Savonlinna opera med Barberen i Sevilla & Romeo og Julie

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Verdens smukkeste operafestival i Finlands berømte sødistrikt, samt miniferie i Helsinki

Den er blevet kaldt verdens smukkeste operafestival – den årlige Savonlinna operafestival i Olavinlinna Slot, midt ude i den eventyrlige finske natur.

Her skal vi ikke blot nyde de lyse nordiske sommeraftener, men også underholdes med to fantastiske operaforestillinger. Olavinlinna Slot byder på fremragende akustik og historiske rammer fra middelalderen, og det er en storslået oplevelse at se og høre en operaforestilling netop her. 

Derudover skal vi stifte bekendtskab med den pittoreske landsby Savonlinna, besøge nogle af Finlands mange smukke kultur og naturlandskaber, samt ikke mindst opleve den charmerende hovedstad, Helsinki, hvor vi afrunder rejsen med to overnatninger og en masse spændende oplevelser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Operarejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 6 dage
Dag 1
København – Helsinki - Punkaharju. Smuk natur og ankomst til Punkaharju
Dag 2
Savonlinna. Byvandring og første opera
Dag 3
Savonlinna. Sejltur på Saimaa-søen, det lokale marked og operaforestilling
Dag 4
Savonlinna – Parikkala - Imatra – Porvoo – Helsinki. Unik skulpturpark, Finlands mest berømte vandfald og små hyggelige landsbyer
Dag 5
Helsinki. Byrundtur og tid på egen hånd
Dag 6
Helsinki. Tid på egen hånd og hjemrejse

Hoteller

Hotelli Kruunupuisto - Villa Urhola

 • 12 værelser
 • Reception, restaurant/bar og Sauna og fitnessrum i hovedbygningen
 • Have
 • Gratis Wi-Fi
 • Alle værelser er udstyret med to senge, hårtørrer, badekåbe, minibar og TV

Art Nouveau-villaen Villa Urhola stod færdig som overlægebolig i 1903, og i 2009 blev huset totalrenoveret og omdannet til hotel. Villa Urhola er i dag del af kurhotellet Kruunupuisto, der ligger omgivet af skønne skove og søer ca. 30 km udenfor Savnolinna. Den unikke placering i Punkaharju Naturreservat ved Saimaa-søen midt i den idylliske natur skaber en ophøjet og rolig atmosfære. Der er gode vandremuligheder i området.

Villa Urhola er placeret ca. 400 meter fra hovedbygningen, hvor vi nyder morgenmad og andre måltider. I hovedbygningen forefindes desuden reception, samt sauna og et mindre fitnessrum, der er tilgængeligt for gæster i Villa Urhola ( Sauna mod ekstrabetaling)

Om sommeren kan man opleve ægte finsk nostalgi i vaffelcaféen i den gamle træhytte, der er åben dagligt.

Værelserne

De 12 værelser er fordelt på to etager(ingen elevator), og de enkelte værelser er meget spartansk indrettet. Værelsesstørrelse varierer fra 10 til 15m2 og har centralt cooling system. Alle værelser har eget bad og toilet og er udstyret med to senge, hårtørrer, badekåbe, minibar, TV,samt gratis Wifi. 

Singlerejsende vil blive indlogeret i hovedbygningen. Tre ekstra dobbeltværelser vil ligeledes være at finde i hovedbygningen.

Læs mere om hotellet her: https://www.kruunupuisto.fi/

GLO Hotel Art

 • 4-stjernet hotel med 171 værelser
 • Værelsesstørrelse 18–25 m2
 • Dobbeltseng med to enkeltsenge
 • Badeværelse med bruser
 • Badeslippers, hårtørrer, strygejern og strygebræt, minibar
 • Sikkerhedsskab, vandkoger og fladskærms-tv
 • Beliggenhed i centrum, kun 10 minutters gang til bymidten
 • Bar og restaurant
 • GLO Art Kitchen til morgenmad

Lad dette hotel i jugendstil, der er opført helt tilbage i 1903, danne de perfekte rammer for dit ophold i den finske hovedstad Helsinki. Gammelt møder nyt på dette spændende hotel, som i dag har et fået nyt og moderne annex, hvor alle 171 værelser er placeret, mens hovedbygningen er det gamle jugendslot

GLO Hotel Art ligger midt i Helsinkis trendige designdistrikt, omgivet af intressante butikker, gallerier og restauranter.  
Alle 171 værelser er i moderne stil med badeværelser, der enten har kar- eller brusebad.  

GLO HOTEL ART
Lönnrotinkatu 29
FI-00180 Helsingfors
Tel: +358 10 3444 100
https://www.glohotels.fi/en/hotels/glo-art

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
10.998,–
København
Romeo&Julie og Tryllefløjten
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.998,–
København
Udsolgt
9.998,–
København
Barberen fra Sevilla & Romeo og Julie
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.998,–
København
Romeo og Julie & Barberen fra Sevilla
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.998,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Helsinki - Punkaharju. Smuk natur og ankomst til Punkaharju (Ca. 340 km)

Vi flyver til Helsinki, Finlands hovedstad. Når vi lander, står bussen og venter på at køre os nordøst mod Savonlinna, hvor den fantastiske operafestival er blevet afviklet hvert år siden 1912. 

Vi kører gennem de flotte sølandskaber i Hiillosensalmi og Mäntyharju. Mäntyharju er kendt som ét af de mest populære sommerhusområder i Finland. Her findes over 5000 sommerhuse i et relativt lille område på størrelse med Møn. Undervejs gør vi holdt og nyder en god frokost. 

Vi fortsætter herefter mod Mikkeli, som er den sidste “store” by på vores vej mod Savonlinna. Byens 53.000 indbyggere kan dagligt glæde sig over den fantastisk smukke beliggenhed omgivet af søer og frodige skove. Faktisk er cirka 75% -78% af Finland dækket af skov, eller “det finske guld” som man kaldte det tidligere pga. den store skov- og papirindustri. 

Vel fremme i Savonlinna kører vi direkte til vores hotel lidt udenfor byen i Punkaharju. Området er en del af Finlands nationale landskaber som blev valgt af det finske miljøministerium i 1992 som en del af 75-årsdagen for Finlands uafhængighed. De 27 udvalgte landskaber repræsenterer Finlands særlige miljømæssige og kulturelle træk. De har stor symbolsk værdi og betydning i kulturelle eller historiske vendinger. Landskabet her ved Punkaharju er spektakulært med pinjetræer og vand så langt man kan se. 

Måske har du lyst til en gåtur i de smukke omgivelser, før det er blevet tid til aftensmad på hotellet?

Dag 2
Savonlinna. Byvandring og første opera

Efter morgenmad på hotellet tager vi bussen til Savonlinna (cirka 30 minutter).  Savonlinna, der betyder Savos slot, har cirka 30.000 indbyggere og ligger smukt i hjertet af Saimaas sødistrikt. Indbyggerne i regionen taler en helt speciel dialekt, og der findes sågar en talemåde om de lokales sprog, der lyder “Når en person som kommer fra Savo taler, ligger alt ansvar hos lytteren.”

Under vintermånederne sker der ikke meget i den lille by, men den vågner op hvert år til sommeren. Der er mange som lejer et sommerhus her eller tager til Saimaa for at sejle på søen. Operafestivalen i juli fylder byen med internationale besøgende, både operafans og operasangere.  

Vi går en guidet tur i denne lille, charmerende by, der er bygget på øerne ved Olavinlinna Slot og Saimaa-søen. Byen blev grundlagt af Pietari Brahe i 1639, og den gamle bykerne befinder sig omkring Linnankatu (Castle Street). I begyndelsen af 1900-tallet blev området anset for at være så fint med sine brostensbelagte gader og gadelamper, at folk ofte kaldte det en ”parisisk gade”. Ved foden af Olavinlinna Slot kan du få en fornemmelse af det gamle historiske Savonlinna med sine træhuse og gamle veje.

Byens stolthed er Olavinlinna Slot som har rødder helt tilbage fra 1475. Den danskfødte grundlægger af slottet, ridder Erik Axelsson Tott, besluttede, at der skulle bygges en kraftig befæstning for at beskytte den strategisk vigtige Savo-region. Slottet skulle afvise russiske angreb fra øst og garantere kontrollen over Savo-regionen for den svenske krone. Slottets placering er smuk: på en tårnhøj klippeø ved Finlands største sø, Saimaa. Den lille ø ligger tæt ved fastlandet, og der er en gangbro fra fastlandet til slottet.

I sommeren 1912 organiserede operasanger Aino Ackté den første af fem operafestivaler som var forgængere til den moderne årlige Savonlinna Opera Festival, der startede i 1967.

Efter byvandringen er der afsat tid i Savonlinna på egen hånd, inden vi kører tilbage til hotellet og slapper lidt af. Sidst på eftermiddagen spiser vi en tidlig og let middag, inden vores første operaoplevelse.

Vi skal opleve Barberen i Sevilla, der første gang blev opført 20. februar 1816 på Teatro Argentina i Rom og var en publikumsfiasko præget af flere tekniske uheld. Siden er stemningen for længst vendt, og i dag er operaen en af verdens mest kendte og elskede inden for sin genre.  

Den fiffige Figaro er venner med Grev Almaviva, som er forelsket til op over begge ører i den smukke Rosina, der bor hos den griske doktor Bartolo. Bartolo forsøger at forpurre de unge elskendes kærlighed, men med Figaros hjælp lykkes det Almaviva at vinde Rosinas hjerte. På vejen mod den lykkelige slutning må Figaro agere barber.

Barberen i Sevilla er den italienske komponist Gioachino Rossinis mest kendte opera. Fortællingen er baseret på Pierre Beaumarchais' franske skuespil Le Barbiér de Seville (1775), der har inspireret flere forskellige operaversioner, hvoraf Rossinis komiske Barberen i Sevilla udgør en forløber til Mozarts ligeledes komiske opera Figaros bryllup.

Aftenens operaforestilling starter kl. 19 og slutter omkring kl. 22, hvorefter vi kører tilbage til hotellet.

Dag 3
Savonlinna. Sejltur på Saimaa-søen, det lokale marked og operaforestilling

En sejltur på Saimaa-søen er en afslappende måde at nyde landskabet omkring Savonlinna på. Saimaa er den største sø i Finland med 4.400 kvadratkilometer og den fjerde største naturlige ferskvandssø i Europa. Saimaa er fuld af vandvejslabyrinter, smalle passager og lyde forbinder de store vandområder. De endeløse bugter, koralrev og stenede småøer er perfekte steder at fiske, f.eks. gedde eller aborre. En truet ferskvandssæl, lever her i Saimaa. Måske er vi heldige og ser en af disse søde filurer når de soler sig på en klippe ved søen? 

Efter sejlturen, der varer ca. 1 time, går vi til den lokale markedsplads, hvor vi nyder en kop kaffe, samt smager på nogle af de lokale specialiteter, måske den berømte Savonlinna-snack: ”Lörtsy”. Den lækre (og måske ikke den mest sunde) tærte er enten salt eller sød, afhængigt af fyldet; som f.eks. fisk, hakket kød eller æblemarmelade. 

Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd , inden vi tidligt om aftenen atter indtager en let middag før bussen kører os til Savonlinna og aftenens operaforestilling, Romeo & Julie med musik af Charles Gounod. 
En opera i 5 akter som bygger på Romeo og Julia af William Shakespeare

En balkon i den italienske by Verona har i generationer tiltrukket unge forelskede sjæle med magnetisk kraft. Det var nemlig her, Shakespeare for over 400 år siden lod alle tiders mest ikoniske kærlighedshistorie udspille sig.

Romeo og Julie er de to unge, som ved et storslået maskebal forelsker sig stormfuldt i hinanden. Det er kærlighed ved første blik. Romeo opsøger i al hemmelighed Julie, og de bader hinanden i honningsøde fantasier om at gløde sammen til verdens ende. Men det er samtidig en umulig kærlighed, for deres to familier, Capulet og Montague, har i årevis ligget i uforsonlig fejde med hinanden. Over for slægternes håndfaste kurs med fornuftsmæssige og strategiske giftermål står forelskelsens rene, ufordærvede uskyld. ”Er der en verden uden for Verona?” spørger Romeo, for så kunne de gifte sig og flygte.

Trods den ulykkelige slutning, så er historien en livsbekræftende fortælling om den rigtige, store, ægte kærlighed.

Aftenens operaforestilling starter kl. 19 og slutter omkring kl. 22, hvorefter vi kører tilbage til hotellet.

Dag 4
Savonlinna – Parikkala - Imatra – Porvoo – Helsinki. Unik skulpturpark, Finlands mest berømte vandfald og små hyggelige landsbyer (Ca. 400 km)
Porvoo

Efter morgenmaden siger vi farvel til Savonlinna-regionen og kører sydpå mod grænsen til Rusland og senere videre mod hovedstaden Helsinki. Vi har en lang køretur foran os, men ruten er meget interessant og inkluderer nogle af de absolut smukkeste steder i Finland. Vi tager fotopauser og har selvfølgelig en frokostpause undervejs (frokost ikke inkluderet i rejsens pris).

Vores første stop er ved den lille by Parikkala, som praktisk talt ligger ved grænsen til Rusland. I Parikkala besøger vi en speciel skulpturpark som stammer fra en næsten 50-årig arbejdsindsats af en enkel mand, Veijo Rönkkönen. Hans arbejde resulterede i omkring 560 betonstatuer og en smuk have. Parken er en helt unik oplevelse og vil uden tvivl sætte et smil på jeres ansigt!

I Imatra stopper vi ved Imatrankoski, strømfaldene ved Vuoksi-floden, der har været en berømt turistattraktion siden slutningen af 1700'erne. Imatrankoski er også et af Finlands nationale landskaber. Sidste stop før vi kommer til Helsinki, er Porvoo. En dejlig lille by med gamle træhuse og pakhuse ved floden.

I Helsinki overnatter vi to nætter på et hotel i centrum af byen. Middag er på egen hånd. Det er sommer, og Finland har dagslys næsten døgnet rundt, så byen forbliver vågen og levende til langt ud på natten.

Dag 5
Helsinki. Byrundtur og tid på egen hånd
Helsinki med sin domkirke

Efter morgenmaden på hotellet skal vi på en 3 timers byrundtur med bus. (Rækkefølgen af de steder, der er nævnt i programmet, kan variere).

Helsinki har 1,4 millioner indbyggere og hele 300 øer. Byen har en tilbagelænet stemning over sig, og har – efter finnernes egen mening – verdens mest velfungerende offentlige transport. 

Helsinki blev etableret af den svenske konge Gustav Vasa i år 1550. Oprindeligt for at gøre Tallinns status som Ruslands favorithandelsby kunsten efter. I årenes løb har Finland været under både svensk og russisk flag, men blev selvstændigt i 1917.  

I 1952 var Finland og hovedstaden kommet sig over Anden Verdenskrig og var klar til at agere værtsby for sommer-OL, hvilket øgede landets selvværd enormt. På vores tur rundt i byen passerer vi det olympiske stadion, hvor man kan se en af Finlands mest berømte statuer, “Den flyvende finne”. Statuen forestiller løberen Paavo Nurmi, som vandt ni olympiske guldmedaljer og satte 22 verdensrekorder i lang- og mellemdistanceløb.

Vi passerer også byens operahus og Finlandia House, som blev skabt af den finske arkitekt Alvar Aalto. Det store parlamentshus, Kiasma – museet for moderne kunst – og biblioteket Oodi, som er byens arkitektoniske stolthed, ligger også alle på vores rute. Oodi har gratis entré, hvis du får lyst til at vende retur til den imponerende bygning senere på dagen. 

I hjertet af Helsinki ligger bl.a. den imposante domkirke, men den måske mest berømte kirke er Temppeliaukion (Tempelpladsens kirke), som står på en klippe ud mod havet. Kirken er bygget direkte ind i klippen og har en fantastisk akustik, hvorfor den ofte bruges til afholdelse af koncerter. 

Efter busrundturen er resten af dagen på egen hånd. Vi står af ved Tuomikirkko-pladsen, hvor der er mange hyggelige frokostrestauranter (frokost for egen regning).  

Er der stemning for at mødes til fællesmiddag om aftenen organiserer rejselederen en sådanne på en af de lokale restauranter (ikke inkluderet i rejsens prisen for rejsen).

Dag 6
Helsinki. Tid på egen hånd og hjemrejse
Helsinki hedder Helsingfors på svensk

Efter morgenmaden er der afsat tid til at udforske Helsinki på egen hånd. En nærliggende mulighed er at gå en tur langs vandet mod den smukke Kaivopuisto park. På Esplanaden finder man de største kanelsnegle i Finland og her findes ligeledes mange hyggelige cafeer. 

En anden god måde at opleve hovedstaden på er at tage en tur med de lokale sporvogne. Tæt på hotellet ligger desuden Helsinkis berømte markedshaller Hietalahden kauppahalli, som holder til i en smuk 115 år gammel bygning. Her kan man smage finske lækkerier på et af stedets mange hyggelige caféer.

Vi samles først på eftermiddagen ved hotellet og begiver os mod lufthavnen, hvor vores fly venter.

Opgradering af siddepladser til opera

I rejsens pris er der inkluderet pladser i kategori 5. Du har mulighed for at købe pladser i kat. 3 mod et tillæg. 

Vi anbefaler kraftigt, at du vælger kategori allerede ved bestillingen af rejsen. Seneste tidspunkt for opgradering til anden kategori er ved restbetaling af rejsen, normalt 75 dage før afrejse. Ved køb af rejse tættere på afrejsetidspunkt dog senest 30 dage før afrejse.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

kr. 1698,-

Opgradering af arenapladser

• Opera 1 Kategori 3: kr. 398,- 
• Opera 2 Kategori 3: kr. 398,- 

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Helsinki t/r
 • 2 entrebilletter til operaen i Olavinlinna Slot (kat. 5)
 • Udflugter jf. program inklusive en times sejlads på Saimaa søen
 • 3 nætter på Villa Urhola delt superior dobbeltværelse
 • 2 nætter i Helsinki på delt dobbeltværelse    
 • Morgenmad dagligt    
 • Aftensmad dag 1
 • Let opera menu dag 2 og dag 3 med 1 glas vin/øl
 • Frokost dag 1
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Tillæg for opgradering til kat 3 i operaen 
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til chauffør. Beregn ca. EUR10,- per person
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Savonlinna Opera Festival

Her kan du læse mere om operafestivalen:
https://operafestival.fi/en/

(Der tages højde for ændringer i programmet fra arrangørernes side)

Bagage

Til operaen er der ikke en dress code som sådan, men vi anbefaler “smart casual”. Det kan være lidt køligt om aftenen, så kan være en god idé at tage en habitjakke, pashmina-sjal eller lignende på.

 • Kikkert (opera)
 • Regntøj (vejret kan være lidt ustabilt)
 • Solbriller
 • Myggespray (juni – august)
 • Badetøj

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse og godt forberedt Rejsen var dejlig. Rejselederen var meget ansvarlig, velforberedt. Hotellerne var rimelige omend hotellet ved savonlinna var noget trist men maden var god og beliggenheden var skøn. Operaen harlekin var utrolig dårlig. De andre var gode.
Date published: 2022-08-02
Rated 4 out of 5 by from Dejlig tur i skønne omgivelser. Første del i rolig natur med dejlige ture. Og et godt hotel i et naturskønne område. Desværre var holettet trykluftbor ramt fra tidlig morgen til sent aften. Operaerne var lala, men sangerene var meget dygtige. Stedet vil være en flugt fælde med kun 1 udgang. Helsinki er en flot by, her var hotellet spøjst og dejligt med god morgenmad.
Date published: 2022-08-01
Rated 4 out of 5 by from Operaerne i Savonlinna var en særdeles god og spændende oplevelse. En spændende tur med gode operaoplevelser og sightseeing i Helsinki. Et specielt, men spændende hotel i Savonlinna i smukke omgivelser.
Date published: 2022-07-27
Rated 5 out of 5 by from En meget fin tur med et velafbalanceret program Vi var meget tilfredse både med opholdet i Savonlinna, hvor hotellet og dets faciliteter var både usædvanlige, men også spændende og gode. Pladserne i Operaen var meget fine. Rejsen til og opholdet i Helsingfors var i top. Vi var særdeles glade for Rejselederen, der var både meget kyndig og effektiv. Chaufføren var dygtig - og charmerende .
Date published: 2022-07-26
Rated 4 out of 5 by from 2 dejlige operaoplevelser i Finlands sødistrikt 2 dejlige operaer i en nyopsætning i en flere hundrede år gamle borg i en af de utallige finske søer omgivet af de endeløse finske gran- og birkeskove. Da borggården desværre nu er helt overdækket mistes den forventede open air-oplevelse. På grund af extra tilkøb sad vi på pladser med et fint overblik over scenen. Da Albatros åbenbart ikke følte at have økonomisk overskud til samme gode pladser til rejselederen, var han henvist til en af de bageste rækker. Ikke særskilt hensynsfuldt. Vores rejseleder var meget vidende m.h.t såvel opera som Finlands historie og geografi. En rejseleder af høj kvalitet. Afstanden fra hotel til operalokalitet var unødig lang. Over en halv times bustur før destinationen er nået, er for meget. På opfordring af rejsedeltagere lykkedes det at besøge den store trækirke Kerimæki få km fra Savonlinna. Det bør være en selvfølge at kirken indgår i programmet. Der var markant forskel mellem vores hoteller i Savonlinna og Helsinki. Såvel hotelværelse som forplejning var væsentligt bedre i Helsinki.
Date published: 2022-07-25
Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse Rejsen var fin, guiden glimrende
Date published: 2022-07-25
Rated 2 out of 5 by from Fantastisk rejseleder Carmen var en stor oplevelse. Aida var god. Der var for meget buskørsel ca. 1000 km. Naturoplevelsen var ikke imponerende. Hotellet i Helsinki var dårligt, mørkt værelse, kun et meget lille skab med 4 bøjler, ingen hylder, kufferter måtte ligge på gulvet.
Date published: 2022-07-24
Rated 4 out of 5 by from Fin rejse med gode oplevelser En fin rejse, der levede op til forventeningen, hvad angår selve rejsen og indholdet. Dog var det ikke opera i det fri, men overdækket med sort presenning, der giver en helt anden oplevelse. Adgangsforholdene til publikumspladserne meget trange.
Date published: 2022-07-24
 • y_2023, m_3, d_24, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_26
 • loc_da_DK, sid_FIROP01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser