Mongoliet med Gobi-ørkenen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev kontrasterne i Mongoliet med den barske Gobiørken, vilde heste på græsgrønnne sletter, nomadeliv og moderne byer

Rejs med ud på de vilde mongolske stepper – de utæmmede hestes og nomadernes land. Vi overnatter i traditionelle filttelte og kommer tæt på det lokale nomadeliv, som det har været levet siden Djengis Khans tid.

I den rå Gobiørken ser vi de såkaldte brændende klipper ved Bayanzag, hvor over 100 dinosaurskeletter og flere dinosauræg er udgravet – og hvem ved, måske gør vi også et fund, når vi går på opdagelse i området. I ørkenen rider vi på kamel ud i de enorme sandklitter, Khongoryn Els, og er på udkig efter ørne, sneleoparder, stenbukke og verdens eneste ørkenbjørn, Gobibjørnen.

Ad veje med få biler når vi Djengis Khans hovedstad, Karakorum, og oplever undervejs ved Ongiklostret og Erdenne Zuuklostret betydningen af den tibetanske buddhisme, før al religion blev nedlagt i takt med kommunismens indtog i begyndelsen af forrige århundrede. På græsgrønne sletter i det centrale Mongoliet møder vi de vilde mongolske heste, og hos en nomadefamilie smager vi på airgag – en drik lavet af hoppemælk – og bliver klogere på nutidens nomadeliv.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Ja

  • Valuta Mongolsk tugrik

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Ulan Bator og byrundtur
Dag 3
Terelj Nationalpark og gigantisk Djengis Khan-statue
Dag 4
Ulan Bator – Gobiørkenen. De brændende klipper ved Bayanzag og dinosaurfund
Dag 5
Bayanzag – Khongor Els. Sandklitter og ridetur på kamelryg
Dag 6
Khongoryn Els – Gobi Gurvan Saikhan Nationalparken med Yoliin Am-kløften
Dag 7
Gobi Gurvan Saikhan – Ongi-klostret
Dag 8
Ongi – Karakorum
Dag 9
Karakorum. Erdenne Zuu-klostret
Dag 10
Karakorum – Khustain Nuruu Naturresevat
Dag 11
Khustian Nuruu – Ulan Bator. Byrundtur
Dag 12
Ulan Bator – København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi flyver fra København til Ulan Bator i Mongoliet med mellemlanding i Istanbul.
Dag 2
Ankomst til Ulan Bator og byrundtur
Gandan-tempet i Ulan Bator

Ligesom halvdelen af Mongoliets befolkning er Ulan Bator en nomade. Mongoliets største by og hovedstad har skiftet placering mere end 20 gange de sidste 350 år, inden byen fandt sin nuværende placering ved Tuulfloden for foden af Bogd Khan-bjerget.

Ulan Bator er fuld af kontraster, der reflekterer livet i Mongoliet. På den ene side en moderne storby med fine restauranter og velassorterede shoppingcentre. På den anden side ses nomader ride gennem byen på hesteryg iført deres traditionelle dragter. Ulan Bator er vinduet til resten af Mongoliet og udgangspunktet for vores tur i ”Den blå himmels land”.

Vi ankommer til Ulan Bator om morgenen, og efter visumformaliteterne begynder vores rundtur i Mongoliets hovedstad og dens største seværdigheder. Det tibetansk inspirerede Gandan-tempel huser en 26,5 meter høj forgyldt Buddhastatue, og vi ser nærmere på klostret og statuen og får en introduktion til Mongoliets religiøse liv. Klostret var det eneste fungerende kloster i kommunisttiden, da man betragtede klostret som et symbol på Mongoliets kulturelle historie. I dag lever 150 munke i klostret.

Sukhbaatar-pladsen er Mongoliets magtcentrum, og rundt om pladsen findes bl.a. Mongoliets regeringsbygning, børs og nationalbank. Vi ser nærmere på mindesmærket for Djengis Khan og Kublai Khan og introduceres her for første gang til de to vigtigste historiske skikkelser i Mongoliets historie. Undervejs på byrundturen er der frokost. Efter turen rundt i Ulan Bator tjekker vi ind på vores hotel og har resten af dagen på egen hånd.

Dag 3
Terelj Nationalpark og gigantisk Djengis Khan-statue
Terelj Nationalpark

I dag kører vi ud af Ulan Bator, og landets store vidder åbenbarer sig for os – den mongolske slette synes endeløs, og nomaderne urter (telte) ses flere steder. Vores mål er Terlj Nationalpark, og undervejs gør vi ophold ved en gigantisk statue af Djengis Khan. Ifølge legenden fandt Djengis Khan på dette sted en gylden pisk, som han brugte på sine felttog. Selve rytterstatuen er 40 meter høj, rejst i 2008, og vender mod øst i retning af hans fødested.

Indtil sidste del af det 12. århundrede var mongolerne organiseret i en løs konføderation. Efter en intern magtkamp mellem forskellige stridende klaner vandt en ung mand ved navn Temujin, og han forenede senere de mongolske klaner. Han fik æresnavnet Djengis Khan (universel konge), og i 1206 grundlagde han det mongolske imperium. I hans regeringsperiode ekspanderede riget, og da herskeren døde i 1227, strakte det mongolske imperium sig fra Beijing til Det Kaspiske hav.

Ved ankomsten til Terelj Nationalpark spiser vi frokost i en ger-lejr og får derefter en opvisning i bueskydning. Nationalparken blev oprettet i 1964 og er bl.a. hjemsted for den brune bjørn og 250 fuglearter – desuden har nomaderne ret være i hele området. Vi går en tur på et par timer i nationalparken og får et indtryk af den storslåede mongolske natur.

Efter vores første indtryk af de mongolske stepper kører vi tilbage til Ulan Bator og spiser middag på hotellet.

Dag 4
Ulan Bator – Gobiørkenen. De brændende klipper ved Bayanzag og dinosaurfund
De brændende klippper ved Bayanzag

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen for at flyve indenrigs til Gobiørkenen. Ørkenen er den femte største i verden og dækker en tredjedel af Mongoliet. Gobi betyder på mongolsk slet og ret ørken.

I Gobiørkenen bor meget få mennesker, men ørkenen har et rigt og varieret dyreliv. Her findes gazeller, vildæsler, kameler, takhi (den vilde mongolske hest ), saigaantiloper og verdens eneste ørkenbjørn – Gobibjørnen – og endemiske fuglearter og krybdyr.

Efter ankomsten til Dalanzagd kører vi mod Bayanzag. Efter et par timer ankommer vi til en ger-lejr, hvor vi spiser frokost. Vi indkvarteres i de traditionelle jurter, som på mongolsk kaldes en ger. En ger er et traditionelt mongolsk filttelt, som landets nomader har brugt i århundreder. De fleste lejre ligger i uforstyrrede naturskønne områder, og her kan man fornemme det traditionelle mongolske liv.

Lejren ligger tæt ved et område, der er kendt for sine såkaldte brændende klipper. I begyndelsen af 1920’erne gjorde den amerikanske eventyrer Roy Chapman Andrews nogle fantastiske fund ved Bayanzags klipper; i løbet af to år fandt ekspeditionen dinosauræg og mere end 100 dinosaurskeletter. Ved solnedgang lyser klipperne op, og det er dette syn, der har givet området sit navn. Vi går i Roy Chapman Andrews fodspor og udforsker området, hvor det er muligt selv at finde dinosauræg. Om aftenen oplever vi solnedgangen ved de brændende klipper.

Dag 5
Bayanzag – Khongor Els. Sandklitter og ridetur på kamelryg
På kamelryg i Gobiørkenen

Vi fortsætter mod Khongoryn Els-sandklitterne. Køreturen tager ca. tre timer. Vi passerer store, nærmest uendelige, sletteområder, hvor bjerge anes langt ude i horisonten, nomader rider forbi på kamelryg og ensomme gerlejre dukker op. Dette er Gobiørkenen. Vi stopper undervejs og ser nærmere på landskaberne og hilser på nomaderne, som lever her.

Vi indlogeres i en ger-lejr ved Khongoryn Els. Sandklitterne er nogle af de største og mest spektakulære i Mongoliet. På mongolsk kaldes klitterne ”duut mankhan”, hvilket betyder de syngende klitter – navnet har de fået pga. lyden fra sandet, der flyttes rundt af vinden. Hele området er omkring 1.200 km2, og klitterne kan blive op til 300 meter høje. Vi rider ud i området på en kortere kameltur, og efter rideturen vil der være mulighed for selv at se nærmere på sandklitterne. For foden af klitterne løber en hellig flod, hvortil nomaderne bringer deres heste og geder.

Sandklitternes farver forandrer sig i løbet af dagen, og ved solnedgang får hele området en rødlig farve.

Dag 6
Khongoryn Els – Gobi Gurvan Saikhan Nationalparken med Yoliin Am-kløften
Der er gode muligheder for at se ørne

I dag kører vi til Gobi Gurvan Saikhan Nationalpark. Undervejs ser vi sandsynligvis ørne, der kredser højt over deres bytte, og nomadefamilier, der arbejder i deres lejre med at lave filt eller vander deres husdyr ved brøndene. På vejen mod nationalparken ser vi også tre bjergtoppe kaldet Gurvan Saikhan eller De Tre Skønheder.

Nationalparken er opkaldt efter bjergkæden og er med sine 27.000 km2 den største nationalpark i Mongoliet. Det fredede område er hjemsted for 620 plantearter, hvoraf 38 er endemiske. 52 pattedyrarter lever i parken, bl.a. sneleopard, stenbuk, bjergfår, gazelle og Gobibjørn, og 240 fuglearter kan opleves i parken, bl.a. forskellige ørne og gribbearter.

Vores ger-lejr ligger ved den berømte Yoliin Am-kløft. Vi går en tur i kløften og ser nærmere på de fantastiske klippeformationer og dyrelivet.

Dag 7
Gobi Gurvan Saikhan – Ongi-klostret
Munkeliv

Efter morgenmaden begynder vores rejse nordpå mod Mongoliets gamle hovedstad, Karakorum. Undervejs kan vi nyde udsigten over de mongolske stepper, og vi fortsætter til vores ger-lejr.

Vi oplever ruinerne af Ongi-klostret, som med sine engang over 1.000 munke var det største beboede område i det sydlige Mongoliet. Klostret blev ødelagt i løbet af 1930’erne under de kommunistiske udrensninger i Mongoliet. Om aftenen er der mulighed for at komme med på vandreture i området.

Dag 8
Ongi – Karakorum
Traditionelle gers på de grønne sletter

Vi forlader Gobiørkenen og kører gennem det centrale Mongoliets grønne græsområder. Undervejs besøger vi en nomadefamilie, og vi hører om deres hverdag og ser, hvordan de fremstiller mælkeprodukter, bl.a. airgag – en drik lavet af hoppemælk.

Vi holder en picnic undervejs, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til Karakorum og vores ger-lejr, hvor vi overnætter de næste to nætter.

Dag 9
Karakorum. Erdenne Zuu-klostret
Djengis Khan

Den mongolske hersker og erobrer Djengis Khan er sit lands mest kendte skikkelse. Djengis Khan skabte i 1200-tallet det mongolske kejserdømme og erobrede enorme landområder, bl.a. Kina, Rusland, Persien, store dele af Mellemøsten og det østlige Europa. I 1220 flyttede Djengis Khan sin hovedstad fra Khentii til Karakorum. I Djengis Khans tid blev der ikke bygget permanente bygninger i byen, som dengang var en stor teltby. Først efter herskerens død i 1227 blev der bygget mere permanent i området. 

Karakorum var kun landets politiske, kulturelle og økonomiske hovedstad i 40 år, indtil den daværende hersker Kublai Khan (Djengis Khans barnebarn) flyttede hovedstaden til det nuværende Beijing. I perioden efter mistede byen sin betydning, og da det mongolske imperium kollapsede, blev byen forladt. Karakorum så sit endeligt i 1388, da hævntørstige kinesiske soldater ødelagde byen. I dag findes ruiner overalt i byen af den gamle hovedstad.

En af de helt store seværdigheder er Erdenne Zuu-klostret. I 1586 blev dette første buddhistiske kloster i Mongoliet bygget i ruinerne af den gamle hovedstad. På tempelområdet lå oprindeligt mellem 60 og 100 templer, omkring 300 gers var slået op og 1.000 munke boede på området. I dag er der tre templer tilbage, og vi går en tur i tempelområdet og ser nærmere på dem. Vi besøger også det nyåbnede Karakorum museum, der giver en god introduktion til livet i det centrale Mongoliet.

Om aftenen skal vi opleve tilberedningen af den berømte mongolske ret, khorkgog. En hel ged eller et helt lam bliver stegt indefra med varme sten, og når retten er færdig, smager vi på specialiteten.

Dag 10
Karakorum – Khustain Nuruu Naturresevat
Takhi - den vilde mongolske hest

Denne morgen kører vi østpå mod Khustain Nuruu Naturreservat. Undervejs stopper vi ved Elsen Tasarkhai, her ser vi de smukke bjerge, grønne stepper, søer og sandklitterne.

Vi spiser frokost i en ger-lejr i området, inden vi kører videre mod Khustain Nuruu. I reservatet lever Mongoliets vilde hest, takhi, på de store steppeområder, og her findes også det røde, asiatiske rådyr, steppegazelle, bjørn, vildkat, los og ulv. Vi bevæger os ind i naturreservatet og ser bl.a. hestene i deres naturlige omgivelser.

Dag 11
Khustian Nuruu – Ulan Bator. Byrundtur
Nyt og gammelt i Ulan Bator

Efter morgenmaden kører vi mod Ulan Bator. Kontrasten fra land til by synes enorm efter vores tur i det sydlige og centrale Mongoliet. I løbet af dagen ser vi nogle af de største seværdigheder i Ulan Bator. Det nationalhistoriske museum har en spændende permanent udstilling, der inkluderer traditionelle mongolske klædedragter, våben, smykker og en stor udstilling om Djengis Khans imperium. Der findes også en del buddhistiske genstande, bl.a. det berømte ganlin-horn, der er lavet af menneskelårknogler, og som de buddhistiske munke brugte til eksorcismer.

Lidt syd for byen ligger Zaisan-mindesmærket, der blev bygget af kommunisterne for at mindes de faldne i 2. verdenskrig. Fra mindesmærket er der en fantastisk udsigt over Ulan Bator, og for foden af Zaisanhøjen ligger Buddhaparken, som vi også ser nærmere på.

Jebtzun Damba Hutagt VIII, eller Bogd Khan, var Mongoliets sidste konge og 8. Buddha. Vi besøger hans vinterpalads, der blev bygget mellem 1893 og 1903. I paladsområdet ligger seks templer og selve paladset, hvor man finder nogle af de gaver, som Bogd Khan modtog fra fremmede dignitarer, bl.a. et par guldstøvler fra den russiske zar. Der findes også flere udstoppede dyr fra Bogd Khans private zoologiske have. Vi runder dagen af med at se det berømte Tumen Ek-ensemble og får et indtryk af mongolsk sang og dans, før vi spiser afskedsmiddag.

Dag 12
Ulan Bator – København

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og begynder vores hjemrejse mod Danmark.

 

Prisinformation

Prisen inkluderer
• Dansk rejseleder
• Fly København – Ulan Bator t/r med mellemlanding
• Indenrigsfly Ulan Bator – Dalanzagd
• Udflugter jf. program
• Indkvartering i delt dobbeltværelse på hotel dag 2 og dag 10
• Indkvartering i delt dobbeltværelse i ger på dag 3-9
• Helpension
• Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
• Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillæg for enkeltværelse
• Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 60,-)
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
• Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Indkvartering

I Ulan Bator bor vi på hotel og på resten af turen i traditionelle filttelte, som hedder gers.

Vi bor i gerlejre, som er tilpasset turister, og der er fælles badeværelser samt toiletter i en bygning eller en ger. Restaurant ligger også typisk i en separat ger.

Transport på turen

Cirka 6 % af Mongoliets 47.000 km store vejnet er asfalteret, resten af vejnettet består af grusveje eller jeepspor. På vejene udenfor Ulan Bator er der ikke meget trafik, og køreturene er derfor meget afslappede.

I Ulan Bator kører vi i bus, mens vi bruger firhjulstrukne jeeps eller minivans, når vi kører ud i landet.

Gode tips til pakkelisten

Medbring varmt tøj til nætterne i lejrene. En vindjakke, vandresko, solbriller og lommelygte er også godt at have med.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser