Kinas kontraster – Shanghai, Suzhou og Zhouzhuang

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fra metropolens hurtige puls til kanalbyens stille vandveje: Kom på en rejse, der også er en rejse gennem selve Kinas sjæl.

Oplev nogle af Kinas mange fascinerende kontraster på en uforglemmelig rundrejse til millionbyerne Shanghai og Suzhou samt Zhouzhuang, der er kendt for sine mange kanaler.

Vi indleder rejsen i den pulserende metropol Shanghai, hvor futuristiske skyskrabere strækker sig mod himlen, mens byens gamle bydel trækker tråde langt tilbage i tiden og hvor de smukke artdeco bygninger langs havnefronten The Bund vidner om kolonimagternes aftryk fra dengang i de vilde 1920’ere og 30’ere, hvor Shanghai blev kendt som “Østens Paris.

Vi kommer ligeledes helt tæt på det moderne hverdags Kina, når vi tager til det nye distrikt Xintiandi, hvor hippe cafeer ligger side om side med små kunstgallerier og lækre fortovscafeer.

Vi skal også op i byens vartegn, Jin Mao tårnet på 421 meter, slentre ned ad hovedgaden Nanjing Lu og mærke historiens vingesus i byens charmerende franske kvarter.

Der bliver naturligvis også mulighed for at gøre nogle gode indkøb, deltage i madlavningskursus og meget andet.

Udenfor Shanghai finder vi nogle af Kinas smukkeste kulturbyer, og vi besøger bl.a. Suzhou med dens århundredgamle kanaler og broer. Vi kigger desuden forbi en af byens berømte silkeproducenter og udforsker nogle af de smukke, gamle kinesiske haver, der er på UNESCO’s verdensarvsliste.

I Zhouzhuang, Kinas bedst bevarede kanalby, oplever vi det gamle Kina i form af de mange velbevarede bygninger fra Ming- og Qing-dynastierne. Her synes tiden næsten at være gået i stå, og vi har god tid til at fordybe os i historien, inden vi returnerer til Shanghai.

Undervejs bor vi på gode 4-stjernede hoteller og har tilmed inkluderet de fleste måltider.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Renminbi

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Shanghai. Indkvartering og velkomstmiddag
Dag 3
Shanghai. Byrundtur inkl. Jadebudha Temple, The Bund og Nanjing Lu
Dag 4
Shanghai. Jin Mao-bygningen, det franske kvarter og Xintiandi
Dag 5
Shanghai – Zhouzhuang - Suzhou. Idyllisk kanalby og aftenunderholdning
Dag 6
Suzhou. Havebesøg, silkespinderi, byporten og kanalrundfart
Dag 7
Suzhou - Shanghai. Tid på egen hånd og antikmarked
Dag 8
Shanghai. Mulighed for tilkøbsudflugt til lokalt marked, madlavningskursus og frokost
Dag 9
Shanghai. Tid på egen hånd og hjemrejse til Danmark
Dag 10
Ankomst til Danmark

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
10.998,–
København
9.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Midt på eftermiddagen sætter vi os godt til rette i flyet, der bringer os om på den anden side af jorden.

Dag 2
Ankomst til Shanghai. Indkvartering og velkomstmiddag
Kinesiske spisepinde laves af mange forskellige materialer

Vi ankommer til Shanghais imponerende fransktegnede lufthavn, Pudong Airport. Lufthavnen er beliggende ca. 45 minutters kørsel fra byens centrum, og vi begiver os straks ved ankomst mod vores hotel.

Shanghai står for de fleste som et eksotisk sted med en historie udover det sædvanlige. Efter at have ført en lang tilværelse som en særdeles driftig handelsby,

slog handlen i den gamle havneby for alvor igennem i 1930’erne, hvor den blev hjemsted for suspekte købmænd, der her kunne handle mere fordelagtigt under bordet end over. Det afstedkom et sjældent livligt miljø og natteliv, der ellers kun var fandtes i bohemebyer som Paris og London.

Nu, mere end 100 år senere, kan man igen fornemme lidt af den gamle atmosfære, der herskede i byen. Handelsfolkene er igen i overtal, selvom de dog i reglen er langt mere lovlydige end i “de gode gamle dage”, og selvom det er helt andre ting, der handles med i dag.

Der bliver med andre ord mulighed for et kig ind i fremtiden, når vi besøger Shanghai,

som i dag er Kinas økonomiske katalysator. I Shanghais store udviklingszone Pudong står hundredvis af skyskrabere, hvor der før var rismarker – alt sammen opført siden 1990’erne. Det gælder bl.a. det 468 meter høje tv-tårn Orientens Perle, den 421 meter høje Jin Mao-skyskraber og det 492 meter høje Shanghai World Financial Center, der er blevet en form for symbol på Shanghais tilbagevenden som Østens finanscentrum.

På den anden side af Huangpu-floden kan man langs havnepromenaden og de tilstødende gader se den gamle verden i form af huse i kolonistil. Det er levn fra dengang byen var under britisk, fransk og amerikansk styre.

Efter ankomst til hotellet bliver der tid til at slappe lidt af, inden vi begiver os ud på en lokal restaurant for at nyde vores første middag sammen.

Inklusive middag.

Dag 3
Shanghai. Byrundtur inkl. Jadebudha Temple, The Bund og Nanjing Lu

Efter en god morgenmad kører vi mod det flotte Jadebuddha-tempel, hvor de lokale kinesere flokkes for at bede om et langt, lykkeligt og ikke mindst indbringende liv. Særligt omkring det kinesiske nytår i februar måned er der trængsel på tempelområdet.

Jadebuddhatemplet stod færdigt i 1918 og rummer to flotte Buddhastatuer i jade, som en munk bragte med fra Burma i 1882. Der er cirka 70 munke tilknyttet templet, som er Shanghais største, og som giver et spændende indblik i Kinas buddhistiske verden.

Vi fortsætter herfra til byens mest berømte gade, The Bund, beliggende ud til Huangpu-floden med Pudong på den anden side. I 1920-30’erne kunne The Bund sammenlignes med Wall Street i New York. Bygningerne er alle af engelsk herkomst og minder mest af alt om de flotte bygninger i London. Klokketårnet på det flotte Customs House, toldbygningen fra 1927, har øgenavnet “Big Ching” efter Big Ben i London.

Gaden var centrum i den internationale koncession i begyndelsen af det 20. århundrede, og er i dag blevet et symbol på Shanghais stolte handelshistorie. Her kan man både følge livet på floden og på gaden langs den brede promenade - fra tidligt om morgenen, hvor man kan være heldig at se lydløse tai-chi-dyrkere til sent om aftenen, hvor der er godt med liv på strækningens restauranter og cocktailbarer.

Efter frokost er det blevet tid til at se nærmere på Shanghais hovedstrøg, Nanjing Lu, hvor alle de fine internationale modehuse kæmper om opmærksomheden sammen med de fremstormende kinesiske brands.

Den næsten en kilometer lange gågade syder af liv døgnet rundt, og her er der garanti for sjove og anderledes oplevelser. Vi spadserer til Shanghai Museum, som har en imponerende samling af bronze, porcelæn, kalligrafi, malerier, tekstiler og skulpturer, og alting er overskueligt og pædagogisk præsenteret (besøg på museet er ikke inkluderet i rejsens pris).

Resten af dagen er til oplevelser på egen hånd, inden vi om aftenen mødes til en fællesmiddag på hotellet.

Inklusive morgenmad, frokost og middag.

Dag 4
Shanghai. Jin Mao-bygningen, det franske kvarter og Xintiandi

Vi starter dagen med at køre til bydelen Pudong, der i 1993 blev omdannet til en særlig økonomisk zone, hvilket de mange skyskrabere også vidner om. Dette nye finans- og handelscentrum er siden vokset til en millionby med intentioner om at nå Hongkongs niveau.

Vi skal en tur op på 88. etage i den 421 meter høje Jin Mao-bygning, og herfra får man fra udsigtsplatformen et godt overblik over den kolossale metropol. Shanghai er med sine næsten 25 millioner indbyggere Kinas største og tættest befolkede by – de mange indbyggere bor på et areal der er lidt mindre end Sjælland!

Indtil 1949 var byen regeret af vesterlændinge og japanere. Derefter overtog de kinesiske kommunister magten, og de mange udlændinge blev smidt på porten. Byens rige kinesere ligeså. Velhavende og foretagsomme Shanghai måtte aflevere alle sine indtægter til den kommunistiske centralregering i Beijing.

Først i begyndelsen af 1990’erne besluttede den daværende reformvenlige leder Deng Xiaoping, at Shanghai kunne slippe tøjlerne og udvikle sig til et nyt Hongkong – og som Kinas og hele Østens stærke finans- og handelsby. Ambitionen må siges at være blevet indfriet.

Efter besøget i de højere luftlag fortsætter vi turen til det franske kvarter, som er helt anderledes end det moderne og travle finanskvarter. Her findes masser af villaer og bygninger i europæisk stil fra det tidlige 20. århundrede, nogle af dem er i dag hjemsted for gode spisesteder, kaffebarer og charmerende jazzklubber.

Historien om dette franske kvarter i Shanghai kan spores tilbage til 1849. I 1920'erne var det det bedste og rigeste boligområde i Shanghai. I 1943 overtog den kinesiske regering det og afsluttede efter næsten 100 år sin historie som en fransk koncession.

Vi slutter dagen af med et besøg i byens hippe Xintiandi distrikt. Området tilbyder en fascinerende blanding af historie og moderne livsstil, hvor tradition møder trend. Det livlige, bilfrie område er kendt for sin unikke arkitektur, der kombinerer de gamle Shikumen-huse med nutidig design. Her findes talrige high-end butikker, kunstgallerier og hyggelige caféer.

Inklusive morgenmad, frokost og middag.

Dag 5
Shanghai – Zhouzhuang - Suzhou. Idyllisk kanalby og aftenunderholdning
Kanalbyen Suzhou

Det er blevet tid til at tage afsked med Shanghai og begive os ind i landet, nærmere bestemt byen Zhouzhuang.  Vi kører gennem Yangtze-deltaet, en af Kinas mest frugtbare egne. De mange kanaler i dette område står alle i forbindelse med ”Den store kanal”. En kanal, som efter sigende skulle være den længste i verden.

Dele af ”Den store kanal” blev bygget for mere end 2.400 år siden, men først under mongolernes herredømme i 1300-tallet blev kanalen udbygget til at kunne transportere de opkrævede kornskatter helt fra Yangtze-deltaet i syd til hovedstaden i nord

Vi ankommer snart til den lille charmerende by, Zhouzhuang, hvor mange af vejene er så smalle, at biler ikke kan køre her. Byen er gennemkrydset af små kanaler med gamle hvidvaskede huse langs kanalerne. Nogle steder føles det nærmest som om, tiden har stået stille i århundreder.

I Zhouzhuang besøger vi et smukt gammelt palæ og ser nærmere nogle af byens imponerende stenbroer over hovedfloden i centrum af Zhouzhuang. Byens nuværende berømmelse skyldes i høj grad den berømte kinesiske maler Chen Yifeis oliemaleri "Erindringer fra hjembyen", som i starten af 1980’erne blev købt af den amerikanske oliemagnat Armand Hammer og senere givet som gave til Deng Xiaoping under Armands besøg i Kina i 1984.

Vi slentrer rundt i den lille charmerende by og spiser frokost på en af de lokale restauranter.

Efter frokost indlogerer vi os på vores hotel og senere, efter middagen, begiver vi os mod en af byens fine haver, hvor vi skal overvære en forestilling.

I den smukt oplyste have bliver vi taget tilbage i tiden, når vi skal opleve et syngespil på den lokale Suzhou-dialekt.

Inklusive morgenmad, frokost og aftensmad.

Dag 6
Suzhou. Havebesøg, silkespinderi, byporten og kanalrundfart
Fiskerens Have er fra 1140

Med sine utallige små kanaler, lave hvidvaskede huse og fredfyldte haver har Suzhou altid haft en stor betydning for den kinesiske selvforståelse. Især under de sidste kejserdynastier var det blandt kejserens rige embedsmænd yndet at trække sig tilbage til denne maleriske afkrog af Kina og bygge sofistikerede havekomplekser.

Vi begynder dagen med at besøge en af Suzhous smukkeste og største haver, Lingering In, også kaldet ”Haven man dvæler ved”. Dernæst skal vi besøge et silkespinderi og følge en del af processen; fra kokonen koges til den færdigspundne silke pakkes ned i store, bløde bundter. Silkekokonerne produceres stadig i de omkringliggende landdistrikter, hvorefter de bliver bragt til byen for at blive kogt, spundet og vævet.

Vi skal også opleve Suzhous gamle byport, der på ét væsentligt punkt adskiller sig fra Kinas andre byporte. Tidligere kunne man både køre og sejle igennem! For at få en fornemmelse af kanalerne i Suzhou tager vi på en kanalrundfart i den centrale del af byen.

Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd. Rejselederen er behjælpelig med forslag til gode lokale spisesteder, hvis man ikke foretrækker at slappe af på hotellet.

Inklusive morgenmad og frokost.

Dag 7
Suzhou - Shanghai. Tid på egen hånd og antikmarked

Formiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd i Suzhou. En mulighed kunne f.eks. være besøg på det smukke Suzhou Museum, der er tegnet af den kinesisk-amerikanske arkitekt I.M. Pei, der også har tegnet glaspyramiden foran Louvre i Paris, er en kl. Museet har en spændende samling af historisk kinesisk kunst og kunsthåndværk.

Efter frokost begiver vi os tilbage mod storbyen Shanghai. På vejen gør vi holdt ved byens store udendørs antikmarked. Her kan man finde mange ting, men ikke nødvendigvis "antikviteter", for de de fleste siges at være falske! Alligevel er man tilbøjelig til at tilgive sælgerne, da markedet er det eneste tilbageværende loppemarked i Shanghai-området, der stadig er viet til at sælge antikviteter.

Vi afslutter dagen med en fællesmiddag.

Inklusive morgenmad, frokost og middag.

Dag 8
Shanghai. Mulighed for tilkøbsudflugt til lokalt marked, madlavningskursus og frokost

I dag er der mulighed for at deltage på en tilkøbsudflugt, hvor vi skal lære at lave kinesisk mad.

Vi starter med et besøg på et lokalt madmarked, hvor vi lærer om de specielle kinesiske grøntsager, krydderier m.m., inden vi selv går i køkkenet og prøver kræfter med nogle af de mest traditionelle kinesiske retter. Vi får naturligvis hjælp af en lokal kok og får selv lov til at nyde vores hjemmelavede frokost, inden vi returnerer til vores hotel, hvor resten af dagen er til fri afbenyttelse

Inklusive morgenmad.

Dag 9
Shanghai. Tid på egen hånd og hjemrejse til Danmark

Denne dag er afsat til selv at gå på opdagelse i Shanghai. Og her i Kinas ypperste finans- og kulturby er der masser at tage sig til! Gallerier, museer, caféer og restauranter er med gavmild hånd spredt ud over byen, og særligt The Bund indbyder til en hyggestund, mens man nyder stemningen og folkelivet.

Frem for alt er Shanghai kendt som det helt store shoppeparadis. Du kan gense Nanjing Lu eller prøve nogle af de mange lokale kinesiske markeder, som trækker med deres udbud af tøj, sko og meget andet. Husk, at det er på sin plads at prutte om prisen, så det er med at have tålmodighed. Kineserne er særdeles dygtige og driftige forretningskvinder og -mænd!

Et besøg på Shanghai Museum, et af Kinas fineste museer, byder på en fantastisk, historisk rejse gennem fire årtusinders kinesisk kunst og kultur. En sejltur på Huangpu-floden er også en vaskeægte Shanghai-oplevelse, mens du i byens mange parker kan få et glimrende indblik i de lokale kineseres hverdag. Kineserne bruger deres parker til alt fra tai-chi-øvelser om morgenen til standarddans, drageflyvning og hyggesnak over en kop te.

Først på aftenen mødes vi på hotellet og begiver os mod lufthavnen, hvor vores fly venter.

Inklusive morgenmad.

Dag 10
Ankomst til Danmark

Vi lander i Københavns lufthavn tidligt om morgenen efter en spændende rejse til Riget i Midten.

Tilkøbsudflugt

På dag 8 er der mulighed for at deltage på en tilkøbsudflugt, hvor vi skal lærer at lave kinesisk mad. Vi starter med et besøg på et lokalt madmarked, hvor vi lærer om de specielle kinesiske grøntsager, krydderier m.m., inden vi selv går i køkkenet og prøver kræfter med nogle af de mest traditionelle kinesiske retter. Vi får naturligvis hjælp af en lokal kok og skal naturligvis selv nyde vores hjemmelavede frokost, inden vi returnerer til vores hotel

Pris kr. 798,-
(Gennemføres ved min. 10 deltagere)

Prisen inkluderer:

 • Transport til og fra marked og madlavningskursus
 • Råvarer til frokost købt på det lokale madmarked
 • Professionel hjælp fra kinesisk kok
 • Dansk rejseleder
Lokale specialiteter

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder.
 • Fly København - Shanghai t/r direkte med SAS
 • Udflugter jf. program.
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse.
 • Morgenmad dagligt.
 • Frokost dagligt (undtagen dag 8 og 9).
 • Middag dagligt (undtagen dag 6 og 8 - 9)
 • Et glas øl/vand til inkluderede måltider.
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra arrangementer.
 • Tilkøbsudflugt i Shanghai dag 8
 • Tillæg for enkeltværelse.
 • Øvrige drikkevarer
 • Individuelt Visum Læs mere her
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 50,-)
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Bemærk venligst

Til tider lukkes seværdigheder under officielle besøg og kongresser. I sådanne tilfælde vil vi forsøge at finde et passende alternativ.

Mere om Kina

Her kan du få mere at vide om Kina: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/kina

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Visum til Kina

Albatros Travel kan nu hjælpe med at lave gruppevisum til Kina. Senest 60 dage før afrejse skal Albatros Travel have modtaget en kopi af dit pas samt et pasfoto.

Læs mere om visumproceduren her www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/kina/visum

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser