Rundrejse i Nordnorge – med Lofoten og Nordkap

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Eventyret venter nord for polarcirklen: oplev Lofotens smukke landskaber, besøg Tromsø og spejd ud over Det Arktiske Hav badet i midnatssol fra Nordkap

Nordnorge er lig med vidtstrakte, øde landskaber, charmerende fiskerlejer og masser af lys – især i sommermånederne, hvor solen hæver sig over horisonten hele døgnet rundt. På denne rundrejse i Nordnorge rejser vi gennem barsk og uendeligt fascinerende natur med samernes og de gamle fiskersamfunds århundredgamle kultur som følgesvende. Vi kommer tæt på øgruppen Lofotens spidse fjeldformationer og små fiskerlejer og kan igen og igen nyde synet af den grønklædte klippekyst, der møder det iskolde, blå hav. Endnu længere mod nord besøger vi hvalernes hjemsted Vesterålen, hvor flere naturoplevelser venter, og du har mulighed for at tilkøbe en hvalsafari i båd, hvor du kan holde udkig efter de enorme kaskelothvaler og andre havdyr. Vi får lidt storbyoplevelser i Tromsø med den usigeligt smukke beliggenhed, inden vi fortsætter til Nordkap - Europas nordligste punkt.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta NOK

Dagsprogram 7 dage
Dag 1
Fly København – Evenes og videre til Lofoten. Svolvær og smuk natur.
Dag 2
Udflugt ud i Lofotens natur med besøg i fiskerleje, Å, Ramberg Strand og Stamsund
Dag 3
Lofoten – Vesterålen – Andenes gennem magiske landskaber. Mulighed for hvalsafari (tilkøb)
Dag 4
Andenes. Sejlads langs ”Hvalvejen” til Gryllefjord og porten til Arktis: Tromsø
Dag 5
Tromsø – Alta. Egne eventyr i Tromsø, fjordsejlads, arktisk natur i Finnmarken og Alta
Dag 6
Alta – Magerøya - Honningsvåg. Alta museum, gennem arktiske landskaber og mod Nordkapøen Magerøya.
Dag 7
Honningsvåg - Alta. Langs Finnmarkens fjorde, bløde fjelde og hjemrejse fra Alta lufthavn

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
13.998,–
København
13.998,–
København
14.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Evenes og videre til Lofoten. Svolvær og smuk natur.
Ølandskabet Lofotens spidse fjeldformationer

Allerede fra flyets vinduer vil vi kunne se Lofotens smukke landskaber, når vi lægger an til landing i Evenes lufthavn, der ligger smukt placeret i det norske fjeldlandskab.

Fra lufthavnen kører vi gennem Lofotens unikke og dybt fascinerende landskab, hvor nærmest majestætisk elegance blander sig med vild, rå og utæmmet natur.
Det kalder på opmærksomheden og tilbyder så mange fotomuligheder, at det kan være en god idé at tage det store hukommelseskort (eller en ekstra rulle film) med på rejsen.

Vi gør stop ved nogle af de smukkeste steder og har god tid til at nyde det betagende landskab. Vi gør naturligvis også stop ved Svolvær, Lofotens hovedstad.
Svolvær er med sine cirka 4.750 indbyggere det administrative centrum i Vågan kommune i Nordlands fylke. Byen ligger på øen Austvågøya i skærgården langs Vestfjorden.
Oprindeligt var Svolvær en del af nabokommunen Vågan, der med byen Kabelvåg ligger lige vest for Svolvær. Det store torskefiskeri i området gjorde Svolvær til en vigtig fiskerby.

I 1918 fik den status som “ladested”, og Svolvær blev sin egen kommune.

Vi fortsætter nu mod vores hotel for de to næste nætter. Hotellet ligger smukt placeret ved vandet i den lille by Mortsund. Her har vi Lofotens imponerende natur lige udenfor vinduet. Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

(På enkelte afgange bor vi på hoteller af tilsvarende kategori i enten Svolvær eller Leknes. Endelig hotelliste foreligger først ifb med fremsendelse af endelige afrejsepapirer)

Dag 2
Udflugt ud i Lofotens natur med besøg i fiskerleje, Å, Ramberg Strand og Stamsund
Ølandskabet Lofotens små ø- og fiskersamfund

I dag skal vi opleve mere af Lofotens vilde natur og små, maleriske fiskerlandsbyer.

Første stop er i Reine, et idyllisk fiskerleje med betagende omgivelser. Den traditionsrige fiskerby ligger i en spektakulær fjord omgivet af Lofotens høje fjelde og det blå ishav.

Herefter kører vi til Å – verdens ende – hvor vi ser de maleriske ”rorbuer”. Rorbuer er små hytter, som engang blev brugt til overnatning af fiskerne, når de først på året kom fra hele Norge for at deltage i det store torskefiskeri. I dag er de fleste indrettet som feriehuse. I Å findes også et tørfiskmuseum. Den største eksportartikel fra Lofoten er netop tørfisk: torsk som har hængt til tørre i 2-4 måneder. Tørfisk er en delikatesse i Sydeuropa, hvor det kaldes bacalao, og en næringsrig spise i store dele af Afrika.

Vi skal også besøge Ramberg Strand, der ligger smukt ved Jusnesvika. Med grønt græs, blåt hav og majestætiske bjerge som omgivelser, er Ramberg Strand en fantastisk oplevelse. Vi fortsætter til byen Stamsund og nyder synet af de beskyttede bugter, hvide sandstrande og store, grønne enge og marker. Landskabet, det særlige lys og fiskeriet har tiltrukket kunstnere fra Norge og udlandet i århundreder.

Vi spiser middag sammen på hotellet.

Dag 3
Lofoten – Vesterålen – Andenes gennem magiske landskaber. Mulighed for hvalsafari (tilkøb)
Lofotens smukke landskaber

I dag kører vi til Vesterålen-øerne nord for Lofoten. Det bliver endnu en dag med storslået natur og op til 1.200 meter høje bjergtoppe, der spejler sig i havet. Men toppene er ikke alene i havblikket nord for Lofoten. Her er vi nemlig tæt på kontinentalsoklen, der gør havområdet særdeles attraktivt for hvaler. De store koncentrationer af plankton og småfisk gør, at der om sommeren er store chancer for at se kaskelothvaler. Folk fra hele verden kommer til disse afsidesliggende øer, der har det nærmeste, vi kan komme på hvalgaranti (der er hvaler i området hele året rundt).

Ved ankomst til Andenes, har du mulighed for at tage på hvalsafari. Der kan naturligvis ikke gives nogen garanti, men mon ikke heldet er med os, og vi kommer til at se hvaler? Hvalsafarien varer cirka 2-4 timer og er en tilkøbsudflugt, der bestilles og betales hjemmefra – se mere senere i programmet. For dem, der ikke vil med på hvalsafari, er der tid på egen hånd, som kan bruges til at se nærmere på fiskerbyen Andenes med sit særegne fyrtårn. 

Dag 4
Andenes. Sejlads langs ”Hvalvejen” til Gryllefjord og porten til Arktis: Tromsø
Tromsø ligger smukt på øen Tromsøya

I dag skal vi sejle til Gryllefjord. Vi tager færgen og krydser fjorden, også kendt som ”Hvalvejen”. Med lidt held kan vi fra færgens vinduer se en af de blide kæmper komme op for at tage luft.

Takket være Golfstrømmens passage forbi området ude i Norskehavet er somrene her oftest milde. Det er derfor ikke unormalt at kunne ligge på stranden og slikke sol, og dette på trods af, at vi befinder os 500 kilometer nord for polarcirklen!

Vi fortsætter videre til Tromsø. Ved ankomsten kører vi en panoramatur og oplever byen, der ligger smukt på øen Tromsøya, omgivet af majestætiske fjelde, fjorde og en fantastisk skærgård. Arkæologer har fundet tegn på liv i Tromsø allerede for 9.000 år siden, men frem til 1794, hvor Tromsø blev købstad, var byen et regulært fiskerleje. Vi tager en tur rundt i byen, som også kaldes porten til Arktis, fordi byen allerede i 1820 blev udgangspunkt for adskillige arktiske ekspeditioner mod Nordpolen samt afskibningshavn for forsyninger og fangere til Svalbard, hvor de jagede bl.a. isbjørne. Dermed opstod også et rigere handelsliv. Roald Amundsen og Fridtjof Nansen besøgte ofte Tromsø i forbindelse med deres ekspeditioner. Tromsø blev ved overgangen til 1900-tallet også døbt til Nordens Paris. Gennem øget handel med blandt andet Frankrig fik byen mere kontakt med omverden og kunne faktisk begynde at kalde sig en by. Man havde store ambitioner om at blive urban, helt i tidens ånd. Blandt andet byggede man et torv, inden der overhovedet fandtes torvehandel i byen, og man byggede et sygehus, inden der kom en eneste læge til byen. 

Vi spiser middag på hotellet.

Dag 5
Tromsø – Alta. Egne eventyr i Tromsø, fjordsejlads, arktisk natur i Finnmarken og Alta
Alta som er kendt som porten til Finnmarken

Efter morgenmaden er der afsat tid til at udforske Tromsø på egen hånd.

Senere sætter vi ud på en meget smuk rejsedag til Alta. Vi starter med to korte sejlture på de nordlige fjorde, hvor vi først sejler fra Breivikeidet til Svensby og bagefter fra Lyngseidet til Olderdalen. Efter at have passeret Kvænangsfjell med en fantastisk udsigt over kysten, fortsætter vi mod hjertet af den arktiske region Finnmark, det nordligste område i Norge. Det bliver en længere rejse på tværs af det nordlige Norge.

Alta er den største by i Norges nordligste fylke, og selve byen ligger nord for polarcirklen for enden af Altafjorden i et kyst- og fjeldområde præget af skove og store fjeldvidder. Byen bliver ikke uden grund kaldt Nordlysbyen, da chancerne for at se nordlys om vinteren er rigtig gode her. Nordlyset har også givet inspiration til den kendte Nordlyskatedral, der stod færdig i 2013, og som nu på fornem vis præger den centrale del af Alta med sin smukke og særprægede arkitektur. Alta er en moderne, men stille by med ca. 20.000 indbyggere, der lever mere eller mindre afsondret på den 70. nordlige breddegrad omgivet af arktisk tundra og bjerge. 

Efter ankomsten til Alta har vi resten af dagen på egen hånd.

Dag 6
Alta – Magerøya - Honningsvåg. Alta museum, gennem arktiske landskaber og mod Nordkapøen Magerøya.

Alta er kendt for sine mange helleristninger, som vi i dag kører ud og oplever i det fri. Vi skal besøge Alta Museum, der ligger i det smukke naturområde Hjemmeluft, ca. 5 kilometer vest for Alta centrum. Selve museet indeholder forskellige udstillinger, blandt andet en udstilling om helleristningerne, som er mellem 2.000 og 7.000 år gamle. Helleristningerne er stadig fulde af uløste gåder, men de giver et indblik i stenalderen. Udstillingen "Spor i Berg” fortæller ikke kun om figurerne selv, men også om, hvordan de blev lavet, om det landskab, de blev skabt i, og om klippen, de blev lavet på. I alt findes der omkring 6.000 udskæringer fordelt på mere end 100 felter. Her er udstillet hele fem løse blokke med ægte klippekunst, hvoraf den ene er en løs blok med frisk udskårne helleristninger, så besøgende kan røre og føle figurerne. Udstillingen er krydret med billeder af helleristninger og malerier fra hele Altafjorden. Lige uden for museet finder vi et af Altas fem klippekunstområder, der i 1985 blev optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Ved Olderfjord møder vi Porsangerfjorden, som vi følger det sidste stykke til Nordkapøen Magerøya. Denne når vi via en lang undersøisk tunnel. Hovedbyen på Magerøya, Honningsvåg, er en typisk nordnorsk fiskerby med mange fiskekuttere og småindustri. Byen, der i dag er forbundet til fastlandet, er en af Finnmarks største fiskeribyer med godt 2.900 indbyggere. Antallet af små fiskebrug langs kysten er i årenes løb reduceret, men til gengæld er stordriftsfiskeindustrien vokset og aftager blandt andet store mængder fisk fra russiske trawlere. Vores hotel ligger i Kamøyvær, som ligger i retningen mod Nordkapplateauet.

Rejsen har været lang, men belønningen stor, så snart vi når vores mål: Nordkap. Vi regner med at ankomme til vores hotel om eftermiddagen. Efter at vi har fået tildelt vores værelser og nydt en dejlig middag på hotellet, tager vi på en aftenudflugt til udkanten af Nordkap mod et af rejsens højdepunkter.

Turen går gennem et tundraagtigt landskab, længere og længere nordpå, til vi når Europas nordligste punkt. Selve Nordkapklippen hæver sig 309 meter lodret over Nordatlanten, og positionen er 71° 10’ 21”. Fra midt maj til slut juli kan man her opleve midnatssolen på kanten af Ishavets store ocean. Tæt herpå ligger halvøen Knivskjellodden, hvis spids i virkeligheden rækker halvanden kilometer længere mod nord end Nordkap, men Nordkap opfattes alligevel som det nordligste punkt i Europa. Den engelske opdagelsesrejsende Richard Chancellor navngav i 1553 klippen The North Cape. Han var selv endt her på sin jagt efter nordøstpassagen til Kina. 

Når vi er fremme ved Nordkapplateauet med den kendetegnende globus, er der tid til at nyde udsigten over Ishavet og storheden i den rå natur. Vi lægger også vejen forbi det store besøgscenter, Nordkaphallen, der er udhugget i selve klippen. Her kan man blandt andet se en film om årets gang på Nordkap og kigge ud på naturen gennem de store panoramavinduer. Der er også mulighed for at købe og sende et postkort med Nordkap-stempel. Efter midnat går turen gennem den lyse nat tilbage til hotellet.
 

Dag 7
Honningsvåg - Alta. Langs Finnmarkens fjorde, bløde fjelde og hjemrejse fra Alta lufthavn
Alta er kendt for sine mange helleristninger

Efter morgenmaden kører vi tilbage til fastlandet langs Porsangerfjorden mod Olderfjord. Fra Olderfjord går vejen ned over det barske Sennalandet højfjeld, hvor flere samiske familier har deres sommerbopladser, og herfra videre til Alta.

Vi bevæger os fortsat over Finnmark, det nordligste område i Norge. Finnmark er de store vidder, tundralignende områder, hvor rensdyrene græsser i sommermånederne, sammen med de mere bløde og afrundede fjelde, der slet ikke kan måle sig i højde og drøjde med fjeldene længere mod syd. Det er samernes land, et nomadefolk, der kom til de arktiske områder ved begyndelsen af vores tidsregning og fulgte rensdyrene på deres vandring. Samerne lever ikke længere som nomader, men er i dag fastboende, og et par hundrede familier lever fortsat af rensdyrhold.

Vi kører til lufthavnen i Alta og flyver hjem til København med en mellemlanding undervejs.

Hvalsafari i Andenes

Se hvalerne tættere på, end du havde forestillet dig. De fordelagtige forhold i havet ud for Andenes gør, at hvaler i stort antal dagligt besøger området. Der er noget helt spektakulært over at opleve de store, blide kæmper på relativt nært hold – en oplevelse du ikke bør være foruden. Om sommeren ser man især de store kaskelothvaler. Det er også muligt at se flere andre arter af store hvaler samt en del havfugle, og med jævne mellemrum ses der også flokke af delfiner i området. Udflugten varer ca. 2-4 timer, og prisen inkluderer transport og sejltur.

Pris: kr. 1.198,- pr. person

Obs. Vi kan i sagens natur aldrig garantere, at vi vil se hvaler, men den lokale statistik siger, at der er hele 95% chance for at observere dem på denne tid af året.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 13.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.798,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Evenes og Alta – København med mellemlanding
 • 6 nætter i delt dobbeltværelse (enkeltværelse mod tillæg)
 • Bus- og færgetransport jf. program
 • Entré til Nordkaphallen
 • Entré til Alta Museum
 • Morgenmad dagligt
 • 4 middage (dag 1, 2, 4 og 6)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer (herunder hvalsafari)
 • Personlige fornødenheder
 • Måltider udover det beskrevne
 • Drikkevarer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage og pakning

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

En rejse til Nordnorge kræver relativ stor variation i beklædningen. I området kan man på land i sommermånederne, dvs. juni, juli og august forvente temperaturer mellem 5-15 grader. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. 

Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogle forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Vejret

Vi har netop valgt at rejse på de tidspunkter, hvor Norge står sommerligt og forhåbentligvis mest solrigt frem, med lange, lyse nætter og blomstrende natur. Vi kan dog naturligvis ikke love noget angående temperaturer eller nedbørsmængder, hvorfor vi altid henviser til at pakke til skiftende vejr. Ligesom hjemme i Danmark er det ikke unormalt med lidt nedbør i sommerperioden.

Helbredsstatus

Der er ingen strabadserende vandreture på rejsen. De steder, vi besøger, kan opleves i kort afstand fra bussen. Det er dog en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp.

Måltider

De aftensmåltider, som er en del af rejsens program, er ofte i form af enten en 3-retters servering. Man er glad for at spise fisk i Norge, så det må man forberede sig på kan indgå i måltiderne.

Midnatssol

Midnatssol er et naturfænomen, der optræder om sommeren syd for den sydlige polarcirkel og nord for den nordlige polarcirkel, herunder i Nordfinland og Nordnorge. Jorden roterer omkring en akse, der hælder i forhold til solen, og i sommermånederne peger Nordpolen mod solen. Det er derfor, solen ikke går ned i flere uger nord for polarcirklen. 

På Svalbard går solen ikke ned mellem den 20. april og den 22. august og er således det sted i Norge, der har midnatssol længst tid. For resten af Norge gælder det, ved Nordkap: 14. maj - 29. juli, i Tromsø: 20. maj - 22. juli og på Lofoten: 28. maj - 14. juli. 

Wi-Fi og internet på hotellerne i Norge

Mange af vores hoteller har i dag gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv. Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre tilbyder gratis internet på de fleste fællesområder. Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte wi-fi i fællesområder, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Det afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi-sender. Du kan få mere information om wi-fi af din rejseleder eller i hotellets reception.

Enkelte hoteller tager stadig gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten på disse dog bedre. Der er også stadig muligt bare at nyde rejsen og ferien offline. 

Wi-Fi på busser i Norge

Man kan ikke regne med at der er wi-fi på turistbusserne i Norge, da det stadig er en relativ sjælden service.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Norge er storslået og fyldt med overraskelser En spændende tur til Lofoten og Nordkap, der ligger nord for polarcirklen og hvor solen ikke går ned fra engang midt i maj til slut juli.
Date published: 2024-06-02
Rated 4 out of 5 by from Super flot vejr Fint program - god tur - godt selskab - god rejseleder - godt vejr
Date published: 2024-05-31
Rated 4 out of 5 by from Mange gode oplevelser og en skøn natur En godt sammensat rejse med en god rejseleder, desværre var det sidste ophold en kedelig oplevelse bør ændres til Scandic Hotel
Date published: 2024-05-31
Rated 5 out of 5 by from En spændende og veltilrettelagt rejse Det var en fornøjelse og rejse med Albatros: Guiden var virkelig dygtig og oplysende om området. Der var tilpas tid til privat afslapning og tur med spændende oplevelser. Føles afslappende men også veltilrettelagt.
Date published: 2024-05-30
Rated 5 out of 5 by from Fin rejse Glimrende, vidende og engageret rejseleder. Yderligere var turen begunstiget af skønt vejr. Store naturoplevelser.
Date published: 2024-05-29
Rated 5 out of 5 by from Oplevelsesrig ferie Rejsen var spændende og oplevelsesrig. God rejseleder som var venlig og inspirerende.
Date published: 2024-05-29
Rated 5 out of 5 by from Fantastiske Nordnorge En god måde at opleve Nordnorge på og blive nysgerrig på steder, som er værd at vende tilbage til på egen hånd. Megen bustid - men det vidste vi godt inden afrejse. Kunne dog tænke sig en dag på egen hånd til f.eks en vandretur.
Date published: 2023-08-12
Rated 3 out of 5 by from Flot tur i Norge Det er en rigtig flot tur igennem Nordnorge. Der er meget kørsel med bus. Jeg kunne have ønsket at der var lidt mere tid til at kunne i vandre i nogle af de flotte områder. Hvalsafari var ikke inkluderet, men var alle pengene værd. Det var en virkelig god oplevelse.
Date published: 2023-08-09
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_32
 • loc_da_DK, sid_NORTR10, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser