Vejen til Mandalay

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev alt det bedste af Burma – fra klassiske højdepunkter til hemmelige oaser

Vi har lagt alle kræfter i for at lave markedets bedste Burma-rundrejse. Og det synes vi i al beskedenhed selv, vi er kommet i mål med! Programmet tæller naturligvis kendte steder som tempelsletten i Bagan, Inle-søens flydende haver og den forgyldte Shwedagon-pagode i Yangon, men vi vil gerne vise dig endnu mere af dette enestående land. Fra Inle-søen sejler vi ad uberørte vandveje til til Kayan-staten og indkvarterer os i Loikaw – et sted som kun få turister endnu har fundet vej til. I dette uspolerede område møder vi bl.a. langhals-folket og får et helt unikt indblik i deres hverdag og traditioner. For blot at nævne nogle få af de mange højdepunkter, der venter på denne enestående Albatros-rundrejse i Sydøstasiens mest gæstfri land.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kyat

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark
Dag 2 Ankomst til Mandalay, Burma
Dag 3 Byrundtur og sejltur til Mingun
Dag 4 Mandalay – Bagan. Teaktræsbroen U Bein og landets største munkekloster
Dag 5 Bagan. Tempelsletten
Dag 6 Bagan. Mulighed for cykeltur og tid på egen hånd
Dag 7 Bagan – Mt Popa – Kalaw
Dag 8 Kalaw – Pindaya – Inle-søen
Dag 9 Sejltur på Inle-søen til pælehuse, flydende haver, markeder og templer
Dag 10 Inle-søen – Sagar – Loikaw. Sejlads over søer og gennem kanaler og flydende landsbyer
Dag 11 Loikaw. Marked- og landsbybesøg og solnedgang ved Taung Kwe-pagoden
Dag 12 Fly fra Loikaw til Yangon. Shwedagon-pagoden
Dag 13 Yangon. Byrundtur med den royale Karaweik-båd og den gamle kolonibydel
Dag 14 Yangon. Tid på egen hånd og hjemrejse
Dag 15 Ankomst København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
18.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Fra København sætter vi kursen mod Sydøstasien.
Dag 2
Ankomst til Mandalay, Burma

Ved ankomsten til Mandalay kører vi direkte til vores hotel og checker ind. Der bliver tid til et kort hvil, inden vi om aftenen samles for sammen at spise en velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Overnatning i Mandalay.

Dag 3
Byrundtur og sejltur til Mingun
Der bor mere end 500.000 buddhistiske munke i Burma

Med et imponerende antal buddhistiske pagoder – mere end 700 – og et stort antal klostre er Mandalay Burmas absolutte religiøse centrum. Ud af landets 500.000 buddhistiske munke bor cirka 60 procent her i Mandalay og lever et liv i askese ud fra århundredgamle principper og ritualer. Mandalay er desuden kendt for sine rige kunst- og kunsthåndværkstraditioner. Under det burmesiske kongedømme, hvis sidste hovedsæde var her i Mandalay, var mange af de lokale kunstnere og kunsthåndværkere leverandører til hoffet, og de stolte, kreative traditioner består den dag i dag.

Straks efter morgenmaden tager vi hul på dagens program og kører til den berømte Mahamuni-pagode. Midt i pagodens fortættede atmosfære findes en Buddhafigur, hvorpå der igennem flere hundrede år er blevet påklistret bladguld. Som et sjovt kuriosum kan det nævnes, at Buddhafiguren hver morgen får børstet tænder og renset negle af templets munke. I området ser vi også nærmere på, hvordan guld bliver banket ud til bladguld.

Herefter ser vi det lille, men utroligt smukke Shewendaw-kloster, der for størstedelen består af sirligt og detaljeret udskåret teaktræ. Oprindeligt var bygningen forgyldt både udvendigt og indvendigt, men tiden har sat sine spor, og det er nu kun indenfor lyset kan genskinne i de gyldne flader.

Sidste stop inden frokosten bliver ved ’verdens største bog’ – Kuthodaw-pagoden. De 729 hvide stupaer som området består af, indeholder alle en stentavle med et skriftstykke fra Buddha.

Efter frokosten sejler vi ud på Burmas vigtigste og længste flod, Irrawaddy. Vores mål er Mingun, hvor vi skal se Mingun-klokken – en af verdens tungeste klokker på omkring 90 tons. I Mingun ser vi også nærmere på den hvide Hsinbyume-pagode, hvis hvide farve symboliserer det buddhistiske, mytologiske Meru-bjerg. Vi sejler tilbage til Mandalay og kører tilbage til vores hotel.

Overnatning i Mandalay.

Dag 4
Mandalay – Bagan. Teaktræsbroen U Bein og landets største munkekloster
Bagan

Vi forlader Mandalay og til Amarapura hvor den udødelige by ligger. Amapura var i en periode på 50 år (1783-1833) landets hovedstad. Her skal vi se den berømte bro U Bein, der med sine 1,2 kilometer er verdens længste gangbro i teaktræ. Broen hviler på mere end 1.000 bropiller hen over Taungthaman-søen og forbinder Taungthaman-øen med fastlandet. Selvom U Bein har mere end 200 år på bagen, er den stadig i fin stand.

Der er ofte et leben af lokale på gåben eller cykel hen over broen, som er en af Burmas mest fotograferede seværdigheder. Amarapura er også hjemsted for Burmas største, buddhistiske kloster: Mahagandayon-klosteret, der er hjemsted for mere end 1.000 munke og munkenovicer.

I det burmesiske samfund er der en stærk, social forventning om, at drenge/mænd mindst to gange i livet hengiver sig til klosterlivet. Dels som dreng (mellem 10-20 år), og igen efter de 20 år som fuldt ordineret munk. Munke nyder generelt meget stor respekt i Burma, og det er derfor særdeles prestigefyldt for en familie at have en søn, som er – eller i en periode har været – munk. De

Burmaske munke har flere gange markeret sig stærkt politisk, senest i 2007, hvor en gruppe munke gik i clinch med militærregimet i protest mod militærets angreb på fredelige demonstranter.

Fra Amarapura kører vi mod Bagan og spiser frokost undervejs på en lokal restaurant. Vi ankommer sidst på eftermiddagen til Bagan, det berømte 42 km² store sletteområde, som er hjemsted for mere end 3.000 historiske, buddhistiske templer. Så langt øjet rækker, popper de karakteristiske, spidse tempeltårne op i det flade slettelandskab, og det hele har et skær af mystik og uvirkeligt eventyrlandskab over sig.

Overnatning i Bagan.

Dag 5
Bagan. Tempelsletten
I Bagan står ca. 3.000 historiske, buddhistiske templer

Vi bruger den første del af dagen på at se nærmere på hverdagslivet her i Bagan. Vi besøger blandt andet byens marked, hvor alskens frugt og grønt handles, samt et par af de små landsbyer, der ligger spredt rundt i området blandt templerne.

Resten af dagen bruger vi på at se nogle af Bagans mest betydningsfulde pagoder. Starten på byggeriet af det første tempel på Bagan-sletten fandt sted i 1057 e.Kr. Konge efter konge føjede flere og flere templer til, lige indtil Kublai Khans mongolske tropper 230 år senere erobrede området.

Hele 4.400 templer blev der bygget på sletten, og på trods af naturmæssige udfordringer som jordskælv, oversvømmelse og erosion består mere end 3.000 templer stadig den dag i dag. Området kandiderer til at komme på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, men en verserende tvist mellem myndighederne og UNESCO om renoveringsmetoder har sat processen på pause.

Vi besøger blandt andet Ananda-templet, et hvidkalket mesterværk, som kombinerer mon-arkitektur med indisk arkitektur. Ifølge legenden fik kong Kyanzittha dræbt de otte munke, der byggede templet, så de ikke kunne bygge et lignende tempel andetsteds. Tæt på Ananda-templet finder vi også Thatbyinnyu-templet og den gyldne Shwezigon-pagode, som siges at indeholde en tand og et stykke knogle fra selveste Buddha.

Frokosten spiser vi sammen på en lokal restaurant. Eftermiddagen bruger vi på først at se nogle af de lokale håndværk i byen og vi skal også nå at se det største af alle templer på Bagan-sletten: Dhammayangyi-templet, som er bygget af Kong Narathu. Han slog sin far og sin bror ihjel for selv at komme til magten, og det siges, at han byggede templet for at sone sine synder. Vi runder dagen af med at nyde solnedgangen over Bagan-sletten.

Overnatning i Bagan.

Dag 6
Bagan. Mulighed for cykeltur og tid på egen hånd
Familie på arbejde

Vi starter dagen (for dem der har lyst) med en cykeltur mellem templerne, hvilket måske er den bedste måde at opleve Bagan på. Vi tager det stille og roligt og stopper de steder, vi har lyst, og får et par forfriskninger undervejs.

Du har eftermiddagen til at gå på opdagelse på egen hånd i Bagan eller slappe af ved poolen.

Overnatning i Bagan. 

Dag 7
Bagan – Mt Popa – Kalaw
Temple-bjerget Mt Popa

Vi forlader Bagan fra morgenstunden kører vi til tempelbjerget Popa, cirka 1,5 times kørsel fra Bagan. På toppen af Popa-bjerget, der kaldes Burmas svar på Olympusbjerget, ligger et pittoresk kompleks af klostre, stupaer og templer, og hvert år finder flere store, religiøse festivaler sted netop her og tiltrækker et stort antal pilgrimme. Er du i god fysisk form kan turen til toppen klares på cirka en halv time. Men det kræver et opmærksomt øje – blandt andet for ikke at glide i eventuelle abe-efterladenskaber. Turen gøres på bare fødder, da sko og strømper skal afleveres for foden af bjerget. Herefter fortsætte vi mod Shan-plateauet i Shanbjergene, som strækker sig fra foden af Himalaya og ind i Thailand. Målet er Kalaw en gammel britisk ’hill station’ der emmer af gammel britisk kolonihistorie. Vi ankommer til Kalaw sidst på eftermiddagen.

Dag 8
Kalaw – Pindaya – Inle-søen
Vi ser masser af flydende landsbyer på Inle-søen

Vi kører til byens marked, hvor de lokal kommer til for at købe mad og hvad de ellers skal bruge til deres hverdag; frugt, grønsager og kød sammen med alkens tekstiler. Inden vi forlader Kalaw ser vi også byens katolske kirke fra den britiske kolonitid. Herefter kører vi den korte vej til Pindaya, hvor vi besøger en af de tre Pindaya-grotter.  Inde i grotterne findes tusindvis af forgyldte Buddhastatuer, langt størstedelen af dem stammer fra 1800-tallet, men der bliver stadig sat statuer i grotterne i dag. Herefter bliver vi klogere på, hvordan man i området fremstiller det papir, som blandt andet bruges til at fremstille farvestrålende parasoller af. Hvis tiden tillader det laver vi et hurtigt fotostop ved de enorme banyantræer der findes her i byen.

Vi fortsætter sydpå mod Inle-søen og ankommer til byen Nyanaungshwe, der ligger et par kilometer nord for selve Inle-søen. Her skifter vi bussen ud med nogle mindre både og sejler til vores hotel ved Inle-søen. Allerede på vejen til hotellet får vi et indtryk af livet på søen.

Denne 116 km2 store ferskvandssø ligger i knap 900 meters højde og er omgivet af frodige, grønne bjerge. På søen både bor og arbejder cirka 70.000 personer fra intha-folket. Alle huse står på pæle, og i de karakteristiske, flydende haver bliver der dyrket alt fra tomater til appelsiner.

Ved ankomsten til hotellet er der tid på egen hånd, og roen sænker sig over Inle-søen.

Dag 9
Sejltur på Inle-søen til pælehuse, flydende haver, markeder og templer
Sejltur på Inle-søen

I dag ser vi nærmere på livet i og omkring søen. Fiskeri er stadig en vigtig indtægtskilde, og de lokale fiskere praktiserer en helt særlig rostil, der ikke sådan lige lader sig kopiere: De står op i båden og ror med det ene ben snoet om åren. På denne måde har de begge hænder fri til at sænke deres fiskeruser, og denne nærmest akrobatiske stil er imponerende at se på.

Vi ser landsbyer, som står på pæle ude i søen, og de dertil flydende haver. Trafikken på søen er en blanding af langhalebåde, der transporterer mennesker omkring, og bønder, der sejler omkring i deres robåde for at indsamle planter til deres flydende markeder.

Vi går i land på søens vestbred og besøger Inn Dein-pagodekomplekset, der ligger godt gemt og nås via en række trappetrin. Der venter endnu et imponerende syn, når vi ser, hvordan stupaerne nærmest vokser op af jorden, og hele området virker som om, det er gået i ét med naturen.

Vi skal også se Shandel-statens vigtigste hellige pagode, Phaung Daw Ow-pagoden fra det 18. århundrede. Her opbevares fem små buddhastatuer, der hvert år sejles rundt på Inle-søen i forbindelse med søens vigtigste festival. Igennem årene har pagoden nærmest udviklet sig til et pilgrimsmål, og de fem buddhafigurer er så overplastret med bladguld, at de i dag næsten har mistet deres former.

Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant og besøger også et af de lokale markeder, som flytter rundt i området alt efter ugedag.

Overnatning ved Inle-søen.

Dag 10
Inle-søen – Sagar – Loikaw. Sejlads over søer og gennem kanaler og flydende landsbyer
Langhals-folket – padaung-folket

I dag venter et af turens højdepunkter, når vi sejler fra Inle-søen til Loikaw i Kayan-staten, og vi tør godt love, at kameraet kommer på overarbejde, så sørg for, at kamerabatterierne er opladte!

Bådene er udstyret med en fin træstol med tilhørende pude, så det er bare med at læne sig tilbage og nyde turen. Bådene er også udstyret med paraplyer (mod solen), tæpper og naturligvis redningsveste. På første del af turen er det en god idé at have en varm trøje eller fleece på, da morgentemperaturen og vinden kan være kølig. Husk desuden hat og solcreme.

Sejlturen begynder med, at vi krydser Inle-søen. Den friske morgenluft, naturen og det oftest spejlblanke vand sikrer os en smuk start på dagen. Snart sejler vi ad smalle kanaler mellem tætte vandplanter og hilser på de lokale, der også bruger vandvejen til transport af både passagerer og varer. Vi sejler tæt forbi badende børn, tøjvaskende kvinder og fiskende mænd.

Efter ca. 2 timer stopper vi i Sagar. Denne charmerende lille landsby byder os velkommen med sine mange imponerende stupaer, nye som gamle. Vi slentrer roligt gennem byen og hilser på de venlige indbyggere, hvoraf mange stammer fra områdets etniske minoriteter. Vi spiser frokost på en lokal restaurant med en skøn udsigt til en flot have og ikke mindst floden i baggrunden.

Efter frokosten forsætter vores flod-odyssé sydpå mod Loikaw. Den anden halvdel af turen adskiller sig ved, at der bliver længere og længere mellem de små landsbyer, og den sidste del henover Phekhone-søen er rendyrket natur. I den lille landsby Phekhone forlader vi bådene og kører det sidste stykke vej til Loikaw i bus, en tur på en lille times tid. Loikaw er hovedstad i Kayah-staten, som er en af Burmas mindste og også mindst besøgte delstater. Her synes man på alle måder at være langt væk fra alting. Det tager 17 timer at kører hertil i bus fra Yangon, og der er kun fly fra hovedstaden et par gange om ugen.

Efter vi har fået anvist vores værelser spiser vi middag sammen på hotellet.

Dag 11
Loikaw. Marked- og landsbybesøg og solnedgang ved Taung Kwe-pagoden
Piger fra padaung-folket bærer halsringe fra 6-7 års alderen

I dag skal vi se nærmere på denne jomfruelige del af Burma. Her skal vi opleve det smukke bakkede landskab, hvor mange af landets karakteristiske stammefolk bor – de mest kendte og bemærkelsesværdige er padaung-folket, eller langhals-folket, hvor kvinderne bærer tunge ringe omkring halsen for at gøre halsen længere. I alt findes der mere end ti forskellige etniske minoriteter i Kayan-staten og området omkring Loikaw.

Vi starter dog dagen med et besøg på Loikaws travle morgenmarked, hvor der primært sælges fødevarer, men også tøj og andre typiske markedsvarer.

Herfra kører vi ud af byen gennem det smukke landskab mod den lille landsby Pan Pae, hvor padaung-folket bor. Padaung-folket er en af mange kayan-stammer i området, der i slutningen er 1980´erne og første halvdel af 1990´erne flygtede fra Burma til området ved den thailandske grænse ved Mae Hong Son. Stammernes modstandshær kæmpede for en selvstændig stat og var i konflikt med Burmas militærregime. Det skønnes, at der i dag er omkring 130.000 kayan tilbage, hvoraf kun de ca. 20.000 bor her i området. Små tusinde lever i flygtningelejre i Thailand, mens resten har bosat helt andre steder.

Her i landsbyen Pan Pae bliver vi klogere på folkets særlige traditioner, hvor kvinderne begynder at bære tunge messingringe rundt om halsen allerede fra 6-7 års alderen. Som årene går, og pigerne vokser, sættes flere ringe om halsen. Ringene fjernes meget sjældent igen. Årsagen til traditionen gisnes der om, men de fleste fortæller, at det oprindeligt var for at gøre landsbyens kvinder mindre attraktive, så de ikke blev kidnappet eller udvalgt og bortført af stridende stammers høvdinge. Spørger man kvinderne, vi møder i dag i landsbyen, vil de sikkert svare, at de gør det for at bevare deres kulturelle identitet.

Tilbage i Loikaw laver vi et kort stop ved de bemærkelsesværdige hvide pæle, som er opført af en af områdets stammer. De dekorerede pæle er sat for at holde onde ånder væk fra landsbyen.

Hvis tiden tillader det, hviler vi os lidt, før vi inden solnedgang kører til Loikaws bymidte og Taung Kwe-pagoden, som egentlig er flere pagoder på toppen af to klipper. Faktisk ser det ud, som om klippen er brækket i to dele, og derfor kaldes pagoden også for Broken Mountain. En trappe fører til toppen af klippen, hvor en smuk udsigt over byen og landskabet venter. Trappen er til tider stejl og har ujævne trin, og turen til tops får sveden frem hos de fleste – men bare rolig, her findes også en elevator til toppen.

Vi runder dagens oplevelser af med en middag sammen på en lokal restaurant i byen.

Dag 12
Fly fra Loikaw til Yangon. Shwedagon-pagoden
Den 60 meter lange, Buddha-statue i Chaukhtatkyi–templet

Det er blevet tid til at forlade Loikaw og efter en kort flytur lander vi i Burmas største by, Yangon. Yangon, som tidligere hed Rangoon, var landets hovedstad fra englændernes erobring af det nordlige Burma i 1885 frem til 2005, hvor hele statsadministrationen blev flyttet til byen Nay Pyi Taw, små 400 kilometer nord for Yangon.

Selvom Yangon ikke længere er landets hovedstad, er byen dog stadigvæk landets økonomiske og intellektuelle centrum, og denne tropiske storby byder på et spændende miks af moderne byliv, smukke buddhistiske pagoder og noget af Sydøstasiens mest velbevarede britiske kolonitidsarkitektur.

Vi kører til hotellet og hen på eftermiddagen kører vi til Yangons ubetinget mest berømte bygningsværk: den betagende smukke guld- og juvelbesatte Shwedagon-pagode, der troner majestætisk på den hellige bakke Singuttara midt i byen. Uanset hvor i Yangon, man befinder sig, kan man altid orientere sig i forhold til den 98 meter høje, forgyldte pagode.

Ifølge legenden er Shwedagon-pagoden 2.500 år gammel, mens arkæologer anslår, den er bygget mellem 6.-10. århundrede. Pagoden er landets vigtigste buddhistiske helligdom med besøg af mange tusinder af pilgrimme hvert år, og det siges, at den blev bygget for at beskytte otte hår fra selveste Buddha. På denne tid af dagen er der en meget fortættet atmosfære, og templet emmer af religiøsitet.

Her, sidst på eftermiddagen, er det bedste tidspunkt at besøge stedet på. Der hersker en herlig stemning, når troende og ikke troende mødes med lokale familier på picnic og de stadigvæk få turister. På dette tidspunkt er lyset også flottest, og vi ser solnedgangen over Yangon fra tempelområdet.

Overnatning i Yangon.

Dag 13
Yangon. Byrundtur med den royale Karaweik-båd og den gamle kolonibydel
I Shwedagon-pagoden

På dagens tur i Yangon ser vi flere af byens seværdigheder og får et fint indtryk af livet i byen. Vi begynder i Chaukhtatkyi–templet ser vi den imponerende 60 meter lange, liggende Buddha-statue – en længde, der har kvalificeret den til titlen som Sydøstasiens største, liggende Buddha. Herefter forsætter vi til en af byens grønne oaser, Kandawgyi-parken med den smukke Kandawgyi-sø (”den royale sø”), som blev skabt under det britiske kolonistyre for at forsyne byen med rent vand. Vi gør et kort fotostop ved den royale Saraweik-båd, som er en kopi af en gammel kongebåd.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant og om eftermiddagen lægger vi vejen forbi Bogyoke-markedet (Scott Market). Her kan man finde alt fra antikt myanmarsk kunsthåndværk, ædelstensbutikker, kunstgallerier og lokale specialiteter. Markedet er opkaldt efter James George Scott, en britisk tjenestemand, som brugte mange år af sit liv i det britiske Burma og som introducerede befolkningen til fodbold – i dag landets mest populære sport. Da landet blev selvstændigt i 1948 blev Scott Market officielt omdøbt til Bogoyke Aung San.

Dag 14
Yangon. Tid på egen hånd og hjemrejse
Den betagende smukke guld- og juvelbesatte Shwedagon-pagode

Du har tid til at gå på opdagelse på egen hånd i Yangon, inden vi hen på eftermiddagen kører til lufthavnen og flyver til København via Bangkok.

Dag 15
Ankomst København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 18.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
3.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Mandalay og Yangon – København t/r med mellemlanding
 • 1 indenrigsflyvning
 • Udflugter og entréer jf. dagsprogram
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse
 • 10 x frokoster (dag 3-5 og 7-13)
 • Middag dag 2, 9 og 10
 • Skatter og afgifter

* Mulighed for at rejse fra Billund, Aarhus eller Aalborg med forbehold for ledige flypladser og mod gebyr. Fra kr. 948,- per person

Prisen inkluderer ikke
 •  Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Tilslutning med indenrigsfly fra kr. 948,-
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Visum til Burma USD 50,-
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (ca. USD 75,- pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Visum til Burma

Du skal have visum for at rejse til Burma. Visummet søger du selv via Burmas online E-Visa-system. Det koster 50 USD.

Vi har udarbejdet en visumvejledning til dig, så du kan få hjælp til at udfylde skemaet. Vejledningen sender vi sammen med fakturaen, når du har bestilt rejsen.

Valuta

Møntfoden i Burma er kyat (MMK). I Burma veksles lettest fra US-dollar og nogle få steder også fra euro. Anden valuta accepteres sjældent. Hæveautomater bliver der stadigt flere af – især i de større byer, herunder Yangon og Mandalay. Selvom der flere og flere steder kan betales med kreditkort (Visa og MasterCard), råder vi til, at man medbringer nye US-dollarsedler som veksles til kyat i Burma og ellers tager et kreditkort med til at supplere med.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en lommelygte og en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Beklædning

Under rejsen besøger vi templer og andre helligdomme, hvor ’tækkelig’ påklædning er påkrævet. Det betyder, at evt. shorts og kjoler SKAL dække knæene (gælder begge køn). Ligeledes er nedringede bluser ikke tilladt, og skuldrene skal også være tildækket ved besøg i templer og lignende.

Desuden er det ikke tilladt at have sko eller strømper på ved besøg i templer og andre helligdomme. Man kan med fordel tage sandaler eller klip-klappere på de dage, hvor der er tempelbesøg.

Mere om Burma

Her kan du få mere at vide om Burma: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/burma

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from En sp;ndende rejse med et t;tpakket program En meget spændende rejse i et facinerende land som er under rivende udvikling. Programmet var meget varieret, tætpakket og krævede en god del stamina og villighed til at komme tidligt op om morgenen! De to aktiviteter som ikke inkluderes i de fleste andre ture til Burma (Golden Rock og Kayan staten) var absolut umagen værd. Rejselederen var enthusiastisk og vidende om forholdene i landet. Alle praktiske arrangementer (inkl. logistik) fungerede fint. Indkvarteringen er generelt af høj standard - nogen endog meget høj, men med enkelte undtagelser. Alt i alt en tur der kan anbefales - men man skal ikke vente for længe for om få år er landet er overstrømmet med kinesiske turister!
Date published: 2017-02-06
Rated 5 out of 5 by from En veltilrettelagt rejse i et fascinerende land Vores rejse til Myanmar var særdeles veltilrettelagt og alt klappede til tiden. Begge rejseledere (den danske og den lokale) var særdeles vidende og kompetente og havde styr på alt lige fra bagage og transport til hoteller, besøg og mad. Vi boede på superfine hoteller og spiste på gode restauranter. Al maden var lækker og varieret. Vi synes, det var spændende at prøve mange transportformer, men man skal lige være opmærksom på, at det kan være svært for nogen at komme op i en hestevogn eller op på ladet af en bil. Det kræver også en vis mobilitet at komme til og fra bådene. Myanmar har rigtig meget at byde på. Der er mange smukke pagoder og templer og en særdeles smuk natur. Landet er stadig ikke så præget af turisme og vi nød at komme steder, hvor man ikke ser turister hele tiden. Befolkningen er meget venlig og imødekommende og smiler gerne tilbage, hvis man smiler til dem.
Date published: 2016-02-10
Rated 4 out of 5 by from Oplevelsesrig rejse til Myanmar Myanmar er et spændende land at besøge. Der er ikke overfyldt med turister, som i mange andre lande vi har besøgt. Vi føler lidt som om vi har været blandt "nogle af de første". Rejseleder og lokal guide havde begge en meget stor viden om landet og befolkningen, så vi fik god indsigt i hvordan livet i hverdagen foregår. Har man lyst til at opleve landet, som vi gjorde, skal man ikke vente flere år med en tur til Myanmar.
Date published: 2016-02-14
Rated 5 out of 5 by from en skøn rejse, men også lidt anstrengende En spændende rejse, hvor vi fik set meget af det smukke landskab og dagliglivet samt mange templer og pagoder. Vi havde en rigtig god rejseleder (Lasse) - nærmest fremragende. Man følte, at han havde et stort engagement i landet og dets befolkning og i sine gæster. Samtidig havde han en stor paratviden om historie og samfundsforhold.
Date published: 2015-11-21
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse til by og land i Myanmar Herlig tur med (næsten) alt fra landet. Mange Pagoder og Templer men også fin tid til landsbyer og folkeslag. Inle søen var meget speciel og spændende og Bagans umådelige mængder af religiøse bygninger tog vejret fra os. Vore rejseledere var velinformerede om både natur, mennesker og politik. Rejsegruppen på 14 blev et behageligt selskab i 15 dage. Rejs nu inden turisterne finder vej i endnu større mængder. Og forøvrigt var priserne en invitation til storindkøb.
Date published: 2016-11-21
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk oplevelse Rejsen var meget spændende og afvekslende. 2 gode guider, som sørgede for, at alt klappede. Helt i gennem en perfekt tur, hvilket nok gør, at vi vælger Albatros igen.
Date published: 2016-02-01
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse, til et endnu ikke for turistet land. Rejselederen virkede noget utålmodig de første dage, men det blev heldigvis meget bedre. Kunne i starten godt have ønsket mere praktisk information inden diverse ture, om hvilken påklædning der var mest praktisk, så man f.eks. ikke stiller op i lyst tøj, når man skal på en MEGET støvet vandretur til en landsby. Alt i alt var det en oplevelsesrig tur til et land med en utrolig smilende og venlig befolkning. Vi er utrolig glade for at have oplevet landet nu, for der er ingen tvivl om, at alting forandrer sig meget hurtigt, på godt og ondt.
Date published: 2017-02-06
Rated 5 out of 5 by from spændende rejse med mange oplevelser Det var en meget oplevelsesrig rejse, som til fulde indfriede vores forventninger om at se og opleve Myanmar, medens landet endnu er i sin spæde begyndelse som turistmål. Rejselederen og lokalguiden var yderst kompetente og meget omsorgsfulde overfor gæsterne. Flodturen fra Mandalay til Bagan var for lang og kedelig . Hotellet i Mandalay kan ikke anbefales, de andre alle i top. .
Date published: 2017-01-29
 • y_2018, m_6, d_21, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_40
 • loc_da_DK, sid_MMRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18MMRTR04CDK0211