Savonlinna operafestival med Barberen i Sevilla og Carmen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Opera i verdensklasse i Finlands berømte sødistrikt

Den er blevet kaldt verdens smukkeste operafestival – den årlige Savonlinna operafestival i Olavinlinna Slot, midt ude i det eventyrlige finske sødistrikt. 

Her skal vi nyde de lyse nordiske sommeraftener og to fantastiske operaforestillinger, Barberen i Sevilla og Carmen. Olavinlinna Slot byder på fremragende akustik og historiske rammer fra middelalderen, og det er en storslået oplevelse at se og høre en operaforestilling netop her. 

Derudover skal vi stifte bekendtskab med byen Savonlinna og vi afrunder rejsen med to dage i Helsinki.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Operarejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Helsinki. Med bus til Punkaharju via Savonlinna
Dag 2 Byvandring i Savonlinna og operaen Barberen i Sevilla
Dag 3 Tid på egen hånd eller sejltur på Saimaa-søen (tilkøb). Operaaften med Carmen
Dag 4 Punkaharju - Imatra – Lappeenranta – Hamina – Kotka - Porvoo – Helsinki
Dag 5 Helsinki. Byrundtur og tid på egen hånd
Dag 6 Helsinki. Formiddagen på egen hånd. Hjemrejse

Hoteller

GLO Hotel Art

 • 4-stjernet hotel med 171 værelser
 • Værelsesstørrelse 18–25 m2
 • Dobbeltseng med to enkeltsenge
 • Badeværelse med bruser
 • Badeslippers, hårtørrer, strygejern og strygebræt, minibar
 • Sikkerhedsskab, vandkoger og fladskærms-tv
 • Beliggenhed i centrum, kun 10 minutters gang til bymidten
 • Bar og restaurant
 • GLO Art Kitchen til morgenmad

Lad dette hotel i jugendstil, der er opført helt tilbage i 1903, danne de perfekte rammer for dit ophold i den finske hovedstad Helsinki. Gammelt møder nyt på dette spændende hotel, som i dag har et fået nyt og moderne annex, hvor alle 171 værelser er placeret, mens hovedbygningen er det gamle jugendslot

GLO Hotel Art ligger midt i Helsinkis trendige designdistrikt, omgivet af intressante butikker, gallerier og restauranter.  
Alle 171 værelser er i moderne stil med badeværelser, der enten har kar- eller brusebad.  

GLO HOTEL ART
Lönnrotinkatu 29
FI-00180 Helsingfors
Tel: +358 10 3444 100
https://www.glohotels.fi/en/hotels/glo-art

Hotel Kruunupuisto

 • Superior dobbeltværelse
 • Superior dobbeltværelse
 • Superior dobbeltværelse
 • Standard dobbletværelse
 • Standard dobbletværelse
 • 120 værelser (3 bygninger)
 • Reception
 • Restaurant/bar
 • Elevator (hovedbygningen)
 • Have
 • Gratis Wi-Fi
 • Minibar
 • Sauna, spa, fitnessrum

Kruunupuisto er et smukt kurhotel omgivet af skønne skove og søer. Den unikke placering i Punkaharju Naturreservat ved Saimaa-søen midt i den idylliske natur skaber en ophøjet og rolig atmosfære. Vi bor i den 100 år gamle smukke hovedbygning i jugendstil.

Om sommeren kan man opleve ægte finsk nostalgi i den vaffelcaféen i den gamle træhytte, der er åben ml. 13-19. Der er også mulighed for besøg i en træsauna i gården ved Inkeritalo.

Værelserne

Superior dobbeltværelser har 2 senge, badeværelse med brus.
Superior singleværelser har 1 seng (90 cm) og er på 13-15 m2.

Standard dobbeltværelser er enkelt indrettet med 2 senge og placeret i hovedbygningens nye del, Kuntotalo, som er bygget i 1990'erne. Værelserne har normal ventilation herunder bordventilatorer om sommeren (ikke aircondition/køling). Tre af standardværelserne har en dobbeltseng. Vi bruger standard dobbelværelser på afgangen d. 8.7.2021.


Der er morgenmadsbuffet og en elevator i hovedbygningen.

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Helsinki. Med bus til Punkaharju via Savonlinna (Ca. 340 km)

Vi flyver til Helsinki, Finlands hovedstad. Når vi lander, står bussen og venter på at køre os nordpå og lidt senere mod øst til Savonlinna, hvor den fantastiske operafestival afvikles hvert år i juli. 

Vi kører bland andet forbi de flotte sølandskaber i Hiillosensalmi og Mäntyharju. Mäntyharju er kendt som ét af de mest populære sommerhusområder i Finland. Der findes cirka 5000 sommerhus i det relativt lille område (cirka 6000 indbyggere). 

Mikkeli er den sidste “store” by på vår vej mod Savonlinna. Og selvfølgelig er også denne by med 53.000 indbyggere i Finlands sødistrikt omgiven af smukke søer.  
Noget som også er typisk for området, er de frodige skove. Faktisk er cirka 75% -78% af Finland dækket af skov, eller “det finske guld” som man kaldte det en gang, pga.. den store skov- og papirindustri. 

Vi tager en frokostpause på vejen (frokost på egen regning).

Når vi når frem til Savonlinna kører vi direkte til vores hotel udenfor byen i Punkaharju.  Punkaharju-højdedraget er et smalt højdedrag på cirka 7 kilometer. Det højeste punkt er 31 meter over søen Saimaas vandstand. Området er en del af Finlands nationale landskaber som blev valgt af det finske miljøministerium i 1992 som en del af 75-årsdagen for Finlands uafhængighed. De 27 udvalgte landskaber repræsenterer Finlands særlige miljømæssige og kulturelle træk. De har stor symbolsk værdi og betydning i kulturelle eller historiske vendinger.

Landskabet her ved Punkaharju er spektakulært med pinjetræer og vand så langt man kan se. 

Måske har du lyst til en gåtur i omgivelserne ved hotellet, før det er blevet tid til aftensmad på hotellet?

Dag 2
Byvandring i Savonlinna og operaen Barberen i Sevilla

Efter morgenmad på hotellet tager vi bussen till Savonlinna (cirka 30 minutter).  Savonlinna (betyder Savos slot) har cirka 30.000 indbyggere med en fantastisk beliggenhed i hjertet af Saimaas sødistrikt. Indbyggerne i regionen, Etelä-Savol lever ved søerne og taler en speciel dialekt. Der findes sågar en talemåde, “Når en person som kommer fra Savo taler, ligger alt ansvar hos lytteren.”

Under vintermånederne sker der ikke meget I den lille by, men den vågner hvert år til sommeren. Der er mange som lejer et sommerhus her eller tager her henne for at sejle på søen Saimaa. Operafestivalen i juli fylder byen med internationale besøgere, både operafans og operasangere. 

Vi går en guidet tur i denne lille, charmerende by. Savonlinna er bygget på øerne ved Olavinlinna Slot og Saimaa-søen. Pietari Brahe grundlagde byen Savonlinna i år 1639.

Den gamle bykerne befandt sig på Linnankatu (Castle Street). I begyndelsen af 1900-tallet blev det anset for at være så fint med sine brostensbelagte gader og gadelamper, at folk ofte kaldte en ”parisisk gade”. Ved foden af Olavinlinna Slot kan du få en fornemmelse af det gamle historiske Savonlinna med sine træhuse og gamle veje.

Byens stolthed er Olavinlinna Slot som har rødder helt tilbage fra 1475. Den danskfødte grundlægger af slottet, ridder Erik Axelsson Tott, besluttede, at der skulle bygges en kraftig befæstning for at beskytte den strategisk vigtige Savo-region. Slottet skulle afvise russiske angreb fra øst og garantere kontrollen over Savo-regionen for den svenske krone. Slottets placering er smuk: på en tårnhøj klippeø ved Finlands største sø, Saimaa. Den lille ø ligger tæt ved fastlandet, og der er en gangbro fra fastlandet til slottet.

I sommeren 1912 organiserede operasanger Aino Ackté den første af fem operafestivaler som var forgængere til den moderne årlige Savonlinna Opera Festival, der startede i 1967.

Efter vandreturen har du tid på egen hånd. Måske kan en gåtur på markedspladsen friste? Der er flere hyggelige caféer, hvor du kan nyde forfriskninger og prøve den berømte Savonlinna-snack: ”Lörtsy”. Den lækre (og måske ikke den sundeste) tærte er enten salt eller sød, afhængigt af fyldet; som f.eks. fisk, hakket kød eller æble marmelade.
 
Vi kører tilbage til hotellet og har tid til at slappe lidt af, før vi spiser en tidlig og let middag. 

I aften skal vi opleve Barberen i Sevilla af Gioachino Rossini.

Barberen i Sevilla er perfekt en lys sommeraften - lys og sprød musik kombineret med underholdende teater. Forestillingens succes sikres af en rollebesætning af fremragende solister, blandt andet Finlands førende tenor, den internationalt anerkendte Tuomas Katajala.

Aftenens operaforestilling starter kl. 19 om aftenen og slutter omkring kl. 22, hvorefter vi kører tilbage til hotellet.

Dag 3
Tid på egen hånd eller sejltur på Saimaa-søen (tilkøb). Operaaften med Carmen

I dag kan du slappe af og nyde naturen omkring hotellet. Du har også mulighed for at deltage i en 2 timers sejltur på Saimaa-søen (udflugten er ikke inkluderet i prisen, min. 10 deltagere). Ekstraudflugten kommer til salg i april.

En sejltur på Saimaa-søen er en afslappende måde at nyde landskabet omkring Savonlinna på. Saimaa er den største sø i Finland med 4.400 kvadratkilometer og den fjerde største naturlige ferskvandssø i Europa. Saimaa er fuld af vandvejslabyrinter, smalle passager og lyde forbinder de store vandområder. De endeløse bugter, koralrev og stenede småøer er perfekte steder at fiske, f.eks. gedde eller aborre.

En truet ferskvandssæl, lever her i Saimaa. Måske er vi heldige og ser en af disse søde filurer når de soler sig på en klippe ved søen. Efter sejlturen får vi kaffe på markedspladsen og måske nogle små finske snacks.

Tidligt om aftenen spiser vi en let middag før bussen kører os til Savonlinna og aftenens operaforestilling, Carmen af Georges Bizet.

Carmen er en opera fyld med utæmmet lidenskab. Det handler om frihed, kærlighed, der ikke er begrænset af regler, brændende lyst, jalousi og fatalisme. Hvad mere er, ved nærmere eftersyn afslører verdens mest populære opera nye lag. Måske er Carmens rastløshed drevet af et medfødt behov for at høre hjemme et eller andet sted - og høre til nogen.

Aftens operaforestilling starter kl. 19 og slutter omkring kl. 22, hvorefter vi kører tilbage til hotellet.

Dag 4
Punkaharju - Imatra – Lappeenranta – Hamina – Kotka - Porvoo – Helsinki (Ca. 400 km)
Porvoo

Efter morgenmaden siger vi farvel til Savonlinna-regionen og kører sydpå mod den østlige grænse mod Rusland og til sidst i retning Helsinki. Vi har en lang køretur foran os, men ruten er meget interessant og inkluderer også nogle af de absolut smukkeste steder i Finland. Vi tager fotopauser og har selvfølgelig en frokostpause undervejs (frokost er for egen regning).

Vi ankommer til den lille by Parikkala, som praktisk talt er ved grænsen til Rusland, kun få kilometer væk. I Parikkala besøger vi en speciel skulpturpark som stammer fra en næsten 50-årig arbejdsindsats af en enkel mand, Veijo Rönkkönen. Hans arbejde resulterede i omkring 560 betonstatuer og en smuk have. Denne park vil helt sikkert sætte et smil på dit ansigt!

I Imatra stopper vi ved Imatrankoski, strømfaldene ved Vuoksi-floden, der har været en berømt turistattraktion siden slutningen af 1700'erne. Imatrankoski er også et af Finlands nationale landskaber.

Sidste stop før vi kommer til Helsinki, er Porvoo. En dejlig lille by med gamle træhuse og pakhuse ved en flod.

I Helsinki overnatter vi to nætter på GLO Hotel Art i centrum af byen. Hotellets placering er fremragende. Der er det berømte designdistrikt i Helsinki og den hyggelige shoppinggade Fredrikinkatu (Fredriksgaden) og en række restauranter lige rundt om hjørnet.

Middag er på egen hånd. Det er sommer, og Finland har dagslys næsten døgnet rundt, så byen forbliver vågen og levende til langt ind på natten.

Dag 5
Helsinki. Byrundtur og tid på egen hånd
Helsinki med sin domkirke

Efter morgenmaden på hotellet skal vi på en 3 timers byrundtur med bus. (Rækkefølgen af de steder, der er nævnt i programmet, kan variere).

Helsinki har 1,4 millioner indbyggere og hele 300 øer. Byen har en tilbagelænet stemning over sig, og har – efter finnernes egen mening – verdens mest velfungerende offentlige transport. 

Helsinki blev etableret af den svenske konge Gustav Vasa i år 1550. Oprindeligt for at gøre Tallinns status som Ruslands favorithandelsby kunsten efter. I årenes løb har Finland været under både svensk og russisk flag, men blev selvstændigt i 1917. 

I 1952 var Finland og hovedstaden kommet sig over Anden Verdenskrig og var klar til at agere værtsby for sommer-OL, hvilket øgede landets selvværd enormt. På vores tur rundt i byen passerer vi det olympiske stadion, hvor man kan se en af Finlands mest berømte statuer, “Den flyvende finne”. Statuen forestiller løberen Paavo Nurmi, som vandt ni olympiske guldmedaljer og satte 22 verdensrekorder i lang- og mellemdistanceløb.
 
Vi passerer også byens operahus og Finlandia House, som blev skabt af den finske arkitekt Alvar Aalto. Det store parlamentshus, Kiasma – museet for moderne kunst – og biblioteket Oodi, som er byens arkitektoniske stolthed, ligger også alle på vores rute. Oodi har gratis entré, hvis du får lyst til at vende retur til den imponerende bygning senere på dagen. 

I hjertet af Helsinki ligger bl.a. den imposante domkirke, men den måske mest berømte kirke er Temppeliaukion (Tempelpladsens kirke), som står på en klippe ud mod havet. Kirken er bygget direkte ind i klippen og har en fantastisk akustik, hvorfor den ofte bruges til afholdelse af koncerter. 
Efter busrundturen er resten af dagen på egen hånd. Vi står af ved Tuomikirkko-pladsen, hvor der er mange hyggelige frokostrestauranter (frokost for egen regning).  

Om aftenen organiserer rejselederen en fælles middag (ikke inkluderet i prisen for rejsen).

Dag 6
Helsinki. Formiddagen på egen hånd. Hjemrejse

Efter morgenmaden har du lidt tid til at udforske Helsinki på egen hånd. Bussen kører os til lufthavnen ved middagstid.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse

kr. 1698,-

Opgradering af arenapladser

• Opera 1 Kategori 3: kr. 398,- 
• Opera 2 Kategori 3: kr. 398,- 

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Helsinki t/r
 • Billetter til operaen i Olavinlinna Slot (kat. 5)
 • Udflugter jf. program
 • 3 nætter på godt mellemklassehotel i nærheden af Savonlinna i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 2 nætter på godt mellemklasse hotel i Helsinki i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • Aftensmad dag 1
 • Tidlig let aftensmad før operaen dag 2 og dag 3 med 1 glas vin
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tilslutning med dansk indrigesfly i Danmark
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Tillæg for bedre sæder i operaen (kat 3) 398 DKK per opera aften/person
 • Extra udflugter i Savonlinna og Helsinki
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Savonlinna Opera Festival - coronarestriktioner

Antallet gæster i publikum er begrænset til cirka 1200 i stedet for 2200 som det plejer at være. 

Her kan du læse mere om operafestivalen: 

https://operafestival.fi/en/

Bagage

Til operaen er der ikke en dress code som sådan, men vi anbefaler “smart casual”. Det kan være lidt køligt om aftenen, så det er en god idé at tage en habitjakke, pashmina-sjal på.

 • Kikkert (opera)
 • Regntøj (vejret kan være lidt ustabilt)
 • Solbriller
 • Myggespray (juni – august)
 • Badetøj
 • Håndsprit og mundbind (ifølge coronavejledningerne 2020)

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

FIROP01ADK