Gudekongernes Land

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Enestående kulturrejse til den tibetanske højslette og Indiens gyldne trekant

Kom med til Gudekongernes land midt i Himalaya, hvor tiden er gået i stå – hvor yakokserne pløjer jorden i de grønne dale; hvor harsk smørte er en nydelse; hvor de buddhistiske munke stadig drejer bedemøllerne på de golde bjergtoppe. Her er troen lige så klippefast som de sneklædte bjerge, der omgiver de centrale floddale til alle sider.

Vi oplever de ældste, mest spændende og afsidesliggende klostre og små pittoreske landsbyer, for slet ikke at tale om Himalayas betagende landskab. Nordindiske Ladakh udgør størstedelen af denne fantastiske Albatrosrejse, men andre højdepunkter er selvfølgelig Indiens gyldne trekant, hvor vi blandt andet skal besøge det berømte Taj Mahalog Agra Fort samt den sydende millionby Delhi, hvor ældgammel kultur blandes med britisk kolonikultur.

Rejsen foregår i et roligt tempo, hvor der bliver masser af tid til at opleve både kultur og natur. Helpension er inkluderet.
 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Rupee

Dagsprogram 11 dage
Dag 1
Afrejse fra Danmark
Dag 2
Ankomst til Delhi. India Gate og på opdagelse i Old Delhi
Dag 3
Delhi – Leh. Morgenfly til Leh og afslapning
Dag 4
Leh – Sankar – Leh. Byrundtur i Leh og udflugt til Sankar-klostret
Dag 5
Leh – Tikse – Hemis - Leh. Udflugt til klostrene Tikse og Hemis, samt besøg hos SOS Børneby
Dag 6
Leh – Nubra dalen. Over Khardung la passet og ankomst til blomsterdalen Nubra
Dag 7
Nubra-dalen. Enestående naturoplevelser og traditionel danseforestilling
Dag 8
Nubra-dalen – Leh. Tilbage til civilisationen og tid på egen hånd
Dag 9
Leh – Delhi – Agra. Morgenfly til Delhi og besøg på Agra Fort
Dag 10
Agra – Delhi. Taj Mahal og shopping
Dag 11
Delhi – Danmark

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
18.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Vi tager forbehold for eventuelle ændringer af det planlagte program. Selve programindholdet vil ikke blive ændret, men rækkefølgen af udflugter kan variere pga. åbningstider mv.
Dag 1
Afrejse fra Danmark
Vi starter vores rejse fra Danmark til den indiske hovedstad, Delhi, hvor vi ankommer næste dag.
Dag 2
Ankomst til Delhi. India Gate og på opdagelse i Old Delhi
India Gate

Med en historie på mere end 3.000 år har Delhi øvet stor indflydelse på den indiske historie og kultur. Mens Indiens store kystbyer fortsat kun var rene mudderbanker, var Delhi en sydende hovedstad for et ældgammelt rige. Få byer har været bygget, forsvaret, erobret, plyndret, brændt, forladt og genopbygget så mange gange. Herskere er kommet og gået, og ikke færre end 70 konger og to dronninger har regeret her siden 1193. Alle har efterladt sig spor, på godt og ondt. 

Delhi er en hovedstad, der spænder over fortid og nutid. Eller rettere, den er to byer i én, Old Delhi med fortet, moskéerne og de mange basarer, og New Delhi, bygget og indviet af briterne i 1931. En elegant metropol med brede boulevarder, prægtige bygninger og haver, skabt af dygtige landskabsarkitekter. 

Den manglende sammenhæng mellem det gamle og det nye er et fælles træk ved moderne indiske byer. Men ingen steder er den mere iøjnefaldende end i Delhi. Den gamle, fattige bydel lever som altid sit eget liv, mens den rige og politiske elite sidder tilbagetrukket bag lukkede døre i sofistikerede diplomatiske enklaver og debatterer den åbenlyse fattigdom. Byen er en afspejling af landet som helhed.

Vi starter dagens program i den nyere bydel, hvor vi bl.a. kigger forbi India Gate og byens grønne åndehul, Sir Edward Luytens Park. Senere på dagen begiver vi os mod den gamle bydel, hvor vi bl.a. går på opdagelse i det spændende basarkvarter. Mellem basarens boder med udbud af alskens fremmede frugter og duftende krydderier ligger små ydmyge butikker, hvor skræddere, barberer og håndværkere altid har travlt.

Vi slutter dagen med en velfortjent middag på vores hotel.

Dag 3
Delhi – Leh. Morgenfly til Leh og afslapning
Traditionelle klædedragter i Ladakh-provinsen

Vi forlader nu det centrale Nordindien for at flyve højt op i Himalaya-bjergene. Vi flyver meget tidligt om morgenen. Målet er Leh – den største by i Ladakh-regionen. Flyveturen over Himalayas sneklædte tinder tager kun en time og er en af de smukkeste, man kan tænke sig. Og man tror næppe sine egne øjne, når piloten drejer maskinen ned i den snævre Indus-dal. Sceneriet kunne få en til at tro, man var på månen, og det er en speciel følelse at lande i 3.520 meters højde. I denne højde kan man godt blive lidt ør i hovedet, så vi kører direkte til vores hotel. Vi har – for at vænne os til højden – ikke det store program denne dag.

Ladakh er også kendt som Lille Tibet. Og efter Kinas annektering af Tibet har denne betegnelse fået fornyet betydning. I modsætning til det kinesiske Tibet leves livet i Lille Tibet stadig efter de ældgamle tibetanske principper. Overalt hos befolkningen møder man stærk påvirkning fra den farvestrålende tibetanske buddhisme. Kun få steder finder man et folk, der er så tålmodigt og imødekommende over for fremmede kulturer og anderledes tænkende. 

Men historien om Leh og Lille Tibet er ikke kun historien om tibetansk buddhisme. Leh har også været præget af driftige handelsmænd og farligt karavaneliv. Silkevejen, den ældgamle handelsrute mellem Europa og Det fjerne Østen, passerede kun få dagsrejser nord for Leh og Indus-dalen. Og da Leh ligger på den frugtbare side af Indus-dalen, var byen et praktisk sted at hvile, proviantere og skifte heste. Dermed voksede Leh efterhånden til at være et større handelsknudepunkt. Ikke mindst fordi meget af handelen mellem det indiske subkontinent og landene mod nord også gik igennem byen.

Dag 4
Leh – Sankar – Leh. Byrundtur i Leh og udflugt til Sankar-klostret
Leh i Lille Tibet

Det tager tid at vænne sig til Ladakhs tynde luft, så vi tager det roligt og står sent op. Først hen på formiddagen tager vi på byrundtur i Leh. 

Turen går gennem den labyrintagtige basar, og vi ser det imponerende Leh-palads udefra – et palads, der med sine ni etager helt og holdent dominerer den lille by. Paladset er bygget i 1600-tallet og siges at være en miniatureudgave af Potala-paladset i Lhasa, hovedstaden i det kinesiske Tibet. Som det ligger dér op ad en bjergside, udstråler paladset med sine hvide, tykke mure, skrånende støttepiller og fremstående træbalkoner både yndefuld elegance og massiv stabilitet. Paladset har været ubeboet siden midten af 1800-tallet og har fået lov at forfalde, men er nu ved at blive restaureret.

Efter en frokost på hotellet tager vi om eftermiddagen på tur ud til det lille Sankar-kloster. Det ligger kun tre kilometer nord for Leh og er et af de lettest tilgængelige klostre i Ladakh. Klostret, der hører under Den Gule Sekt, er med sine kun 20 munke et af de mindste i Indus-dalen. Når vi træder ind i den farverigt udsmykkede bygning, får vi det første indblik i den buddhistiske religion og kultur. 

Der lever omkring seks en halv million buddhister i Indien, hvilket ikke er meget ud af landets over en milliard indbyggere. Ikke desto mindre betragtes buddhisme som en vigtig religion i Indien, idet dens fader, Siddharta Gautama, først prædikede sit budskab her i landet.

Dag 5
Leh – Tikse – Hemis - Leh. Udflugt til klostrene Tikse og Hemis, samt besøg hos SOS Børneby
Bedeflag over Leh

I dag skal vi på udflugt op gennem Indus-dalen. Målet er klostrene Tikse og Hemis, der begge ligger langs Indus-floden og hører til de største og fineste i Lille Tibet. 
Vi begynder meget tidligt om morgenen, eftersom vi også skal til ”morgen-puja” (bøn) i det store Tikse-kloster. Klostret er grundlagt i det 14. århundrede, hvor det blev opført lag på lag op ad en lille fritliggende bakke. De hvide vægge, der stråler imod den blå himmel, er et prægtigt syn. Og man kan komme helt op på taget af det øverste tempel, hvorfra der er en strålende udsigt over landsbyen, Indus-dalen og bjergene. 

Vores næste mål er Hemis-klostret. Klostret, der er Lille Tibets største, ligger gemt længere oppe i dalen i en pinjelund omgivet af en malerisk landsby. I Hemis-klostret kan vi se pragtfulde freskoer, fornemme sale og fine statuer. Hvis vejret tillader det, spiser vi vores medbragte morgenmad i det fri her i klostrets gårdsplads. 
Efter nogle interessante klosterbesøg er det blevet tid til at opleve den storslåede natur. Vi gør holdt langs den imponerende Indus-flod, og vi returnerer til Leh i tid til at indtage vores frokost på hotellet i Leh.

Om eftermiddagen besøger vi den lokale SOS Børneby. Børnebyen huser fortrinsvis tibetanske flygtninge. Vi får mulighed for at se både undervisningslokaler og et af de mange familiehuse, ligesom der bliver mulighed for at høre nærmere om dagligdagen og øvrige projekter i en af de mest velfungerende børnebyer i Indien.

Dag 6
Leh – Nubra dalen. Over Khardung la passet og ankomst til blomsterdalen Nubra

Det er blevet tid til at forlade Leh og begive os på nye eventyr. Nærmere betegnet Nubra-dalen, som er vores næste mål. Køreturen fra Leh til Nubra-dalen er intet mindre end spektakulær. Vi krydser over det sagnomspundne  Khardung La-passet i 5.600 m højde, der byder på panoramaudsigt over de sneklædte bjergtoppe, som strækker sig i alle retninger.

Nedstigningen til Nubra-dalen fører os fra snedækkede bjerge til sandklitter, som man ville forvente at finde i en ørken. Dalen er et frodigt grønt bælte, hvor to floder, Shyok og Nubra, løber sammen. Omgivet af majestætiske bjerge og spredte buddhistiske klostre, tilbyder dalen et betagende landskab af kontraster: fra grønne marker til brune ørkensletter og hvide, sneklædte toppe. 

Vi ankommer sidst på eftermiddagen til vores lille hyggelige hotel, hvor vi indlogerer os for de næste to nætter. Hvis tiden tillader det, går vi en tur i lokalområdet, inden vi spiser en velfortjent middag på vores hotel.

Dag 7
Nubra-dalen. Enestående naturoplevelser og traditionel danseforestilling

Efter en god nats søvn og ditto morgenmad er vi klar til at kaste os ud i nye eventyr.

I dag tager vi ud til det smukke Diskit kloster, som troner majestætisk på en klippe over landsbyen Diskit. Dette kloster, det største i Nubra, byder på enestående udsigter over dalen og er hjemsted for en imponerende statue af Maitreya Buddha. Inde i klosteret er væggene smykket med farverige fresker og buddhistiske skrifter, som vidner om regionens rige åndelige arv.

Ikke langt derfra ligger Hunder, kendt for sine maleriske sandklitter og frodige grønne enge, hvilket skaber en stærk kontrast til de omkringliggende ørkensletter. Her står tiden for alvor stille og vi tager os tid til at nyde de smukke omgivelser. At vandre gennem denne region er som at træde ind i en verden, hvor tiden synes at stå stille, og naturens og kulturens skønhed forenes i harmoni.

Det er også i dette område, at vi kan være heldige at støde på og den sjældne dobbeltpuklede kamel, der har været brugt som transportmiddel i århundreder.

Om aftenen skal vi overvære en traditionel danseforestilling på vores hotel. De lokale folk er meget stolte af deres traditioner, og det er en stor oplevelse at se og høre deres helt specielle danse og sange.

Dag 8
Nubra-dalen – Leh. Tilbage til civilisationen og tid på egen hånd

Det er blevet tid til at begive os tilbage til Leh, hvor eftermiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd. Har man endnu ikke fået købt et varigt minde fra oplevelser i Ladakh, byder basaren på masser af fristende tilbud. Basarens mange farverige markedsboder lokker med traditionelle ladakhiske artefakter, såsom pashmina-sjalet og håndlavede smykker. Et smut forbi Shanti Stupa – et hvidt, glinsende monument for fred, kan også anbefales og afslut gerne med en kop lokal butter tea eller apricot juice fra en hyggelig café.

Om aftenen samles vi atter for at nyde den sidste middag i Ladakh sammen.

Dag 9
Leh – Delhi – Agra. Morgenfly til Delhi og besøg på Agra Fort
Agra Fort

Det er desværre tid til at tage afsked med det fascinerende Lille Tibet. 

Efter morgenmaden kører vi til den lille lufthavn og flyver tilbage til Delhi; endnu en pragtfuld flyvetur over Himalayas evige sne. Himalaya er verdens største og højeste bjergmassiv, og det strækker sig fra Afghanistan og Pakistan gennem Indien, Tibet (Kina), Nepal og Bhutan til Myanmar (Burma). Her ligger også verdens højeste bjerg, Mount Everest, på 8.848 meter. Fra Delhi kører vi direkte til Agra med bus og indlogerer os på vores hotel.

Om eftermiddagen besøver vi Agra Fort, som er opført i rød sandsten af herskeren Akbar i årene 1565-73. Fortet er et imponerende og velholdt bygningsværk, der dog tydeligt bærer præg af tidernes skiftende herskere: fra Akbars røde sandsten til Shah Jahans silkehvide, ædelstensindlagte marmorflader. Udsigten ved Yamuna-floden til Taj Mahal er blændende. 

Da stormogulen Shah Jahans magtsyge søn Aurangzeb efter et oprør i 1658 overtog magten efter sin far, dræbte han sin yngre bror, og Aurangzeb gjorde herefter sin far til fange på netop Agra Fort. Herfra kunne Shah Jahan, indtil han døde i 1666, nyde udsigten fra en smukt udskåret marmorbalkon til Taj Mahal.

Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

Dag 10
Agra – Delhi. Taj Mahal og shopping
Udsigt til Taj Mahal over Yamuna-floden

Man kender kun lidt til Agras tidlige historie, men i begyndelsen af 1500-tallet blev byen hovedstad i stormogulernes rige og blev dermed for alvor et magtcentrum på det indiske subkontinent. Stormogulerne havde deres oprindelse i det afghansk-persiske område og invaderede store dele af det nordlige Indien. Med en regeringstid, der strakte sig fra ca. år 1500 til 1700, regnes stormogulerne for de mest betydningsfulde af alle udefrakommende herskere i Indien.

Dagens højdepunkt er uden tvivl vores besøg i Taj Mahal. Shah Jahan opførte Taj Mahal som gravmausoleum for sin yndlingshustru, Mumtaz Mahal, der døde i barselsseng. Mausoleet, der er anlagt på en fire meter høj sokkel, er bygget i 1631 i persisk stil og er omgivet af fire slanke minareter. Det står i tindrende hvidt marmor og er dekoreret med millioner af halvædelstene. Hele bygningen udstråler en unik ro og harmoni, og det kan være meget svært at løsrive sig fra denne perle. 

Agra byder på nogle af de fineste butikker, og senere på dagen bliver der rig mulighed for at fylde kufferten op med alt fra kunsthåndværk til røgelsespinde.

Om eftermiddagen forlader vi Agra og kører til Delhi. Før i tiden tog det lang tid at køre denne strækning, men nu går det hurtigt via den relativt nye Yamuna Expressway. Når vi er fremme i Delhi, indkvarteres vi på vores hotel og nyder om aftenen en hyggelig afskedsmiddag.

Dag 11
Delhi – Danmark
Efter en oplevelsesrig rejse er det tid til at sige farvel til Delhi.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 18.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
4.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Delhi t/r med mellemlanding
 • Fly Delhi – Leh t/r
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Udflugter jf. program
 • Helpension
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Visa til Indien (læs mere her)
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til guide, chauffør og assistent (beregn ca. USD 50,-)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Gode tips til pakkelisten

På indenrigsfly i Indien må man maksimalt medbringe 15 kilo indtjekket bagage og 7 kilo håndbagage. Hvis denne begrænsning overskrides, skal man betale et gebyr på ca. 6 USD pr. ekstra kilo. Vi vil derfor anbefale, at du tager højde for bagagebegrænsningen allerede hjemmefra – især hvis du planlægger at shoppe undervejs på rejsen. 

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Håndværksbesøg

På rejsen har vi indlagt enkelte besøg på små virksomheder og kooperativer, som producerer nogle af de ting, som er karakteristisk for Indien: tekstiler, marmor og juveler. Der vil naturligvis være mulighed for indkøb på disse stop.

Fysisk form og højdesyge

For at deltage på denne rundrejse skal du være normalt gående og i almindelig fysisk form. Har du problemer med hjerte og lunger, bør du ikke deltage.
Når du opholder dig i mere end 2.500 meters højde, er der risiko for, at du udvikler højdesyge.

Symptomerne på højdesyge er hovedpine, svimmelhed og åndenød, og har du vedvarende eller tiltagende symptomer, bør du omgående sørge for at komme ned i lavere højde. Det er vigtig at drikke 3-5 liter vand om dagen, når man befinder sig i højderne. 
Der findes medicin mod højdesyge som også kan tages præventivt. Vi anbefaler, at du taler med din læge om mulighederne, inden du tager af sted på rejsen. 

På rundrejsen besøger vi følgende steder, som ligger over 2.500 meter:

 • Leh:  3.500 meter
 • Khardung La passet: 5.600 meter
 • Nubra dalen: 3.000 meter

Transport med jeep

Al transport i Ladakh foregår i moderne 4 hjulstrækkere, da vejnettet ikke er egnet til kørsel med store busser. Man skal derfor påregne at kørsel dag 6-8 for størstedelen af deltagerne kommer til at foregå uden dansktalende rejseleder. Ved alle stop og rundvisninger undervejs på turen vil den danske rejseleder naturligvis være tilgængelig for alle, ligesom lokalguiden og enkelte af chauførerne også taler et glimrende engelsk

Visum til Indien

Albatros anbefaler at du selv søger e-Visa til Indien.

https://www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/indien/visum

Overnatning i Nubra dalen

Overnatning i Nubra dalen foregår i mindre hoteller, hvor standarden ikke kan sammenlignes med europæiske forhold. Værelserne er spartansk indrettet, og madrasserne ikke altid så komfortable, som man er vant til.  Til gengæld er her rent og pænt, og ejerne er meget hjælpsomme og venlige.

Mere om Indien

Her kan du få mere at vide om Indien: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/indien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser