Langtidsferie på Algarvekysten

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Forkæl dig selv med 3 herlige uger på 4-stjernet hotel i det lune klima på Portugals sydkyst

Med udgangspunkt i byen Portimão, på Portugals sydkyst, oplever vi små sandstrande, azurblåt vand og ægte portugisisk charme. Vi ser nærmere på nogle af Portugals mange seværdigheder samtidig med, at vi får fyldt soldepoterne op i det lune klima. Solen skinner lystigt om vinteren med over 300 solskinsdage om året og temperaturer omkring de 20 grader.

Vi bor på et 4-stjernet hotel med store værelser lige ved havet og har inkluderet halvpension. Med i prisen er spændende udflugter til blandt andet Cabo São Vicente, Lagos og til en oliven- samt en korkproducent, og undervejs hører vi om alt fra korkege, oliven og sardiner til Portugals tid som søfartsnation. Sammen med vores rejseledere lærer vi nogle portugisiske gloser og hygger os med vandreture og arrangementer. Der er mulighed for at tilkøbe udflugter til ”Amerikas Vugge” i Spanien og en markedsudflugt til Loulé. Og selvfølgelig er der fridage til egne eventyr. Rejsen inkluderer også en overnatning i Lissabon.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Langtidsferie

 • Rejseleder Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Lissabon
Dag 2 Sightseeing i Lissabon. Lissabon – Portimão.
Dag 3 Portimão og Sardin- og fiskerimuseet
Dag 4–5 Ledige dage på kysten
Dag 6 Heldagsudflugt til Sagres, Cabo São Vicente og Lagos
Dag 7–8 Nyd livet på Algarvekysten
Dag 9 Heldagsudflugt til korkfabrik, Tavira og olivenproducent
Dag 10 Herlige fridage i Praia da Rocha
Dag 11 Mulighed for halvdagsudflugt til markedet i Loulé
Dag 12–13 Herlige fridage i Praia da Rocha og Portimão
Dag 14 Mulighed for udflugt til Huelva og Palos de la Frontera i Spanien
Dag 15–21 Slap af i det gode vejr på kysten
Dag 22 Hjemrejse

Hoteller

Hotel da Rocha

Vores 4-stjernede hotel ligger i den lille hyggelige kystby Praia da Rocha, kun to kilometer fra storbyen Portimão (55.000 indbyggere) og 75 km vest for Faro. Hotellet har 158 store værelser (41 m2), alle med balkon, stort badeværelse, air-condition, satellit-tv, telefon, mini-bar, mikrobølgeovn, elkedel og sikkerhedsboks (gratis). 

Standardværelser vender mod byen. Det er muligt at tilkøbe delvis havudsigt og havudsigt mod tillæg.
Der er gratis wifi på hotellet, både på værelser og i fællesområder. Hotellet har et dejligt poolområde med solstole og uopvarmet udendørs pool. På hotellet findes også en restaurant, bar og mødelokaler. Hotellet har også et lille fitnesscenter.

Den lille strandpromenade indbyder til en gåtur fra hotellet ud langs kysten, tag en lille båd til den anden side af floden eller tag en rask gåtur ind til Portimão. Der er mange dejlige små spisesteder i området. Inde i Portimão ligger der et stort shoppingcenter. Der er ca. 700 meter til marinaen og 2,1 km. til Portimão.
Det er meget nemt at komme til Portimão med lokalbussen, det koster et par euro. Det er også muligt at tage på andre små udflugter i området. Rejselederen kan give råd og tips.

Vi har tre værelseskategorier på hotellet:

Standardværelse – Classic Suites
Standardværelser vender mod byen og er på 41 kvm. Balkon på 6 kvm.

Standardværelse med delvis havudsigt – Prestige Suites with side sea view
Disse værelser vender mod vest og er på 41 kvm.  Balkon på 6 m2.
Disse værelser bookes mod et tillæg – Se prisoversigten vedrørende rejsen.

Standardværelse med havudsigt – Premium Suites with sea view
Disse dejlige værelser er sydvendte mod havet og har havudsigt. Værelserne er 30 m2. Balkon 4 m2.
Begrænset antal. Disse værelser bookes mod tillæg - Se prisoversigten vedrørende rejsen.
 
Hotel da Rocha
Avenida Tomás Cabreira
8500-802 Praia da Rocha
Telefon: +351 282 424 081 og +351 925 407 730
Fax: +351 282 415 988
Email: reservas@hoteldarocha. 
Website: www.hoteldarocha.com

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
12.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
12.998,–
København
Udsolgt
12.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Lissabon
Praia da Rocha

Vi flyver til Lissabon, hvor vi skal overnatte første nat. Vi ankommer sent på hotellet og får serveret et let måltid.

Dag 2
Sightseeing i Lissabon. Lissabon – Portimão.
Algarvekysten har længe været et populært rejsemål

I dag skal vi opleve Lissabon. Portugals og søfarernes hovedstad, med de kurvede gader, de grønne parker, de smukke åbne pladser og de brede boulevarder, hvor sporvognene bumler forbi. Her finder man spændende kvarterer, hvor man kan indsnuse den hyggelige atmosfære og opleve nogle af de mange seværdigheder byen byder på.

Efter morgenmaden er det muligt at tage med metroen ind til byen sammen med rejselederen og tage med på en lille uformel vandretur gennem byen, inden vi sætter kursen sydover mod vores by på Algarvekysten. Algarve er kendt for sine smukke bugter og strande, og kysten har længe været et populært rejsemål. Takket være det azurblå vand, hvide sand og klippeformationer er Algarve et smukt bekendtskab, der dog rummer meget mere end strand og vand. Algarve har en lang og rig historie. Her finder man spor af mange af de store europæiske folkeslag.

Vi skal bo på et dejligt og velbeliggende 4-stjernet hotel, nemlig det velrennomerede 4-stjernede Hotel da Rocha, som ligger i den kendte badeby Praia da Rocha ved Portimão. Hotellet ligger tæt på stranden i den hyggelige badeby, og ved det dejlige poolområde kan man nyde en solrig dag med en god bog eller en kop kaffe. Hotellet har en god bar, og restauranten serverer en veltillavet og varieret buffet. Værelserne er store og behagelige.

Hotellet ligger i gåafstand til Portimão centrum (2,1 km) lige ved vandet i Praia da Rocha. På vores hotel er der inkluderet halvpension under hele opholdet, og vi spiser derfor morgenmad og middag på hotellet hver dag.

Når vi er fremme tjekker vi ind på hotellet og spiser fælles middag. 

(Kørsel 285 km. køretid ca. 3 timer 20 min.)

Dag 3
Portimão og Sardin- og fiskerimuseet
Portugisiske specialiteter

Vi starter dagen med et lille velkomstmøde, hvor vi fortæller om de aktiviteter, der arrangeres under opholdet og præsenterer de ekstraarrangementer, vi har på programmet. Herefter er det blevet tid til at lære vores område at kende. Vi lærer at bruge lokalbussen, og fra området Praia da Rocha kører vi til centrum af Portimão. På vores tur rundt i byen stopper vi ved Portimão Museum, som er en gammel konservesfabrik, der producerede de verdensberømte Portugisiske sardiner. I dag præsenterer man historien om fiskeriet, som tidligere var den primære indtægtskilde for byen, og museet viser historien frem til i dag. Inde i Portimão tager vi et bykort, og sammen begiver vi os ud på en lille hyggelig vandretur og overgiver os til byens historiske og kulturelle oplevelser og lærer vores egen by at kende, inden vi igen returnerer til vores hotel. 
 

Dag 4–5
Ledige dage på kysten

Dejlige dage til at opleve mere af omgivelserne omkring Praia da Rocha. 
 

Dag 6
Heldagsudflugt til Sagres, Cabo São Vicente og Lagos
Torvet i Lagos

I dag går turen til Algarvekystens vestligste del, hvor vi udover at opleve meget smuk natur går en tur i historiens fodspor. Vi starter med at køre til Ponta de Sagres, den sydvestligste spids af den Iberiske Halvø. Dette var stedet, som i antikken frem til 1300-tallet var enden på den kendte verden, Europas allervestligste punkt. Det er dog Cabo da Roca nord om Lissabon, men en ting er sikkert, det var dette punkt som var det sidste, de portugisiske søfarere så, når de under Henrik Søfareren drog ud og erobrede de mange kolonier fra Brasilien til Mozambique og hele vejen videre til Goa i Indien og Macau på kanten til Kina. Herude ved Sagres og Cabo de São Vincente, hvor Europas landmasser pludselig stopper og dykker ned i det blå hav nedenfor klippen, der konstant rammes af Atlanterhavets nådesløse bølger, finder vi ruinerne af den gamle søfartsskole, hvor man fra midten af 1400-tallet studerede astronomi, kartografi, kosmografi og alt, hvad der var tilknyttet søfarten, og det var her man fostrede nogle af de store opdagelsesrejsende fra Portugals spændende kolonihistorie.

Fra Sagres går turen til den hyggelige by Lagos, som skabte sin enorme rigdom i karavellernes tid. Det var her, de store skibe drog ud fra, når de skulle udforske Afrikas kyster, og det var hertil de bragte deres rigdomme. Byens stolthed er navigatøren Gil Eanes, ham som beviste at verden ikke endte ved Cape Bojador på vestkysten af Afrika, og at havet ikke var fyldt med monstre. Byen har naturligvis rejst en statue af både byens helt Gil Eanes og ikke mindst Henrik Søfareren, manden som startede Portugals storhedstid.

Vi får lidt tid til at vandre rundt i den hyggelige by, der rummer så meget af Portugals stolte historie, men som også røber en flig af bagsiden af opdagelsestiden, nemlig den slavehandel som fulgte med. Det var også her, man havde Europas første slavemarked. Vi er tilbage sidst på eftermiddagen.

(Kørsel 140 km. samlet køretid ca. 2 timer 15 min.)

Dag 7–8
Nyd livet på Algarvekysten
Skønne strande på Algarvekysten

Der er igen et par herlige dage til at nyde livet på kysten eller deltage i nogle af de arrangementer, som rejselederne tilbyder på stedet.

Dag 9
Heldagsudflugt til korkfabrik, Tavira og olivenproducent
Fremstilling af kork

I dag skal vi lære lidt om et af de produkter, som Portugal er mest kendt for, nemlig fremstillingen af kork. Allerede fra bussens vinduer har vi set korktræer med deres karakteristiske røde nyhøstede træstamme, der lyser op i landskabet. Træerne må hvert 10. år donere deres varme ”kåbe” til den vigtige korkproduktion. Herefter står træerne tålmodigt i den varme sol og venter yderligere ti år, før at de igen får chancen for at ende i toppen af en champagneflaske, hvor de med et ”knald” forkynder enden på deres livcyklus.

Vi kører til nærliggende São Brás de Alportel, for at besøge en korkfabrik, hvis historie strækker sig tilbage til 1935. Derhjemme møder vi oftest korktræets bark, når vi trækker en flaske vin op, men her bruger man korkegen til meget mere. Man fremstiller alt fra sko, hatte, bordskånere, møbler og gulve. På vores tur på den moderne korkfabrik mødes vi af bunker af bark fra træet uden for fabrikken. Vi hører om arbejdet med at høste og producere korkprodukter, og vi lærer om alle de processer, der skal til for at forarbejde dette naturmateriale. Når man en gang har besøgt en korkfabrik bliver åbningen af en flaske vin med korkprop en anden oplevelse.
 
Næste stop er den smukke by Tavira, som ligger ved floden Gilão. Byen er hjemsted for romerske broer, renæssancekirker og historiske monumenter. Efter en lille tur rundt i byen til fods er der tid til en lille frokost på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører til Montcarapacho, hvor vi besøger en olivenproducent og hører mere om oliven og olivenolie, og naturligvis skal vi smage på forskellige typer olivenolie, inden vi returnerer til hotellet igen sent på eftermiddagen.

(Kørsel 200 km – samlet køretid ca. 3 timer)

Dag 10
Herlige fridage i Praia da Rocha

Nyd livet i Praia da Rocha. Det er let at tage bussen eller gå til centrum. Der findes også en lille båd, som let tager dig til den anden side af floden Arade, som løber ud lige ved Praia da Rocha. Her finder man mange dejlige restauranter, som kan lokke til en fiskefrokost.

Algarve producerer mange lækre råvarer som saltede sardiner, tunfisk, mandler, johannesbrød og figner og appelsiner. Man finder også dejlige oste og et væld af skaldyr og fisk, som hives op af havet udenfor kysten. Der er mange herlige specialiteter at prøve på. Tag dig tid til at prøve nogle ”bacalhau com natas” (saltet torsk i fløde). Dette er den portugisiske nationalret, og de bager det i ovnen med kartofler og fløde. Retten har en stærk smag, og portugiserne elsker deres bacalhau, saltede torsk, endda så meget, at de henviser til det som den 'trofaste ven'.

Vores rejseledere arrangerer forskellige aktiviteter på de ledige dage. Vandreture, dans, foredrag, introduktion til Portugisisk eller måske blot en tur hvor vi sammen kan gå ud og spise en frokost i solen. Og skulle vejret være dårligt en dag, så ser kan vi eventuelt se en film sammen. Når man tager på langtidsferie med Albatros, er rejselederne vores garanti for at de aktive og nysgerrige ikke bliver rastløse.
 

Dag 11
Mulighed for halvdagsudflugt til markedet i Loulé
Det overdækkede marked i Loule

Fra morgenstunden er det muligt at tage med til det store og flotte overdækkede marked i Loulé. Inde i den smukke hvidmalede bygning med de flotte røde tårne myldrer det med lokale, der strejfer rundt blandt boderne, hvor flotte chillis hænger side om side med tørrede krydderurter. Bordene bugner med friske frugter, der lokker i alskens farver, og husmødre fra nær og fjern udvælger nøje de grøntsager og den fisk, der skal danne rammen om søndagens familiefrokost. Hvorfor ikke benytte muligheden til at købe lokal fremstillet piri-piri sauce eller frisklavede kager, som kan nydes på balkonen på hotellet. Men der findes også andet end madvarer. Kig nærmere på portugisisk kunsthåndværk, som farvestrålende keramik, kobbergryder, flotte broderier og kurveflet – alt sammen ting, der alle kan lokke til et lille indkøb med hjem fra rejsen.

(Kørsel ca. 122 km – samlet køretid ca. 2 timer)

Udflugten er en tilkøbsudflugt, og vi anbefalder at bestille og betale den hjemmefra for at være sikker på plads. Prisen er 225 DKK. Udflugten kan bestilles på stedet, hvis der er plads, for 35€.

Dag 12–13
Herlige fridage i Praia da Rocha og Portimão
På stranden i Portimão

Nyd livet i Praia da Rocha og Portimão. Det er let at tage bussen eller gå til centrum. Der findes også en lille båd, som let tager dig til den anden side af floden Arade, som løber ud lige ved Praia da Rocha. Her finder man mange dejlige restauranter, som kan lokke til en fiskefrokost.

Algarve producerer mange lækre råvarer som saltede sardiner, tunfisk, mandler, johannesbrød og figner og appelsiner. Man finder også dejlige oste og et væld af skaldyr og fisk, som hives op af havet udenfor kysten. Der er mange herlige specialiteter at prøve på. Tag dig tid til at prøve nogle ”bacalhau com natas” (saltet torsk i fløde). Dette er den portugisiske nationalret, og de bager det i ovnen med kartofler og fløde. Retten har en stærk smag, og portugiserne elsker deres bacalhau, saltede torsk, endda så meget, at de henviser til det som den 'trofaste ven'.

Vores rejseledere arrangerer forskellige aktiviteter på de ledige dage. Vandreture, dans, foredrag, introduktion til Portugisisk eller måske blot en tur hvor vi sammen kan gå ud og spise en frokost i solen. Og skulle vejret være dårligt en dag, så ser kan vi eventuelt se en film sammen. Når man tager på langtidsferie med Albatros, er rejselederne vores garanti for at de aktive og nysgerrige ikke bliver rastløse.
 

Dag 14
Mulighed for udflugt til Huelva og Palos de la Frontera i Spanien
Kopier af Columbus' skibe

I dag er det muligt at følge med til Spanien og til den landsby, der kaldes for ”Amerikas Vugge”: Palos de la Frontera. Kun seks kilometer fra byen Huelva ved et tilsiltet flodleje finder man udgangspunktet for en af de mest betydningsfulde opdagelsesrejser, der nogensinde er blevet foretaget. Det er svært at forestille sig at man ved det udtørrede flodleje for snart 530 år siden byggede de skibe, som fragtede Christopher Columbus over Atlanterhavet mod Amerika.
 
Landsbyen synes ikke af meget, kun monumentet på pladsen uden for kirken St Jorge fortæller os historien om de 35 lokale mænd, "los marineros del Descubrimiento", der satte sejl med Columbus og opdagede et kontinent. På listen over navne finder man Pinzon-brødrene, Martin, Vicente og Francisco, som var med til at byggede og udstyre de karaveller, der fulgte med Columbus på den første af hans fire rejser. Som indfødte sønner af Palos er det deres præstation, der fejres i byen, snarere end udforskeren selv, en udlænding, der blev født i Genova.
Columbus blev draget mod Huelva, da han søgte efter penge til sin rejse. Han ville nå Indien og Kina ved at sejle mod vest snarere end mod øst og ledte efter penge for at sætte sin teori på prøve. Den portugisiske konge havde nægtet, men Columbus opdagede, at prioren ved klostret La Rabida, som ligger ved floden lige uden for Palos, kunne hjælpe. Fader Marchena havde været en del af dronningen Isabella hof, og var villig til at hjælpe Columbus i hans søgen efter kongelig støtte.

De to mænd havde mange møder i La Rabida og diskuterede Columbus’ planer for rejsen, og til sidst blev kongen og dronningen overtalt. I maj 1492 blev en kongelig kommando udlæst foran kirken i Palos. Byens folk skulle stille to væbnede karaveller til tjeneste for Columbus og ledsage ham på rejsen til Indien. Pinta og Nina blev bygget, og en lokal besætning blev rekrutteret. Traditionen tro gik alle sømændene til kirken den 3. august 1492 for at bede, og herefter gik de ombord på skibene og sejlede ud i ukendt farvand.

Columbus selv var ombord på det største skib Santa Maria, der efter at have været på Bahamas og Cuba, blev ødelagt i Hispaniola, den moderne Haiti. Så de to tilbageværende skibe Nina og Pinta måtte sejle ensomme tilbage til Palos. I dag findes der ikke spor af skibene, men ved Muelle de las Carabelas, kajen under klosteret i La Rabida, finder man rekonstruktioner af de tre skibe, forankret i en kunstig lagune.

"Los lugares Colombinos" - de steder i Columbus arbejdede, som Palos og La Rabida er kendt lokalt – men er generelt overset af besøgende til det sydlige Spanien. Vi besøger klosteret og kan se den kirke, hvor Columbus kom for at bede, og kapellet, hvor Martin Pinzon er begravet. Højdepunktet er kapitelhuset, hvor Columbus og far Marchena holdt deres møder. Så det er ikke underligt at dette sted kaldes for ”Amerikas vugge”. Vi besøger den lille by Palos og ikke mindst klosteret med kirke og museum inden vi med hovedet fuld af historie og oplevelser kører hjem til Portugal efter en dag i den konkurrerende søfartsnation Spanien.

(Dagens kørsel 340 km – køretid total ca. 4 timer)

Udflugten er en tilkøbsudflugt, og vi anbefaler at bestille og betale den hjemmefra for at være sikker på plads. Prisen er 450 DKK. Udflugten kan bestilles på stedet hvis der er plads for 65€.

 

Dag 15–21
Slap af i det gode vejr på kysten

De sidste dejlige dage på Algarvekysten, inden turen går nordpå igen.

Dag 22
Hjemrejse
Lissabons klassiske sporvogne

I dag er det tid til at forlade Algarvekysten, hvorefter vi kører til Lissabon og flyver hjem til Danmark.

Udflugt til Huelva og Palos de la Frontera i Spanien

På denne Albatros udflugt er det muligt at tage med til den spanske landsby, der omtales som "America's Cradle", Palos de la Frontera.

Her finder vi det udtørrede flodleje, hvor det i dag er svært at forestille sig, at det var her de skibe, der transporterede Christoffer Columbus over Atlanterhavet, blev bygget for næsten 530 år siden.
Columbus endte i Huelva, da han ledte efter penge til sin rejse. Han ville forsøge at nå Indien og Kina ved at sejle mod vest i stedet for øst, og havde brug for penge til at afprøve sin teori. Columbus selv var ombord på det største skib, Santa Maria, som blev ødelagt i Hispaniola (Haiti) efter at have været på Bahamas og Cuba.

I dag er der ikke noget tilbage af skibene, men ved Muelle de las Carabelas, kajen under klosteret i La Rabida, er der rekonstruktioner af de tre skibe, som ligger forankret i en kunstig lagune. Vi besøger klosteret og kan se kirken, hvor Columbus kom for at bede, og kapellet hvor Martin Pinzon er begravet. Derefter kører vi tilbage til Portugal efter en dag i den konkurrerende søfartsnation, Spanien.

(Køreafstand: 340 km, total køretid ca. 4 timer)

Udflugten skal købes separat, og vi anbefaler at du bestiller og betaler den hjemmefra, for at være sikker på at få plads.

Pris: 450 DKK pr. Person.

Udflugten kan også bookes på rejsemålet (hvis der er plads) for 65 €.

Kopier af Columbus' skibe

Halvdagsudflugt til markedet i Loulé

Om morgenen er det muligt at tage med til det store overdækkede marked i Loulé. Her har de alt fra frugt og grønt til keramik og flettede kurve – men også lokalt produceret piri-piris sauce eller friskbagte kager.

Pris: 225 DKK pr. person.

Udflugten kan også bookes på stedet til 35 €, hvis der er plads.

Vi forbeholder os retten til kun at gennemføre ekstraudflugter ved tilstrækkelig antal tilmeldte.

Det overdækkede marked i Loule

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 12.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

Hotellets priser på enkeltværelser er forholdsvis høje, da alle enkeltværelser er dobbeltværelser, som hotellet ville kunne sælge til to personer.

Standardværelse som enkeltværelse: kr. 6.200,-
Ønsker man andre værelsestyper tilkommer tillæg som ovenfor x 2.
Begrænset antal.

Opgradering af hotelværelse

Delt dobbeltværelse med skrå havudsigt
Prestige suites with lateral sea view: kr. 1.000,- pr. person

Delt dobbeltværelse med havudsigt
Premium suites with frontal sea view: kr. 1.500,- pr. person

Begrænset antal.

 

Prisen inkluderer
 • Skandinavisk rejseleder
 • Fly København – Lissabon t/r 
 • Udflugter og transport jf. program
 • Halvpension (morgenmad/aftensmad)
 • Udflugter til Portimão og Lagos
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugt til markedet i Loulé. (Prisen er 225 DKK. Bør bestilles hjemmefra senest 30 dage inden afrejse. Turen gennemføres ved min. 20 deltagere)
 • Udflugt til ”Amerikas Vugge” - Palos de la Frontera (Prisen er 450 DKK. Bør bestilles hjemmefra senest 30 dage inden afrejse. Turen gennemføres ved min. 20 deltagere)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffør (beregn ca. 8 euro) og evt. drikkepenge til personalet på hotellet
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved online-bestilling)
 • Standardværelse på overnatningen i Lissabon uanset evt. tillæg
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagarantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Måltider

Rejsen inkluderer halvpension, som består af morgenmad og middag, der indtages i hotellets restaurant. Middagen er en udmærket buffet, hvor der serveres flere ting, så der er lidt for enhver smag.

Utflykter

Det forventes på denne rejse, at deltagerne er almindeligt gående. Flere af byerne vi besøger, har brosten, og byerne ligger ofte på skråninger. Disse byer er således ikke egnede for gangbesværede, og det forventes at man kan følges med gruppen. Skulle man mod forventning ikke kunne følge med, må man vælge at tage en taxa eller sætte sig og nyde livet på en café.

Vädret

Algarve er et af de steder i Europa, der har flest solskinstimer. November byder på 186 solskinstimer mans marts byder på hele 234 solskinstimer – til sammenligning har Paris 75/126 og København 52/54. Den gennemsnitlige dagtemperatur i november og marts ligger på dejlige 18 grader. Det kan naturligvis regne i Portugal, men regnen falder oftest som korte, kraftige byger.

Rejseledere

Under opholdet vil der naturligvis være tilknyttet en Albatros-rejseleder. Rejselederen vil i løbet af rejsen ordne lidt fælles arrangementer, holde et par foredrag og naturligvis køre udflugterne i programmet. Rejselederens rolle er dog væsentlig anderledes end på en normal Albatros-rundrejse. Dette betyder, at rejselederen visse dage kan have træffetider eller måske laver en fælles frokost med bådtur over floden for de, som ønsker at deltage. Rejselederen er således rejsedeltagernes kontaktpunkt på rejsen, hvis der måtte være brug for hjælp. Vores rejseledere er fastboende og har et stort lokalkendskab.

Mere om Portugal

Her kan du læse mere om Portugal: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/portugal

 

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

22PTVLT03DDK0203