvs berømte udbrud for snart 2.000 år siden ødelagde blandt andet byerne Pompeji og Herculanum. Indbyggerne i området lever i skyggen af den levende vulkan, der er smukt beliggende ved Napoli-bugten. Vores besøg går til toppen af den over 1.200 meter høje vulkan, hvor man kan se ned i det imponerende krater. Det sidste stykke vej op til kanten bestiges til fods (cirka 20 minutters gåtur).

Vores egen Christian d. 8. besøgte Vesuv som kronprins i 1820, hvor han under et fem måneder lange ophold skrev en afhandling om vulkanens lavastrømme. Turen fordrer, at man ikke er gangbesværet, så man kan bestige de sidste højdemeter inden krateret. I tilfælde af at vejret ikke tillader besøg ved Vesuv, udgår udflugten til fordel for et spændende besøg ved Solfatara-krateret, der ligger vest for Napolis centrum.

Herefter kører vi til hotellet, hvor vi er tilbage tidligt på eftermiddagen.

(Pris oplyses på stedet – afviklingen af tur til Vesuv afhænger af vejret og interessen. Og dagen for udflugten afgøres på stedet. Bestilling af udflugt sker på stedet.)

Dag 14
Fri til egne eventyr

Om aftenen nyder vi en fælles afskedsmiddag på hotellet.

Dag 15
Hjemrejse

I dag er vores sidste dag i Sorrento. Du kan eventuelt nå at gøre dine sidste indkøb eller lune dig i solen, inden vi begiver os mod Napoli.

Udflugtspakke

Spar kr. 65, og køb den samlede udflugtspakke hjemmefra til kr. 995,-! Ved bestilling af udflugterne på rejsemålet efter ankomsten er priserne per udflugt:

 • Paestum og Gragnano kr. 580,- (80€)
 • Amalfikysten med Amalfi og Salerno kr. 480,- (65€)

Udflugterne gennemføres ved minimum 20 deltagere.

Bemærk, at udflugten til Capri og Vesuv ikke er del af udflugtspakken, og købes på stedet.
Vi forbeholder os retten til kun at gennemføre ekstraudflugter ved tilstrækkelig antal tilmeldte.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 10.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for opgradering af værelseskategori
 • Type 1: Dobbeltværelse med balkon og begrænset havudsigt - Inkluderet i prisen
 • Type 2: Dobbeltværelse med balkon og havudsigt - Tillæg 548 kr
 • Type 3: Dobbeltværelse med terrasse og havudsigt - Tillæg 698 kr
 • Type 4: Dobbeltværelse med terrasse og havudsigt øverst - Tillæg 798 kr
Tillæg for enkeltværelse
 • Type 5W: Dobbeltværelse som enkeltværelse med vindue - Tillæg 2.000 kr.
 • Type 5F: Dobbeltværelse som enkeltværelse med fransk altan - Tillæg 2.100 kr.
 • Type 5L: Dobbeltværelse som enkeltværelse med balkon og begrænset havudsigt – Tillæg 2.300 kr.
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København - Napoli - København t/r med mellemlanding
 • Transport til og fra lufthavnen
 • Byrundtur i Sorrento
 • Udflugt til Napoli
 • Udflugt til Pompeji
 • Entréer til museer: Pompeji € 19, arkæologisk museum i Napoli € 18
 • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension på hotellet (morgenmad/middag)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugt til Amalfikysten med Amalfi og Salerno (købes som del af samlet udflugtspakke hjemmefra eller enkeltvis på stedet)
 • Udflugt til pastabyen Gragnano og Paestum (købes som del af samlet udflugtspakke hjemmefra eller enkeltvis på stedet)
 • Udflugt til Vesuv (bestilles og betales på destinationen)
 • Udflugt til Capri (bestilles og betales på destinationen)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguide (beregn ca. € 6,-)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Måltider

Rejsen inkluderer halvpension bestående af morgenmad og en glimrende middagsbuffet, som indtages i hotellets restaurant.

Rejseleder

Under opholdet vil der være tilknyttet en eller flere Albatrosrejseledere. Rejselederne står for fælles arrangementer, holder foredrag og leder udflugterne i programmet. Rejseledernes rolle er dog væsentlig anderledes end på en normal Albatros-rundrejse på grund af rejsens varighed.

Rejselederne har træffetider på fastsatte dage og arrangerer løbende ture ud i det blå, foredrag med mere. Rejselederne fungerer således som kontaktpersoner på rejsen, hvis du skulle få behov for hjælp, men de sikrer også, at dit ophold bliver bedst muligt, og at du får en masse oplevelser med hjem i bagagen.

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden afrejsedato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejse. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Program

Af praktiske årsager sker det undertiden, at vi må ændre lidt på programmet. Derfor kan de beskrevne udflugter finde sted på andre dage end de nævnte. Endelige datoer oplyses ved ankomst.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er ikke muligt at købe tilslutning med indenrigsfly i Danmark.

Vigtig information vedr. ankomsten til Fiumicino Lufthavn

Ved ankomsten til Fiumicino Lufthavn er det vigtigt, at du går den rigtige vej efter bagagen, ellers havner du i den forkerte terminal.

Er man usikker, så spørg hellere en gang for meget end at gå forkert, da det kan være besværligt at komme tilbage igen, idet man først skal ud af terminalen og så ind gennem kontrollen igen for at få sin bagage.

Hånden på hjertet

Italiensk mad ude og hjemme

Italien er en ny nation.

Faktisk blev landet samlet endeligt i 1870. Derfor er det svært overhovedet at kalde noget for italiensk mad.

Der er snarere tale om talrige regionale køkkener, og man møder derfor også mange meget forskellige retter afhængig af, hvor man befinder sig i landet. Overordnet kan man sige, at det vi i Skandinavien betragter som italiensk mad, er varianter af forskellige retter med inspiration fra Italien.

En af de kommentarer vi ofte hører fra vores gæster er, at maden i Italien ikke er, som man havde forventet hjemmefra. Og det forstår vi fuldt ud!  

Maden er ofte ikke så farvestrålende og pyntet, som vi måske gør den til i Skandinavien. Og en kok nægter at smide en omgang hakket persille eller basilikum eller rød peber på toppen, bare for et syns skyld. Det hører sig ikke til, og derfor kommer det ikke på. Den slags mad kan man finde i forlystelsesparker og andre turistfælder, hvor turister gerne får det, som de vil have. En kok med respekt for det lokale køkken derimod serverer maden, som den skal være.

Kort sagt, så er vi nordboere langt mere rundhåndede med hvidløg, krydderier og pynt på maden, når vi leger italienere. Det italienske køkken er imidlertid utrolig enkelt – og måske det mest konservative i Europa. Den enkelte råvare skal ikke overdøves, den skal stå for sig selv.

Italienere bruger faktisk meget mindre hvidløg end man skulle tro – ofte gnider man blot et stykke ristet brød diskret med hvidløg til en bruschetta, hvor vi i Skandinavien gerne smider fem fed hvidløg i en blender. Hvidløget er altid en diskret medspiller.

En risotto kan være en af de mest delikate retter. Det er en simpel ret tilberedt af de bedste ingredienser, med en god fond og en diskret smag. Det er ikke en eksplosion af Maggiterninger.

Har man halvpension på hotellet i Italien, kommer man meget nærmere det måltid man ville få hos en italiensk familie, end det man får på den lokale restaurant i Skandinavien.

Ofte serveres en diskret lille salat med olie og eddike, salatblade, gulerødder, agurker, majskorn der sågar måske kommer fra en dåse samt lidt oliven. Det er sådan man gør. Der serveres ofte pasta eller risotto først, derefter kommer der en secondo – kød eller fisk – og i Italien er grøntsager ofte kogt lidt mere end i Skandinavien.

Og vi er jo rejst til Italien for at spise som italienere – ikke for at lære dem at spise som i Skandinavien!

Brødet er en historie for sig. Det vi kalder for italiensk brød, er ikke det man typisk finder. Her er det det klassiske hvide brød, der dominerer, og i Toscana sågar helt uden salt. Den klassiske Italienske morgenbolle, rosetta, har set ud som den gør i hundredvis af år, og her har spelt, hvedekerner, solsikkefrø og klid ikke fundet deres plads.

Sæt forventningerne til maden i Italien ned. Oplev det, som kommer på bordet. Føl dig hjemme som hos en italiensk familie. På hotellerne er det ofte rigtige kogekoner, der står for maden og ikke en hær af topkokke eller Masterchef-aspiranter, der tryller med røg, skum og molekylær gastronomi. Når du er i Norditalien, så kommer der nok mere risotto, radicchio og pasta lavet med Tipo 00-mel på bordet og er man i Syditalien så er der mere aubergine, tomat, olivenolie og pasta af durumhvede, der er på menuen.  

Velbekomme.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser