Sommerferie på Græsk

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Nyd herlig sommerstemning og græsk folkeliv i Albatros’ favoritby på Peloponnes, den lille by Tolo.

Kun to timers kørsel fra Athen ligger Tolo smukt i en beskyttet bugt, og her blander sig lyden af bølgeskvulp, syngende cikader og en lystig bouzouki med duften af nyfanget, grillet fisk. Her bor vi på et hyggeligt familiedrevet hotel kun 100 meter fra vandet.

På vores sommerrejse er der fokus på at slappe af og nyde livet på de varme dage, men som altid har Albatros indlagt nogle kulturelle indslag. Vi bor tæt på et af antikkens mest kendte steder, det imponerende teater i Epidauros, som vi besøger sammen med den gamle hovedstad Nafplio. Det bliver også muligt at sejle til en af de nærliggende byer eller kyster, og selvfølgelig skal vi lige et kort smut til Athen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Højskolerejse

 • Rejseleder Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Athen. Panoramasightseeing i Athen og Tolo
Dag 2
Tolo med morgenvandring til Asini fra den Trojanske Krig
Dag 3
Den gamle hovedstad Nafplio med Palamidi-borgen
Dag 4
Introduktion til Grækenland og tid til nydelse
Dag 5
En rejse i historien med Epidauros-teateret og besøg hos en olivenproducent
Dag 6
Mulighed for en sejltur i det græske øhav eller anden aktivitet
Dag 7
Tid til afslapning og nydelse
Dag 8
Hjemrejse til København

Hoteller

Apollon Hotel

Vi skal bo på det familiedrevne Apollon hotel, som er beliggende kun 100 meter fra vandkanten tæt på stranden i den hyggelige by Tolo. Hotellet er drevet af familien Giorgidakis og deres fantastiske personale, som er med til at gøre oplevelsen hyggelig og familiær.

Hotellet er et godt, velholdt og hyggeligt 3-stjernet hotel, med dejlig restaurant, hyggelig bar og skønt poolområde – og så ligger det kun 100 meter fra havet. Der er gratis internet på hotellet. Morgenmad og middag indtages i hotellets restaurant og serveres som buffet.

Hotellet har flere værelsestyper, og det er muligt, mod tillæg, at bestille værelse med udsigt til poolen, som vender mod havet.

Alle værelser er velindrettede og funktionelle og har badeværelse med bruseniche og toilet, minikøleskab og aircondition.

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
7.998,–
København
Hotel Apollon
7.998,–
København
Hotel Apollon
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Athen. Panoramasightseeing i Athen og Tolo
Velkommen til Grækenland!

Vi ankommer til Athens lufthavn og kører til millionbyen Athen, som er den europæiske civilisations vugge. Her har moderne demokrati og naturvidenskab sin oprindelse, og byen var allerede i antikken et attraktivt turistmål. Husenes og lejlighedernes balkoner prydes af geranier, og byens gader og pladser er tilplantede med appelsintræer. Højrøstede gadesælgere og farvestrålende markeder minder om Østens basarer, mens de lidt forfaldne neoklassicistiske palæer leder tankerne hen på den svundne tid, hvor Athen var kendt som ”Middelhavets perle”. Efter ankomsten til Athen og en mindre busrundtur i centrum, stopper vi for at smage på en typisk græsk specialitet, den klassiske ”street food,” Pita Souvlaki, eller Pita Gyros. Som navnet antyder er der tale om det lækre græske brød fyldt med tyndt skåret oksekød, tzatziki, tomat og løg. For at udnytte vores tid bedst muligt gør vi som de lokale og spiser ”på gaden”. Så fortsætter vi turen til fods rundt i de labyrintiske gader omkring Plaka-kvarteret tæt på Akropolis. Grundet nærheden til Akropolis kaldes Plaka også for gudernes kvarter. Udover at rumme fascinerende gudefortællinger med Zeus og Pallas Athene i hovedrollerne, var det her, store filosoffer som Sokrates og hans elev Platon havde deres gang.

Vi forlader Athen og sætter kursen vestpå og passerer Korinthkanalen. Kanalen forkortede søvejen rundt om Peloponnes med små 400 km. Den blev påbegyndt af kejser Nero, som anvendte jødiske krigsfanger, men den blev aldrig fuldført. I slutningen af 1800-tallet blev den 6,5 km lange og ca. 25 meter brede kanal med op mod 80 meters høje sider færdiggjort. Den revolutionerede skibsfarten for en tid, men i dag er det kun mindre skibe, der kan komme igennem den.

Vi sætter kursen mod vores endemål, den lille skønne fiskerby Tolo, som om sommeren lever af turisme, men resten af året ernærer de ca. 2.000 indbyggere sig af blandt andet af fiskeri og landbrug samt  olivenproduktion.

Vi bor skønt på Hotel Apollon, hvor man har en dejlig pool, og der er ikke langt til den herlige strand, der venter med varmt og roligt vand. På hotellet har vi inkluderet halvpension med dejlig morgenmad, og om aftenen spiser vi god græsk veltillavet mad.

Vi spiser middag på hotellet efter ankomst.

(Dagens kørsel 185 km, køretid ca. 3 timer)

Dag 2
Tolo med morgenvandring til Asini fra den Trojanske Krig
Tolo

I dag starter vores eventyr i den græske historie, og vi træder direkte ind i to af den græske litteraturs hovedværker, nemlig Homers digte Iliaden og Odysseen. Vi kender alle historierne om Odysseus, men vi skal høre historien om den skønne Helena og om kongen af Mykene, Agamemnon, der går i krig mod Troja efter en medrivende og spændende kærlighedshistorie, hvor de medvirkende bl.a. er Pallas Athene, Hera og Afrodite, prins Paris og sagnhelten Achilleus. Men før vi hører denne historie, skal vi på en frisk morgenvandretur gennem Tolo inden solen for alvor står højt på himmelen. Vi starter langs vandet og går gennem hovedgaden, hvor vi lærer vores lille by at kende, inden vi fortsætter mod den antikke akropolis i Asini, som vi ser fra afstand, og nyder udsigten udover vores egen lille bugt hvor Tolo venter på at vågne op og tage imod dagens badegæster.

Byen Asini deltog i den Trojanske Krig med en flåde på 80 skibe, ledet af kong Diomedes. Det er alt sammen beskrevet af Homer, og her får vi det første sus af antikkens historier. Vi kan roligt love, at det er lidt mere spændende end timerne i oldtidskundskab, for dem som mindes de timer. Byen blev ødelagt af Argos i 740 f.v.t., fordi den havde støttet Sparta, og de hjemløse indbyggere blev tilbudt land i Messenia af spartanerne, og denne nyopførte by kaldte de naturligvis også Asini.

Efter en stund i antikkens verden, er det tid til at vandre tilbage til Tolo, og måske spise sen morgenmad hvis man vælger at gå rigtig tidligt. Senere kan de, som har lyst, kan følge med rejselederen ud at spise frokost på en af de lokale restauranter.

Om eftermiddagen er der tid på egen hånd til at nyde stranden eller poolen. Du kan drikke en kop græsk kaffe på en taverna ved vandet eller måske læse lidt om græsk historie, hvis du har fået smag for emnet.

(Dagens gåtur 2,5 km hver vej).

Dag 3
Den gamle hovedstad Nafplio med Palamidi-borgen
Burtzi fortet, Nafplio

I dag skal vi om på den anden side af bjerget til byen Nafplio, som er en meget smuk by. Den var fra 1829-31 hovedstad i Grækenland for en kort periode. Her ser vi rester fra den byzantinske, den venezianske og den ottomanske periode. Ude i havet ligger et lille fort, Burtzi, bygget af venezianerne, og over byen knejser på en ca. 200 meter høj klippe et fantastisk veneziansk bygningsværk, Palamidi-fæstningen, hvortil en trappe på næsten tusind trin fører op. Fæstningen blev omkring år 1700 bygget til at forsvare byen mod fjender fra havet. Yderligere er der ruiner fra et knap så velbevaret fæstningsanlæg fra den østromerske og byzantinske periode, Akronafplio.

Vi starter vores besøg i byen med at køre op til den imponerende Palamidi-fæstning, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over byen og havet. Fæstningen er opført under veneziansk tid, da den berømte italienske handelsrepublik havde magten over byen fra 1686-1715. Det  er en typisk barokfæstning, og i 1715 blev byen indtaget af tyrkerne, som beholdt kontrollen over området frem til 1822, hvor byen endelig blev befriet af grækerne. Inde i fortet finder man de venezianske forsvarsværker, som består af 8 bastioner og derudover Agios Andreas-kirken, som er bygget ind i en af bastionerne, og ikke mindst Kolokotronis-fængslet, hvor Theodoros Kolokotronis, en af heltene fra den græske frihedskrig, sad fængslet.

De, som er friske til bens, får et forspring og tager trapperne ned til Nafplio, hvor de mødes med de mere magelige, som kører med vores bus. Der er 999 trin fra toppen til bunden, omkring 50 etager, og det må siges at udgøre dagens træning. Vi mødes igen for foden af trappen, og så begiver vi os ud på en lille rundvandring i byens hyggelige gader.

De mange høje og storslåede bygninger vidner om en tid, hvor byen var en vigtig havneby og ikke mindst om tiden som hovedstad i Grækenland. Her er der små hygelige torve, gader med blomster og små gyder, og byen indbyder til en lille kop kaffe på en cafe, mens man studerer livet, som passerer forbi.

Ved frokosttid bliver der tid til at spise på egen hånd på en af de små dejlige taverner, og der bliver også tid til at nyde den dejlige by lidt for sig selv, inden vi om eftermiddagen kører tilbage til Tolo igen.

Dag 4
Introduktion til Grækenland og tid til nydelse
Tæt på de lokale grækere

Fra morgenstunden er det muligt at bruge et par timer med vores rejseleder, som i dag vil fortælle om Grækenland og lidt om grækernes spændende historie. Der er nok at tale om: fra antikken over militærkup til den moderne tid, hvor EU-støtte og et økonomisk kollaps præger nyhedsbilledet. Vi kan komme ind på alt fra skolegang til den ortodokse kirke, traditioner og familie til arbejde, pensioner og forholdet mellem grækerne i de forskellige dele af den store nation.

Vores rejseleder giver en introduktion til nogle af disse emner, og der bliver også tid til at lære et par fraser på græsk, der kan gøre besøget i Grækenland lettere. Man kommer langt med et lille ευχαριστώ πολύ (”mange tak”).

Ellers er dagen i dag sat af til ren afslapning og nydelse. Nyd nogle dejlige timer på stranden eller ved poolen. Tag en svømmetur i bugten, eller lej en lille båd med påhængsmotor, og drag som en anden Odysseus ud på en sejltur rundt om de små øer lige ved Tolo.

Skulle man ikke have fået nok af Nafplio, så kan man springe på lokalbussen og lade sig lokke af de små hyggelige gader og butikker i den herlige by.

Om aftenen er der igen middag på hotellet, og efter middagen kan man besøge en af de lokale taverner langs stranden for at smage på et glas ouzo. Måske melder lysten sig til at danse med bare tæer i sandet, som en anden Zorba, mens stjernehimlen over det sortblå hav minder os om den forfængelige Cassiopeia og sen skønne svane Cygnos, der flyver sydover på himmelhvælvingen. Græske sommeraftener kan noget helt særligt.

Dag 5
En rejse i historien med Epidauros-teateret og besøg hos en olivenproducent
Det smukke teater i Epidauros

I dag skal vi besøge et af Grækenlands måske mest berømte steder, nemlig det smukke teater Epidauros, som ligger en times kørsel fra Tolo. Hvor steder som Akropolis og de græske templer på Sicilien var bygget for at imponere fra lang afstand, så har formålet været et andet på Peloponnes. Det berømte og imponerende teater i Epidauros ligger i sammenligning diskret og hengemt, men når man kommer tæt på, imponeres man, måske endnu mere, ved at finde et så storslået byggeri midt ude i den græske natur. Stedet var faktisk så uvejsomt beliggende, at det ikke er mere end godt hundrede år siden, at det blev udgravet. Teateret er, som det er tradition for de græske teatre, bygget ind i det omkringliggende terræn, omgivet af duftende pinjetræer, og lange rækker af oliventræer, hvis krogede stammer får en til at tro, at de har stået der ligeså længe som teateret selv.

Teateret havde oprindelig kun 34 rækker, men blev i 100-tallet e.v.t. udvidet med yderligere 21 rækker, så det kunne rumme hele 14.000 tilskuere. Den græske operasangerinde Maria Callas (1923-1977) flyttede fra Grækenland i 1957 og svor, at hun ikke længere ville optræde i moderlandet. Men da hendes gamle støtte, Κostis Bastias, overtog National Teateret, fik han hende overtalt til at optræde netop i teateret i Epidauros. Her sang hun Bellinis opera ”Norma”, og det blev starten på en ny tradition med opera i det gamle teater. Og det er ikke underligt, at Maria Callas elskede at synge i teateret, akustikken er formidabel.

Naturligvis skal trapperne prøves og udsigten fra de højeste pladser skal nydes, mens de, som ikke orker anstrengelserne, kan demonstrere den unikke akustik, som de dygtige grækere meget nøjagtigt havde udregnet. Det foregår ved at stille sig på pladen midt på scenen, og måske fremsige et lille digt til de medrejsende.

Der bliver også tid til at se det lille museum, hvor smukke græske buster og statuer af mænd og kvinder i klassiske gevandter er udstillet sammen med andre spændende fund. Museet i sig selv er ikke særligt stort, men fokuserer på helligdommen for lægekunstens gud Asklepios, på dansk Æskulap.
I løbet af 300-tallet f.v.t. blomstrede stedet som et berømt kursted, og folk fra hele den græske verden strømmede til for at få medicinske behandlinger.

Vi vandrer rundt og ser resterne af det arkæologiske område, blandt andet det gamle stadion, der bringer minderne frem om de antikke olympiske lege, der jo netop opstod her på Peloponnes.
Efter besøget kører vi til en af de nærliggende småbyer og her bliver der tid til at spise frokost på egen hånd, inden vi skal høre lidt om oliven. Grækenland producerer nogle af verdens bedste oliven, den berømte Kalamata oliven, som er stor, kødfuld og velsmagende, og som netop kommer fra byen af samme navn, ikke langt fra ”vores” Grækenland. Vi hører om oliventræets betydning for de lokale, og om hvor mange måder man kan bruge det på. Og selvfølgelig skal vi smage den fantastiske silkebløde olivenolie. Kommer vi i høstperioden, kan vi være heldige at se presningen til olivenolie, men der bliver også  gode muligheder for at købe god olivenolie med hjem. Der er også mange andre specialiteter at hente i området. Man producerer en fantastisk honning, traditionelt græsk slik, og skulle der være en piberyger i selskabet, så findes der også flotte piber udskåret af den lokale bruyere-rod.

Vi er tilbage på hotellet tidligt på eftermiddagen, således at der bliver god tid til at nyde en dukkert, inden vi igen samles til middag.

(Dagens kørsel 80 km, 2 timer)

Dag 6
Mulighed for en sejltur i det græske øhav eller anden aktivitet

Afhængig af vind, vejr og ikke mindst sejlplaner, så forsøger vi at arrangere en tur på havet. Hvad enten det bliver med en færge fra Nafplio til en af de nærliggende øer, en lille turbåd fra vores egen Tolo eller noget helt tredje, som rejselederen finder ud af. Udflugten arrangeres på stedet, og pris og detaljer informeres der om nogle dage før.

Dag 7
Tid til afslapning og nydelse
Tid til at udforske det græske køkken!

Dagen er til fri disposition. Vi har afsat endnu en dag til den dejlige by Tolo. Spis en skøn frokost ved havet, og lad den græske stemning sætte humøret i vejret. Om aftenen spiser vi vores sidste middag sammen, og mon ikke der er et par stykker, som går en tur langs stranden efter middagen.

Dag 8
Hjemrejse til København

Efter morgenmaden siger vi farvel til hyggelige Tolo og sætter kursen mod Athen for hjemrejse.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 7.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Enkeltværelser

Det er muligt at booke TYPE 1 som enkeltværelse (begrænset antal)

Værelsestyper

TYPE 1 Standardværelse med balkon og udsigt mod haven og bjergene.
Dobbeltværelse med udsigt til haven og bjergene. Inkluderet i prisen.

TYPE 2 Standardværelse med balkon og udsigt mod pool, som vender mod havet.
Værelset ligger mod poolen, og fra visse værelser kan man skimte havet.

Tillæg 250 DKK

Prisen inkluderer
 • Skandinavisk rejseleder
 • Fly København – Athen t/r
 • Udflugter og transport jf. program
 • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension (græsk morgenmad hver dag og 7 middage)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Personlige drikkepenge, f.eks. til chauffør (beregn ca. 10 euro)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Rejseleder

Vores sommergrupper består af både danske og svenske kunder, og vores skandinaviske rejseleder, som er bosiddende i Grækenland, er vant til at arbejde med blandede grupper. Rejselederen vil gøre sig forståelig på et fælles ”skandinavisk” sprog.

Vandringer

På dage, hvor der vandres, kan det hænde, at vi grundet vejret lægger ruten om. Vandringen på bakken/bjerget bag om Tolo er forholdsvis stejl, men kan gåes af alle med almindelig førlighed. Tempoet er naturligvis anpasset det bakkede terræn. Det er muligt at gå mindre dele eller vende om tidligere, hvis man har behov for det. Skulle man ikke ønske at gå i terræn, er det muligt at gå selv langs vandet.

Hotellet

Vi har valgt at bo på gode mellemklassehoteller, som vi kender gennem mange år. Det trestjernede hotel er hyggeligt, og gør alt for at få vores gæster til at føle sig hjemme. De inkluderede middage indtages på hotellet, der laver veltillavet og folkelig græsk mad – som ejeren siger: ”Det er ikke fine kokke, vi har i køkkenet, det er rigtig græske husmødre, der laver rigtig græsk mad. Sådan har vi altid gjort det”. Maden er buffet. Hotellerne er opført som strandhoteller, hvilket betyder, at værelserne ikke er indrettet til at man skal opholde sig indenfor hele dagen. Værelserne kan det, som et værelse skal kunne, men man skal ikke tro det er en lille dagligstue. Der er dog god plads i stueetagen med sofaer og en dejlig bar.

Tolo

Ideen med rejsen er at bo et og samme sted, og her er Tolo et ideelt sted, da den ligger godt for vores udflugter. Peloponnes har massevis af historie og beliggenheden lige ved vandet er ideel. Tolo er primært en by der lever af turisme og landbrug, men når charterselskaberne lukker deres sommerflyvninger, så falder der ro over Tolo. Så Albatros kommer i den rolige sæson, hvor byen lever sin almindelige hverdag og de mest turistede butikker har lukket. Men til gengæld oplever vi det rigtige Grækenland, og heldigvis kender vejret ikke flyselskabernes kalender, og det gode vejr fortsætter ufortrødent langt ind i november og starter i marts måned med en ny dejlig sæson. 

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Endnu en dejlig rejse med Albatros, men for lidt plads i flyet En dejlig ferie med spændende udflugter. Hyggelig by (Tolo) og et rigtig dejligt hotel.
Date published: 2023-10-14
Rated 5 out of 5 by from En fin rejse med gode oplevelser En spændende rejse med tilpas afveksling mellem udflugter og tid på egen hånd. Dygtig rejseleder
Date published: 2023-07-11
Rated 5 out of 5 by from En god rejse med dygtig og vidende rejseleder i Ina der skabte tryghed. Rejsen var godt struktureret med seværdigheder kombineret med slappetid.
Date published: 2023-07-08
Rated 4 out of 5 by from En fin rejse med gode oplevelser Rejsen var interessant med en vidende og effektiv rejseleder
Date published: 2023-07-07
Rated 5 out of 5 by from Gode oplevelser Fint tilrettelagt rejse, med mange gode oplevelser. Man kunne selv vælge til og fra. Meget god rejseleder, der havde styr på alting og vi var hele tiden i trygge hænder. Fint hotel, med meget venligt personale og super rengøring.
Date published: 2023-07-07
Rated 5 out of 5 by from Dejlig rejse - tid til både afslapning og oplevelser! Dejligt hotel, meget fin rengøring, meget venligt personale, god beliggenhed Rejselederen var meget dygtig og vidste en masse --- Men talte lige lovlig længe og uddybende om emnerne.
Date published: 2023-07-07
Rated 4 out of 5 by from En skøn rejse med mange gode oplevelser. Det var en fin rejse med kompetent rejseleder. Et meget hyggeligt hotel med en meget venlig hoteldirektør. Et forslag til forbedring: Efter programmet skulle byvandringen i Athen være på ankomstdagen. Det er langt bedre at gøre, som vores rejseleder gjorde, at tage den på afrejsedagen. Så er der tid til at se Akropolis, hvilket lagt de fleste i vores rejseselskab benyttede sig af.
Date published: 2022-07-22
Rated 4 out of 5 by from En rejse med fin balance mlm. fagligt indhold og afslapning. Rejsen var velforberedt og inspirerende tilrettelagt indholdsmæssigt.
Date published: 2022-07-17
 • y_2024, m_2, d_20, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_6, tr_20
 • loc_da_DK, sid_GRRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser