Rejs til Ho Chi Minh City

Habitklædte mænd og kvinder i karriereuniformer forsvinder i al hast ind i funklende kontorbygninger, motorcyklister zigzagger ind og ud mellem hinanden i rasende fart og gadefejere med koniske hatte og orange uniformer sørger energisk for at holde gaderne rene. Rundt om i storbyens grønne lunger trækker gamle mænd tempoet ned med tai chi og studerende med pangfarvede frisurer diskuterer deres pensum over en skål dampende nudelsuppe. Ferie i Ho Chi Minh City.

Indbyggere 9 mio.
Grundlagt 1698
Sprog Vietnamesisk
Vidste du...

at der er omkring 7,3 millioner motorcykler til sine 8,4 millioner borgere og omkring 25 motorcykler for hver bil.

at i Ho Chi Minh City er kaffe en livsstil. Den serveres på forskellige måder i hundredvis af kaffebarer spredt rundt i byen, men den mest populære måde at drikke den på er serveret kold med kondenseret mælk.

Geografi og befolkning

Ho Chi Minh City ligger ved vestbredden af Saigon-floden og er med sine 5,3 millioner indbyggere en sprudlende storby – Vietnams største. Ho Chi Minh City er opkaldt efter revolutionslederen og frihedshelten af samme navn. Ho Chi Minh City var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 til 1975 og i Republikken Sydvietnam fra 1975 til 1976. Byen kom under amerikansk indflydelse fra 1954, og da Vietnam igen åbnede sig mod omverdenen efter krigen, var det naturligt for multinationale virksomheder og store internationale investorer at slå sig ned her. I dag er gadebilledet i modsætning til i hovedstaden Hanoi præget af moderne arkitektur, blinkende reklameskilte, nye biler, millioner af motorcykler og en lokalbefolkning der er internationalt orienteret og gode til at begå sig på engelsk.

Ho Chi Minh Citys historiske seværdigheder

Ho Chi Minh City er ikke en lige så populær destination som Hanoi, men der er ikke desto mindre masser af ting at opleve – bl.a. i form af historiske seværdigheder.

I Kulturparken ligger Genforeningspaladset, der tidligere var kendt som Præsidentpaladset eller Uafhængighedspaladset. Paladset er en klassisk konstruktion bygget i 1960’erne, da den sydvietnamesiske præsident Ngo Dinh Diem bestemte sig for at skifte den gamle, franske guvernørbolig ud med dette storslåede palads. Den 30. april 1975 blev paladset omringet af nordvietnamesiske kampvogne og indtaget. Denne begivenhed markerer Vietnam krigens afslutning og de nordvietnamesiske kommunisters sejr. I dag er Genforeningspaladset indrettet som museum men det benyttes ind imellem også i forbindelse med statsbesøg.
Ikke langt fra Genforeningspaladset ligger Domkirken eller Notre Dame-katedralen, der blev bygget i årene 1877-1883, og som har to 40 meter høje tårne med jernspir, der kan ses på lang afstand. Det er helt andre guddomme der tilbedes i den smukke og farvestrålende Jadekejserens pagode, der er fra 1909 og opført af kinesere – her æres såvel Buddha som en række taoistiske guddomme og helteskikkelser fra den fascinerende kinesiske mytologi.

Notre Dame-katedralen

Krigens spor

Vil man blive klogere på Ho Chi Minh Citys historie, kan man med fordel lægge vejen forbi Bymuseet, der har til huse i Gia Long-paladset som er opført i slutningen af 1800-tallet. Museets permanente udstillinger rummer bl.a. beretninger om krigene mod franskmændene og USA. Krig og krigsforbrydelser er selvsagt også omdrejningspunktet på Museet for Krigsforbrydelser, der stiller skarpt på de krigsforbrydelser som i 1900-tallet blev begået af franske kolonifolk, amerikanske soldater og det sydvietnamesiske regime, og med billeder af tortur, massakrer og napalm-ofre er det en barsk omgang. Det berømte pressefoto af den lille pige som løber løbende nøgen på en vej, efter at været blevet alvorligt forbrændt på ryggen under et sydvietnamesisk napalmangreb er også en del af udstillingen. Udenfor museet kan man til skræk og advarsel se nogle af de redskaber, der har været brugt, herunder en guillotine, der blev brugt så sent som i 1960’erne.

En tur i krigens spor indbefatter også en udflugt til de berømte Cu Chi-tunneler, der ligger tæt på Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelerne blev bygget af Vietcong i perioden 1940-60. Da Vietnam krigen var på sit højeste, strakte tunnelerne sig hele vejen til den cambodjanske grænse, og alene i Cu Chi-distriktet er der over 250 kilometer underjordiske tunneler. I dag er nogle få hundrede meter åben for offentligheden – nok til at få en smagsprøve på de klaustrofobiske forhold som krigene mod franskmænd og amerikanere er blevet ført under.

Cu Chi-tunneler

Shopping og storbyliv

I dag er krigen fortid og Ho Chi Minh City har forvandlet sig til en buldrende heksekedel med overhalingsbaner og galoperende tigerøkonomi. Og der er mange steder at bruge pengene. Foruden i store internationale flagskibsforretninger som Louis Vuitton, kan man f.eks. bruge dem på Ben-Thanh-markedet, som er opført i 1914. Ben-Thanh-markedet er i dag en stor markedshal fyldt med alt fra grøntsager, fisk, frugt og blomster til tøj, elektronisk isenkram, kopivarer og kitschede souvenirs.

Der er også masser af markedsliv i det kinesisk dominerede Cho Lon, som betyder ”det store marked” og overalt er der mulighed for at prøve kræfter med det delikate gastronomiske miks af vietnamesisk og fransk køkken. Vil man se det hele lidt fra oven, er der flere gode muligheder i nogle af Ho Chi Minh Citys mægtige skyskrabere, som huser hoteller og hotelbarer. Snup for eksempel en drink på Saigon Saigon, der ligger på toppen af Hotel Caravelle. Her er der god mulighed for at forevige mindet om ferien i Ho Chi Minh City.

Ben-Thanh-markedet

Rejser til Ho Chi Minh City

 • Vidunderlige Vietnam

  Oplev de fire fantastiske byer Hanoi, Hoi An, Hué og Ho Chi Minh City. Inkl. Mekongdeltaet og minikrydstogt i Halongbugten

  4,7
  • 7 afrejser
  • 13 dage
  • Fra 18.998,–
  fra København
 • Sommer i Vietnam

  Komplet Vietnamrejse med Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet, Hanoi, Halongbugten og 5 dages badeferie i Hoi An

  4,9
  • 2 afrejser
  • 16 dage
  • Fra 20.998,–
  fra København
 • Albatros’ Vietnam

  Oplev Vietnam med fokus på naturoplevelser bl.a. omkring Ninh Binh og i Mekongdeltaet, hvor vi bor på naturskønne resorts langt fra alfarvej.

  • 3 afrejser
  • 15 dage
  • Fra 19.998,–
  fra København