Sydengland og Cornwall

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Nyd Englands bedste klima, kør i damptog gennem landsbyer og grønne enge, og hør ridderhistorier over en pint

Glæd dig til at opleve Englands mest maleriske hjørne, hvor du kan se dramatiske kystlinjer, landsbyidyl og store kulturskatte.

Rejsen begynder i historiske Winchester, hvor vi foruden den smukke katedral fra 1079 finder det mest kendte riddersymbol af alle – kong Arthurs runde bord.

Herfra går turen videre til Cornwall, Devon og Dorset, hvor landskabet er lige så smukt som det er myteomspundet: Legenden om kong Arthur, Baskervilles hund og Sherlock Holmes på den tågefyldte Dartmoorhede, og Agatha Christies berømte detektivhistorier vækkes nemt til live her.
 
Vi besøger desuden en æbleciderproducent og det imponerende Eden Project – og mon ikke der også bliver tid til at hyggeligt pubbesøg eller to?

På rejsen ser vi den ene fine kysstrækning efter den anden, kommer forbi Lands' End – det allervestligste punkt i England – spejder ud over den spektakulære tidevandsø St. Michael’s Mount og endelig aflægger vi klassiske feriebyer som elegante St. Ives, herlige Bournemouth og romernes Bath en visit.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Britisk Pund

Dagsprogram 7 dage
Dag 1
København – London. Winchester og Bournemouth
Dag 2
Bournemouth – Dartmoor – Newquay
Dag 3
St. Michael’s Mount – Penzance – Lands End – St. Ives
Dag 4
Tintagel Castle, besøg på Cider Farm, Eden Project og Torbay
Dag 5
Damptog fra Paington–Kingswear. Bådtur ved Agatha Christies Dartmouth
Dag 6
Torbay - Jurassic Coast–Lyme Regis – Bristol
Dag 7
Bristol–Bath. Hjemreise fra London

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
10.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
10.998,–
København
Udsolgt
10.998,–
København
Udsolgt
10.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
11.498,–
København
Få pladser
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
10.498,–
København
Udsolgt
10.498,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – London. Winchester og Bournemouth
Winchester, der ligger ved floden Itchen

Vi flyver fra København og ankommer til London tidligt om morgenen. Herfra kører vi til byen Winchester, som ligger ved floden Itchen, i grevskabet Hampshire.

Vi er taget til Winchester for at besøge The Great Hall, som er den sidste eksisterende del af Winchester Castle, og her skal vi for første gang på turen mødekong Arthur, som ifølge legenderne var en magtfuld hærleder.

Kong Arthur stoppede en invasion af blodtørstige angelsaksere mod England i slutningen af det fjerde århundrede, og omtales senere som Englands første konge og den største hersker i landet.

Årsagen til hans uovervindelighed er knyttet til hans store sværd, Excalibur, om hvilket der fortælles en meget dramatisk historie: "Så stor var hans vrede, at da han trak sværdet, blev der set ildflammer som fra dragernes mund, og så forfærdelig var han, at ingen kunne holde ud at se på ham."

Beretningen om Arthurs eventyrlige liv kendes fra forskellige keltiske kilder så langt tilbage som i det 5. århundrede. Han nævnes i middelalderen i flere latinske tekster, hvoraf "Historia Regum Britanniae" fra 1100-tallet er særlig vigtig.

Den Arthurianske legende omfatter også det kongelige slot Camelot med det berømte runde bord, som hans riddere samledes omkring, inden de drog ud i kamp.

Og det er netop dette bord, vi vil se i Winchester. Bordet er dog fra 1300-tallet og fandtes ikke på kong Arthurs tid. Den blev første gang malet i begyndelsen af 1500-tallet til kong Henrik d. 8., men historierne og sagnene om kong Arthur stikker så dybt, at kendsgerningerne ikke har den store betydning.

Byen er også kendt for dens smukke katedral, hvor den engelske forfatter Jane Austen ligger begravet. Den talentfulde forfatter døde i en alder af 41 år i sin søster Cassandras arme i hjemmet på College Street nær katedralen.
Den imponerende katedral stammer fra 1079 og skulle med sine 169 meter være verdens længste. Det er samtidig en påmindelse om byens betydning for handel i middelalderen, da den var hovedstad i det angelsaksiske grevskab Wessex. Det vil være muligt på egen hånd at besøge den smukke katedral eller gå en tur i den smukke by.

Sidst på eftermiddagen sætter vi kursen mod Bournemouth, som er kendt for at have Englands midelste klima og nogle fantastiske strande. Men Bournemouth frister også med gode shoppingmuligheder – og det uanset om du kan lide traditionelle engelske high street-kæder eller mere eksklusive butikker. Bournemouth tiltrækker hvert år mere end 5,5 millioner besøgende, og med de svajende palmer langs kystvejene og de mange restauranter og barer emmer byen også af feriestemning.

Aftensmaden er på egen hånd i Bournemouth og de, der ønsker det, kan tage med rejselederen på en uformel spadseretur rundt i området og måske afslutte med en middag på en af områdets populære pubber.

(Dagens kørsel 26 km, køretid ca. 2,50 time)

Dag 2
Bournemouth – Dartmoor – Newquay
Two Bridges i Dartmoor

Vi starter dagen med at køre mod grevskabet Devon og bevæger os ind på Dartmoor-heden, den store hede der strækker sig over 954 km2. Fans af Sherlock Holmes vil kunne genkende navnet, da forfatteren Sir Arthur Conan Doyle efter lange gåture i området, genoplivede den ellers afdøde karakter Sherlock Holmes i bogen "The Hound of the Baskervilles". Områdets historier og dramatiske landskab med tørvemoser, ensomme huse og tæt tåge dannede en god baggrund for historien.

Vi kører til Two Bridges, som i 1700-tallet var berømt for sit kartoffelmarked, og vi passerer den smukke bro, der fører over floden West Dart.

Heden har nogle af de største fund fra bronzealderen. Det var her, i det tempererede og dengang skovklædte område, at de første jægersamfund blev fastboende. På vores tur rundt i landskabet finder vi spor af historiens gang på heden – fra gammel tid finder vi formationer af udhuggede "menhirer", bautasten, og fra vores egen tid ser vi spor af de gamle nedlagte tinminer. Området fascinerer med de mange spændende udsigter, der passerer os, når vi kører gennem heden.

Ødemarken var det perfekte sted at bygge en mere markant bygning, nemlig det berygtede Dartmoor-fængsel. Fængslet blev bygget i 1806 til krigsfanger fra Napoleonskrigene mellem Frankrig og England, og det blev hurtigt fyldt op med 6.000 krigsfanger.

Da briterne deltog i den såkaldte britisk-amerikanske krig i 1812, fik over 6.000 amerikanske soldater også ophold på heden. I nyere tid har kriminelle med så imponerende øgenavne som "Øksemanden" og "Syrebads-massemorderen" haft længere ophold netop her. Fængslet fungerer stadig i dag, men bruges til mindre dramatiske forseelser end tidligere.

På en tåget dag kan det smukke og varierede landskab fremstå både dramatisk og fascinerende. Vejret er omskifteligt, og tågen kan skifte fra en smuk blå himmel til sol på en time. Ude på heden ser vi ofte de vilde Dartmoor-ponyer. Disse stærke og udholdende ponyer har været kendt i over tusind år og er ligesom hedeboerne tilpasset det barske klima. Gennem tiderne har de små hårdtarbejdende heste været brugt på gårdene og i minerne, hvor der blev udvundet tin fra områdets granit. Da minerne blev lukket, blev størstedelen af ponyerne sluppet fri, og i dag kan man se dem gå frit omkring i området.

Vi ender i den lille by Tavistock, her bliver der tid til at gå en tur og måske få en kop kaffe, inden vi kører til videre mod endemålet den populære sommerdestination Newquay, som bliver vores hjem de næste to nætter i Cornwall.

Fyldt med indtryk, på denne lange dag, kører vi det sidste stykke til Newquay, hvor vi skal indkvarteres for de næste to nætter og spiser middag på hotellet.

Dagens kørsel 275 km., køretid 4;30 t.

Dag 3
St. Michael’s Mount – Penzance – Lands End – St. Ives
Tidevandsøen St. Michael's Mount

I dag skal vi helt ud vestpå til Penzance Bay og den lille søvnige kystby Marazion. Herfra kigger vi ud over tidevandsøen St. Michael’s Mount, der ligger nærmest som et fatamorgana og rager op over vandet 366 meter ud for Cornwalls kystlinje. Byggeriet kaster straks tankerne hen på den franske pendant Mont St. Michel, ved Normandiets kyst. Her dog i mindre format. Og ganske som hos storesøsteren i det tidligere fjendeland Frankrig er øen kronet af en imponerende borg med samme karakteristiske koniske form.

St. Michael’s Mount har haft en omskiftelig tilværelse siden opførslen i 1200-tallet. Gennem århundrederne har stedet kunne kalde sig for alt fra handelsstation, munkekloster, fort, for til sidst at få titlen som hjem for St. Aubyn-familien, der overtog øen fra kongen som baron i 1650.

Øen nydes bedst udefra, og vi fortsætter til den lille by Penzance, som mange måske husker fra Pirates of Penzance, den gamle humoristiske musical af Gilbert og Sullivan.

Herfra går turen nu så langt mod vest, som vi kan komme, til den berømte Lands End. Her tager vi et kig på Englands vestligste punkt, og der bliver tid til en kort kystvandring, inden vi fortsætter vores tur over Cornwall til den anden side og besøger den lille kystby St. Ives, der vender ud mod Det Keltiske Hav.

Her vil det være muligt at holde en lille kaffepause eller måske få en god engelsk øl, inden vi fortsætter hjem til vores hotel, hvor vi også i aften spiser middag.

(Dagens kørsel 160 km, køretid ca. 3 t.)

Dag 4
Tintagel Castle, besøg på Cider Farm, Eden Project og Torbay
Eden Project – lærerigt og spektakulært

Dagen indledes med et besøg på Tintagel Castle. På et forrevet klippeskær ude i det grøn-blå korniske hav kan vi se resterne af det nærmest magisk beliggende og mytiske Tintagel Castle, et gammelt slot som også knyttes til legenden om Kong Arthur. Halvdelen af slottet står trygt på fastlandet, mens den resterende del ser ud til at klamre sig til et forrevet næs, der strækker sig ud i havet.

Da munken Geoffrey of Monmouth i 1100-tallet skrev sin delvist fiktive historiefortælling om England, placerede han Kong Arthurs undfangelse på netop dette sted. Og det var den historie, som inspirerede den rigeste jarl i Storbritannien, Richard den 1., til at opføre dette fantastiske sted i 1233.

Et besøg på Tintagel Castle kræver at man kan gå på trapper, mange trapper. Men der venter til gengæld fantastiske oplevelser i de gamle ruiner, hvor man virkelig kan fornemme historien. Slottet spillede en vigtig rolle i den mørke middelalder, og hvad end man tror på historien om Kong Arthur eller blot er glad for gode historier om riddere og konger, så mærker man følelsen af den mystik og magi, der svæver i luften på dette imponerende sted.

For den, som måske ikke har mod på så mange trapper, kan man jo selv vælge omfanget af besøget, eller måske finde et sted at sætte sig og se om Kong Arthurs genfærd måtte dukke op.

I efteråret 2018 påbegyndte man et fantastisk byggeri af en bro fra fastlandet til det ensomme klippeskær ude i havet. Broen vil genskabe den historiske forbindelse mellem de to dele og skabe en sammenhæng, og samtidig slipper man for trapperne den ene vej. Passagen af broen bliver ensrettet, og kun meget dårligt gående skulle få tilladelse til at gå retur ad broen.

Efter vores besøg på slottet bliver der lidt tid til at gå en tur i den hyggelige lille by Tintagel. Tag f.eks. et kig på det gamle postkontor, eller spis en af de fantastiske is hos Treleavens Luxury Cornish Ice Cream.

Selvom mange måske forbinder England med øl, har englænderne også en lang og stolt tradition for at lave cider. Måske blev cideren bragt hertil fra Normandiet, da den normanniske erobring af England fandt sted i 1066 med Vilhelm Erobrerens kamp ved Hastings, men nogle kilder siger, at cider allerede blev brygget under romerne i England på det tidspunkt.

Én ting er i hvert fald sikkert: I dag kan du finde et rigt udvalg af ciders, både søde og tørre, på værtshuse såvel som i butikker. I løbet af de seneste år har drikken fået en renæssance blandt de yngre generationer, og der er i øjeblikket over 450 producenter. Selv i Skandinavien har vi set en lille tilstrømning, men primært af de søde typer.

Vi besøger en lille lokal producent som producerer alt fra marmelade og gin til cider.

Her får vi en lille rundvisning, ser produktionen og hører om processen med at lave cider, inden vi slutter af med mulighed for at smage lidt på alle de forskellige produkter, der produceres på stedet.

Vi afslutter dagen med et besøg i Cornwalls svar på Edens Have. "Uden planter ville der ikke være noget liv på jorden", er grundtanken bag dette kæmpe projekt, der af mange anses for at være verdens mest spektakulære botaniske have. Kæmpe bobleformede drivhuse, såkaldte "biomer", er bygget i et gammelt lergrav, hvor det største strækker sig over 240 meter og er 55 meter højt. Drivhusene er så store, at de har fundet vej til Guinness Rekordbog som verdens største selvbærende kupler.

Allerede når man ankommer til det gamle lergrav, ser man ud over et udendørs anlæg, der repræsenterer vores egen tempererede zone. Her går stier på kryds og tværs over udendørsområdet, og titusindvis af planter sender øjnene på en sand botanisk eventyrrejse. Hele anlægget huser intet mindre end 140.000 planter og 4.500 forskellige arter, så selv den mest ivrige haveentusiast vil få svært ved at navngive dem alle.

Inde i de store konstruktioner finder vi en kuppel med et tropisk klima med temperaturer på omkring 35 grader og en kuppel med et middelhavsklima med temperaturer i 20'erne. I den tropiske kuppel finder vi alt fra kaffeplantager og vandfald til ananasplanter og kokospalmer, og i middelhavsklimaet støder vi på solsikker, oliventræer og maki-vegetation. Vi vandrer rundt og bliver stimuleret af lyde, lugte og farver. Efter et besøg i Eden Project, drager du klogere derfra og det hvad enten det handler om kaffeproduktion eller verdens økosystemer.

Herfra går turen til vores endestation, Torbay, hvor vi skal bo de næste to nætter. Måske er nogen blevet inspireret til at bestille en cider til måltidet.

(Dagens kørsel 205 km, køretid 3 t. 45 min)

Dag 5
Damptog fra Paington–Kingswear. Bådtur ved Agatha Christies Dartmouth
Dartmouths tågstation

I dag står dagen på røg og damp. Vi skal nemlig fragte os med damptog fra Paington til Kingswear. Her kører Dartmouth Steam Railway med deres imponerende damplokomotiver.

Vi stiger ombord på de renoverede passagervogne og kører i adstadigt tempo gennem landskabet. Vi passerer pastelfarvede småbyer, imponerende broer og grønne enge med udsigt over havet. Efter en halv times togtur møder vi igen floden Dart, som efter sit løb gennem Dartmoor-heden løber ud i havet ved Dartmouth.

En lille færge sender os over på den anden bred, hvor vi stiger ombord på en af de hyggelige turbåde, der sejler os en flot tur rundt ved udmundingen af floden og senere op ad Dart River til den lille by Totnes. Vi passerer blandt andet Britannia Royal Naval College og Greenway House, som var Agatha Christies sommerresidens i næsten 40 år, og som den opmærksomme læser kan genkende fra en af hendes kriminalromaner.

På sejlturen skal vi også holde øje med dyrelivet. Her kan vi nemlig være heldige at spotte alt fra delfiner og sæler til hejrer og isfugle, hvis vi er hurtige nok.

Vi er tilbage ud på eftermiddagen, og der bliver en stund til at nyde livet og slappe af inden dagens middag på hotellet.

(Dagens kørsel 30 km, køretid ca. 1 t.)

Dag 6
Torbay - Jurassic Coast–Lyme Regis – Bristol
Jurassic Coast, Dorset

Fra morgenstunden kører vi til den lille kystby Lyme Regis i grevskabet Dorset, som ligger på den såkaldte "Jurassic Coast", en 15,5 kilometer lang kyststrækning, der er blevet udnævnt til UNESCO verdensarv pga. de mange spændende opdagelser fra især juratiden (200 –145 millioner år siden).

Langs kysten kan vi se de forskellige klippelag, en tidskapsel, der afslører 185 millioner års historie gennem trias-, jura- og kridtperioden, og på vores tur langs stranden kan vi være heldige at finde spændende fossiler. Det er tilladt at tage løse fund med hjem. Området er ikke bare et eldorado for fossilsamlere, men for alle historieinteresserede, og man kan næsten ikke undgå at opdage fossiler i de forskellige lag. Man føler sig tæt forbundet med historien, når man ser de måske 180 millioner år gamle fossiler.

Vi tjekker ind på vores hotel i Bristol, hvor vi har slået os ned midt i byen. I dag er aftensmaden på egen hånd. Bristol har mange hyggelige steder og pubber der kan besøges hvis man skal have en sidste pint, inden turen går hjem igen. Prøv evt. The Old Duke i King Street hvor der ofte er levende musik og liv i gaden. 

(Dagens kørsel 200 km, køretid ca. 3:15 t.)

Dag 7
Bristol–Bath. Hjemreise fra London
Romersk bad i Bath

Fra morgenstunden går turen sydpå til Bath i det engelske grevskab Somerset. Byen, som er på UNESCOs verdensarvsliste, er oprindeligt grundlagt af romerne, som byggede bade ved kilderne i områdets naturlige varme kilde.

Kilden, som udspyder 1.170.000 liter 46 grader varmt vand om dagen, blev betragtet som hellig og tilskrevet gudinden Sulis Minerva. Et vidunderligt tempel blev opført til hendes ære, og i forbindelse med det blev der bygget en svømmehal. Resterne af den kan stadig ses.

Englands første kongelige kroning fandt også sted i Bath i 973. Mange forfattere og store kulturpersoner har ligeledes ladet sig inspirere af den smukke by, som omtales i deres værker, heriblandt den britiske forfatter Jane Austen (1775–1817), der boede i Bath. i begyndelsen af 1800-tallet, og som har ladet flere historier udspille sig her.

I 1700-tallet genopdagede briterne Bath, som blev en populær kurby for kongelige og adel, og der blev bygget elegante bygninger i georgiansk stil, som den dag i dag giver Bath en sofistikeret atmosfære.

De, der ønsker det, kan vælge at besøge de romerske bade, hvor vi blandt andet kan se den 1,6 meter dybe pool, som var en attraktion i hele det nordlige romerske imperium. (Entré ikke inkluderet, £26 - januar 2023).

Efter spændende oplevelser i det sydvestlige England er det tidligt på eftermiddagen tid til at tage mod lufthavnen for hjemrejsen.

(Dagens kjøring 25 mil, kjøretid ca. 3:30 t.)

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 10.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.200,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København–London t/r
 • Udflukter og transport ifølge program
 • Alle entreer og aktiviteter (værdi kr 750,–)
 • Indkvartering på godt hotel i delt dobbelværelse
 • Morgenmad dagligt og 4 middage
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring ved sygdom, 7% af rejsens pris
 • Rejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Evt. entré til Roman Baths i Bath (ca. 26£)
 • Personlige drikkepenge f.eks til chauffør (beregn ca. 5£ per person)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Elektricitet

Danske el-apparater kan normalt kun bruges i Storbritannien ved hjælp af en adapter (kan købes både i Danmark og i Storbritannien). Ofte går det dog på visse hoteller at bruge stikket på badeværelset, der er beregnet til barbermaskine. Vi anbefaler dog, at man har en adapter med på rejsen.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hoteller

Vi har forsøgt at planlægge rejsen, således at vi slipper for at skulle skifte hotel hver dag. For en god ordens skyld, vil vi nævne, at dette naturligvis betyder, at man enkelte gange kan opleve at køre det samme stykke vej til og fra hotellerne. Men dette opvejes til fulde af de tidsmæssige fordele, da vi på den måde undgår at skulle skifte hotel, tjekke ind og ud og pakke bagagen to gange ekstra. Alle hoteller er af god mellemklasse og der serveres glimrende morgenmad og middag hver aften på hotellerne.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 26 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Drikkepenge

Det er normalt kutyme, at man giver drikkepenge til buschauffører på rejsen. Vi anbefaler ca. 5-7£ for en uge pr. person.

Øvrige drikkepenge forekommer i forbindelse med køb af drikkevarer osv., her er det kutyme, at man runder lidt op ud fra købsbeløbet.

Mere om England

Her kan du få mere at vide om England: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/england
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Fly

Denne afgang er lagt til salg under forbehold for indkøb af fly. Da vi ikke kender den fremtidige situation på flymarkedet har vi taget udgangspunkt i et forholdsvis uændret flymarked. Måtte der således komme drastiske ændringer i flytider eller flyselskab, meddeles dette. Måtte der være større ændringer er allerede indbookede kunder naturligvis berettiget til fri annullering. Skulle det helt usædvanligt ske at vi ikke kan få en bestemt flyafgang vil vi naturligvis tilbyde ombooking til nærliggende dato. 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Skønne Sydengland og Conwall Dejlig og spændende tur med hyggelige mennesker, en helt fantastisk guide og en/to fin(e) og glad(e) chauffør(er). Specielt de første dage var en anelse strabadserende i forhold til det, der skulle nås i følge programmet. Det betød, at vi ikke havde så meget tid til at udforske/shoppe på egen hånd, som man kunne ønske sig. Hotellerne på nær i Bristol er engelsk stil lige som maden, men sådan er det. Vi vidste det og kan sige, at nu har vi også selv oplevet det. Personligt behøvede jeg ikke at besøge Bristol. Det fredelige, landlige og hyggelige TV serie England kontra det hektiske byliv i den storby, var noget af en kontrast. Vi havde meget lidt tid til rådighed i byen, så en overnatning i Bath ville have passet bedre ind. Selvfølgelig er det nødvendigvis ikke en holdning alle deler og måske heller ikke en mulighed. Bare et forslag. Heldigvis vidste vi meget om turen på forhånd via en tidligere kollega, derfor kom stort set intet af det som en overraskelse. Man kan sige, vi var godt forberedt......................så det hele oplevedes fint nok. Vi har i hvert fald nydt det og oplevet meget på temmelig kort tid. Vi påtænker en ny rejse med Jer/Albatros i nær fremtid, for I og guiden i særdeleshed har bestemt styr på det. Tak for denne gang - mvh Joan
Date published: 2024-05-21
Rated 5 out of 5 by from Sydengland i pragtfuldt vejr Rejsen levede helt op til vores forventninger - og vores guide -Janne- var meget vidende og yderst sympatisk. Ældre engelske hoteller er noget særprægede, særligt med hensyn til mystiske trappeløb - og den engelske morgenmad ligeledes - forvent ikke ost eller grønt, men æg, bacon, baked beans, svampe o.l, samt frugt og toastbrød
Date published: 2024-05-16
Rated 5 out of 5 by from En god oplevelse i Sydengland En helt igennem fin rejse, der til fulde levede op til vore forventninger
Date published: 2024-05-15
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse med fantastiske oplevelser Rejsen var meget spændende hvor vi gik et godt indblik i Sydengland og Cornwall. Vi besøgte mange spændende steder og der var plads til ture på egen hånd undervejs. Vores rejseleder var meget professionel og med en guldgrube af viden om de forskellige steder vi besøgte
Date published: 2024-05-15
Rated 5 out of 5 by from Topprofessionelt team ( Guide og chauffør ).. Enestående guide og chauffør. De har gjort et kæmpe stykke arbejde.
Date published: 2024-05-15
Rated 5 out of 5 by from Smuk rejse med mange gode oplevelser Virkelig smuk tur med fantastiske oplevelser og en virkelig god rejseleder
Date published: 2024-05-15
Rated 5 out of 5 by from Fin rute i Sydengland, med mange seværdigheder undervejs Det var ruten, som fangede vores opmærksomhed, da Albatros annoncerede rejsen, og turen levede helt op til vores - høje - forventninger. Og så var rejselederen et fund - super god til at fortælle om historien, stederne, gode pointer og sjove anekdoter.
Date published: 2024-05-14
Rated 5 out of 5 by from Skønneste tur til sydengland Rejsen var meget veltilrettelagt og der var styr på alt ting gennem hele rejsen. Mange smukke byer, landskaber og kyster. Enestående historiske oplevelser og rejselederen var yderst kompetent, klog, sjov og vidende.
Date published: 2024-05-14
 • y_2024, m_5, d_26, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_16, tr_227
 • loc_da_DK, sid_GBRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser