Fakta om Belgien

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Belgien
  • Indbyggere 11,5 mio.
  • Hovedstad Bruxelles
  • Sprog Nederlandsk, fransk, tysk
  • Religion Romersk-katolicisme, protestantisme
  • Valuta Euro
  • Areal 33.990 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Belgien.

Transport i Belgien

På Albatros' rundrejser i Belgien benytter vi busser af god standard, når vi skal rundt i landet. Alle busser har naturligvis aircondition.

Prisniveau

Priserne i Belgien ligger i nogenlunde samme leje som i Danmark. Et udmærket måltid mad på en restaurant kan fås for 100-200 kroner.

Drikkepenge

Drikkepenge bruges i servicebranchen i Belgien, men beløbene er ikke så høje som andre steder. På restauranter kan du runde regningen op eller lægge 5-10% oven i beløbet, hvis du har været tilfreds med betjeningen. En taxachauffør vil også forvente at få 5-10% i drikkepenge.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort

Valutaen i Belgien er euro (EUR). Du kan veksle til euro både hjemmefra og i Belgien.

Visa, MasterCard, Diners og American Express kan bruges som betalingskort næsten overalt i Belgien. I de større byer findes der hæveautomater, hvor du kan hæve kontanter.

Elektricitet

I Belgien bruger man 220/230 volt som i Danmark. Stikkene er af samme type, som vi kender fra Danmark, så det er ikke nødvendigt at medbringe en adapter.

Telefon og internet

Den internationale landekode for Belgien er +32. I EU-landene samt i Norge og Island kan du bruge dit mobilabonnement til samme pris som i dit hjemland – både når det gælder telefoni og datatrafik (roaming). Mobilselskaberne kan dog sætte en grænse for, hvor meget mobildata du kan anvende i udlandet, så tjek med dit mobilselskab, hvad der indgår i dit abonnement.

Mange hoteller, restauranter og caféer tilbyder internetadgang, evt. mod betaling. Nogle steder ligger der også internetcaféer, hvor man betaler på timebasis. Hastigheden er de fleste steder af samme kvalitet som herhjemme.

Takt og tone

Belgierne er ganske afslappede i deres omgangsform, både med hinanden og med turister. Udvis almindelig høflighed og spørg om lov, inden du for eksempel fotograferer folk, og belgierne vil nyde at have dig som gæst i deres land.

Drikkevand og hygiejne

Toiletforholdene på hoteller og restauranter er moderne. Medbring for en sikkerheds skyld selv håndsprit. Vi anbefaler at du køber drikkevand på flaske.

Rygning

I Belgien er det ikke tilladt at ryge på offentlige steder.