Rejs til Toscana

Imponerende kunstsamlinger, flotte bygningsværker, muromkransede middelalderbyer med høje tårne og smukke bugtede landskaber der bugner af oliventræer, vinmarker og cypresalleer. Toscana rummer en mangfoldighed af oplevelser, og det uanset om man interesserer sig for natur, kultur eller store kulinariske øjeblikke.

Indbyggere 3 mio.
Hovedby Firenze
Sprog Italiensk
Pegasus-billedet på flaget stammer fra en mønt skabt af den florentinske kunstner Benvenuto Cellini
Vidste du...

at Pinocchio, den søde lille dukke med den lange næse, blev opfundet længe inden at Disney gjorde den populær. Skaberen Carlo Collodi skrev nemlig Pinocchios eventyr i 1883, og han var stærkt inspireret af Toscana, hvor han selv voksede op. Collodi tog navn efter moderens landsby, og her kan man i dag finde en Pinocchio Park.

at Toscana er kendt for sin rige kunstneriske arv. Mange af verdens mest berømte kunstnere, som Leonardo da Vinci, Michelangelo og Botticelli, stammer fra Toscana eller har tilbragt en stor del af deres karriere i regionen.

Andalusiens attraktioner

Det er værd at kigge nærmere på byens park, Giardino Trevelyan, som ved forrige århundredeskifte var en privatejet have anlagt af den engelske lady Florence Trevelyan i 1890. Parken indeholder i dag mange eksempler på Middelhavsområdets flora, en samling mærkelige lysthuse samt en lille café.

Herfra kan man gå gennem de små sjælfulde gader til Teatro Greco, det smukke græsk-romerske teater som i dag benyttes til blandt andet filmforestillinger om sommeren, når Taormina afholder den årlige filmfestival. Teateret ligger med den mest fantastiske udsigt over vulkanen Etna som et utroligt bagtæppe for forestillingerne.

Også den meget smukke plads Piazza IX Aprile byder på et flot vue. Her har man udsigt over Naxos og Etna i horisonten. Pladsen har fået sit navn til minde om en tale, som en præst holdt her i april 1860 – en måned og 2 dage før Garibaldi gik i land med sine styrker ved Marsala. I talen opfordredes Taorminas befolkning til at støtte Garibaldi og bevægelsen for et samlet Italien.

Domkirken på Piazza Duomo er tilegnet San Nicolò og blev bygget oprindeligt i 1100-tallet. Kirken er dog næsten blevet helt ombygget i blandt andet 1400-1500-tallet. På torvet foran kirken står en barokfontæne med Taorminas symbol, som også findes i byvåbnet.

Den forestiller en mytologisk figur med græsk oprindelse, et væsen der er halvt menneske og halvt tyr, en “minotaurus”, som naturligvis også ligger bag navnet Taormina.

Maden er også en attraktion på Sicilien – Taormina ingen undtagelse. Her kan man bl.a. smage den lokale specialitet Cannolo Siciliano, som er friterede dejrør fyldt med ricottacreme.