Sønderjyske fristelser. Herlige oplevelser i grænselandet!

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Sønderjylland fra nye vinkler på rejse fyldt med historie, kultur, gastronomi og natur!

På denne rejse flyver vi tur/retur med Danmarks bedste og mest behagelige indenrigsfly Alsie Express direkte fra Københavns Lufthavn til Sønderborg.

Vi bor under hele rejsen på Alsik Hotel & SPA, Sønderborg, som er øen Als’ nye vartegn. Alsik Hotel & SPA er i 2023 udpeget til Danmarks bedste luksushotel.

På ankomstdagen udforsker vi Sønderborgs dejlige, moderne havnepromenade og charmerende bykerne og ikke mindst det historiske Sønderborg Slot.

Vi tager derefter vestpå til Højer med Vidå Sluse og Vadehavet, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi skal også besøge det fascinerende Nolde Museum, der ligger lige over grænsen i Tyskland, ligesom idylliske Møgeltønder er en del af programmet. Her oplever vi byens berømte slot, kirken og byens charme.

Vi tager endnu et dyk ned i Danmarkshistorien, når vi lægger vejen om Historiecenter Dybbøl Banke, Flensborg med Istedløven og går en lille vandretur langs den naturskønne Gendarmsti.

Endelig runder vi rejsen af med besøg i Universe Science Park i Nordborg med Danfoss Museet og ikke mindst byen Gråsten med det kongelige slot og køkkenhave.

Alsie Express benytter delvist biobrændstof, for at reducere CO2-udledningen under flyrejserne. Målet er at være Danmarks grønneste indenrigsflyvning allerede i 2025. Derudover skal Sønderborg lufthavn være en af verdens mest bæredygtige lufthavne allerede i 2030 og et forbillede nationalt og globalt

Fire dage fulde af uforglemmelige oplevelser venter på dig – opdag både det historiske og moderne Sønderjylland fra nye vinkler.

Sønderjylland på første klasse til en meget skarp pris!

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Dansk krone

Dagsprogram 4 dage
Dag 1
Fly fra København til Sønderborg. Frokost på Hotel Alsik og byvandring inkl. besøg på Sønderborg Slot
Dag 2
Sønderborg – Højer – Vidå Sluse - Rudbøl – Seebüll – Møgeltønder – Sønderborg. Højer by og sluse, Nolde Museum inkl frokost og Schackenborg Slot
Dag 3
Sønderborg – Dybbøl Banke – Flensburg – Sønderborg. Historiecenter Dybbøl, Istedløven, tid på egen hånd i Flensburg og vandring på Gendarmstien.
Dag 4
Sønderborg – Nordborg – Hardeshøj – Ballebro – Gråsten – Sønderborg lufthavn. Danfoss museum, Gråsten slot og de royale køkkenhaver inkl. lokal frokost

Hoteller

Hotel Alsik

 • 190 værelser
 • 400m til city center
 • 900 m til Sønderborg Slot
 • 24/7 reception
 • 2 restauranter samt bar & lounge
 • Danmarks bedste morgenmadsbuffet
 • Elevator
 • Wifi på alle værelser
 • 49” fladskærm
 • Faciliteter til kaffe & te

Det smukke Hotel Alsik er et af Danmarks mest indbydende og spændende hoteller. Hotellet, der er kendetegnet ved sit smagfulde nordiske design og brug af naturlige materialer, er en del af den berømte arkitekt Frank Gehrys masterplan for Sønderborgs havnefront.

På hotellet venter dig en verden af oplevelser i luksuriøs, hyggelig og afslappet atmosfære. Forkæl f.eks sanserne med gastronomi i særklasse i Alsiks tre restauranter, der alle er udviklet og ledes af den anerkendte chefkok Jesper Koch. Hotellets morgenmadsbuffet kandiderer desuden som en af landets bedste.

Vi bor på værelser i kategorien standard, der alle er placeret på 2 – 9.sal. Værelsets nordiske farver, interiør og indretning spiller elegant sammen med hele bygningens arkitektonisk design. De naturlige materialer og smukke møbler er alle nøje udvalgt og skaber harmoni, stemning og hygge. Store gulv-til-loft vinduer giver udsigt og et fantastisk lysindfald på hele værelset med dets elegante parketgulv, fuld figur-spejl og ekstra lange senge.

På alle værelser findes et stilrent stenbadeværelse med rummelig walk-in bruser.

Der er på alle afgange mulighed for at opgradere til værelseskategorien premium. Premium værelserne befinder sig alle på de øvre etager (6.- 15.sal) og der er garanteret udsigt over vandet. Pris for opgradering Premium – DBL 998,- pp  og SGL 1.998,- Vi har kun et begrænset antal premium værelser til salg, så opgradering kan ikke garanteres.

Læs mere om hotellet her: https://alsik.dk/

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
5.498,–
København
Udsolgt
4.998,–
København
Udsolgt
5.498,–
København
Udsolgt
5.498,–
København
5.498,–
København
4.998,–
København
Få pladser
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly fra København til Sønderborg. Frokost på Hotel Alsik og byvandring inkl. besøg på Sønderborg Slot

Vi flyver med Danmarks bedste indenrigsflyselskab Alsie Express direkte fra Københavns Lufthavn til Sønderborg. Alsie Express blev kåret til Danmarks bedste indenrigsflyselskab i 2023.

Efter en kort og behagelig flyvetur på kun 35 minutter, lander vi i Sønderborg Lufthavn. Udenfor venter en topmoderne og komfortabel bus fra GF Busser, som transporterer os til Alsik Hotel & SPA, hvor vi bor under hele opholdet.

Hotellet er designet af Henning Larsen Architects og har en fremragende beliggenhed ved havnefronten. Alsik har flere udsøgte restauranter, alle udviklet af den anerkendte topkok Jesper Koch. Flagskibet er restauranten Syttende, der har en stjerne i Michelinguiden.

Morgenmaden på hotellet er også et kapitel for sig, når det gælder variation og udvalg. På 16. etage er der desuden en udsigtsetage, Point of View, hvorfra man får en fantastisk udsigt over Sønderborg og Als i 64 meters højde. Alsik har også Danmarks største SPA og wellnessafdeling (ikke inkluderet i rejsens pris).

Vi tjekker ind på hotellet og nyder en let frokost på hotellet, inden vi kaster os over dagens program.

Eftermiddagen er nemlig dedikeret til en byvandring i Sønderborgs charmerende gader, hvor historien lever i hvert et hjørne. Vi vandrer også langs den nye havnefront, udviklet i samarbejde med den verdenskendte arkitekt Frank Gehry, som bl.a. er kendt for Guggenheim museet i Bilbao. Byudviklingsprojektet er en stor, fælles, flerårig satsning fra Bitten & Mads Clausens Fond (Danfoss) og Sønderborg Kommunes side. 

På vandringen rundt i byen besøger vi det imponerende Sønderborg Slot, et historisk vartegn, der fortæller områdets rige historie gennem udstillinger og kunstværker. Sønderborg Slot blev grundlagt helt tilbage i 1200-tallet og senere ombygget til et firefløjet renæssanceslot. Her kan man nyde slotskirken, kapellet, flere flotte sale, ikke mindst den imponerende Riddersal. Slottet rummer flere permanente udstillinger, bl.a. udstillingen om Sønderjylland i de seneste 100 år – fra genforeningen med Danmark i 1920 frem til i dag.

Turen gennem byen afslører også skjulte perler og lokker med små butikker og caféer. Restaurantmiljøet i Sønderborg er pulserende og i rivende udvikling. Kokken Torben Klitbo, kendt for flere forskellige restauranter i København, driver i dag en række anbefalelsesværdige restauranter i Sønderborg, herunder Grand Mêre, Grand Café og Bella Italia.

Man skal også under opholdet i Sønderborg også unde sig et godt glas vin på den anerkendte og meget hyggelige vinbar Visselulles ved havnefronten, ganske få 100 meter fra Hotel Alsik.

