Krydstogt i vikingernes kølvand på Nordatlanten

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev naturskønne Nordatlanten på en fantastisk rejse med det nye ekspeditionsskib Ocean Albatros! En herlig blanding af kultur, natur og historie venter!

Tag med på et uforglemmeligt eventyr i Nordatlanten i vikingernes kølvand!

Vi sejler med det topmoderne ekspeditionsskib Ocean Albatros og krydser på behagelig vis det bølgende hav, mens vores dygtige foredragsholdere ombord fortæller om fortidens søfarere.

Vores rejse starter i København, hvorfra vi sætter kursen mod lysets by, det maleriske Skagen. Her skal vi bl.a. besøge Skagens Kunstmuseum og stifte bekendtskab med nogle af de ikoniske kunstnere, der er rundet af området. Vi skal også en tur til Grenen og med den klassiske traktorbus Sandormen se, hvor Skagerrak og Kattegat mødes.

Derefter sætter vi kursen mod Haugesund, vikingekongen Harald I's hjemby, som både har en fascinerende historie og et interessant hverdagsliv.

Undervejs nyder vi hele tiden Ocean Albatros' moderne faciliteter og komfort, en klar kontrast til fortidens vikinger, og kun kursen er den samme. Vores mål er nemlig de mytiske øgrupper, Shetland og Orkney, der udmærker sig ved deres betagende landskaber og rige vikingehistorie.

Efter at have udforsket disse fjerntliggende og isolerede øer, stævner vi ud med kurs mod det skotske fastland. I havnebyen Aberdeen afmønstrer vi og efter en indholdsrig rundtur, begiver vi os, til hjuls, videre sydpå i Skotland. To skønne dage langs den skotske østkyst er på menuen, og det hele kulminerer i den historiske og storslåede hovedstad, Edinburgh.

Vores danske rejseleder følger med på hele rejsen.

Forbered dig på et sandt forårseventyr fyldt med kulturperler, betagende naturscenerier og dybe historiske rødder. Alt sammen i dejlige omgivelser ombord på vores nybyggede skib og klassiske skotske hoteller!

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt, Albatros-eventyr i små skibe, Krydstogt i Nordeuropa, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta USD, DKK, NOK, GBP

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Ombordstigning i København. Afsejling og første middag ombord
Dag 2
Skagen, Danmark. Lysets by – Danmarks nordligste punkt
Dag 3
Haugesund, Norge. Sildebyen Haugesund, Norges vikingefødested og det farverige rådhus
Dag 4
Shetlandsøerne med havne- og fiskerbyen Lerwick. Mulighed for udflugt til Clickimin Broch
Dag 5
Orkneyøerne med historiske Kirkwall. Mulighed for udflugt til Orkneys højdepunkter.
Dag 6
Ankomst til Aberdeen, byrundtur med det maritime museum, historiske St. Andrews og overnatning i Dundee
Dag 7
Fra Dundee mod den skotske hovedstad Edinburgh. Byrundtur i Edinburgh og tid til at udforske byen.
Dag 8
Edinburgh og hjemrejse til København

Ocean Albatros

Det revolutionerende og stilfulde Ocean Albatros har alle de fordele, man finder på et lille ekspeditionsskib kombineret med den stabilitet og komfort, man finder på store krydstogtskibe. Der er plads til 189 passagerer om bord og det gennemarbejdede design skaber en intim atmosfære med fantastisk personlig service fra skibets personale. Det er let at komme rundt om bord, og du slipper for menneskemængder og køer. På Ocean Albatros kombineres den behagelige sejlads, man kender fra større skibe med moderne luksus.

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
24.998,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Ombordstigning i København. Afsejling og første middag ombord

Fra havnen i København går vi ombord på vores dejlige skib og indkvarteres i vores respektive kahytter. Der vil blive afholdt en obligatorisk redningsøvelse, inden vi sidst på eftermiddagen stævner ud i Øresund. Mens vi nyder vores første lækre middag, har vi Kronborg på bagbordsside.

Ekspeditionsteamet informerer løbende om alle mulighederne på skibet og står desuden for en række foredrag og informationsmøder ombord.

Vikingerne, der koloniserede store dele af Nordatlanten, kom hovedsagelig fra Norge. I deres hurtige skibe kunne de let tilbagelægge 120 kilometer på et døgn og således lave lynangreb på kystbyerne nordpå.

I løbet af det 8. og 9. århundrede etablerede de dog også egentlige bosættelser i det nordatlantiske område, og vi vil lægge os i deres kølvand på denne spændende sørejse nordpå.

Middag ombord på skibet.

Dag 2
Skagen, Danmark. Lysets by – Danmarks nordligste punkt

Vi lægger til i Skagens fiskerihavn og kan herfra begynde vores eventyr blandt karakteristiske gule huse, fantastisk sollys og hvide sandstrande. Her er stemning, havluft og måger i luften.

Første punkt på dagsordenen er en tur til Grenen, hvor vi skal med den klassiske traktorbus Sandormen op og se hvor Skagerrak og Kattegat mødes med kulminerende bølger. En klassisk tur til et særligt naturfænomen som tiltrækker de fleste der besøger Skagen.

Landskabet omkring Grenen er et fredet naturreservat og hjemsted for et rigt dyreliv: her soler sælerne sig afslappet på stranden midt i mængden af turister, området er også et sted hvor der observeres mange fuglearter.

Efter at have oplevet toppen af Danmark, kører vi til Skagen by. Her går vi en slentretur med fokus på byens historie, de hårdføre fiskere og nutidens turisme. Vi passerer for eksempel Skagens kunstmuseum der huser en fast kollektion af værker skabt af Skagensmalerne som P.S. Krøyer, Holger Drachmann og Laurits Tuxen m.fl. De verdenskendte malere skabte i 1800-tallet værker af internationalt format her i kunstnerkolonien som primært bestod af skandinaviske malere. Museet indeholder værker, skulpturer, tegninger og særudstillinger udført af de mange malere som boede i og besøgte Skagen i årene 1870-1930.

Herefter er der tid på egen hånd, hvor vi kan nyde livet ved lystbådehavnen, besøge Anchers Hus, Drachmanns Hus eller blot gå på opdagelse i smukke Skagen (entréer er for egen regning). Sen frokost kan med fordel nydes ombord når vi forlader den lyse fiskerby.

Fuld forplejning ombord.

Dag 3
Haugesund, Norge. Sildebyen Haugesund, Norges vikingefødested og det farverige rådhus

Hjemstedet for den første norske vikingekonge Harald Hårfager ligger mellem Bergen og Stavanger i det sydvestlige Norge. Her, blandt massevis af små øer og fjorde, ligger vi til og kan opleve den gamle by ved Kamsundet. Selve sundet, som beskyttede den passerende skibstrafik, var også en kilde til massivt sildefiskeri, som var byens vækstmotor.

Sildebyen byder også på det særprægede lyserøde rådhus fra 1931. Historikken med søfart og skibsbyggeri ses tydeligt og manifesterede Haugesund som Norges fjerdestørste søfartsby tilbage i 1913. Vandvejen gav også mange af indbyggerne mulighed for at se sig omkring i verden, og mange kaptajner og søfolk har kneblet deres første reb og målt deres første sømil her i området. Man kan roligt fortsat kalde Norge for en stolt søfartsnation, da tusindvis af nordmænd fortsat er på havet hver dag.

Ifølge de islandske sagaer Orkneyinga og Heimskringla fortælles der om Harald, den første vikingekonge der leder militære togter til Hebriderne. Her jagtede han afvigere og modstandere af kongen der var flygtet fra Norge og anløbet de små øer for at drive piratvirksomhed. Disse ekspeditioner fortsatte til Skotlands fastland, på samme måde som vores togt.

Fuld forplejning ombord.

Dag 4
Shetlandsøerne med havne- og fiskerbyen Lerwick. Mulighed for udflugt til Clickimin Broch

Denne morgen får vi Shetlandsøerne i sigte.

Efter at have rundet nord om Noss og den større naboø Bressay, anløber vi Lerwick på Shetlandsøernes ”Main Land”. Øriget Shetland består af mere end 100 øer og skær, hvoraf kun 15 er beboede året rundt. Øerne udgør den nordligste del af det britiske kongedømme ca. 300 km nord for det skotske fastland. Denne vigtige beliggenhed i Nordatlanten har gennem tiderne ført mange sørejsende til øerne, og den skandinaviske arv skinner stadig igennem i såvel dialekter og folklore som i stednavne. Øernes berømte får er i overtal med hele 330.000. Herefter kommer mallemukker, lunder og lomvier, så de 24.000 mennesker kan i den sammenligning synes få.

Dagens udflugt er en kort bustur ud på hovedøen. Her skal vi bl.a. nyde udsigten over den charmerende landsby Scalloway og Scalloway Castle – og besøge Clickimin Broch, som er et enestående eksempel på arkitekturen i bronze- og jernalderen. I Lerwick har vi lidt tid på egen hånd, hvor det er muligt at se nærmere på Fort Charlotte, bygget i år 1665. Her vil vi nyde den gode udsigt over den gamle bydel og havnen fra fortets skydeskår, inden vi først på eftermiddagen går ombord på vores skib og sætter kurs mod Færøerne.

(Dagens udflugt til Clickimin Broch på Shetland er en del af udflugtspakken og er ikke inkluderet i rejsens pris. Læs mere under prisinformation).

Vi afslutter med at sejle langsomt forbi den lille østlige ø Noss, hvis stejle kyster udgøres af et imponerende fuglefjeld, der netop her i foråret syder af aktivitet. Især suler, tejster og rider er yderst talrige, men der kan bl.a. også ses skarver, lunder, lomvier, alke og mallemukker.

Fuld forplejning ombord.

Dag 5
Orkneyøerne med historiske Kirkwall. Mulighed for udflugt til Orkneys højdepunkter.

I løbet af natten er vi sejlet ud i farvandet mellem de Ydre og de Indre Hebrider, og vi når frem til byen Kirkwall på de vindblæste Orkneyøer ud for det skotske fastland. Orkney er oldnordisk for ”sæl-øerne”, og i lighed med de andre Nordatlantiske øer har Orkney en righoldig vikingehistorie.

Men historien går endnu længere tilbage til en af de ældste europæiske civilisationer. Skara Brae, Nordeuropas Pompeji, lå gemt i næsten 5000 år, før en vældig storm afslørede den ældgamle bebyggelse.

De 10 etværelses boliger er lige til at flytte ind i, fuldt møblerede og med fuld sanitet – alt udført i sten. Stedet er på UNESCO´s liste over verdens kulturarv sammen med flere andre forhistoriske kulturminder på Orkney.

Efter ankomsten til Kirkwall er der mulighed for med bus at besøge oldtidsbopladser, stenformationer og fiskelandsbyer. Busturen er en glimrende mulighed for at få et historisk såvel som kulturelt overblik over øerne. Udflugten inkluderer stop ved Ring of Brodgar som er en mere end 5000 år gammel ceremoniel stencirkel, Stromness landsby og flådebasen Scapa Flow.

(Dagens udflugt til Orkneys højdepunkter er en del af udflugtspakken og er ikke inkluderet i rejsens pris. Læs mere under prisinformation).

I Kirkwall er der bl.a. mulighed for at besøge den imponerende St. Magnus katedral samt de maleriske ruiner fra Bishop´s og Earl´s Palace, inden vi om aftenen afsejler mod syd og det skotske fastland.

Fuld forplejning ombord.

Dag 6
Ankomst til Aberdeen, byrundtur med det maritime museum, historiske St. Andrews og overnatning i Dundee

I løbet af natten har kaptajnen bragt skibet ned mod østkysten, hvor vi anløber Skotlands tredjestørste by, Aberdeen, om morgenen. Efter morgenmaden ombord er det tid til at tage afsked med skibet og dets besætning, inden turen går med bus til Aberdeens maritime museum.

I dag kører vi langs den sceniske kyststrækning i det tidligere Kingdom of Fife på vores vej mod Edinburgh. Vi kører videre sydpå og undervejs mærker vi golfhistoriens vingesus, når vi aflægger den berømte golflandsby St. Andrews et visit.

Golfspillets oprindelse kan ikke fastslås helt nøjagtig, men sikkert og vist er det, at udbredelsen og udviklingen af det moderne golfspil stammer fra Skotland. Den første golfklub blev stiftet i 1744 og her udfærdigedes et fælles sæt regler, der indtil da havde varieret fra sted til sted. Dette regelsæt blev senere videreudviklet af golfklubben The Society of St. Andrews Golfers, der blev stiftet i 1754, og som i 1834 fik lov at kalde sig Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews.

Klubben opbyggede en vis autoritet, og blev efterhånden den, man henvendte sig til angående regelfortolkninger og afgørelser. Sidenhen er klubben blevet det lovgivende organ inden for golfsporten i hele verden, med undtagelse af Nordamerika.

Udover en rig golfhistorie, et golfmuseum og ni golfbaner byder St. Andrews også på Skotlands ældste universitet fra 1413, samt slotsruinen St. Andrews. Ruinen ligger på kanten af et vindblæst forbjerg, hvis skrænt fører ned til stranden Castle Sands med udsigt til Nordsøen.

Vi afslutter dagen i Dundee, hvor vi tjekker ind på vores hotel og spiser en fælles middag. For dem der vil udforske byen, kan Victoria & Albert Museums afdeling i Dundee nævnes som udflugtsmål, den spændende bygning er tegnet af den japanske toparkitekt Kengo Kuma og udenfor museet finder man det berømte skib RRS Discovery, som er kendt fra Capt. Robert Falcon Scotts ekspedition til Antarktis.

Vi overnatter på hotel i Dundee.

Dagens kørsel ca. 150 km., med en køretid på ca. 3½ timer sammenlagt.

Morgenmad på skibet. Frokost på egen hånd under turen. Fællesmiddag på hotellet i Dundee.

Dag 7
Fra Dundee mod den skotske hovedstad Edinburgh. Byrundtur i Edinburgh og tid til at udforske byen.

Efter morgenmaden på hotellet fortsætter vi vores tur i det skotske. Vi sætter kurs mod Edinburgh men gør et par stop undervejs.

Efter ankomsten til Edinburgh drager vi ud på en spændende byrundtur, hvor vi får et overblik over byens historie og nogle af byens historiske højdepunkter. Vi kommer blandt andet forbi de UNESCO-fredede bydele Old Town og neoklassicistiske New Town.

I den gamle bydel Old Town besøger vi Edinburgh Castle, der ligger på toppen af en af de syv høje, der dominerer bybilledet. Hver dag klokken 13, på nær om søndagen, affyrer en af slottets kanoner et bragende skud. Denne tradition var oprindelig en service til søfolkene ude i havnen i Leith, så de kunne stille skibets ur, når de vendte hjem fra deres rejser. På trods af GPS og satellitstyrede ure fortsætter skikken den dag i dag, og hvis nogen farer sammen af forskrækkelse, er der højst sandsynligt tale om tilrejsende, da de lokale ikke ænser braget.

En anden af byens markante høje er den udslukte vulkan Arthur’s Seat. Ifølge den skotske forfatter Sir Walter Scott, der blandt andet skrev ridderromanen ”Ivanhoe”, er dette det bedste sted at beundre solopgangen og solnedgangen. Med Arthur’s Seat er Edinburgh den eneste europæiske storby, der kan prale af at have en udslukt vulkan i sin bymidte.

Vi bevæger os gennem New Town, der på trods af sit navn, er over 200 år gammel.

Bydelen blev tegnet af den unge arkitekt James Craig, og den symmetriske opbygning kom sidenhen til at influere stærkt på europæisk byplanlægning.

Hen ad eftermiddagen ankommer vi til vores hotel, der er beliggende forholdsvis centralt i Edinburgh. Vi er kommet til storbyen og efter mange dage på krydstogt og tur er den næste middag nu på egen hånd, så man selv får mulighed for at opdage det skotske køkken.

Dagens kørsel ca. 110 km., med en køretid på ca. 2 timer.

Morgenmad på hotellet. Frokost på egen hånd under turen. Middag på egen hånd i Edinburgh

Dag 8
Edinburgh og hjemrejse til København

Efter morgenmaden på hotellet og lidt tid på egen hånd, går turen til lufthavnen, hvor vi tager flyet retur til København.

Morgenmad på hotellet. Frokost for egen regning i lufthavn eller på fly.

Udflugtspakke

Vi har udarbejdet en udflugtspakke med ture, der er typiske for de steder, vi besøger. Pakken skal købes hjemmefra. Udflugtspakken inkluderer udflugter i/til:


Dag 4: Shetland; Udflugt med besøg ved jernalderbostedet Clickimin Broch et af øens mest interessante seværdighed. Clickimin Broch er et yderst velbevarede befæstning beliggende med godt kig ud til havet. 
 Vi går på opdagelse i områdets flotte genopbyggede stenhuse og mure nogle af dem helt op til 5 meter høje.


Dag 5: Udflugt til Orkneys højdepunkter. Busturen er en glimrende mulighed for at få et historisk såvel som kulturelt overblik over øerne. Udflugten inkluderer stop ved Ring of Brodgar som er en mere end 5000 år gammel ceremoniel stencirkel, Stromness landsby og flådebasen Scapa Flow.

Udflugterne er ledet af din danske rejseleder samt lokale engelsktalende guider.

Vi forbeholder os retten til kun at gennemføre ekstraudflugter ved tilstrækkelig antal tilmeldte

Pris pr person 1.298,-

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for Kat. G: 3.998,-
 • Tillæg for Kat C: 25.998,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Pris for Kat. C: 3.998 pr pers.
 • Pris for Kat. E: 1.998 pr pers.
 • Pris for Kat. B: 8.998 pr pers.
 • Pris for Kat. A: 13.998 pr. pers.
 • Pris for Premium Suite: 22.998 pr. pers.
3-personers kahytter

30% rabat for 3. Person i ekstra opredning i C kahyt (sovesofa/udtræksseng).

Børnerabat 2-15 år

40% af grundprisen ved minimum 2 betalende voksne i samme kahyt (kun muligt i kategori C og G) Max. 3 pers. heraf 1 barn i udtræksseng. Skibet er ikke indrettet til børn, eller har faciliteter såsom barneseng og højstol. Dette kan man selv tage med for egen regning.

Kontakt os, hvis I ønsker at rejse med børn.

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
 • Skandinavisktalende og engelsktalende ekspeditionsteam ombord
 • Fly Aberdeen-København
 • Transport og alle udflugter og Zodiac-sejladser under krydstogtet jf. program
 • 6 dages / 5 nætters krydstogt med Ocean Albatros i delt udvendig dobbeltkahyt (kategori D) med bad/toilet
 • 2 nætter på gode hoteller (delt dobbeltværelse) i hhv. Dundee og Edinburgh
 • Havnenære udflugter i besøgsbyerne med ekspeditionsguiderne
 • Informationsmøder og foredrag ved ekspeditionsteamet
 • Helpension på hele togtet, morgenmad på hoteller i Skotland
 • Fællesmiddag på hotel i Dundee (dag 6)
 • Kaffe og te samt eftermiddagssnacks på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Evt. måltider før og efter togtet udover det beskrevne i hhv. København og Skotland
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Drikkevarer ud over kaffe og te døgnet rundt (ombord på skibet) samt juice o.l. til morgenmaden
 • Drikkepenge til skibspersonale, lokale guider o.l. – vi anbefaler ca. USD 14 pr. person pr. dag
 • Drikkepenge til chauffør og lokale guider (regn med ca. 10 GBP i alt)
 • Udgifter til medicin og andre personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Særskilt udflugtspakke
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne og suiterne?

Der er 95 passagerkahytter og -suiter på skibet i alt. Der er både udvendige kahytter, balkonkahytter og suiter med havudsigt. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Desuden er der få enkelt- og triple kahytter om bord. Alle kahytter har eget bad og toilet og individuel temperaturregulering. Der er endvidere hårtørrer og tv.

Premiumsuiten 45 m2 – Kat. PS

Den største af alle kahytterne ombord Ocean Albatros er Premium Suiten. Denne 2-værelses suite har dobbeltseng (eller to enkeltsenge), sofagruppe, bord og stol samt balkon og rummeligt badeværelse. Beliggende på dæk 4. Denne kategori er på forespørgsel. Venligst henvend jer til Albatros Travel for pris.

Juniorsuite 42 m2 – Kat. A

De 4 juniorsuiter ombord Ocean Albatros har et fantastisk udsyn fra deres placering højt oppe på skibet på dæk 7. Suiterne har en dobbeltseng eller to enkeltsenge, sovesofa, siddeområde, rummeligt badeværelse samt privat balkon. Kahytten kan tage op til 3 personer. Beliggende på Dæk 7.

Balkonsuite 28 m2 – Kat. B

Ocean Albatros har 6 Balkonsuiter ombord beliggende på henholdsvis dæk 4 og 6. Suiterne har dobbeltseng eller to enkeltsenge samt badeværelse og balkon. Balkonsuiterne er til 2 personer.

Balkonkahyt 24 m2 – Cat. C

Denne kahytskategori er den mest udbredte på skibet. Beliggende på henholdsvis dæk 4 & 6 har alle balkonkahytterne dobbeltseng eller to enkeltsenge, badeværelse og balkon. Halvdelen af kahytterne vil have en sovesofa som gør det muligt at have et barn/mindre voksen i kahytten, mens de andre har en opsætning med stole og et bord. Hvis man ønsker 2 kahytter med døre imellem, kan dette også forespørges på i denne kategori.

Standardkahyt med koøje 22 m2 – Kat. D

Standardkahytterne på Ocean Albatros. Kahytterne er perfekte til dem der ønsker en behagelig base. Standardkahytterne har alle 2 enkeltsenge, koøje og badeværelse. Beliggende på dæk 3 & 4.

Standardkahyt med fransk altan 16 m2 – Kat. E

Standardkahytterne med fransk altan er alle placeret højt i skibet på dæk 7. Kahytten har dobbeltseng og gulv til loft vindue.

Tre personers kahyt med koøje 22 m2 – Kat. F

Standard tre personers kahytter på Ocean Albatros. Kahytterne er perfekte til dem der ønsker en behagelig base for op til 3 personer. Standardkahytterne har alle 2 enkeltsenge, 1 sovesofa, koøje og badeværelse. Beliggende på dæk 3.

Standard enkeltkahyt med koøje 18 m2 – Kat. G

Standard enkeltkahytterne ombord er placeret på dæk 3. De ligger tæt på skibets mudroom (skibets bryggers) og med nem adgang til Zodiac platformene hvorfra der stiges af og på skibet.

Hoteller og måltider i Skotland

Hotellerne i Skotland er ofte ikke som de store, internationale hotelkæder med faste standarder og professionelt personale. Typisk er hotellerne små, kringelkrogede, servicen kan være af varierende karakter og ikke to værelser er ens. Til gengæld er de charmerende, fulde af lokal ånd – og i øvrigt en del af oplevelsen af det ægte Skotland.

Bemærk venligst, at nogle hoteller i Skotland har dobbeltsenge, som er mindre, end vi er vant til; de såkaldte grand-lits. Så ønsker du lidt mere plads i sengen, kan du ved bestillingen ønske twin beds, og så forsøger vi at få et værelse med to senge (kan ikke garanteres).

Det inkluderede måltid på rejsens dag 6 indtages på hotellet. Vi har en lang dag med indholdsfuldt program, så det er bekvemt at spise på hotellet.

Bemærk venligst, at middagen på hotellet er hotelmad og ikke skal forventes at være et af rejsens højdepunkter. I Edinburgh bor vi centralt, og her har du mulighed for at gå ud og finde restauranter i byen.

Elektricitet

Ombord på skibet: 
Strømstyrken om bord er 220V.

Under rejsen i Skotland:
Danske el-apparater kan normalt kun bruges i Storbritannien ved hjælp af en adapter (kan købes både i Danmark og i Storbritannien). Ofte går det dog på visse hoteller at bruge stikket på badeværelset, der er beregnet til barbermaskine. Vi anbefaler dog, at man har en adapter med på rejsen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 50 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvis gruppens antal bliver færre end 16 personer, er det muligt at rejsen gennemføres med engelsktalende ekspeditionsguider og lokale guider i Skotland.

Vejret i Nordatlanten

Rejsen foregår om foråret, hvor vi kan forvente temperaturer på 12 grader i Skotland. Samtidigt kan vejret være meget omskifteligt. Det ene øjeblik kan det være strålende solskin og fladt vand, og det næste øjeblik er der krappe bølger og regn og slud i luften.

Vind- og vejrforhold

Vejr-, vind- og strømforhold med videre kan medføre, at der forekommer justeringer/ændringer i program og sejlrute.

Krydstogtskoncept på mindre skibe

Det er en eksklusiv rejse, der adskiller sig en del fra traditionelle krydstogter. De relativt få deltagere betyder, at rejsen får karakter af grupperejse, da alle kan deltage i landgange, besøg på forskningsstationer, ekskursioner, foredrag og hvalsafari samtidigt.

Rejsen er forholdsvis komfortabel og uden obligatoriske strabadser eller særlige krav til deltagerne. Men det forudsættes dog, at man er rask og rørig (adræt). Man bør være opmærksom på, at rejsen adskiller sig fra almindelige turistrejser, idet vi ikke har samme muligheder for at planlægge rejsen i detaljer. Enkelte elementer er uforudsigelige, og ruten bestemmes i vid udstrækning af vind, vejr og strømforhold.

Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn rute og dagsprogram undervejs, og vil derved sikre det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold. Sejles der eksempelvis pludselig gennem en flok hvaler, kan dagsprogrammet meget vel blive ændret på stedet.

En vigtig del af rejsen er krydstogt og landgange i de medbragte gummibåde af Zodiac typen, som skal transportere os ind til lands i visse havne. Skibet er forsynet med en udvendig sænketrappe (lejder), hvorfra der er adgang til gummibådene, der er forsynet med en kraftig motor. Skibet sejler så tæt som muligt og herefter stiger vi om bord i gummibådene for at gå i land eller krydse rundt. Det er forholdsvis nemt for alle med fuld førlighed, men kan være et problem for handicappede. Så kan det i øvrigt også være en ganske kold og våd fornøjelse. Det står enhver frit for at blive om bord på skibet, som er udstyret med et lille bibliotek. Når vi anvender ordet ekspedition eller krydstogt på mindre skibe, skal det tages helt bogstaveligt.

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne krydstogtrejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for gangbesværede
Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer. Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Særlige forhold vedrørende helbred
I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Pas og pasoplysninger

På grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser kræver flyselskabet at se dit pas. Desuden kræver rederiet, at alle gæster har oplyst pasdetaljer (pasnummer og -udløbsdag; fødselsdato og -sted). Op til rejsen vil der blive fremsendt et link hvor alle deltagere skal udfylde disse informationer. I forbindelse med check-in på skibet afleveres passet eller andet gyldigt billed-ID, som opbevares indtil krydstogtets afslutning. 

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly i Danmark.

Gode tips til pakkelisten

En skibsrejse omkring i Nordatlanten i foråret kræver relativt stor variation i beklædningen.

Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede. Et par lange underbukser samt lette regnbukser til Zodiacsejlads vil man også blive glade for. 

Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord og glimrende til spadsering i byerne. Ombord på Ocean Albatros er der et stort udvalg af gummistøvler til udlån. De er praktiske at benytte under landgangene fra gummibådene. På dette togt sejler skibet eksklusivt for Albatros Expeditions, og der er derfor ikke pålagt os en "dress code" om bord. Praktisk rejsetøj er derfor det eneste, der er nødvendigt, også på de festlige aftener, som vi naturligvis afholder.

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert. Håndklæde behøver man ikke at pakke.

Søsygemiddel

Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Skibets besætning

Ud over Albatros’ ekspeditionsteam er der to besætningsgrupper om bord, som arbejder sammen for at gøre din rejse til en særlig oplevelse. Skibets kaptajn, styrmænd og matroser har ansvaret for driften og styringen af skibet og for de udendørs arealer. Hotelchefen og hotelstaben er ansvarlige for kahytterne, suiterne og bespisningen, og de vil gøre deres yderste for at imødekomme dine behov om bord og sørge for et behageligt ophold. Begge besætningsgrupper er engelsktalende.

Rejseledere og internationale gæster om bord

Vi gør opmærksom på, at der udover skandinaviske gæster også er internationale gæster med på togtet. Derfor består vores ekspeditionsteam af skandinavisk og engelsktalende ekspeditionsguider, som arbejder på tværs med alle gæsterne. Foredrag og informationsmøder vil som udgangspunkt være på engelsk. Når vi går i land som grupper vil der når muligt blive taget hensyn til nationalitet og sprog.

Drikkepenge

Efter internationale standarder i servicebranchen er det sædvanligt at efterlade drikkepenge til skibets besætning ved afslutningen af rejsen. Alle drikkepenge vil blive delt blandt hele besætningen. Det opkrævede beløb er 14,00 USD pr. person pr. dag og vil automatisk blive opkrævet på skibsregnskabet via dit cruise card.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser