Fakta om Ho Chi Minh City

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Ho Chi Minh City.
 • Indbyggere 9 mio.
 • Grundlagt 1698
 • Sprog Vietnamesisk
 • Religion Buddhisme, Konfucianisme, Daoisme
 • Valuta Vietnamesiske Dong
 • Højde over havoverfladen 19 meter

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Vietnam varierer alt efter, om Danmark har sommer- eller vintertid:

Sommertid +5 timer
Vintertid +6 timer

Transport

Bus
Busser i Vietnam har ikke helt den samme standard, som man kender fra Europa. Vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition, hvor det er muligt. Det skal dog nævnes, at flere busser er designet til Østens folk, og derfor kan sæderne være mindre og benpladsen begrænset.

Tog
På togrejser vil vi rejse i den bedst mulige klasse. Der er stor forskel på de enkelte afgange, men vi bestræber os på at benytte de bedste forbindelser. Generelt skal du ikke forvente den store luksus, men togene er altid en oplevelse!

Fly
På vores rundrejser i Vietnam flyver vi ofte de længere strækninger med indenrigsfly. Hvor dette er tilfældet, vil den danske rejseleder orientere rejsedeltagerne om praktiske forhold ved check-in i lufthavn samt flyvetid på den pågældende strækning.

Prisniveau

Et godt måltid kan fås for ca. 40-120 kr., og hvad angår lommepenge, er det vores erfaring, at man kan klare sig for minimum 100 kr. per dag. Ved køb af supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 80-200 kr. pr. dag pr. person være tilrådeligt. Et sådant beløb kan dække drikkevarer, postkort, frimærker, is og drikkepenge, men tag ekstra med, hvis du planlægger at købe ting med hjem.

 
Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke personlige drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør følge og respektere. I mange kulturer er lønnen i servicebranchen afstemt efter, at man modtager drikkepenge. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis et individuelt anliggende og frivilligt.

I Vietnam er drikkepenge almindelig praksis i turistbranchen. Det er normalt, at man som rejsende betaler drikkepenge til buschauffør, “bus-boy”, lokalguider, hotelpiccoloer, restauranter etc. Hver rejsedeltager bør regne med et beløb på 6-7 USD per dag til fordeling mellem chauffører og lokalguider. Den/de guider, som rejser med på hele/dele af turen, gives typisk en lidt højere sats end de lokale guider, chauffører og “bus-boys”.

For den almindelige rejsende kan det være svært at vide, hvor meget de enkelte personer skal have. Men med en til to dollar kommer man langt! I praksis kan det arrangeres, at rejselederen samler pengene ind for hele turen og sørger for, at de rigtige personer får de rigtige beløb. Det skal understreges, at selvom drikkepenge er normalt, er det naturligvis frivilligt at betale. Som nævnt er det almindelig praksis.

Barer, caféer og natklubber samt restauranter på hoteller vil ofte lægge 10-15 % i ”service charge” oven i de givne priser. Dette vil fremgå af regningen.

Valuta og kreditkort

Den vietnamesiske møntfod hedder dong og findes i sedler på 200, 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000, 200.000 og 500.000 dong. Mønter findes fra 200 – 5.000 dong, men bliver sjældent brugt. 1 dong er 100 ho, der er 100 xu. Vær opmærksom på, at mange af sedlerne ligner hinanden (eksempelvis 10.000- og 100.000-dong-sedlerne). Den bedste valuta at medbringe er amerikanske dollars, der kan veksles til dong overalt.

MasterCard, Visa, Diners og American Express kan bruges som betalingskort på de fleste store hoteller og i visse butikker. MasterCard og Visa kan kun bruges som hævekort til kontanter i de fleste byer i hæveautomater (de såkaldte ATM’er), som kun udbetaler dong. Kursen på dong kan svinge meget, og dong kan ikke købes i Danmark.

I Vietnam kan veksling foretages i lufthavnen, banker, vekselkontorer og på de fleste hoteller. Husk at tælle pengene omhyggeligt. Det er en god ide at have en passende mængde af 5.000- til 20.000-dong-sedler til at betale taxa, lokale handlende og måltider, da folk sjældent har vekslepenge. Kun i få tilfælde kan dong veksles tilbage til udenlandsk valuta (USD), så hæv eller veksl ikke flere dong, end du kan bruge.

 
Elektricitet

Vietnam har ligesom Danmark 220 volt. Normalt er stikkene som i Danmark, men til tider kan der være forskellige typer. Det er derfor tilrådeligt at medbringe et adaptersæt med mange valgmuligheder.

 
Telefon og internet

Den internationale landekode for Vietnam er +84. Det er dyrt at ringe hjem fra Vietnam, check evt. med eget mobilteleselskab om dækning og priser for opkald fra Vietnam.

Internetcaféer findes efterhånden i de fleste byer, men det er vores erfaring, at det kan være svært at finde tid til at besøge sådanne steder, undtagen på fridage eller efter endt program. De fleste hoteller i Vietnam har internetservice, men forbindelsen er ikke altid lige så hurtig som i hjemme.

Drikkevand og hygiejne

I Vietnam er hygiejnen bedre end mange andre steder i Asien, men stadig ikke på niveau med Vesteuropa.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan man dog komme ud for såkaldte pedaltoiletter og manglende toiletpapir. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan også forekomme primitiv. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Takt og tone

Vietnameserne er generelt meget åbne og tager mod turister med et smil og ”hello sir/madam”. Det ligger ikke til vietnameserne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig ved ankomsten til landet. Selv om vietnameserne generelt er vant til mange turister, forventes det, at man respekterer deres helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk at holde fødderne nede og aldrig vendt mod Buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. Man berører og klatrer ikke på Buddhafigurer og historiske monumenter. Ikke alle steder må man fotografere, så vær derfor opmærksom på påbud. Man poserer heller ikke foran Buddhafigurer.

Når man besøger Ho Chi Minhs Mausoleum, skal man være korrekt påklædt. Det vil sige: lange bukser, nederdel, bluse eller skjorte med korte/langeærmer. Man må ikke medbringe fotoudstyr, drikkevarer og lignende, og det er heller ikke tilladt at tale, når man i én række går forbi Ho Chi Minh.

Vietnameserne betragter det som uværdig og uanstændig opførsel, hvis man ikke er i stand til at kontrollere sig selv og sine følelser. Det vil sige, at man som turist ikke bør vise vrede eller blive ophidset. Kommer du i en situation, hvor du føler dig dårligt behandlet, kan du henvende dig til rejselederen, som kan hjælpe med at rede trådene ud.

Offentlige kys og kærtegn er højest upassende. Kropskontakt og holde i hånd er heller ikke velset, selv om det er almindeligt, at personer af samme køn ses hånd i hånd. Ligeledes bør man altid være tækkeligt påklædt. I de store turistområder er det dog accepteret at afvige fra normerne inde på hotelområderne. Rør aldrig en vietnameser på hovedet. Det betragtes som uhøfligt, da hovedet er helligt.

Tiggere opleves i nogle områder, og naturligvis kan man give de gamle og invaliderne en skilling, men ikke børn og unge mennesker – for ikke at skabe et marked for børnetiggeri. Hvis du vil give børnene noget, så giv dem shampoo, sæbe, blyanter eller kladdehæfter.

Rygning

Under al flyvning, tog- og bustransport er der rygeforbud. Der er dog ofte afmærkede områder i togene, hvor rygning er tilladt.

Rejser til Ho Chi Minh City

 • Vidunderlige Vietnam

  Oplev de fire fantastiske byer Hanoi, Hoi An, Hué og Ho Chi Minh City. Inkl. Mekongdeltaet og minikrydstogt i Halongbugten

  4,7
  • 7 afrejser
  • 13 dage
  • Fra 18.998,–
  fra København
 • Sommer i Vietnam

  Komplet Vietnamrejse med Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet, Hanoi, Halongbugten og 5 dages badeferie i Hoi An

  4,9
  • 2 afrejser
  • 16 dage
  • Fra 20.998,–
  fra København
 • Albatros’ Vietnam

  Oplev Vietnam med fokus på naturoplevelser bl.a. omkring Ninh Binh og i Mekongdeltaet, hvor vi bor på naturskønne resorts langt fra alfarvej.

  • 3 afrejser
  • 15 dage
  • Fra 19.998,–
  fra København