Geishaer, shoguner og samuraier

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Åndemystik, bjerge og vild natur, udsøgte haver, mangadæmoner, atombomber, tsunami, neonoplyste skyskrabere – få alle Japans facetter med!

Hvert land har sin egen enestående historie og kultur – Japans er bare mere fascinerende end gennemsnittet. Hvor i verden er det ellers kutyme, at togkontrolløren afslutter sin kontrol med et respektfuldt buk, inden han forlader kupeen? Landets kontraster er enorme – det moderne Japan afspejles i millionmetropoler med skyskrabere og blinkende neonreklamer, futuristiske lyntog og fuldautomatisk cykelparkering med robotarm. Men traditioner og historie lever også videre i de kimonoklædte kvinder, taxachaufførernes hvide handsker, buddhistiske munke, shintoreligion, shoguner og isolation fra resten af verden.

Vi oplever alle de klassiske seværdigheder i Tokyo, Kyoto og Hiroshima, krydret med spændende afstikkere til tyndt befolkede områder i bjergene og kystområderne. Her lærer vi om tsunamien i 2011; besøger en telandsby omgivet af bjerge; oplever det verdensberømte Miho-museum; bliver konfronteret med mystik, hellige åndehistorier og forfaderdyrkelse blandt stejle klipper og dybe kløfter; bader i de varme onsen-kilder; besøger Japans fineste have ved Adachi-museet og hilser på Mizuki Shigeros finurlige univers af mangategneseriefigurer.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta JPY

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Tokyo, Japan. Frokost, shintohelligdommen Meiji Jingu og Shibuya. Velkomstmiddag
Dag 3
Tokyo. Smagsprøver på frisk sushi, Hamarikyu-haven og Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved Kejserpaladset
Dag 4
Tokyo på egen hånd
Dag 5
Tokyo – med Shinkansen-toget til Sendai. Matsushima bugt
Dag 6–7
Sendai. Byerne Ishinomaki og Minami Sanriku, tsunami og genopbygning, besøg hos lokale bønder og træskærerarbejde
Dag 8
Sendai. Med Shinkansen-toget til Kyoto via Tokyo. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Dag 9
Kyoto. Guldpavillonen, Nijo-borgen, besøg i zen-have og cykeltur i Arashiyama. Middag med wagyu-kød
Dag 10
Kyoto. Wazuka telandsby og antikviteter og historisk kunst på Miho-museet
Dag 11
Kyoto. Med Shinkansen-toget til Hiroshima. Heldagstur til Hiroshima og tempeløen Miya-jima med den berømte røde torii-port
Dag 12
Hiroshima. Bus til Shimane, bjerge og flot natur, Shinto-helligdomme, japanske borge, kaiseki middag og bad i varme onsen-kilder
Dag 13
Shimane. Adachi museum og have og manga-kystbyen Sakaiminato
Dag 14
Shimane. Bus til Osaka og besøg i Tower Knives. Afskedsmiddag
Dag 15
Osaka – København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
33.998,–
København
32.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi mødes i Københavns Lufthavn og letter med kurs mod Tokyo, Japans hovedstad. Der er fuld forplejning ombord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Tokyo, Japan. Frokost, shintohelligdommen Meiji Jingu og Shibuya. Velkomstmiddag
Shibuya-krydset i Tokyo er fyldt med neonlys og storskærme

Vi lander i Tokyo om formiddagen og tager straks fat på de mange oplevelser, der venter os. Tokyo var engang en lille fiskerby, men er i dag en af verdens største og mest moderne storbyer. Tokyo består af mange små bydele, hver med deres helt eget særpræg og stemning, og de næste par dage skal vi besøge nogle af de mest spændende.

Efter en god første frokost i Japan består dagens udflugt i et besøg ved Japans største shintohelligdom, Meiji Jingu. Templet stod færdigt i 1920 og er et symbol på kejserens vigtige rolle i det japanske samfund – både som politisk og religiøst overhoved. Først efter anden verdenskrig mistede kejseren sin status som guddommelig og sin politiske indflydelse. På vej ind til det hellige område går vi under en enorm torii-port og fortsætter gennem den fredfyldte skov, der omgiver helligdommen. Træerne her blev plantet som gave fra hele Japan til Meiji kejseren, da det blev bygget.

Herefter skal vi til et af byens mest berømte områder overhovedet – både blandt japanerne selv og blandt turister – nemlig Shibuya, der ligger midt i byen, og hvis station er et af Tokyos trafikale knudepunkter. I Shibuya-krydset vælter neonlys og storskærme med reklamer og musikvideoer ud fra højhusene, og hundredvis af fortravlede japanere – fra forretningsmænd til skoleelever i deres skoleuniformer og trendy unge med vilde frisurer – haster ud i fodgængerfeltet, når lyset skifter til grønt. Foran stationen er der en lille statue af en hund – Hachiko-statuen – som er byens mest berømte mødested. Historien om den loyale hund Hachi, der dag efter dag trofast venter på sin herre foran stationen – selv efter dennes død – er i sig selv ganske rørende. Og historien om Hachi blev filmatiseret i Japan i 80’erne, inden den i 2009 kom i en Hollywood-udgave med Richard Gere i hovedrollen som hundens ejer.

Om aftenen tager vi for alvor hul på vores japanske eventyr med en velkomstmiddag på et japansk spisested. Det japanske køkken er et af verdens sundeste og mest varierede med masser af fisk og grøntsager, og det rummer et hav af andre spændende retter end blot sushi. Maden er i sig selv en stor del af oplevelsen, når man besøger Solens Rige. På en del restauranter er der billeder af retterne – ja, endda plastikmodeller i naturstørrelse af de enkelte retter – så der er gode muligheder for at kaste sig ud i noget nyt og spændende!

I forbindelse med ankomstdagen til Tokyo kan dagsprogrammet variere alt efter ankomsttidspunktet til Japan. Derfor er det ikke sikkert at vi når alle programsatte ting på ankomstdagen (gælder også velkomstmiddagen). I vil dog få alle oplevelserne under jeres ophold i Tokyo – nogle blot på de efterfølgende dage i byen (velkomstmiddag evt. på dag 3).

Dag 3
Tokyo. Smagsprøver på frisk sushi, Hamarikyu-haven og Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved Kejserpaladset
Tokyos mest eksklusive shoppingområde, Odaiba

På dagens udflugt, som overvejende foregår til fods, begynder vi med et besøg på Tsukiji Fiskemarked, en gang verdens største af slagsen, der gennem mere end 80 år har solgt fisk til indbyggerne og restauranter i Tokyo. Men nu er det desværre slut, fiskemarkedet er flyttet ud af den centrale del af byen, med meget mere strikse regler for besøgende, da de gamle haller skulle have været brugt i forbindelse med De Olympiske Lege i Tokyo i 2020, som jo desværre måtte aflyses. Stedet er dog stadig absolut et besøg værd. Mange af butikkerne og boderne er der endnu, og man kan stadig få masser af lækre sushismagsprøver, hvilket vi selvfølgelig også skal prøve.

Fra fiskens verden begiver vi os ud videre ud i metropolen Tokyo, hvor imponerende bygningskunst i alle afskygninger præger gadebilledet: fra futuristiske kæmpebygninger til kedelige kontorbygninger – et miks af stilarter, overalt hvor man kigger hen. Meningerne om Tokyos arkitektur og byplanlægning er da også mange, men én ting er helt sikker: Det er alt andet end kedeligt at gå på opdagelse i Tokyos gader. Vi besøger den store Hamarikyu-have i det centrale Tokyo. Haven ligger langs Tokyo-bugten og er anlagt i traditionel stil med et tehus midt ude på en lille ø. Den traditionelle stil står i stærk kontrast til de mange højhuse, som omkranser haven.

Fra Hamarikyu-haven tager vi en båd til Odaiba, et populært indkøbsområde beliggende på en menneskeskabt ø ude i Tokyo-bugten. Her får vi tid på egen hånd til indkøb og frokost. Vi tager med monorail-toget til Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, hvor alle Japans dyre mærkevarer og stormagasiner er repræsenteret. Dette er Japans pendant til Fifth Avenue i New York og Champs-Elysées i Paris! Vi går en tur ned ad Ginzas livlige og stilfulde hovedgade, hvor ikke blot folk på shopping, men også travle forretningsmænd præger gadebilledet.

Herefter fortsætter vi til en sand arkitektonisk perle. Vi går en tur gennem det store konferencecenter Tokyo International Forum fra 1996, hvis store stål- og glaskonstruktion ligner skroget på en meget lang båd. Her afholdes konferencer, messer, koncerter og udstillinger, og her er sågar en dansk cafe, hvor der blandt andet serveres hotdogs! Videre på vores gåtur besøger vi parken ved Kejserpaladset.

Dag 4
Tokyo på egen hånd
Frisk sushi

Dagen er afsat til at gå på opdagelse i Tokyo på egen hånd. Og lad det være sagt med det samme: Tokyo er ét stort overflødighedshorn af spændende indtryk og muligheder, uanset om man er til shopping, museer eller til at dykke ned i de mange kulinariske fristelser, byen er så berømt for. Tokyo har flere Michelin-restauranter end Paris og London tilsammen, men også på de små mere ydmyge steder er der gastronomi på højt niveau. Mange spisesteder kører med favorable frokostmenuer, så prøv dig frem.

Det er let og effektivt at komme rundt i byen med metro, og rejselederen hjælper gerne med idéer til dagen. Tæt ved Shibuya, hvor vi var forleden, ligger bydelen Harajuku, hvor unge japanere – flere i udklædningstøj inspireret af de japanske mangategneserier –  kommer for at shoppe i områdets små specialbutikker, ikke mindst i gaden Takeshitadori. Tæt derved ligger den ganske eksklusive shoppegade Omotesando, hvor du finder et hav af både japanske og udenlandske mærker.

I den helt anden boldgade af byens tilbud kan du opleve det gamle traditionelle Tokyo i bydelen Asakusa. Her er der stadig mange gamle velbevarede træhuse, der overlevede 2. Verdenskrigs ødelæggelser, og midt i Asakusa troner Asakusa Kannon-templet med den markante, store røde lanterne i indgangsporten. Gå lidt på opdagelse i de små sidegader omkring templet, hvor de små snackboder frister med både sødt og salt. Prøv for eksempel friskristet senbei, de berømte japanske saltkiks, som findes i et hav af smagsvarianter og størrelser. De fås ikke bedre end her!

Vil du gerne have dit køkken spædet op med japanske køkkenting – eller vil du bare gerne have en Tokyo-oplevelse ud over det sædvanlige – så læg vejen forbi køkkenshoppegaden Kappabashidori, som kan nås til fods fra templet. Her fås intet mindre end ALT til køkkenet: fra plastikmad-figurer til gryder, spisepinde, japansk keramik, tekander i støbejern til grøn te og meget andet.

Hvis ikke man er så meget til eventyr på egen hånd, vil rejselederen stå klar med et tilbud om at tage ud til Tokyos nye olympiske stadion. Stadionet ligger i bydelen Shinjuku. Byggeriet stod færdigt i 2020 og er tegnet af arkitekten Kengo Kuma.

For at gøre de næste dages togrejser så behagelige og afslappede som muligt, fragtes vores store bagage i aften til Kyoto, og vi rejser derfor blot med let oppakning, hvor der er pakket for de næste tre nætter i Sendai. Vi møder vores store bagage igen ved indtjekning på hotellet i Kyoto på dag 8. 
Dag 5
Tokyo – med Shinkansen-toget til Sendai. Matsushima bugt
Det berømte lyntog Shinkansen

Vi skal med det berømte japanske lyntog, Shinkansen, til Sendai, den største by i Japans Tohoku region. På cirka halvanden time kører vi de 352 kilometer til Sendai.

Inden vi stiger ombord på toget, er der mulighed for at købe en ”o-bento”, en typisk japansk madpakke, til toget. En o-bento fås i et hav af varianter og består typisk af ris og forskellige former for lækkert tilbehør og småretter – i form af fisk, kød, grøntsager og forskellige salater. Lækkert og ikke særlig dyrt!

Ved ankomsten til Sendai går vi de få minutter det tager fra stationen til vores hotel, hvor vi stiller vores lille oppakning, for vi skal nemlig med det samme ud på nye eventyr. 40 minutters rejse med lokaltog bringer os til Matsushima bugt, kendt som en af Japans tre mest scenisk smukke seværdigheder. I 2013 blev den inkluderet på den internationale liste over smukkeste bugter i verden, og Matsushima rangerer dermed på liste sammen med Ha Long Bay i Vietnam og San Francisco i USA. 260 småøer dækket med fyrretræer rejser sig fra det smaragdgrønne vand, et sceneri der ikke har ændret sig synderligt i flere århundreder. Og lige så imponerende en historie har området – samuraiherskeren i Sendai området Date Masamune efterlod sig nemlig en arv bestående af Zuiganji-templet, de smukke haver ved Entsuin-templet, det elegante Kanrantei-tehus, med mere.

Dag 6–7
Sendai. Byerne Ishinomaki og Minami Sanriku, tsunami og genopbygning, besøg hos lokale bønder og træskærerarbejde
Traditionelt træskærerarbejde

Den 11. marts 2011 blev Japan offer for verdens fjerdestørste registrerede jordskælv og tsunami nogensinde, og vi skal nu have et indblik i, hvad der skete dengang. Vi kører til Ishinomaki by, en af de værst ramte byer, hvor vi møder en tidligere engelsklærer ved byens universitet, nu frivillig ansat i byens informationscenter til at fortælle om tsunamien. Vi besøger også en skole en times kørsel fra Ishinomaki, hvor der nu kun er ruiner tilbage, og vi tager på fotoudstilling i byen Minami Sanriku og hører en af de overlevende fortælle om den dag, tsunamien ramte.

Vi skal også ud og møde de lokale bønder når vi tager ud i det nærliggende landområde. Her viser bønderne os rundt og fortæller om, hvordan de lever og bor. Her spiser vi frokost og efterfølgende besøger vi et værksted for træskærerarbejde. Vi får lov til selv at prøve kræfter med håndværket ved for eksempel at lave vores eget skærebræt, som efterfølgende laserindgraveres personligt til os. Denne lille begivenhed vil gå godt i spænd med et andet spændende indslag senere på rejsen, når vi besøger en forretning i Osaka, der specialiserer sig i japanske knive. Hvis man skulle investere i en knivskarp japansk kniv, så bør man nemlig bruge et skærebræt af træ og ikke af plastik.

Igen fragtes vores store bagage i aften til Kyoto, og vi rejser derfor blot med let oppakning. Vi møder vores bagage igen ved indtjekning på hotellet i Kyoto.

Dag 8
Sendai. Med Shinkansen-toget til Kyoto via Tokyo. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Det berømte Nishiki-marked i Kyoto

Vi tager Shinkansen til Tokyo, hvor vi skifter til det videre Shinkansen til Kyoto. Efter ankomsten til den gamle kejserby Kyoto kører vi med metro til vores hotel. Vi bor centralt, og efter indkvartering går vi straks i gang med dagens udflugter. Kyoto rummer over 1.600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdomme. Hertil kommer shogunens Nijo-borg, kejserlige villaer og haver og en række af Japans bedste museer.

Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under 2. Verdenskrig. Efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte. Desværre har bystyret ikke vist byen samme respekt, så de store sammenhængende kvarterer af smukke træhuse er næsten forsvundet. Men ingen har vovet at røre de tusinder af templer, helligdomme og smukke haver. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor skønhed og æstetik var i højsædet.

Vi besøger shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha og går en tur gennem den lange arkade af orangerøde torii-porte, der ligger i hundredvis tæt efter hinanden og former vejen. De orangerøde porte står i smuk kontrast til den omgivende grønne skov. Dette er en af Kyotos knap så kendte attraktioner, men ikke desto mindre for mange besøgende er det et af de helt store højdepunkter!

Om eftermiddagen går vi en tur gennem Kyotos berømte Gion-kvarter. På vejen besøger vi også det berømte Nishiki-marked. Her finder man et væld af japanske specialiteter smukt præsenteret – fra frugt og grønt til fisk, kød, pickles, snacks og så videre. Markedet er en farverig oplevelse, og her plejer de ikke at være kede af at give smagsprøver. I Gion-kvarteret ligger stemningsfulde spisesteder side om side med de traditionelle, diskrete tehuse, hvor byens berømte geishaer arbejder. Er vi heldige, ser vi nogle af dem trippe af sted i deres dyre kimonoer og med smukt opsat hår.

Dag 9
Kyoto. Guldpavillonen, Nijo-borgen, besøg i zen-have og cykeltur i Arashiyama. Middag med wagyu-kød
Bambuslunden i Kyoto

I byens nordlige udkant ligger det berømte Guldtempel. Den smukke guldbeklædte pavillon er en nøjagtig kopi af den over 500 år gamle bygning, som en sindssyg tempelpræst satte ild til i 1950.

Den militære øverstkommanderende i kejsertidens Japan var shogunen. I længere perioder af landets historie var han også den mest magtfulde mand i landet. Kejserens rolle var mere tilbagetrukket og af symbolsk karakter.

I 1603 opførte Tokugawa-shogunslægten Nijo-borgen. Bygningerne i denne borg, der er Japans bedst bevarede, er af meget høj kvalitet. De bedste bygningshåndværkere byggede borgen, og datidens bedste kunstnere udsmykkede den. Nattergalegulvet er et godt eksempel på, hvor raffineret borgen er. Gulvet er konstrueret således, at det knirker, når man træder på det, så eventuelle snigmordere ikke kunne nærme sig uden at blive hørt. Træskærerarbejdet og de mange malerier, der pryder vægge og lofter, er af stor kunstnerisk værdi.

Vi fortsætter til den vestlige ende af Kyoto, hvor vi tager på en lille cykeltur i det naturskønne område Arashiyama for foden af bjergene. Her besøger vi det UNESCO-fredede tempel Tenryu-ji, der er berømt for sin smukt anlagte zenhave fra 1300-tallet. Templet stod færdigt i 1339 og er en del af Rinzai-skolen inden for den japanske buddhistiske verden. Bagefter cykler vi videre gennem den smukke bambuslund, hvor et tykt tæppe af meterhøje bambusser slår den eksotiske stemning an, og gennem rolige landområder med rismarker og UNESCO-fredede bygninger.

Vi slutter aftenen af med en japansk middag på en af Kyotos gode restauranter. På menuen er det berømte wagyu-kød, lækkert fedtmarmoreret japansk oksekød, som kvalitetsmæssigt kan sammenlignes med det kendte kobekød. En kulinarisk oplevelse, man sent glemmer, med det supermøre kød, der nærmest smelter på tungen.

Dag 10
Kyoto. Wazuka telandsby og antikviteter og historisk kunst på Miho-museet
Wazuka telandsby er en lille perle gemt væk i bjergene

Cirka 45 minutters kørsel i bus fra Kyoto ligger Wazuka telandsby, en lille perle gemt væk i bjergene. Her holdes de gamle japanske traditioner omkring teproduktion fra over 800 år tilbage i tiden stadig nøje i hævd. Wazukas te, som blandt andet indbefatter Matcha og Kabuse Sencha, lovprises over hele Japan for at være blandt de absolut bedste. Mere end 300 familier ernærer sig inden for tedyrkning og teproduktion og lever her i de smukke omgivelser blandt bølgende temarker. I Wazuka lærer vi ikke bare om de forskellige tesorter og om hvordan de dyrkes, men vi får også åbnet øjnene og smagsløgene op for hvad te ellers også kan bruges til og i hvilke andre madvarer og retter te også kan indgå i, for eksempel tenudler og teis. Vi spiser en rigtig tefrokost her og således mætte både i maven og på indtryk fortsætter vi videre til et andet højdepunkt på dagens program, nemlig det verdensberømte Miho-museum, som ligger en lille times kørsel fra Wazuka. 
Miho-museet er et glimrende eksempel på, hvad man kan udrette, hvis man har smag for kunst og rigtig mange penge. Shumei-familien, der er grundlæggere af en buddhistisk sekt, hyrede den kinesisk-amerikanske stjernearkitekt I.M. Pei, kendt for værker såsom Louvres glaspyramide, til at forestå et museum i verdensklasse. Beliggenheden blev valgt i Shigaraki-bjergene og museet beskrives i brede kredse som et arkitektonisk mesterværk, hvor glas, stål og beton integreres i det omkringliggende skov- og bjergområde. Museet huser Shumei-familiens private kunstsamling.

Dag 11
Kyoto. Med Shinkansen-toget til Hiroshima. Heldagstur til Hiroshima og tempeløen Miya-jima med den berømte røde torii-port
Den svævende torii-port ved Miya-jima

300 kilometer vest for Kyoto ligger Hiroshima. Den 6. august 1945 blev byen lagt i ruiner, og over 100.000 mennesker blev dræbt, da verden oplevede, at en atombombe blev bragt til sprængning. I dag står en kuppelformet ruinbygning som et minde om de enorme ødelæggelser, som eksplosionen forårsagede. Nærved ligger den smukke fredspark med en fredsflamme, der først bliver slukket, når det sidste atomvåben er destrueret. Vi besøger parken og fredsmuseet, der sagligt og instruktivt viser, hvad der skete. I dag er Hiroshima fuldstændig genopbygget, og byen er anderledes end de fleste andre japanske byer med sine brede og luftige gader og det velordnede bybillede. Vi spiser frokost i Hiroshima og skal herefter opleve en af Japans mest berømte, fotograferede og elskede motiver – nemlig den ”svævende” røde torii-port ude i vandet ved øen Miya-jima, som vi sejler over til. Smukt, poetisk og klassisk japansk!

Vi rejser i dag med en lidt større, men stadig let oppakning, hvor der er pakket for de næste tre nætter. Den store bagage sendes til Osaka, som er sidste stop på rejsen.

Dag 12
Hiroshima. Bus til Shimane, bjerge og flot natur, Shinto-helligdomme, japanske borge, kaiseki middag og bad i varme onsen-kilder
En traditionel kaiseki-middag

Lidt under tre timers kørsel fra Hiroshima finder vi Shimane, et bjergrigt og tyndt befolket kystområde beliggende i den vestlige del af Japans Honshu-ø. Japan er for mange mennesker Tokyos menneskemylder og ultramoderne skyskrabere, for andre er det Kyotos æteriske bambusskove. Men hvis man skal se nogle af landets absolut smukkeste landskaber og opleve et helt andet Japan og et Japan, de færreste ser, så bør man tage til Shimane der byder på vild natur, stejle klipper, dybe kløfter og vulkanøer. Stedet er fyldt med mystik, hellige åndehistorier og forfaderdyrkelse, hvilket blandt andet shinto-helligdommen Izumo-Taisha vidner om. Det er en af Japans absolut ældste shinto-helligdomme, og det siges, at samtlige otte millioner guder inden for shinto-religionen hvert år under den tiende måned i månekalenderen (som regel i oktober eller november) forlader deres egne helligdomme for at samles her. Guderne har deres egen sti ned til helligdommen og en hal indenfor, hvor de kan hvile. Vi må som besøgende pænt gå på hver sin side af stien.  
Vi besøger også Matsue borg, en af Japans største og få tilbageværende originale borge. Borgen stod færdig i 1611 og har overlevet op til i dag igennem ildebrande, jordskælv og Meiji-periodens antifeudale ødelæggelser.
 
Vi runder dagens oplevelser af med en traditionel kaiseki-middag på hotellet. Kaiseki forklares bedst som et måltid bestående af mange små retter, alle baseret udelukkende på sæsonens råvarer. Det er altså umuligt på forhånd at sige, hvad retterne består af, fordi det afhænger af lige just det tidspunkt, måltidet indtages på, hvilke råvarer der er tilgængelige på lige netop det tidspunkt. En kaiseki middag er kun til særlige begivenheder såsom bryllupper og fødselsdage, men vi har jo også rigeligt at fejre med vores tilstedeværelse her i Japan. Hvis man har lyst og mod på et ekstra sjovt og meget japansk indslag i forbindelse med middagen, så kan man komme til middagen iført kimono, lånt af hotellet, for så efter middagen direkte at tage i onsen bad, altså varme kilder. Der er en masse baderegler der skal overholdes i et onsen-bad, men nærmere instrukser og gode råd vil blive givet på stedet af rejselederen. Et onsen-bad er under alle omstændigheder en meget japansk oplevelse og noget, der bør prøves.

Dag 13
Shimane. Adachi museum og have og manga-kystbyen Sakaiminato
Adachi-museet anses for at have Japans smukkeste have

I dag skal vi besøge ikke mindre end den fineste have i Japan, som ligger i forlængelse af Adachi museum. Selve museet huser værker af moderne og nutidige kunstnere, men det er museets store have, der er det virkelige trækplaster. Seks forskellige og ypperligt velholdte haver er designet til at frembringe forskellige følelser hos beskueren og skabe et såkaldt ”levende maleri”, der skifter med årstiderne og tidspunktet på dagen. At Adachi har beholdt titlen som Japans fineste have igennem mange år er ikke en lille bedrift i et land berømt for sine mange fine haver.

Senere kører vi videre til kystbyen Sakaiminato, fødested for en af mangaverdenens mest berømte og lovpriste kunstnere, Mizuki Shigero. Hans bedårende onde yokai, åndedæmoner, fortæller historier fra japansk folklore. Figurerne udsmykker både det udvendige og indvendige af hele fire togvogne fra Yonago til Sakaiminato, og selv højtalerudkaldene foretages af en af hans tegneseriefigurer. Mizukis tegneseriefigurer omfatter Kitaro, drengen født på en kirkegård; hans far Medama-oyaji, et genfødt øjeæble; Neko Musume, kattepigen med hugtænder og en Jekyll og Mr. Hyde personlighed; og Nezumi Otoko, den uvaskede rottemand, som bruger luft i maven som våben. Børnene elsker dem, og det gør de voksne også. Selve byen Sakaiminato er også hyggelig at vandre rundt i med fiskekuttere, der vugger i havnen og et bredt udvalg af hyggelige cafeer og restauranter. Vi spiser middag på hotellet.

Dag 14
Shimane. Bus til Osaka og besøg i Tower Knives. Afskedsmiddag
Tower Knives

Vi kører i bus til Osaka og indkvarterer os på hotellet. Sammen med Kobe og Yokohama er Osaka en af Japans vigtigste havnebyer og har siden sin tidlige historie været en af landets travleste og mest velhavende handelsbyer. Ligesom mange andre af Japans byer led Osaka en krank skæbne under 2. Verdenskrig, så der er ikke meget tilbage af det oprindelige Osaka. Til gengæld byder byen i dag på noget af Japans mest spændende og eksperimenterende arkitektur. Et andet af Osakas særkender er maden. Byen har status som en af Japans gastronomiske oaser, og her laves nogle af Japans bedste køkkenknive af den fineste kvalitet. Vi skal derfor i dag besøge Tower Knives Osaka, en oplysende knivforretning med et bredt udvalg af kvalitetskøkkenknive lavet i Osaka. Vi lærer om japanske knive og oplever det magiske ved en ultraskarp kniv når vi prøver at skære forskellige grøntsager ud med dem. Det forholder sig nemlig således, at jo skarpere kniven er, jo mere smag får man ud af råvarerne. Hvis man har interesse for det, er der mulighed for at købe sig en kniv med hjem, og forretningen kan oplyse nærmere om toldreglerne. Der er mulighed for at få sit navn indgraveret i de fleste af knivene, men kun på japansk, hvilket man også kan få hjælp til på stedet. 

Hen på aftenen mødes vi til en hyggelig afskedsmiddag.

Dag 15
Osaka – København

Alt efter afrejsetidspunkt har vi dagen i Osaka på egen hånd. Når det er blevet tid til at forlade hotellet, kører vi mod lufthavnen for at sætte os til rette i flyet hjemad. (På nogle afgange flyver vi hjem om aftenen og lander den efterfølgende dag).

Shinkansen

I Japan rejser vi rundt med Japan Rails berømte højhastighedstog, Shinkansen, som siden 1964 har forbundet Tokyo med (flere og flere af) Japans større byer. Maksimalhastigheden er 320 km/t, og årligt fragter togene omkring 300 mio. passagerer rundt i landet. Togene kan bestå af op til 16 vogne og være 400 meter lange. Da Shinkansentog kører på særlige skinner, som det kun er dem, der bruger, er der meget få forsinkelser – den gennemsnitlige forsinkelse per tog var i 2012 sølle 36 sekunder. Togene er komfortable, med god benplads og drejelige sæder, så man altid sidder fremadrettet. Der er ikke spisevogn om bord, men en rullevogn med snacks kommer rundt. Rygning er ikke tilladt, bortset fra på de nyeste tog, der er udstyret med særlige rygekabiner. Læs mere på http://english.jr-central.co.jp/about/

 

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 32.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

3998,- DKK

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Tokyo og Osaka – København 
 • Togrejse med Shinkansen Tokyo – Sendai – Kyoto – Hiroshima
 • Øvrig transport i henhold til program
 • Indkvartering på hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 2, 7, 10, 11
 • Middag dag 2, 9, 12, 13, 14
 • Alle udflugter og entréer som beskrevet i program
 • Separat bagagehåndtering i forbindelse med togrejse Tokyo – Sendai - Kyoto – Hiroshima
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagagehåndtering

På denne rejse benytter vi det japanske højhastighedstog Shinkansen, hvor der er begrænset plads til bagagen; derfor vil denne blive transporteret separat til næste bestemmelsessted. Nærmere beskrivelse findes i dagsprogrammet.

Indkvartering

Vi benytter os af rene og pæne hoteller med små værelser, eget bad og toilet samt tv og gratis Wi-Fi. Hotellerne i storbyerne ligger som regel i tæt afstand til metrostationer, som danner rammerne for vores udflugter der.

Ikke egnet til gangbesværede

Da der på denne rejse gøres brug af offentlig transport i Japan i forbindelse med de planlagte udflugter, vil der være forholdsmæssigt mange gåture. Rejsen egner sig således ikke til gangbesværede.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Japan

Her kan du få mere at vide om Japan: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/japan
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Drikkepenge

Man giver ikke drikkepenge i Japan.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Fin rejse med mange gode indtryk af Japan Spændende og oplevelsesrig rejse med en meget fortællende og vidende rejseleder.
Date published: 2023-05-23
Rated 4 out of 5 by from Hvor oplevet vi meget Vores rejseleder, var rigtig god og hun viste en masse om Japan. Hun var også rigtig sød til at tag os med til nogle spændende steder når vi havde en fri dag/ikke noget på programmet. Desværre oplevet vi at beskrivelse af programmet ikke var rigtig. Det der stod i programmet, var ikke helt hvad vi oplevet. I skal hurtigst muligt opdater jeres beskrivelse af programmet.
Date published: 2023-05-13
Rated 5 out of 5 by from Rejse for livet Det er en rejse for livet.
Date published: 2023-05-13
Rated 4 out of 5 by from En spændende og varieret rejse Vi valgte rejsen fordi den kombinerer kendte seværdigheder og storbyer med besøg i mindre byer og områder med få turister, og det levede den bestemt op til. Besøget i de tsunamiramte områder var meget spændende. Flere dage har et tætpakket program, og man skal gå en del. Man kunne godt have brugt en dag mere i Kyoto. Der er en del offentlig transport, hvor logistikken fungerede som den skulle (vær obs. på bagagevejledningen). Rejsebeskrivelsen på hjemmesiden var ikke opdateret efter coronapause og varierende flytider. Der var en del ændringer, men de vigtigste ting holdt, ændringerne var begrundede, og vores guide Asger håndterede tingene på bedste vis.
Date published: 2023-05-08
Rated 5 out of 5 by from Stor oplevelse med meget vidende guide Rejsen var meget spændende og vi kom en del rundt i landet, hvor vi både så by og land. Asger, vores guide, var utrolig kompetent og kunne fortælle stort set alt om Japans historie, kultur og politiske situation - det var meget berigende. Det var spændende at se de mange borge, templer, tedyrkning og smukke landskaber. Det var en følelsesladet oplevelse at se følgerne af tsunamien i 2011 og museet i Hiroshima. Et lidt hæsblæsende program, men vi ville ikke have undværet noget.
Date published: 2023-05-03
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse, med mange gode oplevelser. Det var en meget strabaserende, informerende, god rejse. Rejselederen, Asger, var en fantastisk mand. Meget behagelig og vidende, et fund som Albatros bør hæge om. Programmet blev udført til punkt og prikke. Dog må jeg påpege en uheldig ting. Den sidste dag var vi uden rejseleder. Det bør ikke ske!!!!
Date published: 2023-04-28
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk rejse med alsidigt program Vi har haft en fantastisk rejse med mange oplevelser over 1500 km af Japan. Ind imellem lidt for presset program, men alt klappede alligevel takket være Asgers/guidens store erfaring.
Date published: 2023-04-27
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejse fuld af oplevelser Vores rejseleder får den bedste anbefaling.Vidende, opmærksom, omsorgsfuld og delte beredvilligt ud af sin store viden om landet, stederne, befolkning og kultur. Programmet var ind imellem lige lovligt tæt pakket, så det til tider var nødvendigt at fravælge et punkt, der lå sidste på dagewn. Ærgerligt, da man ellers gerne ville have oplevet det også.
Date published: 2023-04-23
 • y_2023, m_5, d_30, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_10
 • loc_da_DK, sid_JPRTR16, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser