Vintereventyr i svensk Lapland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Unik vinterrejse med ophold på en idyllisk Herregård i svensk Lapland med hundeslædetur og mulighed for nordlys.

Kom med til det svenske Lapland, hvor den familieejede Melderstein Herregård danner rammen for vores vinteridyl. Her i de landlige omgivelser skal vi bl.a. på tur med hundeslæde gennem vinterlandskabet, opleve rensdyr og samerkultur, og så er der tilmed gode chancer for at få det magiske nordlys at se. Mellem alle oplevelserne er der mulighed for at benytte Meldersteins sauna og vildmarksbad.

Rejsen er med max. 20 deltagere.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta SEK

Dagsprogram 5 dage
Dag 1
København – Luleå og bus til Melderstein Herregård. Ankomst og velkomstmiddag
Dag 2
Vandretur og picnic i det fri. Mulighed for sauna og vildmarksbad.
Dag 3
Besøg hos samisk rensdyrfarm og videre til Luleå og Gammelstad.
Dag 4
Besøg af lokal slædehundekennel med fortællinger og slædehundetur. Snescooter-tur (mod tilkøb).
Dag 5
Hjemrejse. Fly Luleå - København.

Hoteller

Melderstein Herrgård, Luleå

 • 13 personligt indrettede værelser
 • Restaurant
 • Nordisk morgenmadsbuffet
 • Wireless internet i fællesrum og i restauranten.
 • Sauna og vildmarksbad

Om Meldersteins 300 år gamla historia

Melderstein’s historie startede med et lille stykke jernmalm. I begyndelsen af 1700-tallet fik Per Andersson fra Råneå en sort sten i gave. Han forærede den glimtende sten til landsbypræsten, og der blev den glemt. Carl-Johan Thingwall giftede sig med præstedatteren og fandt stenen – eller rettere sagt det der viste sig at være et stykke magnetisk jernmalm. Carl-Johan Thingwall blev den første der udvandt jern fra Malmberget og sammen med forretningsmændene Jonas (Melder)creutz og Abraham (Stein)holtz startede han i 1741 Melderstein Jernværk. Heraf opstod navnet. Stedet fungerede som jernværk i 150 år. I århundrederne herefter skiftede Melderstein hænder mange gange og fungerede både som jernværk, pensionat for skolebørn og storlandbrug under ledelse af alt fra adelsmænd, familien Bernadotte og det svenske missionsforbund. I 1995 overtog brødrene Göran og Gunnar Thingvall, Melderstein og otte generationer senere er herregården tilbage i slægtningen. De så fantastiske muligheder i den godt nedslidte gård og gik i gang med en større istandsættelse og restaurering, så gården nu fremstår i original 1700-tals stil.

Vores værtinde Katarina Thingvall, datter af Göran, overtog bestyrelsen af herregården i 2018 og med sin fars hjælp i køkkenet driver hun nu denne meget hyggelige og familiære herregård idyllisk beliggende i nærheden af flod og skov.

Der er uden tvivl en speciel atmosfære og harmoni her. Stedet har både historie og sjæl og man føler sig øjeblikkeligt godt tilpas i de afslappende omgivelser med rig mulighed for at nyde naturen.

Se evt. mere på hotellets hjemmeside: https://www.melderstein.se/?lang=en

 

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
10.998,–
København
10.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Luleå og bus til Melderstein Herregård. Ankomst og velkomstmiddag

Vi flyver fra Københavns lufthavn med kursen sat mod en af de nordligste svenske byer Luleå. Ved ankomsten kører vi videre nordpå til Melderstein Herregård en lille times kørsel fra lufthavnen. Herregården bliver vores hjem de næste dage og danner base for de kommende dages oplevelser. Vi har herregården helt for os selv og når vi har fået anvist vores værelser, mødes vi til en god middag i hyggelige omgivelser.
Under hele opholdet er der gode chancer for at opleve nordlys, men vi kan selvfølgelig ikke garantere det. I løbet af rejsen fortæller rejselederen mere om nordlyset og de mange lokale myter, som knytter sig til det gådefulde, grønne lys. Nætterne kan være meget kolde så man skal iklæde sig varmt tøj, hvis man vil på jagt efter nordlyset. Men er vejret klart er der hver aften chance for at se nordlys.

Dag 2
Vandretur og picnic i det fri. Mulighed for sauna og vildmarksbad.

Efter morgenmaden begiver vi os ud på en vandretur i det fantastisk smukke landskab der byder på delvist frosne floder og et glitrende snedække. I området lever blandt andet elge, ørne, polarræve, rensdyr og sneharer. Om sommeren er her grønt og frodigt, men nu ligger planterne under snedækket og venter tålmodigt på varmere temperaturer.
Vi går ad jernmalmvejen til vores dejlige frokoststed ved Råneå Elven. Vi spiser en frokost her i det fri og nyder stilheden og det smukke landskab inden vi vender retur til Melderstein hvor eftermiddagen er på egen hånd. Måske en tur i den varme sauna eller det varme vildmarksbad frister?

Om aftenen mødes vi atter til middag. Her vil Katarina, ejeren af Melderstein og vores vært på stedet, fortælle den spændende historie om Melderstein og om hvordan herregården kom tilbage i familien efter 8 generationer.

Har du mod på flere oplevelser er der denne aften mulighed for at komme en tur på isen og prøve isbad og flydende sauna oplyst af levende lys (se tilvalgsudflugt).

Dag 3
Besøg hos samisk rensdyrfarm og videre til Luleå og Gammelstad.

Efter morgenmaden begiver vi os mod en lokal rensdyrfarm. Her skal vi se nærmere på avlerens rensdyr og høre mere om deres betydning for samerfolket her i det svenske Lapland. Rensdyravlerne er stærkt knyttede til rensdyrene og har brugt rensdyr og slæder som transportmiddel gennem flere hundrede år. Rensdyret er en hjorteart, der lever på den nordlige halvkugle. Både han- og hunrensdyret har gevir, der vokser hvert år. De lever af græs, blade, urter, rensdyrlav og endda svampe, som de graver op gennem sneen om vinteren. Vilde rensdyr kan måske virke uforstyrrede af menneskers tilstedeværelse – det er imidlertid ikke tilfældet; for at overleve de barske vintre prøver dyrene så vidt muligt at spare på energien og flygter kun, hvis de virkelig føler sig truet. Hannen vejer normalt over 100 kilo, mens hunnen vejer omkring 75 kilo. Rensdyrene holdes normalt ikke indespærret af hegn, men kan frit bevæge sig rundt i nærområdet. De samles og tælles kun af avleren to gange årligt.

Efter besøget hos rensdyravlerne kører vi ind til centrum af Luleå. Her tilbringer vi nogle timer hvor vi bl.a. kan se byens torv, kirke og gågade. Vi spiser også frokost her i Luleå (for egen regning). Luleå er om sommeren et yndet udflugtsmål for mange norske turister, der søger de billigere svenske priser, og kan nyde de lange sommeraftener med udsigt til Bottenbugten. Når vi kommer på besøg, er vandet frossent, og vandscooterne er udskiftet med de store isbrydere. De store skibe med nordiske gude-navne som Frej og Odin skaber render her og tillader import og eksport til de nordligste egne.

Efter en god portion af den sprøde og klare luft i lungerne, kører vi til Gammelstad lidt uden for Luleå. Gammelstad Kirkeby er et bemærkelsesværdigt sted. Den gamle by er centreret omkring den imponerende Nederluleå Kirke fra det femtende århundrede. Det er en stor bygning, der afspejler områdets dengang økonomiske velstand. Vi får en rundvisning i stenkirken, som ligger omgivet af hundredvis af små røde kirkehuse. Nederluleå Kirke stod færdig i 1492 og anses som den største middelalderkirke i Norrland. Gammelstad er stedet, hvor Luleå oprindeligt blev grundlagt og voksede fra et lille kirkesamfund til en rigtig by. Da Luleå blev flyttet tættere på vandet i 1600-tallet, blev Gammelstad liggende, og er i dag en unik landsby, der blev optaget på UNESCO’S verdensarvliste i 1996. Efter et besøg i den storslåede kirke går vi sammen rundt i de smalle snedækkede gyder i lyset fra lanterner og kigger på nogle af de 400 små kirkehuse. Vi kigger også indenfor i nummer 253, som i dag er indrettet som museum.
Fra Gammelstaden kører vi retur til Melderstein Herregård. Vi spiser middag sammen og efter maden byder vi på et gensyn med vores samiske ven fra rensdyrfarmen. Vi skal høre flere spændende fortællinger om hvordan det er at leve heroppe i den vilde natur blandt graner, fjelde og frosne søer, hvor temperaturen om vinteren falder til minus 40 grader, og nordlyset ofte danser på den mørke nattehimmel – og hvor solen om sommeren næsten skinner døgnet rundt. Vi skal også høre om de samiske legender, og er vi heldige får vi også hørt en samer joik, en af deres traditionelle folkesange.

Dag 4
Besøg af lokal slædehundekennel med fortællinger og slædehundetur. Snescooter-tur (mod tilkøb).

Efter morgenmaden får vi besøg af nærliggende slædehundekennel som kommer til os med deres slædehunde og fortæller om deres hunde. Fra Melderstein begiver vi os på tur ud i vinterlandskabet. Vi er 3 personer på hver hundeslæde samt en fører til at holde styr på slædehundene. En helt enestående oplevelse! Vi kører ca. 5 km - en tur på ca. 30 minutter. Mens man venter på ens tur er der mulighed for at gå en tur i vinterlandskabet, forsøge sig med sparkstøtting eller snesko. Man kan også hoppe en tur i sauna eller benytte sig af det udendørs vildmarksbad. Vores vært tænder op i et bål og byder på varm saft og ’Fika’.

Vi spiser frokost sammen på Melderstein, og efter frokosten er der denne eftermiddag mulighed for at prøve kræfter med en snescooter (se tilvalgsudflugt). Desuden er der om aftenen (ligesom på dag 2) også mulighed for at komme en tur på isen og prøve isbad og flydende sauna oplyst af levende lys (se tilvalgsudflugt).

Dag 5
Hjemrejse. Fly Luleå - København.

Efter morgenmaden er det blevet tid til at sige farvel til vores værter på Melderstein. Vi drager mod lufthavnen og siger farvel til det smukke vinterhvide landskab for denne gang – og måske på gensyn.

Tilkøbsudflugt til isbad og flydende sauna (dag 2)

For de eventyrlystne vinterbadere eller dem der har lyst til at prøve det for første gang, er der mulighed for at deltage i en stemningsfuld tilkøbsudflugt til Bottenbugten. Efter middagen bliver vi kørt til den nærliggende Kängsö havn, hvor vi går et godt stykke ud på isen til den flydende sauna. Her er der skåret hul i isen, så du via en stige kan sænke dig ned i det iskolde og mørke vand og så en tur i saunaen for at løsne musklerne op. Oplevelsen er meget sansefuld og vi isbader i mørket omgivet af levende lys.

Under saunaoplevelsen serveres snacks og forfriskninger.

Tilkøbsudflugten gennemføres ved min. 2 deltagere og skal bestilles senest 31 dage før afrejse.

Pris: 498,- pr. person

Tilkøbsudflugt snescooter (dag 4)

Heroppe langt mod nord er snescooteren (eller snemobilen, som den kaldes lokalt) en af de mest brugte transportformer. Vi kører to personer pr. scooter, og man bytter halvvejs, hvis man har lyst (føreren skal have kørekort). Vores guider hjælper med instruktion og vejvisning. Vi holder pauser undervejs for at nyde naturen. (Udflugt med snescooter er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles separat ved køb af rejsen). Hjelm, støvler, scooterdragt og vanter udleveres til udflugten.

Tilkøbsudflugten gennemføres ved min. 2 deltagere og skal bestilles senest 31 dage før afrejse.

Pris: 1698,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 10.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
798,–
Tillæg for hovedbygningen

498:-

Priset inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Luleå t/r med mellemlanding i Stockholm.
 • Hundeslædetur og andre udflugter jf. program.
 • Transport under hele rejsen
 • 4 nætter i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 3 og 4
 • Middag dag 1-4
 • Skatter og afgifter
   
Priset inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Evt. tilslutning med indenrigsfly i Danmark
 • Tilkøbsudflugter beskrevet i programmet (snescooter og isbad).
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Indkvartering

Vi bor på en gammel svensk herregård hvor alle værelserne er forskellige. Herregården drives af dens ejere så forvent ikke 5-stjernet hotelservice. Til gengæld får i en unik indkvartering fyldt med historie og charme. Læs mere om Melderstein Herregård under selve rejsen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vintervejret og dagslys

Vi rejser i januar og februar, hvor dagene så småt begynder at blive længere, og lyset langsomt vender tilbage. Vintertemperaturerne ligger i gennemsnit mellem -5 og -15 grader. Altså noget lavere temperaturer, end vi normalt kender til i Danmark. Men det føles ikke nær så koldt takket være den stærke sol og den tørre luft.

I det nordlige Sverige omkring Luleå er der stort set permanent mørkt i midten af december. Sidst i januar er der dagslys i op til 6-7 timer dagligt. Her kan du se, hvor meget dagslys vi kan regne med, når vi er på besøg:

Midt januar: solopgang kl. 09.15, solnedgang kl. 14.00 – ca. 5 timers dagslys.

Midt februar: solopgang kl. 7.45, solnedgang kl. 16.00 – ca. 8 timers dagslys.

Midt marts: solopgang kl. 6.00, solnedgang kl. 17.30 – ca. 11,5 timers dagslys.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter/vandreture. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde, men en pandelampe er altid rar at have ved hånden, hvis man vil gå en aftentur i området omkring hotellet.

Beklædning

En vinterrejse til Lapland kræver relativt stor variation i beklædningen. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er nødvendige til gåturene. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendigt. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. En halsedisse til at dække underansigt og hals kan også anbefales at medbringe.

Melderstein Herrgård

Hvordan er værelserne?

Hvordan er værelserne? Der er i alt 13 personligt indrettede værelser fordelt på 6 gæsteværelser i hovedbygningen og 6 værelser i et anneks. På herregården er der fem dobbeltværelser (separate senge) med eget bad og toilet, samt et enkeltværelseværelse også med bad og toilet på værelset. Værelserne på herregården er indrettet med inspiration fra gamle dage. Hvert værelse er charmerende og unikt indrettet og har forskellige størrelser - ikke to værelser er ens.

I annekset findes fire dobbeltværelser (separate senge), hvoraf to har eget bad og toilet på værelset, og to har eget toilet og bad på gangen. Herudover to singleværelser med eget bad og toilet på værelset. Annekset er renoveret i landlig stil og har udsigt over smukke enge eller mod herregården.

I rejsens pris indgå indkvartering i annekset. Mod tillæg er der mulighed for at opgradere til indkvartering i hovedbygningen.

Se evt. mere på hotellets hjemmeside: https://www.melderstein.se/?lang=en

 

Rengøring af værelserne

Værelserne er naturligvis rengjorte ved rejsens start men rengøres ikke undervejs i opholdet.

Håndklæder og sengetøj.

Hver gæst får to håndklæder. Har du brug for at få skiftet håndklæderne undervejs bedes du henvende dig på stedet. Det samme gør sig gældende vedr. sengetøj. Der er naturligvis rent sengetøj ved ankomsten, men udskiftes ikke under opholdet.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser