Vejen til Mandalay

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Udforsk det uberørte Burma med Bagans utallige pagoder, gyldne templer i Yangon, Inle-søen og Mandalay

Vi rejser i sporene af Kiplings berømte digt ”Mandalay” og ser efter flyvefisk i leg ved Kinabugtens kaj. Vi kan ikke love flyvefisk, men et utal af smukke pagoder, gyldne templer, munke og landsbyer i dette eventyrland, som er ved at åbne sig mod verden.

Fra den forhenværende kongehovedstad Mandalay og verdens længste træbro rejser vi til Bagan-sletten i det nordlige højland, hvor vi oplever den urgamle buddhistiske højkultur, der har sat sit præg på landskabet med utallige gyldne tage og spir.

Vi besøger Popa-bjerget og sejler på Inle-søen, hvor det lokale liv helt bogstaveligt leves på vandet. I Yangon (tidl. Rangoon) ser vi bl.a. den guddommeligt smukke Shwedagon-pagode. Undervejs kommer vi tæt på den gæstfrie befolkning, når vi besøger markeder og nyder det myanmarske køkken.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kyat

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark
Dag 2 Ankomst til Mandalay. Byrundtur med templer og Mandalay Hill. Velkomstmiddag
Dag 3 Mandalay. Sejlads til Mingun. Mahamuni-pagoden, lokalmarked og tempel i Mandalay
Dag 4 Mandalay. Udflugt til Mahagandayon-klosteret, U Bein-broen, den gamle hovedstad Ava og Sagaing
Dag 5 Mandalay – Bagan. Sejlads på Irrawaddy-floden fra Mandalay til Bagan
Dag 6 Bagan. Nyang-Oo og templer på Bagan-sletten
Dag 7 Bagan. Popa-bjerget og solnedgangssejlads på Irrawaddy-floden
Dag 8 Bagan – Heho – Augn Ban – Pindaya. Togtur, Shan-plateauet og Pindaya-grotten
Dag 9 Pindaya – Heho – Inle-søen. Morgenmarked og Shwe Yan Pyay-pagoden
Dag 10 Inle-søen. Sejlads på Inle-søen. Flydende landsbyer, lokalliv og pagoder
Dag 11 Inle-søen. Sejlads til Sagar, sunkne stupaer og templer, Thaya Gone-landsbyen
Dag 12 Inle-søen – Yangon. Byrundtur med den gamle kolonibydel og den gyldne Shwedagon-pagode
Dag 13 Yangon. Dala, Chinatown, The Strand, Bogyoke-markedet og afskedsmiddag
Dag 14 Yangon. Tid på egen hånd og hjemrejse
Dag 15 Ankomst København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Vi rejser fra København med Thai Airways via Bangkok.
Dag 2
Ankomst til Mandalay. Byrundtur med templer og Mandalay Hill. Velkomstmiddag
Mahamuni-templet

Vi ankommer til Mandalay, og efter vi har tjekket ind på vores hotel og haft tid til lidt afslapning, er det tid til at se nærmere på byen.

Med et imponerende antal buddhistiske pagoder – mere end 700 – og et stort antal klostre er Mandalay Myanmars absolutte religiøse centrum. Ud af landets 500.000 buddhistiske munke bor cirka 60 procent her i Mandalay og lever et liv i askese ud fra århundredgamle principper og ritualer. Mandalay er desuden kendt for sine rige kunst- og kunsthåndværkstraditioner. Under det burmesiske kongedømme, hvis sidste hovedsæde var her i Mandalay, var mange af de lokale kunstnere og kunsthåndværkere leverandører til hoffet, og de stolte, kreative traditioner består den dag i dag.

Vi besøger Mahamuni-templet og det særlige Kuthodaw-tempel, hvor der rundt om hovedtemplet står 729 altre. De 729 templer indeholder hver især et stykke indgraveret marmor, indeholdende én side fra de hellige buddhistiske skrifter – derfor kaldes templet af nogle for verdens største bog.

Vi ser også det lille, men utroligt smukke Shewendaw-kloster, der for størstedelen består af sirligt og detaljeret udskåret teaktræ. Oprindeligt var bygningen forgyldt både udvendigt og indvendigt, men tiden har sat sine spor, og det er nu kun indenfor lyset kan genskinne i de gyldne flader. Udflugten slutter på Mandalay Hill, hvor vi ser solnedgangen over byen.

Vi skal naturligvis også smage på landet, og vi nyder en velkomstmiddag sammen på en lokal restaurant. Det burmesiske køkken læner sig op ad kinesiske, thailandske og indiske madtraditioner, og en typisk frokost- eller middagstallerken rummer ris eller nudler, masser af friske grøntsager, krydderier, fisk, rejer, kylling eller fårekød. Af religiøse grunde er svine- og oksekød sjældent på menuen.

Dag 3
Mandalay. Sejlads til Mingun. Mahamuni-pagoden, lokalmarked og tempel i Mandalay
Klokken i Mingun

I dag sejler vi ud på Burmas vigtigste og længste flod, Irrawaddy. Vores mål er Mingun, hvor vi skal se Mingun-klokken – en af verdens tungeste klokker på omkring 90 tons. I Mingun ser vi også nærmere på den hvide Hsinbyume-pagode, hvis hvide farve symboliserer det buddhistiske, mytologiske bjerg, Meru-bjerget. Vi sejler tilbage til Mandalay, hvor vi spiser frokost.

Efter frokosten besøger vi den berømte Mahamuni-pagode. Midt i pagodens fortættede atmosfære findes en Buddhafigur, hvorpå der igennem flere hundrede år er blevet påklistret bladguld. Som et sjovt kuriosum kan det nævnes, at Buddhafiguren hver morgen får børstet tænder og renset negle af templets munke. I området ser vi også nærmere på, hvordan guld bliver banket ud til bladguld.

Sidst på eftermiddagen får vi et indblik i det myanmarske hverdagsliv, når vi besøger det store lokale marked Zay Cho, der ligger centralt i byen. Vi slutter dagen af med et besøg i Shwe Bin-klostret, der blev bygget i slutningen af 1800-tallet af to kinesiske jadekøbmænd.

Dag 4
Mandalay. Udflugt til Mahagandayon-klosteret, U Bein-broen, den gamle hovedstad Ava og Sagaing
U Bein-broen

I udkanten af Mandalay ligger Amarapura (”den udødelige by”), som i en periode på 50 år (1783-1833) var landets hovedstad. Amarapura er hjemsted for Myanmars største, buddhistiske kloster: Mahagandayon-klosteret, der rummer mere end 1.000 munke og munkenovicer.

I det burmesiske samfund er der en stærk, social forventning om, at drenge/mænd mindst to gange i livet hengiver sig til klosterlivet. Dels som dreng (mellem 10 og 20 år gammel). Og igen efter de 20 år som fuldt ordineret munk.

Munke nyder generelt meget stor respekt i Burma, og det er derfor særdeles prestigefyldt for en familie at have en søn, som er – eller i en periode har været – munk. De myanmarske munke har flere gange markeret sig stærkt politisk, senest i 2007, hvor en gruppe munke gik i clinch med militærregimet i protest mod militærets angreb på fredelige demonstranter.

Næste punkt på dagen er Amarapuras berømte bro. Den 1,2 kilometer lange bro U Bein, verdens længste gangbro i teaktræ, hviler på mere end 1.000 bropiller hen over Taungthaman-søen og forbinder Taungthaman-øen med fastlandet. Selvom U Bein har mere end 200 år på bagen, er den stadig i fin stand. Der er ofte et leben af lokale på gåben eller cykel hen over broen, som er en af Myanmars mest fotograferede seværdigheder.

Fra Amarapura sejler vi 10 minutter til Myanmars gamle hovedstad Ava, som var landets hovedstad fra 1365-1842. Byen er fantastisk godt strategisk placeret på en ø mellem Irrawaddy- og Myitnge-floden. I Ava ser vi på det store kloster Maha Aungmye Bonzan, der er bygget helt i træ, og Bargayar-klostret, hvor de kongelige burmesere fik deres uddannelse. Klostret er rigt udsmykket med træudskæringer.

Vi fortsætter dagens tur  til Sagaing og Sagaing Hills. Hele området er blevet et valfartsmål for buddhistiske munke og hundredvis af templer og klostre ligger på skråningerne. Vi nyder solnedgangen over området og kører tilbage til Mandalay.

Dag 5
Mandalay – Bagan. Sejlads på Irrawaddy-floden fra Mandalay til Bagan
Irrawaddy-floden

Efter morgenmaden kører vi ned til Irrawaddy-floden,  hvor vi går om bord på den lokale båd, der sejler os til en af Sydøstasien største seværdigheder, Bagan. Sejlturen tager ca. 8-9 timer, og undervejs passerer vi byer, klostre og pagoder og ser livet på floden. Vi ankommer sandsynligvis kort før solnedgang til Bagan.

Dag 6
Bagan. Nyang-Oo og templer på Bagan-sletten
Bagan

Dagen begynder med en tur nordpå til  landsbyen Nyaung Oo, som ligger ved Irrawaddy-flodens bred. Vi går en tur og ser hverdagen i den lille myanmarske by udspille sig. Fra landsbyen bliver vi kørt i cykeltaxa til Shwezigone-pagoden, som blev færdiggjort i 1102 og er prototypen på en myanmarsk stupa (et buddhistisk monument, som kan være halvkugle-, klokke- eller kegleformet).  Fra Shwezigone bevæger vi os til det egentlige Bagan.

Bagan er et 42 km² stort sletteområde, som er hjemsted for mere end 3.000 historiske, buddhistiske templer. Så langt øjet rækker, popper de karakteristiske, spidse tempeltårne op i det flade slettelandskab, og det hele har et skær af mystik og uvirkeligt eventyrlandskab over sig.

Starten på byggeriet af det første tempel på Bagan-sletten fandt sted i 1057 efter vor tidsregning. Konge efter konge føjede flere og flere templer til, lige indtil Kublai Khans mongolske tropper 230 år senere erobrede området.

4.400 templer blev bygget på sletten, og på trods af naturmæssige udfordringer som jordskælv, oversvømmelse og erosion består mere end 3.000 templer den dag i dag. Området kandiderer til at komme på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, men en verserende tvist mellem myndighederne og UNESCO om renoveringsmetoder har sat processen på pause.

Efter at have tjekket ind på vores hotel ser vi nogle af Bagan-slettens mest betydningsfulde pagoder, heriblandt Ananda-templet, et hvidkalket mesterværk, som kombinerer Mon-arkitektur med indisk arkitektur. Ifølge legenden fik kong Kyanzittha dræbt de otte munke, der byggede templet, så de ikke kunne bygge et lignende tempel andetsteds.

Tæt på Ananda-templet finder vi også Thatbyinnyu-templet og den gyldne Shwezigon-pagode, som siges at indeholde en tand og et stykke knogle fra selveste Buddha. Til sidst besøger vi det største af alle templer på Bagan-sletten: Dhammayangyi-templet, som er bygget af Kong Narathu. Han slog sin far og sin bror ihjel for selv at komme til magten, og det siges, at han byggede templet for at sone sine synder. Vi runder dagen af med at nyde solnedgangen over Bagan-sletten. Praktisk fodtøj kan anbefales, da vi kommer rundt på gåben.

Dag 7
Bagan. Popa-bjerget og solnedgangssejlads på Irrawaddy-floden
Popa-bjerget

Bagan. Popa-bjerget og solnedgangssejlads på Irrawaddy-floden

Fra morgenstunden kører vi til tempelbjerget Popa, cirka 1,5 times kørsel fra Bagan. Popa-bjerget er Burmas vigtigste centrum for tilbedelse af de såkaldte nats. I den burmesiske, buddhistiske tro er der 37 nats, ”beskyttende ånder”, som man giver offergaver og har integreret i det daglige, religiøse liv på lige linje med Buddha. Nat-tilbedelse eksisterede i Burma længe før buddhismen blev introduceret og tager afsæt i et animistisk verdenssyn, hvor alt, også naturen, er besjælet. I dag er tilbedelsen af nats særligt udbredt på landet, hvor hver lille landsby med respekt for sig selv har et nat-tempel.

På toppen af Popa-bjerget, der kaldes Burmas svar på Olympen i Grækenland, ligger et pittoresk kompleks af klostre, stupaer og templer, og hvert år finder flere store, religiøse festivaler sted netop her og tiltrækker et stort antal pilgrimme. Det forlyder, at man hverken skal være klædt i rødt eller sort, bande eller tale dårligt om andre mennesker, når man bestiger bjerget – i så fald påkalder man sig nat'ernes vrede, og det er ikke til at spøge med. Er du i god fysisk form, kan turen til toppen klares på cirka en halv time. Men det kræver et opmærksomt øje – blandt andet for ikke at glide i eventuelle abe-efterladenskaber. Turen gøres på bare fødder, da sko og strømper skal afleveres for foden af bjerget.

Om aftenen sejler vi på den rolige Irrawaddy-flod, hvor vi ser Bagan-sletten badet i solnedgangens lys.

Dag 8
Bagan – Heho – Augn Ban – Pindaya. Togtur, Shan-plateauet og Pindaya-grotten
Pindaya-grotten

Efter morgenmaden kører vi til Bagans lufthavn og tager indenrigsflyet til Heho. Fra lufthavnen kører vi til Hehos togstation, hvor vi stiger på lokaltoget til Aung Ban. Vi får et indtryk af livet i området og mulighed for at komme helt tæt på den burmesiske befolkning på den cirka en time lange togtur.

Fra Aung Ban kører vi op på Shan-plateauet i Shanbjergene, som strækker sig fra foden af Himalaya og ind i Thailand. Målet er Pindaya, hvor vi besøger en af de tre Pindaya-grotter.  Inde i grotterne findes tusindvis af forgyldte Buddhastatuer, langt størstedelen af dem stammer fra 1800-tallet, men der bliver stadig sat statuer i grotterne i dag. Herefter bliver vi klogere på, hvordan man i området fremstiller det papir, som blandt andet bruges til at fremstille farvestrålende parasoller af.

Om aftenen er der mulighed for at gå en tur under banyantræerne, der gror ved Pindaya.

Dag 9
Pindaya – Heho – Inle-søen. Morgenmarked og Shwe Yan Pyay-pagoden
Landsby i Inle-søen

Dagen begynder med et besøg på morgenmarkedet i Pindaya, inden vi kører sydpå mod Inle-søen. På vejen besøger vi Shwe Yan Pyay-pagoden og det tilhørende kloster.

Vi ankommer til Nyanaungshwe, der ligger et par kilometer nord for Inle-søen, og sejler derfra til vores hotel ved Inle-søen. Allerede på vejen til hotellet får vi et indtryk af livet på søen.

Denne 116 km² store ferskvandssø ligger i knap 900 meters højde og er omgivet af frodige, grønne bjerge. På søen både bor og arbejder cirka 70.000 personer fra intha-folket. Alle huse står på pæle, og i de karakteristiske, flydende haver bliver der dyrket alt fra tomater til appelsiner. Fiskeri er en vigtig indtægtskilde, og de lokale fiskere praktiserer en helt særlig rostil, der ikke sådan lige lader sig kopiere: De står op i båden og ror med det ene ben snoet om åren.

Ved ankomsten til hotellet er der tid på egen hånd, og roen sænker sig over Inle-søen.

Dag 10
Inle-søen. Sejlads på Inle-søen. Flydende landsbyer, lokalliv og pagoder
Fiskeri på Inle-søen

Fra hotellet sejler vi efter morgemnaden ud på Inle-søen. Undervejs på dagens sejlads ser vi flydende landsbyer, lokale fiskere og flydende haver, hvor der dyrkes flere former for afgrøder.

Vi går i land på søens vestbred og besøger Inn Dein-pagodekomplekset, hvor stupaerne nærmest vokser op af jorden og hele området virker som om, det er gået i ét med naturen. Vi skal også se Shandelstatens vigtigste, hellige pagode, Phaung Daw Ow-pagoden.

Dag 11
Inle-søen. Sejlads til Sagar, sunkne stupaer og templer, Thaya Gone-landsbyen
De sunkne stupaer i Sagar

Vi sejler fra hotellet mod Sagar. På den cirka tre timer lang sejltur mod Sagar bevæger vi os væk fra de almindelige turistruter til en af de mere overste dele af Inle-søen. På den rolige sejltur fornemmer vi for alvor livet på søen. Sagar er mest berømt for sine 108 stupaer, som et par måneder om året er oversvømmede, og derfor kaldes de sunkne stupaer.

I Thaya Gone-landsbyen møder vi indbyggerne, som tilhører forskellige burmesiske stammer. Fælles for dem er, at de producerer en berømt risbrændevin.

Vi sejler tilbage til hotellet, og resten af dagen er afsat til afslapning,  inden vi i morgen flyver til Yangon.

Dag 12
Inle-søen – Yangon. Byrundtur med den gamle kolonibydel og den gyldne Shwedagon-pagode
Swedagon-pagoden

Om morgenen flyver vi med indenrigsfly til Burmas største by, Yangon (tidl. Rangoon ). Yangon var landets hovedstad fra englændernes erobring af det nordlige Burma i 1885 og frem til 2005, hvor hele statsadministrationen blev flyttet til byen Nay Pyi Taw.

Yangon er dog stadigvæk landets økonomiske og intellektuelle centrum, og denne charmerende, tropiske storby er et spændende miks af moderne byliv, smukke, buddhistiske pagoder og noget af Sydøstasiens mest velbevarede britiske koloniarkitektur.

På dagens tur i Yangon ser vi flere af byens største seværdigheder og får et fint indtryk af livet i byen. Vi begynder med en af byens grønne oaser, Kandawgyi-parken med den smukke Kandawgyi-sø (”den royale sø”), som blev skabt under det britiske kolonistyre for at forsyne byen med rent vand. I Chaukhtatkyi–templet ser vi den imponerende 60 meter lange, liggende Buddha-statue – en længde, der har kvalificeret den til titlen som Sydøstasiens største, liggende Buddha.

Vi fortsætter til den royale Saraweik-båd, som er en kopi af en gammel kongebåd. Hen ad eftermiddagen går vi en tur i Yangons gamle kolonikvarter. Mange af de gamle bygninger står stadig og giver et unikt indblik i en tid, der var.

Naturligvis ser vi også Yangons ubetinget mest berømte bygningsværk: den betagende smukke, guld- og juvelbesatte Shwedagon-pagode, der troner majestætisk på den hellige bakke Singuttara midt i byen. Uanset hvor i Yangon man befinder sig, kan man altid orientere sig i forhold til den 98 meter høje, forgyldte pagode.

Ifølge legenden er Shwedagon-pagoden 2.500 år gammel, mens arkæologer anslår, den er bygget mellem 6.-10. århundrede. Pagoden er landets vigtigste, buddhistiske helligdom med besøg af mange tusinder af pilgrimme hvert år, og det siges, at den blev bygget for at beskytte otte hår fra selveste Buddha. På denne tid af dagen er der en meget fortættet atmosfære, og templet emmer af religiøsitet.

Vi ser solnedgangen over Yangon fra tempelområdet.

Dag 13
Yangon. Dala, Chinatown, The Strand, Bogyoke-markedet og afskedsmiddag
I Yangon

I dag ser vi nærmere på livet i Yangon og omegn. Vi kører ned til floden og tager en lokalfærge til Yangon-flodens sydlige bred. Her bliver vi mødt af cykeltaxaer, der kører os rundt i Dala-området, hvor vi ser mindre plantager, landsbyer og får et indtryk af det normale hverdagsliv i Burma. 

Sidst på formiddagen sejler vi tilbage til Yangon og går på opdagelse i byens etniske kvarterer. Vi besøger blandt andet  byens energiske chinatown, hvor du kan lade dig friste af gadekøkkenernes dampende gryder og sæsonens mange frugter.

Vi lægger også vejen forbi Bogyoke-markedet (Scott Market). Her kan man finde alt fra antikt burmesisk kunsthåndværk, ædelstensbutikker, kunstgallerier og lokale specialiteter. Markedet er opkaldt efter James George Scott, en britisk tjenestemand, som brugte mange år af sit liv i det britiske Burma og som introducerede befolkningen til fodbold – i dag landets mest populære sport. Da landet blev selvstændigt i 1948 blev Scott Market officielt omdøbt til Bogoyke Aung San.

Sidste stop er det berømte The Strand Hotel, der ligger midt på hovedgaden i kolonikvarteret. Her vil der være mulighed for at nyde en drink i hotellets bar. Vi slutter dagen af med en afskedsmiddag på en af Yangons bedste restauranter ”Le Planteur Restaurant”.

Dag 14
Yangon. Tid på egen hånd og hjemrejse
Du har tid til at gå på opdagelse på egen hånd i Yangon, inden vi sidst på eftermiddagen kører til lufthavnen og flyver til København via Bangkok.
Dag 15
Ankomst København

Prisinformation

Prisen inkluderer

• Dansk rejseleder
• Fly København* – Mandalay med Thai Airways via Bangkok
• Fly Yangon – København* med Thai Airways via Bangkok
• To lokalflyvninger
• Udflugter og entréer jf. dagsprogram
• Indkvartering i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse)
• Halvpension (morgenmad og frokost)
• Middag dag 2 og 13
• Skatter og afgifter

*Mulighed for at rejse fra Billund, Aarhus og Aalborg med forbehold for ledige flypladser og mod gebyr, fra kr. 948,-

Prisen inkluderer ikke
• Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
• Tilslutning med indenrigsfly fra kr. 948,-
• Tillæg for enkeltværelse
• Visum til Burma 50,- USD
• Drikkepenge til lokalguider og chauffører ca. kr. 500,- per person
• Eventuelle ekstra arrangementer Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
• Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Visum til Burma

Du skal have visum for at rejse til Burma. Visummet søger du selv via Burmas online E-Visa-system. Det koster 50 USD.

Vi har udarbejdet en visumvejledning til dig, så du får hjælp til at udfylde skemaet. Vejledningen sender vi  til dig sammen med fakturaen, når du har bestilt rejsen.

Valuta

I Burma kan man kun veksle fra US-dollar (nogle få steder veksles der euro). Anden valuta accepteres ikke. Der findes ingen hæveautomater i Burma, og det er derfor kun meget få steder, der modtager kreditkort.

Derfor skal du medbringe alle de penge, du planlægger at bruge i løbet af rejsen, i US-dollarsedler. Bemærk venligst, at det skal være nye sedler, da gamle og krøllede sedler ofte bliver afvist på vekslestederne.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en lommelygte og en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Burma

Her kan du få mere at vide om Burma: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/burma
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Beklædning

Under rejsen besøger vi templer og andre helligdomme, hvor ’tækkelig’ påklædning er påkrævet. Det betyder, at evt. shorts og kjoler SKAL dække knæene (gælder begge køn). Ligeledes er nedringede bluser ikke tilladt, og skuldrene skal også være tildækket ved besøg i templer og lignende.

Desuden er det ikke tilladt at have sko eller strømper på ved besøg i templer og andre helligdomme. Man kan med fordel tage sandaler eller klip-klappere på de dage, hvor der er tempelbesøg.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from En sp;ndende rejse med et t;tpakket program En meget spændende rejse i et facinerende land som er under rivende udvikling. Programmet var meget varieret, tætpakket og krævede en god del stamina og villighed til at komme tidligt op om morgenen! De to aktiviteter som ikke inkluderes i de fleste andre ture til Burma (Golden Rock og Kayan staten) var absolut umagen værd. Rejselederen var enthusiastisk og vidende om forholdene i landet. Alle praktiske arrangementer (inkl. logistik) fungerede fint. Indkvarteringen er generelt af høj standard - nogen endog meget høj, men med enkelte undtagelser. Alt i alt en tur der kan anbefales - men man skal ikke vente for længe for om få år er landet er overstrømmet med kinesiske turister!
Date published: 2017-02-06
Rated 5 out of 5 by from En veltilrettelagt rejse i et fascinerende land Vores rejse til Myanmar var særdeles veltilrettelagt og alt klappede til tiden. Begge rejseledere (den danske og den lokale) var særdeles vidende og kompetente og havde styr på alt lige fra bagage og transport til hoteller, besøg og mad. Vi boede på superfine hoteller og spiste på gode restauranter. Al maden var lækker og varieret. Vi synes, det var spændende at prøve mange transportformer, men man skal lige være opmærksom på, at det kan være svært for nogen at komme op i en hestevogn eller op på ladet af en bil. Det kræver også en vis mobilitet at komme til og fra bådene. Myanmar har rigtig meget at byde på. Der er mange smukke pagoder og templer og en særdeles smuk natur. Landet er stadig ikke så præget af turisme og vi nød at komme steder, hvor man ikke ser turister hele tiden. Befolkningen er meget venlig og imødekommende og smiler gerne tilbage, hvis man smiler til dem.
Date published: 2016-02-10
Rated 4 out of 5 by from Oplevelsesrig rejse til Myanmar Myanmar er et spændende land at besøge. Der er ikke overfyldt med turister, som i mange andre lande vi har besøgt. Vi føler lidt som om vi har været blandt "nogle af de første". Rejseleder og lokal guide havde begge en meget stor viden om landet og befolkningen, så vi fik god indsigt i hvordan livet i hverdagen foregår. Har man lyst til at opleve landet, som vi gjorde, skal man ikke vente flere år med en tur til Myanmar.
Date published: 2016-02-14
Rated 5 out of 5 by from en skøn rejse, men også lidt anstrengende En spændende rejse, hvor vi fik set meget af det smukke landskab og dagliglivet samt mange templer og pagoder. Vi havde en rigtig god rejseleder (Lasse) - nærmest fremragende. Man følte, at han havde et stort engagement i landet og dets befolkning og i sine gæster. Samtidig havde han en stor paratviden om historie og samfundsforhold.
Date published: 2015-11-21
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse til by og land i Myanmar Herlig tur med (næsten) alt fra landet. Mange Pagoder og Templer men også fin tid til landsbyer og folkeslag. Inle søen var meget speciel og spændende og Bagans umådelige mængder af religiøse bygninger tog vejret fra os. Vore rejseledere var velinformerede om både natur, mennesker og politik. Rejsegruppen på 14 blev et behageligt selskab i 15 dage. Rejs nu inden turisterne finder vej i endnu større mængder. Og forøvrigt var priserne en invitation til storindkøb.
Date published: 2016-11-21
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk oplevelse Rejsen var meget spændende og afvekslende. 2 gode guider, som sørgede for, at alt klappede. Helt i gennem en perfekt tur, hvilket nok gør, at vi vælger Albatros igen.
Date published: 2016-02-01
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse, til et endnu ikke for turistet land. Rejselederen virkede noget utålmodig de første dage, men det blev heldigvis meget bedre. Kunne i starten godt have ønsket mere praktisk information inden diverse ture, om hvilken påklædning der var mest praktisk, så man f.eks. ikke stiller op i lyst tøj, når man skal på en MEGET støvet vandretur til en landsby. Alt i alt var det en oplevelsesrig tur til et land med en utrolig smilende og venlig befolkning. Vi er utrolig glade for at have oplevet landet nu, for der er ingen tvivl om, at alting forandrer sig meget hurtigt, på godt og ondt.
Date published: 2017-02-06
Rated 5 out of 5 by from spændende rejse med mange oplevelser Det var en meget oplevelsesrig rejse, som til fulde indfriede vores forventninger om at se og opleve Myanmar, medens landet endnu er i sin spæde begyndelse som turistmål. Rejselederen og lokalguiden var yderst kompetente og meget omsorgsfulde overfor gæsterne. Flodturen fra Mandalay til Bagan var for lang og kedelig . Hotellet i Mandalay kan ikke anbefales, de andre alle i top. .
Date published: 2017-01-29
 • y_2019, m_3, d_20, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_40
 • loc_da_DK, sid_MMRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

MMRTR04ADK