Forårskrydstogt i Nederlandene

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl gennem foråret, og kom tæt på nogle af Nederlandenes mest kendte kulturbyer

Oplev Nederlandene, når foråret står i fuldt flor! Rejsen begynder i tyske Köln, hvorfra vi stævner ud og sejler gennem hundredårige kanaler på Europas gamle vandveje og anløber en ny spændende by hver dag.

I løbet af rejsen kan du gå en tur gennem billedskønne gamle Nijmegen, besøge fiskerbyen Enkhuizen og se på kanalerne i guldaldermalernes Amsterdam. Du kan også besøge den berømte blomsterpark, Keukenhof, og med egne øjne se, hvorfor hollænderne har så stor kærlighed til netop tulipaner. Det moderne Nederlandene ser vi i Rotterdam, Europas største havneby.

Helpension er inkluderet på det hyggelige skib, Rhein Symphonie.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 6 dage
Dag 1
København – Frankfurt – Köln. Kölns domkirke og check-in på skibet
Dag 2
Rotterdam. Mulighed for udflugt med rundtur i Rotterdam
Dag 3
Enkhuizen. Sejlads over Markermeer og Ijsselmeer. Byrundtur til fods i Enkhuizen med mulighed for at besøge Zuiderzeemuseum på egen hånd
Dag 4
Amsterdam (Coenhaven). Mulighed for udflugt til blomsterparken Keukenhof og kanalrundfart i Amsterdam
Dag 5
Nijmegen. Byrundtur til fods i Hansastaden Nijmegen
Dag 6
Köln, Tyskland. Hjemrejse

MS Rhein Symphonie

MS Rhein Symphonie er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 198 passagerer fordelt på tre dæk

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt.

Det rummelige fartøj (132 meter langt og 11,4 meter bredt) kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyde udsigten i loungebaren eller dase på soldækkets liggestole. Alle måltider (helpension) indtages i skibets restaurant, som varierer mellem buffet og servering ved bordene af den venlige tjenerstab.

Læs mere om skibet på https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-symphonie/

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
9.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Frankfurt – Köln. Kölns domkirke og check-in på skibet Afsejling kl. 16.30
Kölner Dom

Ved ankomsten til Frankfurt Lufthavn kører vi direkte til Köln. Hvis tiden tillader det, giver rejselederen en kort byvandring i den gamle romerske by. Köln var efter sigende en af de største byer uden for Rom og hed Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historie er tydelig overalt i bybilledet. Selv i parkeringskældrene støder man ofte på rester fra romersk byggeri.

Kölns Altstadt er ikke så imponerende som i mange andre tyske byer, men det er rigtig hyggeligt at gå en tur i de snørklede gader. Der er et lille stemningsfuldt torv, Alter Markt, og en del historiske bygninger, der dog ikke er de oprindelige, men genopført efter 2. verdenskrig, hvor Köln næsten blev jævnet med jorden. Det siges, at efter de sidste bombardementer var overstået, kom beboerne op fra beskyttelsesrummene, hvorpå de så sig omkring og begyndte at tale om, hvorvidt de skulle bygge byen op igen eller flytte et andet sted hen. Men da de så, at Kölner Dom på helt mirakuløs vis stadig stod, besluttede de sig for at blive – og kun derfor.

Den imponerende domkirke, der er et ypperligt eksempel på gotisk arkitektur og i øvrigt er det den største gotiske kirke i Nordeuropa. Kölner Dom er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og er en af de mest besøgte seværdigheder i Tyskland.

Vi kører til Rhinens bred, og det er nu tid til at checke ind på skibet, der skal være vores hjem i de kommende 5 nætter. Kort efter sættes kursen mod Rotterdam, hvor vi kommer frem næste morgen.

Dag 2
Rotterdam. Mulighed for udflugt med rundtur i Rotterdam Ankomst til Rotterdam kl. 10.30, afsejling kl. 21.00
Erasmusbroen i Rotterdam stod færdig i 1996

I løbet af natten er vi sejlet fra Köln til Sydholland for at ankomme i Rotterdam. Deltaet omkring Rotterdam, Rhinen-Meuse-Scheldt, er et resultat af de mange floder, som flyder sammen i området, inden de når Nordsøen. Det kaldes ofte blot Rhin-deltaet, da Rhinen er den største enkelte bidragende flod. Det gør området rigt på øer, søer og måske vigtigst af alt, vandveje! Vandvejene gør Rotterdam til en dynamisk international by, som huser verdens fjerdestørste og bestemt en af de travleste havne. Her er der altid gang i tankskibe, containerskibe og de karakteristiske lange transportflodskibe, som vi formentligt i løbet af turenfår at se flere gange.

Dagens Albatrosudflugt sætter fokus på den moderne by Rotterdam. Vi skal selvfølgelig også se Erasmusbroen over floden Maas og få en fornemmelse af Rotterdams maritime miljø.

(Dagens udflugt i Rotterdam er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 3
Enkhuizen. Sejlads over Markermeer og Ijsselmeer. Byrundtur til fods i Enkhuizen med mulighed for at besøge Zuiderzeemuseum på egen hånd Ankomst til Enkhuizen kl. 11.30, afsejling kl. 22:00
Båd i Enkhuizens kanaler

Skibet sejler i dag til Enkhuizen i provinsen Noord-Holland, og forlader derfor i løbet af morgenen floderne, sluserne og kanalerne, og sejler ud på Markermeer. Efter frokosten kan du sammen med rejselederen udforske den lille fiskerby. Enkhuizen ligger i Ijsselmeer, og har historie helt tilbage fra det 8. århundrede. Opblomstringen skete dog først rigtigt i det 16. og 17. århundrede, også kendt som den gyldne periode for Nederlandene. Enkhuizen var en af baserne for det succesrige Nederlandske Ostindiske Kompagni, der importerede krydderier som peber, muskatnød og nelliker fra Asien, som solgtes for høje summer i Europa. Det samme gjorde sig gældende for de nærliggende byer Hoorn og Amsterdam. Byens fald fra stormagtens tinder ligger ligesom andre byer i Nederlandene og Belgien gemt i tilsandingen af havnen. Derfor gik det meste af byens handel til Amsterdam.

Enkhuizens lille torv, den hyggelige marina, tårnet og små snørklede gader er bestemt en tur værd! Byen er også hjemsted for det spændende Zuiderseemuseum som fortæller om livet gennem tiden ved Zuidersee med både en udendørs og indendørs udstilling (entré for egen regning).

Dag 4
Amsterdam (Coenhaven). Mulighed for udflugt til blomsterparken Keukenhof og kanalrundfart i Amsterdam Ankomst kl. 03.30, afsejling kl. 18.00
Gamle pakhuse omdannet til boliger

Vi ankommer til Amsterdam om morgenen. Efter morgenmaden begynder dagens udflugt, hvis du har købt Albatros’ udflugtspakke. Vi skal med bus besøge den verdenskendte og farverige blomsterpark Keukenhof. I parken vil der være intet mindre end 7 millioner af de fineste blomsterløg i fuldt flor med over 800 varianter af tulipaner. I parken, der kun holder åbent ganske få uger om året, melder forårets komme sig med et væld af farver. I den 32 hektar store park er der talrige blomsterudstillinger og flere smukke inspirations-haver. Blandt andet den historiske have, der med tulipaner fortæller den smukke blomsts 400-årige udvikling frem mod den kultiverede plante, vi ser i dag. Der vil være eksempler på tulipaner i nye farver og varianter, som man vil kunne købe i fremtiden, men som endnu ikke er på markedet. Der er også tips til dem, der har mod på at anlægge deres egen tulipanhave. Vi går en tur i parken og ser på det fantastiske blomstershow. Efterfølgende kører vi tilbage til Amsterdam.

Efter frokost er det tid til endnu en Albatrosudflugt, da vi skal opleve den Nederlandske hovedstad. Vi tager på en stemningsfuld kanalrundfart gennem byens mange kanaler – med udsigt til husbåde og de karakteristiske smalle pakhuse, der præger byens centrum. Byen viser sig fra sin allerbedste side i det gamle arbejderkvarter Jordaan. De små gader mellem de tre store kanaler er bedst kendt som ”De ni små gader” – De negen straatjes. Disse gader er hjemsted for en række interessante designere, som får selskab af specialbutikker, gallerier samt de såkaldt brune caféer, som er gamle, patinerede værtshuse med god lokal og belgisk øl.

Hvis de smalle kanaler ikke er for befærdede i dag, kommer vi også forbi et af Amsterdams allerstørste tilløbsstykker, Anne Franks hus, der ligger ved kanalen Prinsengracht tæt på kirken Westerkerk. Her, hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog, gengives den rystende historie om pigen og hendes jødiske familie, der gennem flere år gemte sig i hemmelige rum i huset, indtil de blev afsløret og sendt i kz-lejr.

Vælger du at tilbringe dagen i Amsterdam på egen hånd, kan du for eksempel besøge nogle af byens museer. Amsterdam er på alle måder en stærk museumsby og arnested for en række af verdenshistoriens største kunstnere. Det er derfor imponerende samlinger, som tager plads på museernes vægge. Gå for eksempel på opdagelse omkring Museumplein (museumskvarteret), hvor man finder byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rummer en stor samling mesterværker: fra religiøs kunst til guldaldermalerier og værker af blandt andre Rembrandt. På van Gogh-museet præsenteres verdens største van Gogh-samling med mere end 200 malerier og 500 tegninger af den store mester.

Den moderne kunst har hjemme på Stedelijk-museet, mens en række andre udstillingsbygninger og museer på hver deres måde medvirker til at kaste lys over Nederlandenes historie som flådenation og kolonimagt. Det gælder blandt andet Amsterdams spændende historiske museum, der med interaktive midler folder den store fortælling ud i bygningen på Kalverstraat.

(Dagens udflugt til Keukenhof og rundturen i Amsterdam er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Bemærk venligst: Rederiet prøver så vidt muligt at få kajplads i Amsterdam centrum. Det er desværre ikke altid muligt, for selv om en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte et skib – og det op til få timer før ankomst. Det betyder, at vi i de tilfælde, hvor kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus i forbindelse med byture og andre arrangementer i programmet og udflugtspakken. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet på egen regning.

Dag 5
Nijmegen. Byrundtur til fods i Hansastaden Nijmegen Ankomst til Nijmegen kl. 02.30, afsejling kl. 13.30
Nijmegen ved solnedgang

Vi ankommer her til morgen i Nijmegen, som er Nederlandenes ældste by i landets største provins Gelderland. Vi kan nyde udsigten over de gamle kirkespir og den flotte, hanseatiske arkitektur.

Albatros’ rejseleder tilbyder en frivillig rundtur til fods i byen, der afsluttes omkring den historiske bymidte Grote Markt, hvor der er rigeligt af caféer, der kan slukke evt. opstået kaffetørst undervejs. Man kan også besøge det nationale cykelmuseum Velorama, hvor udstillingen på tre etager går igennem udviklingen af cyklen og adskillelige små historier/kuriosa, der vedrører de to-hjulede (entre ikke inkluderet).

Et yndet sted at besøge for både lokale og turister på udkig efter en mere afslappet oplevelse er parken Kronenburgerpark, der er anlagt midt i centrum. Flotte springvand, ænder, hejrer, velholdte græsplæner og en god atmosfære er, hvad der kendetegner parken her. Byens anden kendte park, Valkhof Park, ligger også ganske tæt på centrum, dog i modsatte retning. Her kan ruinerne af den gamle borg ses, samt det stadig stående borgkapel. P parken er alt i alt endnu en fin oase at besøge. Efter frokost sættes kursen mod Tyskland og nærmere bestemt Köln, hvor vi ankommer næste morgen.

Dag 6
Köln, Tyskland. Hjemrejse Ankomst kl. 07.00

Efter morgenmad ombord på skibet siger vi farvel til besætningen og kører til lufthavnen i Frankfurt, hvor flyet hjem til Danmark venter.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Amsterdam. Halvdagsudflugt til blomsterparken Keukenhof
 • Amsterdam. Halvdagsudflugt med kanalrundfart i Amsterdam 
 • Rotterdam. Halvdagsudflugt rundt i Rotterdam 

Pris: kr. 1.398,- pr. person

Udflugtspakken gennemføres ved min. 20 deltagere

Blomsterparken Keukenhof

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Main-dæk, kr. 3.898,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Main-dæk agter, kr. 2.898,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Middle-dæk, kr. 6.598,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Upper-dæk kr. 8.598,-
Tillæg for kahytsopgradering
 • Tillæg for udvendig kahyt på Middle-dæk kr. 1.598,- per person
 • Tillæg for udvendig kahyt på Upper-dæk kr. 2.698 per person
Rabat for kahytskategori - delte dobbeltkahytter
 • Rabat for kahyt på Main-dæk agter kr. 300,- per person
Børnepris 2-11 år

Hvis 1 barn deler kahyt med 2 fuldt betalende voksne, koster barnet kun 70 % af rejsens grundpris.

OBS: Der vil ikke være en ekstra seng til barnet. Barnet deler seng med de voksne. Skal barnet have sin egen seng, må det dele kahyt med kun 1 voksen, og der kan ikke opnås nogen rabat.

Kontakt os, hvis I ønsker at rejse med børn.

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Frankfurt t/r
 • Transport jf. program
 • Byvandringer i Nijmegen og Enkhuizen ved rejselederen
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 5 nætters krydstogt på Rhein Symphonie i delt dobbeltkahyt med vindue på Main-dæk
 • Helpension på skibet (evt. måltider i land er for egen regning)
 • Kaffe og te til måltiderne på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke med 3 udflugter og evt. øvrige udflugter i land
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer ud over de nævnte
 • Drikkepenge til personalet på skibet (vi anbefaler euro 13-16,- pr. person pr. nat)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 8,- pr. person i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer"
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
Oplev mere

Udflugtspakke:
Pris: kr. 1.398,- pr. person

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Det er absolut en god idé at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 30 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ikke egnet for gangbesværede

På nogle af vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi kan også bruge offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå op til omkring 6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollatorer heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis er at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i flodkrydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Det er typisk slusetider, vandstand og flodtrafik, der står bag de mindre ændringer. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på en flod!

Lydniveau i kahytterne

Da vi befinder os på et skib med motor, kan det ikke undgås, at der kan forekomme motorstøj undervejs på rejsen - særligt under sejlads/passage af sluser. Jo tættere kahytten ligger på motoren, jo mere støj vil man kunne høre. Er man særligt støjsensibel anbefaler vi, at man opgraderer sin kahyt til et af de øvre dæk, således at man kommer længere væk fra motoren.

Hånden på hjertet

Keukenhof

Navnet Keukenhof leder tankerne hen på en køkkenhave, hvilket er lidt misvisende. Men besøget er en oplevelse i særklasse. Den efterhånden kæmpestore blomsterpark er uden tvivl et besøg værd og et af højdepunkterne ved rejser til Nederlandene i denne periode. Det skal dog siges, at mange har fundet ud af det samme, så man må dele oplevelsen med omkring de 45.000 besøgende der i gennemsnit besøger ”køkkenhaven” dagligt.

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib, i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem ”vores” skib.

Rederiet prøver så vidt muligt at få kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst. Det betyder, at vi i de tilfælde, hvor kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra skibet på egen regning.

Nicko Cruises

Nicko Cruises er et tyskejet rederi der driver 3 til 4-stjernede skibe, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Der er overordnet forskel på skibenes alder, faciliteter og kahytter, så derfor skal man kigge på skibsbeskrivelserne på hver enkelt rejse. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et service og gastronomisk niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på.

Gæsterne om bord på skibet er primært fra Skandinavien og Tyskland. Hovedsprogene er oftest tysk og på enkelte afgange engelsk. Der vil altid være en finsk rejseleder med, som tager sig af Albatros gruppe og oplæg. Personalet på båden taler engelsk og tysk.

Flytider

På de fleste krydstogtsrejser har skibene en fastsat tid hvor de skal afsejle på ankomstdagen. Vi forsøger derfor på rejser med længere transferafstande at flyve tidligt til rejsemålet, på den måde er vi bedst muligt rustet overfor forsinkelser/flyændringer eller trafik køer. Det samme gælder typisk også for hjemrejser, hvor vi sigter mod lidt senere flytider, så vi har god tid.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Dejlig forårscruise i Nederlandene Rejsen var god og levede op til mine forventninger for så vidt angår Amsterdam
Date published: 2024-04-30
Rated 4 out of 5 by from Mange oplevelser på fin rejse Højdepunktet var blomsterparken - heldigvis var vejret flot denne dag. Måske lidt for tidligt på måneden, da det var en smule køligt. Vores rejseleder var virkelig kompetent og med til at gøre rejsen vellykket.
Date published: 2023-04-15
Rated 2 out of 5 by from Næsten usynlig guide. Stor fokus og pres på at donere drikkepe drikkepenge. Under middel i forhold til de øvrige albatros rejser jeg har været på. Ved at opgradere sin kahyt forventer jeg ikke at jeg skal bo over en maskine som både ryster og larmer. Da vi primært rejste om natten har jeg ikke fået meget nattesøvn.
Date published: 2023-04-13
Rated 4 out of 5 by from En kold men flot tur i Holland! Rejsen var meget alsidig og vi fik et godt kendskab til de Hollandske "vaner og traditioner"! Skibet var ikke specielt "handicap venligt", men maden og servicen var i top. Det var herligt med en håndfuld danskere ved bord 21 og en god, fornuftig og hyggelig rejseleder på turen - opvejede til fulde det kolde forårs vejr!
Date published: 2019-04-22
Rated 3 out of 5 by from En tur hvor Keukenhof var højdepunktet Keukenhof var højdepunktet, de kulturelle oplevelser var få og korte. Turene med bus var gode, hvor vi fik lejlighed til at opleve det dejlige Hollandske landskab.
Date published: 2019-04-18
Rated 4 out of 5 by from Forårtur i Nederlandene med Keukenhof som the clou Smuk tur på Rhinen med sidefloder til Rotterdam, Delft, Amsterdam, Nijmegen, Arnhem, Keukenhof i fuldt flor
Date published: 2019-04-18
Rated 3 out of 5 by from Lidt rodet Turen var god men en bedre rejseleder , havde gjordt den bedre.. Meget rejsetid frem og tilbage , for så få dage
Date published: 2018-05-12
Rated 3 out of 5 by from OK rejse med mangler Rejsen var spændende. Rejselederen var sød, venlig og hjælpsom og lidt af et sludrehoved. Urimeligt at den startede så tidligt med mødetid kl. 4,45. Maden på skibet var "fint" anrettet mens tilberedning og smag var ringe. Drikkepenge burde være indregnet i prisen. Opholdet i Delft var for kort. Sidste dag med fire timers afventen i Køln var unødig. De jeg talte med ville, ligesom jeg, have undværet denne ventetid.
Date published: 2018-05-09
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_15
 • loc_da_DK, sid_DECRI03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser