Norges skatkammer

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Norges fjorde og fjeldsider med smukke togrejser og storslåede sørejser, samt besøg i fascinerende storbyer.

Se Norges fantastiske kyststrækning fra Bergen til Stavanger. Vi rejser forbi dybe fjorde, fjeldlandskaber, byer og betagende natur. Rejsen begynder i Oslo, hvor vi tager med tog til Myrdal og videre med Flåmsbanen på den fantastiske togrejse til fjordenes rige. Vi overnatter i Balestrand på vejen mod Norges forrevne kyst, og skal ud på en sejltur mellem 1000 meter høje bjerge i Norges flotteste fjorde, før vi fortsætter med færgen mod Bergen. Vi skal også nyde en naturskøn sørejse langs Norges dramatiske kyst til Stavanger.

Rejsen finder sted i sommerhalvåret, hvor alt er frodigt og grønt. Her byder vores smukke norske naboland på maleriske byer og storslåede fjordlandskaber – alt sammen krydret med gode hoteller og en veloplagt rejseleder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta NOK

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Oslo. Norges hovedstad med sightseeing.
Dag 2 Togtur over Hardangervidda, videre med Flåmbanen og fantastisk cruise i Aurlandsfjorden og Sognefjorden
Dag 3 Balestrand. Tid på egen hånd og sejlads via Sognefjorden til Bergen.
Dag 4 Bergen. Gåtur ved Bryggen, fantastisk udsigt fra Fløibanen og fiskemarked ved Fisketorvet
Dag 5 Bergen – Stavanger. Sejlads langs Norges forrevne kyst fra Bergen til Stavanger
Dag 6 Stavanger. Byrundtur i Stavanger, sejltur på Lysefjorden og tid til egne eventyr
Dag 7 Stavanger. Fly til København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
12.998,–
København
12.998,–
København
12.998,–
København
11.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Oslo. Norges hovedstad med sightseeing.
Akershus Slot og Fæstning i Oslo

Efter en kort flyvetur lander vi i Norges hovedstad, Oslo. Oslo har indenfor de seneste år udviklet sig til en moderne metropol efter at have stået lidt i skyggen af de andre nordiske hovedstæder. I centrum er der flere shoppegader, moderne indkøbscentre, nye museer og et bredt udbud af teatre, koncertsteder og forlystelser bl.a. det nybyggede operahus fra 2008, en kulturel perle placeret ved havnen. 
Fra lufthavnen kører vi direkte ind til Oslo og sætter vores bagage på vores centralt beliggende hotel. (Oftest vil vi nemlig  først kunne tjekke ind senere på eftermiddagen)

Efter ankomst går vi ned ad Karl Johans gate, der ender ved Slotsparken med udsigt til den kongelige residens, Slottet, hvorfra vi fortsætter til havnefronten og byens vartegn Rådhuset, der med sine to markante tårne ligger på en åben plads ud til vandet. Vi ser den nye bydel Aker Brygge og fortsætter videre langs havnefronten til det ældste eksisterende kvarter i Oslo, som også er den eneste bydel med rette vinkler. Kvadraturen, som kvarteret kaldes, blev opført af danske Christian den 4. efter, at en alvorlig brand i 1624 havde lagt byen øde. Vi kommer også forbi Akershus Slot og Fæstning, der er et af de mest betydningsfulde bygningsværker fra den norske middelalder, og hvor der er fri adgang til fæstningsvoldene. Ved Bjørvika skal vi nyde synet af det elegante, moderne operahus og en af de nyeste bydele i Oslo. 

Sidste stop på turen rundt i Oslo bliver et besøg på FRAM Museum beliggende på den smukke halvø Bygdøy. Museet fortæller historien om norsk polarudforskning, og vi bliver bl.a. klogere på tre af de store norske polarforskere; Fridtjof Nansen, Otto Sverdrup og ikke mindst Roald Amundsen. 

Obs. Lidt afhængig af flyets ankomsttid, så gennemfører vi vores bus byrundtur før eller efter vi har været forbi hotellet.

Dag 2
Togtur over Hardangervidda, videre med Flåmbanen og fantastisk cruise i Aurlandsfjorden og Sognefjorden

I dag starter vi på første del af vores fantastiske togrejse gennem de sydlige norske fjeldområder med Bergensbanen, der bliver kaldt en af verdens smukkeste togrejser. Den tager os med gennem storslåede fjeldlandskaber i Hallingdalen, op over Hardangervidden, Europas største højfjeldsplateau og mod Finse station i 1.222 meters højde, der er den højest placerede i Norge. Herfra fortsætter turen langs med den mægtige gletsjer Hardangerjøkul i syd og med udsigt til bjergryggen Hallingskarvet i nord, der med sine godt 2.000 meter over havet udgør Hardangerviddens nordlige grænse. 

Om morgenen går vi fra hotellet til Oslo Centralstation og kan om formiddagen nyde det smukke naturlandskab i ro og mag om bord på toget. Efter frokost når vi den afsidesliggende Myrdal station, hvor vi skifter til Flåmbanen, der er en af de mest imponerende togstrækninger i Europa. Banestrækningen er kendt for at være et mesterværk i norsk ingeniørkunst: den strækker sig over 20 kilometer og har et fald fra 870 meter til 2 meter over havets overflade. Toget bugter sig langs sneklædte fjeldtinder og brusende elve, fra højfjeldstundra til frodig dalsænkning. På turen stopper toget, så der er mulighed for at vi kan nyde det fantastiske landskab med fjelde og fjorde samt fotografere det imponerende vandfald Kjosfossen. 

Dagens sidste oplevelse er en sejltur i en af de smukkeste dele af de berømte norske fjorde. Fra Flåm sejler vi gennem Aulandsfjorden og videre ad Sognefjorden. Omgivelserne er i særklasse: Fjordene er flankeret af over 1.000 meter høje fjelde med græsklædte skråninger og sne på toppen. 

Først på aftenen ankommer vi til vores hotel i Balestrand. Vi overnatter og spiser en dejlig middag på hotellet. I Balestrand har vi en skøn udsigt over fjord og fjelde, så det er oplagt med en spadseretur om aftenen.

Dag 3
Balestrand. Tid på egen hånd og sejlads via Sognefjorden til Bergen.
Bergen er Norges næststørste by

Vi tager en stille morgen i eget tempo her i Balestrand. Byen har en helt utrolig beliggenhed helt ned til fjorden og med bjergene som baggrund. Det er oplagt at tage ud på en gåtur og nyde de natursmukke omgivelser. Hen på eftermiddagen mødes vi igen og det er blevet tid til at forlade fortsætte rejsen. Vi sejler igen ud på Sognefjorden og denne del af ruten er ikke mindre spektakulært end gårsdagens stejle fjordsider. Senere møder vi den rå vestkyst og sejler det sidste stykke mod kystbyen Bergen. 

Ved ankomst til Bergens færgehavn kører vi til vores hotel og tjekker ind efter endnu en oplevelsesrig dag. Om aftenen  er det oplagt at gå en tur i byen og finde et dejligt sted at spise. Rejselederen vil stå til rådighed med at anbefale et godt spisested.

Dag 4
Bergen. Gåtur ved Bryggen, fantastisk udsigt fra Fløibanen og fiskemarked ved Fisketorvet

Kystbyen Bergen er Norges næststørste by og ligger smukt placeret ved indgangen til de berømte norske fjorde mellem de syv fjelde. Byen blev grundlagt af Olav Kyrre i 1070 og er blandt Norges ældste. 

Om formiddagen tager vi på en gåtur rundt i byen, hvor vi kommer forbi de farverige træklædte købmandsgårde, der oprindeligt blev bygget i 1300-tallet og i dag kendes som Bryggen. Området er på UNESCOs verdensarvsliste, og de ældste huse, der står i dag, er fra starten af 1700-tallet. Bryggen var i flere århundreder hovedkvarter for de hanseatiske handelsmænd, der havde monopol på handlen i byen helt frem til midten af 1500-tallet. De snævre gader leder tankerne tilbage til en svunden tid.

Byen har endnu i dag en livlig havnefront og et driftigt handelsliv med masser af forretninger og boder. Vores næste stop er Fisketorget, der ligger inderst i havnebugten og er en oplevelse værd. Det er et farverigt marked med alt, hvad hjertet kan begære af laks, rejer, krabber og andet godt fra havet alt afhængig af årstiden, men markedet byder også på frugt, grøntsager og blomster.    

Vi skal med Fløibanen op og nyde den fantastiske udsigt over byen og det omkringliggende område fra fjeldet Fløyen, en af de syv toppe.

Eftermiddagen er på egen hånd til at nyde Bergen og dens mange små brolagte gader og fine træhuse, men det kan også anbefales at besøge Edvard Grieg-museet, der ligger cirka 30 min kørsel med bybanen uden for Bergen centrum eller et af byens mange andre museer. 

Dag 5
Bergen – Stavanger. Sejlads langs Norges forrevne kyst fra Bergen til Stavanger

Efter lidt tid på egen hånd om formiddagen er det tid til at stige ombord på færgen der skal tage os langs fjorde og den norske kyst til Stavanger. Der er tid til at tage den med ro, mens vi transporteres over det salte vand. På færgerejsen Bergen-Stavanger er der forhåndsbestilt frokost som vi nyder ombord. Turen forventes at tage cirka 5½ time.

Vikingerne, der koloniserede store dele af Nordatlanten, kom hovedsagelig fra Norge. I deres hurtige skibe kunne de let tilbagelægge 120 kilometer på et døgn og således lave lynangreb på kystbyerne nordpå. Det bliver svært ikke at lade tankerne vandre mod disse norrøne opdagelsesrejsende når vi rejser et par timer langs denne historiske kyst.

Om aftenen er vi nået frem til Stavanger, hvor vi skal overnatte. I 1969 blev det første oliefelt i den sydlige Nordsø opdaget ved Ekofisk, og dette fund gjorde med ét Stavanger og Sandnes til et af de vigtigste økonomiske kraftværker i Norge. I dag er Stavanger hele Europas olie- og energihovedstad, og den vigtigste indtægtskilde for de lokale indbyggere er da også olieindustrien. Det norske olieeventyr har naturligt nok tiltrukket mange forskellige nationaliteter til området, hvilket har gjort Stavanger til en international destination. 
Aftenen er på egen hånd, rejselederen er behjælpelig med tips.

Dag 6
Stavanger. Byrundtur i Stavanger, sejltur på Lysefjorden og tid til egne eventyr
I universitetsbyen Stavanger

Efter morgenmaden skal vi på eventyr i oliebyen! Man kan nemlig ikke forlade Stavanger uden at tage en spadseretur gennem den gamle bydel. Selve centrum i Stavanger er meget kompakt, og det er let at se de fleste seværdigheder til fods. En tur gennem de smalle, brolagte gader med hvide træhuse fra det 18. århundrede er som en rejse tilbage til en svunden tid. Den gamle bydel har nogle af Europas bedst bevarede træhuse, faktisk over 170 af slagsen. I det gamle Stavanger er der i dag mange forretninger med kunsthåndværk, malerier, keramik og smykker. Tæt ved ligger en fantastisk domkirke opført i 1125 og genopført i 1272 efter en storbrand. Her var Norges første ærkebiskop, John Birgerson, præst. Det moderne Stavanger er en universitetsby og hjem for en række højere uddannelsesinstitutioner og forskningsinstitutter. Det er også en by med livlig og vibrerende atmosfære, og med en masse butikker og spisesteder. I 2008 var Stavanger og Sandnes udpeget som Europæisk Kulturhovedstad, en udmærkelse der bevidner et varieret udbud af kulturbegivenheder og aktiviteter i regionen. 

Madfestivalen Gladmat finder sted årligt i slutningen af juli, og det er områdets største begivenhed med omkring 250.000 besøgende hvert år. 

Hen på eftermiddagen begiver vi os ud på en dejlig sejltur over Lysefjorden. Fra skibet kan vi undervejs se op til udsigtspunktet Preikestolen, en 604 meter høj fjeldformation, som er kendt for at være en af områdets største naturoplevelser.

Aftenen er på egen hånd, rejselederen er behjælpelig med tips.

Dag 7
Stavanger. Fly til København
Udsigtspunktet Preikestolen ved Stavanger

Vi spiser morgenmad på hotellet og kører til lufthavnen i Stavanger. Her siger vi farvel – og måske på gensyn – til den norske kyst, fjorde, fjelde og resten af den betagende natur

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 11.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
3.398,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Oslo og Stavanger – København
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Transport jf. program
 • 6 nætter i delt dobbeltværelse (enkeltværelse mod tillæg)
 • Morgenmad dagligt
 • Middag dag 2
 • Frokost ombord på færgen dag 5
 • Togrejse med VY Oslo – Myrdal
 • Togrejse med Flåmbanen Myrdal – Flåm
 • Billet til Fløibanen i Bergen
 • Færge/båd over Aurlandsfjord og Sognefjord fra Flåm til Balestrand
 • Færge/båd fra Balestrand til Bergen
 • Færge/båd fra Bergen til Stavanger
 • Sejltur over Lysefjord fra Stavanger til Preikestolen og retur
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider udover det inkluderede
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer" 

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Indkvartering

Hotellerne på rejsen er generelt meget moderne med en god standard (3- og 4-stjernede) og fin beliggenhed. Trådløst internet er hurtigt og velfungerende og frit tilgængeligt på de fleste hoteller. Den endelige hotelliste fås sammen med øvrige informationer kort før afrejse (ca. 7 dage).

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Kikkert

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert.

Om togrejsen

Der er pladsreservation på Bergensbanen fra Oslo til Flåm og garanteret siddeplads med Flåmbanen. Et antal af pladserne vil være mod kørselsretningen.

Helbredsstatus

Rejsen indeholder ingen strabadserende vandreture – de steder, vi besøger, kan opleves i relativt kort afstand fra bussen. Dog er det en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp. Der skal blandt andet gås fra stationer og havne til busser, hvor alle skal bære deres egen bagage. Der er lagt op til frivillige spadsereture, som ekstra tilbud om eftermiddagen/aftenen.

Måltider

De aftensmåltider, som er en del af rejsens program, er typisk i form af enten en 3-eller 2-retters servering. Man er glad for at spise fisk i Norge, så det må man forberede sig på kan indgå i måltiderne.

Ønsker til indkvartering eller kost

Har du særlige ønsker med hensyn til værelse (evt. etage, dobbelt-/separate senge eller at bo tæt på en medrejsendes selskab) eller kost (vegetar eller lignende), bedes du oplyse dette allerede ved bestillingen. Vi vil gøre vores bedste for at imødekomme og forespørge om dine ønsker, men kan selvfølgelig ikke garantere noget.

Mere om Norge

Her kan du få mere at vide om Norge: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/norge. Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 3 out of 5 by from En god rejse med skønhedsfejl Det afgørende for min beslutning om at købe denne rejse var kombinationen af besøg i Oslo, Balestrand, Bergen og Stavanger og - ikke mindst - transportformen i Norge: tog og båd. Jeg så rigtig meget frem til togrejserne med Bergen-banen og Flåm-banen og de planlagte sejlture på Norges berømte vestfjorde. Desværre gik der rigtig meget ged i de to togture, hvilket betød, at der ikke blev nogen sejlads på fjorden til Balestrand, men derimod en MEGET forsinket bustur til hotellet gennem et utal af tunneller, der forhindrede os i at nyde udsigten, og med en meget sur chauffør, der kørte hasarderet. Det betød, at den inkluderede middag på hotellet blev serveret kl. 21.30. På det tidspunkt havde jeg kun lyst til én ting: at komme i seng. Vi havde været meget tidligt oppe, og dagen havde været udmattende, fordi vi aldrig rigtig vidste, hvornår vi kunne nå frem til de forskellige skift af transport, og hvor meget ventetid, der blev. Af samme grund kunne vi ikke udnytte ventetiden til noget konstruktivt. Undervejs på rejsen blev jeg klar over, at det var første gang, Albatros arrangerede denne tur, og til min store overraskelse, at rejselederen var med på turen for første gang, ligesom os andre. Det ville jeg gerne have vidst, inden jeg købte rejsen, for så havde jeg nok valgt en senere dato. Den burde have været annonceret som en pionertur. Rejselederen var umiddelbart godt kendt i Oslo, hvor vi desværre kun havde 3/4 dag og en overnatning. Vi skulle jo med toget lidt over 8 næste morgen. Der burde have været mindst en hel dag mere. Til gengæld virkede det, som om rejselederen kun lige havde læst op på teksten om de andre destinationer. Men han "krydrede" sine oplysninger med bl.a. fortællinger om, hvordan en bræ bliver til ("det sner, og det når ikke at tø, og så bliver det til is, og efter mange lag bliver det til en bræ"), og hvorfor hvalkød er så mørkt ("det er fordi der er meget mere blod i hvalkød end i andet kød")!!! Og nej, det var ikke for sjov... Jeg vil også knytte nogle kommentarer til hotellerne, som var annonceret til at være 3-4 stjernede. Men bortset fra hotellet i Balestrand, vil jeg ikke give hotellerne mere end 2 stjerner. Servicen var god nok, men de var alle meget slidte. I Oslo var værelset så lille, at jeg dårligt kunne vende derinde, og der var udsigt til en industri-betonmur få meter væk. - I Balestrand var værelset rigtig godt, men sengene kun 70 cm brede! - I Bergen fik jeg tildelt et værelse, som lugtede muggent, hvor der ikke var loftslys og kun et enkelt vindue i den ene ende af det meget smalle og aflange værelse. Da jeg meddelte, at jeg ikke ønskede dette værelse, fik jeg dog tilbudt et andet. Det nye værelse var ok og det eneste af alle, der havde køleskab. Det virkede dog ikke... I et dyrt land som Norge, og på en rejse hvor kun morgenmad + 2 middage var inkluderet, kunne det have været fint at kunne købe lidt mad ind til indtagelse på værelset, men det var altså ikke muligt. Samme værelse havde også badekar, og jeg glædede mig til at synke ned i et dejligt varmt bad efter lange gåture i Bergen. Desværre var der ingen prop til badekaret! - I Stavanger var værelset sådan set ok, men hold op, hvor var det grimt indrettet, og lyset var meget vanskeligt at finde ud af at tænde/slukke, fordi mange lamper var koblet på samme afbryder. Fælles for alle hotellerne var dog, at de lå meget centralt, og at morgenmadsbuffeten var god, men af meget forskellig kvalitet og omfang. Jeg er glad for at have besøgt Bergen og Stavanger - og fået set en lille flig af Oslo. Togturen og sejlturene var også meget smukke - ind imellem på trods af vejret. Jeg har valgt ikke at svare på, om jeg vil anbefale rejsen til en ven. Jeg savner en mulighed for at svare "Måske".
Date published: 2021-08-11
Rated 4 out of 5 by from En god rejse med meget smuk natur En meget spændende og smuk tog tur og sejlture på fjordene. Det smukke gamle hotel Kviknes i Balestrand var en spændene oplevelse og maden var super. Der var gode ture i byerne og vores rejseleder var meget vidende. Vores rejseleder var personligt hjælpsom da vi ønskede at se et museum uden for programmet. På grund af uforudsete forsinkelser (naturbrand), blev vores ophold på Balestrand forlænget til ca. 24 timer. Det var en meget positiv oplevelse og vi foreslår at man fremover planlægger det ophold på Balestrand til 24 timer.
Date published: 2021-09-13
Rated 5 out of 5 by from En meget fint sammensat rejse med dejlige togrejser, sejlture og busture. Flotte landskaber og mange oplevelser med en meget vidende og behagelig rejseleder, der klarede flere uforudsete hændelser flot. En dejlig ny rejse i Albatros program. Tak.
Date published: 2021-08-17
Rated 5 out of 5 by from Et spændende udpluk af Norges forskellige natur - med en rolig rejseform Rejsen med den mange forskellige indtryk gav lyst til at se mere til Norge. Rejselederen var god til at give relevant information og medvirkede til at gøre det interessant. Rejsens rolige tempo gav mulighed for at fordybe sig i indtryk - og gav samtidig mulighed for hyggeligt samvær med øvrige gæster.
Date published: 2021-09-12
Rated 5 out of 5 by from En dejlig tur med masser af flot natur En god rejse med en del gode oplevelser og med en meget vidende rejseleder.
Date published: 2021-09-16
Rated 5 out of 5 by from En flot naturoplevelse En meget flot rejse med et super fint program i de smukkeste omgivelser og med en rigtigt dygtig rejseleder, så vi kan endnu engang anbefale en rejse med Albatros.
Date published: 2021-09-13
 • y_2021, m_9, d_20, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_da_DK, sid_NORTR11, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

22NORTR11ADK2108