Vandring og wellness i Transsylvanien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Den perfekte kombination af naturskønne omgivelser, kulturoplevelser og spaophold på 4-stjernet øko-resort

På denne specialrejse kombinerer vi velvære og vandring på en helt ny måde. Vi kan nemlig som de første i Danmark byde velkommen til det 4-stjernede Wolkendorf Bio Hotel & Spa i Transsylvanien. I en lille uge danner dette charmerende hotel rammen om vores ophold i et af Europas smukkeste og mest oversete naturområder. Her er mulighed for at nyde godt af hotellets mange spa-faciliteter, nyde den gode økologiske kost, samt ikke mindst vandre i underskønne omgivelser ved foden af Karpaterbjergene.

Vi skal naturligvis også på en kort byrundtur i den rumænske hovedstad, Bukarest, besøge den nærliggende middelalderby Brasov, samt kigge forbi landets to mest berømte slotte, Dracula-slottet i Bran og kongeslottet i Sinaia.

Al transport foregår i moderne, bekvemme busser med aircondition, og vi har inkluderet halvpension på det hyggelige Wolkendorf Bio Hotel & Spa.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Albatros aktiv

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta RO

Dagsprogram
Dag 1 København – Bukarest – Wolkendorf. Orienterende byrundtur og velkomstmiddag på hotellet
Dag 2 Wolkendorf. Afslapning og vandreture i området med lokal middag
Dag 3 Brasov. Byrundtur i Brasov og ”Draculas slot” i Bran inkl. middag ved slottet
Dag 4 Wolkendorf. Vandring i Karpaterbjergene og mulighed for besøg i Bjørnereservatet Libearty Sanctuary
Dag 5 Wolkendorf. Afslapning og vandreture, samt aftenshow og fællesbål
Dag 6 Wolkendorf – Sinaia – Bukarest. Kongeslottet Peles og hjemrejse

Hoteller

Wolkendorf Bio Hotel & Spa

 • 45 specialindrettede værelser
 • Restaurant med økologisk og lokalproducerede fødevarer
 • Gode vandreruter i området
 • Cykler til fri afbenyttelse
 • Wellness faciliteter:
 • Sauna og dampbad
 • Salt- og koldtvands pool
 • Massage

På Wolkendorf Bio hotel & Spa kan du i fulde drag nyde de smukke omgivelser, samtidig med at du kan gøre brug af hotellets mange faciliteter. Med sin placering midt i det rustikke Transsylvanien, tæt på De Karpatiske Bjerge, Draculas slot i Bran, samt middelalderbyerne Brasov og Sinaia, finder ud her både kultur- og naturperler, som du end ikke vidste fandtes.

Hotellet er indrettet med 45 helt unikke værelser, hvor inventaret er fremstillet af lokale håndværkere. Hotellets restaurant byder på lækre lokalretter lavet på stedets egne fødevarer, og der bages frisk brød hver dag i køkkenets store lerovn.

Hotellet kan desuden byde på forskellige wellness-aktiviteter, såsom salt- og koldtvandspool, sauna og dampbad samt forskellige former for massage.

Du kan læse mere om hotellet og dets mange faciliteter her: https://wolkendorfhotel.ro/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
6.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Bukarest – Wolkendorf. Orienterende byrundtur og velkomstmiddag på hotellet Ca. 170 km

Vi sætter kursen mod Rumænien og hovedstaden Bukarest, der i mellemkrigstiden var kendt som ”Østens Paris” på grund af sin elegante, franskinspirerede arkitektur. 2. Verdenskrigs bombardementer og jordskælv i 1940 og 1977 ryddede dog godt ud i de smukke 1800-talsbygninger, som nu er suppleret af nyere arkitektur fra Sovjettiden.  

Bukarest er med sine to millioner indbyggere Rumæniens største by, og den var hovedstad for Valakiet indtil 1862, hvor Valakiet og Moldavien indgik et forbund, der senere blev til kongeriget Rumænien. Det var også i Bukarest, en del af kampene under revolutionen i 1989 blev udkæmpet, og sporene fra skudhuller i murene ses stadig i byen.

Vi kører forbi Den Fri Presses Hus, som er et skoleeksempel på den noget bombastiske byggestil socialistisk realisme, og hvor de fleste aviser har deres hovedkvarter. Vi tager videre til Triumfbuen, som er bygget efter parisisk forbillede til minde om 1918, hvor Transsylvanien blev indlemmet i riget. Derefter Sejrspladsen, en af byens centrale pladser, hvor blandt andet regeringsbygningen ligger – ikke at forveksle med Ceausescus gigantiske parlamentspalads. Vi runder også Revolutionspladsen, der er hjem for flere vigtige historiske bygninger: det tidligere kongelige palads, der nu huser Nationalmuseet for Kunst, universitetsbiblioteket, koncerthallen Athenæum og den tidligere Centralkomité for at nævne et par stykker. En del af køreturen går ad Sejrsboulevarden, som har været byens mest fashionable gade, siden den for godt 300 år siden blev belagt med træ, så den var farbar, når andre veje var mudrede. Dengang havde mange adelige familier deres villaer her, og i dag er det navne som Gucci, Armani og Rolex, der pryder vejsiden.

Vi forlader nu Bukarest og begiver os nordpå mod vores endelige destination, Wolkendorf Bio Hotel & Spat. Ved ankomst nyder vi en god middag i hotellets hyggelige restaurant, inden vi kan se frem til en god og velfortjent nattesøvn.

Inklusive frokost og aftensmad.

Dag 2
Wolkendorf. Afslapning og vandreture i området med lokal middag

Morgenen er afsat til for alvor at lære hotellet og dets mange faciliteter at kende. Vi bliver vist rundt og får mere at vide om de mange spafaciliteter, der indbefatter flere forskellige massagemuligheder, saunaer og udendørs aroma-pools (alle faciliteter er inkluderet i opholdet undtagen massage, der kan bookes og betales på stedet). Vi hører naturligvis også nærmere om de mange vandreruter omkring hotellet, samt om mulighederne for at låne såvel cykler som fiskeudstyr m.m.

Resten af dagen kan man bruge til at gå på opdagelse i lokalområdet, afprøve stedets mange faciliteter eller blot nyde den friske luft og landlige idyl.

Sidst på eftermiddagen samles vi atter og begiver os på gåben mod den nærmeste landsby, hvor vi skal høre mere om områdets historie. Vi befinder os i hjertet af Transsylvanien, der først blev en del af Rumænien i 1918. Inden da havde regionen, med skiftende grad af selvstyre, hørt under Ungarn i en cirka 1.000-årig periode. Området var i høj grad beboet af transsylvanske saksere, som var en blandet flok af tysktalende indvandrere, der kom til området af flere omgange i løbet af 1100- og 1200-tallet. Invitationen kom fra de ungarske herskere, som gerne ville have Transsylvanien koloniseret som en slags buffer-zone mod invasioner.

Indvandrerne formåede at holde fast i deres kulturelle arv uden at blive assimileret, blandt andet talte – og taler – de stadig tysk, og op til 2. Verdenskrig udgjorde de et stort tysk mindretal i Rumænien. Efter 2. Verdenskrig blev de fleste udvist eller de emigrerede, blandt andet til Østrig, Tyskland og USA.

Der er dog ingen tvivl om de saksiske tilhørsforhold, og vi slutter vores lille byvandring af med at spise en lokal middag i landsbyen, hvor vi uden tvivl også bliver budt på den lokale brandy, som siges at holde såvel kvinder som vampyrer på afstand.

Inklusive morgenmad og aftensmad.

Dag 3
Brasov. Byrundtur i Brasov og ”Draculas slot” i Bran inkl. middag ved slottet Ca. 80km

Vi starter dagen med at køre til Brasov, hvor vi skal kigge nærmere på den interessante by. Brasov – hvis gamle tyske navn er Kronstadt – har en meget velbevaret middelalderbykerne, og en del af bymuren og de tilhørende tårne er restaureret. På byens centrale torv, Piata Sfatului, summer det af liv og alskens varer falbydes fra de mange hyggelige butikker og cafeer.

Herefter går turen til Brasovs vartegn, Den Sorte Kirke. Den store gotiske kirke er egentlig mere grå, end den er sort, men navnet stammer fra 1689, hvor en stor brand ødelagde – og sværtede – en del af kirken. I kirken findes et stort orgel af den berømte berlinske orgelbygger Buchholz, og man mener, at det er det sidste af hans orgler, der er bevaret i sin oprindelige form.

Der bliver tid til at opleve byen på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen begiver os mod
det nærliggende Bran og slottet, der også kaldes ”Draculas slot”.

I Bram Stokers roman bor grev Dracula på et slot oppe på et højdedrag i Transsylvanien med en dyb flodkløft forneden. Beskrivelsen passer perfekt på Bran-slottet, og det er ikke usandsynligt, at Stoker har ladet sig inspirere af netop dette slot. Hvad angår den ”ægte” Dracula, Vlad III, er det langtfra bevist, at han havde nogen forbindelse til Bran-slottet. Visse kilder hævder dog, at han blev holdt fanget der i to måneder på ordre af den ungarske konge Matei Corvin. Myte eller ej, Bran-slottet lever op til alle forventninger om et eventyrligt middelalderslot, som det hæver sig højt over dalen med myriader af hvide tårne og tilbygninger.

Slottet er anlagt i slutningen af 1300-tallet og fungerede senere som grænsepost til bjergpasset mellem Valakiet og Transsylvanien. I 1920, efter Rumæniens samling, blev slottet kongelig residens. Derefter fulgte perioden med kommunisme, og kongefamilien blev landsforvist. Efterkommere af den tidligere kongefamilie har nu igen fået slottet i deres varetægt, og efter en omfattende restaurering er det åbnet som museum. Vi får en interessant rundvisning på slottet inden vi slutter dagen af med at spise frokost i Dronning Maries smukt indrettede salon, der ligger i slottets have. En speciel spise i disse imponerende, historiske rammer.

Vi returnerer til vores hotel sidst på aftenen.

Inklusive morgenmad og aftensmad.

Dag 4
Wolkendorf. Vandring i Karpaterbjergene og mulighed for besøg i Bjørnereservatet Libearty Sanctuary Ca. 70km

Efter morgenmaden begiver vi os mod den nærliggende bjergkæde Piatra Craiului, bedre kendt under navnet Karpaterbjergene. Vi kører i bus til den nærliggende lille by Zarnesti, hvorfra vores vandretur starter.

Vi forlader Zarnesti og befinder os snart i noget af den smukkeste natur, som Rumænien har at byde på. Vi befinder os i Piatra Craiului, som har været nationalpark siden 1938 og breder sig over 148 kvadratkilometer. Nationalparkens bjergmassiv er omgivet af Fagarasbjergene mod nordvest og Bucegibjergene mod øst.

Vi begiver os først gennem landbrugsområder, men er snart omgivet af skove og enge. Her går livet sin vante gang, og det foretrukne transportmiddel i dette bjergrige område er hestetrukne vogne. Vores mål for dagens vandring er i første omgang Plaiul Foii, der selv er udgangspunkt for længere ekspeditioner ind i Karparterbjergene. Ruten er omkring 10 kilometer med en højdestigning på 150 meter. I Plaiul Foii findes en enkel hyggelig restaurant, hvor der er mulighed for at nyde en lokal frokost (ikke inkluderet i prisen)

Herfra er der mulighed for på egen hånd at gå videre ud i den underskønne natur. Der findes masser af ruter af forskellig længde og sværhedsgrad, så der er noget for enhver smag. Er man træt af at vandre, kan man også vælge at blive fragtet tilbage til Zarnesti, hvor der er mulighed for
at komme tæt på områdets største pattedyr, den brune bjørn.

For de interesserede kører bussen til Libearty Sanctuary, et bjørnereservat og -rehabiliteringscenter, som siden slutningen af 1990’erne har været hjemsted for bjørne, der tidligere har været holdt fanget og brugt som turistattraktioner. Bjørnene er ofte blevet fanget i naturen som unger, og i det 70 hektar store bjørnereservat lever de omkring 70 bjørne nu igen i deres naturlige omgivelser. Vi besøger centret og hører om dets arbejde (udflugt til Libearty Sanctuary er ikke inkluderet i rejsens pris, og entre betales seperat på stedet).

Bussen afhenter sidst på eftermiddagen dem, som har valgt at fortsætte vandringen, og vi returnerer samlet til vores hotel sidst på eftermiddagen.

Inklusive morgenmad og aftensmad.

Dag 5
Wolkendorf. Afslapning og vandreture, samt aftenshow og fællesbål

I dag er der mulighed for at nyde hotellets mange faciliteter samt prøve kræfter med nogle af de mange vandreruter i lokalområdet. Der findes flere mindre landsbyer i området omkring hotellet, som man med fordel kan besøge på cykel, der kan lejes på hotellet.

Om aftenen mødes vi til endnu en god middag i hotellets restaurant. Da det er sidste aften, vi er sammen, slutter vi af med lejrbål i hotellets hyggelige have, hvor nogle af de ansatte vil underholde med sang og dans midt i den skønne rumænske natur.

Inklusive morgenmad og aftensmad.

Dag 6
Wolkendorf – Sinaia – Bukarest. Kongeslottet Peles og hjemrejse Ca. 200km

Det er blevet tid til tage afsked med vores dejlige hotel og begive os tilbage mod civilisationen.
På vejen tilbage mod hovedstaden kigger vi forbi byen Sinaia, ”Karpaternes perle”, der ligger i en dal omgivet af fyrretræer.

Sinaia var hjemsted for Rumæniens første konge, Karol I, som fik bygget sommerslottet Peles. Vi får en rundtur på slottet, der dog først stod færdigt i 1914, få måneder før kongens død. Da havde byggeriet været i gang i 39 år. Man forstår tidsforbruget, når man ser de utroligt kunstfærdigt udsmykkede rum med udskårne trælofter, forgyldninger og tusindvis af detaljer. Peles-slottet er afgjort et af turens højdepunkter, og ikke mindst de gyldne værker af den østrigske kunstner Gustav Klimt gør indtryk. Ligeledes var det et af de første slotte med indlagt vand og fjernvarme.

Efter lidt tid på egen hånd fortsætter vi mod lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

Inklusive morgenmad.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 6.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
948,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Bukarest t/r
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på Wolkendorf Bio Hotel & Spa
 • Morgenmad dagligt, frokost dag 1, samt middag dag 1-5
 • Transport i moderne og bekvem bus
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. 15 euro pr. person)
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,-
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Fodtøj og praktisk påklædning

På vores vandreture er godt fodtøj og praktisk påklædning et must. Vandreturene foregår oftest på ujævnt underlag, og vandrestøvler med støtte af anklen kan på det kraftigste anbefales. Temperaturen kan svinge meget, så medbring påklædning, der kan justeres ift. Temperatur, dvs. lag-på-lag, så du på selve dagen kan afgøre om du skal have en, to eller ligefrem tre trøjer på.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Forlængelsespakke i Bukarest

Type Rejseforlængelse
Varighed 3 dage
Pris Fra 1.698,–
Oplevelser i den rumænske hovedstad

Vi har sammensat nogle intense og oplevelsesrige dage i Bukarest for dem, som gerne vil lære den rumænske hovedstad bedre at kende.

Dag 6 Indkvartering og afslapning

Mens resten af gruppen begiver sig mod lufthavnen fortsætter vi til Bukarest bymidte, hvor vi indlogerer os på vores hotel.

Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd.

Dag 7. Parlamentspaladset og byvandring i den gamle bydel

I dag tager vi på byrundtur med vores rumænske lokalguide og skal blandt andet besøge det grotesk store Parlamentspalads, som er verdens næststørste administrative bygning, kun overgået af Pentagon. For at få plads til byggeriet blev en stor del af Bukarests gamle bydel ryddet, og det gik blandt andet ud over mange kirker, synagoger og omkring 30.000 boliger. Ceausescus monumentale byggeprojekt begyndte i 1984 og det stod næsten færdigt i 1989, da han blev afsat.

Efter en spændende rundvisning i parlamentspaladset spiser vi frokost på en hyggelig lokal restaurant i den gamle bydel. Herfra fortsætter vi rundt i den gamle bydel og ser på nogle af byens mange smukke pladser og palæer, samt får udpeget de bedste steder at spise og shoppe.
Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd.

Dag 8. Tid på egen hånd og hjemrejse

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, inden vi kører i lufthavnen, hvor vores fly tilbage til Danmark venter på os.

Forlængelsespakke gennemføres ved min. 6 deltagere og skal bookes senest 60 dage før afrejse.

Tillæg for enkeltværelse: 498,–

Prisen inkluderer
 • Engelsktalende lokalguide
 • 2 overnatninger på 4-stjernet hotel i den centrale del af Bukarest
 • Udflugter og transport jf. program
 • Frokost på historisk restaurant i den gamle bydel
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguide og chauffør (frivilligt)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen Inkluderer”
Rated 5 out of 5 by from Rejse med balsam for både sjæl og legeme Transsylvanien er en utrolig smuk region. Den danske rejseleder, den lokale rejseleder Transsylvanien er en utrolig smuk region. Vores guide, den lokale guide og vores chauffør var fantastiske og var gode til at improvisere. Den lokale guide havde stor viden, var inspirerende og humoristisk. Bjørnereservatet er bestemt et besøg værd
Date published: 2022-05-10
Rated 5 out of 5 by from Balsam for både krop og sind! Fysiske aktiviteter, wellness og afslapning! Et skønt fællesskab i vores lille rejsegruppe på 12 personer med god kemi og hjælp fra både vores danske guide, vores lokale guide og vores chauffør! Denne rejses koncept kunne godt anbefales overført på andre rejsemål! Dejligt med mulighed for lån af mountainbikes på hotellet til opdagelse i lokalområdet!
Date published: 2022-05-10
Rated 5 out of 5 by from Dejlig tur i et dejligt land Rumænien var absolut en positiv overraskelse. Byerne er ganske smukke, og Transsylvanien helt fantastisk. Såvel den danske leder, som den lokale Alex, var fremragende.
Date published: 2022-05-08
Rated 5 out of 5 by from Dejlig, spændende og overraskende rejse. En særdeles positiv oplevelse i et smukt land, hvor vi oplevede meget positive forhold, vi ikke havde forventet, som blev særdeles godt formidlet.
Date published: 2022-05-09
 • y_2022, m_5, d_18, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.27
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_da_DK, sid_RORTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser