Indiens Himalaya - gudekongernes land

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Enestående kulturrejse til den tibetanske højslette og Indiens gyldne trekant

Kom med til Gudekongernes land midt i Himalaya, hvor tiden er gået i stå – hvor yakokserne pløjer jorden i de grønne dale; hvor harsk smørte er en nydelse; hvor de buddhistiske munke stadig drejer bedemøllerne på de golde bjergtoppe. Her er troen lige så klippefast som de sneklædte bjerge, der omgiver de centrale floddale til alle sider. Vi oplever de ældste, mest spændende og afsidesliggende klostre og små pittoreske landsbyer, for slet ikke at tale om Himalayas betagende landskab.

Nordindiske Ladakh udgør første del af denne fantastiske Albatrosrejse. Senere fortsætter vi til Indiens gyldne trekant, hvor vi blandt andet skal besøge det berømte vidunder Taj Mahal, Agra Fort og den sydende millionby Delhi, hvor ældgammel kultur mikses med britisk kolonikultur.

Rejsen foregår i et roligt tempo, hvor der bliver masser af tid til at opleve både kultur og natur. Helpension er inkluderet, og vi bruger kun udvalgte hoteller. I Leh bor vi således på det hyggelige Singge Palace, som tidligere husede den royale familie, og i Delhi og Agra på 4- og 5-stjernede hoteller.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Ja

  • Vaccination Ja

  • Valuta Rupee

Dagsprogram 11 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Delhi. Byrundtur
Dag 3
Morgenfly til Leh og afslapning
Dag 4
Udflugt til Sankar-klostret og byrundtur i Leh
Dag 5
Leh. Udflugt til klostrene Tikse og Hemis samt landsbybesøg ved Indus-floden
Dag 6
Leh. SOS Børneby og Alchi
Dag 7
Leh. Tid på egen hånd og traditionel danseforestilling
Dag 8
Morgenfly til Delhi og videre til Agra
Dag 9
Agra. Taj Mahal og Agra Fort
Dag 10
Agra – Delhi. Afskedsmiddag
Dag 11
Delhi – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Delhi. Byrundtur
Narayana-templet, Delhi

Vi ankommer meget tidligt om morgenen og kører direkte til vores hotel, det 4-stjernede Jaypee Siddhart. Efter morgenmaden ser vi nærmere på byen. Med en historie på mere end 3.000 år har Delhi øvet stor indflydelse på den indiske kulturhistorie. Mens Indiens store kystbyer fortsat kun var rene mudderbanker, var Delhi en sydende hovedstad for et ældgammelt rige. Få byer har været bygget, forsvaret, erobret, plyndret, brændt, forladt og genopbygget så mange gange. Herskere er kommet og gået, og ikke færre end to dronninger og 70 konger har regeret her siden 1193. Alle har efterladt sig spor, på godt og ondt.

Delhi er en hovedstad, der spænder over fortid og nutid. Eller rettere er den to byer i én: ”Old” Delhi med fortet, moskeerne og de mange basarer, og ”New” Delhi bygget og indviet af briterne i 1931. En elegant metropol med brede boulevarder, prægtige bygninger og haver skabt af dygtige landskabsarkitekter.

Den manglende sammenhæng mellem det gamle og nye er et fælles træk ved moderne indiske byer. Men ingen steder er den mere iøjnefaldende end i Delhi. Den gamle, fattige bydel lever som altid sit eget liv, mens den rige og politiske elite sidder tilbagetrukket bag lukkede døre i diplomatiske enklaver og debatterer den åbenlyse fattigdom. Som sådan er byen en afspejling af landet som helhed.

Vi starter i den nye bydel, hvor vi passerer de store boulevarder og regeringsbygninger, som er placeret her, samt den imponerende India Gate, rejst i respekt for de mange indere, der kæmper under briterne i 1. verdenskrig.

Herefter går turen til det imponerende Lakshmi-Narayana-tempel. Templet er relativt nyt, bygget i 1938, og indviet af selveste Mahatma Gandhi. Han var medvirkende til beslutningen om, at dette hindutempel skulle være åbent for alle kaster, også de kasteløse. Herefter besøger vi den prægtige Jama-moske, der er blandt de største og fineste i Indien. Grundstenen blev lagt i 1650, og det tog mere end 5.000 arbejdere seks år at færdiggøre dette enorme bygningsværk. To høje minareter på hver 40 meter flankerer den røde moske, der troner oppe på toppen af en høj, bred trappe. Vi fortsætter videre med cykelrickshaw gennem det spændende basarkvarter i nærheden. Mellem basarens boder med deres udbud af alskens fremmede frugter og duftende krydderier ligger små ydmyge butikker, hvor skræddere, barberer og håndværkere altid har travlt.

Dag 3
Morgenfly til Leh og afslapning
Traditionelle klædedragter i Ladakh-provinsen

Vi forlader nu det centrale Nordindien for at flyve højt op i Himalaya-bjergene. Målet er Leh – den største by i Ladakh-regionen. Flyveturen over Himalayas sneklædte tinder tager kun en time og er en af de smukkeste, man kan tænke sig. Og man tror næppe sine egne øjne, når piloten drejer maskinen ned i den snævre Indus-dal. Sceneriet kunne få en til at tro, man var på månen, og det er en speciel følelse at lande i 3.520 meters højde. I denne højde kan man godt blive lidt ør i hovedet, så vi kører direkte til et af byens absolut bedste hoteller, det hyggelige Singge Palace. Vi har – for at vænne os til højden – ikke det store program for os denne dag, dog ser vi nærmere på den spændende basar sidst på eftermiddagen.

Ladakh er også kendt som Lille Tibet. Og efter Kinas annektering af Tibet har denne betegnelse fået fornyet indhold. I modsætning til det kinesiske Tibet leves livet i Lille Tibet stadig efter de ældgamle tibetanske principper. Overalt hos befolkningen møder man stærk påvirkning fra den farvestrålende tibetanske buddhisme. Kun få steder finder man et folk, der er så tålmodigt og imødekommende over for fremmede kulturer og anderledes tænkende.

Men historien om Leh og Lille Tibet er ikke kun historien om tibetansk buddhisme. Leh har også været præget af driftige handelsmænd og farligt karavaneliv. Silkevejen, den ældgamle handelsrute mellem Europa og Det fjerne Østen, passerede kun få dagsrejser nord for Leh og Indus-dalen. Og da Leh ligger på den frugtbare side af Indus-dalen, var byen et praktisk sted at hvile, proviantere og skifte heste. Dermed voksede Leh efterhånden til at være et større handelsknudepunkt. Ikke mindst fordi meget af handelen mellem det indiske subkontinent og landene mod nord også gik igennem byen.

Dag 4
Udflugt til Sankar-klostret og byrundtur i Leh
Paladset i Leh

Det tager tid at vænne sig til Ladakhs tynde luft, så vi tager det roligt og står sent op. Først hen på formiddagen tager vi en tur ud til det lille Sankar-kloster. Det ligger kun tre kilometer nord for Leh og er et af de lettest tilgængelige klostre i Ladakh. Klostret, der hører under Den Gule Sekt, er med sine kun 20 munke et af de mindste i Indus-dalen. Når vi træder ind i den farverigt udsmykkede bygning, får vi det første indblik i den buddhistiske religion og kultur. Der lever omkring seks en halv million buddhister i Indien, hvilket ikke er meget ud af landets over en milliard indbyggere. Ikke desto mindre betragtes buddhisme som en vigtig religion i Indien, idet dens fader, Siddharta Gautama, først prædikede sit budskab her i landet.

For at komme tilbage til byen går vi gennem sirligt anlagte marker og besøger et traditionelt tibetansk hjem, hvor vi bliver vist rundt og får fortalt om dagligdagen i Ladakh, mens vi drikker chang, den noget specielle tibetanske udgave af øl. Den serveres aldrig kold, kun lunken eller opvarmet. De, som ikke ønsker alkohol, kan i stedet få serveret en anden specialitet: te med yakoksesmør og salt. Den nærende og varmende drik er god at drikke i højden, og smørret forebygger også sprukne læber. Herefter går turen gennem den labyrintagtige basar, og vi ser det imponerende Leh-palads udefra – et palads, der med sine ni etager helt og holdent dominerer den lille by. Paladset er bygget i 1600-tallet og siges at være en miniature-udgave af Potala-paladset i Lhasa, hovedstaden i det kinesiske Tibet. Som det ligger dér op ad en bjergside, udstråler paladset med sine hvide, tykke mure, skrånende støttepiller og fremstående træbalkoner både yndefuld elegance og massiv stabilitet. Paladset har været ubeboet siden midten af 1800-tallet og har fået lov at forfalde, men er nu ved at blive restaureret.

Dag 5
Leh. Udflugt til klostrene Tikse og Hemis samt landsbybesøg ved Indus-floden
Udsigt over Leh

Vi skal på en heldagstur op gennem Indus-dalen. Målet er klostrene Tikse og Hemis, der begge ligger langs Indus-floden og hører til de største og fineste i Lille Tibet. Vi begynder meget tidligt om morgenen, eftersom vi også skal til ”morgen-puja” (bøn) i det store Tikse-kloster. Klostret er grundlagt i det 14. århundrede, hvor det blev opført lag på lag op ad en lille fritliggende bakke.

De hvide vægge, der stråler imod den blå himmel, er et prægtigt syn. Og man kan komme helt op på taget af det øverste tempel, hvorfra der er en strålende udsigt over landsbyen, Indus-dalen og bjergene. Gennem tiderne har familier anlagt munkeboliger op ad bjerget, og vi ser, at Tikse stadig er en stor buddhistisk læreanstalt. Vi slutter besøget af med at gå en tur ned gennem denne sære by og besøger nogle af munkene, hvis de har tid.

Vores næste mål er Hemis-klostret. Klostret, der er Lille Tibets største, ligger gemt længere oppe i dalen i en pinjelund omgivet af en malerisk landsby. I Hemis-klostret kan vi se pragtfulde freskoer, fornemme sale og fine statuer.

Efter nogle interessante klosterbesøg er det blevet tid til at opleve den storslåede natur. Vi gør holdt langs den imponerende Indus-flod og begiver os på opdagelse i nogle af de mange bebyggelser, der er skudt op langs floden. Vi kommer helt tæt på lokalbefolkningen og får et indtryk af dagligdagen i dette isolerede område af verden. Hvis vejret tillader det, spiser vi vores medbragte frokost i det fri, hvor vi som regel bliver noget af en attraktion for de lokale beboere.

Sidst på eftermiddagen returnerer vi til Leh, hvor vi kan opleve det livlige liv i basaren.

Dag 6
Leh. SOS Børneby og Alchi
Alchi-klostret i Leh

Efter morgenmad på hotellet besøger vi den lokale SOS Børneby syv kilometer uden for Leh. Børnebyen huser fortrinsvis tibetanske flygtninge. Vi får mulighed for at se både undervisningslokaler og et af de mange familiehuse, ligesom der bliver mulighed for at høre nærmere om dagligdagen og øvrige projekter i en af de mest velfungerende børnebyer i Indien.

Efter vi har spist en velfortjent frokost, besøger vi et af Lille Tibets ældste og bedst bevarede klostre, Alchi. Klostret blev grundlagt i det 11. århundrede af Rinchen Zangbo. Som en af de største læremestre blev han af den lokale konge sendt ud over hele Lille Tibet for at grundlægge klostre og udbrede den tibetanske buddhisme. Alchi er i denne sammenhæng helt unik, da det – som det eneste kloster af sin art – stadig indeholder nogle prægtige, tusind år gamle freskoer. Efter vores besøg kører vi tilbage til Leh, hvor vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 7
Leh. Tid på egen hånd og traditionel danseforestilling
Bedeflag over Leh

Vi har hele dagen på egen hånd. Rejselederen hjælper selvfølgelig gerne med at arrangere ture. Man kan for eksempel tage ud og se det imponerende Khardung La-pas eller besøge den gamle, hyggelige kongeby Stok, cirka 10 kilometer fra Leh. Man kan også vælge at blive i Leh og gå på opdagelse i basaren eller vandre ud til Om-stupaen, hvorfra man får et fantastisk vue ud over byen. For de mest eventyrlystne er der desuden mulighed for at arrangere rafting på Indus-floden eller opleve området på hesteryg.

Om aftenen vil vi overvære en traditionel danseforestilling. De lokale folk er meget stolte af deres traditioner, og det er en stor oplevelse at se og høre deres helt specielle danse og sange.

Dag 8
Morgenfly til Delhi og videre til Agra
Jaypee Palace Hotel i Agra
Det er desværre tid til at tage afsked med det fascinerende Lille Tibet. Efter morgenmaden kører vi til den lille lufthavn og flyver tilbage til Delhi; endnu en pragtfuld flyvetur over Himalayas evige sne. Himalaya er verdens største og højeste bjergmassiv, og det strækker sig fra Afghanistan og Pakistan gennem Indien, Tibet (Kina), Nepal og Bhutan til Myanmar (Burma). Her ligger også verdens højeste bjerg, Mount Everest, på 8.848 meter. Fra Delhi kører vi direkte til Agra med bus og indlogerer os på det 5-stjernede Jaypee Palace Hotel.
Dag 9
Agra. Taj Mahal og Agra Fort
Udsigt til Taj Mahal over Yamuna-floden

Agra var i det 16. og 17. århundrede den mægtigste by i Indien, idet den var hovedstaden i stormogulernes rige. I dag er Agra en stor og udstrakt by, som fortrinsvis ligger på den vestlige side af Yamuna-floden. Og hovedattraktionen er uden tvivl Taj Mahal, som kan få selv det mest hårdkogte globetrotterhjerte til at slå i dobbelt takt af bar bevægelse og begejstring. Vi besøger Taj Mahal tidligt på dagen, mens lyset stadig er dejlig blødt.

Historien om Taj Mahal er da også en fortælling om både smuk og vemodig kærlighed. Da den berømte stormogul Shah Jahan blev sultan i 1628, tilførte han vigtige ingredienser til sit nye rige: dannelse, politisk skarpsindighed og ikke mindst en forkærlighed for delikat arkitektur. Kun tre år efter han blev hersker, modtog han en meddelelse, som sønderrev hans hjerte. Efter 18 års ægteskab var hans yndlingshustru netop død under fødslen af deres fjortende barn. Og i sin sorg besluttede Shah Jahan, at hans elskede skulle begraves i et mausoleum af tidløs skønhed – eller som poeten Tagore skrev: Taj Mahal blev formgivet som “en tåre, der for evigt ville løbe på tidens kind”.

Vi skal vi også besøge Agra Fort – stormogulens palads. Faktisk blev Det Røde Fort i Delhi opført som en kopi af fortet i Agra, og derfor er der naturligvis megen lighed. Blot er Agra Fort langt mere spændende.

Dag 10
Agra – Delhi. Afskedsmiddag
Efter en god morgenmad begiver vi os mod Delhi. På busturen oplever vi det indiske landskab fra første parket, mens vi bevæger os nordpå mod Delhi. Vi når frem sidst på eftermiddagen og kører til vores centralt placerede hotel. Efter en lang dag får vi en god afskedsmiddag på hotellet.
Dag 11
Delhi – København

Efter en oplevelsesrig rejse gennem det nordlige Indien er vi klar til at sige farvel til denne anderledes, men meget spændende nation. Efter en tidlig morgenmad på hotellet, skal vi igen opleve Indiens fascinerende, kaotiske stemning i lufthavnen, inden vi flyver fra Indien med morgenflyet og er hjemme om eftermiddagen.

(Bemærk at på afgange, der kommer til Agra om torsdagen, besøger vi Taj Mahal denne dag, da Taj Mahal er lukket om fredagen).

Jaypee Palace Hotel

5-stjernede Jaypee Palace Hotel i Agra har flere restauranter, caféer og en spa-afdeling. Der er gode muligheder for fysisk udfoldelse, med blandt andet pool, tennis- og squashbaner, fitnesscenter og en putting green. Hotellet huser også en bowlingbane, billard, bordtennisborde og andre spil, et butiksområde, vekselkontor og sågar en astrolog!

Værelserne har aircondition, mulighed for trådløst internet, kaffe/te-faciliteter, tv, sikkerhedsboks, strygejern, minibar og en gratis avis. Du kan læse mere om hotellet på www.jaypeehotels.com/jaypee_palace.

Hotel Singge Palace

Hyggeligt boutiquehotel, der er lokalt ejet og ligger rigtig centralt i forhold til den gamle bydel i Leh. Trods den centrale beliggenhed er omgivelserne rolige, og ud over en restaurant er her en dejlig gårdhave og en fin terrasse, hvor man kan sidde og slappe af. De kun 35 værelser har eget bad/toilet, dobbeltseng, tv og internet. Se mere på www.singgepalace.com

Jaypee Siddhart

4-stjernet hotel i New Delhis forretningskvarter, godt beliggende i forhold til lufthavnen og 5 km fra Delhis hovedbanegård. Her er en restaurant, en døgnåben café, spa-afdeling og pool. De moderne indrettede værelser har dobbeltseng, bad/toilet med hårtørrer, sikkerhedsboks, tv, kaffe/te-faciliteter, betalingsminibar, aircondition og internet. Se mere på www.jaypeehotels.com/jaypee_siddharth/index.aspx

Prisinformation

Enkeltværelsestillæg
1.998,-
Prisen inkluderer
• Dansk rejseleder.
• Fly København – Delhi t/r med Finnair.
• Udflugter jf. program.
• 2 nætter på 5-stjernet hotel i delt dobbeltværelse i Agra.
• 2 nætter på 4-stjernet hotel i delt dobbeltværelse i Delhi.
• 5 nætter på 3-stjernet hotel i delt dobbeltværelse i Leh.
• Helpension.
• Skatter og afgifter.
Prisen inkluderer ikke

• Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris.
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
• Eventuelle ekstra arrangementer.
• Tillæg for enkeltværelse.
• Visum til Indien kr. 650,-
• Drikkevarer.
• Drikkepenge (beregn ca. USD 50,-)
• Personlige fornødenheder.
• Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura.
• Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

På indenrigsfly i Indien må man maksimalt medbringe 15 kilo indtjekket bagage og 7 kilo håndbagage. Hvis denne begrænsning overskrides, skal man betale et gebyr på ca. USD 6 pr. ekstra kilo. Vi vil derfor anbefale, at du tager højde for bagage-begrænsningen allerede hjemmefra – især hvis du planlægger at shoppe undervejs på rejsen.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Att resa på höga höjder

Resan sker på relativt hög höjd, och det påverkar alla människor avsevärt. De flesta symtom kan undvikas om man följer följande råd: ta det relativt lugnt vid ankomsten, undvik alkohol och drick ett par liter vatten per dag de första 3-4 dagarna. Det finns även receptbelagd medicin mot höjdsjuka. Kontakta din läkare om du vill vet mer.

Vi vill också uppmärksamma dig på att det kan vara kyligt på höga höjder och därför kan det vara lämpligt att ta med lite varmare kläder.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser