Sydengland og Cornwall

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Nyd Englands bedste klima, kør i damptog gennem landsbyer og grønne enge, og hør ridderhistorier over en pint

I Englands mest maleriske hjørne venter dramatiske kystlinjer, landsbyidyl og kulturskatte. Rejsen begynder i historiske Winchester, hvor vi ud over den smukke katedral fra 1079, finder det mest kendte symbol inden for riddermytologi – kong Arthurs runde bord. Vi fortsætter til Bournemouth, hvor svajende palmetræer og pittoreske strande bidrager til feriestemningen og sladrer om Golfstrømmens varme vand. Længere mod vest skal vi opleve en helt anden stemning, når vi bevæger os ind på Dartmoor-heden, kendt fra Sherlock Holmes-romanen Baskervilles hund. Med ensomme huse adskilt af tørvemoser – og ofte indhyllet i tyk tåge – er det nemt at se, hvorfor Sir Arthur Conan Doyle valgte netop dette område som skueplads for et mysterium. Tågen bliver skiftet ud med røgen fra et damplokomotiv, når vi lader skinnerne føre os fra Paignton til Kingswear forbi pastelfarvede småbyer og grønne enge. I løbet af rejsen tager vi også ud til tidevandsøen St. Michael’s Mount, vi besøger en ciderproducent, og mon ikke der også bliver tid til et pubbesøg eller to. Rejsen rundes af i Jane Austens elegante Bath, kendt for sine romerske bade – i sin tid en attraktion i hele det nordlige Romerrige.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Britisk Pund

Dagsprogram
Dag 1 København – London. Winchester og Bournemouth
Dag 2 Bournemouth – Jurassic Coast – Lyme Regis – Dartmoor – Torbay
Dag 3 Damptog – Sejltur ved Agatha Christies Dartmouth
Dag 4 St. Michael’s Mount – St. Ives – Newquay
Dag 5 Eden Project – Besøg på Cider Farm
Dag 6 Newquay – Tintagel Castle – Bristol
Dag 7 Bristol – Bath. Hjemrejse fra London

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
9.698,–
København
Udsolgt
9.498,–
København
Udsolgt
8.998,–
København
Få pladser
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.998,–
Billund
Få pladser
8.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
8.998,–
København
8.998,–
København
Få pladser
8.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – London. Winchester og Bournemouth
Winchester, der ligger ved floden Itchen

Vi flyver fra København og ankommer til London om morgenen. Herfra kører vi til byen Winchester, der ligger ved floden Itchen, i grevskabet Hampshire.

Vi er taget til Winchester for at besøge The Great Hall, som er den sidste eksisterende del af Winchester Castle, og her møder vi for første gang på turen Kong Arthur, der ifølge legenderne var en mægtig hærfører. Kong Arthur standsede en invasion af blodtørstige angelsaksere mod England sidst i 400-tallet, og bliver senere omtalt som Englands første konge og den største hersker i landet.

Årsagen til hans uovervindelighed er knyttet til hans store sværd, Excalibur, om hvilket det meget dramatisk fortælles: ”Så stor var hans vrede, at når han trak sværdet, sås flammer af ild, som fra dragers munde, og så frygtelig var han, at ingen udholdt at se på ham”.

Beretningen om Arthurs eventyrlige liv kendes fra forskellige keltiske kilder helt tilbage til 500-tallet, og han omtales i middelalderen i flere latinske tekster, hvoraf Historia Regum Britanniae fra 1100-tallet er særlig vigtig. Til Arthurlegenden hører også kongeslottet Camelot med det berømte runde bord, som hans riddere samledes om, før de brød op til kamp.

Og det er netop dette bord, vi skal se i Winchester. Bordet er dog fra det 14. århundrede og eksisterede ikke på kong Arthurs tid, og det blev først bemalet i starten af 1500-tallet for Kong Henrik den 8., men historierne og legenderne om Kong Arthur stikker så dybt, at fakta ikke betyder det store.

Byen er også kendt for den smukke katedral, hvor den engelske forfatterinde Jane Austen ligger begravet. Den talentfulde forfatter døde ung som 41-årig i sin søster Casandras arme i sin bolig på College Street tæt ved katedralen. Den imponerende katedral er fra 1079 og skulle med 169 meter blive verdens længste katedral. Den er et minde om byens vigtighed inden for handel under middelalderen, hvor byen var hovedstad i det angelsaksiske grevskab Wessex. Katedralens historie har også et dansk islæt. Knoglerne tilhørende Knud den Store, søn af Svend Tveskæg, ligger nemlig i en kiste, som man kan se. Der bliver mulighed for på egen hånd at besøge den smukke katedral eller gå en tur i den dejlige by.

Ud på eftermiddagen sætter vi kurs mod Bournemouth, som er kendt for at have Englands bedste klima og nogle fantastiske strande. Men Bournemouth frister også med gode shoppingmuligheder – hvad enten man er til traditionelle engelske high street-kæder eller mere eksklusive butikker. Bournemouth tiltrækker hvert år mere end 5,5 millioner besøgende, og med de svajende palmetræer langs kystvejene og de mange restauranter og barer emmer byen da også af feriestemning. Middag på hotel i Bournemouth.

 (Dagens kørsel 160 km, køretid ca. 2:50 t.)

Dag 2
Bournemouth – Jurassic Coast – Lyme Regis – Dartmoor – Torbay
Jurassic Coast, Dorset

Fra morgenstunden kører vi til den lille kystby Lyme Regis i grevskabet Dorset, som ligger ved den såkaldte “Jurassic Coast”, en 155 km lang kyststrækning, der af UNESCO er udnævnt som verdensarv grundet de mange spændende fund fra specielt juratiden (200-145 mio. år siden). Langs kysten kan vi se de forskellige klippelag, en tidskapsel der afslører 185 millioner års historie gennem trias-, jura- og kridttiden, og på vores gåtur langs stranden kan vi være heldige at finde spændende forsteninger. Det er tilladt at tage løse fund med hjem. Området er ikke kun et eldorado for fossilsamlere, men for alle, og man kan næsten ikke undgå at opdage fossiler i de forskellige lag. Man føler sig tæt på historien, når man ser de måske 180 millioner år gamle forsteninger. 

Efter vores stop i Lyme Regis sætter vi kursen mod grevskabet Devon og bevæger os ind på Dartmoor-heden. Fans af Sherlock Holmes genkender måske navnet, da forfatteren Sir Arthur Conan Doyle efter at have været på lange vandringer i området, genoplivede den ellers afdøde karakter Sherlock Holmes i bogen ”Baskervilles Hund”. Områdets historier og dramatiske landskab med tørvemoser, ensomme huse og tætte tåge dannede en god baggrund for historien.

Vi starter med et stop i den lille by Tavistock, og måske bliver der tid til at kigge ind på det hyggelige overdækkede Pannier Market og få en lille bid frokost, inden vi kører gennem det store hedelandskab, der med sine 954 km2 er næsten dobbelt så stort som Bornholm.

Det smukke og afvekslende landskab kan på en tåget dag virke både dramatisk og fascinerende. Vejret er omskifteligt, og tåge kan på en time skifte til sol fra en smuk blå himmel. Ude på heden ser vi ofte de vilde Dartmoor-ponyer. De stærke og udholdende ponyer har været kendt i over tusinde år og er som hedeboerne tilpasset det barske klima. Gennem tiderne har de små arbejdsomme heste været brugt på gårdene og i minerne, hvor man udvandt tin fra områdets granit. Da minerne blev lukket, slap man flertallet af ponyerne ud, og i dag ses de vandrende frit omkring i området.

Heden rummer nogle af de største fund fra bronzealderen. Det var nemlig her, i det lune og dengang træbevoksede område, at de første jærgersamfund blev bofaste. På vores tur rundt i landskabet finder vi spor fra historiens gang på heden – fra oldtiden finder vi formationer af udhuggede ”menhirs”, bautastene, og fra vores egen tid ser vi spor af de gamle nedlagte tinminer. Området fascinerer med de mange spændende vyer, der passerer forbi os, når vi kører gennem hedelandskabet.

Det øde landområde var det perfekte sted til at opføre et mere særegent byggeri, nemlig det berygtede fængsel, Dartmoor Prison. Fængslet blev opført i 1806 til krigsfanger fra napoelonskrigene mellem Frankrig og England, og hurtigt blev det fyldt op med 6.000 krigsfanger. Da englænderne i 1812 deltog i den såkaldte britisk-amerikanske krig, fik over 6.000 amerikanke soldater også et ophold på heden. I nyere tid har kriminelle med så imponerende øgenavne som ”Øksemanden” og ”Syrebads-massemorderen” haft længere ophold netop her. Fængslet fungerer den dag i dag, men bruges til mindre dramatiske forseelser end tidligere.

Vi fortsætter til Two Bridges, som i 1700-tallet var kendt for sit kartoffelmarked, og vi passerer den smukke bro, som leder over West Dart-river. Herfra kører vi videre ind gennem Dartmoor, og kommer ud på den anden side og møder kysten ved bugten Torbay, hvor vi skal bo de næste to nætter.

(Dagens kørsel 270 km, køretid ca. 4:30 t.)

Dag 3
Damptog – Sejltur ved Agatha Christies Dartmouth
Dartmouth togstation

I dag står dagen på røg og damp. Vi skal nemlig fragte os med damptog fra Paington til Kingswear. Her kører Dartmouth Steam Railway med deres imponerende damplokomotiver. Vi stiger ombord på de renoverede passagervogne og kører i adstadigt tempo gennem landskabet. Vi passerer pastelfarvede småbyer, imponerende broer og grønne enge med udsigt over havet. Efter en halv times togtur møder vi igen floden Dart, som efter sit løb gennem Dartmoor-heden løber ud i havet ved Dartmouth. En lille færge sender os over på den anden bred, hvor vi stiger ombord på en af de hyggelige turbåde, der sejler os en flot tur rundt ved udmundingen af floden og senere op ad Dart River til den lille by Totnes. Vi passerer blandt andet Britannia Royal Naval College og Greenway House, som var Agatha Christies sommerresidens i næsten 40 år, og som den opmærksomme læser kan genkende fra en af hendes kriminalromaner. På sejlturen skal vi også holde øje med dyrelivet. Her kan vi nemlig være heldige at spotte alt fra delfiner og sæler til hejrer og isfugle, hvis vi er hurtige nok. 

Vi fortsætter vores eventyr ved Den Engelske Riviera, som ikke har fået sit navn ud af den blå luft. Vi er tilbage ud på eftermiddagen, og der bliver en stund til at nyde livet og slappe af inden dagens middag på hotellet.

(Dagens kørsel 30 km, køretid ca. 1 t.)

Dag 4
St. Michael’s Mount – St. Ives – Newquay
Tidevandsøen St. Michael's Mount

Vi lægger den smukke bugt Torbay bag os og begiver os langt vestpå til Penzance Bay og den lille søvnige kystby Marazion. Herfra kigger vi ud over tidevandsøen St. Michael’s Mount, der ligger nærmest som et fatamorgana og rager op over vandet 366 meter ud for Cornwalls kystlinje. Byggeriet kaster straks tankerne hen på den franske pendant Mont St. Michel, ved Normandiets kyst. Her dog i mindre format. Og ganske som hos storesøsteren i det tidligere fjendeland Frankrig er øen kronet af en imponerende borg med samme karakteristiske koniske form.

St. Michael’s Mount har haft en omskiftelig tilværelse siden opførslen i 1200-tallet. Gennem århundrederne har stedet kunne kalde sig for alt fra handelsstation, munkekloster, fort, for til sidst at få titlen som hjem for St. Aubyn-familien, der overtog øen fra kongen som baron i 1650. Vi skal besøge øen, og ved ebbe kan vi vandre ud ad den ujævne og måske let glatte brostenssti. Dog med forbehold for de dage, hvor tidevandet har lagt sig over vandrestien, hvor vi i stedet sejler ud til klippeøen. Her besøger vi den imponerende borg og dets museum, og måske bliver der også tid til et lille kig i den smukke have.

Efter besøget krydser vi over Cornwall til den anden side og besøger den lille kystby St. Ives, som vender ud mod Det Keltiske Hav. Her bliver der mulighed for at holde en lille kaffepause eller måske tage en pint engelsk øl, inden vi fortsætter til vores endestation Newquay, hvor vi skal indkvarteres de næste to nætter.

(Dagens kørsel 200 km, køretid ca. 3:15 t.)

Dag 5
Eden Project – Besøg på Cider Farm
Eden Project i Cornwall

Dagen starter med et besøg i Cornwalls svar på Edens Have. ”Uden planter, ville der ikke være noget liv på jorden” er grundtanken for dette kæmpeprojekt, som af mange regnes for verdens mest spektakulære botaniske have. I en gammel lergrav har man opført kæmpestore bobleformede drivhuse, såkaldte ”biomer”, hvor den største strækker sig over 240 meter og er 55 meter høj. Så store er drivhusene, at de har fundet vej til Guiness Rekordbog som verdens største selvbærende kupler. Allerede når man ankommer til den gamle lergrav, skuer man over et udendørsanlæg, som forestiller vores egen tempererede zone. Her snor stier sig på kryds og tværs over udendørsarealet og titusindevis af planter sender øjnene på en botanisk oplevelesfærd. Hele anlægget rummer 140.000 planter og 4.500 forskellige arter, så selv den mest ihærdige haveenthusiast får en udfordring i at navngive dem alle. 

Inde i de store konstuktioner finder vi en kuppel med tropisk klima med temperaturer på omkring 35 grader og en kuppel med middelhavsklima med temparaturer i 20’erne. I den tropiske kuppel finder vi alt fra kaffeplantager og vandfald til ananasplanter og kokospalmer, og i middelhavsklimaet møder vi solsikker, oliventræer og maki-bevoksning. Vi vandrer rundt, og man stimuleres af lyde, dufte og farver. Når man besøger Eden Project går man derfra klogere, om det er på produktion af kaffe eller verdens økosystemer.

Selvom mange måske forbinder England med øl, så har englænderne en lang og stolt tradition for fremstilling af æblecider. Måske kom cideren med fra Normandiet, da den normanniske erobring af England fandt sted i 1066 med Vilhelm Erobrerens slaget ved Hastings, men nogle kilder siger, at man allerde under romerne bryggede cider i datidens England. Men en ting er sikkert: I dag finder man et rigt udvalg af cider, både søde og tørre, på pubberne og i butikkerne. Og gennem de seneste år har cideren fået en renæssance blandt de yngre generationer. Der findes i dag over 450 producenter. Selv i Skandinavien har vi set et mindre indtog, dog primært af de søde typer. Vi kører til Cornish Cyder Farm, som producerer alt fra marmelader og æblejuice til cider og æblevin. Og der bliver naturligvis mulighed for at købe smagsprøver med.

Her får vi en lille rundtur på stedets museum, ser destilleriet og hører om processen ved fremstilling af cider, før vi afslutter med mulighed for at smage lidt på alle de forskellige produkter, som fremstilles på stedet.

Efter en dag i det grønne er det blevet tid til at begive sig hjem til hotellet til endnu en middag. Måske er nogen blevet inspireret til at bestille en cider til maden.

(Dagens kørsel 90 km, køretid ca. 1:45 t.)

Dag 6
Newquay – Tintagel Castle – Bristol
Ruinerne af Tintagel Castle

I dag starter vi dagen med at have et par timer til at nyde vores egen by Newquay eller en af de nærmeste byer, inden vi skal videre på vores rejse gennem Cornwall. Vi begiver os østpå igen og kører mod Tintagel. 

På et forrevet klippeskær ude i det grøn-blå korniske hav kan vi se resterne af det nærmest magisk beliggende og mytiske Tintagel Castle, et gammelt slot som også knyttes til legenden om Kong Arthur. Halvdelen af slottet står trygt på fastlandet, mens den resterende del ser ud til at klamre sig til et forrevet næs, der strækker sig ud i havet.

Da munken Geoffrey of Monmouth i 1100-tallet skrev sin delvist fiktive historiefortælling om England, placerede han Kong Arthurs undfangelse på netop dette sted. Og det var den historie, som inspirerede den rigeste jarl i Storbritannien, Richard den 1., til at opføre dette fantastiske sted i 1233.

Et besøg på Tintagel Castle kræver at man kan gå på trapper, mange trapper. Men der venter til gengæld fantastiske oplevelser i de gamle ruiner, hvor man virkelig kan fornemme historien. Slottet spillede en vigtig rolle i den mørke middelalder, og hvad end man tror på historien om Kong Arthur eller blot er glad for gode historier om riddere og konger, så mærker man følelsen af den mystik og magi, der svæver i luften på dette imponerende sted.

For den, som måske ikke har mod på så mange trapper, kan man jo selv vælge omfanget af besøget, eller måske finde et sted at sætte sig og se om Kong Arthurs genfærd måtte dukke op.

I efteråret 2018 påbegyndte man et fantastisk byggeri af en bro fra fastlandet til det ensomme klippeskær ude i havet. Broen vil genskabe den historiske forbindelse mellem de to dele og skabe en sammenhæng, og samtidig slipper man for trapperne den ene vej. Passagen af broen bliver ensrettet, og kun meget dårligt gående skulle få tilladelse til at gå retur ad broen.

Efter vores besøg på slottet bliver der lidt tid til at gå en tur i den hyggelige lille by Tintagel. Tag et kig på det gamle postkontor, eller spis en af de fantastiske is hos Treleavens Luxury Cornish Ice Cream. Herfra går turen vestpå mod vores sidste overnatningssted.

Vi afslutter dagen med at checke ind på vores hotel i Bristol, hvor vi har bosat os midt inde i byen. I dag er middagen på egen hånd. Får man lyst til en klassisk engelsk fish’n’chips kan man besøge den uformelle restaurant Catch 22, som serverer denne typiske ret.

(Dagens kørsel 300 km, køretid ca. 4:00 t.)

Dag 7
Bristol – Bath. Hjemrejse fra London
Romersk bad i Bath

Fra morgenstunden går turen sydover til Bath i det engelske grevskab Somerset. Byen, der er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, blev oprindeligt grundlagt af romerne,  der byggede bade ved udspringene af områdets naturlige varme kilde.

Kilden, som sprøjter 1.170.000 liter 46 grader varmt vand ud i døgnet, blev betragtet som hellig og tilskrevet gudinden Sulis Minerva. Et fantastisk tempel blev rejst til hendes ære, og i tilknytning hertil blev der bygget en veritabel svømmehal, hvoraf resterne stadig kan ses.

Englands første kongekroning fandt også sted i Bath år 973. Mange forfattere og store kulturpersonligheder er ligeledes blevet inspireret af den smukke by, som ses omtalt i deres værker. Heriblandt den britiske forfatter Jane Austen (1775-1817), der boede i Bath i begyndelsen af 1800-tallet, og som har ladet flere historier udspille sig her.

I 1700-tallet genopdagede briterne Bath, der blev en populær kurby for kongelige og adelige, og man byggede elegante bygninger i georgiansk stil, som den dag i dag giver Bath en sofistikeret atmosfære.

For dem som har lyst, kan man vælge at besøge de romerske bade, hvor vi blandt andet kan se det 1,6 meter dybe bassin, der var en attraktion i hele det nordlige Romerrige. (Entré ikke inkl. 12,25£ - januar 2018).

Efter spændende oplevelser i det sydvestlige England er det tidligt på eftermiddagen tid til at sætte kursen mod lufthavnen for hjemrejse.

(Dagens kørsel 250 km, køretid ca. 3:30 t.)

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 8.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.400,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København - London t/r
 • Udflugter og transport jf. program
 • Alle entréer og aktiviteter (værdi kr. 750,-)
 • Indkvartering på godt hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension (morgenmad hver dag og 5 middage – dog ikke middag dag 6)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Gouda Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Evt. entré til Roman Baths i  Bath (ca. 14,50£)
 • Personlige drikkepenge f.eks til chauffør (beregn ca. 5£ per person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Brexit

Storbritanniens er udtrådt af EU pr. 1. februar 2020, det såkaldte Brexit. Indrejse for EU-borgere og norske pasholdere ændres ikke i 2020, således er der ingen ændringer frem til 31/12 2020. Man rejser stadig ind i landet med almindeligt pas og uden visum. Måtte der komme ændringer gældende 2021, opdaterer vi  naturligvis vores hjemmeside og informerer de kunder, der har booket en rejse med os.

Elektricitet

Danske el-apparater kan normalt kun bruges i Storbritannien ved hjælp af en adapter (kan købes både i Danmark og i Storbritannien). Ofte går det dog på visse hoteller at bruge stikket på badeværelset, der er beregnet til barbermaskine. Vi anbefaler dog, at man har en adapter med på rejsen.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hoteller

Vi har forsøgt at planlægge rejsen, således at vi slipper for at skulle skifte hotel hver dag. For en god ordens skyld, vil vi nævne, at dette naturligvis betyder, at man enkelte gange kan opleve at køre det samme stykke vej til og fra hotellerne. Men dette opvejes til fulde af de tidsmæssige fordele, da vi på den måde undgår at skulle skifte hotel, tjekke ind og ud og pakke bagagen to gange ekstra. Alle hoteller er af god mellemklasse og der serveres glimrende morgenmad og middag hver aften på hotellerne.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 26 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Drikkepenge

Det er normalt kutyme, at man giver drikkepenge til buschauffører på rejsen. Vi anbefaler ca. 5-7£ for en uge pr. person.

Øvrige drikkepenge forekommer i forbindelse med køb af drikkevarer osv., her er det kutyme, at man runder lidt op ud fra købsbeløbet.

Mere om England

Her kan du få mere at vide om England: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/england
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Fly

Denne afgang er lagt til salg under forbehold for indkøb af fly. Da vi ikke kender den fremtidige situation på flymarkedet har vi taget udgangspunkt i et forholdsvis uændret flymarked. Måtte der således komme drastiske ændringer i flytider eller flyselskab, meddeles dette. Måtte der være større ændringer er allerede indbookede kunder naturligvis berettiget til fri annullering. Skulle det helt usædvanligt ske at vi ikke kan få en bestemt flyafgang vil vi naturligvis tilbyde ombooking til nærliggende dato. 

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 3 out of 5 by from Rundrejse i dejlige Syd England. Guiden William skal have stor ros og tak for at jeg havde en dejlig længe ventet ferie til syd-England. Han brugte tiden i bussen på at informere på en utrolig god facon - TAK. Desværre er hotellerne af ringe standard. På et hotel oplevede vi snavset brugt sengetøj, som personalet ikke havde tid til at skifte helt og værelset trængte til grundig rengøring. Vil ønske for kommende gæster, at Albatros finder andre hoteller og gerne mere landlige. De byer vi besøgte var gaderne det rene tivoli. Jeg havde forventet at se mere af engelsk land idyl og hyggelige pubber evt med spisning. Sct. Michaels Mount fik vi ikke besøgt og plan B havde været at ønske.
Date published: 2019-06-18
Rated 1 out of 5 by from Smukke og historisk interessante landskabsoplevelser fra ringe busser Når man bestiller en BUSrejse med mange, mange timers transport, forventer man at der er sat focus på BUSkomfort. Første bus blev kasseret på grund af teknisk defekt? Anden bus ikke meget bedre. Lydanlægget, som guiden benyttede var utilstrækkelig tydeligt især for de passagerer der sad i den bageste halvdel af bussen. Klimaanlægget fungerede dårligt og den slidte bus's udstyr (f.eks. smadrede cupholdere) gjorde ikke opholdet i bussen mere komfortabelt. Jeg havde også forventet mig en højere standard af Albatros' hotelvalg, hvor disses restaurantserveringer var yderst kritisable (meget lange ventetider og udsolgt af bl.a. rødvin.
Date published: 2018-10-11
Rated 3 out of 5 by from Meget kørsel i dårlig bus Gode oplevelser men manglede lands end og stone henry som blev passeret ganske tæt. Så for mange badebyer absolut ikke tid til bybesøg om aftenen da hjemkomst ofte var senere end 18. Midelmådige hoteller med kælderværelser / jernbane som nabo osv Bus yderst ringe .første bus blev udskiftet air con defekt ..støjende og rasende ..hakkede ubehagelig brug af luftbremsen. Super og vidende guide. Afrejsetidspunktet der ikke giver mulighed for brug af affektiv transport ? Kastrup (06.45 ,,,23.45)og ikke oplyst i brochuremateriale.
Date published: 2018-10-09
Rated 3 out of 5 by from Busrundrejse i Sydengland Rejsen var udmærket og til et område som ikke er overrendt af turister, men uden de helt store seværdigheder. Højdepunkterne var St. Michael' Mount, Tintagel Castel og Bath, hvor vi gerne ville have haft en hel dag. Det var uheldigt, men ikke bureauets fejl, at Winchester katedralen var lukket p.g.a. blomsterfesten. Vores rejseleder var særdeles behagelig og vidende, og initiativrig med indslag der kunne fordrive tiden på den lange bustur. Bussen var udmærket, men det var en ulempe at vi var 35 deltagere, ca. det dobbelte af ønskværdigt.
Date published: 2018-09-15
Rated 4 out of 5 by from En god tur med mange gode oplevelser Det var den tur vi havde ledt efter længe, men afrejsetidspunktet er uegnet til pensionister. Havde vi tænkt over at man skulle møde to timer før havde vi ikke meldt os. Turen var meget tætpakket, vi ville gerne have haft lidt tid på egen hånd. Havde vi boet på hoteller inde i byerne, kunne vi f. eks. selv have sørget for aftensmad. Det var den allerførste tur, og rejselederen var ikke helt forberedt på nogle praktiske ting. F. eks. udflugten til Jurassic Coast, hvor vi havde meget lidt tid, og slet ikke kunne nå hen til fossilerne. Til gengæld var han meget vidende om Storbrittanien generelt.
Date published: 2018-09-14
Rated 4 out of 5 by from Spændende rejse; men med hoteller af svingende kvalitet En spændende rejse i det meget smukke landskab. Men oplevelsen blev til tider domineret af nogle dårlige hotellet, hvor de mest basal forhold (bad, betjening og mad) ikke svarede til det jeg forventede. I bør overveje at finde bedre hoteller end de 2 første i henholdsvis Bournemouth og Torbay. I Bournemouth var badeforhold elendige og mad / betjening i restauranten var dårlig. I Torbay var badeforhold også ringe, men blev dog udbedret efter første overnatning.
Date published: 2018-10-18
Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse med mange gode oplevelser. Et varieret program som bragte os rundt i Devon og Cornwall. Vi kunne godt have brugt mere tid i Lyme Regis til fossilfinding. Og vi undrede os over valget af Kong Arthurs Runde bord, når Winchester Cathedral og Winchester College rummede mange flere gode historier. Bristol fik ikke mange ord med på vejen. Men det er en up-coming destination. Havnefronten rummer både kulturoplevelser og mange gode spisesteder. Rejselederen var helt i top.Jeg har rejst med flere gange. Men denne rejseleder var den suverænt bedste af dem jeg har oplevet.
Date published: 2019-05-25
Rated 5 out of 5 by from storslåede England utrolig mange oplevelser, ny viden, lærerig og mindeværdig på mange planer.
Date published: 2018-10-25
 • y_2022, m_5, d_14, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.27
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_91
 • loc_da_DK, sid_GBRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser