Geishaer, shoguner og samuraier

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Hverdagsmirakler, bjerge og vild natur, udsøgte haver, mangadæmoner, atombomber, tsunami, neonoplyste skyskrabere – få alle Japans facetter med!

Hvert land har sin egen enestående historie og kultur – Japans er bare mere fascinerende end gennemsnittet. Hvor i verden er det ellers kutyme, at togkontrolløren afslutter sin kontrol med et respektfuldt buk, inden han forlader kupeen? Landets kontraster er enorme – det moderne Japan afspejles i millionmetropoler med skyskrabere og blinkende neonreklamer, futuristiske lyntog og fuldautomatisk cykelparkering med robotarm. Men traditioner og historie lever også videre i de kimonoklædte kvinder, taxachaufførernes hvide handsker, buddhistiske munke, shintoreligion, shoguner og isolation fra resten af verden.

Vi oplever alle de klassiske seværdigheder i Tokyo, Kyoto og Hiroshima, krydret med spændende afstikkere til tyndt befolkede områder i bjergene og kystområderne. Her lærer vi om tsunamien i 2011; besøger en telandsby omgivet af bjerge; oplever det verdensberømte Miho-museum; bliver konfronteret med mystik, hellige åndehistorier og forfaderdyrkelse blandt stejle klipper og dybe kløfter; bader i de varme onsen-kilder; besøger Japans fineste have ved Adachi-museet og hilser på Mizuki Shigeros finurlige univers af mangategneseriefigurer.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta JPY

Dagsprogram 16 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Tokyo, Japan. Shintohelligdommen Meiji Jingu og Shibuya. Velkomstmiddag
Dag 3
Tokyo. Asakusa-templet, tv-tårnet Skytree, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved Kejserpaladset
Dag 4
Tokyo på egen hånd
Dag 5
Tokyo – med Shinkansen-toget til Sendai. Den historiske Nikka-whiskyfabrik
Dag 6
Sendai. Byerne Minamisanriku og Ishinomakitsunami og genopbygning
Dag 7
Sendai. Matsushima-bugten
Dag 8
Sendai. Med Shinkansen-toget til Kyoto via Tokyo. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Dag 9
Kyoto. Guldpavillonen, Nijo-borgen, besøg ved zen-have og bambussti i Arashiyama. Middag med wagyu-kød
Dag 10
Kyoto. Telandsbyen Wazuka . Antikviteter og historisk kunst på Miho-museet
Dag 11
Kyoto. Med Shinkansen-toget til Hiroshima. Heldagstur til Hiroshima og tempeløen Miyajima med den berømte orangerøde torii-port
Dag 12
Hiroshima. Bus til Shimane, bjerge og flot natur, Shinto-helligdomme, japanske borge, kaiseki-middag og bad i varme onsen-kilder
Dag 13
Shimane. Adachi-museet og dets have samt manga-kystbyen Sakaiminato
Dag 14
Shimane. Bus til Osaka og besøg i knivbutik. Afskedsmiddag
Dag 15
Osaka. Hjemrejse
Dag 16
Ankomst til København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
36.998,–
København
Udsolgt
39.998,–
København
Kun én plads tilbage
39.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi mødes i Københavns Lufthavn og letter med kurs mod Tokyo, Japans hovedstad. Der er fuld forplejning ombord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Tokyo, Japan. Shintohelligdommen Meiji Jingu og Shibuya. Velkomstmiddag
Shibuya-krydset i Tokyo er fyldt med neonlys og storskærme

Vi lander normalt i Tokyo midt på dagen, og tager straks fat på de mange oplevelser, der venter os. Tokyo var engang en lille fiskerby, men er i dag en af verdens største   storbyer. En forunderlig blanding af gammelt og nyt. Tokyo består af mange  bydele, hver med deres helt eget særpræg og stemning, og de næste par dage skal vi besøge nogle af de mest spændende.

Dagens udflugt består i et besøg ved Japans bedst kendte  shinto-helligdom, Meiji Jingu. Helligdommen stod færdigt i 1920 og er et symbol på kejserens vigtige rolle i det japanske samfund på den tid – både som politisk og religiøst overhoved. Først efter Anden Verdenskrig fik kejseren sin nuværende status som upolitisk symbol for Japan. På vej ind til helligdommen går vi under en enorm torii-port og fortsætter gennem den fredfyldte skov, der omgiver selve helligdommen, en veritabel botanisk have. Træerne her blev plantet som gave fra hele Japan til kejserens helligdom, da den blev bygget. 

Herefter skal vi til et af byens mest berømte områder overhovedet – både blandt japanerne selv og blandt turister – nemlig Shibuya, hvis station er et af Tokyos trafikale knudepunkter. I Shibuya-krydset vælter neonlys og storskærme med reklamer og musikvideoer ud fra højhusene, og hundredvis af fortravlede japanere – fra forretningsmænd til skoleelever i deres skoleuniformer og trendy unge med vilde frisurer – haster ud i fodgængerfeltet, når lyset skifter til grønt. Foran stationen er der en lille statue af en hund – Hachiko-statuen – som er byens mest berømte mødested. Historien om den loyale hund Hachiko, der dag efter dag trofast venter på sin herre foran stationen – selv efter dennes død –blev filmatiseret i Japan i 1980’erne, inden den i 2009 kom i en Hollywood-udgave med Richard Gere i hovedrollen som hundens ejer.

Om aftenen tager vi for alvor hul på vores japanske eventyr med en velkomstmiddag på et japansk spisested. Det japanske køkken er et af verdens sundeste og mest varierede med masser af fisk og grøntsager, og det rummer et hav af andre spændende retter end blot sushi. Maden er i sig selv en stor del af oplevelsen, når man besøger Solens Rige. På en del restauranter er der billeder af retterne – ja, endda plastikmodeller i naturstørrelse af de enkelte retter – så der er gode muligheder for at kaste sig ud i noget nyt og spændende!

I forbindelse med ankomstdagen til Tokyo kan dagsprogrammet variere alt efter ankomsttidspunktet til Japan. Derfor er det ikke sikkert, at vi når alle programsatte ting på ankomstdagen (gælder også velkomstmiddagen, som eventuelt ligger den følgende dag). I vil dog få alle oplevelserne under jeres ophold i Tokyo – nogle blot på de efterfølgende dage i byen.

Dag 3
Tokyo. Asakusa-templet, tv-tårnet Skytree, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved Kejserpaladset
Tokyos mest eksklusive shoppingområde, Odaiba

På dagens udflugt, som foregår i metro og til fods, begynder vi med et besøg Asakusa, en gammel bydel, der ligger i ”den lave by” langs Sumida-floden.Her skal vi se Sensoji-templet og Kaminari-porten (Torden-porten) med dens markante, store røde lanterne, og her kan man få indtryk af det traditionelle Tokyo. Der er stadig enkelte gamle velbevarede træhuse, der overlevede Anden Verdenskrigs ødelæggelser. Gå lidt på opdagelse i de små sidegader omkring templet, hvor de små snackboder frister med både sødt og salt. Prøv for eksempel friskristet senbei, de berømte japanske saltkiks, som findes i et hav af smagsvarianter og størrelser. De fås ikke bedre end her.

Vil du gerne have dit køkken spædet op med japanske køkkenting – eller vil du bare gerne have en Tokyo-oplevelse ud over det sædvanlige – så læg vejen forbi køkkengaden Kappabashidori, som kan nås til fods fra templet. Her fås intet mindre end alt til køkkenet: fra plastikmad-figurer til gryder, spisepinde, japansk keramik, tekander i støbejern, grøn te, skarpe knive og meget andet. 

Efter Asakusa besøger vi lige på den anden side af Sumida-floden Tokyos højeste bygning, tv-tårnet Skytree, og betragter udsigten over den gigantiske millionby fra tårnets top.

Vi tager Ginza Line, byens ældste metrolinje, næsten hundrede år gammel, til bydelen Ginza. Ginza betyder ”sølvsmedje” og har i mange år været Tokyos mest eksklusive shopping-område. Her eralle de dyre mærkevarer fra Japan og hele verden  repræsenteret.! Vi går en tur ned ad Ginzas livlige og stilfulde hovedgade, hvor ikke blot folk på shopping, men også travle forretningsmænd præger gadebilledet. Ginza er berømt for sin ofte utraditionelle arkitektur og bygningskunst i alle afskygninger Her er alt fra futuristiske kæmpebygninger til kedelige kontorbygninger – et miks af stilarter overalt hvor man kigger hen. Meningerne om Tokyos arkitektur og byplanlægning er mange, men én ting er sikker: Det er alt andet end kedeligt at gå på opdagelse i Tokyos gader.

Fra Ginza fortsætter vi til fods til en sand arkitektonisk perle. Vi går en tur gennem det store konferencecenter Tokyo International Forum fra 1996, hvis store stål- og glas-kontruktion ligner skroget på en meget lang båd. Her afholdes konferencer, messer, koncerter og udstillinger,! Videre på vores gåtur besøger vi parken ved Kejserpaladset og får en snak om kejserdømmet og den nuværende kejserfamilie.

Dag 4
Tokyo på egen hånd
Frisk sushi

Dagen er afsat til at gå på opdagelse i Tokyo på egen hånd. Tokyo er ét stort overflødighedshorn af spændende indtryk og muligheder, uanset om man er til shopping, museer eller til at dykke ned i de mange kulinariske fristelser, byen er så berømt for. Tokyo har flere Michelin-restauranter end Paris og London tilsammen, men også på de små mere ydmyge steder er der gastronomi på højt niveau. Mange spisesteder kører med favorable frokostmenuer, så prøv dig frem.

Det er let og effektivt at komme rundt i byen med metro, og rejselederen holder ikke fri, men hjælper gerne med gode råd og vejledning. 

Tæt ved Shibuya, ligger bydelen Harajuku, hvor unge japanere – flere i udklædningstøj inspireret af de japanske manga-tegneserier – kommer for at shoppe i områdets små specialbutikker, ikke mindst i gaden Takeshitadori. Tæt derved ligger den ganske eksklusive shoppegade Omotesando, hvor du finder et hav af både japanske og udenlandske mærker.

I bydelen Roppongi, der tidligere var mest kendt som centrum for byens diskoteksliv og sportsbarer, finder man i dag en koncentration af moderne kunstmuseer af international klasse. Og i bydelen Akihabara´, Tokyos ”elektriske by”, finder man både gammeldags elektronikboder, store elektronikstormagasiner, butikker med computerspil, manga (tegneserier), anime (tegnefilm) samt cafeer af alle slags.

Hvis ikke man er så meget til eventyr på egen hånd, vil rejselederen stå klar med et tilbud om at tage ud til Tokyos nye olympiske stadion. Stadionet ligger i bydelen Shinjuku. Den imponerende bygning, hvor den meget japanske facade, inspireret af et Horyuji-templet i kejserbyen Nara, er domineret af træ og levende planter, stod færdigt i 2020 og er tegnet af arkitekten Kengo Kuma.

For at gøre de næste dages togrejser så behagelige og afslappede som muligt, fragtes vores store bagage  til Kyoto, og vi rejser derfor blot med let oppakning, hvor der er pakket for de næste tre nætter i Sendai. Vi møder vores store bagage igen ved indtjekning på hotellet i Kyoto. 

Dag 5
Tokyo – med Shinkansen-toget til Sendai. Den historiske Nikka-whiskyfabrik
Det berømte lyntog Shinkansen

Inden vi stiger ombord på toget, er der mulighed for at købe en ”o-bento”, en typisk japansk madpakke, til toget. En o-bento fås i et hav af varianter og består typisk af ris og forskellige former for lækkert tilbehør og småretter – i form af fisk, kød, grøntsager og forskellige salater. Lækkert og ikke særlig dyrt!

Ved ankomsten til Sendai går vi de få minutter det tager fra stationen til vores hotel, hvor vi stiller vores lille oppakning, for vi skal nemlig med det samme ud på nye eventyr. Vi besøger det historiske Nikka-whisky-destilleri lige uden for byen, hvor vi får en spændende fortælling om japansk industrihistorie, går rundt i de gamle bygninger og bagefter får smagsprøver på selve produktet. På vej tilbage til hotellet ser vi det sted, hvor Date-klanens borg lå i de mange århundreder, den regerede i Sendai. Af selve borgen er der kun en aftegning af fundamentet tilbage, men der er et fint lille museum om den tid og en fabelagtig udsigt over Sendai. Om aftenen er der middag på egen hånd i det livlige kvarter omkring Sendais hovedbanegård, hvor vi bor.

Dag 6
Sendai. Byerne Minamisanriku og Ishinomakitsunami og genopbygning
Traditionelt træskærerarbejde

Vi har fokus på genopbygningen og besøger i bus et genopbygningscenter i en af de hårdest ramte byer, Minamisanriku, der også rummer en fotoudstilling om, hvad der skete dengang, og vi hører en af de overlevende fortælle om den dag, tsunamien ramte. Vi får på et traditionelt spisested en fantastisk traditionel frokost med lokale ingredienser -  en vidunderlig udsigt over landskabet.  Og vi besøger om eftermiddagen en skole en times kørsel fra byen Ishinomaki, hvor der skete en forfærdelig tragedie, og hvor der nu kun er ruiner tilbage. 

Dag 7
Sendai. Matsushima-bugten

40 minutters rejse med lokaltog bringer os til Matsushima-bugten, kendt som en af Japans tre mest scenisk smukke seværdigheder. I 2013 blev den inkluderet på den internationale liste over smukkeste bugter i verden, og Matsushima rangerer dermed på liste sammen med Ha Long Bay i Vietnam og San Francisco i USA. 260 småøer dækket med fyrretræer rejser sig fra det smaragdgrønne vand, et sceneri der ikke har ændret sig synderligt i flere århundreder. Vi skal på sejltur i bugten, og området omkring kajen rummer en imponerende historie. Det historiske Zuiganji-tempel, de smukke haver ved Entsuin-templet, det elegante Kanrantei-tehus, der bliver fri tid til at udforske området, inden vi tager lokaltoget tilbage til vores sidste aften i Sendai.

Dag 8
Sendai. Med Shinkansen-toget til Kyoto via Tokyo. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Det berømte Nishiki-marked i Kyoto

Vi tager Shinkansen til Tokyo, hvor vi skifter til et andet Shinkansen-tog til Kyoto. . Allerede på stationen i Sendai er der mulighed for at købe en ”o-bento”, en typisk japansk madpakke, til toget. En o-bento fås i et hav af varianter og består typisk af ris og forskellige former for lækkert tilbehør og småretter – i form af fisk, kød, grøntsager og forskellige salater. Lækkert og ikke særlig dyrt! 

Efter ankomsten til den gamle kejserby Kyoto kører vi med metro til vores hotel. Vi bor centralt, og efter indkvartering går vi straks i gang med dagens udflugter. Kyoto rummer over 1.600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdomme. Hertil kommer kejserpaladset, shogunens Nijo-borg, kejserlige villaer og haver og en række af Japans bedste museer. Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under Anden Verdenskrig. Efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte.

Kyoto rummer stadig langt flere gamle træhuse end andre store byer i Japan, og enkelte bydele har stadig karakter af levende frilandsmuseer, selv om store sammenhængende kvarterer med smukke træhuse i dag næsten er forsvundet. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor æstetik var i højsædet.Vi besøger shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha og går en tur gennem templets lange arkade af orangerøde torii-porte, der ligger i hundredvis tæt efter hinanden op ad bjergskråningen, hvorfra der er udsigt over hele Kyoto. De orangerøde porte står i smuk kontrast til den omgivende grønne skov.! Om eftermiddagen besøger vi også det berømte Nishiki-marked. Her finder man et væld af ingredienser i det japanske køkken smukt præsenteret – fra frugt og grønt til fisk, kød, pickles, snacks og så videre. Markedet er en farverig oplevelse, og her plejer de ikke at være kede af at give smagsprøver. I Gion-kvarteret nede ved Kamo-floden ligger stemningsfulde spisesteder side om side med  traditionelle, diskrete tehuse, hvor byens berømte hvid-sminkede geishaer udøver deres kunst. Er vi heldige, ser vi nogle af dem trippe af sted i deres smukke kimonoer og medopsat hår. 

Dag 9
Kyoto. Guldpavillonen, Nijo-borgen, besøg ved zen-have og bambussti i Arashiyama. Middag med wagyu-kød
Bambuslunden i Kyoto

I byens nordvestlige udkant ligger det berømte Guldtempel. Den smukke guldbeklædte pavillon er en nøjagtig kopi af den over 500 år gamle bygning, som er brændt ned flere gange i historiens løb, senest i 1950, da en forvirret ung munk satte ild til den.

Den militære og politiske øverstkommanderende i samurai-tidens Japan var shogunen. I længere perioder var han den mest magtfulde mand i landet. Kejserens rolle har i det meste af historien været tilbagetrukket og mest af symbolsk karakter. Andre har regeret i hans navn.

I 1603 opførte Tokugawa-slægten, der netop havde erobret shogun-magten, Nijo-borgen. Bygningerne i denne borg, der er Japans bedst bevarede, er af meget høj kvalitet. De bedste bygningshåndværkere byggede borgen, og datidens bedste kunstnere udsmykkede den. Nattergalegulvet er et godt eksempel på, hvor raffineret borgen er. Gulvet er konstrueret således, at det knirker, når man træder på det, så eventuelle snigmordere ikke kunne nærme sig uden at blive hørt. Træskærerarbejdet og de mange malerier, der pryder vægge og lofter, er af stor kunstnerisk værdi.

Vi besøger samme dag forstaden Arashiyama for foden af bjergene i den vestlige ende af Kyoto, Her ser vi det UNESCO-fredede tempel Tenryu-ji, der er berømt for sin smukt anlagte zenhave fra 1300-tallet. Templet stod færdigt i 1339 og er en del af Rinzai-skolen inden for den japanske buddhistiske verden. besøger vi den smukke bambussti, hvor et tykt tæppe af meterhøje bambusser skaber en eksotisk stemning, og vi går en tur langs floden. Vi slutter aftenen af med en japansk middag på en af Kyotos gode restauranter. På menuen er det berømte wagyu-kød, lækkert fedtmarmoreret japansk oksekød, som kvalitetsmæssigt kan sammenlignes med det kendte kobekød. En kulinarisk oplevelse, man sent glemmer, med det supermøre kød, der nærmest smelter på tungen.

Dag 10
Kyoto. Telandsbyen Wazuka . Antikviteter og historisk kunst på Miho-museet
Wazuka telandsby er en lille perle gemt væk i bjergene

Cirka 45 minutters kørsel i bus fra Kyoto ligger telandsbyen Wazuka , en lille perle gemt væk i bjergene. Her holdes de gamle japanske traditioner omkring teproduktion fra over 800 år tilbage i tiden stadig nøje i hævd. Wazukas te, som blandt andet indbefatter Matcha og Sencha, lovprises over hele Japan for at være blandt de absolut bedste. Mere end 300 familier ernærer sig inden for tedyrkning og teproduktion og lever her i de smukke omgivelser blandt bølgende temarker. I Wazuka lærer vi ikke bare om de forskellige te-produkter og om, hvordan de dyrkes, men vi får også åbnet øjnene og smagsløgene op for hvad te ellers også kan bruges til og i hvilke andre madvarer og retter te også kan indgå i, for eksempel tenudler og teis. Vi spiser en rigtig tefrokost her og således mætte både i maven og på indtryk fortsætter vi videre til et andet højdepunkt på dagens program, nemlig det verdensberømte Miho-museum, som ligger en lille times kørsel fra Wazuka.  

Miho-museet er et glimrende eksempel på, hvad man kan udrette, hvis man har smag for kunst og rigtigt mange penge. Koyama-familien, der er grundlæggere af en buddhistisk sekt, hyrede den kinesisk-amerikanske stjernearkitekt I.M. Pei, kendt for værker såsom Louvres glaspyramide, til at forestå et museum i verdensklasse. Beliggenheden blev valgt i Shigaraki-bjergene og museet beskrives i brede kredse som et arkitektonisk mesterværk, hvor glas, stål og beton integreres i det omkringliggende skov- og bjergområde. Museet huser familiens private kunstsamling.

Dag 11
Kyoto. Med Shinkansen-toget til Hiroshima. Heldagstur til Hiroshima og tempeløen Miyajima med den berømte orangerøde torii-port
Den svævende torii-port ved Miya-jima

300 kilometer vest for Kyoto ligger Hiroshima. Den 6. august 1945 blev byen lagt i ruiner, og over 130.000 mennesker blev dræbt, da verden for første gang oplevede, at en atombombe blev bragt til sprængning. I dag står en enkel kuppelformet ruinbygning som et minde om de enorme ødelæggelser, eksplosionen forårsagede. Nærved ligger den smukke fredspark med en fredsflamme, der først bliver slukket, når det sidste atomvåben er destrueret. Vi besøger parken og fredsmuseet, der sagligt viser, hvad der skete.

I dag er Hiroshima fuldstændig genopbygget, og byen er anderledes end de fleste andre japanske byer med sine brede gader og velordnede bybillede. Vore dages Hiroshima har en meget åben atmosfære over for sine gæster. Vi spiser frokost i byen og skal om eftermiddagen opleve en af Japans mest berømte, fotograferede og elskede motiver – nemlig den ”svævende” røde torii-port ude i vandet ved øen Miyajima, som vi sejler over til på en lille færge. Det fantastiske er, at selv om torii-porten naturligvis er menneskeskabt, så passer den ind i den omliggende natur, som om naturen havde skabt den, og er erklæret for Unesco-verdensarv.

Vi har en overnatning i Hiroshima og rejser fra morgenstunden  med en  let oppakning, hvor der er pakket til de næste tre nætter. Den store bagage sendes til Osaka, som er sidste stop på rejsen.

Dag 12
Hiroshima. Bus til Shimane, bjerge og flot natur, Shinto-helligdomme, japanske borge, kaiseki-middag og bad i varme onsen-kilder
En traditionel kaiseki-middag

Lidt under tre timers kørsel fra Hiroshima finder vi Shimane, et bjergrigt og tyndt befolket kystområde beliggende i den vestlige del af Japans Honshu-ø. Japan er for mange mennesker Tokyos menneskemylder og ultramoderne skyskrabere, for andre er det Kyotos æteriske bambusskove. Men hvis man skal se nogle af landets absolut smukkeste landskaber og opleve et helt andet Japan og et Japan, de færreste ser, så bør man tage helt ud på landet, for eksempel til Shimane, der byder på vild natur, stejle klipper, dybe kløfter og vulkanøer. Stedet er fyldt med myter om guddomme,  forfædredyrkelse og beretninger om hverdagsmirakler, som alle kan identificere sig med, hvilket blandt andet shinto-helligdommen Izumo-Taisha vidner om. Det er en af Japans absolut ældste shinto-helligdomme, og det siges, at samtlige otte millioner guddomme inden for shinto-religionen hvert år i oktober eller november) forlader deres egne helligdomme rundt om i landet for at samles her. Guderne har deres egen sti ned til helligdommen og en hal indenfor, hvor de kan hvile. Vi må som besøgende pænt gå på hver sin side af stien. Izumo-helligdommen har også et ry for at være et kærlighedens tempel, som ensomme unge kan opsøge for hjælp, hvis de leder efter kærlighed.

Vi besøger også borgen i Matsue, en af Japans  få tilbageværende originale borge i træ. Borgen stod færdig i 1611 og har overlevet op til i dag igennem ildebrande, jordskælv og Meiji-periodens antifeudale ødelæggelser. Vi runder dagens oplevelser af med en traditionel kaiseki-middag på hotellet. Kaiseki forklares bedst som et måltid bestående af mange små retter, alle baseret udelukkende på sæsonens råvarer. Det er altså umuligt på forhånd at sige, hvad retterne består af, fordi det afhænger af lige just det tidspunkt, måltidet indtages på, hvilke råvarer der er tilgængelige på lige netop det tidspunkt. En kaiseki middag er kun til særlige begivenheder såsom bryllupper og fødselsdage, men vi har jo også rigeligt at fejre med vores tilstedeværelse her i Japan. Hvis man har lyst og mod på et ekstra sjovt og meget japansk indslag i forbindelse med middagen, så kan man komme til middagen iført kimono, lånt af hotellet, for så efter middagen direkte at tage et onsen-bad, et meget varmt bad i en meget varm kilde. Der er baderegler, der skal overholdes i et onsen-bad, men nærmere instrukser og gode råd vil blive givet på stedet af rejselederen. Et onsen-bad er under alle omstændigheder en meget japansk oplevelse og noget, der bør prøves.

Dag 13
Shimane. Adachi-museet og dets have samt manga-kystbyen Sakaiminato
Adachi-museet anses for at have Japans smukkeste have

På denne dag skal vi besøge ikke mindre end den fineste have i Japan, som ligger i forlængelse af det såkaldte Adachi-museum. Selve museet huser værker af moderne og nutidige kunstnere, men det er museets store japanske have, der er det virkelige trækplaster. Seks forskellige og ypperligt velholdte haver er designet til at frembringe forskellige følelser hos beskueren og skabe et såkaldt ”levende maleri”, der skifter med årstiderne og tidspunktet på dagen. At haven har beholdt titlen som Japans fineste have igennem mange år er en bedrift i et land berømt for sine mange fine haver.

Senere kører vi videre til kystbyen Sakaiminato, fødested for en af mangaverdenens mest berømte og lovpriste kunstnere, Mizuki Shigero. Hans bedårende onde yokai, trolde og djævle, fortæller historier fra japansk folklore. Figurerne udsmykker både det udvendige og indvendige af hele fire togvogne fra Yonago til Sakaiminato, og selv højtalerudkaldene foretages af en af hans tegneseriefigurer. Mizukis tegneseriefigurer omfatter Kitaro, en dreng født på et gravsted; hans far Medama-oyaji, et genfødt øjeæble; Neko Musume, en kattepige med hugtænder og en Jekyll og Mr. Hyde personlighed; og Nezumi Otoko, en uvasket rottemand, som bruger luft i maven som våben. Der er figurer af dem og andre yokai overalt på gågaden i den centrale del af byen. Børnene elsker dem, og det gør de voksne også. Selve byen Sakaiminato er også hyggelig at vandre rundt i med fiskekuttere, der vugger i havnen og hyggelige cafeer og restauranter. Vi spiser middag på hotellet.

Dag 14
Shimane. Bus til Osaka og besøg i knivbutik. Afskedsmiddag
Tower Knives

Vi kører i bus til Osaka og indkvarterer os på hotellet. Sammen med Kobe og Yokohama er Osaka en af Japans vigtigste havnebyer og har siden sin tidlige historie været en af landets travleste og mest velhavende handelsbyer. Ligesom mange andre af Japans byer led Osaka en krank skæbne under Anden Verdenskrig, så der er ikke meget tilbage af det oprindelige Osaka. Til gengæld byder byen i dag på noget af Japans mest spændende og eksperimenterende arkitektur. Et andet af Osakas særkender er maden. Byen har status som en af Japans gastronomiske oaser, og her laves nogle af Japans bedste køkkenknive af den fineste kvalitet. Vi skal derfor i dag besøge Tower Knives Osaka, en oplysende knivforretning med et bredt udvalg af kvalitetskøkkenknive lavet i Osaka. Vi lærer om japanske knive og oplever det magiske ved en ultraskarp kniv når vi prøver at skære forskellige grøntsager ud med dem. Det forholder sig nemlig således, at jo skarpere kniven er, jo mere smag får man ud af råvarerne. Hvis man har interesse for det, er der mulighed for at købe sig en kniv med hjem, og forretningen kan oplyse nærmere om toldreglerne. 

Hen på aftenen mødes vi til en hyggelig afskedsmiddag.

Dag 15
Osaka. Hjemrejse

I dag har vi dagen på egen hånd i Osaka, inden det er tid til at forlade hotellet og køre mod lufthavnen, for at sætte os til rette i flyet hjemad.

Dag 16
Ankomst til København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 39.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

kr. 4.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Tokyo og Osaka – København med mellemlanding
 • Togrejse med Shinkansen Tokyo – Sendai – Kyoto – Hiroshima
 • Øvrig transport i henhold til program
 • Indkvartering på hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 7, 10, 11
 • Middag dag 2, 9, 12, 13, 14
 • Alle udflugter og entréer som beskrevet i program
 • Separat bagagehåndtering i forbindelse med togrejse Tokyo – Sendai - Kyoto – Hiroshima
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagagehåndtering

På denne rejse benytter vi det japanske højhastighedstog Shinkansen, hvor der er begrænset plads til bagagen; derfor vil denne blive transporteret separat til næste bestemmelsessted. Nærmere beskrivelse findes i dagsprogrammet.

Indkvartering

Vi benytter os af rene og pæne hoteller med små værelser, eget bad og toilet samt tv og gratis Wi-Fi. Hotellerne i storbyerne ligger som regel i tæt afstand til metrostationer, som danner rammerne for vores udflugter der.

Ikke egnet til gangbesværede

Da der på denne rejse gøres brug af offentlig transport i Japan i forbindelse med de planlagte udflugter, vil der være forholdsmæssigt mange gåture. Rejsen egner sig således ikke til gangbesværede.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Japan

Her kan du få mere at vide om Japan: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/japan
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Drikkepenge

Man giver ikke drikkepenge i Japan.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse En virkelig god og spændende tur. Rejselederen Anna Maria var en fantastisk guide.
Date published: 2023-12-02
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejse, der i høj grad levede op til programmet Det blev et par oplevelsesrige uger med en velfungerende gruppe og en dygtig og engageret rejseleder. Der blev tilbagelagt mange kilometer de fleste dage og trappe op og ned. Det burde der stå lidt tydeligere i programmet - ikke for at ændre det. Vi klarede det og det var rart at færdes rundt med offentlig transport så snart, det var muligt. Vi bevægede os rundt i hverdagen. En enkelt dag blev for lang - men igen klaret ok af rejselederen. Vi udgik bare for kræfter. Lidt besværligt at pakke til de tre dage, når man skal have bagagen med hele dagen. Også det gik dog. De store oplevelser stod i kø og de mange forskellige steder, vi besøgte gav et godt indtryk af landet og dets befolkning.
Date published: 2023-11-26
Rated 4 out of 5 by from Efterårstur til Japan En god tur, men mængden af strabadser var meget ulige fordelt på dagene. Efter vores mening var der for meget fokus på indkøb af souvenirs. Vi havde mange fantastiske oplevelser og rejselederen var meget vidende og empatisk. Alt i alt en rigtig god rejse.
Date published: 2023-11-09
Rated 5 out of 5 by from Gesihaer, shoguner og samuraier - en storslået tur til Japan Det var en dejlig og lærerig rejse med en meget hyggelig gruppe og en kompetent og medrivende rejseleder og søde japanske guides. Det særlige var al den viden vi fik med på turen, samtidig med at vi bevægede os fra Tokyo, til Sendai, Kyoto, Hiroshima og Osaka. Alle rejser var nøje tilrettelagt og fungerede optimalt. Super med høretelefoner, det er genialt. Ændringsforslag - en mindre dag i Tokyo og skift den ud med en dag mere i Kyoto eller ude i naturen. Vi gik mange kilometer hver dag og det var skønt, men et par steder gik vi for langt med bagage, hvor der burde indsættes taxi eller bus i stedet. Hotellerne var fine og nogle med høj standard ift værelser og morgenmad, andre mindre. Tak for en skøn tur, vi kommer gerne tilbage.
Date published: 2023-11-05
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse med et bombardement af forskellige sanseindtryk. Et meget spændende og balanceret program, hvor man fik en appetitvækker på alt det, som kan opleves i Japan. En rejse som har givet os lyst til at opleve mere af dette fantastiske land.
Date published: 2023-11-02
Rated 5 out of 5 by from Fantastik oplysende og interessant tur Vores rejseleder Emil gjorde turen til en historisk og kulturel oplevelse med sin store indsigt i Japan og hans "skolelæreagtige" måde at inddrage os i sine fortællinger. Vi oplevede alt fra storbys livet til landbrug/teproduktion. Vi fik en god indsigt i hvordan japanerne lever i dag med den gamle og nye kultur i forening og hvordan historien stadigvæk har stor indflydelse på japanernes hverdagsliv. Det var en dybt rørende oplevelse at se et par af de områder som i 2011 blev ramt af en tsunami, samt at høre fra en lokal om hvordan de oplevede det og hvordan de er kommet videre efter den tragiske katastrofe. Måden vi for det meste kom rundt med offentlige busser og tog var med til at give et billed af japanerne.
Date published: 2023-10-30
Rated 5 out of 5 by from En dejlig oplevelse, som fuldt ud levede op til mine forventninger. En særdeles dygtig, veloplagt og velforberedt rejseleder med sans for formidling var en væsentlig årsag til den gode oplevelse. Hans brug af head set gjorde os trygge bl.a. metroen og vores rejsekort fungerede perfekt. At " rejseholdet " på 18 var særdeles rejsevante var også del af den gode oplevelse.
Date published: 2023-10-29
Rated 5 out of 5 by from Fin rejse med mange gode indtryk af Japan Spændende og oplevelsesrig rejse med en meget fortællende og vidende rejseleder.
Date published: 2023-05-23
 • y_2024, m_4, d_12, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_17
 • loc_da_DK, sid_JPRTR16, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser