Sommer i Kirgisistan

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Aktiv ferie med bjergsøer, nomader og uforglemmelige landskaber

Kom med Albatros på eventyr til Kirgisistans fabelagtige landskaber når de er klædt i deres smukkeste sommerfarver. Lyset er knivskarpt, luften berusende frisk og de alpine blomster dækker bjergstepperne i et berusende flor. Rejsen former sig som en rundrejse i det nordlige Kirgisistan, hvor vi skal på lette vandreture ind i bjergdalene langs fossende floder, solbade og svømme i Issyk-Kul-søens krystalklare vand. Vi møder også de etniske nomader og får indblik i deres levevis og kultur i de uspolerede bjerglandskaber. Vi overnatter endda på traditionel nomadevis i filttelte ved Son-Kul-søen! Rejse- og overnatningsformerne er ikke luksuriøse, men bekvemme, charmerende og med masser af lokalkolorit.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Albatros aktiv

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Som

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Bisjkek. Byrundtur
Dag 3 Bisjkek – Cholpon Ata. Issyk-Kul-søen
Dag 4 Cholpon Ata – Karakol. Vandretur i Grigorievska-dalen og varme kilder
Dag 5 Karakol. Let vandretur i bjergene (May Saz) og Przewalski-museet – Karakol
Dag 6 Karakol – Jeti Oghuz – Tamga
Dag 7 Udflugt til Bokonbaevo. Workshop i traditionelt filthåndværk
Dag 8 Tamga – Son-Kul-søen. Besøg hos hyrder og overnatning i jurter
Dag 9 Son-Kul-søen. Ture i området og overnatning i jurter
Dag 10 Son-Kul – Bisjkek. Afskedsmiddag
Dag 11 Bisjkek – København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
13.998,–
København
14.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
14.998,–
København
Ferie alene i fællesskab
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi ankommer til Kirgisistan, hvor arkitekturen bl.a. afspejler den tidligere russiske indflydelse

Vi flyver fra København via mod Kirgisistans hovedstad, Bisjkek.

Kirgisistan er en af de tidligere sovjetrepublikker – et afsides beliggende land i et glemt hjørne af det nu hedengangne Sovjetunionen. Geografisk, naturmæssigt og kulturelt er landet en sammenblanding af mongolsk, persisk og russisk tilsat eget nationalt særpræg. Kirgisistan grænser til Kina i øst, Tadsjikistan i syd, Usbekistan i vest og Kasakhstan i nord.

Meget har ændret sig siden Albatros i 1995 som det første europæiske rejsebureau bragte gæster til Kirgisistan. I dag behøver man ikke længere at deles om et vakkelvornt lokum i gården, sporadisk varmt vand og fælles sovesale krydret med transport i store militærkøretøjer. Standarden på køretøjer og overnatningssteder er forbedret og tidssvarende – men eventyret venter stadig på dig!

Dag 2
Ankomst til Bisjkek. Byrundtur
Vi tager på byrundtur i Bisjkek

Efter ankomst kører vi til vores hotel i Bisjkek. Efter en solid morgenmad og et par timers hvile tager vi fat på dagsprogrammet. Bisjkek er efter centralasiatisk målestok en ung by – grundlagt i 1825 – med bebyggelse i overvejende russisk stil. Førstehåndsindtrykket er voluminøse regeringsbygninger, parker med bastante fædrelandsmindesmærker og lignende, men der findes også mange pittoreske småhuse i typisk russisk stil. Bisjkek er præget af en rar atmosfære, der forstærkes på sommerdage. Vi parkerer i centrum og går i slentretempo gennem bymidten, hvor rejselederen fortæller om livet i byen og stederne, vi går forbi: de smukke parker, museerne, byens varehuse og basarer. Der vil også være lidt tid til fri disposition, så man kan spadsere omkring på egen hånd eller slappe af på en café. Efter aftensmaden, som indtages på en god cafe, er resten af aftenen til fri disposition.

 

Dag 3
Bisjkek – Cholpon Ata. Issyk-Kul-søen
Vi ankommer til den smukke bjergsø Issyk-Kul

Efter morgenmaden pakker vi bagagen og kører østpå til byen Cholpon-Ata, som er smukt beliggende ved Issyk-Kul-søens nordlige bred. I begyndelsen følger vi grænsefloden mellem Kasakhstan og Kirgisistan og kører i det typiske steppelandskab, som udgør den sydligste del af den store kirgisersteppe i nord. Faktisk kører vi ad den gamle Silkevej og stopper da også ved Burana i den gamle Silkevejsby Balasagun, der i det 10. årh. udgjorde en vigtig hovedstad for Kara-Khanid dynastiet. På vores videre færd bliver terrænet mere kuperet, og det går opad gennem Boömskoe Ushchelie-slugten, til vi når Issyk-Kul-plateauet. Landskabet bliver gradvist mere åbent og giver plads til små landbrug, græssletter og fladt steppeland med kvæg- og fåreflokke.

Langs vejen står abrikostræer og morbærtræer med skæve kroner. Hist og her ligger små muslimske gravpladser. Snart anes en turkis bræmme i horisonten – det er den store bjergsø Issyk-Kul. Med dybder på mere end 650 meter er søen klodens næststørste bjergsø. Sidst på eftermiddagen indkvarteres vi på et komfortabelt gæstehus med en dejlig udsigt til bjerge og abrikoslunde.

 

Dag 4
Cholpon Ata – Karakol. Vandretur i Grigorievska-dalen og varme kilder
Dagen står i den kirgisiske naturs tegn

I dag skal vi strække benene og opleve de smukke kirgisiske bjerge. Vi fortsætter vores rejse videre østpå og stopper ved dalen Grigorievska, som byder på smukke bjerge med fossende floder. Her tager vi en god vandretur i nemt terræn; varighed cirka 4 timer. Fra dalen med bevoksning af fyrre- og nåleskov hæver de omgivende bjerge sig stejlt i vejret. Øverst oppe veksler landskabet mellem plantebælter fra skoven længst nede til åbne vidder med alpine planter og smukke græssletter med flokke af alperavne og Himalaya-gribbe, der svæver over gletsjerne. Undervejs standser vi ved små kildevæld og vandfald, kigger på planter og lytter til fuglene. Herefter forsætter vi til en af områdets varme kilder. Det varme vand fra undergrunden bliver ledt ned i nogle små bassiner, og det 43 grader varme svovl- og mineralfyldte vand siges at have helbredende effekt – så husk badetøjet! Veltilpasse efter badet fortsætter vi til Karakol, hvor vi indkvarteres på hotel i byen.

 

Dag 5
Karakol. Let vandretur i bjergene (May Saz) og Przewalski-museet – Karakol
Vi stifter nærmere bekendtskab med sommeren i de kirgisiske bjerge

I bjergene øst for Karakol findes nogle af de smukkeste landskaber i Kirgisistan, og efter morgenmaden kører vi op i bjergene og vandrer en passende strækning i den klare bjergluft, hvor duftene og landskabet virkelig kommer ind under huden. Vi medbringer frokost, som vi spiser i det fri. Herefter returnerer vi til Karakol, hvor vi besøger Przewalski-museet, som viser mange af de sager, den russiske opdager Nikolai Mikhailovich Przevalski hjembragte fra sine ekspeditioner i Kina og Mongoliet. Efter museet vender vi tilbage til vores hotel.

Dag 6
Karakol – Jeti Oghuz – Tamga
Klippeformationen "Det bristede hjerte"

Vi besøger den lille landsby Jeti Oghuz, der er mest kendt for en sælsom højderyg bestående af røde sandstensklipper – en af formationerne er kendt som ”Det bristede hjerte” og er omtalt i Hans Scherfigs fine bog ”Hos kirgiserne” fra 1964. Vi besøger også et berømt sanatorium, hvor uafhængighedsaftalen mellem Rusland og Kirgisistan blev underskrevet i 1991. I dag benyttes sanatoriet til behandling af især reumatiske lidelser. Sidst på dagen ankommer vi til Tamga, hvor vi indkvarteres for to nætter i et gæstehus. Vores gæstehus ligger blot et kvarters gang fra Issyk-Kul og har en dejlig udsigt over bjergene og abrikoslunde. Der vil være tid til en dukkert i det dejlige vand, slappe af med at læse, skrive postkort eller udforske den lille landsby.

Dag 7
Udflugt til Bokonbaevo. Workshop i traditionelt filthåndværk

50 kilometer fra Tamga ligger landsbyen Bokonbaevo. Landsbyen huser en workshop, hvor lokale kvinder fremstiller traditionel kirgisisk filtning. Her er der mulighed for at følge processen fra uld til filt, f.eks. Shyrdak-tæpper, og stedet giver et fint indblik i håndværket, der er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Der er også mulighed for at købe færdiglavede produkter. Sidst på eftermiddagen kører vi hjemad langs søen – husk badetøj og håndklæde.

Dag 8
Tamga – Son-Kul-søen. Besøg hos hyrder og overnatning i jurter
Vi ankommer til Son-Kul-søen

Efter morgenmaden pakker vi bagagen og kører til Son-Kul-søen, som ligger det meste af en dagskørsel mod vest. På vores vej mod søen passerer vi fine og imponerende bjerglandskaber og græsklædt højland. Son-Kul-søen ligger over 3.000 meter over havet og er kendt som et af de smukkeste steder i hele Kirgisistan. Lokale hyrder fra Kochkorka-dalen anvender de gode græsningsbetingelser om sommeren til deres dyr. Gæster er velkomne, og ud over den interessante fauna og flora bliver der også lejlighed til at besøge etniske kirgisere og handle sig til en bid af den lokale ost, drikke frisk yoghurt eller kumus (gæret hoppemælk). Vi indkvarteres i de traditionelle jurter, som også kendes fra Mongoliet (i Mongoliet kaldes disse filttelte for ger). Vi skal overnatte på traditionel nomadevis i små grupper. Inden vi går til ro, bliver der tændt op med husdyrgødning i små ovne, og der bliver redt op på måtter med farverige tæpper og dyner.

Dag 9
Son-Kul-søen. Ture i området og overnatning i jurter
Vi overnatter i de traditionelle jurter

Vi bliver hele dagen i dette fantastisk smukke landskab. For dem, som ønsker det, kan der arrangeres rideture i området, hvilket er en forrygende måde at opleve landskabet på (er ikke inkluderet i prisen, men det er ikke voldsomt dyrt). Under alle omstændigheder skal vi på en køretur rundt i området, hvor alpine blomster er et karakteristisk indslag selv for et utrænet botaniker-øje.

Son-Kul og omegn er et zoologisk reservat med en bestand af ulve og yngleplads for sjældne fugle. Der er naturligvis også mulighed for at færdes på egen hånd. Vi overnatter igen i jurter.

 

Dag 10
Son-Kul – Bisjkek. Afskedsmiddag
Vi slutter en fantasisk ferie af med en afskedsmiddag i Bisjkek

Efter morgenmaden kører vi cirka 400 kilometer retur til Bisjkek. Køreturen varer det meste af dagen og kan virke anstrengende på de dårlige veje, men vi stopper naturligvis undervejs ved et godt frokoststed. Om aftenen spiser vi en god middag på en af byens bedste og festligste restauranter. Overnatning på gæstehus/hotel.

Dag 11
Bisjkek – København
Vi flyver hjem til Danmark.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 13.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder.
 • Fly København – Bisjkek t/r med mellemlanding.
 • Udflugter jf. program.
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse, dog overnatning i jurter dag 8 og 9.
 • Helpension (dog med undtagelse af middag dag 5).
 • Skatter og afgifter.
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra arrangementer.
 • Tillæg for enkeltværelse.
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 60,-).
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Medbring en mindre rygsæk til vandreture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Medbring også gerne

Gode vandresko eller -støvler og tøj, der er velegnet til en aktiv ferie ude i naturen. Det kan være varmt, men også køligt om aftenen når vi er oppe i bjergene, så det er en god idé at medbringe en fleecejakke og en regnfrakke. Badetøj og badehåndklæde til en dukkert i områdets bjergsøer er også godt at have med. Der vil blive sørget for almindelige håndklæder og sengetøj på overnatningsstederne.

Overnatning

I de større byer bor vi på 3-stjernet hotel i Bisjkek, mens der i de mindre byer ofte ikke er så mange valgmuligheder. Da vi flere steder bor på mindre hoteller og gæstehuse, kan der ofte forekomme variationer mellem de forskellige værelsestyper og -størrelser. Vi har to overnatninger i jurter, som er kirgisernomadernes traditionelle filttelte. Her indlogeres man i soverum med op til 6 personer. Det bør derfor forventes, at man kommer til at sove sammen med andre.

Standarden på overnatningssteder er generelt forbedret markant, men på trods heraf er komforten og kvaliteten af overnatningsstederne visse steder undervejs af en standard, som flere gæster sætter spørgsmålstegn ved. Det gælder især vores gæstehuse i Tamga samt jurterne oppe ved Son-Kul-søen.

I Tamga ved sydsiden af Issyk-Kul-søen er der ikke bedre indkvartering tilgængelig, eftersom det eneste alternativ er telte. Vi foretrækker gæstehuset selvom det betyder, at gæsterne må deles om fælles bade- og toiletfaciliteter. Her er bad og toilet på hver etage til ca. 10 mennesker foruden yderligere bade- og toiletfaciliteter i haven. De fleste af vores gæster elsker charmen, den rare værtsfamilie og den smukke have, også selvom landkost-mad og faciliteterne er typiske for et russisk gæstehus. Dertil kommer, at gæstehuset er centralt beliggende for de følgende dages program, hvilket vil reducere køretiden til Son-Kul-søen med flere timer, hvilket er en fordel på de dårlige veje.

Ved Son-Kul-søen sover vi i jurter, som er den autentiske og typiske bolig for nomaderne i hele Centralasien. I årtusinder har nomaderne benyttet denne mobile overnatningsform – og gør det stadig. I modsætning til nomadernes hjem er der i dag opstillet feltsenge i gæstejurterne, og der tildeles rent dynetøj og betræk. Son-Kul-søen er et naturreservat, så det er begrænset hvilke faciliteter jurte-lejrene kan tilbyde: der er strikse retningslinjer for lejrene, så en oprindelighed bevares, og det må vi som gæster respektere. Det er en stor oplevelse at befinde sig blandt så gæstfrie nomader og opleve så uspoleret natur – og det er essensen i et besøg ved Son Kul.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Natur og kultur i et optimalt mix Rejsen var tilrettelagt, så naturoplevelserne blev mere og mere spektakulære. Når vi skulle vandre fungerede fantastisk, at vi kunne bevæge os i vores eget tempo, da vi blev sat af bussen og samlet op efter 3 timer, hvor vi nu var kommet til. Vil du se store flokke af får, geder, kvæg, yak-okser og heste i storslåede landskaber - så er denne rejse noget for dig. Det var spændende at opleve en anden madkultur - og forskellige former for basarer og folkeliv. Vi havde nogle meget vidende og spændende guider, der kunne fortælle meget om både kultur/samfund og naturen. Det eneste råd er, at der skal virkelig varmt tøj med til opholdet hos nomaderne.
Date published: 2018-07-18
Rated 4 out of 5 by from En flot og anderledes rejse. Rejsen i sig selv var fantastisk med nogle utroligt flotte elementer: Vandring i bjerge og badning i varme søer i 1.700m højde var mine favoritter. Man skal dog gøre sig klart fra starten, at man rejser til et lud fattigt land med alt, hvad der sig der til hører (herunder forfærdelige veje), og det er absolut ikke nogen luksusferie. Kirgiserne er dog meget venlige, fredelige og de prøver virkelig, men 50 års kommunistisk styre og stor fattigdom, har sat deres tydelige spor. Kan man se bort fra disse småting (og har en hårdfør mave eller piller med), så har man store oplevelser i vente.
Date published: 2016-08-27
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med vægt på naturoplevelser Det var en meget vellykket rejse med lange vandreture i den billedskønne natur. Vi mødte en meget venlig befolkning og oplevede alle niveauer af overnatning; hotel, gæstehus og telt (jurte). Hver type med sin charme. Vores danske rejseleder var meget vidende, især når det gjaldt naturen, og vi nød at spotte de mange fugle (en kikkert er næsten uundværlig). Vores lokale guide var meget venlig og hjælpsom. Det var et godt team. Vi opholdt os i højder fra 600 meter til 3000 meter så både køligt og varmt tøj skal medbringes. Det er ikke nødvendigt at være topatlet, men det er godt med en god grundform.
Date published: 2016-08-29
Rated 5 out of 5 by from De vilde blomsters land Rejsen til Kirgisien har fuldt ud indfriet vores forventninger. Naturen er bjergtagende - sneklædte tinder med himalayagribbe svævende højt oppe (kikkert er en glimrende idé) - frodige dalstrøg med et uforligneligt blomsterflor, og så var vi heldige at se fire ibisbills. Vejene er pletvis vedligeholdte og under tiden meget dårlige. Vi havde god brug for vores vandrestøvler, og en varm påklædning (herunder regntøj/skiundertøj) til brug ved opholdet i jurterne. Rejselederen og lokalguiden (Dorte og Nurdin) udgjorde et meget vidende og omsorgsfuldt makkerpar, kun med ét for øje - at skabe en unik tur for gruppedeltagerne. Læs gerne Scherfigs bog "Hos kirgiserne" inden afrejse, også selv om den er fra 1965.
Date published: 2017-07-24
Rated 5 out of 5 by from spændende udfordrende og en lise for sjælen rejsen er godt sammensat men kræver virkelig god kondition. Specielt første gåtur da turen op af bjerget er meget stejl. Nationalparken var virkelig flot og du falder helt til ro. Turen i jurterne er en oplevelse for sig selv med rideturen, hvor vi fik hjælp af vores fantastiske, opmærksomme, hjælpsomme lokale guide. Vores chauffør var meget kompetent. Følte sig tryg hele tiden. Vores rejseleder havde en fin personlighed, men skal være mere opmærksom på, at alle får samme informationer omkring tider og program. I det hele taget en virkelig flot sammensat tur hvor du kommer helt ned i gear til trods for de lange gå ture. Der tages hensyn til alle og der er tid til at nyde naturen.
Date published: 2018-08-14
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk og meget varierret rejse Som førstegangs rejsende på gruppe rundrejser var det med stor spænding vi tilmeldte os rejsen. Alle forventninger blev til fulde indfriet med engageret rejseleder og fantastisk hjælpeguide. Rundturen var afvekslende og gav et godt billede af dagens Kirgisistan. både hvad naturen og kulturen byder.
Date published: 2016-08-28
Rated 5 out of 5 by from En Pragtfuld aktiv ferie med andre ligesindede i Kirgisistan En dejlig aktiv ferie med vandreture i den storslåede natur. Indslag med historisk perspektiv. Lidt indsigt i befolkningens kulturelle baggrund. Lokal mad, som smagte rigtigt godt og inspirerede. To guider med dyb indsigt i landets historie og befolkningens vilkår. og ikke mindst heldig at komme med en gruppe med rejsefælder med samme kemi.
Date published: 2018-07-31
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk oplevelse langt ud over det sædvanlige. Flot og overvældende tur til et meget smukt, spændende og ukendt land langt borte. Husk varmt tøj til højderne. Nat temperaturen var omkring frysepunktet! Til gengæld var turen oppe ved Songul søen en oplevelse for livet. Prøv den til hest, også selvom man ikke har reddet før. Også fascinerende at vandre i grænseområdet til Kina. Besøget i Tamga, var som at træde ind i Frilandsmuseet møder det vilde vesten, møder det gamle Sovjet. Vildt. Den kirgisiske guide er en guldmine af information og viden.
Date published: 2017-08-03
 • y_2020, m_3, d_31, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.5
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_40
 • loc_da_DK, sid_KGRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

20KGRTR01CDK0107