Aftenen er afsat til oplevelser på egen hånd. Enten på hotellet, hvor det i weekender anbefales at lave bordreservering i god tid eller på en af byens mange hyggelige restauranter. Se listen med anbefalinger under “Anbefalede restauranter i Sønderborg”

Dag 2
Sønderborg – Højer – Vidå Sluse - Rudbøl – Seebüll – Møgeltønder – Sønderborg. Højer by og sluse, Nolde Museum inkl frokost og Schackenborg Slot

I dag skal vi vestpå til Tønder kommune og opleve det flade sønderjyske marskland. Vi starter dagen med at køre til Højer, en by fyldt med charme og historie. I Højer går vi på byrundtur, hvor vi opdager de hyggelige gader, lærer om byens spændende fortid og kigger på den helt særegne arkitektur, som vi finder i denne marskby.

På turen ser vi Højer Mølle fra 1857. Der er tale om Nordeuropas højeste hollændermølle med magasiner, møllerbolig og en meget stemningsfuld møllehave, som i dag er café. Vi kommer også forbi navnkundige Højer Pølser, som har produceret kvalitetsslagtervarer i fire generationer siden 1897.

Efter opholdet i Højer tager vi bussen helt ud til kanten af marsklandet – helt ud til Vidå Sluse, et fascinerende område med enestående natur. Højer ny sluse (Vidåslusen) stod færdig i 1981 og består af tre betonkamre med hver to sluseporte af træ. Vi kan nyde en uendelig horisont fra slusetårnet og studere et ynglende fugleliv og måske se sæler. Vi tilbringer noget tid ved slusen, inden vi fortsætter sydpå.

Vi passerer senere grænsen ved den langstrakte landsby Rudbøl. Her blev grænsen sat så spøjst af grænsekommissionen i 1920, af hensyn til et par dansksindede husmænd, at den deler landsbyen midt ude på vejen, som går igennem Rudbøl. Den østlige del af vejen er således tysk og hedder Rosenkranz, mens den vestlige er dansk og hedder Rudbøl.

Her ude i den nordfrisiske marsk skabte maleren Emil Nolde (1867-1956) og hans hustru Ada (1879-1946) et vidunderligt hjem, Seebüll, med beboelses- og atelierhus og en dejlig have.

Emil Nolde var tysk-dansk maler og grafiker. Han anses som en af sin tids ekstreme individualister og en af tysk ekspressionismes hovedkræfter. Emil og Ada Nolde besluttede i deres testamente, at Seebüll skulle gøres tilgængeligt for offentligheden. Ingen andre steder får man så omfattende et indblik i Emil Noldes værker, og her findes verdens største Nolde-samling. Vi nyder dette dejlige kunstmuseum og spiser en let frokost på museets hyggelige café og restaurant.

Efterfølgende tager vi bussen til skønne Møgeltønder, en af Danmarks ældste byer og et meget velbevaret stykke Danmark. I Møgeltønder skal vi opleve den idylliske brostensbelagte Slotsgade med lindetræer, små butikker og caféer. Møgeltønder er i nyere tid kommet på landkortet som turistby pga. Schackenborg Slot og Prins Joachim og Prinsesse Maries meget nære tilknytning til stedet.

Vi skal naturligvis ind og se det smukke barokslot, samt nyde den dejlige slotshave, hvor der også findes en hyggelig café. Slottet blev bygget i starten af 1660’erne af rigsfeltherre og krigshelt Hans Schack. Slottet var i familiens Schacks eje fra 1661 helt frem til 1979, hvor det overgik til den kongelige familie. I 1993 blev slottet overtaget af Prins Joachim som boede på slottet med sin familie frem til 2014, hvor slottet overgik til fondsdrift.

Efter at have nydt byen tager vi bussen tilbage til Sønderborg. Vi tilbringer aftenen på egen hånd, og måske udforsker vi byens forskellige restauranter eller slapper af ved havnefronten efter en dag fyldt med uforglemmelige oplevelser og indtryk.

Dag 3
Sønderborg – Dybbøl Banke – Flensburg – Sønderborg. Historiecenter Dybbøl, Istedløven, tid på egen hånd i Flensburg og vandring på Gendarmstien.

Denne dag står virkelig i krigshistoriens tegn. Vi tager bussen fra hotellet op til Dybbøl Mølle, det historiske nationalsymbol på dansk tapperhed. Den mølle der står på Dybbøl Banke i dag, er faktisk den femte på stedet siden 1744. Den nuværende fra 1935 er en næsten tro kopi af den, der blev bygget i 1864. Digtet på møllens granittavle henviser til de drabelige slag og krige på stedet:

”Spejd så langt dit Øje når. Grav ved Grav i Marken står. Danske Mænd gav Livet hen Troskab holder Skansen end. Tåredugget Æreskrans Slaar om Dybbøls Navn sin Glans”.

Vi får en fascinerende rundvisning på Historiecenter Dybbøl Banke, hvor vi lærer meget mere om de dramatiske begivenheder fra 1864. Via moderne formidlingsteknik og film træder vi nærmest direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864. Vi kan studere den historisk korrekte skanse og få et kig ind i barakkerne i soldaterbyen bag fronten.

Resultatet af krigen i 1864 blev, at den multinationale danske helstat faldt fra hinanden. Danmark blev reduceret til en national småstat, men fik i 1920 en del af Slesvig tilbage i form af Sønderjylland. Preussen blev til det ekspanderende tyske kejserrige, som siden blev til forbundsstaten Tyskland, som vi kender den i dag. Det er derfor et helt centralt kapitel i Europas historie, som vi lærer om på historiecenteret.

Efter besøget på selve centeret har vi mulighed for at skue ud over Dybbøl Banke ned mod Flensborg Fjord og over til Broager Land. Det smukke område betegnes som Nationalpark og vi ser rester af de mange skanser og gravsten for de faldne under krigen i 1864.

Vi fortsætter nu over grænsen igen, til Tyskland, og kører til Flensborg. Vi kører direkte til den imponerende skulptur ”Istedløven” på Flensborg Gamle Kirkegård. Den er skabt af den danske billedhugger H.W. Bissen i 1859-60 til minde om Slaget på Isted Hede i 1850. Den blev opstillet på Flensborg Gamle Kirkegård i 1862, men blev efter nederlaget i 1864 ført til Berlin som krigsbytte.

Statuen blev i 1945 tilbageleveret til Danmark af USA's forsvar, der transporterede statuen til København, hvor den blev overgivet til Christian 10. Statuen blev placeret udenfor Tøjhusmuseets gård. Den 10. september 2011 vendte Istedløven tilbage til sin oprindelige plads i Flensborg, hvor vi nu kan nyde den.

I Flensborg har vi tid til at udforske byen på egen hånd. Vi har mulighed for at nyde en frokost i en af de lokale restauranter eller caféer (ikke inkluderet i rejsens pris) og måske shoppe lidt i en af de mange butikker.

Flensborg er den tredjestørste by i Slesvig-Holstein og kendt for grænsehandel, turisme og søfart. Den har et rigt tysk-dansk kulturliv med både tysk og dansk teater, biblioteker, kirker og skoler. Det danske mindretal er stærkt repræsenteret i byen, bl.a. ved Dansk Skoleforening, Duborg-Skolen, Dansk Kirke i Sydslesvig, Sydslesvigsk Forening og Sydslesvigsk Vælgerforening (SSV) samt den mestendels dansksprogede Flensborg Avis.

I Flensborg kan man gå forbi den idylliske og hyggelige gade Rote Strasse og også gerne det dejlige havneområde. Her er mange skønne steder, hvor man kan nyde et måltid og måske en øl fra det lokale Flensburger Brauerei.

Efter besøget i Flensborg tager vi bussen tilbage til Danmark og kører til den lille by Rinkenæs. Herfra starter vi på en lille, frisk vandretur på ca. 2 km langs Gendarmstien. Vi går langs Flensborg Fjord hele vejen i hovedsageligt fladt terræn og kan nyde både vand, mark og skov undervejs.

Gendarmstien har navn efter de gamle grænsegendarmere, der i en årrække bevogtede landegrænsen og kontrollerede skibsfarten langs kysten. Patruljeringen foregik til fods, og hver enkelt gendarm havde et bestemt stykke af grænsen at passe. Nogle steder var der i forvejen stier og veje, som gendarmen kunne benytte på sin rute. Andre steder blev der anlagt nye stier hen over privat jord. På den måde blev Gendarmstien skabt. Grænsegendarmerne patruljerede langs den nuværende grænse i tiden fra Genforeningen i 1920 og frem til 1958. Herefter overgik opgaven til politiet.

Den 5. maj 2015 blev Gendarmstien certificeret af den europæiske vandreorganisation som ’Leading Quality Trail – Best of Europe’ og er dermed den første europæiske kvalitetsvandrerute i Danmark. Den samlede længde på Gendarmstien er hele 84 km, der strækker sig fra Padborg helt til Skovby på Als.

Efter vores smukke vandretur returnerer vi til Sønderborg, hvor aftenen tilbringes på egen hånd.

Dag 4
Sønderborg – Nordborg – Hardeshøj – Ballebro – Gråsten – Sønderborg lufthavn. Danfoss museum, Gråsten slot og de royale køkkenhaver inkl. lokal frokost

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet og kører i bus fra Sønderborg til Universe Science Park på den nordlige del af Als, lidt syd for byen Nordborg. Lige ved siden af Universe ligger Danfoss’ hovedkontor. Det er naturligvis også Danfoss, en af Danmarks allerstørste virksomheder, der står bag Universe Science Park.

Hovedformålet med vores besøg i Universe er Danfoss Museet og Bittens Have. Danfoss Museet ligger i Danfoss stifter Mads Clausens fødehjem, hvor hans interesse for teknik blev vakt til live. Vi kommer med på en spændende og digital historie bag om Danfoss og Danfoss-grundlæggeren Mads Clausen (1905-1966). Som en rejse tilbage i tiden går vi igennem de gamle stuer, hvor vi ser Mads Clausens første kontor på førstesalen. I en lille biograf kan vi bl.a. høre og se Mads Clausens kone, Bitten Clausen, fortælle om sit første møde med Mads Clausen, ligesom der på førstesalen er mulighed for at teste vores viden om Danfoss, som er gået fra at være en dansk til en global virksomhed.

Museets omkringliggende have, Bittens Have blev etableret i anledningen af Bitten Clausens 100-års fødselsdag i 2012 (Bitten Clausen, som var nær veninde med Dronning Ingrid, levede helt til 2016 og blev 103 år gammel). Haven viser, hvordan en have så ud for 100 år siden. Samtidig indeholder haven elementer fra Bitten Clausens egen have.

Derefter går turen videre til Hardeshøj, hvor vi sejler med færgen ”Bitten” til Ballebro. Færgen er opkaldt efter netop Bitten Clausen. Sejlturen på ca. 10 minutter giver os en mulighed for at nyde det smukke, sønderjyske landskab fra vandsiden.

Ved ankomsten til Ballebro kører vi til Gråsten. Her starter vi med at nyde vi en dejlig frokost på Den Gamle Kro i den lille by, som er kendt for sin historie og tilknytning til kongehuset. Den Gamle Kro har været kro og spisested i mere end 170 år. Selve huset og stuerne er fra 1747.

Efter frokosten skal vi besøge Gråsten Slot med parkanlægget og den kongelige køkkenhave.

Gråsten Slot er mest kendt som sommerresidens for den kongelige familie. Det første Graasten var et lille jagtslot, opført i midten af 1500-tallet. Det nuværende Gråsten Slot stammer fra 1759, hvor en ny sydfløj blev opført og fra 1842 hvor midterbygningen blev bygget. I 1935 blev brugsretten til slottet overdraget til daværende Kronprins Frederik og Kronprinsesse Ingrid.

Dronning Ingrid besad en stor interesse for blomster og var personligt inde over planlægningen af blomsterhaven ved Gråsten Slot frem til hendes død i år 2000. Der er ikke offentlig adgang for publikum i slottets bygninger, hvorfor vi beskuer slottet udefra og nyder den dejlige park og blomsterhave.

Lige ved siden af Gråsten Slot og slotsparken ligger Den Kongelige Køkkenhave. Køkkenhaven er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Sønderborg Kommune, og en vigtig del af projektet er økonomisk og social bæredygtighed samt lokal opbakning og forankring. Igennem mange årtier har Den Kongelige Køkkenhave forsynet kongefamilien med frugt, grønt, blomster og bær i sommermånederne, når de kongelige har haft sommerresidens på Gråsten Slot.

Det var i sin tid Dronning Ingrids grønne fingre og store engagement, der stod bag anlæggelsen af køkkenhaven. Men efter Dronning Ingrids død blev aktiviteterne i køkkenhaven kraftigt neddroslet, så der til sidst kun var enkelte bede med grøntsager og krydderurter tilbage.

Nu dufter der igen af vietnamesisk mynte, kvan og andre spændende urter i Den Kongelige Køkkenhave, og brombær, stikkelsbær, farverige stauder og en espalier-skov af frugttræer skyder atter frem.

Det er slotshavens gartnere der står for køkkenhaven, i tæt samarbejde med det grønne team fra Sønderborg Kommunes beskæftigelsestilbud ”Væksthuset”, som også står for café og butiksdriften.

Efter besøget i Gråsten kører bussen os direkte til Sønderborg Lufthavn, hvorfra vi flyver tilbage til København med Alsie Express. Flyveturen tager som sagt blot 35 behagelige minutter.

Mætte af indtryk kan vi således se tilbage på nogle herlige dage i det sønderjyske, hvor vi har oplevet området i både fortid og nutid og vi sidder forhåbentlig tilbage med klare fornemmelser af hvordan Sønderjylland vil fortsætte med at udvikle sig dynamisk og visionært fremover.

Mojn Mojn og på gensyn!

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 4.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.098,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Sønderborg t/r direkte med Alsie Ekspress
 • 3 nætters indkvartering på Hotel Alsik i delt dobbeltværelse
 • 3 x morgenmad
 • 3 x frokost på lokale restauranter
 • Udflugter og transport jf. Program incl:
 • Entre til Sønderborg Slot
 • Byvandring i Højer by
 • Besøg ved Vidå slusen
 • Entré til Nolde Museum, Seebüll
 • Rundvisning på Schackenborg 
 • Entre til historiecenter Dybbøl Banke
 • Besøg ved Istedløven og Flensborg by
 • Vandring på Gendarmstien
 • Rundvisning på Danfoss museum, Science Park
 • Færge Hardeshøj – Ballebro
 • Besøg på Gråsten Slot og de kongelige køkkenhaver
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Opgradering af hotelværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige drikkepenge f.eks. til chauffør
 • Personlige fornødenheder og drikkepenge
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Anbefalede restauranter i Sønderborg

Anbefalede restauranter i Sønderborg

Sønderborg byder på rigtig mange gode spisesteder og vi har her valgt at anbefale et par stykker. Det anbefales at lave bordreserveringer i god tid på de fleste restauranter. De enkelte programpunkter forventes at være afsluttet omkring kl.18 på dag 1 - 3

 

Restaurant Alsik

Restauranten er placeret i hotel Alsik grundplan og byder på de bedste smage fra hele verden. Her er inspiration og originale opskrifter fra flere kontinenter elegant kombineret med gode lokale råvarer.

På Restaurant Alsik kan du som regel vælge mellem to menuer: Alsiks Favoritmenu og Kochens Livretter. Alsiks Favoritmenu er vores populære 3-retters menu, hvor klassiske og kendte retter serveres med det helt særlige Alsik-twist. Kochens Livretter er vores gourmetmenu, som består af 5 udsøgte retter sammensat af sæsonens ypperste råvarer. Både Alsik Favoritmenu og Kochens Livretter kan bestilles som en samlet gastronomisk oplevelse, men det er også muligt at vælge a la carte fra én af de to menuer.

Alsik har selvfølgelig også et indbydende og velassorteret vin- og cocktailkort samt et stort udvalg af øl, vand, økologiske moste og varme drikke.

Læs mere og bestil bord her: https://alsik.dk/gastronomi/restaurant-alsik

 

Syttende

På syttende etage på Hotel Alsik ligger byens fineste restaurant. Jesper Koch, kendt som dommer i Masterchef Danmark, er drivkraften bag restauranten, som vægter gode og særligt udvalgte råvarer meget højt. Der handles gerne lokalt, og nogle af områderne hvor råvarerne kommer fra kan faktisk ses oppe fra restauranten.

Sammen med sit team kreerer Jesper Koch en udsøgt gourmet menu, hvortil gæsterne kan udsøge vine fra et exceptionelt vinkort. Restauranten tilbyder naturligvis også dansk øl og cider, samt et udvalg af alkoholfri drikkevarer.

Det anbefales, at man bestiller bord i god tid.

I 2021 fik Restaurant Syttende tildelt sin første Michelinstjerne.

Læs mere og bestil bord her: https://syttende.dk/

 

Torvehallen

Den nærmeste restaurant til Hotel Alsik byder på urban gastronomi med gode råvarer og velsmagende specialiteter. Køkkenet er italiensk inspireret, men her findes også klassiske burgere m.m.

Læs mere og bestil bord her: https://www.torve-hallen.dk/

 

Colosseum

Restaurant Colosseum har eksisteret siden 1907 og har siden sin åbning været berømmet for sin signaturret Kong Fiddes Livret. Retten består af strimler af steak vendt i en cremesauce på paprika og karry, serveret med kartofler, pommes frites, rødbeder, kogte æg og frisksnittede løg.

Det resterende menukort byder på både smørrebrød, tarteletter og havneskud, som er den lokale version af stjerneskuddet.

Restauranten ligger på Sønder Havnegade, der er bilfri fra juni – september. Her kan restaurantens gæster sidde udendørs og nyde maden – uden at blive generet af trafikstøj og bilos.

Læs mere og bestil bord her: https://restaurant-colosseum.dk/

 

Dining by Kretzmann

I de hyggelige lokaler på Perlegade byder Tobias, Alexander og Torben velkommen til en hyggelig aften. Restaurantens menukort er inspireret af sæsonernes spændende råvarer, kreativitet bag en udviklingsproces og nye interessante teknikker.

Hos Dining by Kretzmann er både maden og anretningerne 110% i orden. Hygge er et kodeord på restauranten, hvor de fleste anretninger serveres som deleretter.

Læs mere og bestil bord her: https://diningbykretzmann.dk/

 

Karikatur Restaurant og Bar

På Brogade 2 i Sønderborg med udsigt til historiske Sønderborg slot, ligger den skønne cocktailbar og restaurant, som byder på lækre smørrebrød til frokost, spændende nytænkte retter til aften og lækre innovative cocktails.

Restaurant Karikatur er et unikt koncept, som udspringer af tanken om at karikere det velkendte og udforske det sikre. Bag Karikatur stod oprindeligt Destilleriet Als, og de har skabt et sted, hvor du kan drikke cocktails til smørrebrød, og hvor du kan deltage i events såsom ferniseringer og intimkoncerter. Det er også et sted, hvor køkkenet eksperimenterer, henter råvarer i naturen og i øvrigt indretter alt omkring mad og drikke til årstiden.

Læs mere og bestil bord her: https://www.karikatur.nu/

 

Bistro Grand Mere

På Grand Mere føler man sig hensat til en fransk bistro i Paris eller en lille beværtning i Lyon, hvor de lokale mænd og damer for en stund nyder et kærkomment hvil, og fortaber sig i gryderetter, rødvin og røverhistorier.

Bistroen har en hyggelig, afslappet atmosfære udenfor med klassiske café stole og runde borde på fod med udsigt over Sønderborgs livlige havn. Restauranten kan kendes på en smuk grønmalet facade, der står flot til vandet og den gode håndbryggede kaffe.

Om aftenen serverer bistroen klassikere som Moules frites, østers og Boeuf Bourguignon. Til dessert fristes man af Creme Brulée og ostebord. Alt akkompagneres af gode udvalgte vine.

Læs mere og bestil bord her: https://bistrograndmere.dk/

 

Bella Italia

Restaurant Bella Italia ligger smukt placeret i hjertet af den gamle historiske bydel. Her emmer af hygge og stemning fra de smukke murstenshvælvinger i loftet og de gamle småsprossede vinduer.

Husets italienske køkken byder på enkle og autentiske retter, med en stor variation i brugen af årstidsbestemte og friske råvarer. Der lægges vægt på at kunne servere udsøgte italienske pastaretter, kvalitetsbøffer, fisk og smagfulde pizzaer, som vi kender det fra Italien.

Læs mere og bestil bord her: https://www.bella-it.dk/da/

 

The Grand Cafe

The Grand Café kunne have ligget på Rådhustorvet i Sønderborg for evigt. Her emmer nemlig af tradition, kvalitet og klassiske dyder. Der sættes pris på det klassiske frem for det flygtige, oftest er grunden til noget bliver en klassiker ganske simpelt, at det er virkeligt godt. I køkkenet regerer lysten og troen på at hjemmelavet er bedst, og råvarer der er lavet med kærlighed og respekt nu engang er de bedste.

Læs mere og bestil bord her: https://thegrandcafe.dk/

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse Spændende rejse og god rejseleder
Date published: 2024-06-14
Rated 4 out of 5 by from Uddybende kendskab til Sønderborg og Sønderjylland i øvrigt! Lidt hård start, vi skulle op kl. 04.20 for at være i lufthavnen 2 timer før afgang. Ellers en rigtig god oplevelse.
Date published: 2024-06-07
Rated 5 out of 5 by from veltilrettelagt og afviklet Alt kørte på klokkeslet. Godt. Eneste anke er over rødspætte på Borgerforeningen. De var tørre og havde stået flere timer i varm ovn, så undesiden skorpet. Asparges flotte. Sytten menuen meget fin
Date published: 2024-05-28
Rated 5 out of 5 by from Det var en rigtig dejlig tur med en masse oplevelser og meget fint hotel. Det var en meget interessant tur i sit hele, især de historiske elementer, som rejselederen på dygtig og humoristisk vis berettede om. Flyveturen var interessant, men set i et miljøperspektiv muligvis var rigeligt miljøbelastende set i forhold til samme rejse med f.eks. bus.
Date published: 2024-05-28
Rated 4 out of 5 by from Virkelig oplevelsesrig rejse, men..... En fantastisk god rejse med et virkelig godt program og en ægte sønderjyde som veloplagt rejseleder. Eneste minus var at man havde valgt at rejseselæskabet skulle være så stort som 35.
Date published: 2024-05-27
Rated 5 out of 5 by from Dejlig rejse i det sønderjyske Rejseleder og chauffører var tip top
Date published: 2024-05-27
Rated 4 out of 5 by from Dejlig tur super ide med fly til Sønderborg og Alsik hotellet dejligt Det var en dejlig tur med mange oplevelser gode guider på de steder vi var, men Flensborg var spil af tid det skulle heller have været Sønderborg by, den guide tur i Sønderborg nåede vi ikke, havde været godt med en halv dag selv i Sønderborg super by. Der var alt for mange med på turen ( var med på første tur 15/4) Guiden Kim var lidt speciel gentog meget sig selv.
Date published: 2024-05-26
Rated 5 out of 5 by from Skøn rejse en finrejse m. Mange
Date published: 2024-04-29
 • y_2024, m_7, d_13, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_19
 • loc_da_DK, sid_DKRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser