Svalbard - i isbjørnenes rige

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev en af verdens sidste vildmarker – polareventyret ligger blot få timers flyvetur væk!

Find din indre eventyrer frem på en skøn 6-dages rejse til øgruppen Svalbard! Vi har base på hovedøen Spitsbergen i Longyearbyen. På rejsen får du rig lejlighed til at opleve Svalbards storslåede og kontrastfyldte natur på tætteste hold. De rå og billedskønne arktiske landskaber byder på gigantiske gletsjere, smukke fjorde og et imponerende dyreliv – blandt andet søfugle, der samles i hobetal for at trække sydover – sæler, rensdyr og ikke mindst de majestætiske isbjørne, som vi kan være heldige at se. Undervejs skal vi på tre specialudflugter sammen med kyndige lokale guider, der er trænet i Svalbards særlige forhold. På en spændende sejltur begiver vi os gennem Isfjordens smukke fjeld- og gletsjerlandskaber, mens vi spejder efter isbjørne og andet vildt. Vi tager også på en lille vandretur ved Endalen og bliver klogere på Svalbards fascinerende historie og minedrift.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta NOK

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Longyearbyen, Svalbard. Indkvartering på Radisson Blu Polar Hotel
Dag 2 Longyearbyen. Byrundtur med museumsbesøg, tid til egne eventyr
Dag 3 Longyearbyen. Mulighed for hundeslæde-udflugter (tilkøb). Vildmarksaften med middag og bålkaffe
Dag 4 Longyearbyen. Sejlads gennem fjordlandskabet til spøgelsesbyen Pyramiden
Dag 5 Longyearbyen. Let vandretur i Endalen med minehistorie, flora og fauna. Afskedsmiddag
Dag 6 Longyearbyen og hjemrejse

Hoteller

Radisson Blu Polar Hotel

 • Restaurant på hotellet
 • Bar på hotellet
 • Sauna/Jacuzzi
 • Fri WiFi
 • Kaffe/te muligheder på værelset
 • Deponeringsboks på værelset (mod betaling)
 • Strygejern/strygebræt
 • Hårtørrer
 • TV
 • Eget toilet/bad

Det 3-stjernede Radisson BLU Polar hotel er beliggende med udsigt over Adventsfjorden og Hiortfjellets knejsende tinde. Hotellet blev opført i 1995 i forbindelse med Vinter OL i Lillehammer, hvor det fungerede som sponsor hotel for deltagere fra USA. Siden er vintersportsudøverne skiftet ud med hotelgæster, og navnet på restauranten – ”Nansen” – vidner om det norske ophav, og der huser god stemning på det hyggelige hotel. Hotellet markedsfører sig selv som det nordligst beliggende ”full service” hotel i hele verden. Alle hotellets værelser er ikke ryger.

Læs mere på hotellets hjemmeside: https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-spitsbergen-polar

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
15.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Longyearbyen, Svalbard. Indkvartering på Radisson Blu Polar Hotel

Vi flyver fra København til Oslo og herfra videre til Longyearbyen, hvor vi kører til vores hotel, det Radisson Blu Polar, der ligger med udsigt over Adventsfjorden og Hiortfjellets knejsende tinde. Hotellet blev opført i 1995 i forbindelse med Vinter OL i Lillehammer, hvor det fungerede som sponsor hotel for deltagere fra USA. Siden er vintersportsudøverne skiftet ud med hotelgæster, og navnet på restauranten – ”Nansen” – vidner om det norske ophav, og der huser god stemning på det hyggelige hotel. 

Vi spiser middag sammen på hotellet første aften.

Dag 2
Longyearbyen. Byrundtur med museumsbesøg, tid til egne eventyr

Vi mødes først på dagen for at tage på busrundtur i Longyearbyen. Vi får et spændende indblik i Svalbard og Longyearbyen – både historisk set, men også set med nutidige briller. Longyearbyen er Svalbards administrative centrum og sæde for øgruppens øverste myndighed, Sysselmannen. Byen blev grundlagt som ”Longyear City” i 1906 af den amerikanske entrepenør John Longyear, der drev minedrift på Svalbard. Allerede i 1916 blev Longyearbyen overtaget af et norsk kulkompagni, og minedrift har præget området helt op til vore dage. I dag har byen cirka 2.000 indbyggere, hovedsageligt nordmænd, og den tidligere så dominerende minedrift er ikke længere byens hovedaktivitet. Longyearbyens beboere er i dag mest beskæftiget med forskning, undervisning og med den beskedne turisme, der eksisterer i området. 

Som en del af byrundturen besøger vi polarmuseet Svalbard Museum, hvor vi fordyber os i Svalbards spændende natur- og kulturhistorie, og Galleri Svalbard, hvor man blandt andet kan se en samling af gamle kort og bøger, et slideshow lavet af fotograf og komponist Thomas Widerberg samt malerier af Kåre Tveter.

Du har eftermiddagen fri til egne oplevelser, inden vi mødes til fællesspisning om aftenen. Du kan eventuelt spise frokost på hotellet (ikke inkluderet) og tage en lille gåtur i Longyearbyen. Svalbard er toldfrit område, og blandt andet sports- og fritidsudstyr fås til favorable priser. Endvidere kan også luksusvarer som guld, sølv og pels købes toldfrit.

Dag 3
Longyearbyen. Mulighed for hundeslæde-udflugter (tilkøb). Vildmarksaften med middag og bålkaffe

I dag er der mulighed for at deltage på en udflugt med hundeslæde. Der er 2 forskellige valgmuligheder som er beskrevet nedenfor. Der er et minimum og maksimum antal deltagere på begge udflugter.

Udflugtsmulighed ”Hundeslædetur på hjul over Adventsdalen”.

Deltagerne på dette eventyr vil opleve de ivrige polarhunde der er klar til at trække vognene, så de heldige der sidder ombord kan bruge kræfterne på at nyde udsigten og dyrelivet.

Det er en utrolig oplevelse at køre hundeslæde selvom det ikke er vinter. I forbindelse med udflugten udleveres der overtøj, støvler og vanter. Den lokale ekspertguide giver instrukser og kører forrest, og siden følger resten af deltagerne i vogne med 2-3 personer. Hundene holder god fart mod den gamle nordlysforskningsstation. Der tages en drikkepause for hundene undervejs. Udflugten giver god mulighed for at nyde naturen og er man heldig kan man se: Svalbardrensdyr, polarræve og flokke af trækfugle.

Udflugten varer cirka 4 timer.

Udflugtsmulighed ”Hundeslædetur på hjul ved havet”.

Her skal deltagerne nyde det smukke kystlandskab mens de stærke slædehunde trækker vognen langs Vestpynten udenfor Longyearbyen. 

Først skal hundene sættes i selerne og sættes fast til linen som trækker vognen. Når alle hundene er klar starter turen langs kysten af ishavet og ind mod Bjørndalen. Hold godt øje undervejs, for der er godt med vildt der lever i området. Turen går ud af byen og vi ender ved slædehundenes hundegård, hvor der bliver serveret te og kaffe i tømmerhytten. Varm beklædning anbefales.

Udflugten varer cirka 3-3½ timer.

Vi skal gøre opmærksom på, at det af sikkerhedsmæssige grunde ikke er tilladt at bevæge sig uden for Longyearbyens bygrænser uden våben (som kræver våbentilladelse), så hvis du vælger ikke at tilkøbe en af de to Albatros-udflugter på dag 3, bør du tage med på andre organiserede udflugter – ikke på egen hånd!

Aftenen står i vildmarkens tegn, når vi kører til Camp Barentz i Adventsdalen, der ligger cirka ni kilometer fra Longyearbyen. Her byder værtsparret på mad, bålkaffe og dessert, mens de holder foredag og viser billeder. Arrangementet er indendørs, men tag varmt tøj og sko på, da det kan trække lidt koldt fra gulvet (Vær opmærksom på, at tøjet kan komme til at lugte lidt af røg, da der er pejs/åben ild i hytten). 

Dag 4
Longyearbyen. Sejlads gennem fjordlandskabet til spøgelsesbyen Pyramiden

Efter morgenmadsbuffet på hotellet har du mulighed for at komme på en spændende bådtur til den gamle russiske mineby Pyramiden. Vi anbefaler, at du klæder dig varmt på i form af uldundertøj, varm og vindtæt jakke og overtræksbukser samt hue, vanter og tørklæde. Vi stiger om bord på båden i Longyearbyen, sejler ud gennem Adventsfjorden og krydser Isfjorden og Sassenfjorden for at begive os ind i Billefjorden til hvad National Geographic har døbt verdens mest interessante spøgelseby Pyramiden. Vi sejler med en moderne hybridbåd (M/S Bard) som nærmest lydløst fører os gennem vandet mod Nordenskioldbreen og den nedlagte russiske bosættelse. Selvom Svalbard er under norsk suverænitet, så tillader Svalbardtraktaten fra 1920, at medunderskriverne på kontrakten også må tage del i udnyttelsen af Svalbards ressourcer. Oprindeligt var det svenskerne, som slog sig på minedrift her, men i 1927 solgte Sverige rettighederne til det daværende Sovjetunionen. Byen er markant anderledes end Longyearbyen – flere af de karakteristiske bygninger er smukt udsmykkede, og Lenin-statuen taler sit eget tydelige sprog om stedets unikke historie. Her boede op mod 1000 mennesker i 1980’erne, hvor der blev drevet børnehave, skole, svømmehal, idrætsbaner og selvfølgeligt udvindingen af kul. I 1998 lukkede det russiske arktiske mineselskab Trust Arktikugol kulminen og herefter blev byen forladt indenfor kort tid.

Nordenskiold Gletsjeren tårner op som en nærmest ufattelig ramme i baggrunden af den forladte by. På disse kanter ses der ofte isbjørne, så vi holder øjne og ører åbne for, hvad naturen byder på – måske ser vi også sæler, der hviler sig på isen. Men det skal understreges, at der i sagens natur ikke kan gives nogen garanti. Undervejs nyder vi en varm frokost om bord på båden. På vores vej tilbage mod Longyearbyen sejler vi forbi et af Svalbards utallige fuglefjelde, de flotte bjerge ved Gipshuken og Skanskebugten.

Fjordene er omkranset af massive fjelde, og stilheden og storheden er total! Det er de færreste forundt at opleve dette fjerne og isolerede hjørne af verden, og man får nemt følelsen af at være helt alene i verden – omend vi formentligt har havfugle til at holde os med selskab.

Om aftenen spiser vi en to-retters middag ved restaurant Nansen på hotellet. 

Dag 5
Longyearbyen. Let vandretur i Endalen med minehistorie, flora og fauna. Afskedsmiddag

Efter morgenmadsbuffet på hotellet skal vi gå en guidet vandretur i det nærliggende Endalen. Her skal vi se nogle af resterne af områdets minedrift, mens vi har mulighed for at opleve Svalbards unikke flora og fauna på nært hold.

Vi får også tid til en hyggelig kaffepause undervejs. 

Vi skal gøre opmærksom på, at dagens lette vandring egner sig for de fleste, men at vi går i ujævnt terræn. 
Efter vandringen er der tid til de sidste oplevelser omkring Longyearbyen, inden vi mødes til en fælles afskedsmiddag på den nærliggende Funken Lodge´s restaurant, Funktionærmessen, hvor vi ud over en lækker tre-retters menu også får byens bedste udsigt over Longyeardalen serveret på et sølvfad.

Dag 6
Longyearbyen og hjemrejse

Vi har morgenen og formiddagen til at få den sidste bid af Longyearbyen med, inden vi flyver tilbage til Danmark.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 15.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
3.798,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Longyearbyen via Oslo t/r *
 • Transport lufthavn-hotel t/r.
 • Kulturhistorisk rundtur i Longyearbyen dag 2
 • Sejltur med hybridspeedbåd dag 4
 • Let vandretur dag 5
 • 5 nætter på Radisson Blu Polar hotel i delt dobbeltværelse* 
 • Morgenmad dagligt
 • Velkomstmiddag på dag 1
 • Vildmarksaften inkl. middag dag 3
 • Afskedsmiddag på dag 5
 • Skatter og afgifter

* I forbindelse med hjemrejsen flyver vi via Tromsø. På strækningen mellem Longyearbyen og Oslo har vi en mellemlanding i Tromsø. Det indebærer at nogle passagerer forlader flyet her og andre kommer ombord. Vi som skal fortsætte til Oslo bliver ombord på flyet under mellemlandingen som forventer at tage en lille time.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Udflugt dag 3 (se priser under udflugtsbeskrivelser)
 • Eventuelle ekstra arrangementer.
 • Tillæg for enkeltværelse.
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører. 
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura.
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer".

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 25 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne Svalbardrejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn samt har lyst til at opleve naturen på dens egne præmisser. Personer under 18 år skal rejse i følge med personer over 18 år.

Mer om Norge

Mere om Norge
Her kan du få mere at vide om Norge: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/norge

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Om at rejse på Svalbard

Kort om Svalbard

Beliggenhed: Øgruppe mellem 74°-81°N og 10°-35°Ø
Areal: Ca. 63.000 km², ca. 60 % dækket af isbræer
Største øer: Spitsbergen, Nordaustlandet, Barentsøya, Edgeøya og Prins Karls Forland

Midnatssol og nordlys

Midnatssolen opleves nord for polarcirklen, eksempelvis på Svalbard, frem til slutningen af august. Der er selvfølgelig stadig lyse nætter i ugerne efter. Nordlys er der året rundt, men det kan kun opleves i de måneder, hvor der er mørke timer. Dette fænomen kan opleves overalt på Svalbard.

Midnatssol og nordlys

Reglerne for indrejse og ophold er anderledes på Svalbard end i fastlands-Norge. Der foretages paskontrol af alle, som rejser mellem Svalbard og det norske fastland, da Svalbard står uden for Schengen-aftalen. Visum er ikke nødvendigt for at rejse til Svalbard, men pas skal således medbringes.

Toldfri varer

Norge er ikke medlem af EU, og det er derfor tilladt at medbringe:
200 cigaretter
1 liter spiritus
2 flasker vin (1,5 l)
2 liter øl
Taxfree kan købes i Københavns Lufthavn 
Penge/lokal valuta
På Svalbard benyttes norske kroner. VISA/MasterCard kan benyttes til betaling i Longyearbyen, hvor kontanter også kan hæves.

Beklædning

En rejse til Svalbard kræver relativ stor variation i beklædningen. På land kan man forvente temperaturer op til 2-5 grader, men på havet – som aldrig bliver mere end et par grader varmt – er det varme og vandtætte tøj, hue og vanter nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er glimrende til spadsering i byen og til brug i flyet hjem. Til vandring i naturen og landgangene fra udflugterne er et par vandtætte vandrestøvler nødvendige.

Kikkert

Det er absolut en god idé at medbringe en kikkert, da man uden en sådan kan risikere at gå glip af meget.

Isbjørne

Der findes 3.000 isbjørne på Svalbard. Dette antal er cirka en tredjedel større end antallet af beboere i Longyearbyen, så her er bestemt gode muligheder for at opleve disse dyr. Isbjørnene har dog ikke tradition for at opholde sig særligt meget i Adventsdalen (hvor Longyearbyen ligger), men da de kan bevæge sig op mod 80 kilometer om dagen, så er der mange chancer for at møde dem på Svalbard.

Sikkerhed

På Svalbard skal man medbringe et våben, hvis man bevæger sig ud af Longyearbyen. Skilte markerer på begge indgange til Longyearbyen, hvor grænsen går. Hvis man ønsker at tage ud af Longyearbyen anbefaler vi, at man gør det i selskab med en lokalbetjent eller guide.På alle Albatros-udflugter og ture følges vi med en eller flere lokale guider, som tager sig af sikkerheden. Lokalguiderne bor ikke på hotellet, men er med på alle udflugter samt transfer t/r fra lufthavnen. Vi kan ikke garantere, at det er den samme guide på alle udflugter.

Rejs med vejret

Ved rejser i Arktis forekommer ændringer som følge af vejr og infrastruktur så ofte, at rejsende må betragte det som en del af rejsen. Der ydes derfor ikke kompensation for forsinkelser og ændringer inden for 24 timers varighed.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser