Rejs til Taormina

Arven efter grækerne er særlig tydelig i Taormina, hvor man også har en blændende udsigt til vulkanen Etna og hvor der er mulighed for at spise godt.

Indbyggere 11.000
Hovedby Taormina
Sprog Italiensk
Siciliens flag
Vidste du...

at Taormina er berømt for sit antikke græske teater, kendt som Teatro Antico di Taormina. Det er en af de mest ikoniske seværdigheder på Sicilien og stammer fra det 3. århundrede f.Kr. Teatret tilbyder betagende udsigt over vulkanen Etna og Middelhavet.

at Taormina har været et populært rejsemål for kunstnere, forfattere og berømtheder siden det 19. århundrede. Mange berømte skuespillere som Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn og Marlene Dietrich besøgte Taormina og bidrog til dets ry som et fashionable og luksuriøst feriested.

Andalusiens attraktioner

Det er værd at kigge nærmere på byens park, Giardino Trevelyan, som ved forrige århundredeskifte var en privatejet have anlagt af den engelske lady Florence Trevelyan i 1890. Parken indeholder i dag mange eksempler på Middelhavsområdets flora, en samling mærkelige lysthuse samt en lille café.

Herfra kan man gå gennem de små sjælfulde gader til Teatro Greco, det smukke græsk-romerske teater som i dag benyttes til blandt andet filmforestillinger om sommeren, når Taormina afholder den årlige filmfestival. Teateret ligger med den mest fantastiske udsigt over vulkanen Etna som et utroligt bagtæppe for forestillingerne.

Også den meget smukke plads Piazza IX Aprile byder på et flot vue. Her har man udsigt over Naxos og Etna i horisonten. Pladsen har fået sit navn til minde om en tale, som en præst holdt her i april 1860 – en måned og 2 dage før Garibaldi gik i land med sine styrker ved Marsala. I talen opfordredes Taorminas befolkning til at støtte Garibaldi og bevægelsen for et samlet Italien.

Domkirken på Piazza Duomo er tilegnet San Nicolò og blev bygget oprindeligt i 1100-tallet. Kirken er dog næsten blevet helt ombygget i blandt andet 1400-1500-tallet. På torvet foran kirken står en barokfontæne med Taorminas symbol, som også findes i byvåbnet.

Den forestiller en mytologisk figur med græsk oprindelse, et væsen der er halvt menneske og halvt tyr, en “minotaurus”, som naturligvis også ligger bag navnet Taormina.

Maden er også en attraktion på Sicilien – Taormina ingen undtagelse. Her kan man bl.a. smage den lokale specialitet Cannolo Siciliano, som er friterede dejrør fyldt med ricottacreme.