Flodkrydstogt på Rhône og Saône

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Et afslappende krydstogt gennem Sydfrankrigs smukkeste regioner: Bourgogne og Provence

Dette flodkrydstogt på den mægtige Rhône-flod emmer af vindyrkning og sydfransk romantik: Vi begynder i Bourgogne, som er kendt for sit berømte vindistrikt, sejler gennem den skønne og frugtbare Rhône-dal og ender i Provence med den gamle paveby Avignon, hvor vi så vender tilbage mod UNESCO-fredede Lyon. 

Vores transportmiddel og hjem på rejsen er flodkrydstogtskibet MS Bijou du Rhone. Skibet, som har plads til 150 passagerer, danner en hyggelig ramme om turen og fra dæk, kahytter og saloner kan man følge udsigten til vinmarker og historiske byer på tætteste hold. Er vejret til det, er der endnu bedre muligheder for at indsnuse atmosfære og natur fra det store soldæk øverst oppe.

Inkl. helpension om bord på skibet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Lyon. Ombordstigning
Dag 2
Chalon-sur-Saône og Mácon, Frankrig. Mulighed for udflugt til Bourgogne med besøg i Beaune og det berømte Hôtel Dieu
Dag 3
Mâcon og Trévoux, Frankrig. Frivillig tur i Mâcon til fods. Mulighed for ekstra udflugter til Cluny klosteret, Château Cormatin eller Beaujolais
Dag 4
Viviers, Frankrig. Mulighed for panoramisk tur omkring Gorges de l’Ardeche kløften (tilkøb)
Dag 5
Arles og Avignon, Frankrig. Mulighed for byrundtur til fods i Arles med romerske bygninger og den mægtige arena
Dag 6
Avignon og Châteauneuf-du-Pape, Frankrig. Mulighed for orienterende byrundtur i Avignon med Pave paladset, Pont d’Avignon og den middelalderlige bymur
Dag 7
Lyon, Frankrig. Mulighed for byrundtur i UNESCO-fredede Lyon og dens imponerende Basilika de Notre Dame
Dag 8
Lyon og hjemrejse

MS Bijou du Rhone

MS Bijou du Rhone är ett bekvämt och modernt flodkryssningsfartyg med plats för 150 passagerare fördelade på tre däck. Njut av det avslappnade livet ombord på det rymliga fartyget - i den bekväma loungebaren, över en utsökt middag i restaurangen, på det stora soldäcket eller mer privat i din egen hytt.

MS Bijou du Rhone är ett bekvämt och modernt flodkryssningsfartyg med plats för 150 passagerare fördelade på tre däck.

Fartyget har 75 hytter, loungekafé, bibliotek / läsrum och en panoramarestaurang. Det rymliga fartyget (114,3 meter långt och 11,4 meter bredt) kombinerar modern komfort med en mysig atmosfär. Passagerare kan njuta av utsikten i loungebaren, slappa av i solstolarna eller läsa lite i biblioteket. Alla måltider (helpension) serveras i skeppets restaurang, som varierar mellan buffé och servering vid borden av den vänliga servitören.

 

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
14.998,–
København
13.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Lyon. Ombordstigning Afsejling kl. 22.30
UNESCO-fredede Lyon

Vi letter fra København og flyver til Lyons lufthavn. Her bliver vi hentet i bus og kører til havnen, hvor vores skib venter på os.

Vel fremme ved skibet, bliver vi indlogerede i vores kahytter, og om aftenen er der middag i skibets elegante restaurant. Resten af aftenen kan vi benytte til at lære vores skib nærmere at kende. Har du lyst, kan du også gå en lille tur og kigge nærmere på Lyon.

(NB. I visse tilfælde så flyver vi til den nærliggende Geneva lufthavn i Schweiz og kører i bus derfra til Lyon, en tur på ca. 2½ time)

Om aftenen sejler vi op ad Saône floden mod Bourgogne, floden er den største biflod til Rhône. De to floder mødes og samles ved Lyon.

Dag 2
Chalon-sur-Saône og Mácon, Frankrig. Mulighed for udflugt til Bourgogne med besøg i Beaune og det berømte Hôtel Dieu Ankomst kl. 11.00, afsejling kl. 18.00. Ankomst Mácon kl. 23.30
Hotel Dieu i Beaune

Efter frokosten byder dagens Albatros tilbud på en udflugt til byen Beaune nord for Chalon-sur-Saône. Vi befinder os i regionen Bourgogne, som er vidt berømt for sine kvalitetsvine, og Beaune er hovedstaden for Bourgognes vinproduktion.

Beaune er samtidig en gammel fæstningsby, og den var i middelalderen sæde for de mægtige hertuger af Burgund. På køreturen til Beaune har vi udsigt til de snorlige rækker af vinstokke med druer, som hvert år bliver til de fornemme dråber, der har gjort Bourgogne berømt over hele verden.

Men først skal vi se det gamle berømte hospital, Hôtel-Dieu, som stammer helt tilbage til 1400-tallet. Det er meget specielt med den indre smalle gård og de to lange husrækker. Det blev benyttet som hospital lige til 1971. Bagefter går vi en tur ned i byens charmerende gamle bydel, der har mange forskellige små butikker med spændende tilbud. Her er der liv og glade dage.

Om eftermiddagen er vi tilbage i Chalon-sur-Saône, og kl. 18.00 sætter skibet kursen mod Mácon, mens vi i ro og mag kan nyde de grønne omgivelser langs floden.

(Udflugten til Bourgogne og Beaune er del af en udflugtspakke, der bestilles og betales hjemmefra – se nedenfor for nærmere info)

Dag 3
Mâcon og Trévoux, Frankrig. Frivillig tur i Mâcon til fods. Mulighed for ekstra udflugter til Cluny klosteret, Château Cormatin eller Beaujolais Afsejling fra Mâcon kl. 12.00. Ankomst Trévoux kl. 16.30, afsejling 19.00
I Mâcon

Med pastelfarvede bygninger og farvefyldte tegltage er middelhavsstemningen at føle på i byen Mâcon. Kendt for fine regionale vine og vinhuse, er byen hjemsted for en vin-festival i april.

Byen er en vibrerende og levende by, hvorfor det anbefales at tage en tur langs Rue Carnot og Rue Dombey for enten at vinduesshoppe, drikke kaffe eller slappe af i en af gadernes mange cafeer.

Rejselederen går en frivillig tur til fods, med dem som har lyst. Her plejer vi at besøge broen over Saône, byens katedral Saint-Vincent de Mâcon og den gamle bydel.

Rederiet tilbyder to ekstra udflugter fra Mâcon, den ene går til Cluny klosteret, som er et af den kristne middelalders vigtigste, bygget mellem 1088 og 1130. Klosteret stod 175 meter højt med fem kirkeskibe, to tværskibe, fem klokketårne, 300 vinduer og 225 korpladser. Et massivt klokketårn og ruinerne af det sydlige tværskib står som vidne på klosterets glorværdige fortid. Det gigantiske kloster havde verdens største kirke indtil opførelsen af Peterskirken i Rom.

Den anden udflugt fra Mâcon går til Château Cormatin, bygget af Marquisen af Huxelles. Slottet blev bygget for at vise familiens magt og rigdom. Den er komplet med vagttårne, voldgrav, vindebro og skydehuller. Der er fantastiske haver rundt om slottet samt rigeligt at se indendøre.

Efter frokost sætter skibet kurs mod Trévoux.

Her har skibet endnu en mulig ekstra udflugt, denne gang til Beaujolais. Turen går til de omkringliggende vingårde men også til middelalderbyen Oingt. 

Alle 3 ekstra udflugter bestilles og betales om bord, og hvis der er tilmeldinger nok, deltager den danske rejseleder.

Dag 4
Viviers, Frankrig. Mulighed for panoramisk tur omkring Gorges de l’Ardeche kløften (tilkøb) Ankomst kl. 12.30, afsejling kl. 18.30
Viviers

Midt på dagen ankommer skibet til den lille by Viviers, og her starter vi vores Albatrosudflugt til Ardèche Gorges. Det er et meget naturskønt klippelandskab, som ligger ved Ardèche-floden, ca. 35 km sydvest for Viviers. I millioner af år har flodens vand med sten og grus eroderet kalkstensklipperne til den dramatiske kløft, vi ser idag. Særligt imponerende er den berømte bro Pont d’Arc, skabt af naturens egne kræfter.

Dagens udflugt bestilles og betales om bord, og hvis der er tilmeldinger nok, deltager den danske rejseleder.

Dag 5
Arles og Avignon, Frankrig. Mulighed for byrundtur til fods i Arles med romerske bygninger og den mægtige arena Ankomst kl. 03.00, afsejling kl. 18.00, ankomst Avignon kl. 22.30
Et mægtigt amfiteater står tilbage fra romertiden i Arles

Arles er en meget hyggelig by, som grækere, romere og van Gogh var meget betagede af. Den første bebyggelse stammer fra fønikerne, senere kom både grækere og romere. Et mægtigt amfiteater står i dag tilbage fra romertiden. I den tidlige middelalder var Arles hovedstad i et mægtigt kongerige, men i 1400-tallet kom området under Frankrig. Den hollandske maler Vincent van Gogh boede i Arles i slutningen af 1880’erne, og han har her malet nogle af sine mest berømte billeder, f.eks. ”Natcafeen” og ”Solsikker”.

På dagens Albatrosudflugt tager vi en spadseretur rundt i Arles, hvor vi selvfølgeligt kommer til det mastodontiske amfiteater kaldet Les Arènes. Det er en oval konstruktion, som engang havde plads til 20.000 hujende tilskuere. Datidens gladiatorkampe er i dag afløst af tyrefægtning. På rundturen ser vi ser også byens tidligere domkirke, Cathédrale St. Trophime, bygget i romansk stil i 1100-tallet. Læg især mærke til reliefferne på den vestlige facade, der detaljeret afbilder scener fra Biblen. Også den tilhørende klostergård med de mange skulpturer og buegange i både romansk og gotisk stil er et besøg værd. 

Eftermiddagen er til fri disposition. Er du ikke færdig med Arles, kan du bruge tiden til udforske Arles på egen hånd.

Rederiet anordner en ekstra udflugt til Camargue og pilgrimsstedet Saintes-Maries-de-la-Mer.

Ekstraudflugten bestilles og betales om bord, og hvis der er tilmeldinger nok, deltager den danske rejseleder.

(Udflugten til Arles er del af en udflugtspakke, der bestilles og betales hjemmefra – se nedenfor for nærmere info)

Dag 6
Avignon og Châteauneuf-du-Pape, Frankrig. Mulighed for orienterende byrundtur i Avignon med Pave paladset, Pont d’Avignon og den middelalderlige bymur Afsejling fra Avignon kl. 15.30, ankomst Châteauneuf-du-Pape kl. 17:30 og afsejling kl. 18:15
Pont d’Avignon fra 1100 tallet

Avignon, som i dag har ca. 90.000 indbyggere, har en lang og meget spændende historie. Den er grundlagt af fønikiske handelsfolk fra Massalia (Marseille) omkring 539 f.v.t. Navnet Avignon stammer fra et ældgammelt ord, som betyder enten ”flodens herre” eller ”voldsom vind”.  Ca. 120 f.v.t. besatte romerne byen, og i århundrederne efter vor tid var den rige by efterstræbt af mange folkeslag, deriblandt både arabere og vikinger. Den var pavelig residens 1309-1377, hvor den havde det stolte navn Altera Roma, ”Det Andet Rom”. Pavens herredømme over byen varede helt til 1791. Især som paveby oplevede Avignon en vældig kulturel og kommerciel opblomstring, og mange kirkefolk fra hele Europa strømmede dertil. 

Dagens Albatrostilbud starter efter morgenmaden, hvor vi begiver os på en rundtur til byens bedste seværdigheder. Det indre af Avignon  er stadig omkranset af en 5 km lang bymur med syv porte og 39 tårne. Inden for muren står de fine, gamle byhuse endnu tilbage, og vidner om den svundne storhedstid. Byens stolthed er naturligvis det tidligere pavepalads, som regnes for at være det største gotiske palads i verden. Det ligger ganske storslået højt hævet over Rhône-floden, og med sine lyse, massive mure ligner det næsten en fæstning. Det mægtige pavepalads er et kompleks af flere bygninger, bygget over en årrække. Ganske interessant er det at se de skiftende pavers forskellige byggestil. Benedikt 12.s forkærlighed for klosteragtig strenghed til Clemens 6.s overdådige dekorationer og detaljerede fresker. Paladsets labyrint af vidtstrakte haller, imponerende stenværelser og rummelige gårdspladser vidner om pavedømmets store rigdomme. I følge gamle beretninger blev enhver paveindsættelse fejret med overdådige banketter svarende til de ekstravagante omgivelser. Har man lyst, kan man på egen hånd komme ind i paladset (entré ikke inkluderet).

Vi ser også den ”halve” bro, Pont Saint-Bénezét, som en folkevise fra 1400-tallet har gjort berømt som Pont d’Avignon. Broen blev bygget i 1100-tallet, og den strakte sig oprindeligt 900 meter hen over Rhône-floden. Men flodens til tider utilregnelige vande blev i 1668 for meget for den gamle stenbro, og siden da har kun fire af broens oprindelige 22 buer eksisteret.

Eftermiddagen er fri til at opleve mere af Avignon på egen hånd. Byen kan også prale af flere fine museer med både malerier og moderne foto og videokunst samt adskillige kirker fra den sene middelalder. Se f.eks. Saint Didier-kirkens smukke højalter af marmor eller pave Johannes 22.s gravmæle i Notre Dame des Doms.

Rederiet arrangerer en ekstra udflugt til den berømte bro Pont du Gard, som ligger ca. 40 minutters buskørsel vest for Arles. Udflugten ender i Châteauneuf-du-Pape, hvor gruppen stiger om bord på skibet. På turen kommer vi gennem det smukke sydfranske landskab, som i så høj grad inspirerede van Gogh. Pont  du Gard er et sandt arkitektonisk mesterværk, opført af romerne kort før vor tidsregning. Broen, bygget af lyse sandsten, var en del af en ca. 50 km lang akvædukt, som gik fra en kilde nær byen Uzès til den store romerby Nemausus (i dag Nimês). Broen står i tre etager med en samlet højde på 49 meter. Den øverste etage med vandledningen har 35 buer og er ca. 275 m lang. I middelalderen  benyttede de lokale magthavere broen som toldsted. Pont du Gard kom på UNESCOs verdenskulturarvsliste i  1985, og den har i øvrigt tjent som forlæg til motivet på bagsiden af 5-euro sedlen.

Ekstraudflugten bestilles og betales om bord, og hvis der er tilmeldinger nok, deltager den danske rejseleder.

NB. Der bliver et kort stop i Châteauneuf-du-Pape for at samle deltagerne på Pont du Gard udflugten op, det er ikke sikkert, at det bliver muligt at gå fra borde i forbindelse med dette.

(Udflugten i Avignon er del af en udflugtspakke, der bestilles og betales hjemmefra – se nedenfor for nærmere info)

Dag 7
Lyon, Frankrig. Mulighed for byrundtur i UNESCO-fredede Lyon og dens imponerende Basilika de Notre Dame Ankomst kl. 14.00
Basilika de Notre Dame i Lyon

Dagens Albatrosudflugt er en spændende bytur i Lyon. Byen er med sine to millioner indbyggere Frankrigs tredjestørste, og som så mange andre byer i området har den rødder tilbage til århundrederne før vor tid. Kort efter, at Cæsar i år 50 f.v.t. havde erobret Gallien, blev der grundlagt en romersk by her. Den hed Lugdunum, som var navnet på den første borg, og derfra stammer bynavnet Lyon. I middelalderen var den en vigtig handelsby under de burgundiske hertuger. Siden 1500-tallet har Lyon været centrum for både fransk silkeproduktion og fajancefremstilling. I dag er byen særlig kendt for storbanken Crédit Lyonnais.

Vi begynder turen ved den store, smukke Cathèdrale Saint Jean. Byggeriet startede i 1175, og man var først færdig 300 år senere, og den gotiske stil er fremtrædende. Den franske konge Henrik 4. blev gift med Maria de Medici i denne kirke i  år 1600. Henrik er kendt for ordene ”Paris er vel en messe værd!”, da han konverterede fra protestantismen til katolicismen. Franskmændene nægtede nemlig at gøre en kætter til konge.

Fra kirken går turen videre op ad Fourvière-bjerget, hvor den gamle romerske by lå. Her ligger det romerske amfiteater, som stadig bliver benyttet til koncerter og skuespil om sommeren. Fra toppen af Fourvière har vi en pragtfuld udsigt ud over hele Lyon og sammenløbet af de to floder Saône og Rhône.

Vi skal også besøge Lyons gamle bydel, Vieux Lyon, og den flotte Basilika Notre Dame. De fine bygninger fra 1500-tallet er storslåede eksempler på renæssancestil, og bydelen er med rette optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Her i de smalle gader mellem de gamle stenbygninger, spækket med hvælvinger og søjler, er der en særlig stemning og atmosfære, så man let kan føle sig hensat til gamle dage.

Efter turen til fods er der tid på egen hånd. Man kan slappe af på skibet eller gå på opdagelse i Lyon. I byen er der mange hyggelige pladser og torve, hvor man kan sidde og nyde et glas vin eller en kop kaffe og samtidig iagttage byens pulserende liv.

(Udflugten i Lyon er del af en udflugtspakke, der bestilles og betales hjemmefra – se nedenfor for nærmere info)

Dag 8
Lyon og hjemrejse

Efter morgenmaden siger vi farvel til besætningen, vi forlader skibet og kører til lufthavnen.

(NB. I visse tilfælde så flyver vi fra den nærliggende Geneva lufthavn i Schweiz og kører i bus dertil fra Lyon, en tur på ca. 2½ time)

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Chalon. Halvdagsudflugt til Bourgogne med besøg i Beaune og det berømte Hôtel Dieu
 • Arles. Halvdagsudflugt med byrundtur til fods i Arles med romerske bygninger og den mægtige arena
 • Avignon. Halvdagsudflugt med orienterende byrundtur i Avignon med Pave paladset, Pont d’Avignon og den middelalderlige bymur
 • Lyon. Halvdagsudflugt med byrundtur i UNESCO-fredede Lyon og dens imponerende Basilika de Notre Dame

Pris: kr. 1.598,- pr. person

Udflugtspakken gennemføres ved min. 20 deltagere

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 13.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Tillæg for delt dobbeltkahyt på Middle-dæk kr. 3.498,- 
 • Tillæg for delt dobbeltkahyt på Upper-dæk kr. 6.798,-
Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for enkeltkahyt Main-dæk kr. 9 798,-
 • Tillæg for enkeltkahyt Middle-dæk kr. 16.498,-
 • Tillæg for enkeltkahyt på Upper-dæk kr. 22.798,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Lyon t/r (kan være med mellemlanding)
 • 7 nætters krydstogt på MS Bijou du Rhone i delt dobbeltkahyt med vindue på Main-dæk
 • Transport jf. program
 • Udflugter iht. rejseprogram
 • Helpension på skibet
 • Kaffe og te til måltiderne på skibet
 • Skatter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltkahyt eller opgradering af kahyt
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Udflugtspakke (tilkøb)
 • Drikkepenge på skibet (vi anbefaler 10-13,- euro pr. person pr. nat)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn i alt 10,- euro pr. person)
 • Skatter og afgifter
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen Inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

Nicko Cruises

Nicko Cruises er et tyskejet rederi, der driver 3 til 4-stjernede skibe, hvor komfort og servicekan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Der er overordnet forskel på skibenes alder, faciliteter og kahytter, så derfor skal man kigge på skibsbeskrivelserne på hver enkelt rejse. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et service og gastronomisk niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på. Gæsterne om bord på skibet er primært fra Skandinavien og Tyskland. Hovedsprogene er oftest tysk og på enkelte afgange engelsk. Der vil altid være en dansk rejseleder med, som tager sig af Albatrosgruppen samt oplæg. Personalet på båden taler engelsk og tysk.

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib, i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem ”vores” skib.

Rederiet prøver så vidt muligt at få kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst. Det betyder, at vi i de tilfælde, hvor kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra skibet på egen regning.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Det er absolut en god ide at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år. 

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros Travel om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Ikke egnet for gangbesværede

På nogle af vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi kan også bruge offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå op til omkring 6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollatorer heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis er at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis 

enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Frankrig: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/frankrig 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 3 out of 5 by from Sejltur på Rhone. Ankom til Lyon i silende regn og måtte bære vore kufferter et godt stykke vej til bussen. På båden blev vi i halvanden time, i vores drivvåde tøj og i et koldt lokale, informeret om turen. En kedelig start på ferien .Bortset fra.at den meste tale på båden foregik på tysk, var der en god service. Guiden vidende men temmelig ubehagelig at omgås. Guiden var bestemt meget vidende men mindre behagelig at omgås.
Date published: 2023-09-23
Rated 3 out of 5 by from En spændende og oplevelsesrig tur på Rhone og Saone med gode udflugter En spændende og oplevelsesrig tur på Rhone og Saone med gode udflugter undervejs.
Date published: 2023-09-23
Rated 4 out of 5 by from Rhone turen En dejlig og flot rejse i dejligt vejr med en ganske kompetent rejseleder.
Date published: 2023-09-22
Rated 5 out of 5 by from Udmærket tur Bortset fra, at kashytten ikke levede op til forventninger, så var det en rigtig god tur.
Date published: 2023-09-22
Rated 4 out of 5 by from Veltilrettelagt tur med gode oplevelser hver dag Dejligt gensyn med Bourgogne og Rhone. Fin rejseleder, Jeppe, som gjorde sit bedste for at dæmpe den tyske dominans som prægede turen.
Date published: 2023-09-21
Rated 3 out of 5 by from Et flodkrydstogt på tysk i det dejlige Frankrig Et spændende krydstogt, som blev gennemført i flot vejr og dejlige medrejsende. Desværre blev oplevelsen ikke som forventet. De tyske passagerer var klart i overtal, og det betød, at vi til tider fik en 'lillebror' oplevelse. Endvidere kunne vi ikke købe de vine, som er typiske for de gennemsejlede områder. Enkelte var på vinkortet, men var udsolgt på hele turen. Heldigvis havde vi en rejseleder, som med sit engagement og sin viden gjorde, hvad han kunne for at give os en god oplevelse. t g
Date published: 2023-09-21
Rated 4 out of 5 by from Dejligt vinområde. En skøn tur på Rhone og Saône på et dejligt skib, søde medrejsende, god mad og vine, samt en fortrinlig rejseleder.
Date published: 2022-10-14
Rated 3 out of 5 by from En smuk rejse, med en del forhindringer Sydfrankrig er et vidunderligt område og det er første gang jeg oplever området (noget af tiden) fra vandsiden
Date published: 2022-10-13
 • y_2024, m_4, d_12, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_41
 • loc_da_DK, sid_FRCRI02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser