Rejs til Sorrento

Den eksklusive kystby Sorrento har gennem tiden været en magnet for store kulturpersonligheder og berømte intellektuelle – og også i dag har den smukt beliggende by, der først blev opdaget af romerne og siden genopdaget af briterne, en dragende virkning på de fleste. Det hævdes også at være hjemstedet for sirenerne, der forsøgte af forføre søhelten Odysseus.

Indbyggere 16.000
Grundlagt 6 århundrede f.Kr.
Sprog Italiensk
Citrontræet står med blomster og modne frugter hele året
Vidste du...

at I 1902 skrev Ernesto De Curtis sangen ”Torna a Surriento”, der i 1900-tallet gjorde Sorrento berømt som ferieparadis. Sangen er senere  blevet fortolket af store navne som Frank Sinatra, Elvis Presley, Enrico Caruso, Luciano Pavarotti og mange andre.

at Limoncello, en lækker italiensk citronlikør, er en specialitet i Sorrento. Den fremstilles ved at blødgøre citronskal i alkohol og sukker. Sorrento-citronerne, der dyrkes i regionen, giver likøren en unik og velsmagende aroma.

Attraktioner i Sorrento

Sorrentos ubestridte centrum er Piazza Tasso, opkaldt efter 1500-talsdigteren Torquato Tasso, der kom her fra byen. Rundt om hjørnet ligger hovedgaden, Via San Cesareo, hvor bade lokale og turister promenerer.

Af betydelige bygningsværker kan nævnes kirken og klostret San Francesco, den hvide domkirke i Corso Italia samthaveanlægget Villa Comunale, hvorfra man har en formidable udsigt over havet.

Limoncello

Sorrentos mest interessante museum er Museo Correale, som huser en malerisamling fra 1600-1700-tallet samt græske og romerske oldtidsfund. Fra musumsparken er der ligeledes storslået udsigt over Napolibugten.

Maden er også en attraktion og blandt byens specialiteter er den lokale is og ikke mindst den berømte citronlikør limoncello, der laves af skallerne fra områdets mange citroner.

Afslappende Sorrento

Sorrento og Amalfikysten har altid været kendt for sine store citroner, og her i byen producerer man alskens varer med citron, alt fra den herlige limoncello-likør til chokolade, sæbe og is.

Udover selve Sorrento er det helt oplagt at opleve Amalfi og Salerne langs Amalfikysten, tage på storbyudflugt til Napoli eller besøge den legendariske by Pompeji, der blev begravet under et tykt lag aske og pimpsten under det voldsomme vulkanudbrud i 79 e.Kr.

Også den eksklusive ø Capri, der gennem tiderne været besøgt af alt fra romerske kejsere til moderne forfattere, filmstjerner og ikke mindst det internationale jetset, er et spændende mål.

Sorrento-halvøen med Vesuv-bjerget bagved