Forårshøjskole ved Ohridsøen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Unikke oplevelser i Nordmakedonien, Balkanhalvøens velbevarede hemmelighed

På denne rejse kombinerer vi det bedste i Nordmakedonien med afslapning og højskolestemning på hyggeligt hotel ved den smukke sø Ohrid, der er et af landets absolutte højdepunkter.  

Vi starter i hovedstaden Skopje, der med hundredvis af Aleksander den Store-monumenter, imponerende boulevarder og pulserende basarkvarter har nok at byde på. Vi skal også forbi de imponerende hulesystemer ved Matka-kløften og den malede moské i Tetovo, inden vi ankommer til vores hotel ved Ohridsøen.

Vi bor på det hyggelige familieejede hotel Villa Arte, hvor vi får mulighed for at lære mere om nordmakedonsk sprog, kultur, historie og gastronomi. Vi krydrer de mange interessante foredrag med besøg i lokalområdet og skal naturligvis ud at sejle på søen, der har været på UNESCOs liste over verdensnaturarv siden 1979. Vi kigger også forbi nogle af områdets smukke kirker og middelalderborge, tager på picnic i den smukke Galicica nationalpark og danser folkedans med de lokale.

Programmet giver desuden god mulighed for afslapning og til at nyde livet i Ohrid by. Er man fristet af yderligere eventyr tilbydes en udflugtspakke med tre dagsture til spændende steder, som nabolandet Albanien, den ældste oldtidsby udenfor Grækenland, samt ikke mindst den lille by, Vevcani, der hvert år afholder verdens ældste karneval.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Langtidsferie

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 København – Skopje. Byrundtur i den nordmakedonske hovedstad inkl. besøg ved Mother Theresas hus
Dag 2 Skopje – Matka – Tetovo – Ohrid. Sejlads ved Matka-kløften, samt byrundtur i Tetovo inkl. den gamle stenbro og den malede moské. Ankomst til Ohridsøen
Dag 3 Ohrid byrundtur inkl. Samuels fort og Sofiakirken, samt sprog- og historieundervisning
Dag 4 Ohrid – Sct Naum – Ohrid. Perleproduktion, Skt Naum kirken, sejlads på Ohridsøen og lokal frokost
Dag 5 Ohrid. Besøg på det lokale marked, madlavningskursus og aftenunderholdning
Dag 6 Ohrid. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Korce, Albanien
Dag 7 Ohrid. Vandring i nationalpark Galicica og lokal danseaften
Dag 8 Ohrid – Bitola - Dihova – Ohrid. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til udgravningerne ved Heraclea og lokal frokost i Dihova inkl vinsmagning
Dag 9 Ohrid. Tid på egen hånd
Dag 10 Ohrid. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Vevcani inkl. byrundtur og Rakja smagning
Dag 11 Ohrid. Tid på egen hånd og afskedsmiddag
Dag 12 Ohrid – Skopje – København. Hjemrejse

Hoteller

Hotel Villa Arte

 • 17 værelser
 • 250 m fra strandpromenaden
 • Døgnåben reception
 • Morgenmads restaurant
 • Bar
 • Elevator
 • Wi-fi i receptionen
 • 300 m til nærmeste supermarked
 • 600 m til busstoppested

Hotel Villa Arte er et mindre familiedrevet hotel, der er placeret midt Ohrid centrum og mindre end 300 meter fra strandpromenaden. Hotellet er et standard mellemklassehotel med en hyggelig bar og en dejlig morgenmadsrestaurant, hvor der hver morgen serveres buffet.  

Hotellet har 17 værelser fordelt på flere værelsestyper, og det er muligt, mod tillæg, at bestille større værelser med eget køkken.

Alle værelser er velindrettede, funktionelle og har badeværelse med bruseniche og toilet, minikøleskab og aircondition. Der er gratis internet på hotellet.

Værelse
Pæne og rummelige værelser med balkon. Aircondition, telefon, tv, safe, fri WiFi, hårtørrer og badeværelse. Mulighed for opgradering til værelser med eget køkken mod tillæg, skal bestilles ved køb af rejsen.

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
8.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Skopje. Byrundtur i den nordmakedonske hovedstad inkl. besøg ved Mother Theresas hus Ca. 50km

Vi flyver fra København til Nordmakedoniens hovedstad, Skopje, hvor vi lander midt på dagen. Den nordmakedonske hovedstad kan fremvise en lang og omtumlet historie, der præger byen den dag i dag. Et voldsomt jordskælv i 1963 ødelagde store dele af den gamle by, men gav så plads til opførelsen af store boulevarder og flotte pladser.

Overalt i byen finder man imponerende marmorskulpturer, hvoraf mange forestiller landets mest berømte personlighed, Alexander den Store. Den makedonske konge (356– 323 f.Kr) blev kun 33 år gammel, men efterlod sig en arv, der strækker sig helt frem til moderne tid, og som ikke er blevet mindre aktuel af den seneste tids mundhuggeri mellem den græske og makedonske stat om brugen af hans navn.

Fra lufthavnen kører vi mod byens centrum og får et indtryk af byens brogede fremtoning. Vi starter vores byrundtur med at besøge mindeboligen for Makedoniens mest berømte personlighed i nyere tid, Moder Teresa. Den katolske nonne, der blev kendt for sit virke blandt fattige børn i Indien, boede i Skopje i perioden 1910 – 28 og i husets lille museum får vi mere at vide om hendes spændende historie og opvækst.

Herefter spiser vi en god lokal frokost inden vi fortsætter mod byens største plads, Makedonia Square, hvor en 15 meter høj statue af netop Alexander den Store skuer ud over byen. Fra pladsen kan man krydse over Stenbroen, der forbinder det nye Skopje med den gamle bydel. I de små, hyggelige gader falbydes alt fra lokalt kunsthåndværk til støvsugerposer. Vi skal også se nærmere på det smukke Kale Fort, der ligger i samme område.

Efter nogle spændende timer kører vi til vores hotel, hvor der er tid til at slappe lidt af, inden vi spiser en god middag på hotellet.

Frokost og aftensmad inkluderet

Dag 2
Skopje – Matka – Tetovo – Ohrid. Sejlads ved Matka-kløften, samt byrundtur i Tetovo inkl. den gamle stenbro og den malede moské. Ankomst til Ohridsøen Ca. 185km
Matka kløften ligger blot 20 km udenfor Skopje

Efter en god morgenmad er det tid til at begive os mod vores endelige destination, Ohridsøen.

Vi gør dog holdt lidt udenfor den nordmakedonske hovedstad, når vi besøger den imponerende Matka-kløft, der ligger blot 20 km udenfor Skopje. I området findes en del imponerende huler, som vi kan se fra vores båd, der sejler os gennem det smukke landskab.

Herfra fortsætter vi til byen Tetovo, der gennemskæres af Pena-floden og som i århundrede har været et vigtigt handelscenter. I dag har byen omkring 70.000 indbyggere og en hyggelig gammel bymidte centreret omkring byens gamle stenbro. Vi skal også se nærmere på Nordmakedoniens mest berømte moské, som oprindelig blev opført i 1483 af to lokale søstre. Helt specielt for moskeen er den smukke ydre dekoration. I 2011 blev en renovation af den afsluttet, og resultatet er imponerende.

Vi fortsætter nu sydpå mod byen Ohrid, smukt placeret ved Ohridsøens bred. Søen er med en dybde på op til 288 meter Balkanhalvøens dybeste, og de 358 km2 vand er fordelt mellem Albanien og Nordmakedonien.
Nogle vil kende søen fra den meget smukke film Before The Rain, der vandt Den Gyldne Løve for bedste film ved filmfestivalen i Venedig i 1994.

Både søen og Ohrids gamle bydel oppe ad bjerget er på UNESCO’s liste over henholdsvis verdens natur- og kulturarv. Med mere end 3.000 år på bagen er byen en af de ældste på hele Balkan. Legenden siger, at Ohrid engang havde 365 kirker, en for hver dag, og derfor blev kaldt Balkans Jerusalem. I dag er tallet ikke helt så stort, men stadig imponerende!

Efter at have indlogeret os på vores eget hotel vil rejselederen fortælle om stedet og de kommende dages program, inden vi spiser en velfortjent aftensmad på hotellet.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet

Dag 3
Ohrid byrundtur inkl. Samuels fort og Sofiakirken, samt sprog- og historieundervisning

Vi starter dagen med en rundtur til byens største seværdigheder, blandt andet Samuels Fort på toppen af bjerget, hvorfra der er flot udsigt over byen og søen. Nedenfor fortet ligger en arkæologisk udgravning af et tidligt kristent anlæg, centreret omkring Skt. Clemensklostret, der nu er genopbygget. Man mener, at flere tusinde disciple her blev uddannet til at skrive bibelmanuskripter i det glagolitiske alfabet, det ældste slaviske alfabet.
Vi ser også Sofiakirken, som blev bygget under Det 1. Bulgarske Rige, lige efter den officielle overgang til kristendommen omkring år 1.000. Det indre af kirken er flot udsmykket med middelalderfreskoer, og kirken er så vigtig en del af den makedonske kulturarv, at den er at finde på 1.000-denar-pengesedlen.

Om eftermiddagen skal vi høre mere om Nordmakedoniens historie, dets befolkning og sprog. Rejselederen giver en kort introduktion til landets spændende og omtumlede historie, men kan også komme ind på mere jordnære emner, såsom sprog, skolegang, traditioner, religion og forholdet til den omkringliggende verden.  

Morgenmad og frokost inkluderet

Dag 4
Ohrid – Sct Naum – Ohrid. Perleproduktion, Skt Naum kirken, sejlads på Ohridsøen og lokal frokost Ca. 60km

Ohridsøen er på mange måder essentielt for alt liv i dette område, og i dag fokuserer vi på søen og dens betydning for såvel mennesker som natur.

Efter morgenmad begiver vi os mod den sagnomspundne Naumkirke i søens sydlige del. Undervejs gør vi holdt hos en lokal familie, som har specialiseret sig i producerer østersperler.  De specielle Ohrid-perler siges at være kommet til området med russiske immigranter i starten af 1900-tallet og dyrkes i dag af kun to familier, som har ligget i strid med hinanden i generationer.

Herfra fortsætter vi til den smukt placeret Skt Naumkirke. Kirken er opkaldt efter missionæren Sankt Naum, som spillede en central rolle i oversættelsen af biblen til oldkirkeslavisk – et sprog, der har haft stor indflydelse på Østeuropas sprog og kultur. Ifølge traditionen kan man stadig høre helgenens hjerte slå, hvis man lægger øret til hans grav inde i kirken. På gårdspladsen uden for kirken kan man være heldig at se de lokale påfugle stoltsere rundt.

Senere skal vi ud at sejle på Ohridsøen og nyde den smukke natur helt tæt på. Den friske søluft har uden tvivl gjort os sultne, så når vi atter har fast grund under fødderne begiver vi os mod en lille landsby, der er kendt for deres tærter med forskelligt fyld. Hvilke og hvordan de produceres, får vi selv mulighed for at overvære, når vi spiser frokost hos den lokale tærtemester i landsbyen Elshani.

Vi returnerer til Ohrid, hvor resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd.

Morgenmad og frokost inkluderet

Dag 5
Ohrid. Besøg på det lokale marked, madlavningskursus og aftenunderholdning

Der dyrkes et hav af forskellige og fremmedartede grøntsager og frugter i området omkring Ohridsøen. Jorden er her blevet kultiveret gennem årtusinder, og hver sæson har sine egne friske varer at byde på.  

Vi starter dagen med at høre lidt om den nordmakedonske madtradition, der er en skøn sammenblanding af påvirkninger fra det græske og slaviske køkken. Vi skal blandt andet høre lidt om de typiske råvarer, krydderier og andre ingredienser, så vi er rustet til vores udflugt på det lokale madmarked. Vi skal nemlig selv stå for dagens aftensmad og inddeles i små grupper, som hver har deres opgave.

Efter besøget på det lokale marked, hvor der forhåbentlig er blevet pruttet godt om prisen, hjælper personalet på hotellet eller den nærliggende restaurant os med at forberede og anrette dagens aftensmad. Vi slutter dagen af med enten en quizaften, et spil banko eller med at se en makedonsk film i hotellets fjernsynsstue.

Under alle omstændigheder er der lagt op til en hyggelig aften, hvor hotellets bar naturligvis har længe åbent.

Morgenmad og aftensmad inkluderet

Dag 6
Ohrid. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Korce, Albanien 170km

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, hvis man ikke har lyst til at deltage i tilkøbsudflugten til Albanien. Efter morgenmaden kører vi mod grænsen til Albanien og ankommer snart til Struga, hvor vi strækker benene og nyder en hurtig formiddagskaffe sammen med de lokale.

Midt på dagen ankommer vi til Korja, der med sine ca. 75.000 indbyggere er den 6. største by i Albanien. Omgivet af den smukke Morava-bjergkæde har byen altid haft større kontaktflade med Grækenland end resten af det nuværende Albanien, og store dele af befolkningen snakker da også fortsat græsk.

Vi besøger den hyggelige gamle bymidte med dets brostensbelagte gader og den imponerende ortodokse katedral, der hører til blandt de største i det religionsliberale land. Vi besøger også Albaniens ældste skole, der i dag er omdannet til museum.

Vi forlader nu Korja og begiver os retur via den lille by Drilon, hvor Enver Hoxha havde en af sine mange sommerresidenser. Vi får her historien om én af de mest betydningsfulde mænd i regionen siden Alexander den Store og nyder en hyggelig aftensmad på en af byens mange små tavernaer.

Efter nogle spændende oplevelser i Albanien vender vi næsen tilbage mod Ohrid, hvortil vi ankommer sidst på aftenen.

Morgenmad inkluderet

Dag 7
Ohrid. Vandring i nationalpark Galicica og lokal danseaften 80km

I grænselandet mellem Nordmakedonien og Albanien, indrammet af søerne Ohrid og Prespa, finder vi noget af områdets smukkeste natur. Det over 200 km2 store område på den makedonske side har været nationalpark siden 1958, og i det bjergrige og underskønne landskab finder vi nogle af de bedste vandreruter på Balkan.
Dagens udflugt tager da også udgangspunkt i en af områdets mange vandreruter. Vi forlader vores hotel straks efter morgenmaden og ankommer med bus til vores udgangspunkt for dagens vandring. Med i bussen har vi, udover vores gode humør, en medbragt frokost, som vi skal indtage senere på dagen. Forhåbentlig med udsigt til områdets næsthøjeste bjerg Mt Magaro (2.255m)

Den endelige rute afgøres af vind og vejrforhold, samt gruppens fysiske formåen, men der bliver under alle omstændigheder mulighed for at se Ohridsøen fra oven, samt ikke mindst indtage en lækker picnic i naturlige omgivelser.

Vi returnerer til Ohrid sidst på eftermiddagen, hvor der bliver tid til at smide benene op, inden aftensmad, som i dagens anledning bliver spædet op med underholdning fra lokale musikere og dansere, som giver prøver på deres kunnen. Er der mere saft og kraft tilbage i benene, er der uden tvivl mulighed for at deltage aktivt i løjerne.

Morgenmad, frokost (madpakke) og aftensmad inkluderet

Dag 8
Ohrid – Bitola - Dihova – Ohrid. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til udgravningerne ved Heraclea og lokal frokost i Dihova inkl vinsmagning 150km

Dagens udflugtsmål er Bitola, som er en af Nordmakedoniens ældste byer, grundlagt som Heraclea i det 4. århundrede f.v.t. af kong Filip II af Makedonien – Alexander den Stores far. Vi tager en rundtur til byens centrum og ser klokketårnet, den jødiske kirkegård og byens basar. Vi får også lejlighed til at se ruinerne af den oprindelige del af byen, som rummer romerske beboelseshuse og et amfiteater. Her er blandt andet nogle meget velbevarede mosaikker på basilikaerne.

Frokosten indtager vi i den lille, idylliske landsby Dihova 8 km vest for Bitola. I skyggen af de sagnomspundne Bababjerge og med mindre end 40 km til henholdsvis den græske og albanske grænse ligger her en klassisk nordmakedonsk landsby med de traditionelle træ- og stenhuse. I dag huser byen kun omkring 300 beboere, men tidligere var indbyggertallet langt højere og befolkningen et mix af albanere, grækere og makedonere.

Vi spiser frokost på en hyggelig lokal restaurant, som også har specialiseret sig i honning- og vinproduktion. Her er blevet produceret vin i århundreder og man finder her nogle druer, som ikke dyrkes andre steder. De mest berømte er Shesh og Kalmet-druen. Vi skal naturligvis smage på de lokale druer og hører mere om vinproduktionen i dette for mange ukendte hjørne af Europa.

Vi returnerer til vores hotel først på aftenen og resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd.

Morgenmad inkluderet

Dag 9
Ohrid. Tid på egen hånd

I dag er tiden afsat til oplevelser på egen hånd. Måske man bare har mest lyst til at slappe af og nyde roen med en god bog. At gå på opdagelse i Ohrid by er naturligvis også en oplagt mulighed, og det virker som om, byen altid har noget nyt at vise frem.

For de mere eventyrlystne er der rig mulighed for at tage på vandreture i området omkring Ohrid. Rejselederen er behjælpelig med turforslag af divergerende sværhedsgrader, og afhængigt af temperament kan man hyre en lokal taxi eller prøve at give sig i lag med de lokale busruter.

Aftensmad er vanen tro inkluderet i dagens program, og gad vide om ikke dagens oplevelser trænger til at blive vendt mellem rejsedeltagerne.

Morgenmad inkluderet

Dag 10
Ohrid. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Vevcani inkl. byrundtur og Rakja smagning 75km

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, hvis man ikke har lyst til at deltage i tilkøbsudflugten til landsbyen Vevcani.

Den lille undseelige landsby gemmer på en af de mest velbevarede hemmeligheder i verden. Hvert år i januar måned danner landsbyen nemlig rammen om verdens ældste karneval. I over 1400 år er de lokale samledes her for at fejre det nye års komme i hvad der mest af alt minder om et stort, surrealistisk teaterstykke opført med hele landsbyen som scene.

Vi går på opdagelse i den hyggelige landsby og hører mere om dette specielle karneval, samt historierne bag. Historier som er næsten lige så mærkelige som det faktum, at landsbyen Vevcani i 1987 forsøgte at løsrive sig fra det daværende Jugoslavien og oprette en selvstændig republik. Løsrivelsesprojektet lykkedes ikke i første omgang, men med Jugoslaviens sammenbrud i 1991 blomstrede løsrivelsestankerne igen og omkring 2002 var Vevcani faktisk en selvstændig republik med eget flag og valuta.

Republikkens levetid var dog relativ kort, og i dag lever beboerne i Vevcani i fred og fordragelighed med statsmagten i Skopje. Vi nyder en frokost i landsbyen, hvor vi naturligvis skal smage på den lokale brændevin Rakja, inden vi efter nogle intense og anderledes oplevelser returnere til Ohrid.

Morgenmad inkluderet

Dag 11
Ohrid. Tid på egen hånd og afskedsmiddag

Denne sidste dag i Ohrid er afsat til at gøre de sidste indkøb eller svømme de sidste længder i swimmingpoolen. Måske trænger man til en lille gåtur i lokalområdet for at tage afsked med kassedamen i det lokale supermarked eller bartenderen på kaffebaren.

Under alle omstændigheder samles vi alle på hotellet om aftenen, og da det er rejsens sidste aftensmåltid, har vi gjort lidt ekstra ud af det. Med udsigt over Ohridsøen indtager vi nemlig dagens aftensmad på en af byens bedste restauranter.

Morgenmad og aftensmad inkluderet

Dag 12
Ohrid – Skopje – København. Hjemrejse 185km

Det er blevet tid til at tage afsked med vores dejlige hotel og dets personale. Efter morgenmad kører vi mod Skopje, hvor vores fly venter.

Tilkøbspakke med udflugter til Heraclea, Vevcani og Korce, Albanien

På denne rejse er der mulighed for at tilkøbe tre spændende udflugter omkring Ohrid.

På den første heldagsudflugt begiver vi os mod nabolandet Albanien og besøger en af landets ældste byer, Korce med dets smukke brostensbelagt gader og imponerende orthodokse kathedral.

Udflugt nummer to går til oldtidsbyen Heraclea, grundlagt af Alexander den stores fader. Vi går på opdagelser i de berømte ruiner og afslutter turen med et besøg på en lokal vingård, hvor vi nyder en lokal frokost og smager på de dejlige druer.

Den sidste udflugt bringer os til den lille landsby Vevcani, som i 2002 løsrev sig fra resten af Makedonien og i en kort periode var en selvstændig republik med eget flag og valuta. Vi får hele historien og hilser på de lokale, som uden tvivl byder på en smagsprøve af områdets berømte brændevin, Rakja.

For yderligere information om udflugterne se dagsprogram.
Tilkøbsudflugterne gennemføres ved min. 12 deltagere

Pris: 998 DKK pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 8.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.898,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Skopje t/r
 • Udflugter jf. program
 • 10 overnatninger på Hotel Villa Arte, Ohrid i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse)
 • 1 overnatning på 3-4 stjernet hotel i Skopje i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse)
 • Morgenmad dag 2 – 12, frokost dag 2 – 4 og 7(picnic), samt middag dag 1 – 2, 5, 7 og 11
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (frivilligt). Beregn ca. kr. 400,-
 • Tilkøbsudflugter dag 6, 8 og 10
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under “Prisen

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Hotellerne

Vi har valgt at bo på gode mellemklassehoteller, som er hyggelige og som vil gøre alt for at få vores gæster til at føle sig hjemme. Hotellerne har en lille morgenmadsrestaurant og bar, mens de øvrige inkluderede måltider indtages i lokale nærliggende restauranter.

Hotellerne er opført som strandhoteller, hvilket betyder, at værelserne ikke er indrettet til at man skal opholde sig indenfor hele dagen. Værelserne kan det, som et værelse skal kunne, men man skal ikke tro det er en lille dagligstue. Der er dog god plads i stueetagen med sofaer og en dejlig udendørs bar.

Ohrid

Ideen med rejsen er at bo et og samme sted, og her er Ohrid et ideelt sted, da den ligger godt i forhold til vores udflugter. Området har massevis af historie og beliggenheden lige ved vandet er ideel.

Ohrid er primært en by, der lever af turisme, men når charterselskaberne lukker deres sommerflyvninger, så falder der ro over byen. Så Albatros kommer i den rolige sæson, hvor byen lever sin almindelige hverdag og de mest turistede butikker har lukket. Til gengæld oplever vi det rigtige Nordmakedonien, og heldigvis kender vejret ikke flyselskabernes kalender, og det gode vejr fortsætter ufortrødent langt ind i oktober og starter i april/maj måned med en ny dejlig sæson.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

22MKRTR02ADK2504