Korea og Japan

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Albatros store kulturrundrejse til Seoul, Kyoto og Tokyo – modernitet, tradition, smukke landskaber og stemningsfulde templer

Asiens to kulturelle og industrielle spydspidser er denne rejses tema. Gamle traditioner bærer den moderne kultur og forener den med fremgang og velstand. Vi oplever fortidens ro i kejserbyen Gyeongju og den pulserende storby Seoul. Et besøg ved den demilitariserede zone ved grænsen til Nordkorea føjer et ekstra perspektiv til oplevelsen.

Korea er forbundet til Japan med hurtigfærgen, som fører os til det berømte højhastighedstog Shinkansen og videre til Kyotos historiske, UNESCO-fredede seværdigheder, hovedstaden Tokyo samt Hiroshima og den hyggelige by Nara. Vi får en lille bid af Østens mirakel, og vender lidt klogere hjem.

Der er mulighed for at købe en ekstra udflugt til Fuji-bjerget.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Yen og Won

Dagsprogram 16 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Seoul, Sydkorea. Gwangjang-markedet og velkomstmiddag
Dag 3
Seoul. Udflugt til den demilitariserede zone, kimchi museum og kimchi kursus, Seoul-tårnet
Dag 4
Seoul. Byrundtur med kejserpaladset Gyeongbok, det nationale folkloremuseum, Bukchon Hanok landsbyen, kirkebesøg
Dag 5
Seoul – Punggi – Gyeongju. Ginsengmarked, smukke landskaber og besøg til Hahoe landsbyen
Dag 6
Gyeongju. Templer og natur i skøn forening
Dag 7
Gyeongju – Busan. Industri-besøg. Busan byrundtur med Haedong Yonggungsa-templet, FN-kirkegården, Busan-tårnet og fiskemarked. Afskedsmiddag
Dag 8
Busan – Fukuoka, Japan. Tenjin madmarked
Dag 9
Med Shinkansen til Hiroshima. Tempeløen Miyajima, Fredsparken og A-bombekuplen. Med Shinkansen videre til Kyoto
Dag 10
Kyoto. Nijo-borgen, Guldpavillonen, stenhaven Ryoanji, tempelområdet Heian-jingu
Dag 11
Kyoto. Udflugt til Nara og tid på egen hånd
Dag 12
Med Shinkansen til Tokyo. Asakusa-templet, Tokyo Sky Tree
Dag 13
Tokyo. Tid på egen hånd eller udflugt til Hakone Nationalpark og Fuji-bjerget (tilkøb)
Dag 14
Tokyo. Cool Tokyo – Shibuya-distriktet og tid på egen hånd. Afskedsmiddag
Dag 15
Tokyo. Hjemrejse
Dag 16
Hjemkomst til København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
36.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi flyver fra København mod Seoul i Sydkorea. Der er fuld forplejning om bord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Seoul, Sydkorea. Gwangjang-markedet og velkomstmiddag
Seoul by night

Vi ankommer til hovedstaden Seoul og kaster os straks ud i det spændende program. Seoul er med sine over 12 millioner indbyggere en af verdens store metropoler. Her er alt fra luksuriøse forretningskvarterer med skyskrabere i stål og glas og mere ydmyge traditionelle kvarterer til et rigt forlystelsesliv og store markeder, der er specialiseret i alt fra antikviteter til frisk fisk. Byen er umiddelbart præget af en meget hektisk aktivitet, men man kan også komme væk fra byens travlhed og opleve en ophøjet ro i århundredgamle paladser og templer eller slappe af i nogle af byens parker.Vi besøger et af de meste interessante markeder i Asien. Gwangjang-markedet har eksisteret i mere end 100 år og er i dag et af Koreas største traditionelle markeder med alt fra kvalitetssilke i metervare, sengelinned og et hav af håndlavede varer og souvenirs. Vintage-tøjafdelingen med brugt tøj er blevet utrolig populær hos især de yngre koreanere. Gå ikke glip af de mange små madboder, der serverer gode, frisklavede specialiteter.

Herefter er der lidt tid til afslapning på hotellet, førend vi atter mødes til velkomstmiddag.

Dag 3
Seoul. Udflugt til den demilitariserede zone, kimchi museum og kimchi kursus, Seoul-tårnet

I dag tager vi for alvor fat på eventyret og begiver os mod den demilitariserede zone. Våbenstilstanden mellem Syd- og Nordkorea blev underskrevet i 1953, men de to lande har aldrig formelt sluttet fred, så derfor er den 38. breddegrad ikke en grænse, men en våbenstilstandslinje. Dette betyder, at Nord- og Sydkorea formelt stadig er i krig med hinanden. Men man kan være helt rolig, der er ingen grund til bekymring for sikkerheden. Undervejs bliver vi orienteret om, hvad vi må og ikke må i forbindelse med besøget.Ved Genforeningsbroen vil der være kontrol af vores papirer, inden vi kan fortsætte til én af de underjordiske tunneller, som blev udgravet af Nordkorea i 1960’erne og 70’erne. Ved en af tunnellerne  er der mulighed for at se en kort film om tunnellernes tilblivelse. Frokost er undervejs inkluderet. 

Tilbage i Seoul besøger vi Kimchigan Museum, et helt museum dedikeret til den koreanske nationalret kimchi, en blanding af fermenterede grøntsager, hvor hovedingrediensen er kinakål og chilli. På museet får vi alt at vide om denne ret, og vi skal også selv lære at tilberede den. Dagen slutter med en udflugt op til Seouls vartegn, det 236 meter høje Seoul-tårn, hvorfra der er en imponerende udsigt ud over millionbyen.

Dag 4
Seoul. Byrundtur med kejserpaladset Gyeongbok, det nationale folkloremuseum, Bukchon Hanok landsbyen, kirkebesøg
Gyeongbook-paladset, Seoul

Vi besøger det gamle kejserpalads, Gyeongbok. Paladset, som stammer fra 1395, repræsenterer om noget byen og giver samtidig et indblik i landets turbulente historie gennem de sidste 600 år. Paladsområdet er næsten gået til grunde i forbindelse med gentagne japanske invasioner, og under Koreakrigen i 1950-53 blev store dele ødelagt. I dag er en del af paladset, 40 hektar, restaureret og fremstår, som det oprindeligt blev bygget. Vi besøger også det nærvedliggende nationale folkelivsmuseum og får et lille indblik i landets historie fra kejserrige frem til 1910, hvor Korea blev besat af Japan.

Dernæst tager vi på spadseretur rundt i Bukchon Hanok landsbyen, en traditionel koreansk landsby beliggende midt i Seoul. Landsbyen er meget velbevaret og giver et godt billede af hvordan livet så ud i Korea for 600 år siden under Joseon Dynastiet. Den koreanske traditionelle landsby var klanbaseret og bestod typisk af mange smalle gyder. Hanok er et begreb der bruges til at beskrive traditionelle koreanske huse, hvor husets positionering i forhold til omgivelserne spiller en afgørende rolle. Vi afslutter dagen med et besøg til en af Seouls mange kirker. Kristendommen er i modsætning til i Japan vidt udbredt i Sydkorea og er centreret omkring de to hovedretninger, protestantismen og katolicismen.

Dag 5
Seoul – Punggi – Gyeongju. Ginsengmarked, smukke landskaber og besøg til Hahoe landsbyen
På ginsengmarked

Efter morgenmaden begiver vi os fra hovedstaden Seoul videre gennem den centrale del af Sydkorea. Her passerer vi nogle af landets nationalparker på vores vej fra den vestlige til den østlige del af den koreanske halvø. Vores første stop er den mindre by Punggi, som er kendt for dyrkning af og formidling om ginseng i alle mulige afskygninger. I Korea er ginseng blevet brugt mod sygdomme i mere end 5.000 år, og et dagligt indtag skulle efter sigende ikke blot lysne sindet og forlænge livet, men også øge potensen. Markedet i Punggi, der hører til verdens største, tiltrækker opkøbere fra hele verden og er en oplevelse ud over det sædvanlige.

Efter en velfortjent frokost, der naturligvis også indeholder ginseng, fortsætter vi gennem det smukke landskab til Andong, hvor vi besøger Hahoe landsbyen, en traditionel landsby fra Joseon Dynastiets tid, som er listet på UNESCO’s Verdensarvliste. Landsbyen er formet som en lotusblomst, set ovenfra. Vi besøger også landsbyens maskemuseum, hvorefter vi kører det sidste stykke til Koreas stolte gamle hovedstad, Gyeongju.

Dag 6
Gyeongju. Templer og natur i skøn forening
Gyeongju, Sydkorea

Koreanerne er med rette stolte over Gyeongju-området og beskriver det som et stort historisk og kulturelt museum under åben himmel. De fleste af de historiske fund og ruiner stammer fra det gamle Shilla-dynasti, som regerede dele af Korea gennem næsten 1.000 år og havde Gyeongju som hovedstad gennem lange perioder. Hele dagen er afsat til at udforske dette centrum for koreansk kultur.

Vi starter med Bulguksa-templet, der fra 1995 har været med på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. I området bag templet ligger grotten Seokguram, som også er på UNESCO’s liste, og som anses for at være kronen på værket blandt Shilla-dynastiets mange konstruktioner. Det regnes samtidig for et af de vigtigste buddhistiske monumenter i hele det nordøstasiatiske område. Inden frokost aflægger vi også besøg i Gyeongju Nationalmuseum. Senere begiver vi os til Tumiliparken, hvor vi skal se gravhøje, hvorefter der er tid til egne eventyr og middag. Et besøg til madmarkedet overfor Gyeongju stationen kan anbefales.

Om aftenen skal vi til besøge den oplyste Anabji-sø hvor mange af de største fund, som vi tidligere i dag så på nationalmuseet, stammer fra.

Dag 7
Gyeongju – Busan. Industri-besøg. Busan byrundtur med Haedong Yonggungsa-templet, FN-kirkegården, Busan-tårnet og fiskemarked. Afskedsmiddag
Jagalchi fiskemarked

På denne dag skal vi på køretur mellem det traditionelle Korea og det nutidens industrielle Korea. Vi begynder med materialismens verden og samlebånd, når vi besøger en moderne industrivirksomhed. Vi får en rundvisning i produktionen og et indblik i koreansk lean-filosofi og effektivitet ved samlebåndene - i skærende kontrast til dagens senere besøg i Haedong Yonggungsa-templet, hvor Nirvana synes at være det ultimative mål. Templet  ligger placeret på en klippegrund lige ud til det brusende hav; de fleste templer i Korea er ellers typisk placeret på bjergskråningerne omkring store eller små byer. 

Herefter besøger vi byens store FN-kirkegård med faldne fra Koreakrigen. Stedet giver et meget spændende indblik i omfanget af denne krig. Fra kirkegården kører vi til Yongdusan-parken, hvor byens vartegn, det 118 meter høje Busan-tårn, ligger. Vi tager op i tårnet for at opleve den store by lidt fra oven, og det siges, at man på dage med klart vejr kan se Japan i horisonten. 

Vi slutter dagens byrundtur på det store fiskemarked Jagalchi, der er et af Asiens største og mest berømte. Butikkerne i det flere etager store marked er fyldt med kurve og kasser bugnende af forskellig fisk, både levende og forarbejdede, og i en afdeling sælges tørret fisk i alle afskygninger. Koreanerne har på samme vis som japanerne en stor forkærlighed for rå fisk, og i både havneområdet og resten af byen kan man få sushi på de mange små restauranter og spisesteder. 

Om aftenen siger vi farvel til Sydkorea med en afskedsmiddag.

Dag 8
Busan – Fukuoka, Japan. Tenjin madmarked
Geisha-sandaler

Vi begiver os mod Busans travle havneområde, hvor hurtigbåden til Japan venter. På små tre timer bliver vi fragtet over strædet mellem Korea og Japan og lægger til i Fukuoka, en supermoderne storby med omkring 1,5 millioner indbyggere. Eller rettere sagt to byer, der oprindeligt var adskilt af floden Nakagawa. Fukuoka, hvor den lokale fyrstes slot var opført, og Hakata på den anden side, hvor de almindelige borgere holdt til.

Efter ankomsten til Fukuoka tjekker vi ind på vores hotel, og eftermiddagens program er i den afslappede ende. Har man lyst til shoppe, ligger Daimyo-gaden, som er Fukuokas svar på Strøget, otte-ti minutters gang fra hotellet. Fukuoka er kendt for sin gode mad, og ikke langt fra hotellet ligger Det berømte Tenjin-madmarked. Hundredvis af madboder tilbyder alt fra den berømte hakata-ramen (nudelsuppe) til motsunabe, en slags japansk fondue.

Dag 9
Med Shinkansen til Hiroshima. Tempeløen Miyajima, Fredsparken og A-bombekuplen. Med Shinkansen videre til Kyoto
Torii-porten på Miyajima

Efter morgenmaden går turen til Hiroshima. De 250 kilometer bliver tilbagelagt på en time og 12 minutter med verdens mest præcise tog, Shinkansen. 

Den 6. august 1945 blev Hiroshima lagt i ruiner, og over 130.000 mennesker blev dræbt, da verden for første gang oplevede, at en atombombe blev bragt til sprængning. I dag står en enkel kuppelformet ruinbygning som et minde om de enorme ødelæggelser, eksplosionen forårsagede. Nærved ligger den smukke fredspark med en fredsflamme, der først bliver slukket, når det sidste atomvåben er destrueret. Vi besøger parken og fredsmuseet, der sagligt viser, hvad der skete.

I dag er Hiroshima fuldstændig genopbygget, og byen er anderledes end de fleste andre japanske byer med sine brede gader og velordnede bybillede. Vore dages Hiroshima har en meget åben atmosfære over for sine gæster. Vi spiser frokost i byen og skal om eftermiddagen opleve en af Japans mest berømte, fotograferede og elskede motiver – nemlig den ”svævende” røde torii-port ude i vandet ved øen Miyajima, som vi sejler over til på en lille færge. Det fantastiske er, at selv om torii-porten naturligvis er menneskeskabt, så passer den ind i den omliggende natur, som om naturen havde skabt den, og er erklæret for Unesco-verdensarv.

Sidst på dagen tager vi Shinkansen videre til Kyoto og tjekker ind på vores hotel. Vores bagage er sendt direkte fra Fukuoka til hotellet i Kyoto.

Dag 10
Kyoto. Nijo-borgen, Guldpavillonen, stenhaven Ryoanji, tempelområdet Heian-jingu
Guldpavillonen

Kyoto rummer over 1.600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdomme. Hertil kommer shogunens Nijo-borg, kejserlige villaer og haver og en række af Japans bedste museer.

Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under AndenVerdenskrig. Efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte. Kyoto rummer stadig langt flere gamle træhuse end andre store byer i Japan, og enkelte bydele har stadig karakter af levende frilandsmuseer, selv om store sammenhængende kvarterer med smukke træhuse i dag næsten er forsvundet. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor æstetik var i højsædet

Den militære og politiske øverstkommanderende i samurai-tidens Japan var shogunen. I længere perioder var han den mest magtfulde mand i landet. Kejserens rolle har i det meste af historien været tilbagetrukket og mest af symbolsk karakter. Andre har regeret i hans navn. I 1603 opførte Tokugawa-slægten, der netop havde erobret shogun-magten, Nijo-borgen. Bygningerne i denne borg, der er Japans bedst bevarede, er af meget høj kvalitet. De bedste bygningshåndværkere byggede borgen, og datidens bedste kunstnere udsmykkede den. Nattergalegulvet er et godt eksempel på, hvor raffineret borgen er. Gulvet er konstrueret således, at det knirker, når man træder på det, så eventuelle snigmordere ikke kunne nærme sig uden at blive hørt. Træskærerarbejdet og de mange malerier, der pryder vægge og lofter, er af stor kunstnerisk værdi. 

I byens nordvestlige udkant ligger det berømte Guldtempel. Den smukke guldbeklædte pavillon er en nøjagtig kopi af den over 500 år gamle bygning, som er brændt ned flere gange i historiens løb, senest i 1950, da en forvirret ung munk satte ild til den.

I samme område skal vi se Kyotos fine sten- og sandhave, Ryoanji, fra det 15. århundrede. I haven ligger 15 sten placeret i et hav af omhyggeligt revet grus. Stenene er symbol på fuldkommenhed ifølge den buddhistiske tro, og man kan ikke fra noget sted se alle sten på en gang.

Vi afslutter dagen med et besøg ved Heian-jingu – et fantastisk tempelområde med japanske haver og bygninger i klassisk stil.

Dag 11
Kyoto. Udflugt til Nara og tid på egen hånd
Verdens højeste bronzefigur, Buddhaen i Todaiji-templet

Vi tager syd for Kyoto til den hyggelige by Nara, der var en af Japans tidlige hovedstæder. Nara rummer nogle af de ældste og mest imponerende bygninger i landet. Her besøger vi en af verdens største træbygninger, Todaiji-templet, som er på størrelse med en tolvetagers beboelsesejendom og blandt andet rummer verdens største bronzefigur, en 22 meter høj Buddha. Vi besøger også Kasuga Taisha, en 1.335 år gammel shintohelligdom. Vejen dertil er flankeret af ikke mindre end 3.000 sten- og bronzelygter. I hele Naras parkområde går mere end 1.000 shikahjorte rundt. Mange er efterhånden blevet så tamme, at de nærmest stjæler maden ud af hænderne på de besøgende.

Vi vender tilbage til Kyoto, og resten af dagen kan bruges på selv at gå på opdagelse, for eksempel til det berømte Gion-kvarter. Her ligger stemningsfulde spisesteder side om side med de traditionelle, diskrete tehuse, hvor byens berømte geishaer arbejder. Er du heldig, ser du nogle af dem trippe af sted i deres dyre kimonoer og med smukt opsat hår. 

Man kan også udforske området omkring Kyotos hovedbanegård. Selve stationens fantastiske futuristiske kæmpebygning, der rummer stormagasiner, restauranter, koncertscener og meget mere, er i sig selv et besøg værd. Du kan også lægge vejen forbi Kyotos berømte Nishiki-marked. Her finder man et væld af japanske specialiteter smukt præsenteret – fra frugt og grønt til fisk, kød, pickles og snacks. Kyoto er berømt for sin ypperlige kvalitet af grøn te, så prøv også at kigge ind hos en af de mange små specialbutikker med te, og køb en lille smagsprøve på Japan med hjem. Skal oplevelsen være fuldkommen, er der også masser af muligheder for at købe håndlavet keramik, heriblandt tekrus, med hjem. 

Har man mod på at se flere UNESCO-fredede seværdigheder, kan man tage til Kiyomizu-templet i bjergene øst for Kyoto. Templet kan dateres tilbage til år 798, men den nuværende bygning er opført i 1633 – uden brug af ét eneste søm!

Dag 12
Med Shinkansen til Tokyo. Asakusa-templet, Tokyo Sky Tree
Asakusa-templet

Endnu en gang begiver vi os mod hovedbanegården for at blive transporteret til vores næste destination: den japanske hovedstad. På togrejsen får vi et indtryk af, hvor tætbefolket Japan er, og om vejret vil det, kan vi undervejs være heldige at se det hellige Fuji-bjerg. Inden vi stiger om bord på toget, er der mulighed for at købe en ”o-bento”, en typisk japansk madpakke, til toget. En o-bento fås i et hav af varianter og består typisk af ris og forskellige former for lækkert tilbehør og småretter som for eksempel fisk, kød, grøntsager og forskellige salater. Lækkert og ikke særlig dyrt!

Tokyo var engang et lille fiskerleje, men er i dag en af verdens største og mest moderne storbyer. Tokyo består af mange små bydele, og de næste par dage skal vi besøge nogle af de mest spændende.

Vi lægger ud med Asakusa, en gammel bydel, der ligger i ”den lave by” langs Sumida-floden. Her skal vi se Sensoji-templet og Kaminari-porten (Torden-porten) med dens markante, store røde lanterne, og her kan man få indtryk af det traditionelle Tokyo. Der er stadig enkelte gamle velbevarede træhuse, der overlevede Anden Verdenskrigs ødelæggelser. Gå lidt på opdagelse i de små sidegader omkring templet, hvor de små snackboder frister med både sødt og salt. Prøv for eksempel friskristet senbei, de berømte japanske saltkiks, som findes i et hav af smagsvarianter og størrelser. De fås ikke bedre end her.

Vil du gerne have dit køkken spædet op med japanske køkkenting – eller vil du bare gerne have en Tokyo-oplevelse ud over det sædvanlige – så læg vejen forbi køkkengaden Kappabashidori, som kan nås til fods fra templet. Her fås intet mindre end alt til køkkenet: fra plastikmad-figurer til gryder, spisepinde, japansk keramik, tekander i støbejern, grøn te, skarpe knive og meget andet. 

Efter Asakusa besøger vi lige på den anden side af Sumida-floden Tokyos højeste bygning, tv-tårnet Skytree, og betragter udsigten over den gigantiske millionby fra tårnets top.

Dag 13
Tokyo. Tid på egen hånd eller udflugt til Hakone Nationalpark og Fuji-bjerget (tilkøb)
Ashi-søen

I dag kan du tilbringe tiden i Tokyo på egen hånd eller købe dagens udflugt til Hakone Nationalpark vest for Tokyo. Det smukke og majestætiske Fuji-bjerg er Japans mest berømte symbol og et af landets helligste steder. Hvis vejret tillader det, kan bjerget ses fra flere vinkler på vores vej til nationalparken. Med sine 3.776 meter over havet er Fuji-bjerget Japans højeste. Her i det vulkanskabte landskab, der kun er 40.000 år gammelt, oplever vi en tur med kabelbane op i bjergene, den aktive vulkanske Owakudani-dal med dens mange svovldampe samt bagefter en sejlads på kratersøen.

Vi får frokost med udsigt til søen og er tilbage i Tokyo først på aftenen.

Dag 14
Tokyo. Cool Tokyo – Shibuya-distriktet og tid på egen hånd. Afskedsmiddag
Shibuya-distriktet i Tokyo

Vi begynder dagen i et af byens mest berømte områder overhovedet – både blandt japanerne selv og blandt turister – nemlig Shibuya, hvis station er et af Tokyos trafikale knudepunkter. I Shibuya-krydset vælter neonlys og storskærme med reklamer og musikvideoer ud fra højhusene, og hundredvis af fortravlede japanere – fra forretningsmænd til skoleelever i deres skoleuniformer og trendy unge med vilde frisurer – haster ud i fodgængerfeltet, når lyset skifter til grønt. Foran stationen er der en lille statue af en hund – Hachiko-statuen – som er byens mest berømte mødested. Historien om den loyale hund Hachiko, der dag efter dag trofast venter på sin herre foran stationen – selv efter dennes død –blev filmatiseret i Japan i 1980’erne, inden den i 2009 kom i en Hollywood-udgave med Richard Gere i hovedrollen som hundens ejer.

Derefter er der tid på egen hånd til sidste-øjebliks shopping, indtil vi om aftenen mødes til en hyggelig afskedsmiddag.

Dag 15
Tokyo. Hjemrejse

Efter en uforglemmelig rejse har vi i dagen på egen hånd i Tokyo, inden det er tid til at forlade hotellet og køre mod lufthavnen, for at sætte os til rette i flyet hjemad. 

Dag 16
Hjemkomst til København

Udflugt til Fujibjerget

Udflugten går til Hakone Nationalpark vest for Tokyo. Det smukke og majestætiske Fuji-bjerg er Japans mest berømte symbol, et af landets helligste steder og med sine 3.776 meter over havet landets højeste. Bjerget ses fra flere vinkler på vores vej til nationalparken, hvor vi også passerer landlige områder.

Hvis vejret tillader det, kører vi til bjergets femte station, hvorfra der i klart vejr er en fantastisk udsigt til Stillehavet. Her i det vulkanskabte landskab, der kun er 40.000 år gammelt, bevæger vi os senere mod Hakone, hvor vi stiger om bord på en båd, der vil fragte os over Ashi-søen til haven Hakone-en. Fra haven tager vi svævebanen til Komagatake-bjerget, hvor vi bliver mødt af en spektakulær udsigt over landskabet, Fuji-bjerget og dalen for foden af bjerget. Vi er tilbage i Tokyo sidst på aftenen.

Udflugten skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse og gennemføres med dansk rejseleder ved minimum 12 tilmeldte.

Pris: kr. 1.598,- pr. person

Shinkansen

I Japan rejser vi rundt med Japan Rails berømte højhastighedstog, Shinkansen, som siden 1964 har forbundet Tokyo med (flere og flere af) Japans større byer. Maksimalhastigheden er 320 km/t, og årligt fragter togene omkring 300 mio. passagerer rundt i landet. Togene kan bestå af op til 16 vogne og være 400 meter lange. Da Shinkansentog kører på særlige skinner, som det kun er dem, der bruger, er der meget få forsinkelser – den gennemsnitlige forsinkelse per tog var i 2012 sølle 36 sekunder. Togene er komfortable, med god benplads og drejelige sæder, så man altid sidder fremadrettet. Rygning er ikke tilladt, bortset fra på de nyeste tog, der er udstyret med særlige rygekabiner. Læs mere på http://english.jr-central.co.jp/about/

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 36.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

kr. 5.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Seoul og Tokyo – København med mellemlanding
 • Overnatninger på hoteller i delt dobbeltværelse
 • Hurtigfærge fra Busan til Fukuoka
 • Shinkansen Fukuoka-Hiroshima-Kyoto-Tokyo
 • Udflugter jf. program
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 2-10
 • Middag dag 2, 7 og 14
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Udflugt til Fuji-bjerget
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (beregn ca. USD 60,-)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagagehåndtering

På denne rejse benytter vi det japanske eksprestog Shinkansen, hvor der er begrænset plads til bagagen, hvorfor denne vil blive transporteret separat til næste bestemmelsessted. Dette kan betyde, at bagagen ofte skal transporteres dagen før. Det er derfor en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til at pakke det mest nødvendige. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ikke egnet for gangbesværede

Da der på denne rejse gøres brug af offentlig transport i Japan i forbindelse med de planlagte udflugter, vil der være forholdsmæssigt mange gåture. Rejsen egner sig således ikke for gangbesværede.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.
Sydkorea:
www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/sydkorea
Japan: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/japan

Eller læs vores artikel om togrejser, mad og alt det bedste ved Japan

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 3 out of 5 by from Kedeligt i Korea, spændende i Japan Korea var for meget af det samme og den demilitariserede zone kunne de ikke skaffe de lovede billetterer til, at vi kunne komme ind i. For meget af det samme, mere variation i de kulturelle oplevelser. Japan var fint og som forventet og skrevet. Men bestemt ikke for gangbesværede, så surt at der er en med som trækker fællesskabet ned på grund af ikke at kunne følge med og brok, bestemt ikke rejselederens skyld alt det hun hældte ned over ham.
Date published: 2023-04-24
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk rejse med fantastisk rejseleder Fantastisk spændende rejse. Dog var der flere ting som blev aflyst bl.a. DMZ grænsen Mazda og Toyota fabrikkerne sejlturen var lavet om til fly hvor vi brugte en hel dag på indtjekning. Resten af turen var fantastisk
Date published: 2023-04-18
Rated 3 out of 5 by from Rejsen var spændende men der var mangler Rejsen var spændende, rejselederen velforberedt, med imponerende historisk viden, stort kendskab til Asien og med stor erfaring som rejseleder. Japan var smuk og interessant men i Korea var der for mange ting der faldt ud af programmet. Vi fik ikke sejlturen til Japan men måtte gennem en strabasserende flyr, vi fik ikke set den demilitariserede zone fordi billetterne var udsolgt og ej hellere nogen bilfabrik på turen selvom det var hovedpunkter i programmet. Personligt vil jeg gerne have set færre udsigtstårne og mere moderne kunst og arkitektur men jeg erkender at det er min personlig præference som ikke deles af mange. Derfor vil det være rart med lidt vejledning og fleksibilitet til at opfylde sådanne ønsker. Hotellerne var gennemgående af høj kvalitet og de restauranter som vi besøgte gjorde rejsen til en dejlig kulinarisk oplevelse. Flykvaliteten fra Tokyo til Paris var bedre endlit vel til Seoul, hvor man ikke kunne oplade sin telefon og hvor nogle passagerer fik kun tilbudt vegetarmaden fordi de løb tør for kødretten.
Date published: 2023-04-11
Rated 3 out of 5 by from Spændende rundrejse men med for mange aflyste oplevelser Spændende rejse og velvalgt rejseform (kombination af bus og offentlig transport). Gode hoteller og restauranter gjorde rejsen behagelig og kulinarisk interessant. For mange aflysinger/ændringer i programmet tog noget af værdien af oplevelserne. Af større ting som vi havde set frem til kan nævnes: Besøg til DMZ gik i vasken pga utilstrækkelig forberedelse. Fabriksbesøg hos Hyundai blev aflyst på dagen - øjensynligt havde Hyundai lukket for besøg lang tid i forvejen. Jagalchi fiskemarkedet var lukket pga. ombygning - det opdagede vi først efter ankomst. Færgeoverfart til Japan var droppet grundet ændret sejlplan (det var blevet oplyst inden rejsens start - det var dog uklart hvorfor det ikke kunne passes ind). Med alle disse ændringer blev programmet lidt ubalanceret. Vi så et stort antal templer og helligdomme og 4 udsigtstårne, men manglede lidt med mere nutidig relevans.
Date published: 2023-04-10
Rated 4 out of 5 by from En smuk rejse for både hoved og krop Vores meget kompetente, vidende og venlige rejseleder fyldte vores hoveder med informationer i en lind strøm om historie, geografi, religioner og sprog og ledte vores vej ad veje, stier, trapper, tog og metro, så vores fysik blev noget udfordret, men selv om vi er i nogenlunde god fysisk stand, er vi 75 år, og Albatros havde jo advaret om, at turen ikke var for gangbesværede. At det lykkedes at holde sammen på den ret store flok var en logistisk bedrift især i Tokyos menneskemylder både over og under jorden. Alt i alt en dejlig, belærende og spændende tur på det helt rigtige tidspunkt med blomstrende kirsebærtræer og foråret i fuldt flor, afsluttende med en smuk flyrejse hjem over Nordpolen og Grønland i fuld sol.
Date published: 2023-04-10
Rated 4 out of 5 by from Spændende destinationer - men for dårlig info om Sydkorea Destinationerne på rundturen var velvalgte og spændende, og især i Sydkorea havde vi en dygtig og sympatisk, lokal guide. Hun opvejede i vid udstrækning vores rejseleders manglende viden om Sydkorea. En sådan besad han til gengæld i forhold til Japan.
Date published: 2019-04-09
Rated 4 out of 5 by from Indeholdsrig rejse. Godt organiseret, interessant og lærdomsrig rejse og god rejseleder, men to uger er for kort tid til så omfattende program, knapt nok tid til lidt søvn og hvile!, Tre uger ville være passende. Rejsen anbefales kun til folk med god kondition, åndelig som fysisk.
Date published: 2019-04-03
Rated 4 out of 5 by from en spændende rejse Ganske god rejseledere med et specielt godt kendskab til Japan
Date published: 2019-04-01
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_28
 • loc_da_DK, sid_KRRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser